15.03.06, 15:24
Witam!

Ktoś kiedyś wspominał na tym forum, że opłata za instalację telewizji kablowej
w promocji wyniosła 1zł. Dzwoniłem do CityNet i twardo obstają, że żadnej
promocji nie ma i nie będzie, a instalacja (czyli skręcenie paru kabelków)
wynosi ponad dwieście złotych.

To jak to jest? Ktoś miał zainstalowaną kablówkę za złotówkę?
Obserwuj wątek
    • bronek.bronkowski Re: Kablówka 15.03.06, 15:55
      Tak, rok temu w wakacje była promocja, założenie kosztowało 1 zł, ale może już
      nie ma tej promocji.

AM
      • agu2005 Re: Kablówka 16.03.06, 15:40
        My ostatnio mieliśmy podłączaną kablówkę i niestety trzeba zapłacić 244 zł.
        Promocja 1 zł obejmuje tylko teren Poznania. A najlepsze w tym wszystkim jest
        to że te 244 zł jest tylko za jedno gniazdko w mieszkaniu a żeby mieć w drugim
        telewizorze kablówke trzeba kolejne 124 zł zapłacić.ZŁODZIEJE :)
      • bronek.bronkowski Re: Kablówka 16.03.06, 20:27
        Sprostowanie:
        pomyliłem CityNet z ICP, czyli internetem przez kablówkę.
        Faktycznie, za kablówke trzeba było płacić 244 zł + 125 za kolejne
        gniazdko !! :-(

Adam
        • yonyo Re: Kablówka 17.03.06, 12:21
          No to co to za dziwna firma? Przecież taniej jest założyć sobie cyfrę razem z
          dekoderem i anteną. Co oni chcą w ten sposób uzyskać? Mniejszą sprzedaż?

Wiadomo jest nie od dziś, że kablówka zarabia na abonamencie, który to zarobek
          jest tym większy im większa liczba klientów. Ten koszt podłączenia zwróci im się
          w ciągu pierwszego roku, a dając taką zaporową cenę działają na swoją szkodę.
          Tym bardziej, że właściwie cała czynność podłączenia to skręcenie paru kabelków,
          które już od dawna leżą sobie pod ziemią i w ścianach naszych budynków.

Ponieważ dużo wygodniejsze wydaje mi się posiadanie kablówki niż tależa za
          oknem, chętnie przyłączyłbym się do kablówki, ale nie za taką cenę. Stąd moje
          pytanie: czy jest więcej chętnych? Razem możemy wywrzeć większy nacisk na firmę
          choćby samymi liczbami.

Proponuję głosowanie na "konkurencyjnym forum" (tutejsze nie daje takiej
          możliwości).
          Link:
          promykowe.ovh.org/viewtopic.php?t=7

Pozdrawiam
          Yonyo
          • yonyo Re: Kablówka 07.04.06, 08:21

Widzę po ilości odwiedzin wątku na "konkurencyjnym forum", że jakieś
            zainteresowanie tematem jest, ale coś Was blokuje przed oddaniem głosu. Jeśli
            zarejestrowanie się jest tą przeszkodą, to wyślijcie swoje "głosy" na mój adres
            pocztowy. Obiecuję, że jeśli znajdzie się jakieś poparcie, to pójdę do operatora
            kablówki i przedstawię mu propozycję zwiększenia liczby abonentów w zamian za
            obniżenie opłaty instalacyjnej.

Wasze poparcie jest potrzebne, bo przekłada się ono na konkretne kwoty, które
            przemawiają najlepiej.

Pozdrawiam
            Yonyo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka