Dodaj do ulubionych

Ogłoszenie o forum

20.07.05, 14:48
Wywieszę dziś po południu w windach ogłoszenie o naszym forum (bo jak na
razie, to tylko kilka osób się udziela). Jak nie poskutkuje, to może zaspamuję
wszystkie skrzynki pocztowe ;-) Chyba nikt się nie obrazi, a przynajmniej
informacja dotrze do wszystkich mieszkańców... Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • pg77 Re: Ogłoszenie o forum 20.07.05, 15:23
      czemu nie
      • aslani Re: Ogłoszenie o forum 25.01.06, 21:10
        Cześć

Piszę z 53A.
        O forum dowiedziałam się z ulotki, którą dostałam w delikatesach chyba MAGDA?
        Cieszę się, że tu trafiłam.
        Jeśli chodzi o informowanie to najlepiej właśnie przez ulotki w sklepach, gdzie
        każdy zainteresowany może zabrać ją do domu. Myślę też, że ochrona nie będzie
        miała nic przeciwko, jesli dołoży się je do poczty.
        Pozdrawiam wszystkich
    • lukin7 Re: Ogłoszenie o forum 20.07.05, 16:10
      To ja proponuje aby wyslac tekze informacje o forum na adresy:
      biuro@ataner.pl
      zarzad@ataner.pl
      uzgodnienia@ataner.pl
      administracja@ataner.pl
      :)))

pozdrawiam
      Lukasz
      • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 20.07.05, 20:00
        A może by się przydało ;-) Chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby już czytali ;-)
        Może za jakiś czas zaczną coś nawet pisać, podszywając się pod lokatora ;-)
        Co do ogłoszeń, to wywiesiłem piękne bananowe kartki w windach. Po upłytie
        niecałej godziny już jedno było brutalnie wyrwane i ponownie przyklejone - może
        sprzątaczka, nie wiem, ale się wkurzyłem trochę. Wrrr....
        • lukin7 Re: Ogłoszenie o forum 20.07.05, 22:13
          Nie sądze aby ktokolwiek z Atanera chciał czytać i zastanawiać się nad tym
          wszystkim o czym tutaj można przeczytać. Czytając wasze listy odnoszę smutne wrażenie, że Ataner
          bazuje już tylko na opini jaką sobie wypracował do tej pory. Jak już sprzedadzą mieszkania to maja
          gdzieś mieszkańcow i myślą już tylko o następnej budowie bo kasa czeka :/ To o czym piszecie tutaj
          to naprawdę nie są "wielkie" problemy... no może poza tramwajami. Uszkodzona winda, problem z
          drzwiami, "dziury" w ścianach, chamska ochrona, reklamówki pod drzwiami itd. Przecież dla takiego
          developera to nic wielkiego. Kilka telefonów do firmy ochraniarskiej aby się lepiej zachowywała i nie
          wpuszczała roznosicieli reklamówek, do firmy od wind, do szefa budowy aby zorganizował na dwa dni
          2-3 osoby które załatają "dziury". Coś mi się wydaje, że znowu sprawdzi się powiedzenie, że "jak coś
          ma być zrobione dobrze to zrób to sam" :(

pozdrawiam
          Lukasz
      • 1steve Re: Ogłoszenie o forum 21.07.05, 12:08
        Bardzo dobry pomysł z plakatami!!!! Kiedy tylko się wprowadzę (mieszkanie w
        drugim etapie), wywieszę podobne w moim bloku.
        • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 21.07.05, 21:16
          ;(((
          Niestey moje plakaty nie przetrwały doby. Zostały zerwane. Jeden zniknął a drugi
          został brutalnie podarty na kawałki i rozrzucony w windzie. Co za chamówa! Ale
          dzięki temu, że ktoś to porozrzucał, wiem, że to nie jest sprawka sprzątaczek.
          Albo robotnik, albo mieszkaniec. Wrrr...
          • conena Re: Ogłoszenie o forum 26.07.05, 14:46
            > Niestey moje plakaty nie przetrwały doby. Zostały zerwane. Jeden zniknął a
            drug
            > i
            > został brutalnie podarty na kawałki i rozrzucony w windzie. Co za chamówa!
            taki urok mieszkania w wieżowcu, bo o ile mnie moja zawodna pamięć nie myli, to
            tutaj większość z wieżowca...

jakie to kartki bananowe?:)) kolor mają bananowy?

a pomysł mi się bardzo podoba. im więcej uczestników forum tym lepiej.
            • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 26.07.05, 15:35
              Tak, kolor ;-)
            • manzy Re: Ogłoszenie o forum 26.07.05, 17:25
              Jeśli chodzi o zrywanie ogłoszeń to się nie poddawaj, tak to jakoś jest. A
              włożenie do skrzynek jest dobrym pomysłem.

Z tym, że proponuję to powtórzyć za jakieś 2 miesiące.

Pozdrawiam,

Manzy
              • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 26.07.05, 19:30
                Udało mi się dzisiaj wrzucić do skrzynek od nr 1 do 37. Potem usłyszałem kroki
                ochroniarza, więc wolałem się ulotnić ;-) Dokończę dziełóa w najbliższych
                dniach. Wywiesiłem tez ogłoszenia w windach: tym razem przykleiłem kartki do
                kartonów na klej ;-) Aha, wiecie, że w budynku nie ma mieszkania nr 13? Do tej
                pory widziałem to tylko w hotelach ;-)
    • majorka16 Re: Ogłoszenie o forum 20.07.05, 20:49
      o fajnie ze poruszyles ta kwestie bo jestem ciekaw jak to jest tam ktos bedzie
      sprzatal9 jest ktos odpowiedzialny za czystos na plance) czy pozostaje nam
      lokatorom czyszczenie klatek :-) z gory dzieki za odpowiedz
      • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 20.07.05, 21:24
        Nie musimy niczego sprzątać. Jest ekipa sprzątająca - przychodzą codziennie. Na
        dziś trudno mi ocenić jakość tego sprzątania, bo ledwo panie zdążą umyć podłogi,
        zaraz jest pełno kurzu i pyłu wywiewanego z mieszkań, w których są remonty.
        • 1steve Krótszy adres forum!!! 21.07.05, 15:24
          Adres tego forum jest strasznie długi. Trudno go podawać na plakatach. Łatwo
          się pomylić przy wklepywaniu do przeglądarki. A odnajdywanie go w portalu
          gazety też nie jest proste. Stworzyłem więc skrót na stronie www.tinyurl.com

tinyurl.com/73ub9
          Powinien działać z każdej strony. Na plakatach chyba lepiej podawać taki
          króciutki adres.

• mejbi Re: Ogłoszenie o forum 21.07.05, 16:41
        O otoczenie, zieleń, administrację budynkiem i czystość dba firma zarządzajaca,
        czyli w naszym wypadku Ataner. Wspólnota moze oczywiscie wybrać inna firmę, ale
        mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
    • smarkula ZROBIĘ TO DZISIAJ W NOCY 22.07.05, 17:46
      DZISIAJ W NOCY CZARNYM MARKEREM NASMARUJĘ W WASZYCH WINDACH ADRES FORUM, KAŻDY
      TRAFI, NIKT KARTKI NIE ZERWIE.
      A CO TAM
      RAZ SIĘ ŻYJE!!!
      • kaizen78 Re: ZROBIĘ TO DZISIAJ W NOCY 22.07.05, 19:17
        Jezzu, tylko nie po ścianach... Napisz na kartonach, oszczędzisz mi pracy ;-)
        Ale dlaczego piszesz "W WASZYCH WINDACH"??? Jak nie jesteś mieszkanką bloku to
        cię nasi ochroniarze nie wpuszczą ;-) A jeśli wpuszczą, to zostaw ślad w indzie,
        będziemy wiedzieli, że kiepsko pilnują ;-)))
        • smarkula TAK TO BĘDZIE DZISIAJ 22.07.05, 20:18
          Uwielbiam wasze forum!!! hihihi nasmaruję w wimdzie a ochroniarz wpuści bo mu
          powiem, że pizzę niosę albo przebiorę sie za pielęgniarke i zbadam mu tętno
          (wpuści na bank) :)
          • biochip Re: TAK TO BĘDZIE DZISIAJ 08.09.05, 14:39
            No to już chyba wszystko jasne w kwestii wandalizmu w windzie. Muszę
            powiedziec, że mi nieco ulżyło, że to żaden z nas. Z drugiej strony - co
            ochrona na to, że takie elementy przedostają się do naszych budynków??!
          • pe1 Re: TAK TO BĘDZIE DZISIAJ 08.09.05, 14:56
            Infantylizm niektórych forumowiczów jest doprawdy przerażający
    • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 25.07.05, 14:42
      Dziś po południu ponawiam akcję wystawienia ogłoszeń na bananowych kartkach w
      windach. Może tym razem przetrwają trochę dłużej niż ostatnio. Podałem w
      ogłoszeniu skrócony adres tinyurl.com/73ub9
      • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 25.07.05, 15:05
        Przygotowałem też małe uloteczki do wrzucenia do skrzynek w klatce 53A. Jeśli
        ktoś z innych klatek by chciał wzory ulotek gotowe do wydruku (te duże
        ogłoszenia i te małe ulotki) - to proszę o kontakt na kaizen78@gazeta.pl -
        prześlę pliki :-)
        • manzy Re: Ogłoszenie o forum 25.07.05, 17:52
          Gratulacje dla założycieli tego forum! Świetny pomysł.

Ja mieszkam na Milczańskiej, ale moja mama będzie mieszkać w budynku B,
          niedługo odbieramy jej mieszkanie.

Takie forum jest ważne ponieważ we wspólnocie mieszkaniowej warto się znać ze
          sobą bo można wtedy załatwić wiele wspólnych spraw.

Pozdrawiam,

Manzy
    • bursiak_m Re: Ogłoszenie o forum 26.07.05, 19:50
      Cześć

Ogłoszenia w windzie jeszcze są :)
      Może ekipa zrywająca już gdzie indziej pracuje??
      Kartecza z informacją o forum to trafiony pomysł :))

Pozdro
      • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 27.07.05, 21:26
        Niestety, dziś po ogłoszeniach pozostał tylko marny ślad :(((
        • kaizen78 Re: Ogłoszenie o forum 28.07.05, 19:27
          Dziś już zrobiłem to w taki sposób, że trudno będzie usunąć. Napisałem adres
          czerwonym flamastrem na kartonach w windach. Wiem, że to "nieprofesjonalne". Ale
          może poskutkuje ;-) Co do skrzynek pocztowych, to utknąłem na numerze 37 i nie
          moge dalej ruszyć, bo nie mam "czystego pola" ;-)
    • mejbi Re: Ogłoszenie o forum 07.09.05, 19:24
      Czy moglibyście wywiesić na klatkach 53 B,C oraz 55 i 57 informację o istnieniu
      tego forum? Prośba kierowana jest do osób, które tam mieszkają.
      Dotychczas takie info (z tego co wiem) pojawiło się jedynie w klatce 53A.
      Im nas będzie wiecej na forum, tym szybciej uda nam się rozwiązać istniejące
      problemy.
      Pozdrawiam
      • mejbi Re: Ogłoszenie o forum 09.09.05, 12:43
        Up.

Coś czuję, że jak się szerszej publiczności nie ogłosimy, to forum umrze
        śmiercią naturalną...
        • arsil Re: Ogłoszenie o forum 10.09.05, 23:24
          Nie umrze:) Niedługo zaspamuję 53B:)
        • olo2001 Re: Ogłoszenie o forum 10.09.05, 23:34

Nie no dla mnie to żenada jak słyszę jak trudzicie się z tymi ogłoszeniami. Ja
          zamieszkam tam za pół roku a już jestem przerażony.
          Kto o zdrowych zmysłach by niszczył Waszą prace, komu na tym zależy? Przecież
          chyba krzemu ze wspólnoty na tym zależy żeby to forum istniało. To jedno z
          lepszy form komunikacji w dbaniu o nasze wspólne dobro w każdych
          problematycznych sprawach.
          Natomiast, jeśli stoi za tym firma, od której kupiłem mieszkanie to słabo widzę
          spokojne życie w tej wspólnocie. Mam nadzieje, że tak nie jest.

Może, jeśli jest na forum ktoś z zarządu waszej wspólnoty, to niech odwagę i
          zrobi to drogą formalną za pomocą ogłoszenia na tablicy ogłoszeń (jeśli takowe
          istnieją)
    • mejbi Re: Ogłoszenie o forum 20.01.06, 17:58
      Prośba do osób z II, III i IV etapu o przekazanie w miarę mozliwości swoim
      sąsiadom informacji o forum, bo na tłok raczej tu nie narzekamy ;)
      Forma dowolna :)
      Pozdr
      • madzia.j Re: Ogłoszenie o forum 24.01.06, 17:16
        mysle, ze w wolnej chwili poprosze kogos z pracy (mam grafikow), by zrobil
        prosta ulotke, ktora po prostu powrzucamy do skrzynek w naszym bloku i pewnie w
        C1, C2 i D

typu "zapraszamy na forum dyskusyjne mieszkancow osiedla Polanka 2, adres,
        poruszamy tu wiele problemow zapewne i Was nurtujacych", blablabla

poza tym czeka nas zebranie wspolnoty - nie wiem kiedy - i na pewno wtedy
        poruszymy te kwestie, bo dzieki temu forum naprawde duzo sie dowiedzialam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka