Gość: Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:20 Z tego co się orientuję lotnisko Krzesiny jest w Poznaniu, a nie pod Poznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mat Re: F-16 wlatują do Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:32 No właśnie, w Poznaniu... Świetny pomysł żeby lokować lotnisko wojskowe w tak dużym mieście... Pozna.ń na celowniku... Nie wspomnę już o cząsteczkach uranu rozsiewanych nad naszymi głowami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzon Re: F-16 wlatują do Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:33 > Nie wspomnę już o cząsteczkach uranu > rozsiewanych nad naszymi głowami... Ze co?? możesz przybliżyć to co napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: F-16 wlatują do Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:25 Ponoć w paliwie tych samolotow są duże ilości uranu więc latając nam nad głowami karmią nas promieniotwórczymi pierwiastkami... Nie znam szczegółów, rozmawiałem kiedyś z wojskowym (lotnikiem) na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
z3r0 Re: F-16 wlatują do Poznania 31.05.05, 13:35 Gość portalu: Mat napisał(a): > Ponoć w paliwie tych samolotow są duże ilości uranu więc latając nam nad głowam > i > karmią nas promieniotwórczymi pierwiastkami... Nie znam szczegółów, rozmawiałem > kiedyś z wojskowym (lotnikiem) na ten temat. www.atsdr.cdc.gov/toxprofiles/tp76-c3.pdf polecam strone 69. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja 50 lat temu to było IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 30.05.05, 22:20 daleko do Poznania! Poznań był Poznaniem, a Krzesiny Krzesinami. Tylko zamiast F-16 stacjonowały Migi i Iskry. Odpowiedz Link Zgłoś