Gość: mow I jeszcze jedno: IP: 62.233.135.* 21.08.02, 13:31 Jeżeli kara śmierci nie zostanie wprowadzona to po kilku następnych mordach rozpoczną się publiczne lincze, bo przecież nie można tak siedzieć w domu, patrzeć na to gówno i tylko modlić się, żeby nie przytrafiło się to własnej matce, siostrze czy córce. Powybijać skurwieli. Mogę własnoręcznie włączyć ich krzesła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: I jeszcze jedno: IP: *.pool.mediaWays.net 21.08.02, 13:39 sluchaj, ja cie rozumiem, bo to bestialstwo jest straszne. ale co chcesz zalatwic kara smierci? po pierwsze to tez zbrodnia, a po drugie lepsza kara jest wsadzic ich na zawsze do pierdla i nie wypuscic nawet na spacer. niech pracuja i zyja tak, jak na to zasluzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow Re: I jeszcze jedno: IP: 62.233.135.* 21.08.02, 13:47 Zapytaj rodziców tych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CarKiller Re: I jeszcze jedno: IP: *.au.poznan.pl 21.08.02, 13:49 Szkoda forsy na wiezienie lepiej zlikwidowac gnoi. Jeszcze mamy placic za zlo. Dosyc tego. Trzeba w koncu posprzatac ten syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbek Re: I jeszcze jedno: IP: 2.4.STABLE* 21.08.02, 14:01 Tylko stwórzmy pierdle z prawdziwego zdarzenia - duszne, ciasne i surowe. Spójrzcie tylko jak nasi kryminaliści walczą o swoje prawa - grożą buntami, linczami wewnętrznymi itp. Powiązać im kule u nóg i niech odczuwają karę w całej jej dolegliwości. A rzekomym obrońcom praw człowieka pozamykajmy gęby!!! Co by powiedzieli mądrale z Komitetu Helsińskiego, gdyby to ich dzieci wpadły w brudne szpony tych bestii? Moją kolażankę zamordował zboczeniec w lipcu br. Diametralnie zmieniłam zdanie nt. stosowanych w RP kar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: I jeszcze jedno: IP: *.popnet.pl 21.08.02, 13:42 Gość portalu: mow napisał(a): > Jeżeli kara śmierci nie zostanie wprowadzona to po kilku > następnych mordach rozpoczną się publiczne lincze, bo przecież > nie można tak siedzieć w domu, patrzeć na to gówno i tylko > modlić się, żeby nie przytrafiło się to własnej matce, siostrze > czy córce. Powybijać skurwieli. Mogę własnoręcznie włączyć ich > krzesła.Swieta racja popieram cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.pfizer.com 21.08.02, 13:32 Moze prościej byłoby dokonać publicznej egzekucji i pozostawić dla przestrogi ciała pozostawić na widok publiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.pool.mediaWays.net 21.08.02, 13:47 to straszne co mowisz, czy naprawde uwazasz, ze powinnismy brac przyklad z iranu czy nigerii? zboczency powinni po prostu reszte zycia spedzic za kratkami bez najmniejszych wygod+kastracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 62.233.135.* 21.08.02, 13:51 Nie porównuj cudzołóstwa w Nigerii (które nawet oznacza seks po śmierci męża, przed związaniem się z innym) do gwałtu i morderstwa na dwójce BEZBRONNYCH!!!! dzieci. Według mnie jest to mocne nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.pool.mediaWays.net 21.08.02, 13:56 to nie naduzycie ale potworna zbrodnia, ale mimo wszystko kara smierci niczego nie zalatwi! te potwory powinny wlasnie zyc, w jakims ciezkim wiezieniu, harowac jak konie i do konca zycia placic za to, co zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 62.233.135.* 21.08.02, 14:09 Nie. Według mnie nadużyciem było porównanie kary śmierci za cudzołóstwo do kary śmierci za gwałt i morderstwo. To pierwsze to zbrodnia popełniana przez państwo, to drugie: zasłużona kara dla bandytów. I nie potrafię zrozumieć tego ciągłego "kara śmierci nic nie załatwi". A według mnie załatwi, wyeliminuje ze społeczeństwa te najgroźniejsze jednostki. Może jakieś uzasadnienie do Twojej opinii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.pool.mediaWays.net 21.08.02, 13:35 jestem przeciwna karze smierci, bo zbrodni nie mozna karac zbrodnia. ale ci sadystyczni zboczency nigdy juz nie powinni wyjsc na wolnosc. nigdy, to znaczy zadne lagodzenie kary, zadne 15 lat, ale DOZYWOCIE. osobiscie dodalabym do tego kastracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feelgood Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 62.29.248.* 21.08.02, 13:51 Gość portalu: ina napisał(a): > jestem przeciwna karze smierci, bo zbrodni nie mozna karac zbrodnia. ale ci sad > ystyczni zboczency nigdy > juz nie powinni wyjsc na wolnosc. nigdy, to znaczy zadne lagodzenie kary, zadn > e 15 lat, ale DOZYWOCIE. > osobiscie dodalabym do tego kastracje. Tylko trzy uwagi: Kara śmierci nie jest zbrodnią, tylko wymiarem sprawiedliwości. Rzeczywyste dożywocie jest karą okrutną, podczas gdy śmierć tylko ostateczną. Zapłacisz za ich utrzymanie i zapewnisz, że nigdy nie uciekną i nie będą mordować - bezkarnie- wpółwięźniów lub niewinnych podczas ucieczki. Bo przecież podwójnego dożywocia dostać nie mogą. Zrobisz to osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 62.233.135.* 21.08.02, 13:54 Jesteś przeciw karze śmierci bo to zbrodnia, ale "dodałabyś kastrację" ? Przecież to okaleczanie. Gdzie tu logika? Jeśli się nie jest ani lodowatym ani gorącym to jest się po prostu mdłym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!! Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.mech.pk.edu.pl 21.08.02, 14:50 Chyba dużo zarabiasz jak chcesz ich utrzymywac!!! Jeśli o,mnie chodzi to jedynie mogę sie dołożyć no prą lub trutkę na szczury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 13:36 Policja powinna wystrzelać ich jak kaczki, nastepni baliby się tak zabawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.pool.mediaWays.net 21.08.02, 13:42 zabicie nie rozwiaze sprawy! wsadzic ich do pierdla, wykastrowac i niech spedza reszte zycia w celi bez telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 62.233.135.* 21.08.02, 13:57 Jak to "zabicie nie rozwiąże sprawy" ? Mógłbyś rozwinąć temat. Tylko bez banałów w stylu "zniżamy się do ich poziomu". Przypominam: my nie chcemy uśmiercać za niewinność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klauss Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.toya.net.pl 21.08.02, 13:42 co ci policjanci w tunelu go gonili, że po strzale w górę dostał rykoszetem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzielscy Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow 21.08.02, 13:59 CZytalem te wszystkie Wasze opinie. Osobiscie, nie jestem sklonny wierzyc, ze smierc mordercow moze w jakis sposob odstreczac nastepnych. Niewatpliwie bylaby zasluzona kara.Publiczne egzekucje uwazam jednak bardziej za "rozrywke dla zboczencow" (patrzacych) niz za ostrzezenie dla innych. Uwiezienie ich na cale zycie uwazam za zbyt lagodne - darmowy dach nad glowa i 3 posilki dziennie do konca zycia za to, co zrobili?!! A ludzie niewinni gloduja i mieszkaja w kanalach?! A co powiecie na jakas forme ubezwlasnowolnienia: zadnych praw i oddanie ich do dyspozycji i decyzji rodzicow zamordowanej dziewczyny? Chca zabic - zabija, chca meczyc - mecza, chca zapracowac ich na smierc - prosze bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
niedzielscy jaka kara? 21.08.02, 14:08 Powtarzam: Nie jestem sklonny wierzyc, ze smierc mordercow moze w jakis sposob odstreczac nastepnych. Niewatpliwie bylaby zasluzona kara.Publiczne egzekucje uwazam jednak bardziej za "rozrywke dla zboczencow" (patrzacych) niz za ostrzezenie dla innych. Uwiezienie ich na cale zycie uwazam za zbyt lagodne - darmowy dach nad glowa i 3 posilki dziennie do konca zycia za to, co zrobili?!! A ludzie niewinni gloduja i mieszkaja w kanalach?! A co powiecie na jakas forme ubezwlasnowolnienia: zadnych praw i oddanie ich do dyspozycji i decyzji rodzicow zamordowanej dziewczyny? Chca zabic - zabija, chca meczyc - mecza, chca zapracowac ich na smierc - prosze bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow Re: jaka kara? IP: 62.233.135.* 21.08.02, 14:17 Jestem zgodny tylko co do jednego: publiczne egzekucje nie są dla ludzi zdrowych psychicznie. To ostatnie to trochę bez sensu, a jak np. ofiara nie ma rodziny?? Sam chyba wiesz, że to nie zadziała. A co do odstraszania to nie jest kwestia wiary. Jedno jest pewne: martwy morderca nikogo nigdy więcej nie zabije. Jeżeli inny się nie przestraszy to też zginie. Ja myślę że to sprawiedliwe: Nie zabijaj albo sam giń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maatzey Re: jaka kara? IP: TORINT* / 212.244.62.* 21.08.02, 14:22 Zgadzam sie publiczna kara smierci jest bez sensu - co innego chlosta publiczna, ktora upokorzy czlowieka na oczach innych i kaze mu z tym zyc, ale to oczywiscie kara za inne czyny. Ja proponuje kare pozbawienia praw czlowieka i potem roboty do konca zycia, albo smierć. Tylko trzeba by się upewnić, że niezależnie od warunkó, rządów itp człowiek taki nie wróci do społeczeństwa - tu pozostawiem już pole do popisu bardziej pomysłowym. A ja na miejscu ojca tej dziewczynki zabilbym goscia golymi rekami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob44 Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 212.244.181.* 21.08.02, 13:43 Najpierw kręcenie wora potem zmiażdżenie lewego jądra następnie skrócenie penisa o 5cm.Po tygodniu wyrok śmierci przez ukamienowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeryf kara smierci? IP: *.pool.mediaWays.net 21.08.02, 13:52 jezu, skad w nas tyle nienawisci? poczytajcie sobie wlasne wypowiedzi, brzmia jak slowa sadystow. kara smierci jest przeciez zbrodnia, nie tedy droga. te bestie po prostu powinny byc zamkniete, ciezko pracowac i nigdy juz nie wyjsc na wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow Re: kara smierci? IP: 62.233.135.* 21.08.02, 14:00 Nie szafuj słowami. Nienawiść to bardzo mocne słowo i według mnie ta prawdziwa jest bezinteresowna. A kara śmierci to samoobrona i przestroga dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: kara smierci? IP: *.t1-audio.pl 21.08.02, 14:35 Gość portalu: szeryf napisał(a): > jezu, skad w nas tyle nienawisci? poczytajcie sobie wlasne wypowiedzi, brzmia j > ak slowa sadystow. kara > smierci jest przeciez zbrodnia, nie tedy droga. te bestie po prostu powinny byc > zamkniete, ciezko pracowac i > nigdy juz nie wyjsc na wolnosc. Ty chyba piszesz posty z Nieba. Jestes Anilem czy co? tu jest planeta Ziemia, i jak ty nie zabiszjesz to ciebie zabija. Kazde normalne spoleczenstow MA PRAWO likwidowac tego tylu jednostki. Nietety ktos przesadzil "w druga strone" i teraz zamiast o karach slyszy sie o przywracaniu przestepcow spoleczenstwu i o godnosci bandyty. Najlepsze jest to ze spoleczenstwo wcale nie chce aby tego typu ludzie do nich wracali a juz na pewno nei mysli o ich godnosci. Ludzie chca sprawiedliwosci i nalezy sie ona im. Do puki prawa beda dla bandyty a nie dla ofiary to sytuacja sie nei zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hycel Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 213.138.106.* 21.08.02, 13:54 I mowi sie o zniesieniu kary smierci!! Jaka kara jest stosowna dla takich bydlakow,jesli nie smierc. Najlepiej,gdyby mozna im zgotowac taka sama, jaka zginela ta biedna dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pasikowski Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow 21.08.02, 14:04 Gość portalu: hycel napisał(a): > I mowi sie o zniesieniu kary smierci!! > Jaka kara jest stosowna dla takich bydlakow,jesli nie smierc. > Najlepiej,gdyby mozna im zgotowac taka sama, jaka zginela ta > biedna dziewczynka. > > Odpowiedz kto miałby gwałcić tych "panów". Na pewno nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 195.205.74.* 21.08.02, 13:55 Dla takich debili powinna być tylko kara smierci a nie dostaną 15 lat a wyjdą po 10. Ja jakbym miał władzę to od razu bym przywróćił karę smierci , to może by nie było takich morderstw itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maatzey Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: TORINT* / 212.244.62.* 21.08.02, 14:07 Jestem tak głęboko zbulwersowany tym wydarzeniem, że brak mi słów. JAK MOŻNA!! Nazywajcie mnie sadystą, zwyrodnialcem i mordercą, ale ja mam córkę, ta dziewczynka, też miała swoich rodziców, którzy ją wychowywali, kupowali jej ciuszki, cukiereczki i przytulali do snu! Uważam, że dla takiech osób, jak sprawcy tego mordu, powinna być jedna, jedyna - najwyższa kara. Można zrobić społeczny sąd - tak jak w "Idolu" "Big Brother" itp. Dwa numery telefonów "TAK" i "NIE" i automat włączający automatycznie prąd do obwodu!!! Osoba, która zdecydowała się na tak bestialski czyn nie powinna istnieć w społeczeństwie, nie powinna mieć ŻADNYCH praw, nie ma możliwośći resocjalizacji takiej osoby i nie powinno dawać się im na to nawet cienia szansy - nie zasługują na to! Śmierć! Oczywiście najpierw powinno być przeprowadzone pełne dochodzenie (sąd), którego wynikiem powinno być jedno słowo - winny, lub niewinny. Dla winnego jest tylko jedna kara, jeżeli społeczeństwo zdecyduje, że chce mieć kogoś takiego w swoich szeregach, to można się zastanawiać, co dalej, a jak nie to czapa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumek Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 14:00 ... to prawdziwa tragedia i tylko NASZA bezsilnosć jest w tym wszystkim największą złościa -jaką chyba każdy słysząc TO !... czuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN DOSTANĄ 12 LAT WYJDA PO 6-ŚĆIU A PO ROKU DOSTANĄ IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 14:02 PRZEPUSTKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.alma-di-6.online.kz 21.08.02, 14:02 Zadam przywrocenia kary smierci dla zwyrodnialcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.marketscore.com / 10.103.1.* 21.08.02, 14:08 kara smierci dla skurwysynow.Mozem nie unioeuropejski , ale ze wszechmiar tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.wspolnota.org.pl / 10.10.10.* / *.wspolnota.org.pl 21.08.02, 14:08 Potrzebne jest przywrócenie kary śmierci. Inaczej nie poradzimy sobie z zezwierzęceniem niektórych naszych "braci". Prawa obywatelskie to przede wzystkim prawo do bezpieczeństwa - na ten cel płcimy podatki a nie na profesorów z Fundacji Helisinskiej, którzy propagują fałszywy humanizm. Więcej jest warte życie jednego niewinnego, niż życie bandyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK KARA SMIERCI nic nie pomoze IP: *.softbank.pl 21.08.02, 14:41 90% piszacych opinie jest za kara smierci, ale co to pomoze ? Prawdopodobnie ta trojka bandytow byla pijana i postanowila sie "zabawic" - czy ktorykolwiek z nich by pomyslal ze jest kara smierci i moze dostac czape. W/g mnie zaden. Problem lezy gdzie indziej. Ludzie ci nie maja zadnych wartosci i szacunku do zycia innego czlowieka. A bierze sie to stad, ze prawdopodobnie nie maja pracy, pieniedzy i wyladowuja nagromadzona agresje. A prawie na pewno pochodza z tzw. "dobrych domow", tylko tatus i mamusia wpadli w wir kapitalizmu i zamiast poswiecic troche czasu nastolatkowi to postanowili sie za wszelka cene dorobic. Brak dobrych wzorcow w rodzinie, spoleczenstwie i takie sa skutki. Nalezy nie dopuscic do tego zeby bandyta wyrosl poprzez odpowiednie wychowanie. Ale jezeli juz jest to lepiej go usmazyc na krzesle niz dawac mu jesc w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: KARA SMIERCI nic nie pomoze IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 22.08.02, 08:47 A co jak byli pijani to można im wybaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonita Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.dialsprint.net 22.08.02, 05:42 Jestem zbulwersowana cala ta sytuacja.Uwazam ze kara smierci powinna byc przywrocona bo rzeczywiscie to co dzieje sie w Polsce to jest nie do pomyslenia.Mysle ze musi sie zmienic prawo policji.Policjant ma nas bronic,pomagac(a nie sadzony za uzycie broni).Powinni wiecej brac przykladu z policji amerykanskiej.Jestem mama i bardzo wspolczuje rodzicom dziewczyn.Prawo musi sie zmienic i to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoke Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 14:21 Powinni ich w centrum Leszna przywiązać do pręgierza i mieszkańcy powinni się nad nimi pastwić (byle za szybko nie zabić) - przypalać papierosami, bić kijami, pluć etc. Niestety zostaną skazani na 5 lat pozbawiania wolności i wyjdą za 2 lata za dobre sprawowanie albo wogóle nie pójda bo s(w)ąd uzna ich za niepoczytalnych. Nawet jak pójdą siedzieć to w więzieniu jeść dostaną, TV i siłownia za darmo, najlepiej niech im założą kablówke z Canal+ i HBO żeby się nie nudzili a my będziemy na tych "debili" robić. Do kamieniołomów ich albo na ciężkie roboty publiczne - niech może oni zaczną pracować na lepsze emerytury i renty dla normalnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muggz oko za oko i wszyscy będziemy ślepi IP: *.pseinfo.pl 21.08.02, 14:23 policja jest od prewencji (na to już w tym wypadku za późno) i użycia siły w celu zatrzymania, aresztowania i skierowania do sądu. dalej to sprawa wymiaru sprawiedliwości i sądownictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: oko za oko i wszyscy będziemy ślepi IP: 62.233.135.* 21.08.02, 14:25 A sąd od skazania na śmierć przez powieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muggz do mm IP: *.pseinfo.pl 21.08.02, 14:53 przypominam, że kara śmierci u nas nie działa. i bardzo dobrze. amnesty international ma dane kilkuset potwierdzonych przypadków, w których zgładzono ludzi uznanych bezsprzecznie za winnych (m.in. w stanach zjednoczonych) - po kilku(nastu) latach okazywało się, że byli niewinni (i nie chodziło bynajmniej o sprawy rozwodowe). poza tym powieszenie jest dość kosztowne. najtaniej wychodzi rozstrzelanie, jeśli już muszę za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feelgood Re: do mm IP: 62.29.248.* 21.08.02, 14:57 Poproszę o te dane, cwaniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: do mm IP: 128.103.179.* 21.08.02, 18:38 tak, ale tutaj winni sami sie przyznali do winy i to blyskawicznie - zaraz po zatrzymaniu. tak wiec kara smierci przy niezbitych dowodach i przy przyznaniu sie winnych do winy. tak, otwiera to droge do spekulacji, naduzyc w wymierzaniu sprawiedliwosci, ale... zwyrodnialcow najwyzszego kalibru nie warto utrzymywac przy zyciu w ciepelku, z zapewnionymi posilkami... nie ma szans na resocjalizacje takich typow, a i co z niej spoleczenstwu. dzis zmienilam diametralnie swoje zapatrywania na kare smierci i jestem za ta kara dla zwyrodnialcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edc Re: oko za oko i wszyscy będziemy ślepi IP: *.sympatico.ca 22.08.02, 05:52 jesli nie (oko za oko) to beda je (oczy) mieli w koncu tylko bandyci - bo wydlubia je "humanitarnej" reszcie spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxyM Takich s... powinno sie ... IP: *.tele2.pl 21.08.02, 14:23 .. amputowac rece, nogi i penisa i wywalac na zbity pysk przed szpital. Niech sobie radza - najgorsza kara - w glowie sie nie miesci co za degeneraci sa wsrod nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoke A my na nich robić będziemy ...!? IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 14:26 Powinni ich w centrum Leszna przywiązać do pręgierza i mieszkańcy powinni się nad nimi pastwić (byle za szybko nie zabić) - przypalać papierosami, bić kijami, pluć etc. Niestety zostaną skazani na 5 lat pozbawiania wolności i wyjdą za 2 lata za dobre sprawowanie albo wogóle nie pójda bo s(w)ąd uzna ich za niepoczytalnych. Nawet jak pójdą siedzieć to w więzieniu jeść dostaną, TV i siłownia za darmo, najlepiej niech im założą kablówke z Canal+ i HBO żeby się nie nudzili a my będziemy na tych "debili" robić. Do kamieniołomów ich albo na ciężkie roboty publiczne - niech może oni zaczną pracować na lepsze emerytury i renty dla normalnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P LEGIA W-wa Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 193.108.206.* 21.08.02, 14:26 Tylko jedno zdanie: SMIERC ZA SMIERC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko31 Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.tpsa.lublin.pl 21.08.02, 14:31 qrwa, w jakim kraju my żyjemy, czy garstka bandytów ma prawo terroryzować całe społeczeństwo?. Muszę się przyznać, że niestety też jestem przeciwnikiem kary śmierci, ale tyczy się to tylko ludzi. Tak jak ktoś już wspomniał, nie każdy qutas który ma dwie nogi to człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondii Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 14:32 przywrocic kare smierci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.aft.pl 21.08.02, 14:41 kara śmierci byłaby za łagodna. wprawdzie polskie prawo jest w tych przypadkach wbrew społeczeństwu zbyt łagodne, społeczeństwo węzienne tę dysproporcje redukuje - za gwałty na nieletnich traktuje takiego zwyrodnialca szczotką od klozetów w odbyt i to bez limitów ilościowych i czasowych, więc nikt nie zaprzeczy, że moje zdanie pierwsze ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.08.02, 14:34 Społeczeństwo nasze jeszcze nie dojrzało do zniesienia jedynej w tej sytuacjoi sprawiedliwej kary śmierci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek rykoszet ?? IP: 5.1R2D* / *.alcatel.fr 21.08.02, 14:35 dobra dobra, poco takie brednie jaki rykoszet, specjalnie celowali i pochwalam takie dzialanie. A piwo moze jest bezalkoholowe ;) Po co klamac w gazetach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratio Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 144.92.197.* 21.08.02, 14:37 Ja bym im dal kare smierci bez wahania. To jeden z przypadkow kiedy nalezy stosowac kare smierci. Pojda do wiezienia na 10 lat i tak sie to skonczy a my bedziemy jeszcze musieli utrzymywac tych skurwysynow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: 194.204.129.* 21.08.02, 14:46 nie zapominajcie o politykach liberalnych,którzy zmienili prawo w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprostu Re: Para nastolatków porwana, dziewczyna zamordow IP: *.physics.uoguelph.ca 21.08.02, 14:44 dobrze ze policjanci strzelali w powietrze bo jakby chcieli trafic toby napewno nie trafili...Taki kraj prosze panstwa..ale co sie dziwic skoro prawo stanowia w tym kraju ludzie ktorzy potem je lamia...zle sie dzieje, zle sie dzieje...I co na to nasi pewnie bawiacy w cieplych krajach politycy... Odpowiedz Link Zgłoś