Dodaj do ulubionych

W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP

IP: *.icpnet.pl 26.10.05, 23:27
no skoro ci trzej politycy PiS zostali wywindowani to znaczy, żę nie ma
przyzwolenia obywateli na zboczenia w naszym kraju. No chyba jasne, co pedalki?
tak więc, aby nie powodować jeszcze większych strat proponuję abyście sobie
odpuścili ten marsz.
Obserwuj wątek
    • Gość: GEJ27 Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:41
      jako homoseksualista protestuję przeciwko robieniu tego typu widowisk dlaczego ktoś tego nie zabroni!!!???
      • mistermister Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP 26.10.05, 23:50
        zwrócenie uwagi na problem dyskryminacji ze względu na płeć, kolor skóry, orientację seksualną, niepełnosprawność i inne".
        Zdaje się, że pan Libicki tez na tym swoim wózeczku nie wszędzie wjedzie, nawet w Sejmie.. ale nie czuje sie dyskryminowany ze względu na niepełnosprawnośc, bo to przecież dopust Boży i tak być musiało.
        • drhuckenbush Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP 26.10.05, 23:57
          O wlasnie - i znowu osoby niepelnosprawne i o innym kolorze skory beda jedynie
          przykrywka dla prawdziwego celu marszu - czyli dla walki z Kosciolem i
          tradycyjnymi wartosciami.
          • Gość: ktoś Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:06
            Ale brednie! Z tak głupimi i ciemnymi ludźmi chyba tylko pod zabory się
            nadajemy :( Wstyd! Jeżeli ktos nie rozumie o co chodzi to niech chociaż nie
            przeszkadza...
            • Gość: klops Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.um.poznan.pl 27.10.05, 12:35
              Slusznie-kazdy rozumie,ze o promocje zboczen
          • Gość: marcinekLO Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.nat.p-s-inter.net 27.10.05, 17:04
            prawdziwe wartosci to dla mnie tolerancja, wolnosc slowa i wolnosc wyznania!!
            nie jestem gejem ,niepelnosprawnym, ani fanatykiem ale czego sie boicie?? jak
            ktos jest gejem to nie ma prawa zyc?? zabrac mu prawa obywatyelskie?? tak samo
            chorzy sa fanatycy w stylu PiS czy LPR!!! im zabrac prawa!!!
          • marent48 Biskupa Poetza nie dyskryminujcie 27.10.05, 18:28
            za jego orientacje seksualna oraz innych zakonnikow i ksiezy.Sa tacy mili w tym
            co robia.Mimo ze wszystkim tego zakazuja.
            • shygay Re: Biskupa Poetza nie dyskryminujcie 29.10.05, 06:25
              Biskup Poetz ma się całkiem dobrze. Na inałguracji Dziwisza w Krakowie siedział w jednym szeregu z innymi hierarchami Kościoła i politykami prawicy.
      • Gość: Maniek Siekieras [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 01:40
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • hektor_wektor Czego Pan Libicki nie zrozumiał... 26.10.05, 23:48
      Otóż Pan Libicki nie zrozumiał, że PiS tego przyzwolenia nie otrzymał w Poznaniu
      - w P-O-Z-N-A-N-I-U! Ani w Poznaniu, ani w zachodnio-północnej Polsce, ani w
      żadnym większym mieście. Uważam, że jest wielkim nieszczęściem, to że w wybór
      ludności z małych miasteczek i nieco większych, będzie regulował zasady
      funkcjonowania mieszkańców dużych miast. Nie twierdze, że między jednymi, a
      drugimi panuje duża przepaść ale pewne różnice są - w zasadzie powinno się mówić
      o różnicy między ludnością wykształconą, oświeconą, a ludnością, która stanowi
      zaprzeczenie tego modelu.

Przyrównywanie homoseksualistów do pedofilii, czy tym podobnych, jest przykładem
      niedostatecznej wiedzy Pana Libickiego i jego kolegów - tych którzy faktycznie
      podzielają tego typu opinie.

Jest mi bardzo źle, że tacy ludzie będą mieli wpływ na polską politykę.

h_w
      • maniek.siekiera skoro ci zle - spadaj z Polski.. 27.10.05, 05:57
        to ty nie zrozumiales, ze wyborcy zaglosowali na PiS w duzej mierze w protescie
        przeciwko powszechnie panoszacemu sie pedalstwu. Robcie sobie co chcecie w
        waszej sferze prywatnej, ale zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa nie zyczy
        sobie ogladac publicznych demonstracji dewiantow. I to wlasnie byl niestety
        jeden z decydujacych powodow zwyciestwa PiS nad PO.
        To czesciowo przez was, pedaly, Kaczory wziely wszystko...
        • Gość: LMB Bzdura IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.10.05, 07:52
          > to ty nie zrozumiales, ze wyborcy zaglosowali na PiS w duzej mierze w protescie
          > przeciwko powszechnie panoszacemu sie pedalstwu.

Nic na ten temat nie możesz wiedzieć, bo nie ruszasz czterech liter z domu, a na
          PiS nie głosowano w Wielkopolsce. Musiałbyś ruszyć się na wschód, w co bardzo
          wątpię.

> Robcie sobie co chcecie w
          > waszej sferze prywatnej, ale zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa nie zyczy
          > sobie ogladac publicznych demonstracji dewiantow.

Człowieku, kogo obchodzi co ty czy ja chcemy oglądać? Dotrze do twojej pustej
          mózgownicy fakt, że ktokolwiek ma prawo demonstrować cokolwiek, i ty nic z tym
          nmie zrobisz? Wiesz jak mnie na nerwy działają demonstracje katolickie w boże
          ciało? Pół drogi potrafią zablokować.

> To czesciowo przez was, pedaly, Kaczory wziely wszystko...

Nie przez pedałów, a przez takich niedouczonych i wystraszonych palantów jak ty.
          Gdyby ludzie bez własnego zdania jak ty nie słychali radia maryja i innych
          oszołomów, to może zostaliby w domu, albo głosowali na kogoś bardziej oświeconego.
          • Gość: maniek.siekiera skat ty sie qrna urwales?? IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 27.10.05, 09:11
            Wyborcy sie jasno wypowiedzieli. Gdyby chcieli poprzec pedalow, to glosowaliby
            na UP, zielonych i tym podobnych... A zaglosowali dokladnie przeciwnie.

> Nic na ten temat nie możesz wiedzieć, bo nie ruszasz czterech liter z domu, a

a skad ty to mozesz wiedziec??

> Człowieku, kogo obchodzi co ty czy ja chcemy oglądać? Dotrze do twojej pustej
            > mózgownicy fakt, że ktokolwiek ma prawo demonstrować cokolwiek, i ty nic z tym
            > nmie zrobisz?

Pod warunkiem ze nie obrazaja i nie wyszydzaja innych grup oraz nie naruszaja
            norm wspolzycia spolecznego. A pedalskie demonstracje ocieraja sie o to lub je
            zwyczajnie lamia. Polska to nie Holandia (na szczescie ;))) )

> Nie przez pedałów, a przez takich niedouczonych i wystraszonych palantów jak
            ty

a niby czego ja mialbym sie wystraszyc?? Pedalow?? ciebie?? hehe ;p

a odnosnie niedouczenia - jestem przekonany, ze tobie brakuje edukacji ;p
            • Gość: michał kto tu jest nienormalny? IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:49
              "Pod warunkiem ze nie obrazaja i nie wyszydzaja innych grup oraz nie naruszaja
              norm wspolzycia spolecznego. A pedalskie demonstracje ocieraja sie o to lub je
              zwyczajnie lamia."

Niby w jaki sposób? Podaj chociaż jeden przykład. Ja na przykład byłem w zeszłym
              roku, zresztą z synem 3-letnim. Uczestnicy demonstracji nie naruszali żadnych
              norm współżycia społecznego, nikogo nie wyszydzali. Było przyjaźnie, pokojowo,
              spokojnie, kolorowo. Bez problemu mogłem tam chodzić z dzieckiem. Poszedłem
              sobie dopiero jak pseudokibice zaczęli z dachu Historicum (kto ich tam k..wa
              wpuścił?) kamieniami. To jest dopiero naruszenie norm społecznych! Kto tu jest
              nienormalny?
              • maniek.siekiera kpisz czy tylko udajesz idiote?? ;) 27.10.05, 10:09
                > "Pod warunkiem ze nie obrazaja i nie wyszydzaja innych grup oraz nie naruszaja
                > norm wspolzycia spolecznego. A pedalskie demonstracje ocieraja sie o to lub je
                > zwyczajnie lamia."
                > Niby w jaki sposób? Podaj chociaż jeden przykład.

nie widziales chocby wtargniecia pedalow do katedry Notre Dame w czasie mszy i
                pobicia prowadzacego ja ksiedza??
                Takich przykladow sa setki, ale dla pedzia z klapkami na oczach zaden dowod nie
                bedzie wystarczajacy...
                • Gość: pm Jakiej mszy w Notre Dame??? IP: *.mpip / *.mpip-mainz.mpg.de 27.10.05, 13:17
                  Czlowieku, byles kiedys, chcociaz raz, w Paryzu?

Tam na mszy (w Notre Dame szczegolnie!) jest ksiadz i 2 babcie, no i czasami
                  jacys troglodyci z Polski i cale stada turystow fotografujacych ten skansen. I
                  uwierz mi nikt nie atakuje kosciola katolickiego, bo po prostu nie ma juz
                  czego.
                  Jak by ktos cos mial do religii we Francji, to by sie raczej do meczetu udal.

Tak, ze skoncz powielac te bzdety z Radia Maryja, czy innego katolickiego
                  szmatlawca, bo internet to nie domena dla zapoznionych w rozwoju (i to o
                  dziesiatki, jak nie setki lat!)
                  • Gość: d Pedaly atakowaly ksiedza w Notre Dame IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 18:39
                    i dlatego kara w Poznaniu pedaly nie pojda.
                  • Gość: poznaniak Re: Jakiej mszy w Notre Dame??? IP: *.nat.p-s-inter.net 27.10.05, 21:32
                    jakby nie bylo w Poznaniu tez mamy Notre-Dame a na swiecie sa setki!! katedra
                    Matki Bozej... a co do tego ze katolicy wyzynaja muzulmanow(z wzajemnscia) i
                    wzajemnie nie napomkniesz?? i jest wiecej ofiar niz z rak pedałow( nie myl z
                    homoseksualistami) niedoszorowany burak!!
                    • maniek.siekiera Mszy w Notre Dame w Paryżu 27.10.05, 23:11
                      > jakby nie bylo w Poznaniu tez mamy Notre-Dame a na swiecie sa setki!!

u nas poznanioku to obowiązuje nazwa nie Notre Dame a Najświętszej Marii Panny.

A dla każdego kulturalnego człowieka - gdy usłyszy nazwę katedry: Notre Dame -
                      to kojarzy mu się jednoznacznie. Z Paryżem. To zresztą z placu przed katedrą
                      liczone są wszystkie odległości z Paryża.

> niedoszorowany burak!!
                      a ja myślałem, że podpiszesz się raczej jako pyra niż burak, buahahahaa ;)))
                  • maniek.siekiera pm - oglądasz czasem jakies wiadmości? ;)) 27.10.05, 23:07
                    > Czlowieku, byles kiedys, chcociaz raz, w Paryzu?

mieszkałem tam jakiś czas, mais tu peux pas surement t'imaginer que l'un de plus
                    importants lieux a Paris - c'est la Cathedrale de Notre Dame.

> i uwierz mi nikt nie atakuje kosciola katolickiego, bo po prostu nie ma juz
                    > czego.

Nie rób z siebie idioty. Kilka czy kilkanaście miesięcy temu cała Europa
                    oglądała sceny, jak pedały zakłóciły mszę a potem pobitego księdza na placu
                    przed katedrą.
                    Poza tym - oficjalnie - KK jest wciąż pierwszym związkiem wyznaniowym we
                    Francji. Doczytaj sobie w roczniku statystycznym, dupku. ;)

> Jak by ktos cos mial do religii we Francji, to by sie raczej do meczetu udal.

i żebyś wiedział - już się zaczynają udawać. A pełną gebą palenie meczetów
                    odbywa się od ubiegłej jesieni w Holandii (spłonęło bądź zostało podpalonych
                    kilkanaście).

> Tak, ze skoncz powielac te bzdety z Radia Maryja, czy innego katolickiego
                    > szmatlawca, bo internet to nie domena dla zapoznionych w rozwoju (i to o
                    > dziesiatki, jak nie setki lat!)

Nie słucham radia Maryja (a czemu to czerwona hiena pisze nazwę tego radia z
                    dużej litery? ;)))

A te "bzdety" - to jest w zasadzie całą twoja wypowiedź ;)
                • Gość: LMB Notre Dame na Ostrowie Tumskim <lol> IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 19:40
                  > nie widziales chocby wtargniecia pedalow do katedry Notre Dame w czasie mszy i
                  > pobicia prowadzacego ja ksiedza??

Mówisz o Katedrze Notre Dame na Ostrowie Tumskim?

Udając język inteligennego człowieka robisz z siebie idiotę. EOT
                  • maniek.siekiera tak samo jak do poznanioka: 27.10.05, 23:15
                    u nas w Polsce obowiązuje nazwa nie Notre Dame (wyrażenie francuskie) a
                    Najświętszej Marii Panny.

A dla każdego kulturalnego człowieka - gdy usłyszy nazwę katedry: Notre Dame -
                    to kojarzy mu się jednoznacznie. Z Paryżem. To zresztą z placu przed katedrą
                    liczone są wszystkie odległości z Paryża.

> Udając język inteligennego człowieka robisz z siebie idiotę.

hehe, chciałoby się choć spróbować poudawać być inteligentnym? ;) a tu móżdżek
                    nie wyrabia ;p
            • werter-6 do przyglupa maniek.siekiera 27.10.05, 13:31
              ty tutaj, ty jestes Poznaniakiem?Nie wierzę, Poznaniaacy to nie glupi ludzie,
              to kawałek Europy!
              • Gość: maxx Re: do przyglupa maniek.siekiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:01
                pwnie, ze nie glupi jest paru debili co na lepera z kaczorami glosowali ale
                wuiekszosc popiera PO - normalnych otwaryhc na swiat ludzi
                • maniek.siekiera niestety - gdyby większość popierała PO 27.10.05, 23:32
                  to już za rok w Polsce płaciłoby się 15% podatek... a się na to nie zanosi :(((

więc - sorry, ale bzdury gadasz.. napompowali cię ślepą wiarą w sondaże? ;)
            • Gość: LMB Pollack Katolik IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 19:38
              > Wyborcy sie jasno wypowiedzieli. Gdyby chcieli poprzec pedalow, to glosowaliby
              > na UP, zielonych i tym podobnych... A zaglosowali dokladnie przeciwnie.

Wiesz, że mamy konstytucję? Podobno Kwas ci ją do skrzynki wrzucił. Szkoda, że
              jej nie przeczytałeś, a jest krótka...

>> ktokolwiek ma prawo demonstrować cokolwiek, i ty nic z tym nmie zrobisz?
              >
              > Pod warunkiem ze nie obrazaja i nie wyszydzaja innych grup oraz nie naruszaja
              > norm wspolzycia spolecznego.

Nie wiem co naruszają, ale zapewne nie jest to w większym stopniu niż katolicy
              naruszający normy ogółu (np. rydzyk w radiu maryja o żydach, czy prałat
              jankowsky), więc wykładnię już mamy.

> > Nie przez pedałów, a przez takich niedouczonych i wystraszonych palantów
              > > jak ty
              >
              > a niby czego ja mialbym sie wystraszyc?? Pedalow?? ciebie?? hehe ;p

Pedałów. Ewidentnie się ich boisz.
              • maniek.siekiera hehe, mowa-trawa ;))) 27.10.05, 23:22
                > > Wyborcy sie jasno wypowiedzieli. Gdyby chcieli poprzec pedalow, to glosow
                > aliby na UP, zielonych i tym podobnych... A zaglosowali dokladnie przeciwnie.
                >
                > Wiesz, że mamy konstytucję? Podobno Kwas ci ją do skrzynki wrzucił. Szkoda, że
                > jej nie przeczytałeś, a jest krótka...

a co ma jedno do drugiego, hę? ;)))

> Nie wiem co naruszają, ale zapewne nie jest to w większym stopniu niż katolicy
                > naruszający normy ogółu (np. rydzyk w radiu maryja o żydach, czy prałat
                > jankowsky), więc wykładnię już mamy

nie wiem, co jest w radio maryja - nie słucham, podobnie jak nie chodzę do na
                msze Jankowskiego. Ale faktem jest, że oni mają swoich słuchaczy i jesli kogoś
                taki rydzyk wkurzy - to może wyłączyć radio.
                A jak wyłączyć pedałów skandujących swoje hasła na srodku ulicy?? To chyba
                najlepiej wiedzą dres ? ;)))

> > a niby czego ja mialbym sie wystraszyc?? Pedalow?? ciebie?? hehe ;p
                >
                > Pedałów. Ewidentnie się ich boisz.

Buahaha ;)))
                Rozbawiłeś mnie gościu ;)
                Gdybym bał się pedałów to tu, w Holandii - nie wyszedłbym na ulicę ;)
                Ale jest różnica pomiędzy kulturalnym, nie narzucającym się nikomu ze swoimi
                poglądami pedałem holenderskim, a pedo-oszołomem z Polski. I takich oszołomów w
                stylu biedronia należy tępić wszelkimi środkami.
                Najskuteczniej zrobi to nowy rząd (POPiS lub sam PiSuar) - likwidując urząd
                lesby środy i odcinając pedziów od koryta finansowego ;)
                • shygay Wygłaszaj swoje poglądy na Zachodzie 29.10.05, 06:31
                  Wygłaszaj swoje nienawistne poglądy na Zachodzie, w Holandii. Zobaczymy jak długo będziesz mugł to czynić.
                  Holenderscy geje może się nie "narzucają", ale zauważ, że ich nikt nie prześladuje. Zmieńcie się Polacy, bądźcie bardziej otwarci, to nasze wzajemne stosunki będą wyglądały inaczej.
          • Gość: balfot Re: Bzdura IP: *.um.poznan.pl 27.10.05, 12:49
            Hoho jasnie oswiecony inteligent.Ci co popieraja sa kwiatem inteligencji
            polskiej,ci co nie- sa zasciankowym ciemnogrodem.Dobre sobie.
            • Gość: LMB Prawo, rzecz święta. IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 19:43
              > Hoho jasnie oswiecony inteligent.Ci co popieraja sa kwiatem inteligencji
              > polskiej,ci co nie- sa zasciankowym ciemnogrodem.Dobre sobie.

Niestety dałeś się ponieść "polskiej interpretacji". Nie popieram homo. Nie
              popieram ich demonstracji. Mam do tego stosunek całkowicie neutralny. Nie
              pozwolę jedynie, żeby ktoś zabraniał, niezgodnie z prawem, manifestacj, bo
              wolność wyznania, orientacji itp. Po prostu, takie jest prawo, a "ordnung muss
              sein". Nie mieszkamy w Warszawie.

Wierz mi, że gdyby ktoś zabronił demonstrować muzułmanom, to też bym z nim walczył.
        • hektor_wektor Re: skoro ci zle - spadaj z Polski.. 27.10.05, 11:43
          maniek.siekiera napisał:

> to ty nie zrozumiales, ze wyborcy zaglosowali na PiS w duzej mierze w protescie
          >
          > przeciwko powszechnie panoszacemu sie pedalstwu.

To jest Twoja opinia. Podejrzewam, ze Polacy bardziej wystraszyli sie liberala
          Tuska i jego wizji gospodarczych i ciec socjalnych niz kwestii dotyczacych
          wartosci dot. pozycia spolecznego. Zaloze sie, ze pan Jan K. z Podlaskiego,
          ktory glosowal na Tuska, stawial na socjalizm, a dalej na wartosci katolickie.
          Nie od dzis wiadomo, ze wiekszosc Polakow i ich religijnosc szyta jest grubymi
          nicmi.

> Robcie sobie co chcecie w
          > waszej sferze prywatnej, ale zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa nie zyczy
          > sobie ogladac publicznych demonstracji dewiantow. I to wlasnie byl niestety
          > jeden z decydujacych powodow zwyciestwa PiS nad PO.

No tak, kwestie homoseksualizmu mamy schowac do wnetrz naszych domow, a jednak
          sam temat zostal mocno upolityczniony i wyciagniety na zewnatrz w sfere
          publiczna - nie przez marsze! Sprzecznosc w sprzecznosci prosze Pana.

> To czesciowo przez was, pedaly, Kaczory wziely wszystko...

Znowu to samo! :/

A tak na marginesie. Marsz Tolerancji nie dotyczy _jedynie_ kwestii wolnosci i
          praw homoseksualistow.
        • werter-6 - spadaj z Polski..ty siekiero won!!! 27.10.05, 13:57
          • maniek.siekiera ależ werter - ja od dawna nie mieszkam w PL ;))) 27.10.05, 23:25
            więc nie ujadaj tak, bo się cały oslinisz i jak to bedzie wyglądało - pedzio z
            ociekającą slinką ;)
            jeszcze cię ktoś zobaczy i pomyśli, że to na jego widok się tak ślinisz... ;D)))
        • Gość: maxx Re: skoro ci zle - spadaj z Polski.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:59
          idz sie lecz Maniek
        • Gość: sawi Re: skoro ci zle - spadaj z Polski.. IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 27.10.05, 15:55
          skoro nie chcesz ogladac nie musisz nikt cie nie zmusza a kazdy ma prawo
          mieszkac tam gdzie sie urodzil
        • Gość: marcinekLO Re: skoro ci zle - spadaj z Polski.. IP: *.nat.p-s-inter.net 27.10.05, 21:26
          z Polski wyjade jak nie bedzie w niej tolerancji, demokracji i wolnosci czego
          kaczory i PiS nie gwarantuja... wyjeda najlepsi bo w Polsce nie ma perspektyw z
          PiS, LPR, PSL i Samoobronoa!!!! a marsz rownosci to nie tylko dla
          homoseksualistow!! pojde w nim by pokazac ze istnieje nierozwiazany problem i
          tyle!!
          • maniek.siekiera Re: skoro ci zle - spadaj z Polski.. 27.10.05, 23:30
            > z Polski wyjade jak nie bedzie w niej tolerancji, demokracji i wolnosci czego
            > kaczory i PiS nie gwarantuja... wyjeda najlepsi bo w Polsce nie ma perspektyw z
            > PiS, LPR, PSL i Samoobronoa!!!!

no - to zapomniałeś dodać, że było też takie zjawisko jak komuniści i że to
            przez nich Polska straciła kwiat swojego narodu (wymordowany, zmuszony do
            emigracji).

A perspektyw to może nie być dla ciebie. Tak się jakoś dziwnie składa, że
            inwestorzy walą do Polski tej jesieni drzwiami i oknami. A jakoś dziś agencje
            ratingowie nie zmniejszyły poziomu oceny polskiej gospodarki, mimo
            lewacko-pedalskiej histerii wywołanej na zachodzie po zwycięstwie Kaczora.

> pojde w nim by pokazac ze istnieje nierozwiazany problem i tyle!!

Nikt ci nie zabrania posiadania problemówm chocby np. takiego, że możesz mieć
            małego siusiaka... Ale to wcale nie znaczy, że musisz ten problem pokazywać
            publicznie ;)))
      • Gość: Max von Randhof Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... IP: *.bg.am.poznan.pl 27.10.05, 08:27
        hektor_wektor napisał:
        >Uważam, że jest wielkim nieszczęściem, to że w wybór
        > ludności z małych miasteczek i nieco większych, będzie regulował zasady
        > funkcjonowania mieszkańców dużych miast. Nie twierdze, że między jednymi, a
        > drugimi panuje duża przepaść ale pewne różnice są - w zasadzie powinno się
        >mówić
        > o różnicy między ludnością wykształconą, oświeconą, a ludnością, która stanowi
        > zaprzeczenie tego modelu.
        Fakt! Ja osobiście nigdy nie mogłem pogodzić się ze zniesieniem pańszczyzny i z
        tym, że głos szlachcica ma być tyle wart, co głos kogoś z gminnego stanu.
        • hektor_wektor Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... 27.10.05, 11:35
          Gość portalu: Max von Randhof napisał(a):

> Fakt! Ja osobiście nigdy nie mogłem pogodzić się ze zniesieniem pańszczyzny i z
          >
          > tym, że głos szlachcica ma być tyle wart, co głos kogoś z gminnego stanu.

Jasne... :/

h_w
      • Gość: SZP Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 10:25
        hektor_wektor napisał:

> Uważam, że jest wielkim nieszczęściem, to że w wybór
        > ludności z małych miasteczek i nieco większych, będzie regulował zasady
        > funkcjonowania mieszkańców dużych miast. Nie twierdze, że między jednymi, a
        > drugimi panuje duża przepaść ale pewne różnice są - w zasadzie powinno się
        mówić
        > o różnicy między ludnością wykształconą, oświeconą, a ludnością, która stanowi
        > zaprzeczenie tego modelu.

Uważasz się zapewne za tolerancyjnego, a tymczasem to co wyżej piszesz, to
        czysty wielkomiejski supremacjonizm. W wielkich miastach jest dokładnie tyle
        samo chamstwa co w małych.
        • hektor_wektor Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... 27.10.05, 11:34
          Przyznaje, ze jest to dosc niezreczne sformulowanie. Wycofuje je.
          Podtrzymuje jednak opinie, ze w kwestii utrzymywania stereotypow i ich
          pielegnowania, polska prowinicja (i nie tylko), przoduje. Zreszta nie jest, to
          nic odkrywczego. Prosty mechanizm. To samo oczywiscie jest w duzych miastach ale
          tu mimo wszystko dochodzi do czestszego scierania sie roznych pogladow, czego
          nie ma np. w malych miejscowosciach o niskim poziomie ruchliwosci poziomej.

Czy to jest zrozumiale i nieobrazliwe?

h_w
      • Gość: balfot Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... IP: *.um.poznan.pl 27.10.05, 12:45
        Hoho jaki przemadrzaly wielkomieszczuch sie znalazl.Jestem rodzonym
        Poznaniakiem,mam wyzsze wyksztalcenie,wyzsze ma tez Libicki i nie popieram tego
        typu marszow,tak samo jak wielu moich znajomych (tez z wyzszym
        wyksztalceniem).Nie gadaj wiec bredni,ze tylko osoby "niewykszalcone" i
        z "malych miasteczek" sa przeciwko.Zboczenie trzeba nazwac po
        imieniu.Homoseksualizm rozni sie zasadniczo od wymienionych zboczen,ale takze
        jest zboczeniem czy tego chcesz czy tez nie.I basta.
        • hektor_wektor Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... 27.10.05, 13:32
          Gość portalu: balfot napisał(a):

> Hoho jaki przemadrzaly wielkomieszczuch sie znalazl.Jestem rodzonym
          > Poznaniakiem,mam wyzsze wyksztalcenie,wyzsze ma tez Libicki i nie popieram tego
          >
          > typu marszow,tak samo jak wielu moich znajomych (tez z wyzszym
          > wyksztalceniem).

Jeden z typowych pustych argumentow: bo ja i moi znajomi! Kompletnie nie
          przemawia do mnie ten typ argumentow. Sprobuj rozwinac, to co miales na mysli.

> Nie gadaj wiec bredni,ze tylko osoby "niewykszalcone" i
          > z "malych miasteczek" sa przeciwko.

Ale jest to przewazajaca czesc. Powod lezy wlasnie w wyzej wymienionych. Jedno
          pociaga niestety drugie - choc nie zawsze.

> Zboczenie trzeba nazwac po
          > imieniu.Homoseksualizm rozni sie zasadniczo od wymienionych zboczen,ale takze
          > jest zboczeniem czy tego chcesz czy tez nie.I basta.

Niestety sa tez przypadki gdy wyzsze wyksztalcenie nie zostalo przekute na
          sposob myslenia. A zboczeniem mozesz nazwac kazde zachowanie, ktore odstaje od
          normy ustalanej przez wiekszosc, a wiesz, ze nie zawsze jest tak, ze wiekoszsc
          ma racje? W takim razie zboczeniem bedzie, to ze nie chodze do kosciola, nie
          ogladam telewizji, nie wysylam smsow na audiotele, nie rzucam sie na
          nowootwierane centra handlowe, itp., itd.

Jestes pracownikiem UM?

h_w
        • cwm wyedukowanych chamow jest bez liku 27.10.05, 21:23
          ok. ty masz wyzsze wyksztalecenie i libicki tez. no ok. ale nie myl czlowieka
          wyedukowanego i wyksztalconego. wyedukowanych chamow jest bez liku. spojrz w
          lustro a sam sie przekonasz.
      • Gość: v Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... IP: *.access.telenet.be 27.10.05, 13:56
        Jestem chyba jedyna, ktora Cie popiera, mam nadzieje ze mamy jeszcze wiecej
        szeroko myslacych ludzi. Pozdrawiam
        • Gość: uczenLO Re: Czego Pan Libicki nie zrozumiał... IP: *.nat.p-s-inter.net 27.10.05, 21:39
          nie jedyna!! pojde zabiore kolegow kolezanki by pokazac ze jest problem, sa
          ludzie dyskryminowani i trzeba im pomoc nie niszczyc!!
    • drhuckenbush Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP 26.10.05, 23:54
      Wlasnie! Sprawdzian dla IV RP! Jesli marsz sie nie odbedzie lub zostanie
      zablokowany, to znaczy, ze IV RP dziala rowniez od strony praktycznej!
      • werter-6 hackenbush manifestacja się !!!!! 27.10.05, 13:18
    • Gość: Gall Anonim Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 00:36
      Pare mysli:

- (...) "zwrócenie uwagi na problem dyskryminacji ze względu na płeć, kolor skóry, orientację seksualną, niepełnosprawność i inne". Czy moga sie do tego przylaczyc np. heteroseksualni mezowie-rozwodnicy gnebieni przez sedziny sadow rodzinnych? Wg statystyk sadowych w 96,8% przypadkow rozwodow dzieci zostaja przy matce, a nie ojcu. Chyba wiec mezczyzni sa gnebieni? To "inne" mnie zafrapowalo. Co to wlasciwie oznacza? Bo worek to tak obszerny, ze moze sie w nim zmiescic kazdy np. "gnebieni przez chamskie sprzedawczynie" czy "mniejszosc gnebiona przez nieuprzejmych urzedasow".
      - zawsze norma byl ogol, nie margines - obecnie nastapila chyba jakas rewolucja spoleczna, bo norma jest wlasnie margines, a nie ogol!
      - mam nadzieje, ze bedzie to spontaniczna i luzna impreza, a nie wiec ludzi pokroju dyzurnych politrukow zeszlej ekipy, roznych Biedroni, Niemcow, Jarug i Srod. Powiem szczerze, ze mam wiecej szacunku do Ikonowicza, ktory nie raz dostal po gebie w obronie CZYIS racji, niz tych czterech osob wymienionych przedtem, ktore zawsze walcza tylko o SWOJE.
      • Gość: 007 dokumentacja demonstracji rozliczeniem kasy IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 00:56
        z Unii dla wszelkiego typu organizacji <pożytku publicznego>.
        • Gość: DRIT Re: dokumentacja demonstracji rozliczeniem kasy IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:34
          Nie dostajemy akurat żadnej kasy z UE na Dni Równości.
      • Gość: Marta DNI RÓWNOŚCI I TOLERANCJI 17-20.11 IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 02:19
        Oczywiście że mogą, impreza jest otwarta.
        Przede wszystkim zapraszamy na inne imprezy towarzyszące Dniom Równości i
        Tolerancji - marsz jest tylko ich niewielką częścią. Będzie konferencja pt.
        "Demokracja czy dyktatura większości", na której poruszane będą m.in. problemy
        wykluczonych - ludzi biednych, bezdomnych, chorych, będzie o tym, dlaczego
        demonstracje są takie ważne jako protest przeciwko niesprawiedliwości, będzie
        dokładniej o sprawie Alexandrowicza i Tomczaka. Będą warsztaty na temat
        mniejszości narodowych i etnicznych. Będą wieczory filmowe z dyskusjami. Warto
        wziąć w tym udział, POSŁUCHAĆ, POROZMAWIAĆ, zamiast bez sensu rzucać bluzgami i
        kamieniami

Pozdrowienia :-)
        Marta Jermaczek
        • Gość: POZNANIAK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 04:14
          • Gość: Marta Re: DNI RÓWNOŚCI I TOLERANCJI 17-20.11 IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:27
            A co za różnica? To prywatne pytanie :-) Istotą coming-outu (ujawniania swojej
            orientacji) jest to, że powinna być absolutnie dobrowolna :-)

Ale ja się przyznam, a co tam - jestem heteroseksualna. Ale nie wiem, jakie
            mogłoby to mieć znaczenie.

Pozdrowienia dla wszystkich niezależnie od orientacji i poglądów,
            M.
        • Gość: hipcia Re: DNI RÓWNOŚCI I TOLERANCJI 17-20.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:14
          Jak tak walczycie o równość, to czemu nie zajmiecie się prawdziwą dyskryminacją?
          Macie pojęcie jak pracodawcy czy większość ludzi traktuje ludzi z nadwagą? W
          znakomitej większości to ludzie chorzy. Media wytworzyły obraz leniwego
          żarłoka-idioty, któremu nie chce się ćwiczyć czy mniej jeść.Macie pojęcie ile
          dzieci jest prześladowanych z powodu tuszy, ile nastolatek sięga po samobójstwo
          w tym świecie narzucanym przez stylistów-anorektyków? Zajmijcie się tym, bo jako
          terapeuta mam pełne ręce roboty...
          • shygay Re: DNI RÓWNOŚCI I TOLERANCJI 17-20.11 27.10.05, 12:26
            Rozumiem Cię, bo sam miałem kiedyś problem z nadwagą i byłem za to w szkole
            przesladowany :(
            Myślę, że poznańska impreza jest otwarta również dla takich osób jak Ty.
            Przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby przygotować odpowiedni transparent. A
            problem ludzi otyłych, to często przykład kolejno powielanych stereotypów.
          • Gość: Marta Re: DNI RÓWNOŚCI I TOLERANCJI 17-20.11 IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 15:44
            No właśnie, to jest ten sam problem. Każdy, kto jest trochę inny niż tzw. norma
            - nie wiadomo przez kogo i gdzie ustanowiona - dostaje w łeb. Bo się różni. Co z
            tego, że gdyby zsumować tych wszystkich "innych", to okazałoby się, że stanowią
            większość... Ja myślę, że na konferencji można będzie w dyskusji podnieść
            problem takich wykluczeń.
        • Gość: ? Re: DNI NIENAWISCI! IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 16:13
          CZy tak jak w zzeszlym roku bedzie tyle jadu i nienawisci oraz tyle brzydkich
          kobiet?
          • Gość: jurek Re: DNI NIENAWISCI! IP: *.profinet.wlkp.pl 28.10.05, 10:19
            po stronie kiboli rzucających kamieniami? jeśli to były kobiety to faktycznie
            bardzo brzydkie.
    • Gość: igo. Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 01:20
      Dziwię się homoseksualistom, że dadzą się wrabiać w ten badziewny
      marsz. Jednym ku zgorszeniu innym ku uciesze.
      • Gość: spinka Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 02:25
        Jeżeli potraktować homoseksualizm, jako niewinną preferencję seksualną, to do
        marszu powinny mieć prawo również pary hetero, w których on jest od niej
        starszy o 30 lat (albo odwrotnie)i pary zakochanych kuzynów (zatrąca o
        kazirodztwo, ale prawnie dopuszczalne). To też swego rodzaju 'preferencja
        seksualna', jakoś tam dyskryminowana, bo na takie pary patrzy się z rezerwą.
        Ale czy ich udział w marszu nie byłby czystą groteską?

Dlaczego tego typu pary nie pójdą w marszu? Bo nie chcą walczyć o żadne prawa!
        Dlaczego homoseksualiści urządzają marsz? Bo chcą wywalczyć prawo do
        legalizacji związków! I niech o tym głośno mówią, a nie ściemniają, że chodzi o
        jakąś równość i tolerancję.
        • Gość: 007 sposób na życie z kasy unijnej...Waldorf był gejem IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 03:18
        • Gość: 007 ratował zabytki a nie promoował gejostwa IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 03:21
          • Gość: rej ram gejostwa nie da się promować IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:41
            To nie towar w sklepie. Albo jesteś gejem albo nie, co tu promować?
        • Gość: kasia Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 10:05
          Dlaczego niby miałby być groteską? Nie widzę w tym nic groteskowego.

Marsz ma zwracać uwagę na problemy dyskryminacji - nie tylko ze względu na
          orientację seksualną. Będzie mowa o problemach wykluczenia, niewidzialności,
          nierównych praw. Bo chociaż mamy w Polsce wolność - coraz więcej ludzi czuje się
          w tym kraju "nie u siebie".

Legalizacja konkubinatów - zarówno homo jak i hetero - co w tym złego?
          k.
      • Gość: julka Każdy należy do jakiejś mniejszości... IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:39
        Byłam na marszu w zeszłym roku, nie było w nim nic gorszącego poza bandą łysoli
        atakujących kamieniami normalnych ludzi. Nie wiem czemu wszyscy ubzdurali sobie,
        że marsz to jakaś gorsząca manifestacja podobna do berlińskiej parady miłości.
        To całkiem inna bajka, ludzie idą normalnie ubrani, homoseksualiści to z reguły
        jakieś 10-15% uczestników, są też inne mniejszości, ale większość to po prosti
        ludzie nie zgadzający się z dyskryminacją, z prześladowaniami, rasizmem,
        seksismem, homofobią, niezależnie od tego, kim są. Bo każdy należy do jakiejś
        mniejszości...
    • Gość: olo Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.plusgsm.pl 27.10.05, 06:20
      NAPEWNO PÓJDĘ.
      Nigdy w cześniej nie chodziłam, ale teraz gdy debi..le są przy władzy, gdy
      ciemnota ogarnia ten kraj pójdę zaprotestować..
      • Gość: kazimierz kaczki to są w szpitalu IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:44
        Ja też chętnie przyjdę zaprotestować przeciwko temu co PiS już od początku
        swoich rządów robi z tym krajem. Niedługo prawo do głosowania będą mogli mieć
        tylko bierzmowani.
    • Gość: PL Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: 83.238.134.* 27.10.05, 06:46
      I dobrze! Już ostrzę sobie buty i... aparat! A co ! Za Leppera wicemarszałka!
      Za sprzedajny PiS! A co!
    • Gość: LMB To nie o pedałki chodzi IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.10.05, 07:46
      > No chyba jasne, co pedalki?

Nie, zupełnie nie trafiłeś. Pedałki czy cokolwiek innego, to nie o zboczenia
      chodzi, a o tzw. zasady. Zasady, panie, to coś, co np. kościół stara się mieć,
      ale nagle chowa te zasady jak z przeciwnikami walczy.

A chodzi o to, że każdy ma prawo demonstrować poglądy, i mimo że nie popieram
      "pedałków", to zdecydowanie wspieram ich prawo do demonstracji. Tak samo jak
      Twoje czy moje. Możesz wyjść na ulicę w jakieś śmieszne święto katolickie i nie
      dostaniesz za to mandatu. Tak samo oni mogą. A Ty niestety nic nie możesz na to
      poradzić, jedynie maruzić w domu, że chodzą. Takie Zasady, panie.
      • Gość: konstytucja prawa konstytucyjne IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:52
        Według konstytucji, która jest nadrzędnym prawem w państwie, każdy, kto tylko
        chce, może demonstrować swoje poglądy. Mamy wolność zgromadzeń i wolność
        wypowiedzi. Na tym polega demokracja. Jeśli ktoś woli siłę pięści - to nie w tym
        kraju.
    • Gość: cypis "Parady Równości jako niezgoda na rzeczywistość" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:11
      i wszystko jasne... jak rzeczywistość niezgodna z ich ideologią, to się z
      rzecywistością nie zgadzamy, co?
      • Gość: Marta Jeśli rzeczywistością jest czyjaś krzywda... IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:31
        ...to trzeba ją zmieniać. Jeśli ktoś się nie zgadza z taką rzeczywistością, że
        dostaje na ulicy kamieniem w łeb, bo jest czarny albo idzie z kolegą za rękę, to
        chyba ma prawo? Ja się nie zgadzam z rzeczywistością, w której jest tyle
        nienawiści. Dostawanie w łeb kamieniem nie ma nic wspólnego z ideologią - chyba
        że ideologią faszystowską, reprezentowaną przez tego, kto rzuca.
    • Gość: kaczor donald [...] IP: *.poznan.uw.gov.pl 27.10.05, 08:19
    • Gość: op-server PO 37,97% PiS 25,55% poparcia w Poznaniu. IP: *.teb.pl 27.10.05, 08:39
      Panie Libicki!!! Gdzie ta większość??
      Z matmy wielka PAŁA!
    • Gość: RAUBER A ja pójdę na to!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.10.05, 08:42
      A ja pójdę na to protestować przeciwko Kaczce, PiSowemu rządowi itd. Homosie
      mnie nie interesują ale działania antykaczkowe tak.
      • Gość: antyduck kwa kwa IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 09:33
        Ja z tego samego powodu, nawet jeśli marsz będzie "nielegalny", bo w
        Kaczogrodzie wszystko jest możliwe, pisuary mogą złamać konstytucję i zabronić.
        • Gość: maci79 Re: kwa kwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:08
          Dziękuje wam! dziękuję! Geje, hetero, przeciwko kaczyzmowi! Razom nas bahato!
    • Gość: Blubry Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:54
      Wszyscy zachwyceni wyborami i poseł (nowy) Libicki (którego szanuję za inne
      sprawy) zapominają o jednym . Zostali wybrani przez ok. 5,1 mln wyborców.
      Byłoby dobrze , żeby to sobie uświadomili. 24,9 mln ich nie chce!!! Poza tym
      niech sobie uświadomią, że są po prostu w najlepszym przypadku nacjonalistami.
      Lubie kobiety, ale jeżdże rowerem. Nie lubię ciemnogrodu i wpierania maluczkim
      świętości wymyślonych przez jedynie słusznego świetego ojca dyrektora. Znam
      jednak nieżle biblię i encykliki o miłości bliżniego i tolerancji. To co mam
      nadstawiać tym katolikom spod znaku kamienia i pałki policzek, czy od razu
      walić w mordę?
      • werter-6 Wal w mordę ale oni i tak tego nie zrozumieją 27.10.05, 13:59
    • Gość: ziutek Marsz?proszęBardzo-aleWholandii i jużTamZostańce:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:48
      z
    • Gość: elf Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.UNI-MUENSTER.DE 27.10.05, 10:13
      Jestem przerazona. Po pierwsze tym, ze ludzie orzekajacy sie jako Prawo i
      Sprawiedliwosc nie maja nic wspolnego z niektorymi prawami np. prawem rownosci
      i wolnosci wyrazania pogladow jak rowniez ze sprawiedliwoscia. Po drugie tym,
      ze ludzie z tego ugrupowania zostali wybrani na przedstawicieli naszego kraju!
      Sledzac wypowiedzi wiekszosci komentujacych przestaje mnie jednak dziwic jak to
      sie moglo stac. Niemniej, nie moge pojac skad wsrod Polakow tyle nienawisci do
      mniejszosci. Ja osobiscie, mieszkajac poza krajem, zawsze staram sie dbac o
      dobre imie Polski. Stwierdzam jednak w tym momencie, ze Polska na to nie
      zasluguje. Jest to bardzo przykre.
    • Gość: Andrzej Prawda!! Popieram Cie Ziomek! IP: *.ip.fastwebnet.it 27.10.05, 10:19
      Ma chlopak racje!
    • Gość: LukasK A mogłoby być tak spokojnie IP: 217.153.71.* 27.10.05, 10:36
      Pedały zgłaszają demonstrację - proszę bardzo. Robią ewentualną reklamę na swój
      koszt. Przechodzą __częścią chodnika__ nie utrudniając ruchu pieszego. I jest
      po sprawie.

Jesli zaś chcą zająć taką część drogi, która uniemożliwia lub utrudnia ruch
      (jakikolwiek), to muszą dostać pozwolenie. No mogą dostać np. od 10 do 11,
      między porannym a wieczornym szczytem. Może przekonają do siebie babcie
      emerytki.
      • Gość: ju spokojnie? IP: *.profinet.wlkp.pl 27.10.05, 15:47
        Zobacz co się w tym kraju wyprawia, co w tym spokojnego?
    • Gość: Blubry Re: W Poznaniu szykuje się sprawdzian dla IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:37
      Kochani. Pedałow do Holandii, Cyklistów i Szarą Masę do Danii, lesbijki do
      Szwecj, Murzunó do Afryki, Hydraulikó do Francji, wszystkich o kilku zwojach
      więcej do USA, opalonych do azji, skośnookich do piachu, komuchów (to tak ze
      trzy miliony + współmałżonków) i wszystkich którzy nie mają ogolonego łba do
      pieca. Pozostawić elektorat. Łysych wszechpolskich dresiarzy, moherowe bereciki
      lilaróż oraz wszyscy poniżej średniego wykształcenia z małych miast i wsi po 40
      pozostawić!!! Jezu ufam naprawdę tylko Tobie. Tylko dlaczego masz takich
      zidiociałych propagatorów. Propagowałeś miłość i wybaczanie. Czy to już nie
      obowiązuje?
    • Gość: maci79 Kaczyński = Łukaszenko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:11
      Tak będzie wygladać IV Rzesza. Bądźmy przeciwko niej. Jeszcze nie jest za późno!
      Razom nas bahato! Nas ne podołaty!
    • Gość: Rejtan przed zaborami też w Polsce "prześladowano" IP: 213.25.88.* 27.10.05, 11:30
      mniejszości, przez co "oświecone" państwa musiały w ich obronie zabrać nam
      niepodległość. Po ostatnich doniesienach z Brukselii wygląda na to,że historia
      zatacza koło. Nowi zaborcy za bardzo się nie wysilają.
      Nie dajmy się im zwariować!!! Czy na podstawie pseudobadań, na czele z tzw.
      genem homoseksualizmu, którego nie ma ale "z pewnością być musi" mamy zmieniać
      prawo? Niech ustawodawstwo wspiera NORMALNOŚĆ rodziny, niech tym się zajmie a
      nie fanaberiami rozkrzyczanych "mniejszości" na obcych żołdach.
      • werter-6 Uwaga radiomaryjny komisarz na stanowisku Rejtan 27.10.05, 13:43
        • Gość: witamy Werter jest boyloverm witamy IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 18:51
          witamy boylovera - dzisiaj pedaly jutro pedofile. Werter...tfu
    • Gość: Marek Dla zboczonych współczucie, a nie tolerancja. IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 11:42
      Zalecam wszystkim chorym psychicznie jak najszybsze leczenie, a nie pozwalanie
      na pogłębianie swoich fobii przez różnych czerwonych i zielonych manipulantów.
      • werter-6 Re: Dla zboczonych współczucie, a nie tolerancja. 27.10.05, 13:52
        Możesz nam skoczyć jesteśmy zdrowsi od Ciebie Maryju!!
      • Gość: KT4D Uwaga! Kolejny z Radia Ma-Ryja!!! IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 27.10.05, 14:35
        Coz... Radio Ma-Ryja, kolejnego zarazila swoim wirusem propagandy... :( Ech jak
        dobrze zyc sobie w kraju, w ktorym ja jako normalny hetero moge sobie spokojnie
        pogadac z normalnym gejem i wszystko sie odbywa normalnie... Chyba tu zostane
        na stale... Chcialbym walczyc z ta ciemnota w Ojczyznie, ale powoli leniwieje :P
        • Gość: o UWAGA - Pedaly i brzydkie kobiety atakuja IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 18:41
          Kobiety z wasem,pedaly,spocone nieroby i wszystko to bedzie wznosci okrzyki
          nienawisci wobec kosciola...to jest marsz tolerancji? Odchodzi wasz kolega
          Kalisz i policja nie bedzie Was tak ochrniac. Pozdro
          • Gość: KT4D A slyszales... IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 27.10.05, 20:12
            ...w zeszlym roku jakies tego typu okrzyki? Bo ja sobie nie przypominam zeby
            cos na ten temat pisano w JAKIEJKOLWIEK gazecie... :D
            • Gość: julka Re: A slyszales... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 20:17
              Wiadomo, że nie słyszał, bo nie był. Przeciwnicy marszu nie mają pojęcia, o
              czym mówią, bo nigdy na takiej imprezie nie byli.
        • maniek.siekiera Re: Uwaga! Kolejny z Radia Ma-Ryja!!! 27.10.05, 23:36
          > dobrze zyc sobie w kraju, w ktorym ja jako normalny hetero moge sobie spokojnie
          > pogadac z normalnym gejem i wszystko sie odbywa normalnie...

taa... a najnormalniej odbywają się zamachy islamskich samobójców -
          wychodowanych przez lewaków na własnej piersi jako przeciwwaga dla wpływów
          chrześcijańskich.
          Ale spoko.
          Jeszcze 2-3, najdalej 4 pokolenia i islam zrobi porządek z pedalstwem w Europie
          Zachodniej. W koranie za stosunki homoseksualne się podobno kamienuje ;)))
          • Gość: KT4D Tez masz pojecie... IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 28.10.05, 02:40
            ...o GB, ze hej :P Ja, jak widac, siedze sobie na prowincji, daleko od Londynu
            i zyje sobie spokojnie :D A Hindusi, Pakistanczycy, itp. bynajmniej groznie sie
            nie zachowuja...
    • Gość: POGANIN PARANOJA IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.05, 12:07
      Polowa Polakow nie brala udzialu w wyborach. PIS otrzymal wiec poparcie mniej
      niz 25% Polakow. Panie Filipie Libicki prosze nie manipulowac faktami i nie
      gadac glupot. Nazwa Prawo i Sprawiedliwosc obliguje do przestrzegania prawa i
      konstytucji ktora gwarantuje wolnosc slowa, pogladow i wolnosc do ich
      manifestowania. A moze chodzi tu o to ze PRAWO PRAWEM A SPRAWIEDLIWOSC I TAK PO
      NASZEJ STRONIE??? Cos mi ta IVRP zalatuje IIIRzesza.
      • shygay Re: PARANOJA 27.10.05, 12:21
        Z wypowiedzi posła Libickiego wyłania się obraz charakterystyczny dla całej jego
        formacji. PiS zione tryumfalizmem i megalomanią.
        Bardzo chciałbym uczestniczyć w tym marszu i w ogóle, w całym cyklu imprez
        przygotowanych przez organizatorów; postaram się tam być pomimo, że nie jestem
        poznaniakiem lecz ślązakiem. Byłbym happy gdybyś "Marta" odezwała się do mnie na
        maila :)
        Pozdrowionka
      • Gość: balfot Re: PARANOJA IP: *.um.poznan.pl 27.10.05, 13:03
        Pewnie-niech zyje wolnosc!Ludziska wyjdzcie na ulice i robta co chceta!Jestes
        milosnikiem wybuchow?A co tam-wyzwol sie.Jestes nudysta?Wyzwol sie!Jestes
        mniejszoscia,wiec miej w czterech literach wiekszosc,a ze ich to brzydzi?A co
        tam!Jest wolnosc!A co tam!BZDURY BZDURY i jeszcze raz BZDURY!Czas skonczyc z
        dyktatem mniejszosci.Demokracja to rzady wiekszosci a nie mniejszosci.Jestes
        zboczony?To sobie badz,ale wiekszosc nie ma ochoty cie ogladac czy tego chcesz
        czy nie.Paranoja jest wciskanie ludziom kitu,ze cos z istoty rzeczy nienormalne
        jest normalne i naturalne.
        • shygay Re: PARANOJA 27.10.05, 13:13
          I właśnie dlatego ten marsz powinien się odbyć!
        • Gość: KT4D Co Ci ten Rydzyk do glowy nawkladal??? IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 27.10.05, 14:38
          Demokracja to rzady wiekszosci? Gdzies sie takich pierdool naczytal,
          chlopcze?? Demokracja ma za zadanie wybrac reprezentacje populacji, by
          REPREZENTOWALA zdanie ogolu. A do ogolu naleza takze mniejszosci.

I jeszcze raz - homoseksualizm nikomu nie szkodzi, bo odbywa sie za zgoda obu
          (lub i wiecej ;P) stron... W odroznieniu od zoo- czy pedofilii, do ktorej
          wszyscy faszysci tak lubia homoseksualizm porownywac.

Bywajta w pokoju! - Normalny heteros...
          • Gość: iu Siedz w Anglii na dupie i sie nie odzywaj IP: *.icpnet.pl 28.10.05, 12:06
            Frajerze - to ze Cie Europa spedala za 1000 funtow miesiecznie to nie oznacza
            ze musisz opowiadac glupoty. Demokracja to prawdziwa czysta to rzady wiekszosci
            i jesli wieksozsc sie nie zgadza to tego nie ma. Patrz Sejm ,Senat.Spedalona
            demokracja uznaje ze parady lysych w skorzanych strojach pedalow to cos
            fajnego. Nie w Polsce. Widzialem parady we Wloszech i Francji. mozna sie
            porzygac.
      • Gość: ee Re: PARANOJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:13
        Paranoja? Chyba w twojej wypowiedzi? Co kogo obchodzi 50% spoleczenstwa ktore z wlasnego wyboru poszlo na ryby zamiast do urn wyborczych? Nie abym byl zwolennikiem Libickiego (a nawet wrecz przeciwnie), ale ogrom demagogii mnie przeraza. Owszem, niektore pomysly Libickiego et consortes sa moze kontrowersyjne, ale sa emanacja tego jak glosowali wyborcy. Dodam, najwiecej wlasnie glosowalo w ten sposob. Podobac mi sie to nie do konca podoba, ale uszanowac to trzeba.
    • Gość: Wkurzony Pisiory wara od Poznania, tu wygrała PO i Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:54
      Chłopstwo ciemne ze ściany wschodniej i azjatyckiej części Polski może i
      wybrało pisiorów, ale w Poznaniu zupełnie nie. Więc mniej arogancji panie
      Libicki. Spadaj rządzić do Warszawki, bo Poznań pisiorów nie chce. Wystarczy
      zajrzeć na stronę PKW
    • werter-6 Psychopato hackenbush manifestacja się 27.10.05, 13:17
      Odbędzie!!!!!!A jeśli poleje się krew to katoland zostanie, izolowany od
      Europy!!!!!
      • Gość: LMB No i kto wtedy zbuduje Głogowską? IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 19:53
        ;)
      • maniek.siekiera Re: Psychopato hackenbush manifestacja się 27.10.05, 23:38
        > Odbędzie!!!!!!A jeśli poleje się krew to katoland zostanie, izolowany od
        > Europy!!!!!

buahahaha ;))
        i to ma być groźba, czy obietnica?? ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka