Dodaj do ulubionych

Elektorat PO obraża sie na naród?

15.02.06, 23:04
Obserwuje TVN, czytuje Gw i mam coraz większe wrażenie, że część elektoratu
PO obraziło sie na naród za to, że nie glosował tak jak elity oczekiwały. Sam
jestem POwiakiem ale czy nie przesadzamy z histerią? Mam wrażenie jakby w
Polsce nastąpił przewrót faszystowsko - komunistyczny. To zaczyna już byc
śmieszne. To naprawdę tylko wygranie wyborów przez kato-socjalistów. Nie
stała sie zadna wieksza tragedia. Zmarnujemy 4 lata ale czy to pierwsze
zmarnowane lata? Poza tym mam nadzieje, że te rządy wprowadzą troche porzadku
w sferze społecznej. Choc nie mam złudzeń jeśli chodzi o sfere materialna -
gospodarkę.
Śmieszny to jest i ma być PIS z swoimi ruchami na scenie politycznej -
sławetne orędzie to bije wszelkie kabarety. Nie dokladajmy sie do tego.
Coraz bardziej przypomina mi to reakcje Unii Wolnosci na przegrane wybory.

Sprawa cieniasów - Marcinkiewicz sie wygłupił ale czy to warte aż takiej
reakcji. Ostatecznie politycy PO (a także my na tym forum) to wiecej plują na
PIS niz Marcinkiewicz z tymi swoimi cieniasami.
Proszę - nie ośmieszajmy sie.
Troche więcej dystansu do wygłupów politykow.
Za 4 lata to my wygramy.
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 15.02.06, 23:07
      No, no!!

Z tym, że wygracie, ale na fujarce marsz żałobny dla śp POkraków
      • renepoznan Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 15.02.06, 23:20
        Mała korekta - nie za 4 lata tylko wcześniej. Ta PIS-SO-LPRowska pokraka nie
        wytrzyma przeciez 4 lat.
        • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 15.02.06, 23:21
          Oj PeOwiaki, zalecam lód na gorące głowy.
          • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 15.02.06, 23:22
            No mam dobre serce, niech to będzie lód w szklaneczce wódki.
            • trajan_bez_ziemi Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 15.02.06, 23:36
              Mimo iż głosowałem na PO, po zwycięstwie PiSu starałem się w mairę możliwości
              bronić w różnych dyskusjach tej partii. Zdawałem sobie sprawę, że gospodarki to
              oni nie naprawią, ale może przeprowadzą wreszcie dekomunizację i zreformują
              wymiar sprawiedliwości. Potem stwierdziłem, ze nawet za lustrację i
              "odsłużbianie" coś nie bardzo się zabierają. A po po dpisaniu paktu
              stabilizacyjnego, czy ostatnim poniedziałku to PiS odebrał mi ostatnie argumenty
              na swoją obronę :(
              • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 15.02.06, 23:43
                Może gra PiS nie jest piękna, (choć bardziej wyśmiewana, niż aż taka brzydka),
                ale mi nie zależy na pięknie, a na skuteczności.
                Pakt daje nadzieję na skuteczność w sytuacji zdrady jakiej dopuściły się
                oszołominoe POkraki.

SKUTECZNOŚĆ!! I o to chodzi.
                • Gość: Kontrola Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:01
                  Pakt daje nadzieję na skuteczność w sytuacji zdrady jakiej dopuściły się
                  > oszołominoe POkraki.
                  Zdrady? a dupsko Leppera wylądowało na stołku marszłkowskim dzięki komu jak nie
                  PISowi.

>SKUTECZNOŚĆ!! I o to chodzi.
                  Tak,tylko co będzie jak naród rozliczy socjalistyczne mrzonki PISu,wtedy to
                  wylądujesz na du.e z tą swoją socjalistyczną paplaniną.
                  A i owszem skuteczni jesteście:"Panowie socjaliści wam kury scz.ć prowadzać, a
                  nie politykę robić"w tym możecie być dobrzy.
                  • pan.nikt Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 00:05
                    Jacy socjaliści??
                    O czym Ty mówisz??
                    Kogo chcesz obrazić, a komu oczy zamydlić??

PO i SLD tworzą właśnie koalicję socjalistyczną. Nie zauważyłeś??

A PiS chce budować państwo SOLIDARNE. I zapewne wiele pomysłów SO nie dojdzie
                    do głosu. Spoko.
                    • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:14
                      Czy nie odróżniasz metod wolnorynkowych od metod socjalistycznych w gospodarce?
                      Pewno,że nie.
                      >A PiS chce budować państwo SOLIDARNE.
                      Zabrać innym by dać komuś innemu,to jest socjalizm i socjalistyczne rozwiązania.
                      Co z obniżaniem podatków?Co z ulgmi?Co z mieszkaniami?-Socjalizm,"wielkie"
                      hasła,zero realizacji.
                      > PO i SLD tworzą właśnie koalicję socjalistyczną. Nie zauważyłeś??
                      Zauważyłem 150tyś,bezrobotnych ,których przybyło odkąd PIS rządzi,albo raczej
                      partaczy polską gospodarkę.

• pan.nikt Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 00:25
                        Własność wg Twojego podziału, to tylko model. Nigdzie na świecie, niz ma
                        czystego modelu.
                        Natomiast takiej korupcji i bezprawnego zawłaszczania dóbr nie ma w żadny
                        cywilizowanym kraju świata.
                        Pokazują to niezależne ośrodki. W korupcjiprzed nami są tylko republiki
                        bananowe.

Państwo solidarne, to państwo z gospodarką rynkową z maksymalnie ograniczoną
                        korupcją i złodziejstwem.
                        Ja wiem. Mrzonka. Ale może choć zbliżymy się dotego modelu.

Pytasz co z??, co z???
                        Nawet ciąża trwa 9 mcy.
                        Czy uważasz, że ktoś poza Panem Bogiem jest w stanie w państwie dmokratycznym,
                        gdzie obowiązują pewne procedury rozbić kliki i koterie zawiązywane latami
                        rozbić w kilka miesięcy?
                        I co z tego, ze silnik PiS ruszyl, akoro hamuce starychukłądów trzymają mocno??

Czy uwazasz, że program wyborczy zakreślany na 4 lata, ma byc zrealizowany w
                        kilka dni??

Tak rozumować mogą Tylko POkraki, albo ludzie durni

Masz kawałek z GP:

"Nowego rzecznika praw obywatelskich dr. Janusza Kochanowskiego czeka bardzo
                        trudne zadanie: musi rozbić chore układy panujące w tej instytucji od ponad 15
                        lat. Według naszych informatorów, w Biurze Rzecznika Praw Obywatelskich panuje
                        atmosfera terroru. - Stosuje się tutaj esbeckie metody, wszyscy donoszą na
                        wszystkich - mówi jeden z nich. - Sekretarki pracujące w poszczególnych
                        zespołach są zatrudniane nie przez ich szefów, ale przez dyrektora biura.
                        Dyrektor biura ma więc w każdym zespole swoich oddanych ludzi - dodaje.
                        Podobnie jest z awansami. - Szanse na awans mają tylko ci, którzy są bezpieczni
                        i oddani jak psy - twierdzi. Nad prawidłowym działaniem systemu czuwa
                        kilku "przywódców", bez których wiedzy i aprobaty nie podejmie się żadnej
                        decyzji. Kolejni rzecznicy praw obywatelskich nie potrafili lub nie chcieli
                        rozbić starych układów. Doprowadzili do sytuacji, w której działanie instytucji
                        mającej bronić obywateli od wielu lat opiera się na relacjach towarzyskich,
                        nepotyzmie i strachu. Wnioski poszkodowanych Polaków rozpatrują ci, którzy
                        przed 1989 r. z wielką gorliwością służyli komunistycznemu ustrojowi i walczyli
                        z opozycją...."
                        www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=835

I TAK TO WYGLĄDA NA KAZDYM KROKU.
                        W dodatku często przeszkadzają przestraszeni o własne tyłki tzw dziennikarze.
                        • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:38
                          Nie bądź śmieszny człowieku,nie cytuj gazet-rządowej tuby,to tak jakbyś cytował
                          Nasz Dziennik.

> Państwo solidarne, to państwo z gospodarką rynkową z maksymalnie ograniczoną
                          > korupcją i złodziejstwem.
                          > Ja wiem. Mrzonka. Ale może choć zbliżymy się dotego modelu.
                          Tak to będzie model argeńtyński.W krótkim czasie inwestorzy z kagańcem założonym
                          przez socjalistów PISu,zaczną wycofywać kapitał z Polski,w konsekwencji jeszcze
                          bardziej zwiększy się bezrobocie,a polską gospodarkę szlag trafi.
                          > Nawet ciąża trwa 9 mcy.
                          > Czy uważasz, że ktoś poza Panem Bogiem jest w stanie w państwie dmokratycznym,
                          > gdzie obowiązują pewne procedury rozbić kliki i koterie zawiązywane latami
                          > rozbić w kilka miesięcy?
                          > I co z tego, ze silnik PiS ruszyl, akoro hamuce starychukłądów trzymają mocno?

Wiesz co takie hasła to już kiedyś głosili wasi starsi
                          bracia socjaliści z PZPRU,też Polska w ich mniemaniu była potęgą gospodarczą
                          świata,a na koniec tej"potęgi"wyszło że Polska ma inflację kilku liczbową,to
                          samo czeka Polskę pod rządami nowych socjalstów-narodowych.
                          • pan.nikt Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 00:40
                            Masz rację.
                            Przecież wiarygodna jest tylko GW i Trybuna.

Gratuluję lektury.
                            • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:44
                              Czytasz prasę zagraniczną?,chyba nie bo "wasi" stwierdzili że to prasa żydowska
                              i masońska,albo po prostu z angielszczyzną kiepsko,a szkoda, bo byś zobaczył jak
                              świat widzi ten nowy socjalistyczny eksperyment PISu w Polsce.
                              • pan.nikt Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 00:47
                                Jaki świat??
                                Znasz takdobrze strukturę prasy w innych krajach, żeby potrafić ocenić, co jest
                                ichnią Trybuną, a co ichnim NIE??
                                • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:00
                                  Prasa zachodnia ma dłuższe korzenie niż czerwona Trybuna lub inny
                                  szlam typu Gazeta Polska.
                                  A mowa o prasie typu The Sun, Times,The Daily Telegraph,The Finacial Times,czy o
                                  niektórej prasie niemieckiej.
                                  Tak wiem ze świat w widzeniu PISU i LPR kończy się na Bugu, a zaczyna w
                                  Toruniu,ale jak na razie światowa opinia publiczna odgrywa olbrzymie
                                  znaczenie,nawet potencjalni inwestorzy zagraniczni, często opierają swoją wiedzę
                                  o te wydawać, by się mogło tylko prasowe opinie ekonomiczno-polityczne.

• Gość: lynx Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:21
                                    The Sun to akurat brukowiec ;(
                              • trajan_bez_ziemi Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 00:56
                                Problem w tym, ze świat wokół Polski jest nie mniej socjalistyczny :(
                                Dobrym przykładem jest usunięcie głównych zapisów z projektu dyrektywy
                                Bolkensteina przez parlamentarzystów UE.
                                • pan.nikt Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 01:01
                                  Socjalizm UE, to wogóle paranoja.
                                  Dyrektywy, dyrektywy, dyrektywy.
                                  Dotacje, dotacje, dotacje.
                                  • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:02
                                    Paranoją jest frakcja do której należy PIS.
                                    Pośmiewisko samolubów europejskich.
                                  • trajan_bez_ziemi Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 01:06
                                    No a PiS idzie w ślady UE, rozdmuchał niedawno administrację, obiecuje socjal.
                                    • pan.nikt Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 01:09
                                      Administrację??
                                      Jest w trakcie reformy. Gdzieś przyjuja, gdzieś zwalniają.
                                      Zobaczymy bilans.

A socjal?
                                      Też zobaczymy. Narazie drugie becikowe dało PO.
                                      • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:12
                                        A ten ciągle z tą swoja GP.
                                        PIS wypacza indywidualność na rzecz zbiorowości,ale żeby aż tak?!
                                        • pan.nikt Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 01:14
                                          Jane, Jestne wiarygodne to Trybuna, GW i Nie.
                                          uhaha
                                          • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:17
                                            pan.nikt napisał:

> Jane, Jestne wiarygodne to Trybuna, GW i Nie.
                                            > uhaha
                                            Nie czytam Trybuny,NIe,ani też innego szlamu wszelkiej skrajności.
                                            A Rzepa, czy Wyborcza może być,w stosunku do GP i czerwonego szlamu to jak 100do1
                                      • trajan_bez_ziemi Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 01:13
                                        Senat przegłosował poprawkę do budżetu podnosząca wydatki na administrację. Jak
                                        to się ma do obiecanych oszczędności w tej materii?
                                    • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:10
                                      Tak tylko w Parlamencie UE dominują chadecy nad socjalistami i resztą ,a w tej
                                      reszcie to jest PIS we frakcji samolubów europejskich.
                                      • trajan_bez_ziemi Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 01:15
                                        To są tacy chadecy jak z koziej d... trąbka. Centroprawica, od siedmiu boleści...
                                        • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:22
                                          Ale jednak chadecy,a nie socjaliści,czy socjaliści-narodowi.
                                          • trajan_bez_ziemi Re: Pan.Nikt dyżurny pisu 16.02.06, 01:27
                                            To za mało. Europie potrzeba zwrotu w prawo w polityce (a do tego potrzebny jest
                                            zwrot w prawo w społeczeństwie). Odwrót od socjalizacji, arabizacji, dyktatury
                                            tolerancji i innych gangren toczących stary kontynent.
                                            • Gość: Kontrola Re: Pan.Nikt dyżurny pisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:42
                                              trajan_bez_ziemi napisał:

> To za mało. Europie potrzeba zwrotu w prawo w polityce (a do tego potrzebny jes
                                              > t
                                              > zwrot w prawo w społeczeństwie). Odwrót od socjalizacji, arabizacji, dyktatury
                                              > tolerancji i innych gangren toczących stary kontynent.

Tak to by było zbyt Le Penowsko.(nie mylić z Lepperem).
                                              Tak wszelki socjal trzeba ograniczać,ale na przykład słowo tolerancja różnie
                                              ludzi traktują,dla jednych to przywilej dla mniejszości żądającej przywilejów
                                              mówiącej że to tolerancja,z drugiej jednak strony jednostka ta ma prawo robić co
                                              chce, o ile nie narusza wolności innych.
                                              Natomiast tolerancja walcząca na przykład ze specyficznym w Polsce
                                              antysemityzmem czy polonofobizmem ,który powraca raz z lewa raz z prawa,teraz
                                              częsciej z prawa ma sens.
                                              PIS tego nie zapewni,bo jest antyeuropejski,zamknięty,zachowawczy,skrajnie narodowy.
                                  • drunner Co Ty wiesz o UE 16.02.06, 10:06
                                    pan.nikt napisał:

> Socjalizm UE, to wogóle paranoja.
                                    > Dyrektywy, dyrektywy, dyrektywy.
                                    > Dotacje, dotacje, dotacje.

Może łaskawie pokusisz się o milczenie, bo kompromitujesz się totalnie.
                                    Ja wiem, ze dyrektywa to trudne słowo i niedouczonym może się wydawać, ze ma
                                    coś wspólnego z socjalizmem, ale zapewniam Cię, że tak nie jest. Odnoszę
                                    wrażenie, że w ogóle nie wiesz co to jest dyrektywa i czemu ma służyć.

A co do dotacji zaprezentowaleś ciekawy jak na czołowego z pretorian
                                    Polski "solidarnej" - rozumiem, ze nie w smak Tobie, że z pieniędzy niemieckich
                                    i innych zachodnich podatników polscy rolnicy dostają kasę i to nie małą
                                    dosłownie za nic...
                                    • pan.nikt Re: Co Ty wiesz o UE 16.02.06, 12:00
                                      Jasne, ale to trudne słowo zawiera najczęściej treści totalnie spcjalistyczne.

Sorry, ale zaprzeczanie "socjalizmowi" UE, to kpina. To niestety Ty ośmieszasz
                                      się swoją nieznajomością tematu.
                                      • drunner Re: Co Ty wiesz o UE 16.02.06, 12:12
                                        > Sorry, ale zaprzeczanie "socjalizmowi" UE, to kpina. To niestety Ty
                                        ośmieszasz
                                        > się swoją nieznajomością tematu.

Przeczytaj uważnie mój post, ja nie zaprzeczałem w nim "socjalizmowi" UE,
                                        wyśmiewałem jedynie Twoje "argumenty" za tą tezą. Bowiem to czy UE
                                        jest "socjalistyczna" z natury nie wynika z dyrektyw (co najwyżej z treści
                                        normatywnej niektórych z nich) ani z dotacji (choć tu już prędzej). Ja nie wiem
                                        też za bardzo co "totalnie specjalistyczna" treść ma do socjalizmu, podejrzewam
                                        że nic. Myślę że nie znajdziesz politologa, który stwierdzi, że atrybutem
                                        socjalizmu są "totalnie specjalistyczne" treści aktów prawnych. Zagadnień
                                        związanych z uregulowaniami dot. rynku farmaceutyków czy ochrony srodowiska nie
                                        da się raczej zmieścć w jednym przepisie.
                                        Gdyby jednak nie socjalizujące elementy integracji europejskiej, nie mielibyśmy
                                        ani euro-centa, z tych pieniędzy, które do na płyną na drogi, edukację czy
                                        chociażby rolników. O tym też warto pamiętać zamiast pokrzykiwać bez
                                        zastanowienia
                                        • pan.nikt Re: Co Ty wiesz o UE 16.02.06, 12:23
                                          Dyrektywy, dotacje.....
                                          A znasz ty chłopie pojęcie skrótu myślowego??
                                          A ten mój skrót był wyjątkowo prosty.
                                          I doskonale o tym wiesz.

Wniosek??
                                          Ot czepisz się, żeby się czepiać.
                                          • drunner Re: Co Ty wiesz o UE 16.02.06, 14:00
                                            > Ot czepisz się, żeby się czepiać

Czepiam się, bo nawet skrót myślowy musi mieć ręce i nogi, to raz, a dwa skrót
                                            myślowy jest wtedy gdy wiesz, co i jak chcesz powiedzieć i to skracasz. Ty
                                            natomiast może i wiedziałeś co chcesz powiedzieć, ale nie wiedziałeś jak, a
                                            ściślej rzecz ujmując brakło Tobie argumentów, wobec czego rzuciłeś dwa slowa
                                            klucze powtórzone każde trzykrotnie i miał być to niby głos w dyskusji.
                                            Naprawdę forumowicze zasługują na ciut wyższy poziom merytoryczny!
                    • Gość: Zbyszek Nie zauważyłeś, że PIS to populizm i socjalizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 01:59
                      Faktycznie jesteś nikim umysłowo w takim razie.
                • Gość: mały skuteczność? IP: *.bg.am.poznan.pl 25.02.06, 08:57
                  Skutecznych polityków uwielbianych przez narody było wielu. Ich ofiar - miliony.
    • l.george.l Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 15.02.06, 23:42
      renepoznan napisał:

[...]
      > Mam wrażenie jakby w
      > Polsce nastąpił przewrót faszystowsko - komunistyczny. To zaczyna już byc
      > śmieszne. To naprawdę tylko wygranie wyborów przez kato-socjalistów.
      [...]
      Niepoprawny optymista z Ciebie. Jak pisiory zaczną wprowadzać swoje ustawy, to przstanie być śmiesznie. Nie wiem jak Ciebie, ale mnie na socjalizm nie stać.
      • Gość: 007 dyskusje zastępcze? to już było POLACY SĄ PRZESZKO IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 01:52
        DĄ do współpracy UE z Rosją, a zwłaszcza Niemiec i Francji. Spójność etniczna RP i wysokie
        zorganizowanie społeczeństwa, jakie wykazaliśmy w stanie wojennym znajdując oparcie w wierze w
        Chrystusa, było wszystkim nie na rękę.

Przegraliśmy na wstępie z braku wiedzy o sposobach manipulacji procesami gospodarki rynkowej. Całe
        pokolenia nabzdyczonych i utytuowanych ekonomistów, nie potrafiło przewidzieć sytuacji, w której
        przewartościowana złotówka, sprowadzi eksport do stanu uniemożliwiającego wprowadzania
        permanentnej innowacyjności, a tym samym zwiększenia konkurencyjności na rynku
        międzynarodowym. Obecnie, przy zadłużeniu ponad 400 miliardów, każda próba obniżenia wartości zł
        dla polepszenia zyskowności eksportu, powoduje zwiększenie zadłużenia liczonego w dewizach. Te
        parę dni niepewności zlotówki dały natychmiastowe efekty eksportowi. Pozostaje tylko stałe
        faktyczne zaniżanie uposażeń, bo tak się dzieje przy stałej zwyżce cen energii, itp, a tania siła robocza,
        (nawet Chińczycy osiągnęli cenę 1$ za godzinę pracy, oczywiście nie ci w obozach koncentracyjnych),
        przyciąga inwestorów, bo koszty w RP są 5. krotnie mniejsze niż w starych krajach Unii.

Mieliśmy być rynkiem zbytu i tanią siłą roboczą. Wystarczy przypomnieć zapisy UE, gwarantujące
        uprzywilejowane traktowanie byłych terenów NRD, czy zwczajne oszustwa Greków, którzy
        podrasowywali statystykę, by uzyskać odpowiednie subwencje Unijne. A z okazji <zarazy> wszyscy
        rolnicy Wlk. Brytanii unowocześnili hodowlę bydła na koszt ubezpieczycieli wspieranych kasą Unijną...

Dziś, zgocnie z planem, setki tysięcy Polaków płaci podatki do kasy Irlandzkiej, brytyjskiej (w 2005 r.
        500 mil), itp. Koszty związane z ich przygotowaniem od urodzenia do uzyskania tytułu magistra
        (często) poniosła wspólnota narodowa RP. A my jesteśmy świadkami nieustających debat o
        ...becikowym, kiedy w Irlandii nawet bezrobotni Polacy otrzymają na każde dziecko 160 E na miesiąc.
        • Gość: Hgon Re: dyskusje zastępcze? to już było POLACY SĄ PRZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:51
          Gość portalu: 007 napisał(a):

> DĄ do współpracy UE z Rosją, a zwłaszcza Niemiec i Francji. Spójność etniczna R
          > P i wysokie
          > zorganizowanie społeczeństwa, jakie wykazaliśmy w stanie wojennym znajdując opa
          > rcie w wierze w
          > Chrystusa, było wszystkim nie na rękę.

Nie wypowiadaj się hasłami-narodowo religinymi, bo nie masz na nie monopolu,poza
          tym jak można łączyć stan wojenny,religijność Polaków z dzisiejszą polityką
          handlową Niemiec czy Francji,to jakaś niedorzeczność,a nawet obraża ochrześcian
          niemieckich,czy francuskich,bo sugeruje, że są gorsi są od Polaków w tej, czy
          innej wierze,bo chyba tak ich widzisz.
          Oczywiście ex kanclerz Schroder i jego polityka "rurociągowa" pospsuła wzajemne
          relacje,ale nie na tyle by demonizować Niemców, a dalej Francuzów itd. w
          kategoriach spisku antypolskiego,lub postrzegania Polski jako filtru między
          UE-Rosja.
          Wielcy krytycy Unii Europrjskiej,którzy negują sens członkostwa Polski w jej
          strukturach nie mają obiekcji, by ciągnąć z niej kasę.
          Problemem jest także,że ta kasa jest w znacznym stopniu nie
          wykorzystywana,właśnie przez sceptyków w stosunku do Unii,albo przez zwykłe
          "dziadostwo" bo tymi środkami zajmują się ludzie niekompeteni,którzy nie
          potrafią prowadzić skutecznie polityki funduszy z Unii, by moć wykorzystywać
          optymalnie wszystkie dotacje,refundacje itd.
          Rządy PISu,jego niechęć do euro,przyczynią się do tego,że Polska straci a nie
          zyska na członkostwie w UE.

> Dziś, zgocnie z planem, setki tysięcy Polaków płaci podatki do kasy Irlandzkiej
          > , brytyjskiej (w 2005 r.
          > 500 mil), itp. Koszty związane z ich przygotowaniem od urodzenia do uzyskania t
          > ytułu magistra
          > (często) poniosła wspólnota narodowa RP. A my jesteśmy świadkami nieustających
          > debat o
          > ...becikowym, kiedy w Irlandii nawet bezrobotni Polacy otrzymają na każde dziec
          > ko 160 E na miesiąc.

Jakim planem? Co znowu spisek światowej finansjery przeciwko Polsce,tak to widzisz?
          Polacy pracujący w UK,czy Irlandii płacą tam podatki, bo te kraje dały im
          zatrudnienie,za godziwą zapłatę,Polska tego na obecną chwilę nie gwarantuje.
          Pretensje można mieć do komunistów i socjalistycznego "czy się stoi,czy się
          leży.."a wielu naszych rodaków myśli nadal w tych kategoriach,że lepiej ciągnąć
          socjal niż pracować,nie mówię tego o wszystkich bezrobotnych.
          Czy becikowe rozwiązuje problem w dłuższej perspektywie czasu, nie rozwiązuje,bo
          to jednorazowe świadczenie.
          Jeżeli spadnie bezrobocie,zwiększy się zwykły obrót pieniądza,to nakręca
          koniunkturę,ludzi będzie na przykład stać na wychowywanie większej liczby
          dzieci(Irlandia-patrz dzietność kobiet),ale to co proponuje PIS- zakładanie
          kagańca przedsiębiorczośći,wysokie podatki mimo propagandowych haseł ich
          obniżania (kampania wyborcza)nie zwiastuje poprawy, a wręcz grozi nam druga
          Argentyna.
          Wielka Brytania ma już za sobą batalię ze zbyt dużym wpływem związków
          zawodowych na gospodarkę,rządy "żelaznej damy" choć były czasem kontrowersyjne
          przyniosły w kosekwencji Brytyjczykom ,to co obserwujemy dzisiaj,gospodarka UK
          ma się prawie świetnie,bezrobocie na przyzwoitym poziomie,itd.U nas w Polsce
          lepiej jest rozdawać przywileje choćby górnicze,na które wszyscy obywtele polscy
          muszą robić.
          Tak więc lepiej, żeby Polacy pracowali i czerpali zyski przy tym godziwe, z
          własnej pracy i przedsiębiorczośći niż brali jałmużnę-socjal od państwa.

• renepoznan Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 08:59
        .george.l napisał:
        Jak pisiory zaczną wprowadzać swoje ustawy, to
        > przstanie być śmiesznie. Nie wiem jak Ciebie, ale mnie na socjalizm nie stać.

Mnie też, ale naród lubi być w dupę bity. I tak wybrał. Jedni sa
        homoseksualistami inni masochistami. Oba te zboczenia wymagaja wyrozumiałosci i
        współczucia. Nie bądź takim "nietolerancyjnym faszystą" :):):):(:(:(:(. Chcesz
        mieć obok marszów równości, marsze solidarnosci???? (Przepraszam dawny
        ruch "Solidarność" - ale to nie moja wina, ze zawłaszcza się to słowo).

Pociesz sie tym, że jak doswiadczenie wskazuje zadnych istotnych ustaw nie
        bedzie - to tylko gadanie. Zrobia skok na parę propagandowych ustaw i na tym
        się skończy.
        • wiktor_l Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 10:09
          Masz po części rację, ale to nie histeria, tylko reakcja na zachowania takie jak
          pokazuje Pan.Nikt - zero merytoryki, obłęd "układu" i wycieczki personalne jak
          brak (czyli zawsze) argumentów. Ponadto, nowy układ z SO i LPR to najgorsze, co
          moglo spotkać gospodarkę.

Taki ten PiS jest, ale faktem też jest że reakcje przesadzone. Trzeba spokojnie
          robić swoje i z poczuciem humoru traktować miotanie się pieniaczy typu
          Wassermann czy Dorn, a także PR Kazika "Cieniasa" Marcinkiewicza.
          Sami się wykończą, haseł na długo nie wystarczy.

Wiktor
          • chejron74 Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 10:39
            Optymisci z was. komunie hasel starczylo na przeszlo 50 lat.
            • wiktor_l Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 10:41
              Ale tamci socjaliści mieli poparcie Wielkiego Brata ze wschodu.
              Ci socjaliści tylko ojca z Torunia.

Trzeba być optymistą:))

Wiktor
          • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 12:03
            Jka coś PeOwcom nie pasuje do POkracji, to nazywają to "spiskow teorią dziejów".
            Tymczaem, to żasne spiskowe teorie, a zwykły opis istniejącej sytuacji.
            • wiktor_l Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 12:23
              Ojej, i kto tu mowi o sPISkowej teorii dziejów:))) O wywracaniu stolika (chociaż
              chomik trzymał mocno swój dwa dni temu;)

Zrozum, ja po prostu nie lubię socjalistów i oszołomów, nie musisz tego odbierać
              osobiście.

Wiktor
              • chejron74 Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 12:30
                Jacek wszystko odbiera jako cios wymierzony przez "uklad" w PIS (Partie Idealnych Socjalistow) ;-)
                To taka jego paranoja.
                • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 12:33
                  Jasne, bo to PiS jchoruje na traumę powyborczą,
                  Panie Doktorze, posłuchaj szerzej niż przez swoje słuchawki.
                  • chejron74 Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 13:53
                    Szerzej sie nie da bo lira peknie ;-) A tak BTW to PIS choruje na manie wielkosci dwoch zakopleksionych
                    i msciwych chomikow. Normalnie nic nie mam do hamster'ow ale te dwa blizniaki dwujajeczne z
                    ktorych jeden ma oba dzialaja mi na nerwy.
          • renepoznan Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 14:10
            wiktor_l napisał:

> Masz po części rację, ale to nie histeria, tylko reakcja na zachowania takie
            ja
            > k
            > pokazuje Pan.Nikt - zero merytoryki

Sorry - czy rozmawiasz ze scianą? A taka jest rozmowa z Niktem - poza PISem
            sympatyczny człowiek - ale nie ruszaj tematu PISu.
            Natomiast problem PISu i innych istnieje, nalezy go doceniać - ale chyba z
            większym spokojem.
            • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 18:30
              Wiltkor w innym wątku udowodnił, że zarzuca mi brak argumentó, nie cztrając
              nawet moich postów.
              Tak mu jakoś wygoniej.
              Taki forumowy Niesiołowski
              • wiktor_l Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 21:17
                A możesz choc raz odpowiedzieć konkretnie? W jakim wątku wypowiadasz się
                MERYTORYCZNIE?

Czytam, niestety, Twoje wątki, bo nie mogę uwierzyć (caly czas tez nie chcę
                powtarzac medycznej diagnozy Chejrona), że Ty tak serio uważasz - nie masz nic
                do powiedzenie jeśli chodzi o najważniejszą dziedzinę politykowania -
                gospodarkę, bezrobocie, natomiast powtarzasz do ogłupienia hasełka wyborcze, z
                ktorych już nawet Twoi idole się wycofują.

To jak, znow oprócz ataku, jakie są Twoje merytoryczne wątki z konkretnymi
                argumentami? "Dac szanse Kaczką?"

Wiktor
                • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 21:24
                  Ponoć wg Ciebie mieszkam w czynszówce i okradam jej wlaściciela.
                  A wcześniej napisalem, że z czynszówki wyszedłem jako dziciak w 1962 roku.
                  IIII i widać jak cztasz posty,
                  tak, żeby nie wiedzieć argumentów.

A jakie masz konkretny problem??
                  Tylko nie problem morze, ale konkretny krótki problem.
                  Tak będzie łątwiej, bo szreszego tekstu nie pojmiesz.
                  • wiktor_l Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 17.02.06, 09:10
                    pan.nikt napisał:

> Ponoć wg Ciebie mieszkam w czynszówce i okradam jej wlaściciela.
                    > A wcześniej napisalem, że z czynszówki wyszedłem jako dziciak w 1962 roku.
                    > IIII i widać jak cztasz posty,
                    > tak, żeby nie wiedzieć argumentów.
                    >
                    > A jakie masz konkretny problem??
                    > Tylko nie problem morze, ale konkretny krótki problem.
                    > Tak będzie łątwiej, bo szreszego tekstu nie pojmiesz.
                    >

Ale o co Ci chodzi? Pierwsze slyszę o jakiejś czynszówce?
                    Dlaczego próbujesz mi przyczepić jakieś tematy, w których nie zabieram głosu??

Jaki mam problem - nie mogę przeboleć takiego betonu jak Ty. Jak nie masz co
                    odpowiedzieć (zawsze), to walniesz że "co to za prawnicy rosną - o Caprice" itp itd.
                    I teraz to. Stary, jednak popieram Chejrona, lecz się! Z Tobą się nie da normalnie!!

Wiktor
                  • wiktor_l Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 17.02.06, 09:14
                    Panie.Nikt, podaj proszę link do posta, w którym PONOĆ coś się wypowiadam o
                    czynszówkach itp.
                    Wiem, wiem, klasyka - ważne żeby chlapnąć, nie?

Miej honor, czlowieku, bo z wiedzą niestety krucho u Ciebie

Wiktor
                    • pan.nikt Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 17.02.06, 19:39
                      Masz rację.
                      Przepraszam Pomyliłem wz Weteranem.
                      Jkoś macie POdobne poglądy.
                      PRZEPRASZAM
    • conkret Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 10:59
      Wygracie :) - nie ośmieszaj sie Pan, czasy kiedy wasi przywódcy robili Nocny
      Przewrót dawno minęły. Jesli Pan nie wie o czym mówie niech Pan obejrzy film -
      link znajdzie Pan na mojej stronce www.bana.pl (szukaj na czarnym pasku
      u góry) miłego ogladania.
    • Gość: Marek Re: Elektorat PO obraża sie na naród? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 16:01
      To PO obraziło się na naród.Nie potrafią przyjąć porażki od wielu
      miesięcy.Premier z Krakowa nie potrafił zostać prezydentem miasta.Wyborcy
      dostrzegli miernotę.
    • hehe05 Re: Elektorat PO obraża sie na naród? 16.02.06, 23:47
      Słuszna uwaga, nie dajmy się zwariować. Nie ma co najeżdżać na PiS, przestałem
      się bać tej partii bo mimo chorych intencji wiem już że nie są w stanie NIC
      konkretnego wskórać w n-tej RP, którą sobie wymyślą. Także mały chill-oucik
      proponuję. Wszyscy widzą że to wszysko to kupa śmiechu, nie rząd, że to parodia
      rządzenia i na nic zdarzą się walące posty ludzi o poglądach Pana Nikt, którzy
      niemoc PiSu potrafią obrócić w stronniczość Gazety Wyborczej, a socjalizm
      nazwać państwem solidarnym. Co jak co ale to właśnie pokolenie Pana Nikt
      najlepiej powinno wiedzieć co to nowomowa i mydlenie oczu, a on sam - ma się
      wrażenie - temu ulega dzisiaj.
      Przecież można pisać posty dłuższe niż te w tym wątku, o Dornie najeżdzającym
      na Gilowską, lekarzy, Ziobro o stosunku do niezawisłych sądów, jak i innych
      pomyleńcach którzy udają że coś osiągną. Nie o to jednak chodzi. Nie bójmy się
      zatem panowie PeOwiacy; ten rząd to wcielenie porażki i pozostaje nam czekać
      kiedy się ona całkowicie dokona.
      Pozdrawiam
      HeHe05
    • mirek.zkanady Za 4 lata juz was nie bedzie... 19.02.06, 17:22
      A tak poza tym to jest to pierwsza sensowna wypowiedz zwolennika PO jaka
      przeczytalem.
      • Gość: kiks4 Re: Za 4 lata juz was nie bedzie... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.06, 17:52
        Rene!
        A czy nie obawiasz się, że za cztery lata nikt nie będzie pytał Ciebie, kogo
        chciałbyś widzieć w roli rządzącego. Wschodni sąsiad- Łukaszenka- pokazuje, że
        można w państwie z demokratycznymi procedurami - uprawiać rządy autorytarne.
        Tam jest podobny problem- ciemny i biedny elektorat rzeczywiście popiera swego
        dobroczyńcę. A przy okazji jest troche ptrzymusu wobec myślących inaczej.
        Narzędzia przymusu na Polaków własnie na naszych oczach się szykuje.
        Więc jednak nie byłbym tak spokojny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka