Dodaj do ulubionych

Kontakt do MPK

IP: *.icpnet.pl 14.02.05, 21:46
Ktoś kiedyś na tym forum, chyba w wątku o zmianie tras tramwajów podawał e-mail do jakiegoś podobno sensownego człowieka w MPK. Bardzo bym prosił o podanie jeżeli ktoś zna ten adres, ponieważ muszę zacząć coś robić na temat tego debilnego autobusu droższej linii "pośpiesznej" A, który każdego dnia jest spóźniony przynajmniej 20 minut (czasem za to przyjeżdżają 2) i na 100% nie zawsze jest to spowodowane korkami, tylko czasem Panowie Kierowcy sobie siedzą na pętli i odpoczywają. A jeżeli to jest najgorzej jeżdżąca linia w Poznaniu to niech będzie płatna jak normalna (albo ulgowa). Będę zbierał informacje o codzienny spóźnieniach autobusów A i chcę je gdzieś przekazać pod rozwagę osobą kompetentnym.
Obserwuj wątek
    • Gość: lukaszbandi Re: Kontakt do MPK IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 14.02.05, 22:26
      1.Pisz do wydziału gospodarki komunalnej i mieszkaniowej UM, oni decyduja co i
      jak jeździ.
      2.Na korki i tak nic nie poradzisz, nawet jak A przestanie być linia pospieszną.
      3.Wszyscy z KomKartami jeżdżą już normalnie, bez dopłaty ta linią.
      4.Jak masz 8-10h zmiany w pełnym skupieniu za kółkiem odpowiedzialnym za 100
      osób tuz za Tobą to fajnie jest miec chwile przerwy, zjeść śniadanie etc.
      5.Pozdrawiam!
      • Gość: michmaj Re: Kontakt do MPK IP: *.icpnet.pl 14.02.05, 23:08
        1. Dzięki. W zasadzie nie chodzi mi o to żeby A jeździło inaczej tylko żeby wyegzekwować żeby jeździło w przybliżeniu zgodnie z rozkładem.
        2. Ja rozumiem korki, ale 50 minut opóźnienia jest śmieszne. Jak jest korek to wszystkie się spóźniają więc jak czekamy na któryś autobus to powinien w tym czasie podjechać poprzedni, albo jeszcze poprzedni spóźniony.
        3. Wiem.
        4. Ja czasem w pracy też nie jem, bo nie zdążę. A na przystankach stoją ludzie którzy też jadą do pracy albo z pracy na przykład w Biedronce, gdzie pracują ciężko 12-14h bez przer na posiłek. Oni są zmęczeni i zmarznięci. Jak dla kierowcy jeżdżenie to zbyt ciężka praca to nikt go nie zmusza. Podobno jest bezrobocie!
        5. Dzięki pozdrawiam.
        • Gość: 15minut Re: Kontakt do MPK IP: *.man.poznan.pl 15.02.05, 07:27
          4. Ja czasem w pracy też nie jem, bo nie zdążę. A na przystankach stoją ludzie
          > którzy też jadą do pracy albo z pracy na przykład w Biedronce, gdzie pracują
          ciężko 12-14h bez przer na posiłek. Oni są zmęczeni i zmarznięci. Jak dla
          kierowcy jeżdżenie to zbyt ciężka praca to nikt go nie zmusza.

Po prostu MPK stara się przestrzegać prawo pracy - czyli zapewnia prawo do
          15 minut przerwy przy zmianie dłuższej niż 6 godz. I nie możesz porównywac tego
          z wyzyskiem w Biedronce - bo to tam trzeba wprowadzić poszanowanie praw
          pracowników, a nie w MPK je zlikwidować. Poza tym - weź pod uwagę ostatnie
          zmiany w temacie czasu pracy kierowców - które zostały przyjęte po licznych
          wypadkach autokarów. Może właśnie dzięki tym przerwom nie ma zbyt wielu
          wypadków autobusów miejskich?
          • Gość: michmaj Re: Kontakt do MPK IP: *.ist.com.pl 15.02.05, 13:13
            Rozumiem przerwy, ale trzeba to uwzględnić w rozkładzie jazdy. Jakby było nawet napisane że od 8 do 9 nie jeżdżą autobusy w ogóle to nie miałbym się czego przyczepić!
            • Gość: lukaszbandi Re: Kontakt do MPK IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 15.02.05, 20:04
              Wszystko jest uwzględnione, nawet nie zauważysz jak przyjedzie inna brygada lub
              rezerwa, chyba, że jest wysokopodłogowa. Ludzie proszę was zrozumcie, że jak
              coś nie przyjedzie to nie dlatego, że motorniczemu lub kierowcy się nie chce
              tylko przez czynniki zewnętrzne i niezalezne od nich jak korki, wypadki, awarie
              etc.
              • Gość: michmaj Re: Kontakt do MPK IP: *.icpnet.pl 15.02.05, 21:21
                Ale jak się to dzieje codziennie to znaczy, że ilość autobusów i kierowców jest za mała na daną długość trasy i konieczny czas przejazdu i trzeba puścić więcej autobusów (albo przypilnować żeby rzeczywiście jeździły), a jeżli to ekonomicznie nierealne to ułożyć rozkład jazdy na przykład z mniejszą częstotliwością kursowania.
    • Gość: tur Re: Kontakt do MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 23:05
      Możesz odwiedzić dyrekcji biurowiec MPK przy Głogowskiej.
      W sprawach pilnych nawet w nocy.
      Ja tak zrobiłem w nocy w sprawie w sumie mało pilnej,
      a po 3 dniach sprawdziłem czy moja wizyta odniosła skutek,
      i faktycznie MPK zadziałało, MPK wcale nie jest takie jak panująca
      o nim opinia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka