Dodaj do ulubionych

Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety" ...

IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 20:09
NIE!! Ja chcę więcej połączeń Rianaira z Poznania,
oraz lądujące samoloty SkyEurope, CentralWings,
EasyJet, GermanWings, AirBerlin...
A imię lotniska do szczęścia mi nie jest potrzebne.
Ponadto nazwa Ławica jest fajna!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cityman Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.gazownia.poznan.pl 14.11.05, 20:49
      Na forum dominują wypowiedzi przeciwne temu pomysłowi, ale Wyborcza oczywiście
      tych opinii nie drukuje, woli robić wielkim szum wokół bezsensownego pomysłu
      zakompleksiałych prowincjuszy.
      • Gość: mih Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.05, 20:55
        Gość portalu: cityman napisał(a):

> Na forum dominują wypowiedzi przeciwne temu pomysłowi

tez mam takie wrazenie - moze warto zrobic jakas ankiete w tej sprawie?!
        a w ogloe kto wpadl na pomysl wciskania muzykow na patronow lotnisk? czy musimy
        na sile kopiowac cienkie warszawskie wzorce?
        • Gość: mieszkaniecPodgorn Re: Chcemy lotniska Hindenburga - akcja "Gazety IP: *.cable.ubr03.newm.blueyonder.co.uk 15.11.05, 15:23
          Chcemy miec krzykliwa nazwe to proponuje Hindenburga - w koncu tez Poznaniak!
    • Gość: striepo hmmm IP: *.hstl4.put.poznan.pl 15.11.05, 01:01
      lot LOTEM do warszawy kosztuje 4 stówy Centralwings do Londynu jest już od
      złotówki
      czy nadanie imienia lotnisku zmieni ten fakt?
      może lepiej te pieniądze przeznaczyc naściągniecie innych tanich linii
      lotniczych do poznania
      popatrzec tylko na wrocław

LO - PLL "LOT": www.lot.com
      LH - Lufthansa: www.lufthansa.com
      QI - Cimber Air: www.cimber.dk
      SK - SAS: www.scandinavian.net
      FR - Ryanair: www.ryanair.com
      CO - Centralwings: www.centralwings.com

i tacy to mają
      lotnisko bez patrona a linii lotniczych od ...... i ciut ciut
      • Gość: Mirek nie z kanady Re: ch.j z wieniawskim.Komeda bardziej zasluzony. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 01:19
        • wielkopolskawschodnia Komeda jest już pewnie zarezerwowany dla... 15.11.05, 03:18
          Komeda jest już pewnie zarezerwowany dla lotniska w Ostrowie Wielkopolskim.
          Buahahaha!
      • wielkopolskawschodnia Re: hmmm 15.11.05, 03:19
        Co, żal ci krzesło ściska, tak?
    • Gość: nie_idiotyzmowi Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.cable.mindspring.com 15.11.05, 04:44
      Lawica jest ok
      Wysilek intelektualny dziennikarzy rzeczywiscie jest imponujacy. Gora urodzila
      mysz....
    • Gość: eurofanatik Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.05, 05:08
      Czy to nazywanie lotniska imieniem kompozytora to nie jest lekkie kopiowanie
      Okecia? Czy terminal dla tanich linii nazwa "Sonata"? ;))))
      • Gość: Howald Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.pt.lu 15.11.05, 06:53
        Ja nie chcę nazwy innej niż Ławica. Ja chcę więcej tanich połączeń z Poznania.
        • Gość: couleur3 NIE Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.05, 08:16
          Niepotrzebne zamieszanie : potrzeba nowych połączeń , nazwa nie ma tu nic do
          rzeczy. Lepiej postawili by choć duży podświetlany drogowskaz , bo ktoś
          przyjezdny łatwo może ten malutki , obenie stojący nie zauważyć.
    • Gość: XXL Połączenia, połączenia głupcy !!! IP: *.orange.pl 15.11.05, 07:30
      Znów para idzie w gwizdek a nie w koła.
      Ale cóż, Wyborcza i Grobely ...
      • Gość: kes "Wszystkie strony swiata" - paradne! IP: 195.68.108.* 15.11.05, 09:40
        Tych stron mamy rzeczywiscie wiecej niz w Bydgoszczy, Szczecinie, Rzeszowie i
        Lodzi. Ale mniej niz we wszystkich pozostalych miastach w Polsce.
        Proponuje przeprowadzic ankiete na temat: "Jak nazywa sie lotnisko w
        Warszawie"? Ciekawe ile osob odpowie "Lotnisko im. Chopina"...
        • Gość: Roman Re: "Wszystkie strony swiata" - paradne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:24
          W Warszawie to chyba Okęcie, nie?
    • Gość: Tomek Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:04
      TO jakaś bzdura z tym forsowaniem nazwy.
      Lotnisko w Poznaniu było, jest i dopóki go nie przeniosą będzie nazywało się
      Ławica - podobniej jak w Warszawie jest Okęcie.
      Zdaje się że ktoś koniecznie chce na całej sprawie zarobić - jak nie na
      tabliczkach, to choćby na wierszówce.

A ja wolałbym aby wydać te pieniądze na ściągnięcie większej liczby, najlepiej
      tani operatorów linii lotniczych
    • bubi12 Opatronic wszystkie dworce kolejowe!!!! 15.11.05, 10:26
      POZNAN-WSCHOD im. PREZYDENTA GROBELNEGO
      POZNAN-GARBARY im. STAREGO MARYCHA
      POZNAN-GORCZYN im. STEFCIA KRUPY
      PLEWISKA im. PRZODOWNIKOW W ZBIERANIU PYROW
      itd, itd...

Bedziemy PIERWSI w Polsce!!! (Jak sie troche zamiecie smieci i podmaluje).
      A potem zabierzemy sie za przystanki tramwajowe. To powazne niedopatrzenie, ze
      nie maja patronow!!!
      • Gość: Mirek nie z Kanady Re: Dworzec kolejowy im.arol Wojtyly-Garbary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:50
    • Gość: Wajher GW poprzewracalo sie we lbie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:53
      Co za bzdura. jakis redaktorek krzyknal w lokalnym dodatku "chcemy lotniska
      Wieniawskiego", a wszyscy slepo przyklaskuja.

A gdzie poznanski pragmatyzm do ciezkiej cholery?
      Przepraszam za kolokwializmy, ale szlag mnie trafia jak widze nieudolne proby
      robienia dobrej miny (nadawanie patrona) do zlej gry (zastoj lotniska) zwlaszcza
      przez prezydenta Grobelnego i lokalnych dziennikarzy.

Niech szanowna GW zwazy, ze wlascicielem lotniska w 63% jest Przedsiebiorstwo
      Panstwowe "Porty Lotnicze", ktore nie ma obowiązku zgadzac sie ze zdaniem
      pseudoredaktorow.

Jak nie lubie sposobu dzialania PPL tak w tym przypadku mam nadzieje, ze
      zadziala ich "antykoncepcja" i nie dopuszcza do wyrzucenia pieniedzy na zmiane
      patrona - w bloto.

Widze, ze wokol Lawicy trzeba ostro pozamiatac.....

Pozdrawiam
      • Gość: jozek Re: GW poprzewracalo sie we lbie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:18
        racja, gownami sie zajmuja redaktorki, na cholere nazwe nadawac, podczas gdy
        nic nie lata z tego lotniska
        moze by sie gazetka uczepila niezgulowatosci tego nieudacznika Pawlowskiego -
        przeciez ten gosc nic nie robi
        Niedlugo wiecej lotow bedzie z Bydgoszczy niz Poznania

A nazwa? Kogo to obchodzi w tej pustej hali, gdzie przez caly dzien ch. nocuje,
        a nasi pogranicznicy z nudow godzinami grzebia w paszporcie ogladajac kazda
        strone trzy razy. Wcale im sie nie dziwie - pewnie w tej budce mozna jajo
        zniesc przy takim "nawale pracy" he he he
    • aron2004 Wieniawski z Polski B? 15.11.05, 13:04
      dlaczego Wieniawski, do ciężkiej choroby???

przecież on pochodzi z Polski B !!!!!
    • Gość: ZeX GAZETA może sobie chcieć Ja nie chce !!! IP: *.icpnet.pl 15.11.05, 14:49
      PROTEST : Nie chcemy by patronem naszego lotniska był człowiek wogóle nie
      związany z Poznaniem!
      • mali_bu Re: GAZETA może sobie chcieć Ja nie chce !!! 15.11.05, 14:51
        Gość portalu: ZeX napisał(a):

> PROTEST : Nie chcemy by patronem naszego lotniska był człowiek wogóle nie
        > związany z Poznaniem!

To może ... Jana Kulczyka?
        • Gość: Artysta Re: GAZETA może sobie chcieć Ja nie chce !!! IP: *.icpnet.pl 15.11.05, 20:07
          hmmmm należałoby rozważyc tę kandydaturę Uważam że tak szanowany obywatel,
          mecenas sztuki i kultury oraz wielce zasłużony dla miasta Poznania człowiek
          mógłby patronowac Lotnisku Ławica.
        • Gość: maniek siekieras Re: Czy geje z Teleskopu bedą relacjonować na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:34
          Tajemnica polischynella jest który dziennikarz z ptv jest homo,ciekawe więc czy
          w ramach integracji z tz "srodowiskiem"będą na zywo relacjonować przebieg gej
          parady i pokazywąć świadectwa ultrakatolickiego teroru neofaszystów z parawa i
          samoobrony niby"polskich"niby rodzin???.
    • Gość: es Prowincja IP: *.telia.com 15.11.05, 16:34
      i jeszcze raz prowincja - a tzw lotnisko bedzie niedlugo tylko dla latawcow.
      Ale GW i Towarzystwo urzadzie sobie fete - przyjemnosci!!!
      • rura333 DWORZEC AUTOBUSOWY wymknal sie! 15.11.05, 17:47
        Powinno byc: POZNAN GLOWNY AUTOBUSOWY IM. EKSCELENCJI MARSZALKA LEPPERA!!!
    • bbirdy Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety 15.11.05, 18:09
      Wyborcza powołuje się na forumowiczów, jeśli jest to po jej myśli. Jeśli zaś
      jest inaczej, zdanie forum jest pomijane. Takie zjawisko nazywa się popularnie
      MANIPULACJĄ.
    • Gość: Pyra Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.05, 21:45
      Wy chcecie???
      Ale MY nie!!! Dlaczego jakiś Wieniawski ma być patronem lotniska stolicy
      Wielkopolski! Kim on jest u licha? Nikim WIELKIM! Nie jest nawet poznaniakiem!
      Ja rozumiem Mieszko I, Bolesław Chrobry, Padarewski, Cyryl Ratajski ale
      Wieniawski??? To jakiś szalony sen pijanego wariata! Niech już lepiej zostanie
      po prostu Ławica!
      • Gość: tomili7 Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.echostar.pl 15.11.05, 22:56
        Jutro na Ławicy kilkunastu młodych skrzypków z całej Polski będzie grać utwory
        Henryka Wieniawskiego. ]
        Śmiech na sali ! Co to się w tym Naszym Poznaniu wyprawia, znowu nam coś wciskają!!!
        Kto wymyślij i poco Wieniawskiego?
        Do roboty urzędasy bo mnie szlak trafia jak te niedorajdy tworzą jakieś
        bzdury.Gdzie są konkrety związane z lotniskiem i połączeniami?
        • Gość: Magda_Sz Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 16:14
          WIENIAWSKI JEST OK!!!!!!! Uważam ze to dobra inicjatywa. W Pozananiu odbywają
          sie konkursy Wieniawskiego, przyjeżdzają skrzypkowie z całego świata..TO
          naprawdę D O B R Y pomysł!!!!

POPIERAM!
      • Gość: Magda_Sz Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 16:27
        Człowieku zastanów się co ty mowisz?! Wieniawski byl nikim? OD kiedy, co?
        Wienawiski to "chopin skrzypiec". Wielki artysta. Znany na swiecie. Kogo Ty bys
        zapropoował na partona, co? Brak mi słow na to co czytam...
        • aron2004 Re: Chcemy lotniska Wieniawskiego - akcja "Gazety 16.11.05, 16:43
          kobieto Wieniawski może i był dobrym kompozytorem i skrzypkiem ALE URODZIŁ SIĘ
          W POLSCE B - w LUBLINIE

a POZNAŃ TO POLSKA A!!! OD STRZAŁKOWA AZJA SIĘ ZACZYNA

czy w Wielkopolsce nie ma odpowiednich kompozytorów???
    • Gość: mih ale to juz bylo IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.05, 11:10
      i niestety wraca!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka