Dodaj do ulubionych

Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z org...

02.12.05, 22:32
wpierw się wzdrygnąłem, a potem ucieszyła mnie ta wizja. Jeszcze może biskupi
i Libiccy do tej grupy? Ciekawe czy starczy im chrześciajńskiego miłosierdzia
i poczucia humoru.
Obserwuj wątek
    • Gość: KT4D Re: Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z o IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 03.12.05, 02:22
      Ale to obraza moje uczucia religijne bo jest przejawem komercjalizacji i
      wykrzywienia symbolu religijnego, jakim sa anielskie skrzydla. Podobnie jak
      ukrzyzowana gola baba z Teatru Wierszalin!!! Protestuje!!!

-----------
      IV RP - tak wielu Chrzescijan, tak malo lwow...
      • Gość: Sebar Zabierzcie sie za gospodarke a nie takie duperele IP: *.25.79.83.cust.bluewin.ch 03.12.05, 09:08

Lezy ona odlogiem a urzad miasta bije rekordy we wszelkich porazkach: do
        wycowfywania sie firm z Poznania, przez utrate zainteresowania inwestorow, po
        brak dotacji z UE na lokalne inwestycje...

Sebar
        sebar_rysiu@yahoo.co.uk
        • Gość: Włodek z Grunwaldu to nie jest miejska inicjatywa, tylko prywatna.Pom IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.05, 12:40
          Pomyśl nim powiesz.
      • yashoo Re: Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z o 03.12.05, 09:25
        > ukrzyzowana gola baba z Teatru Wierszalin

Tak się składa, że ta "goła baba" to Św. Wildefortis. Pocztaj sobie choćby tu:
        www.kolegiata-pultusk.plock.opoka.org.pl/syg110.6.htm
        zaiast krzyczeć i protestować.

A że ta akcja komercjalizuje "symbole religijne"? Chyba niekoniecznie, skoro nie
        reklamuje żadnego towaru/usługi a jedynie "chce obudzić radość i spontaniczność".

Irytuje mnie natomiast sformułowanie zaproszenia - bo tu kryje się istota tej
        akcji. Czy gdyby niewspomniano o "orientacji" to ktoś czułby się dyskryminowany?
        Czy naprawdę za każdym razem musi być o tym mowa? Czy nie wstarczy zaprosić
        "wszystkich poznaniaków"?
        • Gość: KT4D Re: Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z o IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 03.12.05, 12:28
          Uff... Jesli nie wyczytales ironii w moim poscie to przepraszam...
          • yashoo Re: Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z o 03.12.05, 12:54
            Po przeczytaniu całego mnóstwa podobnych wpisów w wątku o Wierszalinie na F-Kraj
            straciłem czujność pozwalającą na wychwycenie ironii. Choć przyznaję - trochę
            nie pasowało mi to do mojego wizerunku twojej osoby KT4D, bo pisujesz tu
            przecież nie od dziś.
            Pzdr.
        • Gość: Ewa Łowżył odp. IP: 212.2.100.* 03.12.05, 13:44
          w zaproszeniu użyłam sformuowania o moim braku zainteresowania czyjąś orientacją
          seksualną, ponieważ najbardziej w tych wszystkich poznańskich awanturach irytuje
          mnie właśnie niezdrowe zainteresowanie kwestią orientacji. Jednych to podnieca,
          drugich oburza, trzeci walczą i biją. A mnie to nie interesuje i marzy mi się,
          żeby innych ludzi też przestało interesować kto z kim, gdzie i dlaczego.
          Środowiska hetero piętnują homo, środowiska homo śmieją się z hetero...czysty
          absurd i głupota.
          Żyjmy i pozwólmy żyć innym.
      • Gość: maru Re: Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z o IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.05, 15:41
        i znowu NITOLERANCZJNY glupi Polaczek, ktory protestuje! Apuknij sie w LEB!!!
    • Gość: page62 niestety Poznań JUŻ swoje pokazał... IP: *.toya.net.pl 03.12.05, 03:33
      ...a niby TAK blisko "cywilizowanej" Europy. Za późno, drodzy Państwo
      ...ZAPRZAŁE CZARNE I TCHÓRZLIWE URZĘDASY. amen
    • vipunia Re: Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z o 03.12.05, 05:31
      Świetny pomysł! Pani Ewa Łowżył wg mnie zasługuje na medal.
      Może z tego być dobra zabawa, a album fotograficzny może będzie ciekawy :)

:)
      • Gość: 007/dobre ale nawet anielskie pióra nie przysłonią problemów IP: *.icpnet.pl 03.12.05, 09:04
        • Gość: Włodek z Grunwaldu nauczcie się demokracji-każdemu chodzi o wspólne.. IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.05, 20:48
          dobro. Ale każdemu inaczej. Musimy dyskutować, krzyczeć, ale nikomu nie można
          zabronić bawić się i mieszkać tu, "na tej ziemii".
    • Gość: Anioł (stróż) Re: Akcja "Anielski Poznań" z udziałem jednej z o IP: *.icpnet.pl 03.12.05, 09:19
      Idę o zakład, że będzie to kolejna awantura, bo oprócz sprzedawczyń, dzieci,
      Grobelnego, kominiarza i policjanta, znajdą się anioły w stylizacji rodem z
      berlińskiej Love Parade.

• Gość: LdV Typowe dla Grobelnego!! Przybrać piórka świętego!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 10:05
        Udawanie anioła nic nie pomoże. Czy prezydent Poznania coś innego potrafi poza
        przebieraniem się w kolorowe koszule i występami publicznymi? A co z
        nierozwiązanymi problemami miasta? Nie wystarczy zbudować parę pomników i
        przystrzyc kilka trawników. To wszystko są działania na pokaz!! Moherowe!!!
    • l.george.l Przecież to transwestycyzm 03.12.05, 10:24
      pedalska prowokacja i tyle. Może to i by było zabawne, ale nie w dzisiejszych czasach, gdy mamy do czynienia z brutalną ekspansją "kultury" dewiantów.
      • renepoznan Re: Przecież to transwestycyzm 03.12.05, 10:58
        .george.l napisał:

> pedalska prowokacja

A może i gorzej. Grobelny w garniturze i ze skrzydłami. Zamężna poznańska
        lesbijka (?) obrażajaca sie na takie określenia, niewierzaca i unoszaca się w
        obłokach na skrzydłach. Jaki przekaz? Chcesz do nieba bierz udział w marszach
        pedałów i lesbijek.
        Do tego - sadząc po zestawie nazwisk - jeszcze kilku politycznie
        poprawnych "inteligentnych inaczej".
        A później sie dziwić, że porzadny Polak zastanawia sie czy ciekawiej nie bedzie
        w piekle.

Reasumując - spotkajmy się w piekle bo niebo opanują marsze pedałów.
        Na szczęscie ktoś inny decyduje o awansie w sfery niebieskie !!!!!!!!.
        Artykuł Przybylskiej nie pomoze.

:):):):):):)
        • Gość: Chieftain Re: Przecież to transwestycyzm IP: *.net.perfekt.pl 03.12.05, 12:27
          Czytając komentarz renepoznan dochodzę do jednego przykrego wniosku -nie jestem
          porządnym Polakiem(bo jestem tolerancyjny)a co za tym idzie-w dodatku jestem
          gejem oj przepraszam pedałem a może lesbijką?Sam już nie wiem nikt ze środowiska
          w którym się obracam nie uważa mnie za pedała czy lesbijkę no ale co oni mogą
          wiedzieć większość z nich też jest tolerancyjna więc daleko im do porządnego
          obywatela naszego państwa jakim jest renepoznan.No trudno co zrobić najwyraźniej
          otaczają mnie sami geje i lesbijki a ja pewnie jestem tranzwestytą:):):):)
          • Gość: Włodek z Grunwaldu :-) nie martw się otacza Cię większość nieporzą... IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.05, 12:45
            nieporządnych. Jak porządni to w końcu zrozumieją, to się w końcu wyniosą na
            wieś zakładając skansen, jak amishowie w USA. Obyśmy tego dożyli!
      • Gość: robert Re: Przecież to transwestycyzm IP: 82.160.122.* 03.12.05, 15:51
        l.george.l, przestań już chrzanić o tych homikach, bo nudą ci spod klawiatury
        wieje...
    • Gość: w Prez..iowi dodałbym jeszcze dwa rogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:19
      bo ten jeden własny już mu chyba się nie przydaje??? !!!!
    • Gość: Ewa Łowżył zapraszam IP: 212.2.100.* 03.12.05, 13:21
      Proszę Państwa, jeszcze raz powtarzam:
      w tym radosnym projekcie artystycznym mogą wziąć udział WSZYSCY chętni.
      To ma być wspólna poznańska świąteczna zabawa.
      Nie interesuje mnie co kto robi, co je i kogo całuje na dobranoc.
      Zapraszam wszystkich poznaniaków /szczególnie tych z poczuciem humoru/.
      Jesteśmy różni, a przecież razem mieszkamy pod tym samych kawałkiem nieba.
      Pozdrawiam i czekam.
      P.S. Już od dziś można zapisać się w Arsenale na St.Rynku na listę.

• renepoznan Re: zapraszam 03.12.05, 14:51
        Pani Ewo!
        Jezeli chce Pani zrobić po prostu fajna zabawę, sympatyczna dla wielu, to
        pomysł może byłby dobry. Pozwoliłby wielu ludziom potraktowac to zgodnie z Pani
        zamysłem właśnie jako miłą zabawę z sensownym podtekstem.
        Ale niestety po dość obrzydliwej propagandzie jaka wywołała sprawa "marszu"
        Pani zamysł jest chybiony. Dość niefortunnie użyła Pani w swym zaproszeniu
        odnosników do seksualnych preferencji zaproszonych (po co? jakie to miałoby
        znaczenie?) a do tego pod Pani inicjatywe podpięły sie osoby kojarzone
        jednoznacznie.
        W tej sytuacji jakiekolwiek byłyby Pani zamiary, to będą odebrane jako
        kontyunuacja obrzydliwej propagandowej hucpy, urzadzonej przez media, po tym
        niefortunnym marszu. Odebrane jako dalszy ciąg popluwania na większość
        mieszkańców Poznania i ustawiania ich jako faszystowskich swiń, homofobów itp.
        Proszę mi nie tłumaczyć, że tego Pani nie twierdzi. Ja to wiem. Ale wiem też co
        wyprawiali i nadal wyprawiaja dziennikarze TVN lub GW. Mimo woli (jak zakładam)
        wpisała sie Pani w ten ciąg zdarzeń. Szkoda, bo wierzę, że chciała Pani dobrze.
        Ale wyszło jak zwykle.
        Może następnym razem. Bo propagowanie prawdziwego obrazu Poznania - także w tej
        żartobliwej formie - jest jak najbardziej pożądane.
        Pozdrawiam.
      • Gość: miki w berlinie Re: zapraszam IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.05, 15:54
        Gratuluje pomyslu!!! Ale jak widac trudno rozmawia sie z rodakami, jestesmy tak
        nietoleranczjni, tylko szukamy podtekstow i uwielbiamy przez plot zagladac na
        podworko sasiada z nadzieja, ze moze jest tam gorzej niz u nas, ze moze
        przebiegnie ktos gorszy np gej i juz nam jest lepiej.... smutny kraj, smutni
        ludzie i nadal widac w tych komentarzach, ze LUDZIE NIE POZWALAJA ZYC
        LUDZIOM!!! TAkich akcji jak Pani musza byc w Polsce setki, w latach 70tych
        Europa Zachodnia tez miala ten problem, dzis jednak zostalo to wszystko
        zrozumiale i mniejszosci maja rowne prawa i nie musza juz tak walczyc, w Polsce
        trzeba jeszcze dlugo, bo ja widac nawet mlode pokolenie wyssalo z krwia matki
        GLUPOTE...
        A ci, ktorym to przeszkadza, niech sie zastanowia jak sami czynia dobro dla
        innych, czy sa aktywni, czy tylko potrafia utrudniac innym... NIE ZNASZ
        PROBLEMU BLISKO - POZNAJ; ZROZUM; MOZE JUTRO TEN PROBLEM DOTYCZYC TWOJEGO
        DZIECKA LUB PRYZJACIELA
      • Gość: J_P Re: zapraszam IP: *.ibch.poznan.pl 03.12.05, 20:03
        nie wiem czy wysiwekleni tych zdjec bedzie wydarzeniem artystycznym ale bardzo
        zycze Pani tego, bo coz, poznan to wciaz "cieple piwo i zmina baranina (ew.
        kozlecian jak sie zdarzy ze noga odpadnie kozilkowi) .." ale juz same posty do
        tego artykulu moga byc cikwaym orazem ducha czasu 2005 - moze je wyswietkic na
        pokazie "obok" zdjec - czy beda kontrastowac z aktorami Pani akcji
    • Gość: Ewa Łowżył Prośba IP: 212.2.100.* 03.12.05, 16:05
      Niestety muszę powtórzyć :
      To ma być zabawa dla wszystkich poznaniaków.
      To jest akcja przeciwko zajadłości.
      Zgaśmy już emocje. Nie pouczajmy się już nawzajem.
      Poprostu się uśmiechnijmy.
      Czy to za wiele?
      • Gość: Jowita Re: Vivat geje i lesbijki,precz z katolikami i het IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:20
      • renepoznan Re: Prośba 03.12.05, 16:44
        Gość portalu: Ewa Łowżył napisał(a):

> To jest akcja przeciwko zajadłości.
        > Zgaśmy już emocje. Nie pouczajmy się już nawzajem.
        > Poprostu się uśmiechnijmy.
        > Czy to za wiele?

Nie za wiele.
        Ale jak rozumiem -w ramach tego łagodzenia - cofnie Pani słowa ze swojego
        zaproszenia:
        "Że pokażą inną twarz naszego miasta niż ta dramatyczna i groźna, której
        ostatnio pełno było w mediach." Wie przecież Pani, że była to twarz wymyślona
        przez dyspozycyjnych dziennikarzy i bardzo krzywdząca mieszkańców Poznania.
        Wręcz ich obrażająca.
        Jak rozumiem, w ramach łagodzenia zabroni Pani Izie (?) Kowalczyk ubierania do
        zdjęcia koszulki zielonych by zakonczyć tę bezczelną autoreklamę ruchów
        politycznych. To ma byc przeciez zabawa świąteczna - pozbawiona akcentów
        politycznych i konfrontacyjnych. Czyz nie tak???? To będzie wspaniały
        sprawdzian Pani zamiarów.
        Jeżeli Tak to chapeau bas przed Pani pomysłem.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Cześnik Re: Prośba IP: *.la-04.cvx.algx.net 03.12.05, 18:28
          POLSKA - brain storming list.
          Kiedy wolność i niepodległość?

1. 1/3 zdolnych do pracy bezrobotna.

2. Siemiatyczanie jeżdżą znad Buga po chleb do Brukseli.

3. Polak gołym najmitą. Utrzymanie z własności jest dla obcokrajowców.

4. Freblówki uniwersyteckie nie liczą się w świecie.

5. Zniesienie wiz do USA.

6. Zniesienie wiz do Polski dla Polaków z zagranicy.

7. Lustracja komuchów i zbrodniarzy.

8. Odebranie majątku komuchom.

9. Obóz koncentracyjny dla komuchów.

10. Lustracja Żydów-wrogów Polski.

11. Tworzenie Judeopolonii przez World Jewish Congress.

12. Odsunmięcie Żydów od Sejmu, rządu, sektora sprawiedliwości, finansów,
          handlu, mediów, posiadania, zarządzania, organizacji, partii i kontroli.

13. Finansowanie ruchów i działalności antypolskich przez Georga Szorosza
          poprzez różne fundacje.

14. Ditto: przez Fundację Forda i inne.

15. Nie ma autostrad.

16. Nie ma koleji.

17. Nie ma mieszkań.

18. Emeryci i renciści żyją na granicy nędzy lub z zapomóg poniżej minimium
          egzystencji.

19. Ujemny przyrost naturalny.

20. Ochrona zdrowia prymitywna jak w Afryce.

21. Walka z rodziną.

22. Upolitycznienie zboczeńców do walki z Polakami.

23. Podsycanie nienawiści do Niemców.

24. Przyjaźń polsko-niemiecka utrudniana, uniemożliwiana.

25. W 66 lat po wojnie Kalkstein-Kaczyński zestawił jątrzycielską listę
          roszczeń od Niemców.

26. Kiedy konferencja pokojowa Aliantów w wojnie z Niemcami?

27. Prześladowanie i umęczenie dysydentów w Niemczech

28. Wyzyskiwanie Niemiec przez żydostwo

29. Rewizja „holocaustu”, „genocide-u”

30. Okupowanie wschodnich ziem niemieckich.

31. Zwrócenie polskich Kresów.

32. Restytucja od żydostwa za usiłowanie utworzenia Judeopolonii

33. przez Jakuba Bermana.

34. Restytucja od żydostwa za 66 lat okupacji żydosowieckiej.

35. Restytucja od żydostwa za spisek Judeopolonii Sułtanik-36.

36. Geremek-Kwaśniewski.

37. Restytucja od żydostwa za rozszczepienie polaków zagranicą i w kraju.

38. Restytucja od żydostwa za spowodowanie masowej emigracji uchodźczej,
          politycznej i ekonomicznej - co 3-ci Polak żyje zagranicą.

39. Restytucja od żydostwa za zesłania Polaków do Kazachstanu i na Syberię.

40. Skończyć z przekupywaniem Polaków przez „Brukselę” kosztem płatników
          podatków innych krajów.

41. Restytucja od żydostwa za zamordowanie inteligencji polskiej mogących
          utworzyć rząd, jego administrację i Wojsko Polskie.

42. Restytucja od żydostwa za sfałszowanie wybory i „referendum 3xTAK”

43. Restytucja od żydostwa za postanowienie Konferencji Jałtańskiej i w
          Poczdamie przez Henry Morgenthaua.

44. Restytucja od żydostwa za polskich chłopców w Iraku.

45. Restytucja od żydostwa za spowodowanie podwyżki cen ropy naftowej napaścią
          na sąsiadów Palestyny w 1967 roku, której skutki wciąż trwają.

46. Odebranie broni atomowej szaleńcom żydowskim w Palestynie, która jest
          skierowana na Warszawę i Berlin.

47. Unieważnienie wyroków pokazówek norymberskich.

48. Restytucja od żydostwa dla Niemiec za pomówienie ich o "holocaust" i
          egzekucje w komorach gazowych i obciążenie "winą zbiorową" - wymysłem braci
          Robinsonów, oraz odebranie Polakom możliwości otrzymania odszkodowań od Niemiec
          za szkody wojenne.

49. Rozwiązanie szowinistycznej, rasistowskiej i antypolskiej organizacji
          syjonizmu.

50. Ukaranie Chaima Studniberga secundo voto Kałmana Sułtanika za mordy i
          ludobójstwo w obozie zagłady Polaków w Oświęcimiu III (Świętochłowicach).

51. Ekstradycja ludobójcy i mordercy, Salomona Morela.

52. Ukaranie Aleksandra Kwaśniewskiego primo voto Aarona Stolzmana za spisek
          dla utworzenia Judeopolonii poczynając od porzywłaszczenia ziem i nieruchomści
          polskich przez żydostwo ze świata, zdradzającą powinność powierzonego mu
          urzędu.

53. Połączenie Polaków w kraju i zagranicą.

54. Wskrzeszenie organizacji Polonia.

55. Głosowanie Polaków w USA blokiem wraz z Ormianami i
          Wschodnioeuropejczykami.

56. Polska w Radzie Bezpieczeństwa ONZ.

57. Sojusz polsko-niemiecki.

58. Sojusz polsko-irański.

59. Poznań stolicą Polski.

60. Popieranie rdzennie polskich polityków.

61. Nauka języka angielskiego.
          • renepoznan Re: Prośba 03.12.05, 18:43
            Gość portalu: Cześnik napisał(a):

> POLSKA - brain storming list.
            > Kiedy wolność i niepodległość?

A tak wogóle dobrze sie czujesz?????????
            • bursztynek000 Re: Prośba 04.12.05, 11:22
              renepoznan, masz u mnie poparcie,pozdrawiam:)
          • vipunia Proponuję założenie sobie "Polski" na księżycu 03.12.05, 19:33
            Zamknąć granice (także powietrzną)
            Zakaz wstępu ptaków spoza Polski (zwłaszcza teraz)
            Wybić wszystko co nie pochodzi z Polski, aż do Proterozoiku...
            Trzeba powołać komisję, która to stwierdzi, a później sama popełni "se puk...u"
            puk, puk.............................

Jestem Polką. Dumną z mojego kraju, mimo wielu jego i jego mieszkańców
            ułomności...
            Nikt ... nawet takie nastawienie, które szkodzi mojemu krajowi, ośmiesza go i
            niszczy wizerunek... nawet to, że powyższa komisja ustali, że w epoce
            plejstocenu moi przodkowie byli z pochodzenia Niemcami czy Żydami, którzy w
            wyniku lodowca przenieśli się w te rejony ... tego nie zmieni.
            • Gość: Włodek z Grunwaldu troglodyto, nie waż się używać staropolskiego Cześ IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.05, 20:45
              określenia Cześnik. Niegodnyś. Moja rodzina ma udokumentowane korzenie na tych
              ziemiach od Władysława Łokietka, ale także węgierskie i niemieckie. I co
              powiesz? Nie masz nic do powiedzenia. A ja Ci powiem jak Wieniawa-Długoszewski
              przed wojną: WON Chamie!!!
      • Gość: KT4D Re: Prośba IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 04.12.05, 00:35
        Tak tak... I jak w "Gwiezdnych Wojnach" pozegnajmy demokracje z oklaskami i
        usmiechem na twarzy :D

---------
        IV RP: tak wielu chrzescijan, tak malo lwow...
      • Gość: marta Re: Prośba IP: *.profinet.wlkp.pl 04.12.05, 15:32
        Smutne, że ludzie jednak nie umieją się bawić, że jednak więcej w nich złości i
        nienawiści, niż chęci dialogu i pojednania. Nawet na Święta. Jestem niewierząca,
        ale jestem za tym, żeby w tym czasie - na koniec roku - podać sobie ręce.
        Dlatego chętnie sfotografuję się jako anioł, chociaż raczej diablica ze mnie.
        Każdy ma prawo do bycia aniołem :-)
        • pan.nikt Re: Prośba 04.12.05, 18:03
          Gość portalu: marta napisał(a):

> Każdy ma prawo do bycia aniołem :-)

Tak, ale musi sobie na to zasłużyć.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu w tym cała zabawa-pokaż aspiracje, a i tak nie będ IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.05, 20:46
            będą Ciebie oceniać :-)
      • renepoznan Re: Prośba 04.12.05, 22:33
        Gość portalu: Ewa Łowżył napisał(a):

> Niestety muszę powtórzyć :
        > To ma być zabawa dla wszystkich poznaniaków.

Niestety. Tak jak przypuszczałem p. Ewa Łowżył nie zdecydowała się na odcięcie
        się od dziennikarskiego opluwania wiekszości poznaniaków i nie zdecydowała się
        na wyeliminowanie ze swojej akcji "zielonej" i "marszowej" propagandy. Jednak
        dla niej "to za wiele".
        To podważa jej deklaracje o wygaszaniu emocji i wyłącznie zabawowym celu jej
        akcji. Szkoda. Ale to jej wybór.
        • Gość: Włodek z Grunwaldu mylisz większość z sobą-typowe dla PiS IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.05, 11:35
          • pan.nikt Re: mylisz większość z sobą-typowe dla PiS 06.12.05, 22:07
            a co jestbtypowe dla PeDałków i komuchów
    • Gość: Przemo Kowalczyk-onanofob IP: *.echostar.pl 05.12.05, 19:55
      Słyszałem, że Kowalczyk to najbardziej skrajna przedstawicielka onanofobii. Na
      marszu "równości" agresywnie zatakowała onanistów. Jak tacy nietolerancyjni
      ludzie mogą wypowiadać się w Gazecie Wyborczej?
      • Gość: Kto reanimuje? [...] IP: *.la-04.cvx.algx.net 06.12.05, 02:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Włodek z Grunwaldu tyle się napisałeś,a ja Cię skasuję-WON! Cześnik,n IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.05, 11:42
          nie jesteś Polakiem. Nie masz o polskości pojęcia. Przydałaby się Tobie bezludna
          wyspa, którą byś sobie sam zapluwał.

"Kaczyński jest sabotażystą jak Kwaśniewski, jeżeli nie większym. Przede
          wszystkim dlatego, że ukrywał swoje żydowskie pochodzenie. Dlatego: - albo
          Giertych na prezydenta, albo wybory, albo narodowy kapitalizm wolnorynkowy. Nie
          można przewidzieć w tej chwili."

Kielczanin na prezydenta? Bez żartów.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu z tego co wiem to Kościół jest głównym onanofobem IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.05, 11:43
        jak to określiłeś
        • Gość: zaczyk Re: z tego co wiem to Kościół jest głównym onanof IP: *.la-04.cvx.algx.net 07.12.05, 07:23
          Kto reanimuje "demokrację"?

Forsę przysyła, wiadomo kto, "plu-ralista" Szorosz i mafia, ale kto "reanimuje
          demokrację" przy pomocy pedziów?

Stanisław Michałkiewicz wyliczył kilka osób z Partii Demokratycznej, SdPl,
          Zielonych 2004, Federacji Anarchistycznej i młodzieżówki UP. [1]

Izabela Kowalczyk, dr, historyk sztuki, rozprawa "naukowa": "Ciało i władza w
          sztuce nowoczesnej", patrzę na jej zdjęcie i uderza mnie jej "męska" twarz
          lesbijki. Ona podaje się za feministkę. Ty słyszał? Feminazi.

Ogólnopolski Komitet "Solidarni z Poznaniem", np.
          Halina Bortnowska, "teolog" i publicystka "TP",
          Teresa Bogucka z "GWna",
          Marek Edelman, żyd z nazwiska, w Polsce przybłęda,
          jakiś Andrzej Rzepliński.

Jakie są ich prawdziwe rodowe nazwiska? Edelman to żyd z imienia i nazwiska.
          Należałoby go zapytać czego on tu szuka, skoro żydowska para Eleonora
          Roosenvelt i Andriej Wyszyński tyle się natrudzili w 48 roku, żeby on miał
          ojczyznę, a on nie jedzie do ojczyzny.

Woli być prześladowany, dyskryminowany, mordowany, gazowany, całopalony wśród
          Polaków, którzy wyssali antysemityzm z mlekiem matki.

Benjamin Franklin chciał wykluczyć żydów ze Stanów Zjednoczonych konstytucją
          USA już w 1776 roku i znalazł odpowiedź dlaczego oni nie jadą do swojej
          ojczyzny, jak oni nazywają Palestynę.

Dlatego, że oni są wampirami, a wampiry nie żyją z wampirów, tylko z ludzi.
          Według Franklina Edelman żyje z ludzi. Z takich jak my.

Dlaczego nie możnaby stworzyć Zoo dla wampirów? Tam ich wsadzić. Nie ma
          lepszego rozwiązania. Przed wejściem dać napis: Arbeit macht frei i rozwiązanie
          jest.

Zacznijmy od listy telefonicznej wampirów, którzy podszywają się pod ludzkie
          nazwiska i którzy znaleźli sobie zajęcie w naszym pięknym kraju wożeniem się,
          ślizganiem się, manipulacją, zajmowaniem się interesami materialnymi Polaków za
          pieniądze kanalizowane od płatników podatków niemieckich przez Szorosza i
          zasłoniętych pociągaczy sznurków za archipelagiem fundacji, których tablice
          mienią się znanymi nazwiskami, np. Forda.

Ford zmarł dawno temu. Dlaczego więc nie ma na tabliczce nazwiska Marka
          Edelmana, albo Teresy Boguckiej z GWna? Albo ich bossów, jak Edgara Bronfmana,
          Chaima Studniberga vel Kałmana Sułtanika i innych eliciarzy z World Jewish
          Congress?

Dlaczego Michnik-Szechter wciąż spaceruje na wolności? Przecież on ucieknie tak
          jak jego braciszek do Szwecji i zagra nam figę na nosie. Tak jak inne wampiry -
          Salomon Morel, Chaim Studniberg-Kałman Sułtanik, Lola Potok.

Michnika i jego koleżków, biskupa Pieronka, Gądeckiego, Życińskiego trzeba do
          Zoo, a nie do Szwecji. Bo tam oni nam narozrabiają.

Koleżka Nowak-Jeziorański sfinansował michnikownię. Jego ściga sąd kryminalny w
          Niemczech za kradzież około miliona dolarów z sejfu Kongresu Polonii
          Amerykańskiej. On i paser Michnik-Szechter wyśliźnie się od odpowiedzialności
          do Szwecji, jeżeli nie wsadzimy ich natychmiast do Zoo.

Dlaczego Kalkstein-Kaczyński nie ustąpi stołka Giertychowi? On zdewaluował się
          sporządzeniem jątrzycielskeij listy roszczeń wobec Niemiec, kiedy w naszym
          najżywotniejszym interesie było i jest i będzie umieszczenie kilkudziesięciu
          tysięcy najzdolniejczych polskich studentów i uczniów nowoczesnych zawodów na
          uczelniach niemieckich.

I kiedy na gwałt jest i będzie n a m potrzebna przyjaźń polsko-niemiecka.

Dlaczego Kaczyński nie wysłał z kanclerzem Schroederem noty protestacyjnej do
          butchera of Beirut, Sharona, kiedy ten 2 grudnia wysłał rakietę atomową
          wycelowaną w Warszawę, która dla niepoznaki spadła do Morza Śródziemnego?

Były wybory, ale obiecana demokracja jest dyktaturą eliciarzy World Jewish
          Congress.

Wnioski? Wśród zmiennych jedna jest stała: masy. Indolentne zawsze były, w
          każdym kraju. Żeby przywrócić im wolność i niedpodległość, one potrzebują
          wodza. Kaczyński to Kalkstein, okazało się po wystrzeleniu rakiety wycelowanej
          w Warszawę.

Nie ma innego wodza tak polskiego jak Giertych.
          Na co czekamy? Na osadników żydowskich?
          Ogłosić nowe wybory i Kaczyńskiego do izolatki, a komuchów do obozu pracy.

Wybrać Giertycha na wodza i zawiesić Sejm, Senat, zamknąć michników,
          michnikownie itd. Przedstawiłem tu wyżej już listę spraw do załatwienia. Może
          zamieszczę ją jeszcza raz dla pamięci.

Barykady są już niemodne, ale z atrapy demokracji zrobilibyśmy ładną tarczę.
          Mamy zdolnych blacharzy, tylko trzeba ich zorganizować. Duch w narodzie jest,
          zawsze był, tylko szatańscy żydzi wmawiali nam za czasów ich żydowskiej komuny,
          że nadzieja jest matką głupich.

Skumulowana nienawiść do żydów rośnie w zastraszającym dla nich tempie. Żydzi
          wpadli w panikę. Nie wejdziesz na samolot bez obmacani i prześwietlenia. Na
          autostradach sprawdzają, w sklepach sprawdzają, na ulicach spradzają, na
          dworcach sprawdzają, w internecie, klozecie. FBI podłacza się właśnie do
          bibliotek, sprawdzać co czytasz. Karty kredytowe, rachunki telefoniczne,
          rejestry medyczne, paszporty hologramowe.

Koniec żydostwa nadchodzi nieuchronnie, ten wrzód jeszcze trochę spęcznieje i
          sam pęknie w Armageddonie. Pan Bóg zesłał nam Arabów. Wtedy bądź gotowy Polaku.
          Tak jak w 1918 roku, próżnia polityczna będzie sprzyjać naszej wolności i
          niepodległości.

Lecz w 1918-tym był Ignacy Paderewski pod ręką dla 14-tego punktu masona
          Wilsona. Obecnie mamy Giertycha w kraju, ale nikogo w USA jak Paderewskiego, bo
          Edward Moskal zmarł. Należy połączyć siły Polaków w kraju i USA. I to już,
          biegiem.

Uważam, że pora na korektę "wyborów": albo Giertych zostanie prezydentem, albo
          nowe wybory z mediami w rękach LPR i Młodzieży Wszechpolskiej, albo zwrot na
          narodowy kapitalizm wolnorynkowy, tego nie wiem i tego nie można przewidzieć w
          tej chwili, ale tak dalej nie można. Znowu ubył Polsce milion najlepszych,
          którzy wyjechali na stałe.

Tak dalej nie można.

• Gość: gadzia Re: z tego co wiem to Kościół jest głównym onanof IP: *.orange.pl 07.12.05, 13:44
            jezeli w to wierzysz...to chyba na leczenie juz za poźno....
          • Gość: man2 Re: z tego co wiem to Kościół jest głównym onanof IP: *.orange.pl 07.12.05, 13:46
            'Koniec żydostwa nadchodzi nieuchronnie, ten wrzód jeszcze trochę spęcznieje i
            sam pęknie w Armageddonie. Pan Bóg zesłał nam Arabów. Wtedy bądź gotowy Polaku.
            Tak jak w 1918 roku, próżnia polityczna będzie sprzyjać naszej wolności i
            niepodległości."

bosh....to my w niewoli?
            • Gość: 007 <każdy ma prawo>RÓWNIA POCHYŁA IP: *.icpnet.pl 08.12.05, 04:36
              <Massachusetts, które zasłynęło z forsowania legislacji zezwalającej na "małżeństwa" jednopłciowe
              zaczęło już pierwsze kroki w kierunku normalizacji innego zaburzenia - bestializmu, czyli aktów
              seksualnych między ludźmi i zwierzętami.>

www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/?id=256
              www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/index.php?action=show&object=page&id=1
              • Gość: Droga pod górę Re: <każdy ma prawo>RÓWNIA POCHYŁA IP: *.la-04.cvx.algx.net 08.12.05, 20:18
                Zródło tego wszystkiego masz tu jak na dłoni:
                www.nczas.com/?a=form_post_reply&id=92279
    • Gość: fryderyk co jeszcze??? IP: 81.210.1.* 09.12.05, 14:55
      Co jeszcze wymyślą sfrustrowane i dogłębnie zakompleksione działaczki zielonych
      i feminizujące do granic absurdu dziewczynki aby na siłę zaistnieć w
      przestrzeni publicznej.Zdaje się że, przy lekturze Michela Foucault'a nie
      zachowały odpowiedniego dystansu do tez autora i doznały emancypacyjnego
      olśnienia.Dobrze że, z podobnym zaangażowaniem nie czytują Szopenhauera bo
      mielibyśmy marsze ("parady") samobójców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka