Dodaj do ulubionych

co w Plazie piszczy...

12.06.05, 20:02
Właśnie wróciłam i muszę przyznać,ze jest to jedyne centrum handlowe w
ostatnim czasie z którego jestem zadowolona:))))

Po pierwsze(i co najważniejsze dla mnie) mogę się tam dostać z której strony
mi się podoba, mając do wyboru zwykłe schody, windę i ruchome schody(które
oczywiście z miejsca odrzucam)
Parking duzy, dobrze oznaczony-nie muszę zapamiętywać kolorów i stron jak to
miało miejsce w king crossie i MOGĘ SIĘ Z NIEGO WYDOSTAĆ WINDĄ.
Sklepy...jak sklepy-nowości nie zauważyłąm, oprócz nieczynnego jeszzce esprita.

Ale żeby nie było tak wesoło-posadzka jest śliska, mi to nie robi różnicy, ale
jak jakieś dziadki idą to na pewno się połamią(to samo dotyczy parkingu, gdzie
na razie jest spokojnie, ale poczekajmy do zimy albo wiekszych opadów.)
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: co w Plazie piszczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:01
      polecam ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=24830149&a=24835791
      • v.i.k.k.a Re: co w Plazie piszczy... 12.06.05, 22:14
        już czytałam
    • michmaj Re: co w Plazie piszczy... 12.06.05, 23:12
      Polecam ten wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=24906504
      Przestańcie chwalić Plazę bo cholera żadnych zmian na lepszę się nie da na nich wymusić ;-)
    • mantis77 Bez nadzieja lepszy jest king Cross 12.06.05, 23:18
      Jak dla mnie oczywiście. Tam nie musiałem wołać gazet żeby krawężnik
      zlikwidowali. Nie było też śliskiej posadzki. zamiast głupich ruchomych schdów
      pożądne ruchome chodniki. Kible dla niepełnosprawnych były skończone i jeśli
      pamiętam to z lustrem (w plazie są bez) Więc nie zachwycajcie się tak. Żałuję
      bardzo bo myślałem że Plaza pobije King Crossa ale się przeliczyłem a szkoda bo
      bliżej mam do Plazy (widzę ją z przed chaty)

Ale pójdę do niej jeszcze skontrolować ów krawężnik przy podjeździe przy
      lechickiej (mieli wylać betonik żeby był podjazd) a jak nie znów pojadę z
      dziennikarzami :-)
      • michmaj Re: Bez nadzieja lepszy jest king Cross 13.06.05, 00:38
        mantis77 może podejdziemy razem, ja Cię będę wspierał moralnie w argumentowaniu za podjazdami, przejściami itd bez barier a Ty mnie wesprzerz w argumentacji za bankomatami - przystosowanymi dla niepełnosprawnych oczywiście.
        • mantis77 żeby to było proste 13.06.05, 00:55
          Niestety proste nie jest i w sumie mnie jest łatwiej.

1. Po pierwsze na podjazdy itp. są przepisy których oni nie egzekwują. Ale
          przynajmniej jest podstawa prawna której można się czepiać (prawo budowlane).
          Poszukaj może znajdziesz coś w jakimś prawie Bankowym że np. kino jesli ma
          obroty powyżej iluś tam złotych to musi mieć terminale na kartę (a może od
          ilości klientów) Albo może jakieś prawo mówi ze powyżej jakiejś powieżchni
          handlowej powinien być bankomat. Ja takich przepisów nie znam bo w tym nie
          siedzę.

2. Obawiam się że walczenie maluczkich jest bez sensu bo taka Plaz będzie nas
          miała w d...

3. myślę że śmiało możesz pisać do gazet i TV na każdej stronie jest kontakt,
          jesli mam coś doradzić to proponuję od razu im napisać formę artykułu wtedy
          dziennikarz tylko robi parę telefonów żeby się upewnić (np. do dyrekcji plazy)
          i drukuje to w gazecie. nacisk mediów jest lepszy niż pojedyńczych osób. Warto
          w takim artykule podeprzeć się prawem (bardziej wiarygodne i rzetelne) i
          podpisać się imieniem i nazwiskiem wraz z kom. (anonimy pewnie lądują w koszu)

4. Z tego co wiem to dziennikarze wiedzą o bankomatach bo jak byłem z nimi i
          mówiłem że chyba nie są dostosowane (za wysokie) to mówili że słyszeli że nie
          ma wogóle. Więc sprawdź gazety czy czasem już coś nie było w tej kwestii. temat
          tyle razy poruszany na tym forum że chyba wyborcza mogłaby się zająć w końcu
          czasem drukują w papierowym wydaniu teksty z Forum.

Dlatego myślę że pomysł z ot takim pójściem jest skazany na porażkę niestety :-(
          • michmaj Re: żeby to było proste 13.06.05, 01:06
            No niestety z tego co wiem to nie ma żadnego wymogu obecności terminali ani bankomatów. Przynajmniej jak 2 lata temu pisałem pracę z bankowości elektronicznej to nie było czegoś takiego, chyba.
            Natomiast sam pracuję w "handlu i marketingu" i zdawało mi się że jest taka reguła, że jeżeli chce się mieć dużo klientów to trzeba uwzględniać ich zachcianki i ogólnie dbać o ich zadowolenie i że w ogóle w kapitaliźmie "klient nasz pan" oraz "płacisz - wymagasz". Nie wiem dlaczego w wielu miejscach się to sprawdza a w Plazie w ogóle. Może dlatego, że dziesiątki ludzi narzekają ale tysiące (np. taka vikka) jest zachwycone :-(
            Z tymi listami - artukułami do gazet, zabiorę się za nie jak znajdę chwilkę czasu.
            • mantis77 Może się Tobie uda 13.06.05, 01:35
              Życzę powodzenia w walce o bankomaty. Dziwi mnie własnie to że otwierają takie
              centrum a nic nie dokończone (bo myślę że jednak bankomaty prędzej czy później
              staną) zamiast o wszystkim pomyśleć najpierw. Myślę że nasłanie im dziennikarzy
              i tłumaczenie się ich przed nimi spowoduje jakieś zmiany. W moim wypadku
              pomogło. A wracając do bankomatów i niepełnosprawnych to polecam ciekawy
              artykuł o Mówiących bankomatach dla niewidomych

www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/12748
              • michmaj Ów krawężnik przy podjeździe przy lechickiej 13.06.05, 10:29
                Co do tego krawężnika na końcu tego dłuuugiego podjazdu ze stacji PST w kierunku piątkowa: Betonu co prawda nie wylali, ale zrobili teraz na całą szerokość dopasowany do krawężnika taki metalowy podjazd z groszkowanej blachy.
                • mantis77 Oooo 13.06.05, 16:26
                  Dzięki za wiadomość. Ciekawe czy blacha ta to nierdzewka? Bo jak zerdzewieje to
                  będzie gnój. A poza tym uważam że beton byłby lepszy bo w naszym państwie
                  betonu się nie kradnie czego o metalowej blasze nie można powiedzieć. Cóż znów
                  ktoś do końca nie pomyślał. Ale trudno jak podpier... to znów będę monitował :-)
                  Dzięki za wiadomość ;-)
                  • michmaj Re: Oooo 13.06.05, 20:26
                    W sumie mogłem sfotografować przed chwilą. No trudno, sfocę jutro rano.
                    • mantis77 łe no spoko 13.06.05, 20:37
                      Jak nie chcesz nie musisz ja też mam aparacik i właśnie dlatego wysłałem
                      gazetkom fotkę a właściwie wiszą w necie.
                      www.wolontariat.org.pl/labeo/app/cms/x/61235
                      tak więc sobie zrobię foteczkę jaki postęp zrobili :-)
                      • mantis77 ERROR 13.06.05, 20:38
                        Sorka coś mi się nie ten link wkleił

www.echostar.pl/~mantis/plaza/galeria.html

tutaj jest parę fotek plazy.
                    • michmaj Re: Oooo 15.06.05, 16:27
                      Proszę
                      www.icpnet.pl/~michmaj/plaza/IMG_1913.jpg
                      www.icpnet.pl/~michmaj/plaza/IMG_1914.jpg

A co do bankomatów to Pani przez drzwi z napisem "dyrekcja" powiedziała mi, że bankomat na pewno będzie ale nie powie kiedy i jaki bo trwają nadal rozmowy i negocjacje, a decyzja zapada dużo wyżej. Bez sensu moim zdaniem, jak długo można rozmawiać o czymś tak prostym.
                      • mantis77 Dzięki 15.06.05, 23:27
                        Widzę że zobili coś ale ciekawe czy ktoś tego nie ukradnie. Obym się mylił bo
                        wygląda nawet przyzwoicie. Przez to że jest chropowata raczej nie będzie się
                        człowiek ślizgał. No ale zobaczę jak sam pojadę. Dobrze że chociaż coś zrobili.

Ciekawe co będzie z posadzką wewnątrz. Na razie nikt głosu niepełnosprawnych
                        nie słucha ale poczekamy do jesieni i zmiy jak parę osób stanie się
                        niepełnosprawnymi na jakiś czas (gips itp.) to będzie znow szum. Ja się nie
                        wywalę bo jestem kuty na cztery koła :-)
    • v.i.k.k.a no i do plazy blisko 12.06.05, 23:45
      zapomniałam dodać:))))
      • Gość: adrian kocham vikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:20
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka