Dodaj do ulubionych

poznański geopoz

08.03.06, 08:31
ludzie, w zyciu nie widziałam takiego bajzlu jak w poznańskim geopozie!
kupiłam chatę, grzecznie dostarczyłam osobiście akt notarialny, żeby mogli
sobie tam pozmieniac w papierach. co więcej, akt notarialny został im
dostarczony również przez sprzedajacych. kiedy dostałam pismo o zmianie w
rejestrze gruntów zauważyłam, że na kopercie jest błędny kod pocztowy i list
kążył przez tydzień. zadzwoniłam, by poprosic o zmiane kodu w bazie danych.
usłyszałam, że muszę napisać pismo w tej sprawie. po chwili pani powiedziała
jeszcze: ale ja tych zmian nie mam u siebie w komputerze. prosze mi
dostarczyć akt notarialny. poinformowałam, że mają już 2 akty notarialne.
pani powiedziała, że jest wiele wydziałów i ona nie ma. zostawiłam sprawę
nieszczęsnego kodu. ale nastepna sytuacja mnie dobiła. poprosiłam o wizję
lokalną geodety by wyznaczył mi dokładnie granice działki. przyjechał pan i
pani z teczką papierów. pochodzili, popatrzyli i stwierdzili: płot ma pani
przesuniety nielegalnie, ten teren nie należy do pani. można się zwrócić o
dodzierżawienie, ale to będzie koszt ok tysiąc złoty za rok. i pojechali a ja
zostałam w szoku. przeciez kupiłam tę ziemię! po kilku godzinach zadzwonił do
mnie pan z geopozu i powiedział, że... przeprasza, ale miał stare mapy i
ziemia jest rzeczywiście moja...

do tego wszystkiego facet w biurze obsługi klienta na 11 pietrze jest bardzo
nieuprzejmy! oj przydałby im sie tam Mr Client czy po naszemu tajemniczy
klient kontrolujący. połowa wyleciałaby z roboty

Obserwuj wątek
    • szalona.kaczka Re: poznański geopoz 08.03.06, 10:51
      zły kod na listach od nich to normalka,już sie przyzwyczaiłam
    • Gość: urzędniczka Re: poznański geopoz IP: *.icpnet.pl 08.03.06, 14:34
      wszyscy którzy pracują w Geopozie to klika która wkręca do pracy swoich
      znajomych nie ważne że niedouczeni ale ważne że znajomy i dlatego tak to
      wszystko wygląda z poza układów tam nikt nie wejdzie, powinni wymienić cały
      personel
      • anulina Re: poznański geopoz 10.03.06, 16:31
        na poczcie koło mnie tez rządzi klika rodzinna :/ jedna dzieweczka w okienku
        jest tak głupia, że wyliczenie opłaty za przesyłke graniczy u niej z cudem... a
        tylu jest mądrych ludzi na bezrobociu wrrr
        • Gość: daisy Re: poznański geopoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:34
          a może stworzymy wątek gdzie bedziemy wpisywac firmy,urzędzy itp.w których
          zatrudnione osoby to wielkie nieporozumienie!kto z zalogowanych podejmie sie
          tego zadania?
    • roobyo Re: poznański geopoz 09.03.06, 09:52
      W geopozie rzeczywiście jest straszny bajzel. Niestety, to nie jest odosobniony przypadek. Ciesz się, że nie miałaś doczynienia z poznańskimi kominiarzami albo z którymś z Bom'ów MPGM'u. Tam są dopiero jaja. Okazało się, że nie mogę wybudować ściany w moim mieszkaniu, bo zakazuje tego prawo budowlane. Oczywiście powiedzieli mi to gdy remontuję mieszkanie od miesiąca. Kominiarze też napisali ekspertyzę za 171,90 zł wielkości jednej strony! Do tego nie chcieli rozmawiać z moją ciężąrną żoną! Musiałem się tłuc przez pół miasta do tych frajerów.

Jak to powiedziała pani administator w MPGM'ie - "tylko sianie trawy nie wymaga pozwolenia na budowe w tym kraju"
      • Gość: kryl Re: poznański geopoz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:30
        co do geopozu to żadna nowość, ja mam z tą instytucją konatakt zawodowy od 10
        lat i niestety niewele się tam zmienia. Kiedyś słyszałem opinię że to "firma
        rodzinna" i rzeczywiście jak popatrzy się na nazwiska pracowników to powiązania
        rodzinne są widoczne nadwyraz jaskrawo. Mam nadzieję, ze ktoś w końcu zajmie sie
        tą bandą niekompetntnych nierobów z lepkimi łapskami.
        • Gość: bela Re: poznański geopoz IP: *.83.162.murka.net 23.03.06, 18:42
          Wszystkich wywalić na bruk , geopoz zamknąć , papiery spalić-przecież to takie
          proste.
    • spinaker206 Re: W metnej wodzie ryby się łowi Kul Park itd.. 09.03.06, 19:12
      Naszej władzy bajzel odpowiada. Wtedy łatwiejsze są kombinacje z działakmi, ak
      Kul Park , czy Kino Bałtyk. Nie ma planu zagospodarowania przestrzennego, bo to
      utrudniłoby przekręty.
    • sineira Re: poznański geopoz 09.03.06, 19:48
      Święte słowa, drugiego takiego bajzlu nie ma chyba nigdzie. A do tego, żeby
      było weselej, podkład geodezyjny uzyskany w Geopozie ma się zazwyczaj nijak do
      podkładu uzyskanego w Urzędzie Miasta. A oba mają się nijak do rzeczywistości.
    • Gość: ALE JAJA Re: poznański geopoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 23:02

Trzeba była dać odrazu w łapę, to by dobrze wpisali, teraz dziecko póki nie
      zapłacisz to pisemka bedziesz odbierać w Szamotułach:)
    • Gość: zdeb Szalu mozna dostać jak sie widz takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:54
      roszczeniowe postawy jak Twoja. Wszystko mi sie nalezy, wszyscy maja wszystko
      super dla mnie zrobic. A co Ty takiego robisz dla spoleczenstwa bez zarzutu -
      chetnie sie dowiem?

• Gość: klient_nasz_pan Re: Szalu mozna dostać jak sie widz takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 02:42
        Nie wazne jest co on/ona robi dla spoleczenstwa, wazne jest to, ze buraki w Geopozie pracuja za nasze pieniadze i to oni sie maja dla nas starac, a nie my dla nich. Z reszta co za roznica, czy do geopozu przyjdzie dresik-pener czy emeryt weteran powstania warszawskiego czy opozycjonista solidarnosciowiec, to dla pani Krysi w Geopozie co wszystko ma gdzies a petenta najbardziej nie ma zadnego znaczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka