Dodaj do ulubionych

Przez Kulczyka ludzie głodują

11.05.05, 22:51
www.radiomerkury.pl/index.php?op=radioartykul&id=10110&grupa=news
Chylę czoła przed mieszkańcami Goliny, którzy w akcie desperacji głodują i
domagają się wyjaśnień, dlaczego ciężarówki zamiast kulczykstradą jeżdżą pod
oknami ich domów. Raz z ciekawości ominąłem bramkę na A2 i pojechałem przez
Golinę, nawet swego czasu opisywałem tu wrażenia z tej podróży. Za piekło,
które zgotowano mieszkańcom Słupcy, Goliny, Kawnic, Konina ktoś powinien
odpowiedzieć przed Trybunałem Stanu. Odcinek Września-Konin powinien być
objęty opłatami jako ostatni, po wybudowaniu autostrady od granicy
przynjamniej do Łodzi. Wówczas może nie opłacałoby się z niej zjeżdżać.
Oddanie Kulczykowi dwupasmówki wybudowanej za Gierka za pieniądze naszych
rodziców, a właściwie nasze, bo to my spłacamy kredyty, było ewidentnym
przekrętem.
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 00:41
      Nie do końca przez Kulczyka.
      Głodują, przez chory mafijny układ polityczno-biznesowy.

TEN KRAJ JEST NAPRAWDĘ CHORY.
      • l.george.l Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 09:39
        Ale układ mafijny to nie bezosobowy twór. Za każdym przekrętem stoją ludzie,
        którzy są mózgiem całej operacji.
        • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 10:29
          Oczywiście.
          I jednym z tych ludzi jest bez watpienia Pan Jan K, bo tak niedługo bedą pisały
          gazety. Podobnie, jak o innym najbogatszym Aleksandrze G.
          • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 16:15
            Każdy kto się dorobił jest mafiosem?

Ludzie, bądźcie poważni. Pretensje nie do Kulczyka a do Ministerstwa
            Infrastruktury, w którego gestii leży dogadanie sie z AW S.A. w sprawie
            darmowych przejazdów TIR-ów przez płatny odcinek autostrady!

Panie Nikt, boli Cię, że Kulczyk to pewnie Twój rówieśnik i potrafił dorobić
            się pokaźnej fortuny podczas gdy Ty spędzasz czas przed komputerem?
            • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 17:21
              Nie kulczy jest sporo starszy.
              Nie boli mnie niczyj uczciwie zdobyty majatek.
              Boli mnie rozkradanie kraju i okradanie jego obywateli.
              Przeczytaj wyżej.
              Nie głodują, przez Kulczyka, ale przez układ mafijny w którym Kulczyk miał i ma
              bardzo czynny udział.

Ale, czy Ty cokolwiek zrozumiesz??
              • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 21:05
                Rozumiem,ale z Twoim pojmowaniem świata jest chyba coś nie tak, skoro oskarżasz
                człowieka nie mając, na poparcie swojej tezy, żadnych, ale to żadnych dowodów!
                • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 22:50
                  Oskarża prokurator. (jako zasada)
                  Ja tylko wyciągam wnioski z obserwacji życia, z obserwacji trzech komisji
                  sledczych i obrad sejmu, z informacji prasowych.
                  Szkoda, ze piszesz, nie analizując tych danych.
                  gdybys zrobił ich analizę, wiedziałbyś o co mi chodzi.
                  • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 13.05.05, 15:23
                    Sugerujesz, że mam robić analize na podstawie tez wygłaszanych przez Giertycha?
                    Człowieka, co do którego prawdomówności, mam prawo mieć zastrzeżenia.
                    • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 13.05.05, 23:51
                      Nie Giertych zamknął generała policji.
                      Nie Giertych dał mu wężyki na pagon.
                      Na sktek nacisków Giertychów, Kaczorów itp, jakieś elementy mafii zaczynają się
                      ujawniać.
                      I co?
                      I ciagle wierzysz, że nie ma mafii polityczno biznesowej???
                      • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 10:37
                        Ty zapewne wierzysz, że pośród ludzi przyjaznych LPR-owi są jedynie osoby
                        nieskazitelne? Mogę się założyć, że jak sprawdzi się czarny scenariusz, i
                        partia ta będzie współrządzić, to dopiero będziemy mieli wysyp polityków-
                        kryminalistów!
                        • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 10:54
                          palestynski_komandos_podwodny napisał:

> Ty zapewne wierzysz, że pośród ludzi przyjaznych LPR-owi są jedynie osoby
                          > nieskazitelne?

NIE NIE WIERZĘ.
                          "Tylko w herbacie męty na dno osiadają".
                          Natomiast wierzę i wiem, ża takiego zagęszczenia męt, jak w partiach rządzących
                          dotychczas w IIIRP, w LPR-rze nie ma.
                          • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 11:00
                            Swoje przekonanie mozesz opierac jedynie na domysłach!

Wystarczy mi chocby postawa starego Giertycha, dawniej zatwardziałego
                            orędownika przyjaźni polsko-radzieckiej, dziś piętnującego taką postawe!

Wystarczy mi też postawa innych przedstawicieli tej Partii - jak poseł Strąk,
                            mistrz Polski w rzucaniu jajami czy też wybryki MW.

Nie wspomnę o radnych sejmiku wojewódzkiego, z ramienia LPR-u.

Czy to są poważni ludzie?
                            • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 11:09

> Swoje przekonanie mozesz opierac jedynie na domysłach!

POŁOWICZNIE.
                              Tzn na domysłach mogę opierać, że LPR bedzie lepsze, natomiast na wiedzy i
                              faktach opieram opinię o korupcji w dotychczasowcych elitach.
                              Ma więc wybór:
                              -wybrać znanych złodzieji,
                              -wybrać ludzi, ktorzy co prawda mogą okazac się złodziejami, ale jest nadzieja,
                              że nie,
                              Czyli wybór między:
                              -pewnością zła
                              a
                              -nadzieją na dobro.

A sprawy pojedyńczych wybryków ludzi z LPR.
                              1. Partia, najczęściej dość ostro te wybryki tępi,
                              2. Media (z GW na czele), ze strachu o swoje przywileje, z własnych ambicji
                              politycznych itd NADMIERNIE NAGŁAŚNIA TE WYBRYKI, często dodając duzo, duzo
                              więcej niz było, zeby tylko namieszać.
                              Żeby ludzie uwierzyli, że tylko ich pupilki są "cacy".
                              I patrząc na Twój przykład, udaje im się to.
                              • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 17:13
                                Zastanów się co piszesz! To, że w ocenie LPR-u mam takie samo zdanie jak GW,
                                nie znaczy, że ulegam jakiejś presji!

Swojego zdania o tych ludziach nie opieram wyłącznie na jednym źródle! Po
                                prostu uważam , że to partia osób niebezpiecznych, w przypadku oddania im
                                władzy w kraju!
                                • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 19:47
                                  Napisałem media na czele z GW, a nie GW (robi gębę LPR).

To na kogo głosujesz?
                                  Na SLD??
                                  • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 23:24
                                    No cóż, zapomniałem, że Wielki Roman wpaja do głów swemu elektoratowi, iż
                                    największy wróg to SLD. Ciekawe skąd ma taką wiedze, może od taty?

Beszczelne chamstwo, za komuny stary Giertych podłączył się pod partyjnego cyca
                                    a teraz z nimi walczy? Koniec świata!

Zaspokoję Twoją ciekawość; nie będę głosował na SLD!

Panie.Nikt a tak na marginesie, nurtuje mnie czy należysz do tej radosnej braci
                                    jaką jest Rodzina Radia Maryja? Czy słuchasz audycji tej stacji? A co z TV
                                    Trwam? Pytam, bo zastanawia mnie skąd się bierze Twoja fascynacja LPR-em, bo
                                    przecież nie z Gazety Wyborczej?!
                                    • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 23:58
                                      > Panie.Nikt a tak na marginesie, nurtuje mnie czy należysz do tej radosnej
                                      braci
                                      >
                                      > jaką jest Rodzina Radia Maryja?

# NIE

>Czy słuchasz audycji tej stacji?

# CZASAMI

A co z TV
                                      > Trwam?

# RZADKO. mam talerz z obrotnicą TV trwam jest na astrze, a inne polskie
                                      programy na HOT (chocia ostatnio TV Polonia i TV Kultura pojawiły na astrze)
                                      Ne chce mi się przestawiać talerza. Fakt, że pilotem, ale to też fatyga.

Pytam, bo zastanawia mnie skąd się bierze Twoja fascynacja LPR-em, bo
                                      > przecież nie z Gazety Wyborczej?!

Nie, nie z GW. Zresztą RM, też juz tak LPR nie reklamuje.
                                      Zwyczajnie obserwuje naszą rzeczywuistośc i scenę polityczną. Mam niezłą pamięć
                                      i pamiętam rózne konfiguracje partyjne.
                                      Jedynie LPR nie rządziło. Zastanawiam się jeszcze nad PiS-em.
                                      SO, ma niestety zbyt kiepskich posłów.

Napisałem ci już.
                                      Wiem, że SLD i SDPL, PO, PD i tym podobne pływaki już były. Już doprowadziły do
                                      mafijności i korupcji. Wiem, że ich wybór, będzie konserwacją i rozwojem zła.

Czy LPR bedzie lepsza?
                                      Nie wiem, nie ma gwarancji, ale też nie ma gwarancji, że nie.
                                      LPR (PiS) daje nadzieję, której inne partie nie dają.
                                      • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 19.05.05, 15:18
                                        Ot dar demokracji, nieprawdaż?

Wolność wyboru. Dzięki komu?

Widziałeś wczoraj Wrzodaka w "Prześwietleniu" na TVN 24?
                • Gość: jan Re: Przez Kulczyka ludzie głodują IP: 64.215.199.* 18.05.05, 13:26
                  jakich ty baranie szukasz dowodow. Czy to, o czym pisza w Gazecie nie
                  wystarczy, zeby pan Kulczyk czy inny zlodziej po prostu zrezygnowal z oplat.
                  Taki gest w stosunku do spoleczenstwa bylby swiadectwem jego dobrej woli a jemu
                  i tak nie uszczuplil by majatku. Ale ty tego nie pojmiesz. I on tez.
              • zegmarek Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 13.05.05, 13:43
                Rozumiem ,że swoje stwierdzenie opierasz na konkretnych faktach. Ba jak na
                razie to po za wielkim szumem medialnym nie widzę by postawiono Kluczykowi
                jakieś zarzuty. Może by jednak tak trochę umiaru . Pamiętać należy ,że człowiek
                jest niewinny dotąd dopóki nie udowodni mu się winny. A o mieszkańców Słupcy
                nie zadba samorząd. Przecież zawsze można postawić zakaz przejazdu samochodów o
                ciężarze większym niż......
                A z kredytów Gierka korzystali i twoi rodzice. W końcu z tych wczasów za
                darmo, szkół za darmo , szpitali za darom dróg za friko nie korzystał tylko
                Gierek.
                • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 13.05.05, 14:22
                  Kulczykowi nie postawiono zarzutów?
                  Mozliwe, bo właśnie w systemie mafijo-politycznym, przestępcy w bialych
                  kołnierzykach tak mają.
                  Oczywiście, nie jeden Kulczyk.

Problem polega na tym, żeby Kulczyk był "czysty" w praworządnym panstwie.
                  IIIRP, takim państwem nie jest.
                  Czyli wprowadźmy praworządność, niezależne prokuratury.
                  Wtedy brak oskarżenia będzie miało swoją moc moralną.

Chwilowo w istniejacej sytuacji, musze opierac się na doniesieniach prasowych.
                  Niedoskonałych, ale blizszych prawdy, niz prawo.

Słupca nie może wprowadzić zakazu ruchu, bo zgodnie z ustawą musi istnieć droga
                  alternatywna do płatnej autostrady. Sprawa w Golinie i Koninie wynika z
                  rozmieszczenia bramek poboru opłat. ( miedzy Goliną, a Koninem autostrada jest
                  faktycznie bezpłatna, bo nie ma tam bramki). Ot takie machinacje taktyczne
                  Konina.

> A z kredytów Gierka korzystali i twoi rodzice. W końcu z tych wczasów za
                  > darmo, szkół za darmo , szpitali za darom dróg za friko nie korzystał tylko
                  > Gierek.

## a co to ma do rzeczy?

• zegmarek Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 08:41
                    Prasa wcale nie jest taka wiarygodna za jaka próbuje uchodzić. Media są w
                    prywatnych rękach i służą do zarabiania pieniędzy a nie do walki o lepsze jutro.
                    Pozytywne artykuły przechodzą w prasie w telewizji bez echa. Niestety tak już
                    jest , że ludzi bardziej cieszy artykuł o tym ,że ktoś został zamordowany niż
                    uratowany. Nie wiem czy interesy pana Kulczuka sa kryształowe. wiem za to ,że o
                    winie decyduje sąd. A w przypadku ludzi prowadzących firmy jest to tym bardzie
                    istotne ,że kretyński artykuł może spowodować nie odwracalne skutki dla firmy.
                    Wiadomo ,że media to czwarta władza. Każdą zaś władze powinna cechować
                    odpowiedzialność. A tak na marginesie to Polacy są dziwnym narodem. Złości ich
                    tylko fortuna drugiego Polaka.
                    • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 17.05.05, 10:02
                      >A tak na marginesie to Polacy są dziwnym narodem. Złości ich
                      >
                      > tylko fortuna drugiego Polaka.

Niestety czasami tak jest, ale większość Polaków złości TYLKO FORTUNA
                      NIEUCZCIWIE ZDOBYTA. Mówiąc wprost UKRADZIONA.
                      A ostatnie lata obfitują w kradzież majatku narodowego, przy
                      udziale "polityków" i "biznesmenów"
                • l.george.l Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 13.05.05, 14:28
                  zegmarek napisał:
                  [...]
                  >Może by jednak tak trochę umiaru . Pamiętać należy ,że człowiek
                  > jest niewinny dotąd dopóki nie udowodni mu się winny.
                  [...]

Toż my tutaj nikogo nie skazujemy, a jedynie wyrażamy swój pogląd na sprawę i
                  inspirujemy dziennikarzy z nadzieją, że wątek zostanie nagłośniony. Ofiarami są
                  mieszkańcy wsi i miasteczek wzdłuż szlaków alternatywnych, a w Poznaniu w
                  oklicach ul. Lechickiej. Wiemy, kto doprowadził do takiej sytuacji, wiemy kto
                  zbiera śmietankę. Ty tego nie widzisz? O jaki umiar Ty postulujesz. Nie
                  widzisz, że taką koncepcję autostrad, to można se w d... wsadzić?

[...]
                  > A o mieszkańców Słupcy
                  > nie zadba samorząd. Przecież zawsze można postawić zakaz przejazdu samochodów
                  o> ciężarze większym niż...... [...]

To dlaczego nie stoją takie znaki na Lechickiej? Zastanowiłeś się? Przecież
                  Poznań ma podobno obwodnicę.

• Gość: RAUBER Re: Przez Kulczyka ludzie głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:30
      Taa, znów jeździcie po Kulkczyku a winni są ci imbecyle w urzędach, ciężarówki
      już dawno miały jeździć Kulczykbahnem ale z winy urzędasów nic z tego nie
      wyszło. Ale to nic, grupa frustratów i zazdrośników pojeździ po Kulczyku.
      • pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 13:33
        Sam jesteś frustrat.
        Wśród spadkowych kamieniczników frustracja, to dość powszechne zjawisko.
        • Gość: Mefisto999 Re: Przez Kulczyka ludzie głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:41
          Skonczcie juz ta komedie!
          Niedlugo wszystkiemu beda winni
          Kulczyk,Zydzi i Cyklisci
          A ciezarowki nie jezdza po autostradzie, bo znowu okazalo sie jakas ustawa jest SPIE..NA

Mieszkancy Goliny niech podziekuja za to poslom z WARSZAWY
          • pan.nikt Komedia?? 12.05.05, 13:53

• pan.nikt Re: Komedia?? 12.05.05, 13:56
              Komedia??
              Rozumiem ciebie nie boli. Twoje dzieci nie są narazone na wypadek.
              Twój dom stoi spokojnie.
              Wyobraź sobie, że wstrząsy wywołane przez przeładowane TIRY są większe niż na
              Św, Marcinie w Poznaniu.

Dlaczego Kulczyk?
              Bo on jest jednym z beneficjentów korupcyjnego układu polityczno-biznesowego.

A o co ci chodzi z cyklistami?
              Czy oto, żeby bronić układu próbą osmieszenia mówiących prawdę??
              • Gość: mefisto99 Re: Komedia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:57
                Czy do ciebie nie moze dotrzec ze winna jest Warszawa i DURNIE napisana ustawa.
                Z naszej strony wszystko bylo gotowe, tylko durne przepisy wszystko zastopowaly.

A co do cyklistow-to byla ironia

Kulczyk tej ustawy nie pisal tylko "urzednicy" w Warszawie

A tak na marginesie czy ta glodowka cos zmieni?
                Nic!
                Za tydzien nikt nie bedzie wiedzial co to jest Golina
                • l.george.l Re: Komedia?? 12.05.05, 15:16
                  Gość portalu: mefisto99 napisał(a):

> A tak na marginesie czy ta glodowka cos zmieni?
                  > Nic!
                  > Za tydzien nikt nie bedzie wiedzial co to jest Golina

To może wtedy ockną się mieszkańcy Wilczego Młyna i zablokują Lechicką?
                  • Gość: mefisto999 GADAL DZIAD DO OBRAZU, A OBRAZ ANI RAZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:20
                • pan.nikt Re: Komedia?? 12.05.05, 17:23
                  > Kulczyk tej ustawy nie pisal tylko "urzednicy" w Warszawie

I TO JEST PROBLEM, KTÓREGO NIE WIDZISZ, albo nie chcesz widzieć.

DLACZEGO URZEDNICY TAK TO NAPISALI.

"...i czasopisma"
                  uhahahahaha
                  • Gość: Mefisto999 Re: Komedia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:38
                    dlaczego:
                    Sa niewyszkoleni do pracy ktora maja wykonywac. Popelniaja karygodne i podstawowe bledy. I nikt ich za to nie kara.

ALE co tam

Ty i tak bedziesz wszedzie widzial uklad gospodarczo-mafijny z Kulczykiem na czele
                    Jestes monotonny i nudny jak flaki z olejem
                    Tak jak Lepper ze swoim powiedzonkiem "Balcerowicz musi odejsc"

To udokumentowana choroba psychiczna objawiajaca sie tym, ze pacjent wierzy w cos tak mocno, ze uznaje to za najprawdziwsza prawde i nie przemiawiaja do nich zadne argumenty.
                    W skrajnych przypadkach ludzie twierdza ze np.:
                    SA ANIOLAMI lub ze PORWALO ICH UFO
                    A ty widzisz UKLADY i KULCZYKA

Ogladaj jezcze wiecej szopek politycznych typu "komisja sledcza" to na pewno bedziesz normalny
                    Telewizja szkodzi a szczegolnie relacje z komisji sledczych.
                    • pan.nikt Re: Komedia?? 12.05.05, 22:53
                      Oczywiscie Ty masz rację, a ludzie niewygodni giną, bo nie ma mafii??
                      Co giną przez niedouczenie urzędników??
                      Nie rozśmieszaj mnie.
                  • palestynski_komandos_podwodny Re: Komedia?? 12.05.05, 21:31
                    Masz jakąś obsesje!

• pan.nikt Re: Komedia?? 12.05.05, 23:19
                      jaką?
                      Lubię prawdę i uczciwość w życiu publicznym, ale przecież to nie obsesja, tylko
                      norma. Norma w kazdym cywilizowanym kraju.
                    • Gość: Mefisto999 Re: Komedia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:25
                      Pan.Nikt ma obsesje!
                      W kazdym watku na forum widzi uklad mafijno-gospodarczy z Kulczykiem na czele.
                      To sie staje nudne i irytujace!
                      W kazdym watku powtarza to samo i nie wnosi do forum nic nowego.

Panie.Nikt jestes idealista!
                      Wroc na ziemie i zrozum ze:
                      IDEALY NIE ISTNIEJA
                      To czysta utopia!
                      • pan.nikt Re: Komedia?? 13.05.05, 13:37
                        > Pan.Nikt ma obsesje!

Nie ma żadnej obsesji i już to Ci wyjaśniałem

> W kazdym watku na forum widzi uklad mafijno-gospodarczy z Kulczykiem na czele.
                        > To sie staje nudne i irytujace!
                        > W kazdym watku powtarza to samo i nie wnosi do forum nic nowego.

NIESTETY MASZ RACJĘ NIC NOWEGO.
                        NIC NOWEGO, BO KORUPCJA POLITYCZNA JAK KWITŁA TAK KWITNIE.
                        Marzę o czasach, kiedy korupcja polityczna będzie tylko niewartym dyskusji
                        marginesem, ściganym skutecznie przez niezależne prokuratury.

TO NIE JA JESTEM NUDNY, ALE ROZRASTAJACA SIĘ MAFIA.
                        Marzę o dniu, kiedy otworzę gazetę i nie będzie tam żadnej afery związanej z
                        naszymi politykami i ich biznesowymi kumplami.
                        Czy dozyjemy takich normalnych czasów w tym kraju?

> Wroc na ziemie

TO RACZEJ APEL DO CIEBIE.
                        Wróć na ziemię, rozejrzyj się w tym "syfie"
                        Ja twardo stąpam po ziemi, robię swoje, ale widzę też istniejące bagno, nie
                        jestem ślepy.

>i zrozum ze:
                        > IDEALY NIE ISTNIEJA

Wiem, że nie istnieja realne ideały.
                        Istnieja modele idealne do których mamy dążyć.
                        I to jest tak jak z granicą w nieskończoności. Świat do niej dąży i nigdy jej
                        nie osiągnie.
                        Problem jest wtedy, kiedy zamiast dążyć do ideału pogrązamy się, jak dziś IIIRP
                        w BŁĘDACH I KORUPCJI, KIEDY OD TEGO IDEAŁU CORAZ BARDZIEJ SIĘ ODDALAMY.
                        • Gość: mefisto999 Re: Komedia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:08
                          Czego sie spodzies po Polsce w ktorej demorkacja ma tylko 15 lat
                          Nie porownoj Polski do panstw zachodniej europy bo to nie ma sensu.
                          Kazda mloda demokracja boryka sie z takimi problemami.
                          Caly problem polega na tym ze inne demokracje zachodnioeuropejskie maja ten etap za soba.
                          Minie jescze wiele lat zanim Polska demokracja dorosnie, ja tego nie doczekam i dlatego mam ten kraj gleboko w czterech literach.
                        • palestynski_komandos_podwodny Re: Komedia?? 13.05.05, 17:15
                          Skoro takie są Twoje marzenia to ok. lecz jeśli naprawdę wierzysz w ich
                          realizacje to, wybacz, ale żyjesz chyba w złej epoce!

Afery były od zawsze i zawsze też będą, taka ludzka natura, że pociąg do rzeczy
                          materialnych ma nieziemski. Jednak jesteś naiwny jeśli wierzysz, że któregoś
                          dnia w Twoje ręce wpadnie gazeta, na której łamach, nie znajdziesz żadnej
                          wzmianki o kolejnej aferze!

Halo! Tu Polska!

Jedynym lekarstwem na ukojenie Twej polityczno-biznesowej obsesji jest
                          zaprzestanie oglądania TV TRWAM czy też słuchanie Radia Maryja! Człowieku
                          jesteś podręcznikowym przykładem istoty, która padła ofiarą głoszenia
                          spiskowych teorii na antenach tych stacji oraz osobiście przez polityków LPR i
                          SO ( których uważasz przecież za ludzi uczciwych i prawdomównych, zdolnych
                          pozamiatać cały układ mafijno-polityczny w naszym państwie ). Zejdź na ziemie!
                          • pan.nikt Re: Komedia?? 13.05.05, 23:55
                            Zaraz, zaraz, jesteś niekonsekwentny.
                            Więc w końcu jest mafia. Jest i jak piszesz, zawsze będzie, czy też mówienie o
                            mafii, to jakieś spiskowe teorie??
                            Jedno stwierdzenie przeczy drugiemu.

Nie słuchac o mafii, to jej nie bedzie?
                            Skoro pasuje ci STRUSIA METODA, twój wybór. Ja nie wierzę, że jak schowam głowę
                            w piasek, to problemy znikną.

Jestem na ziemi, na tej ziemi i stoję na niej bardziej twardo niż Ty.
                            • palestynski_komandos_podwodny Re: Komedia?? 17.05.05, 18:44
                              Mafia?

Raczej grupa ludzi charakteryzujacych sie niesmacznym popędem do pieniędzy!
              • palestynski_komandos_podwodny Re: Komedia?? 12.05.05, 16:19
                Dlaczego więc nie nagłaśniasz cięzkiego losu ludzi zamieszkujących okolice ulic
                Lechickiej czy Głogowskiej? Zapewniam Cię, że wstrząsy wywołane przez
                przejeżdzające tam pojazdy ( również te ciężkie ) są nie mniejsze niż w
                przykładowej Golinie.

Rozumiem, że nie ma kogo obwinić za taki stan rzeczy? Ale może Kulczyk coś
                wybuduje w pobliżu, to znajdzie się kozioł ofiarny.
        • Gość: RAUBER Jesteś stuknięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:17
          A co ma moja kamienica do Kulczyka i Goliny??

Poza tym, gGto ochotę, a tak wpieprza mi się w to ten debilny komuszy kraj.
          Niech sobie ci kretyni zasaidający w parlamencie zabierają lokatorów
          kwaterunkowych do siebie i nie pieprzą o społecznych troskach które zaspakajają
          własnością osób prywatnych. Ja się o kwaterunek nie prosiłem.
          Chcę mieć tu swój Geschäft i nie mogę mieć go tu bo mam lokatorów do których
          muszę dopłacać. Chcesz ich wrażliwcu to ich bierz, jeszcze zapłacę za wynajem
          ekipy przeprowadzkowej.
          • pan.nikt Re: Jesteś stuknięty 12.05.05, 17:25
            Do Kulczyka nic, ale do Twojej frustracji??
      • l.george.l Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 13:54
        Gość portalu: RAUBER napisał(a):

> Taa, znów jeździcie po Kulkczyku a winni są ci imbecyle w urzędach [...]

Pewnie, że imbecyle. Najpierw oddali drogę, a teraz będą płacić, by ktokolwiek
        chciał na nią wjechać. Jako obywatela tego kraju powinien interesować Cię
        interes społeczny, a ten w żaden sposób nie styka się z Kulczykowym. Rozumiem,
        że można mieć do Kulczyka stosunek chłodno-obojętny, ale entuzjazm w tym
        przypadku kojarzy mi się jedynie z ... Nie mogę wpisać z czym, bo to brzydkie
        słowo. Widziałem kiedyś w Golinie małe dzieci z tornistrami na plecach
        przebiegające między tirami. Stanęły mi przed oczami sceny z dokumentów
        wojennych z Sarajewa, gdzie też ludzie musieli przebiegać przez ulicę, by nie
        stać się celem dla snajpera. W Golinie ryzyko kalectwa czy utraty życia jest
        niewiele mniejsze. A piekło tym ludziom zgotowali minister infrastruktury,
        który dla doraźnych celów (komuchy chciały się wykazać paroma kilometrami
        autostrady) i Kulczyk, który zwietrzył dobry interes.
        • palestynski_komandos_podwodny Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 16:23
          l.george.l napisał:

> Gość portalu: RAUBER napisał(a):
          >
          > . Widziałem kiedyś w Golinie małe dzieci z tornistrami na plecach
          > przebiegające między tirami. Stanęły mi przed oczami sceny z dokumentów
          > wojennych z Sarajewa, gdzie też ludzie musieli przebiegać przez ulicę, by nie
          > stać się celem dla snajpera. W Golinie ryzyko kalectwa czy utraty życia jest
          > niewiele mniejsze. A piekło tym ludziom zgotowali minister infrastruktury,
          > który dla doraźnych celów (komuchy chciały się wykazać paroma kilometrami
          > autostrady) i Kulczyk, który zwietrzył dobry interes.

Takie obrazki możemy zaobserwować w tysiącach miejsc w naszym kraju, również w
          tych, o których istnieniu zapewne sam Kulczyk nie wie!

Fakt, że Pol się nie popisał, lecz chwała Kulczykowi za to, że "zwietrzył dobry
          interes", bo dziś pewnie narzekali byśmy, że nie mamy w ogóle autostrad

• pan.nikt Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 17:27
            > Takie obrazki możemy zaobserwować w tysiącach miejsc w naszym kraju, również
            w
            > tych, o których istnieniu zapewne sam Kulczyk nie wie!

To prawda, ale tu rozwiązanie jest w zasięgu ręki.
          • l.george.l Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 12.05.05, 17:31

>chwała Kulczykowi za to, że "zwietrzył dobry
            > interes", bo dziś pewnie narzekali byśmy, że nie mamy w ogóle autostrad

Odcinek Września Konin, to akurat miejsce, do którego Kulczyk był potrzebny jak
            wrzód na dupie.
          • Gość: keczup Re: Przez Kulczyka ludzie głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:02
            > Fakt, że Pol się nie popisał, lecz chwała Kulczykowi za to, że "zwietrzył dobry
            >
            > interes", bo dziś pewnie narzekali byśmy, że nie mamy w ogóle autostrad
            >

Na jedno wychodzi.
        • Gość: RAUBER Interes społeczny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:22
          Interes społeczny zacznie mnie interesować jak będę miał fanaberię żeby go
          wspierać, a takowej nie mam. Może jak sie dorobię to będę wspierał stypendiami
          zdolnych studentów a potem ich u mnie zatrudnię.
          • l.george.l Re: Interes społeczny?? 12.05.05, 17:36
            Przez interes społeczny miałem akurat na myśli interes Twój, mój, nas
            wszystkich. Bo na A2 zostaliśmy wyrolowani równo. A co do Twoich lokatorów, to
            uważam tak jak Ty, że powinieneś mieć pełne prawo dyktowania cen.
            • Gość: P Myto to przezytek IP: 142.94.86.* 13.05.05, 15:46
              Najwyzsza pora, zeby rowniez inni okazali solidarnosc z mieszkańcami Goliny,
              którzy w akcie desperacji protestuja głodując.
              Slusznie domagają się wyjaśnień, dlaczego ciężarówki zamiast autostrada
              (kulczykstradą) jeżdżą pod oknami ich domów.
              Zmiana tej paradoksalnej sytuacji jest konieczna.
              Zniesc myto i to natychmiast!
              • palestynski_komandos_podwodny Re: Myto to przezytek 13.05.05, 17:19
                Jakie myto?

Postukaj się po głowie, może AW S.A. ma się zabawić w wolontariat i puścić
                kierowców za friko? Wina stoi tylko i wyłącznie po stronie warszawskich
                urzędasów z Ministerstwa Infrastruktury~, bo AW S.A. była już gotowa na
                zaprzestanie pobierania indywidualnych opłat od kierowców TIR-ów na początku
                kwietnia!
                • Gość: komuł Re: Myto to przezytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:50
                  Kapitalizm jest kapitalizmem.KAPITALIŚCI WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE
                  SIĘ..........No bo o co chodzi?
                • pan.nikt Re: Myto to przezytek 13.05.05, 23:56
                  Juz raz Ci napisałem.
                  Nie czytasz?
                  KTO TWORZY PRAWO? ......i czasopisma
                • Gość: P Re: Myto to przezytek IP: 142.94.86.* 16.05.05, 21:39
                  Pozwolic kierowcom jezdzic za darmo i to wszystkim!
                  Nie tylko tym od ciezarowek!
                  To co jest teraz to paradoks.
                  Po co w koncu buduje sie autostrady?
                  Zeby na nie patrzec?
                  Czy zeby nimi jezdzilo jak najwiecej smrodliwych kopciuchow jak najdalej od
                  naszych domow.
                  Zobacz jak to sie robi w innych krajach, gdzie nie stawia sie piramid na
                  odwyrtke.
                  Jest przeciez wiele innych, lepszych metod pozyskiwania pieniedzy potrzebnych
                  na eksploatacje czy tez budowe autostrad niz to prymitywne myto.
                  • palestynski_komandos_podwodny Re: Myto to przezytek 17.05.05, 10:39
                    Na całym świecie ludzie płacą za przejazd autostradami, ale ocvzywiście Polakom
                    należy się jak zwykle za darmo.
                    • pan.nikt Re: Myto to przezytek 17.05.05, 10:56

> Na całym świecie ludzie płacą za przejazd autostradami, ale ocvzywiście
                      Polakom
                      >
                      > należy się jak zwykle za darmo.

KŁAMIESZ:
                      1. NIE NA CAŁYM ŚWIECIE,
                      2. NIE ZA DARMO, ALE ZA PŁACONE w dużych ilościach podatki drogowe.
                      • palestynski_komandos_podwodny Re: Myto to przezytek 17.05.05, 17:17
                        Sam kłamiesz!

Są kraje, w których spotkasz zarówno płatne drogi jak i te darmowe! Ale nikt
                        tam się nie buntuje jeśli musi zapłacić za przejazd, bo wówczas liczy się
                        zarówno czas przejazdu jak i jego komfort!

Zagłosuj na LPR to będziesz miał swoją sielanke - autostrada Toruń - Licheń -
                        Częstochowa! Darmowa, rzecz jasna!
                        • Gość: P Re: Myto to przezytek IP: 142.94.86.* 17.05.05, 18:49
                          Niewiele sensu, natomiast wiele zlosliwosci w tych uwagach o Licheniu.

Są kraje zarzadzane z glowa, w których płacenie za jazde autostradami nie
                          odbywa sie w prymitywnych bramkach.

Liczy się nie tylko czas przejazdu a zwlaszcza komfort.

Najwazniejsze jest bowiem podwyzszenie stopnia bezpieczenstwa (wyeliminowanie
                          skrzyzowan ze swiatlami) oraz zmniejszenie zanieczyszczen i ograniczenie halasu!

• palestynski_komandos_podwodny Re: Myto to przezytek 17.05.05, 18:50
                            Więc jak to się ma do wczesniejszych postów, Twoim zdaniem?
                        • pan.nikt Re: Myto to przezytek 17.05.05, 19:46
                          1. To na kogo chcesz głosować?
                          Na SLD?/
                          2. Ale są kraje gdzie autostrady są bezpłatne, więc nie na całym świecie ludzie
                          płacą myto.
                          • Gość: P Re: Myto to przezytek IP: 142.94.86.* 17.05.05, 20:55
                            Za korzystanie z autostrady nie powinno sie placic.
                            Przeciez przebiegaja one przez tereny bedace wlasnoscia panstwa a wiec
                            wszystkich obywateli.
                            Dlaczego zatem tylko pewna grupa ludzi (wlasciciele
                            koncesji na budowe autostrady) maja przywilej zarabiania na uslugach?
                            Jak to mozliwe, ze obywatele musza placic za prawo do poruszania sie na drogach
                            publicznych?

Mieszkancy wszystkich miejscowosci polozonych w poblizu autostrady zacznijcie
                            solidarnie
                            PROTESTOWAC,
                            domagajac sie zniesienia oplat za przejazd autostrada!

To oczywiste, ze nie chcecie byc narazeni na wzmozony ruch samochodowy, ktory:
                            - powoduje trucie spalinami
                            - halas
                            - niebezpieczenstwo wypadkow, itp.

A bedzie on ciagle duzy, o ile kierowcy nie chcac tracic pieniedzy na myto beda
                            jezdzic starymi drogami, nie nadajacymi sie do ruchu tranzytowego.

Przeciez to bledne kolo!

Autostrade zbudowano przeciez wlasnie po to, zeby zmniejszyc natezenie ruchu na
                            drogach przebiegajacych przez miejscowosci polozone w jej poblizu!
                            • palestynski_komandos_podwodny Re: Myto to przezytek 17.05.05, 23:05
                              Matko Boska!

Wyjedź do Sułtanatu Brunei, tam Ci będzie dobrze.

Nie chce wykrakać,ale z Twoimi postulatami, masz szanse na kariere
                              parlamentarną, znam minimum dwie partie, które lubują się w takich sloganach.

Gdyby świat był tak prosty jak się Tobie wydaje, życie na nim byłoby nierealne!
                              • Gość: P Re: Myto to przezytek IP: 142.94.86.* 17.05.05, 23:25
                                O jakich sloganach pleciesz?
                                Przeciez to logiczne. Kazdy kierowca sie z tym zgodzi.
                                • palestynski_komandos_podwodny Re: Myto to przezytek 17.05.05, 23:39
                                  Chcesz naprawiać świat niczym Lepper, mając cudowne rozwiązania na jego
                                  zawiłości?
                                  Wszystko jest popieprzone, ludzie nie mają kasy to dodrukujemy itd.

Mówisz,że skoro ziemia należy do Państwa to my powinniśmy kursować po niej za
                                  darmo? Więc ja pytam dlaczego w TPN, który należy do Państwa, muszę płacić
                                  klimatyczne? Dlaczego Państwowym przewoźnikom muszę płacić za bilet? Dlaczego
                                  za panstwową telewizję muszę płacić abonament?

Co proponujesz? Może bunt, jak mieszkańcom Goliny? Idziemy okupować Zakopane,
                                  dworzec PKP i Woronicza 17?
                                  • Gość: P Re: Myto to przezytek IP: 142.94.86.* 18.05.05, 01:05

Zadne cuda nie sa potrzebne, zeby te paradoksalna sytuacje zmienic. I to
                                    natychmiast.

Wystarczy, ze zaczniemy logicznie myslec. Znajdziemy wowczas wiele sposobow
                                    bardziej racjonalnych niz to prymitywne MYTO.

Bedzie wtedy z czego placic na utrzymanie autostrady oraz na splaty
                                    zainwestowanych w nia pieniedzy.

Czy za korzystanie z chodnikow rzadzacy (zawsze im przeciez brakuje pieniedzy)
                                    zaczna tez pobierac oplaty?
                          • palestynski_komandos_podwodny Re: Myto to przezytek 17.05.05, 23:02
                            Nie wiem czy w ogóle wezme udział w wyborach, jeśli tak to jedynie dlatego aby
                            oddalić widmo współrządzenia przez LPR.
                    • Gość: jan Re: Myto to przezytek IP: 64.215.199.* 18.05.05, 13:31
                      przyjedz ciole do Wielkiej Brytanii (to samo w Niemchech) to zobaczysz, ze nikt
                      nie placi za przejazd autostadami. Jest kilka platnych kilometrow w bardzo
                      ruchliwym miejscu kolo Manchesteru i platny most (odpowiednik 1 zlotego w
                      relacji do sredniej pensji0. Ucz sie chlopie, bo to zdrowe.
                      • Gość: P Re: Myto to przezytek IP: 142.94.86.* 18.05.05, 20:21
                        Nie placi sie za jazde autostradami takze w Holandii oraz w Kanadzie (platne
                        sa tam tylko bardzo nieliczne prywatne, ktorymi nie trzeba wcale jezdzic bo sa
                        rowniez w poblizu publiczne, dostepne dla kazdego za darmo).
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Przez Kulczyka ludzie głodują 13.05.05, 19:10
      kolejna afera z udziałem dr-a jana
    • Gość: Bzyk Re: Przez Kulczyka ludzie głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:05
      A przez plamy na słońcu kury przstali się nieść.
      • Gość: P Kulczykostrada IP: 142.94.86.* 17.05.05, 06:59
        Zgadzam sie w pelni z tym, ze za to co zgotowano mieszkańcom Słupcy, Goliny,
        Kawnic i Konina winni powinni odpowiedzieć przed Trybunałem Stanu.

Ciekaw jestem jaka jest rola ministra Pola w tej aferze (oddanie Kulczykowi
        publicznej drogi)?
      • Gość: ! Re: Przez Kulczyka ludzie głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:32
        A przez vikkę nie mam już czym rzygać, wszystko wyrzygałem
    • Gość: bamber Kulczykowi nie poskoczysz ! IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 19:44
      tak się zaczyna nowa afera ??
      kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1229061&KAT=237
    • Gość: kristof Re: Przez Kulczyka ludzie głodują IP: 193.109.244.* 18.05.05, 14:26
      właśnie przez takich tępych baranów jak ty jest w tej polsce jak jest. to
      właśnie tacy ludzie są idealnymi wręcz słuchaczami wszystkich tych partii
      populistycznych. to wy karmicie się bzdurami rozpowszechnianymi przez
      najróżniejsze grupy nacisków. to wy najpierw wybieraliście sld a teraz
      narzekacie. w następnych wyborach wybierzecie samoobrone. i znów będziecie
      narzekać. a wystarczyłoby skończyć szkołę trochę poczytać o świecie i nie
      czerpać swojej wiedzy z faktu lub superexpresu.
    • oszolom.z.radia.maryja i jeżdżą po autostradzie pod prąd!!!!!!! 18.05.05, 21:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=24047503
      • l.george.l a łosie chodzą w poprzek 18.05.05, 21:22
        • Gość: P Co maja łosie do ryby w sosie IP: 142.94.86.* 19.05.05, 15:29
          Pisz do rzeczy LOSIU
          • oszolom.z.radia.maryja ao jakich ty rybach w sosie mówisz? 20.05.05, 16:38
            gdzie o tym mowa była?
            • Gość: P Losie IP: 142.94.86.* 22.05.05, 02:11
              Nie wazna ta rymowanka.
              Co maja jednak LOSIE do tematu tego watku?
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Losie 22.05.05, 21:00
                no tego włąśnie chciałem się od ciebie dowiedzieć
        • Gość: ? A łosie chodzą w poprzek IP: 142.94.86.* 20.05.05, 16:20
          Pisz raczej na temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka