Dodaj do ulubionych

Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. Fi...

• Gość: lazur Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: 217.70.50.* 19.04.06, 12:59
      współpraca z SB wpadką życiową? moze dla Ciebie, dla mnie to swiadomy wybór i taki człowiek na zawsze powinien być napietnowany.
    • Gość: adbaz Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: 62.233.188.* 19.04.06, 13:12
      ujawnić prawdę o Flisaku i Czernobylu !!!!!!!!
    • Gość: historia Za 20 lat będę osądzał za wywiady dla Radia Maryja IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 13:34
      To się w pale nie mieści aby ludzie nauki byli sterowani radiem.
    • Gość: historia Ech, gdyby nie ta informacja o PO i PiS IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 13:36
      To jeszcze uwierzyłbym, że chodzi o prawdę a nie o kolejne rozgrywki polityczne.
      Nie powinno być tej informacji o partiach.
    • lengon3 Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. 19.04.06, 13:57
      jeszcze jeden 38 milionowy kombatant.Czemus się człoqwieku nie ujawniłw latach
      osiemdziesiątych?może zamiast mało prestiżowej fuchy w Sejmiku byłbyś już
      włascicielem wanny z hydromasą jako wodnypan SerWasser.
    • Gość: tsurani a kim jest Alexandrowicz? IP: 150.254.164.* 19.04.06, 14:10
      jego jedyne osiągnięcia to jątrzenie nastrojów społecznych i szczucie ludzi
      przeciwko innym. Kiedyś pracowałem dla tego pana przy kampanii wyborczej, wtedy
      jeszcze reprezentował ZChN. Robiłem to dla pieniędzy, nie dla ideologii.
      Pamiętam jego złośliwą radość, gdy ktoś przyszedł i pochwalił się zaklejeniem
      plakatów lewicowych. Mały, płytki człowiek, jakich wielu w PiS i partiach
      polskiej katolickiej prawicy. Jednoczesnie ma jednak wielki tupet, dzięki
      któremu ośmiela się zwoływać konferencje prasowe dla zaspokojenia swoich
      płytkich ambicji i niechęci do innych. Słowem zwykły szczur i pasożyt społeczny.
      • elephant_tusk Język Cię zdradza 19.04.06, 15:31
        Coś jakbym znała ten język. Nie jest to inspiracja "Podręcznika aktywisty"?
      • Gość: nauczyciel Re: a kim jest Alexandrowicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:50
        No właśnie, kim jest Alexandrowicz? Mam jeszcze gorsze doświadczenia. Podły,
        wstrętny intrygant podczas konkursów na dyrektorów placówek oświatowych.Moralne
        zero, dyletant oświatowy. Nagonka na Fisiaka w takim wydaniu wszystkich
        uczciwych ludzi wprawia w osłupienie. I to ma być PiS.
    • pancamel Jesli donosil, to wynoszenie go na piedestal 19.04.06, 14:30
      i uroczystosci na jego czesc mu sie nie naleza. Proste.

Szkoda, ze nie dla wszystkich ...
    • etykieta.zastepcza żałosne nieudaczniki o małych członkach 19.04.06, 14:57
      czyli wiszące pisiorki...

Małostkowe ujadające na rzeczywistość kundelki.

Wstyd i hańba.
    • Gość: linguist Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:58
      Now, Prof Fisiak - that's the way you zoomed up! Shame! 'Souled out'. linguist
    • Gość: żak co to jest uam, gdzie to jest i co nas to obchodzi IP: *.chello.pl 19.04.06, 15:09
      jw?
    • Gość: gosc Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.gdynia.mm.pl 19.04.06, 15:09
      nie on jeden szybko awansował,tacy "usłuzni karierowicze" są i dzisiaj,
      kiedy lustracja na uczelniach?
    • Gość: klozetmajster to był po prostu zwykły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:11
      fisiak.
    • Gość: kaj Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:05
      Na głupotę nie ma jak widać rady. PISuarom kompletnie odbiło. Profesor był jednym z najlepszych profesorów jakich miał ten uniwersytet.
      • Gość: kwadransik Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:39
        Nie mam nic wspolnego z Pisem, ale prof fisiak to nie czlowiek to wpól zwierze
        mówi wulgarnie, zachowuje sie arogancko a ta jego zonka to ma malutka
        inteligencje nie wiem skad ma te tytuły , i jak młodziez inteligentna moze z
        nia wytrzymać chyba sie tak dobrze maskuja - pisze jako sasiad
    • Gość: marek A co z Wydziałem Historycznym UAM ? IP: 213.25.91.* 19.04.06, 16:14
      Kiedy ktoś wreszcie szczegółowo opisze politykę kadrową na Wydziale
      Historycznym UAM ?
      • Gość: gosc2 Re: A co z Wydziałem Historycznym UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 13:39
        Widze, ze menda spoleczna Marek Wroński z Nowego Yorku - agent CIA - miesza sie
        dom wszystkiego, a nie potrafi sie podpisac swoim nazwiskiem. Czyzby sie go
        wstydził. Może dopomoże żyd Schramm, syn folksdojcza Jasiński, żyd Olejnik....

Gosc 2
        • Gość: gosc 3 Re: A co z Wydziałem Historycznym UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 13:50
          A może to agent KGB w Stanach Zjednoczonych a nie CIA - śpioch, który sie
          kamufluje i na polecenie Moskwy wtrąca się na łamach "Forum Akademickiego" do
          spraw polskich. Agenci z zagranicy zawszae byli bardzo "życzliwi" Polsce.

Gosc 3
          • Gość: Marek Re: A co z Wydziałem Historycznym UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 15:13
            Jestem Marek z Poznania a nie z Nowego Jorku!!!

Ale dobrze wiedziec że to amerykanski kapuś!!!

Marek
        • Gość: student historii Re: A co z Wydziałem Historycznym UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 15:20
          Olejnik chyba nie jest żydem, ale kto wie, przeciez pochodzi z Łodzi, a tam
          było dużo żydów! Pasowałoby, gdyz najpierw był w PZPR (uczen Benona
          Miśkiewicza - dobrze się podwiesił), potem w Slidarności i PZPR (zawsze
          okrakiem na barykadzie), PZPR-owski dziekan Wydziału Historycznego, odwolany
          przez Jacka Fisiaka jako Rektora UAM i Beonona Miskiewicza jako ministra
          szkolnictwa wyższego (ale otrzymał pozytywną opinie od porucznika SB Andrzeja
          Spychaja - chyba nie za opór wobec PRL). Po 1989 znów w Soliarności i
          przewodniczący komisji ds. utworzenia Wydziału Teologicznego na UAM. Od tego
          czasu chodzi dwa razy w niedzielę do kościoła (a jak ma się czyste sumienie to
          wystarczy pójść tylko raz!!!).

Wyjątkowa kanalia dla studentów i kolegów na UAM, co innego powie, co innego
          zrobi i zawsze będzie chciał występowac jako "autorytet moralny".

Padlina!!!!

student historii
          • Gość: andrzej s. Re: A co z Wydziałem Historycznym UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.06, 10:57
            Karol Olejnik podbrym KOntaktem Słuzbowym - zawsze udostepniam SB jako dziekan
            wszystkie teczki studentów. Zawsze był KOREKT!!! Teraz wolałby o tym zapomnieć.
            Jak Trybunał Konstytucyjny umoizliwił wszystkim dostep do własnych teczek - to
            z Wydziału Histoprycznego UAM pierwszy pobiegł właśnie Karol Olejnik.
            Przrczytał i nabrał wody w usta....

Andrzej S.
        • Gość: polak Re: A co z Wydziałem Historycznym UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 22:26
          Żydek Tomasz Schramm (broszurkowy profesor tytularny!) najpierw dupę lizał
          Antoniemu Czubińskiemu - czołowemu komuniście na UAM, a teraz udaje wielkiego
          działacza niepodległościowego i pokrzywdzonego przez PRL (chyba za
          obrzezanie!). Wy żydzi zawsze byliście przewrotni. Polska nigdy was nie
          obchodziła, tylko złota międzynarodówka...

Polak
          • Gość: etnolog Re: Ekshibicjonista z Wydziału Historyczne UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.06, 08:14
            Kiedy władze UAM wyjaśnia sprawe obrażania się po pijanemu prof. Wiesława
            Olszewskiwego na korytarzu IV Collegium Historicum. Sprawa została skierowana
            na komisję dyscyplinarna w 2004 r. i zatuszowana przez kolegę Olszewskiego,
            prodziekana ds naukowych i przewodniczącego Komisji Dyscyplinarnej (też z
            Instytutu Historii. Czy wypada aby zajęcia prowadził ktoś, kto z kutasem na
            wierzchu, prezentowanym, studentom - nie poniósł kary. Widocznie władze UAM
            czekają aż się sprawa przedawni (czyn został dokonany w grudniu 2003 r., a więc
            w grudniu 2008 będzie przedawniony).

Czy takie sprawy należy chowac pod dywan!!!

A teraz Olszewski wygłupił się jako promotor doktoratu O CZERWCU 1956 R.!!!

Brawo!!!!
            • Gość: historyk Re: Ekshibicjonista z Wydziału Historyczne UAM ? IP: 125.129.244.* 11.06.07, 16:59
              o jezus..stujdiowalem wtedy i nie slyszalem tej historii... i na dodatek mialem
              z olszewskim wyklady wtdy, a tez o tym nic nie bylo plotki malej nawet... nmoze
              cos wiecej???
          • Gość: etnolog Re: Ekshibicjonista z Wydziału Historycznego UAM ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.06, 08:16
            Kiedy władze UAM wyjaśnia sprawe obnażania się po pijanemu prof. Wiesława
            Olszewskiwego na korytarzu IV Collegium Historicum. Sprawa została skierowana
            na komisję dyscyplinarna w 2004 r. i zatuszowana przez kolegę Olszewskiego,
            prodziekana ds naukowych i przewodniczącego Komisji Dyscyplinarnej (też z
            Instytutu Historii. Czy wypada aby zajęcia prowadził ktoś, kto z kutasem na
            wierzchu, prezentowanym studentom - nie poniósł kary. Widocznie władze UAM
            czekają aż się sprawa przedawni (czyn został dokonany w grudniu 2003 r., a więc
            w grudniu 2008 będzie przedawniony).

Czy takie sprawy należy chowac pod dywan!!!

A teraz Olszewski wygłupił się jako promotor doktoratu O CZERWCU 1956 R.!!!

Brawo!!!!

Ps. Olszewski szalenie popierał Jacka Fisiaka jako Rektora UAM!!!

• Gość: basiahm Re: Fakty z tamtych czasow! IP: *.61-45-51.ppp.wakwak.ne.jp 19.04.06, 16:21
      Studiowalam na UAM w czasach, kiedy Fisiak zostal ministrem edukacji.
      Zastrajkowalismy w Instytucie Filologii organizujac strajk okupacyjny. Instytut
      byl otoczony przez sily SB,jednak do niczego zlego nie doszlo, chociaz
      obawialismy sie prowokacji. Studenci sporzadzili liste zadan i wtedy Fisiak
      podjal decyzje, ktore zmienily los wszystkich studentow w Polsce! Prosze sobie
      poszukac wiadomosci na ten temat..Nie czynil chyba krokow przeciwko postepowi i
      wolnosci studentow? Przypominam sobie, jak pozniej bojkotowalismy przymusowe
      zajecia z wojskowosci. Akcja kierowali studenci "zamontowani" na dachach
      okolicznych budynkow. Wkrotce potem zostal zniesiony przymusowy egzamin z tejze
      wiedzy, zostalo tylko zaliczenie. Na naszej akcji skorzystali znowu wszyscy
      polscy studenci!
    • Gość: absolwent oczyszczenie uam IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.06, 16:32
      Z perspektywy kilkunastu lat, jakie minęły od zakończnia mych studiów, widzę, że
      kto jak kto, ale środowiska akademickie nie potwafiły się oczyścić z różnych
      szumowin. Temat wraca i będzie wracał. Myślę, że należałoby przeprowadzić
      lustrację i sprawę zamknąć. Tak trup w szafie śmierdzieć będzie nadal.

Każdy temat w Wyborczej poświęcony UAM wywołuje kontrowersje! To w dużej mierze
      za sprawą braku molrale profesorów. Wpierw podejrzenia o przeszłość agenturalną
      pewnych osób, później szczyty moralności polegające na lewych łączach
      internetowych dla urzywilejowanych, w międzyczasie sprawa zablokowania
      "plebejskiego" tramwaju, nieprawidłowości przy zamówieniach publicznych itd. W
      ostatecznym efekcje owocuje to nowymi łazienkami w Ministerstwie Edukacji i
      Sportu... Trzeba, aby uniwerrsytet stał się symbolem rozsądku i uczciwości, a
      nie, jak jest obecnie, symbolem zgnilizny moralnej, pychy i zidiocenia!

Mam takie pytanko, jak skończyła się "autolustracja" St. Lorenca - rektora UAM.
      Deklarował on, że w ciągu tygodnia od reelekcji zwróci się do IPN o
      "oczyszczenie z zarzutów". Napisał czy nie starczyło mu czasu?

PS: Bawcie się dobrze mam to za sobą :-)
      • Gość: Piotr Re: oczyszczenie uam IP: *.echostar.pl 19.04.06, 17:36
        Lorenc nie tylko się nie oczyścił. Podobno ostatnio miał powiedzieć, że
        najważniejszym zadaniem polskich uczelni jest powstrzymać lustrację.

Swoją droga współczuję tzw. młodym (czyli doktorom i doktorantom) nauczycielom
        akademickim. Bez względu na to, jak mniej lub bardziej fikcyjne są różne oceny
        pracy na uczelniach, niedopuszczalne jest, aby w takich gremiach zasiadały
        osoby, które donosiły jawnie i niejawnie na innych. Jest taki element oceny jak
        postawa moralno-etyczna. I kto to ocenia? Często były donosiciel. Ja się na
        szczęście z tego piekła urwałem.

Dziennikarze, popytajcie tzw. młodych pracowników, a wiele rzeczy się dowiecie,
        choć nieoficjalnie. Nikt nie powie Wam pod nazwiskiem, bo wtedy może stracić na
        zawsze szansę na habilitacje (kiedy to gó.. zniosą).
      • Gość: klakson Re: oczyszczenie uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:55
        A ja właśnie studiuję na UAMie i mam głeboko kto donosil a kto nie. Mają mnie
        nauczyć paru rzeczy i tyle.
    • dzakarta Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. 19.04.06, 18:17
      Fisiak współpracował z ówczesnymi władzami kraju, tak samo jak obecni naukowcy
      współpracują z obecnymi władzami tegoż kraju.
      Zamiast docenić osiągnięcia prof. Fisiaka, chcą go pognębić. Typowo polskie!
      Już to widzę jak horda obecnie potępiających Fisiaka, za komuny biegała po
      lasach z karabinami i walczyła p-ko Ruskom i komunistom.
      • Gość: ObecnyStudentIFA Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 19:53
        Nie obchodzi mnie czy Fisiak byl komunistyczna swinia, czy nie. Interesuje mnie
        fakt, ze ma nieporownywalne z nikim innym w Polsce osiagniecia jako anglista i
        ze dzieki niemu studiuję w jednym z najlepszych Instytutów Filologii
        Angielskiej w Europie. Osobiście miałem się okazję spotkać z prof. Fisiakiem
        tylko raz, jako delegat grupy, poszedlem z prośbą dotyczącą rozpiski seminariów
        na kolejny rok akademicki. Profesor z uwaga wysluchal, był niezwykle rzeczowy i
        miły i do prośby się przychylił.

A wylewanie pomyj na głowę prof Sikorskiej jest zdecydowanie nie fair. Nie da
        sie ukryc, ze maz jej pomogl w karierze, ale jej dorobek naukowy jest
        niezaprzeczalny i na pewno jest jej wlasny, a nie Fisiaka.

Co do prof Arlety Adamskiej Sałaciak, nie mialem z nia zajec, ale byla w
        komisji rekrutacyjnej gdy zdawalem na anglistyke i przyznaje ze byla
        niesamowicie ostra i nie przebierala w slowach gdy komentowala wypowiedzi ustne
        kandydatow. ;]
        • Gość: zyx Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: 200.118.2.* 19.04.06, 20:12
          Sa w Europie zdecydowanie lepsze anglistyki niz w Poznaniu, a jakosc naukowca
          mierzy sie nie liczba uniwersytetow, na ktorych wykladal, ale liczba cytowan
          miedzynarodowych. Pod tym wzgledem Jassem i Rubach wyprzedzaja Fisiaka o kilka
          dlugosci. Te nazwiska nie powinny byc studentowi anglistyki obce.
          • Gość: student Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 20:23
            Nie sa mi obce. Prof Rubachowi i Jassemowi nikt nie odbiera osiagniec, ale
            zaden z nich nie ma tyle miedzynarodowych honorow co Fisiak. I nie napisalem ze
            anglistyka UAM jest najlepsza w Europie tylko jedna z najlepszych. I
            niewatpliwie jest to zasluga JF.
            • Gość: zyx Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: 200.118.2.* 19.04.06, 20:37
              Spoko. Przy Fisiaku nawet Chomsky i Labov wygladaja jak petaki i pewnie maja
              mniej doktoratow honorowych. Dla uzyskania wlasciwej perspektywy proponuje wejsc
              w baze Science Citation Index Expanded ze strony biblioteki UAM i wpisac dla
              porownania: Chomsky, Labov, Jassem, Rubach, Fisiak.
              • Gość: taka_jedna Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.chello.pl 19.04.06, 20:49
              • Gość: student Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 21:01
                Jak sobie ulzyles tym cynizmem to super. Krzyz na droge.
              • Gość: g. Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.pol / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 21:13
                Spoko, nie ma jak szukać publikacji filologa w bazie zorientowanej na nauki
                ścisłe. Respekt.
                • Gość: zyx :) IP: 200.118.2.* 19.04.06, 21:28
                  Chomsky, Labov, Jassem i Rubach filologami nie sa, skoro ta baza ich zna, a
                  Fisiaka nie?

Zdradze sekret. Jest specjalny dodatek humanistyczny do tej bazy, ale w Polsce
                  chyba dostepny nie jest. Fisiak ma tam OSIEM publikacji i JEDNO cytowanie.

Pozdrowienia dla wszystkich filologow.

• Gość: magdarak Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:38
              Zasługi prof. F. sa niezaprzeczalne, ale dlaczego ktoś, kto już je miał w 68
              musiał podkładac świnię i wyrzucać z Uniwersytetu światowej sławy fonetyka i
              wybitnego nauczyciela, prof.Jassema? Fisiak i bez tego robiłby dalej karierę,
              jako bardzo zdolna, pracowita, ambitna ...świnia.
              • Gość: ghost Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.06, 23:59
                Takich Fisiaków jest wielu. On jest tylko przykładem stosowania mechanizmów
                minionego systemu. Proponuję ocene jego rysu osobowości. To człowiek idealnie
                funkcjonujący w każdym systemie - dlaczego? Bo posiada przewagę cech
                psychopatycznyh nad psychotycznymi. Konstruuje plan i konsekwentnie go
                realizuje. Dla niego ci skrzywdzeni, nieprawomyślni, ect., to przeszkody na
                drodze do realizacji jego celów. Więc je usuwa wspomagajac sie np. SB. On nic na
                tym nie traci, a osiąga cel. Zreszta historia życia Fisiaka determinuje jego
                zachowanie. Prostą odpowiedzia byłaby opowieść Fisiaka o swoim dzicinstwie. A
                miałby o czym opowiadac - tego nie wyprze w podswiadomosc. Reszta jest jego
                podatnosc na chec wladzy i narcyzm. Sprzymierzy sie z kazdym byle móc pociagać
                za sznurki. Podporządkuje sobie nawet osoby, ktore skrzywdzil, a ci uzaleznieni
                od jego struktury osobowosciowej, beda go bronic - gdyz Fisiak manipulujac nimi
                - stwarza wrazenie wspolnoty interesow. Genialne. /sic!/
    • Gość: ach! Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 21:57
      Czemu była cisza przez 15 lat? Ach, te pisiory!
    • Gość: jerzyk Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:34
      Jego jedyną pasją nie była praca tylko władza i poniżanie ludzi. To chory pod
      tym względem człowiek
    • Gość: Aleksandra Kos Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.netcontrol.pl 20.04.06, 07:30
      Zastanawia mnie jedno: jakos tym buntujacym sie bylym studentom IFA UAM nie
      przeszkadzalo wowczas korzystac z tych zalet instytutu, jakimi niewatpliwie byly
      bogato wyposazona biblioteka, native speakerzy, mozliwosci wyjazdu w ramach
      wymiany, itd. itd. - zalatwione przez Fisiaka wlasnie.

Pozdrawiam
      • Gość: echo Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.icpnet.pl 20.04.06, 08:49
        Nie rozśmieszaj mnie. Studiowałam tam w latach osiemdziesiątych. W bibliotece
        były pojedyncze egzemplarze książek , których nie wolno było wypożyczać na
        zewnątrz , więc godzinami przepisywaliśmy je w czytelni. Native speakers byli
        uśmiechnięci i mili , ale nie mieli pojęcia o dydaktyce i w sumie ich zajęcia
        przypominały pogawędkę o d... Maryni.Wyjazdy owszem , były , ale jak mam być
        szczera to angielskiego nauczyłam się porządnie po ukończeniu studiów , bo na
        anglistyce poznańskiej można było nauczyć się tylko teorii.Nie idealizujmy więc
        zasług profesrora i całego wydziału.A tak nawiaem mówiąc żona Aleksanrowicza
        studiowała na tym samym wydziale i w tym samym czasie , być może dlatego pan
        senator zajął się tą sprawą.
        • Gość: Aleksandra Kos Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.netcontrol.pl 20.04.06, 18:58
          > Nie rozśmieszaj mnie. Studiowałam tam w latach osiemdziesiątych. W bibliotece
          > były pojedyncze egzemplarze książek , których nie wolno było wypożyczać na
          > zewnątrz , więc godzinami przepisywaliśmy je w czytelni. Native speakers byli
          > uśmiechnięci i mili , ale nie mieli pojęcia o dydaktyce i w sumie ich zajęcia
          > przypominały pogawędkę o d... Maryni

Hm, tak narzekasz, to powiedz na ktorych uniwersytetach bylo lepiej? Czy na nich
          native speakerzy mieli dydaktyczne uprawnienia? Czy w ogole tam byli? A ksiazki
          to przepisywali studenci roznych kierunkow, nie tylko Wy. Coz, wszedzie
          brakowalo kserokopiarek, bo nikt ich tu nie produkowal. To jednak chyba nie z
          winy Fisiaka.

> ale jak mam być
          > szczera to angielskiego nauczyłam się porządnie po ukończeniu studiów , bo na
          > anglistyce poznańskiej można było nauczyć się tylko teorii. Nie idealizujmy
          więc zasług profesrora i całego wydziału.

A jesli uwazasz, ze nie nauczylas sie angielskiego podczas studiow to po co w
          ogole na nie poszlas? Lepsza moze bylaby inzynieria materialowa?

Cokolwiek by o nim mowic, to jest faktem, ze Fisiak stworzyl dobry instytut, z
          ktorego skorzystalo wielu. A czy Ty stworzylas cos, z czego skorzystal Fisiak?

Pozdrawiam
    • Gość: Marinko Vuković no pasaran! IP: 195.149.124.* 20.04.06, 09:10
      Te pajace solidaruchy już zupełnie stracily resztki swojego małego rozumku. nic
      w życiu nie osiągnęli poza certyfikatem leżenia na styropianie za co niedługo
      zapewne będą dawać papiery komatanckie heh.

Prof. Fisiak współpracował z władzą bo był członkiem partii! To była jego
      powinność! Miliony ludzi należały do partii z przekonań i zwalczały solidarność
      bo taki był ich wewnętrzny imperatyw moralny: walka z kontrewolucją.

Swoją drogą: kiedy lewicująca Gazeta Wyborcza pozbędzie się kliki bojarskich?
      powinni pracować w jakiejś prawicowej gazecie raczej
    • Gość: doktorant Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.pptp.stw-bonn.de 20.04.06, 20:41
      Wydaje sie, ze spolecznosc UAM jest bardzo odporna na krytyke (a przynajmniej
      niektórzy niezbyt godni jej przedstawiciele). Prof. Fisiak w dalszym ciągu
      korzysta z nadzwyczajnych honorów, czynionych przez wiernych mu
      wspolpracowników.

The 37th Poznań Linguistic Meeting (PLM2006) will be held on 20-23 April 2006.
      The Meeting will be organised by the School of English, Adam Mickiewicz
      University, Poznań, Poland, in association with the Poznań College of Modern

Special session in honour of Jacek Fisiak
      There will also be a special session on the occasion of the 70th birthday of
      Prof. Jacek Fisiak: Adam Mickiewicz University Main Auditorium, 19 April 2006.
      Prof. Katarzyna Dziubalska-Kołaczyk will be the organiser. More information
      here.

Looking forward to seeing you in Poznań,

PLM2006 Organising Committee
      Katarzyna Dziubalska-Kołaczyk
      Jarosław Weckwerth
      Zofia Malisz

Page maintained by J Weckwerth
      • Gość: g. Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.pol / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:40
        No i? Tak na wszelki wypadek tylko zwrócę uwagę, że dotyczny to właśnie
        wczorajszej uroczystości.
    • Gość: poznaniak i patrio Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.06, 21:30
      Prof. Fisiak to wybitny uczony i jeden z najlepszych rektorów jakiego miał UAM.
      To wstyd, ze dawni bu,etanci, wieczni bywalcy piwiarni "Metro" - Czerwiński i
      Alexandrowicz, za podmówieniem psychopaty, ktory 3 lata sioedział w szafie i
      dostał rentę dla zasłuzonych - opluwaja wybitny autorytet naukowy. Zawiść
      swięci triunfy!!!!

Poznaniak i patriota
      • Gość: Gruszka Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:17
        Myślę, że gdyby wszyscy dobrze wiedzący o niecnych, niemoralnych poczynaniach
        w/w panów zaczęli je upubliczniać, to okazałoby się, że zarzuty wobec prof.
        Fisiaka to pryszcz.
      • Gość: absolwent UAM Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.06, 23:24
        Zawsze miernoty, czy to w szkole, czy na uczelniach - zamiast wziac sie do
        nauki, wolaly moralizowac. W Poznaniu prym wiedzie miernota - bibliotekarz,
        psychopata Janusz P. i jego bliscy koledzy, Czerwinski, Alexandrowicz,
        Bogaczyk, Lipinski, ktorzy nie moga poszczycic sie zadnymi osiagnieciami poza
        moczeniem mordy w wodzkie i piwie, gornolotnymi mowami o wartosciach moralnych.
        Czy szmaty moralne, ktore nie potrafia uszanowac autorytetow naukowych, maja
        prawo do wyrazania opinii w imieniu absolwentow UAM. Niech mowia za siebie
        samych. Czy roznoszenie ulotek to powod do chluby. Panie Bogaczyk gdyby pan sie
        lepiej uczyl, to moze zostalby pan historykiem na UAM a nie miernym
        redaktorzyna w "Gazecie Wybiórczej" - która ocenzurowała nawet
        solidarnościowego Rektora UAM prof. Jerzego Federowskiego, który ujął sie za
        Jubilatem. "Wybiórcza" to szmatławiec, gadzinówka IV RP.

Absolwent uAM
        • pan.nikt Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. 21.04.06, 23:34
          Jeżeli szpicel bezpieki jest autorytetem, to ja dziękuję.
          Wychodzę!!!
        • Gość: ciekawski re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 01:25
          Autorytet naukowy??!! A czy ktoś z was może słyszał jak prof. Fisiak ukradł
          pracę naukową na Uniwersytecie w Edynburgu? Z chęcią poznam szczegóły :)
          ps. czy roznoszenie ulotek za komuny (kiedy groziło ci za to więzienie) to
          zaszczyt w to nie wnikam natomiast wyrzucenie za to z uczelni to chyba nie jest
          normalna praktyka?
          • Gość: ciekawski cynik Re: re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 01:27
            a swoją drogą to historykami na uczelni zostają największe ćwoki więc pewnie
            się cieszy że mu się w życiu powiodło
    • nfa05 w sprawie lustracji środowiska akademickiego 20.04.06, 22:03
      List NFA w sprawie lustracji środowiska akademickiego
      www.nfa.pl/articles.php?id=197
    • Gość: ghost Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.06, 01:06
      Ale jatka!!!, ciekawa lecz bezproduktywna "debata". Wazny jest efekt.
      Uroczystosc doszla do skutku, niezakłócona przez "wraże siły" i o to chodziło.
      Zostanie to ujęte w annałach UAM jako ważne wydarzenie w historii uczelni.
      Inercja, jaką prezentuje środowsko uniwersyteckie, nie pozwala obecnie, na
      pozbycie sie z wielu poznanskich uczelni osób "umoczonych". Pozwolę sobie wysnuć
      tezę o niezwyklej zależności od agentury SB, środowisk uczelnianych. A, że
      "Áliter cum tyranno, áliter cum amico vívitur" - to znana od wieków cecha i
      sposób na życie. Inni sie skrzetnie do tego stosowali. A Fisiak byl tylko
      katalizor tych zjawisk. Brutalnie sumując: niebawem Fisiak będzie potrzebował
      pampersów, pudrów, stałej opieki. Może o to prosić po angielsku z czystym
      akcentem lub cockneyem - wszak to mu nie obce. Ale to on bedzie robił pod
      siebie, a nie ja. I on bedzie musiał z tym życ. Takie nieubłagane jest prawo
      natury.
      • Gość: JJ Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 02:40
        oj, ty ghost też będziesz robił pod siebie
        • Gość: ghost Re: Byli studenci UAM protestują przeciwko prof. IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.06, 12:30
          ale ja mam jeszcze czas, a on nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka