Gość: Michał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 06:30 Radzę autorowi wybrać się teraz do Lizawki ,to nie ten obraz o którym pisał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Patrycja Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:45 A ja nie zgadzam się z poprzednikiem.Byłam z zajeździe ostanio na weselu.Bardzo przytulny, zadbany lokal.Jedzenie pierwsza klasa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkur...ny Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:00 a ja proponuję tam zorganizować swoje wesele... ten koleś, szef restauracji, to chory człowiek! bierze kupe forsy od osoby, a potem kaze dopłacać za orkiestre, kamerzyste itd... i to 100% ceny jak za gości! kompletny debil, w rzadnym lokalu tak nie ma! co więcej!! - ma osobny licznik prądu na orkiestre, ich sprzęt, głośniki itd... i kaze orkiestrze pokrywać koszty prądu, jego prądu, który mu zabrali! mi nic nie powiedział że mam dodatkowo dopłacać za orkiestre... to wiecie jak przywitał zespół? "a po co wy przyszliście? nie ma dla was miejsca, państwo młodzi nie zapłacili, nie macie krzeseł, stolika, jedzenia, nic nie macie..." to jest DEBIL! wiem że to ci piszę brzmi niemożliwie... a jednak. przeżyłem to na własnej skórze. jedyne co, to wódki w tym lokalu nie kradną, i dobrze chłodzą. ale ogólnie nie tylko że nie polecam, ale zdecydowanie odradzam, jeśli nie chcecie mieć skopanej imprezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonawentura Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 01:11 kurde, a jednak!! niemożliwe a jednak!! my zrobiliśmy swoje wesele pare miesięcy temu w lizawce... już wtedy ten koleś się pluł o orkiestre i kamerzyste, ale wtedy jeszcze takich cyrków nie było jak teraz. jak się z nim umawialiśmy, wspominał coś że mu orkiestra jego prąd zżera itd, ale żeby im podlicznik montować to już wał, wtedy jeszcze tego nie było... to jest turbo LOL :DDD mistrzostwo świata, hehe. ja z autopsji mogę jedynie potwierdzić problemy jakie ma młoda para organizująca wesele w tym lokalu - zamiast czerpać przyjemność z własnego wesela, przeżywa może nie koszmar, ale zawód, wstyd, mękę itd... no niestety...naszym największym błędem było niespisanie umowy, dobrze przygotowanej umowy. jak wspomniałem o umowie właścicielowi, odbił od razu piłeczkę "phi, a po co panu umowa????" no więc mądry polak po szkodzie, teraz już wiem, że bez umowy ani rusz, szczególnie jeśli chodzi o sale. inaczej są problemy, z niespodziewaną dodatkową osobą, zmienionym menu, przedłużoną imprezą (o 3.59 rano wysiadają korki i koniec imprezy, chyba że będzie natychmiastowa dopłata...) czy szczególnie z zespołem, który głodny, po dwugodzinnej podróży, jest witany w chamski sposób (mniej więcej jak to opisano powyżej). ŻENADA panie ryszardzie p., właścicielu lizawki! in plus dla lizawki, tego nie można im odmówić, to zaaajebiste żarło:))) no ale tym zajmuje się już żona właściciela, dla odmiany wyjątkowo sympatyczna osoba z którą można się spokojnie dogadać. o tak, o ile goście nie zorientują się w problemach żywieniowych zespołu, a zespół na głodnego (no chyba że np rodzice weselni sami obsłużą zespół...) będzie dobrze przygrywał, to goście wyjadą zadowoleni i dobrze najedzeni. a że lokal w świetnym miejscu (obok poligony, strzelnica, lasy lasy lasy) to naprawdę szkoda że takie problemy (niespotykane w jakimkolwiek innym lokalu) robi właściciel. i dopóki ten człowiek się nie nawróci, ew dopóki ktoś go nie ustawi, dopóty będę odradzał znajomym ten lokal. bo tak nie można traktować młodej pary, zespołu i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Karczma Lizawka IP: *.range86-136.btcentralplus.com 06.08.06, 21:31 ... niezle, nie wiem co mam myslec o tych wypowiedziach, szczegolnie, ze za dokladnie 4 tygodnie mam w Lizawce swoje wesele... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:00 Kto wypisuje takie bzdury o restauracj Lizawka? Mieliśmy wesele i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zadnych dodatkowych kosztów nie ponosiliśmy. Polecaliśmy także innym znajomym ten lokal i oni także są zadowoleni.Tak jak podawane są w lokalu potrawy to żadko się spotyka. Obsługa sprawna miła itd.Jedzenie wysmienite.Jeśli chodzi o właścicieli lokalu to nie mamy żadnych zastrzeżeń i uwag. wszystko było super.POLECAM TEN LOKAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PYCIA Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:05 nie czytajcie tych bzdur o Lizawce bo to wspaniały i ekskluzywny lokal a złośliwość ludzka nie zna granic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.C Re: Karczma Lizawka IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 12:44 Zorganizowalam wesele w Lizawce i jestem bardzo zawiedziona!!!!!!Sala i owszem ladna,teren tez,wlasciciele mili ale tylko do dnia wesela.....bylo mnostwo sytuacji i niedociagniec ktore bardzo zle wplynely na wizerunek organizowanego przyjecia!!! ***przerwa miedzy 1 a 2 daniem byla bardzo dluga ***jedenie podano w tak dziwny sposob ze "zniknelo"na stolach-wygladalo to jakby brakowalo jedzenia a przeciez zamowilam wystarczajaca ilosc ***wszelkie dodoatki do obiadu(pyzy frytki,krokiety,suroki,warzywa)podano w mikroskopijnych ilosciach-wygladalo to tak jakby ktos sie juz nimi czestowal ***mimo zapewnien mie uzupelniano systematycznie ciasta-brakowalo tez talerzykow ***brakowalo serwetek na stolach ***swieczniki straszyly okropnymi ogarkami swiec ***podano potrzawy z ktorych zrezygnowalam przy ustalaniu menu *** bez pytania zabierano gosciom talerze na ktorych bylo jeszcze jedzenie *** obsluga-2 mlode dziewczyny ktore nie bardzo wiedzialy co robic oraz 1 kelner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.C Re: Karczma Lizawka IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 12:52 CD ponury i zasepiony absolutnie nie radzili sobie .Na moje pytanie dlaczego nosza po jednej salaterce jesli musz obsluzyc jednoczesnie 4 stoly dla 64 osob uslyszalam "bo gorące".Prosby gosci o doniesienie czegos na stol-czesto pozostawaly bez echa.Wlasciciel zamiast czuwac nad organizacja przyjecia -pewnie w ramach oszczednosci zmywal naczynia.Popelnilam wielki blad ufajac wlascicielom Lizawki-ale przeciez byli na poczatku bardzo mili i zapewniali ze zorganizuja wspaniale przyjecie.Dzis wiem ze to byly przyslowiowe "gruszki na wierzbie.Kiedy przedstawilam im moje i gosci uwagi potraktowano mnie jak pieniaczke i osobe szukająco "dziury w calym".Dla wlasciciela opinie kelnera byly bardziej wiarygodne niz moje i gosci.Nie uslyszalam chocby jednego slowa przepraszam.Nie organizujcie tam wesela bo bedziecie rozczarowani i zawiedzeni za wcale nie male pieniadze.OSTRZEGAM!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logis Re: Karczma Lizawka IP: *.cable.net-inotel.pl 19.04.15, 06:53 jedzenie "znikało" w dziwny sposób... ciekawe jak. może po prostu goście byli łakomczuchy obżartuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁAŚCICIELE LIZAWK Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:01 WŁASCICIELE RESTAURACJI LIZAWKA PROSZA O PRZEDSTAWIENIE SIĘ OSOBY WYPISUJĄCEJ NIEPRAWDZIWE OPINIE , PO TO ŻEBYŚMY MOGLI SIĘ SAMI USTOSUNKOWAĆ DO WYRAŻONYCH OPINII.JEŚLI MA SIĘ ODWAGE PISAĆ TAKIE RZECZY TO POWINNO SIĘ MIEĆ ODWAGE PRZEDSTAWIĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
teodor23 Re: Karczma Lizawka 02.10.06, 16:26 Ja tu czytam wiele pozytywnych opinii. Cieszę się, że to wspaniały lokal, ładny i z dobrym jedzeniem. Miło mi się czyta większość z tych wypowiedzi. Muszę Państwa odwiedzić. Życzę samych sukcesów. Zofia (poznałam Państwa na etapie inwentaryzacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G:) Karczma Lizawka IP: *.icpnet.pl 14.10.06, 16:58 NIW WIEŻCIE W TO CO PISZĄ INNI!!! W TEJ RESTAURACJI JEST BARDZO ŁADNIE!!! JEDZENIE TEŻ JEST OK!! A WŁAŚCICIEL JEST SPOKO!!! JESZCZE RAZ MÓWIE NIE WIEŻCIE W TE OPISY INNYCH, KTÓŻY PISZĄ ZE JEST TAM ŹLE I ŻE OBSUGA JEST OKROPNA......... NIE WIEŻCIE!!! OKOLICA JEST PRZEPIENKNA!!! PRZECZYTAŁAM TU PARE OPISÓW I CHCIAŁAM JESZCZE POWIEDZIEŻ: ZROBIĆ CZŁOWIEKOWI DOBRZE TO JESZCZE BĘDZIE NAŻEKAŁ!!! CI LUDZIE WKŁADAJĄ TYLE SIŁY I CZASU ŻEBY WESELE LUB KOMUNIA CZY JESZCZE INNE ŚWIĘTO BYŁO DLE WAS NIE ZAPOMNIANĄ PAMIĄTKĄ A NIEKTÓŻY LUDZIE WIDOCZNIE TEGO NIE DOCENIAJĄ!!! DO PÓŹNEJ NOCY DEKORUJĄ STOŁY I KTOŚ TAKI PRZYJDZIE I ZACZNIE NAŻEKAĆ..... POPROSTU SKANDAL!!!! TA RESTAURACJA JEST JEDYNA W SWOIM RODZAJU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kissinger77 Re: Karczma Lizawka 01.11.06, 11:20 Odbiegając od tematu...poziom ortograficzy i stylistyczny wypowiedzi J.G., nie pozwala mi na poważne potraktowanie tej opinii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonia Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 17:44 naucz sie pisac po polsku bo to dopiero skandal jak piszesz JG!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.15, 20:47 hmm, znajomy właściciela pisał tą opinię? ciekawi mnie znajomość tematu "DO PÓŹNEJ NOCY DEKORUJĄ STOŁY" Odpowiedz Link Zgłoś
kwolana zrobiliśmy tam wesele 18.10.06, 15:01 Ja pieprze ale jazda z tymi komentarzami:PP Widać Lizawka ma ostrą konkurencję ale się nie dziwię. Z takim lokalem walczyć w inny sposób jak przez czarny pr, kłamstwa i oszczerstwa się nie da, bo ten lokal nie ma wad. W połowie sierpnia popełniłem małżeństwo, a balety poczęstunki i inne ciekawe rzeczy odbywały się właśnie w Lizawce. Do wesela przygotowywaliśmy się z (już) żoną długo i solidnie, bardzo starannie dobraliśmy lokal. Zresztą ja osobiście Lizawkę znam od dzieciństwa. Coprawda jakiś czas temu zmienił się właściciel i Lizawka przeszła ogromny remont, tracąc mocno na typowym dla zajazdów klimacie. Ale coś za coś. Z zewnątrz się nie zmieniła i świetnie wpisuje się w otoczenie. A w środku odnowiono wnętrze i zagospodarowano poddasze na pokoje gościnne, które są niezbędne przy takim zjeździe rodzinnym jakim jest wesele. Pokoje rewela!! Nówki sztuki czyściutko pachnąco kibelki wyświecone normalnie jak u siebie w domu. Pokój VIP godny, hehe, polecam wszystkim nowożeńcom! Pozostałe pokoje mniejsze (od vipowskiego) ale również nie pozostawiają nic do życzenia. No to teraz najważniejsze: żarcie:) Cóż, po prostu REWELACJA. To najmocniejszy punkt tego lokalu. Ktoś tu pisał na forum że mu było mało... Powiem tak - u mnie w sobotę weselicho, a w niedziele poprawiny i na poprawiny domawiać trza było jedynie barszcz pyry frytki i takie tam dodatki. Mięsa wędliny wszystko wystarczyło. Wódki też starczyło:P (ledwo) no i po wino trzeba było jechać:) Obsługa wporządku, solidna kulturalna uprzejma i robi co do niej należy. Naprawdę jedzenie było wyśmienite, wszystko ciepłe doskonale doprawione i pięknie podane. No i było tego tyle... z rozmowy z szefem wiem (miły człowiek, widać że mu bardzo zależy, stara się na maxa; a żona jeszcze milsza, i to ona właśnie tak świetnie gotuje), że przed nami weselicho mieli jacyś sportowcy...i to podobno było jednye wesele ja kanarie w tym lokalu, co jedzenie poszło prawie całe. ale prawie, no i to byli prawie sami sportowcy wygłodzeni na tych sportowych dietach to sie najedli) Co do lokalu można jeszcze dodać, że prześwietnie położony, w idealnym otoczeniu (doskonały, szybki dojazd z centrum poznania, ale w samym lesie, wkoło lasy i strzelnica wojskowa). Jedyna wada to sam dojazd bezpośrednio pod lokal z bałtyckiej - jest nieoświetlony i niezbyt zachęcający, jak się nie wie co tam wgłębi jest to raczej nikt tam nie wjedzie. Zwróciłem na to uwagę właścicielowi, że można by coś z tym zrobić... A po co?-usłyszałem w odpowiedzi. No po to żeby zachęcić klientów... A właściciel na to: Tylko tego mi brakuje! Broń Boże więcej klientów! i tak już nie wyrabiamy :D No tak, komentować tego nie będę, ale faktycznie jeśli nie ma wesela/innej imprezy to i tak w Lizawce jest ruch. Zawsze. Na koniec można by zauważyć, że te dziwne niewiadomo skąd komentarze wystawiły osoby które są nikim, anonimy niezarejestrowane na forum. mało to wiarygodne. ja za to zapraszam do mnie na mejla po więcej zachęt/informacji, chętniej opowiem i doradzę co i jak kiedy ma się tam wesele. POLECAM LIZAWKĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: zrobiliśmy tam wesele 24.10.06, 12:02 ja bylam w lizawce na stypie:( jedzenia duzo ale zapominali np. o dostawkach i dopiero po upomnieniu przyniesli. Sam lokal fajnie zlokalizowany, na wesele jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz bylem, jadlem, bawilem sie bylo OK IP: 91.108.81.* 19.11.07, 18:23 zgadzam sie z Toba co do dziwnych komentarzy ale co jest najlepsze te (buce)"przepraszam" klienci uzywali do wpisu komentarza tego samego netu :)i IP hihi czyzby goscie z roznych wesel, wpisywali komentarz z ..tego samego komputera.. pewnie znajduje sie w tej samej budce z piwem po drodze...a moze zbieg okolicznosci..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Mordarski Re: Karczma Lizawka IP: *.compnet.com.pl 14.11.06, 00:02 Wynająłem zajazd na 3 dni na potrzeby firmy podczas Targów POLAGRA-FOOD. Drodzy Państwo drugiego takiego ze świecą szukać. Właściciele przesympatyczni, kuchnia rewelacyjna, niemożliwe staje się możliwe a do tego zrobili nam kilka rewelacyjnych niespodzianek kulinarnych. Ognisko, grill - wszystko na najwyższym poziomie. ZDECYDOWANIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kAROL lokal ladny a wlasciciele niesympatycznii IP: *.netair.pl 04.09.07, 02:49 bylismy niedawno na weselu - jedzenie w miare dobre lokal w miare ladnie wystrojony ale szegolnie wlasciciel jest poprostu hamski. Gdy zamawialismy wesele to twierdzili ze od osoby biora 130 z, a gdy przyszlo czas na zaplate to stwierdzili ze cena ulegla zmianie do 150 nawet nie raczyli na wczesniej poinformowac. co do obslugi - t bylo ok. Nie podobalo mi sie zachowanie wlasciciela ktory non stop chodzil po sali i czasami sie czepial. Rowniez na koncu, gdy goscie poszli mial pretensje do nas o to ze za dlugo grala orkiesta, a na poczatku ustalalismy, ze ma grac do 4 nad ranem. Podsumowanie: NIE POLECAM TEGO LOKALU!!!!!! ZE WZGLEDU NA WLASCICIELI -SA POPROSTU NIE UPRZEJMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADRIAN Masz racje cos wiem na ten temat - Nie polecam IP: *.netair.pl 10.09.07, 12:24 TEGO LOKALU - MOZE I WYSTROJ JEST LADNY ALE RESZTA NIE ZBYT . NAWET JEDZENIE NIE JEST AZ TAKIE DOBRE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafal Zgadzam sie z przedmowca IP: *.netair.pl 08.09.07, 21:21 ludzie z ktorymi nie mozna sie dogadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Hmmm ogolnie ludzie nie IP: *.netair.pl 10.09.07, 12:26 i to caly konentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Mielismz tam wesele niedawno no i sie zawiedlismy IP: *.netair.pl 10.09.07, 12:28 Jedzenie nie bylo juz takie jak kiedys, a wlasciciele tez sie zmienili na dodatek cenz poszly wysoko w gore + NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Nie Polecam IP: *.netair.pl 15.09.07, 16:02 Beznadziejna obsluga i wlasciciele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Karczma Lizawka IP: *.swarzedz.inotel.pl 24.10.07, 22:12 Stanowczo odradzam jakiekolwiek imprezy w tej karczmie a w szczególnosci wesele. Zgadzam się z opiniami że właściciel jest gburowaty , nieuprzejmy i arogancki.Proponowane menu nie zgadza się z tym co jest serwowane na weselu ,nie zgadza się ani ilośc ani jakośc, podane jest nieestetycznie i zimne, słodkie dostarczone z cukierni na blaszkach tak zostało postawione na stoły,żadnego smaku i gustu,ceny bandyckie w stosunku do rzeczywistej oferty i innych lokali,mogę pozwolic sobie na porównanie ponieważ 7 m-cy wcześniej organizowałam inne wesele.Jednym słowem wesele w lizawce - KOSZMAR. NIE POLECAM A WRECZ ODRADZAM -jak najdalej od Lizawki jeżeli chcecie miło wspominac ten szczególny dzień , nasze wesele uratowała orkiestra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 21:45 Nie wierzę w to co tutaj czytam o Lizawce. Nie raz byłem w ty lokalu i sam organizowałem tam imprezę i zawsze byłem zadowolony. Nie mam do tego lokalu zadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie uważam, że to wspanialy lokal. Pod względem organizacyjnym wszystko zawsze jest dopięte na ostatni guzik. Właściciele dbają o to by każdy gość był zadowolony z lokalu, jedzenia, obsługi i całej atmosfery panującej wewnątrz. Poza tym to bardzo sympatyczni ludzie z którymi można się dokadać w każdej kwesti organizując tam impreze. Jedzenie w Lizawce jest niezawodne. Zawsze jest elegancko podane i widać że włożone jest całe serce w przygotowanie tych potraw i ich dekoracje. Nie rozumiem jak można pisać takie kłamstwa o Lizawce. Ta restauracja ma swój styl i klase. Polecam wybrać się tam i samemu się o tym przekonać. Bo to co jest tutaj napisane to tylko złośliwośc ludzka. lIZAWKA JEST JEDYNA W SWOIM RODZAJU A ORGANIZOWANE TAM IMPREZY NIE MAJĄ SOBIE RÓWNYCH. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Karczma Lizawka IP: *.echostar.pl 06.01.08, 15:56 Musze przyznac, ze przez obecne w sieci negatywne opinie na temat Lizawki malo nie popelnilem wielkiego bledu rezygnacji z organizowania w niej wesela (wrzesien 2007). Czlowiek czyta takie teksty i zaczyna watpic we wlasne zdanie.. Bylem w Lizawce na 2ch weselach (w tym moim) i za kazdym razem wszyscy goscie byli oczarowani tak lokalem jak i jedzeniem oraz obsluga. Wszyscy zgodnie byli przekonani, ze "to musi byc bardzo droga knajpa". Wlasciciele naprawde sie staraja. Mozna z nimi wszystko ustalic - np. zmienic menu, przestawic stoly, obnizyc temperature na sali [;-) . Restauracja dysponuje pokojami dla gosci - to wielka wygoda. Mozna w nich poupychac sporo osob a nastepnego dnia od rana zaprosic na smaczne sniadanie. Nie bez znaczenia jest tez swietna lokalizacja - w lasku, ale blisko Poznania. Nie ma samochodow ani ludzi. Mozna spokojnie wyjsc na taras lokalu i wypalic papierosa. Wedlug mnie koszt wesela / os. w Lizawce powinien byc 2x wiekszy - teraz juz moge to pisac - wesele juz mam za soba :-))) Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luikus Karczma Lizawka IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 19:56 Zastanawiam się z moją drugą połówką nad wyborem lokalu na imprezę weselną.Cz ktoś miał w tym miejscu tego typu imprezę w ostatnim czasie?Jeśli tak to proszę o opinie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kOCHAŃSCY Karczma Lizawka IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.08, 17:54 witam:) W sierpniu odbyło się Nasze wesele w Restauracji Lizawka i mogę powiedzieć tylko jedno WSZYSTKIM POLECAM TEN LOKAL!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Lizawke odradzam IP: *.icpnet.pl 12.03.09, 16:02 W zeszłym roku robiliśmy tam komunię naszej córki,płaciliśmy od osoby jak za wesele i świeciliśmy oczami przed rodziną siedząc przy niemal pustym stole.Boże jaki wstyd mi był!Na 20 osób na kolację podano pare śmiesznych kiełbasek,kapustę troche przypominającą bigos i 2 patery galantyny.Jeśli chcecie najeść się wstydu to zapraszajcie tam swoich gości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Lizawke odradzam IP: *.eastwest.com.pl 18.04.09, 18:13 Fajnie się czyta ten wątek: wszystkie pozytywne komentarze wyglądają mniej więcej w ten sam sposób, że NA KOŃCU ZAWSZE POLECA LIZAWKĘ CAPSLOCKIEM I BROŃ BOŻE NIE MOŻNA WIERZYĆ KRYTYCE ;) właścicielowi przydałoby się więcej kreatywności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Lizawke odradzam IP: 83.17.212.* 14.09.09, 13:32 Nie polecam. Zmienił sie w tym roku wlasciciel, w sierpniu mielismy tam zabawę weselna. Więc za jedzeniem dlugo czekaliśmy. Jedna strona miala podawane ziemniaki druga strona zimny rosol. Jedzenie bardzo dobre, ale skape. Male kawaleczki miesa. Musielismy my jako Mloda para prosic sie o podanie lodu czy nalanie soku do dzbanka. Nie wszystkie rodzaje mies byly podane. Tylko potrafili o kase sie upomniec. My bylismy z organizacji bardzo niezadowoleni. Pozdrawiam Mania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diorota Sz. Karczma Lizawka IP: *.icpnet.pl 22.09.09, 13:26 Byłam Matką weselną 19.09.2009. LIZAWKA spisała się na 100%! jedzonako super, obsługa super!!!Jesteśmy pod wrażeniem! Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Karczma Lizawka-katastrofa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.10, 14:39 Zgodnie z zasadą obecnych właścicieli "nie ważne jak piszą byle by pisali" od kiedy za prowadzenie tej "restauracji" i "Hotelu" zabrało się czterech wspólników nie mających bladego pojęcia o zarządzaniu , którzy wcześniej już pokazali co potrafią w poznańskich restauracjach cały urok tego miejsca szlag trafił. Szkoda panowie bo lubiłem tam jadać. Kucharz gotuje dość "dobrze" ale bardzo malutko tak by przypadkiem jedną porcję się gość nie nasycił... natomiast kelnerzy ...no cóż ich spojrzenia mówią za siebie... Mierzą wzrokiem zdolności finansowe gości i wypatrują jakimi samochodami podjechali pod zajazd po czym wprost proporcjonalnie do grubości portfele silą się na uśmiech i ewentualną uprzejmość. Kompletny brak profesjonalizmu i to poczucie , że traktowanym się jest z góry , wyniosłość kelnerów i ich pretensjonalizm nie przyspażają im klientów . Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mars60 Re: Karczma Lizawka-katastrofa 14.06.10, 14:20 Gorąco polecam ten lokal - jedzenie wyśmienite obsługa profesjonalna. Bywam tam nie raz i nie mam żadnych zastrzeżeń. Wpisami gości takich jak "zawiedziony" proszę się nie przejmować - to wpisuje jedna sfustrowana osoba sądząc po stylu i treści wypowiedzi która nigdy wcześniej tam nie była. Lokal ma nowych ajentów i są to naprawdę profesjonaliści. W przeszłości bywało różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zandia Re: Karczma Lizawka-katastrofa - Dementi !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 14:16 Lizawka jest poprostu niesamowicie atrakcyjna dla moim oczu i podniebienia. Kocham wątróbkę , zjem ja nawet z podłogi jak spadnie bo jest poprostu grzechu warta. Co do wystroju za każdym razem jak tam jestem mam ochote im coś poprzestawiać ale widać że skupiają się na kuchni a nie "pierdołach" ....choć dla mnie ważne jest otoczenie - im akurat wybaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona! Re: Karczma Lizawka-katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 00:12 Całkowicie się zgadzam z tą opinią. Jest ona dopełnieniem mojego zdania na temat tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Karczma Lizawka polecam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 00:06 Byłam gościem na weselu w lutym w Gościńcu Lizawka. Jestem przekonana że, to najlepszy lokal blisko Centrum Poznania, otoczony lasem, budynek przypomina czasy PRL-u, ale w środku wygląda estetycznie (miłe zaskoczenie) Jedynym minusem tego lokalu są kolumny które pomniejszają sale taneczną. Co do jedzenia, bardzo smaczne i co najważniejsze dużo. Ja i pozostali goście byliśmy zadowoleni z obsługi (profesjonalnie!!!!). Teraz jestem spokojna i przekonana na 100%, że moje wesele w Lizawce, które odbędzie się we wrześniu będzie wyjątkowym i niezapomnianym dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Karczma Lizawka IP: *.cable.net-inotel.pl 15.06.10, 22:32 Bylismy w sobote na weselu , super lokal ,wspaniała szybka i miła obsługa , polecam wszystkim ten uroczy lokal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Rohnka Re: Karczma Lizawka IP: *.echostar.pl 31.10.10, 18:17 Witam! Miałam wesele w Lizawce 9 października 2010 roku. Z czystym sumieniem mogę wszystkim ją polecić. Pan Sławek z którym wszystko ustalaliśmy podszedł bardzo profesjonalnie do swojego zadania. Całość ustaliśmy w czerwcu - przepyszne menu we włoskim stylu, jedzenia w bród, kelnerzy niezmiernie sympatyczni i profesjonalni, pokój dla pary młodej w cenie, bezproblemowe wydanie wszystkich pozostałych dań, nocleg dla 9 gości. Całość zamknęła się w 10 tysiącach, a gości mieliśmy prawie 60. Rozliczenie zgodnie z ustaleniami, nawet udało nam się troszkę ponegocjować. Ah, a termin rezerwowaliśmy w maju 2010, więc nie aż tak wielkie wyprzedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Karczma Lizawka IP: *.cable.net-inotel.pl 29.06.10, 00:01 Lokal super jedzenie pyszne obsługa bardzo miła , polecam wszystkim powyzszy lokal miałam w nim wesele i roczek mojej córeczki , jestem bardzo i to bardzo zadowolona ,oby wszystkie były takie lokale to byłoby świetnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona ! Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 00:03 Radzę wszystkim, którzy rezerwują imprezę w "Lizawce", aby sprawdzali czy Pan S.D. np. nie zgubił lub nie ukradziono mu zeszytu z ustalonym menu i terminem przyjęcia ponieważ mogą trafić na nieprzygotowane stoły lub resztki jedzenia z innego przyjęcia. Wszystko było sklejane na ostatni moment. Co do mięsa nie mam większych zastrzeżeń, ale ziemniaki - fuj! Po pierwsze wcale takich nie zamawiałam. Jedne były owinięte srebrną folią wstrętne, a drugie jakieś sine w łupinach - obrzydliwe ! Po drugie jak chciałam (przy ustalaniu menu) aby podano chleb do kolacji to pan S. przekonywał mnie, że jemu będzie wstyd podać chleb i poda ziemniaki. A słodkie - makabra. Resztki starego jabłecznika i rozwalającego się sernika - po 1 kawałku na osobę (zamawiałam 3 rodzaje ciasta). Deser - zupa z owoców(?) + 2 kulki lodów i kropka bitej śmietany (15zł). Koszmar! Za wszystko słono zapłaciłam. Na 18 osób wyliczono mi 2 tys. (wykłóciłam się na 1910,-zł - uważam, że i tak o wiele za dużo, ale nie miałam już siły na dalsze spory). Czuję się oszukana. Mój błąd, że nie dopilnowałam spisania umowy, ale człowiek czasami jest zbyt łatwowierny i jeżeli sam jest uczciwy to liczy na uczciwość innych. Wstyd Panie Sławomirze ! Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Karczma Lizawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 20:15 Witam serdecznie. Nasze wesele odbyło się zaledwie dwa miesiąc temu i był to najwspanialszy dzień naszego życia. Nie wyobrażamy sobie, żeby nasze wesele odbyło się w innym lokalu niż właśnie w Restauracji Lizawka ,. Wszystko było tak jak sobie wymarzyliśmy. Przepięknie udekorowany stół, wspaniała sala, przepyszna kuchnia, profesjonalna obsługa, nie mówiąc już o samych właścicielu . Niesamowity przesympatyczny człowiek , otwarty na wszelkie sugestie, zawsze w pogotowiu i skory do pomocy w każdej sprawie. Polecamy Restaurację "LIZAWKA" wszystkim tym, którzy szukają idealnego miejsca na ten szczęśliwy i wyjątkowy dzień. Polecam w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi . Karczma Lizawka Polecam w 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:09 Witam serdecznie. Nasze wesele odbyło się zaledwie dwa miesiąc temu i był to najwspanialszy dzień naszego życia. Nie wyobrażamy sobie, żeby nasze wesele odbyło się w innym lokalu niż właśnie w Restauracji Lizawka ,. Wszystko było tak jak sobie wymarzyliśmy. Przepięknie udekorowany stół, wspaniała sala, przepyszna kuchnia, profesjonalna obsługa, nie mówiąc już o samych właścicielu . Niesamowity przesympatyczny człowiek , otwarty na wszelkie sugestie, zawsze w pogotowiu i skory do pomocy w każdej sprawie. Polecamy Restaurację "LIZAWKA" wszystkim tym, którzy szukają idealnego miejsca na ten szczęśliwy i wyjątkowy dzień. Polecam w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukana ! Karczma Lizawka- złodzieje ,nie róbcie tam wesel ! IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 12:29 To co ludzie piszą , że jest tam super itd . to nie wierzcie tym wpisom !!! Ostrzegam! Miałam tam w sierpniu 2011 przyjęcie weselne. Na ustaleniach p. Sławek był przesympatyczny, sadził pomysłami na menu ,że my byliśmy w szoku. Pomysleliśmy ....bedzie super! Na początku usłyszeliśmy , że ukradziono mu zeszyt z terminami....pomyślałam ..zdarza się. A tu czytam , że nie tylko nas tak sciemnił. Nie wyobrażam sobie , jakbyśmy zastali nieprzygotowaną salę. Na weselu przeżyłam szok, poł wesela byliśmy tak zdenerwowani, że myślałam ze rozszarpie tego kelnera "cwaniaczka "-wyżeracza! Po pierwsze p. Sławka nie było, nic nie było tak jak ustalaliśmy. Bardzo mało stroików na stołach...robione po najtańszych kosztach, najlepiej jak byśmy my zapłacili za ubranie sali . Jedzenie nie powiem, było dobre,ale jak na cene 170 zł.( 3 porcje /os. ) było stanowczo za mało. Male porcje mięs, i za rzadko porozstawiane, miały byc kubełki z lodem . Były 2 małe i to rzadko uzupełniane. Oszukali nas z miesem na śniadanie. było zaledwie 40 szt. miesa, a mialo być 60 szt. Nawet nie podali kawy do stołu do ciasta. Kawa była caly czas na stole szwedzkim. wstyd !!! było tylko 2 kelnerów, jeden praktycznie nic nie robił. Dla zespołu muzycznego podali gotowe porcje na talerzu, a zapłacilam tak samo jak za gościa 170 zl ( 3 por. / os). Po obiedzie nie dostali nawet ciasta do stolika. ja musialam powiedziec, zeby podali im ciasto. Od godz.22ej. praktycznie nie dostali nic juz do stolika. wstyd mi bylo i sama musialam zadbac o to zeby cos zjedli. Kelnerzy nie dbali o nic , bardzo wolna obsługa była. Jak poszliśmy porozmawiać z tym kelnerem, co jest grane, bo jedzenia jest za mało jak na ta cene, i ze juz o 1ej nie bylo juz nic , to odpowidzial , ze to są ich porcje ale uszykuje 2 platery zimnych mięs, , to byly wędliny tak cienkie ze światło bylo widac przez nie. Ostrzegam ludzi, którzy chcą robic tam wesela! nie wierzcie tym wpisom ze jest super, bo kto wie kto to pisal ! moze oni ratują sie ! Brak mi słow jak oszukali nas na jedzeniu, wstyd mi bylo przy gosciach, a najgorsze jest to , że wesele jest raz w zyciu i jak oni takie swiństwo mogą robic ludziom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: Karczma Lizawka- złodzieje ,nie róbcie tam we IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 22:08 Do "oszukanej" - a Ty myślałaś, że za te 170 złociszy będą homary, kawior i jamon josselito bez ograniczeń ? Tanie mięso psy jedzą. Trzeba było zrobić wesele w barze mlecznym albo zaprosić mniej ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Karczma Lizawka- złodzieje ,nie róbcie tam we IP: *.icpnet.pl 23.09.11, 09:47 Jaki kucharz taki wpis ! Nic dodać nic ująć .....prostak ! Żal mi Cie chłopcze ! nie dziwię się , że co jakis czas zmienia się właściciel...jak są tacy pracownicy i tak traktują klientów to musi być plajta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościniec Lizawka fałszywe opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 13:04 Magia internetu.... Droga Pani Oszukana. Informuję, że autorem powyższego wpisu jest nieznana mi osoba. Byłoby śmieszne i - tak jak Pani zaznaczyła- prostackie z mojej strony prowadzić tego typu dyskusje na publicznym forum. Zauważyłem, że ma Pani pretensje co do organizacji imprezy. Proponuję zatem, aby wszelkie wątpliwości rozwiązywać w drodze indywidualnej rozmowy, a nie tutaj, gdzie łatwo popaść w skrajność. Jeśli Pani rozgoryczenie nabrało aż takich rozmiarów, proszę o kontakt osobisty bądź telefoniczny. Sądzę, że wszystko możemy wyjaśnić. I przede wszystkim proszę mi wierzyć, że nie mam czasu na umieszczanie tego typu niedorzecznych komentarzy w tym miejscu. Z poważaniem. Gościniec Lizawka Odpowiedz Link Zgłoś