Gość: jt IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 15:23 kiedy arch. klimaszewska przestanie zaśmiecać miasto swoją żałosną, kiczowatą pseudotwórczością. w tej chwili powstaje jej kolejne katastrofalne dzieło przy ul. garbary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tur Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 18:44 Ja myślę że to nie architekt zaśmieca ale ten kto decyduje o realizacji określonego dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 20:47 Czy pod nickiem jt ukrywa się pan Sipiński :)), który również i to obligatoryjnie zaśmieca miasto swoją twórczością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 11:15 Te wstretne latarnie na moscie dworcowym to projekt pracowni Sipinskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: 212.162.228.* 19.10.01, 14:37 Gość portalu: lol napisał(a): > > Czy pod nickiem jt ukrywa się pan Sipiński :)), który również i to > obligatoryjnie zaśmieca miasto swoją twórczością Pomimo ze nie jestem entuzjasta architektury panstwa Sipinskich to uwazam, ze porownywanie ich budynkow do tworow pani Klimaszewskiej jest zwyklym nietaktem. Pania architekt Klimaszewska powinien sie zainteresowac poznanski oddzial SARP i zlozyc wniosek do Urzedu Wojewodzkiego w celu dyscyplinarnego cofniecia jej uprawnien projektowych. Boze zmiluj sie nad Poznaniem i uchron go od jej architektonicznej niekompetencji. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 18:10 Czy pisząć o szkaradztwie na Garbarach jt miał na myśli budynek Atanera między Wielką a Dominikańską. Oznaczałoby to że pani K. ma związki z Atanerem - może więc jest również projektantem tego gargamela który stoi naprzeciw wejścia do starego ZOO. Gargamel ten został zaprojektowany specjalnie z myślą o najczęstszych gościach ZOO czyli dzieciach - będą potem miały miłe skojarzenia z Atanerem. Ataner = Chatki z Bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: 212.162.228.* 19.10.01, 19:15 Tak, budynek Atanera na Garbarach jest autorstwa pracowni Klimaszewska- Biedak...nie wiem jak to sie dzieje, ze tak dobra firma budowlana jak Ataner korzysta z pomocy jednej z najgorszych pracowni architektonicznych w Poznaniu. Mam nadzieje, ze w koncu z niej zrezygnuja gdyz rzuca to b. zle swiatlo na samego Atanera, chyba to zreszta powoli dochodzi do ich swiadomosci gdyz wiekszosc ich ostatnich budynkow ma calkiem przyzwoita architekture projektowana przez zupelnie innego architekta np. Polwiejska, Ogrodowa, Piekary czy Miedzychodzka. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 20:08 Jeszcze raz pytanko :) Czy ten budynek ze skrzatowymi czapkami na Zwierzynieckiej to tez dzieło tej pani??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jt Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 10:07 dzieła pani klimaszewskiej to między innymi -blok cały wyłożony czarnymi płytkami, tzw batman, przy ul.slowianskiej -na ul piekary budynek z cegły przypominający magazyn fabryczny z początku wieku -nad brzegiem warty miedzy mostami kr. jadwigi i rocha cały zespól czegoś na kształt domków, -na śródce budynek ze szklaną wieżą na narożniku -na zwierzynieckiej przy wejściu do zoo przypuszczam, że to nie wszysto takich okropieństw nie widziałem nigdzie w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 10:15 No trzeba od razu było wymienić te arcydzieła. Ponad wszystko postawię - dom przy Zwierzynieckiej - ten ze Smurfowymi czapkami na dachu i osiedle zakopiańskich domków nad Wartą. Chyba już czas aby tą panią doceniono i wysłano na placówkę do Warszawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: 212.162.228.* 23.10.01, 14:03 Dodam jeszcze do listy "arcydziel" pasaz handlowy z elewacja w paski przy ul. Dabrowskiego na Jezycach. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkonte Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.icpnet.pl 30.10.01, 03:39 A ja je muszę oglądać bo mieszkam niedaleko. Zamek z bajek Disneya przy Zoo RULEZ!!! PS Myślałem że tylko ja mam taką jazdę na Klimaszewską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ARCH. KLIMASZEWSKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 10:15 Gość portalu: Malkonte napisał(a): > A ja je muszę oglądać bo mieszkam niedaleko. Zamek z > bajek Disneya przy Zoo RULEZ!!! > PS Myślałem że tylko ja mam taką jazdę na Klimaszewską... Codziennie rano jak wstajesz wystarczy Ci spojrzeć za okno i już masz dobry humor ;))) Odpowiedz Link Zgłoś