Dodaj do ulubionych

Kadra Polski na MŚ

15.05.06, 20:47
bramkarze - Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (West Bromwich
Albion), Łukasz Fabiański (Legia Warszawa);

obrońcy - Jacek Bąk (Al-Rayyan), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Michał
Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk
(Metallist Charków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka
(Wisła Kraków);

pomocnicy - Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Kamil Kosowski (FC
Southampton), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Sebastian Mila (Austria
Wiedeń), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Radosław Sobolewski (Wisła
Kraków), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Piotr Giza (Cracovia Kraków),
Damian Gorawski (FK Moskwa);

napastnicy - Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Grzegorz Rasiak (FC
Southampton), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).

Dla mnie największy szok to brak Frankowskiego i Dudka. Ale kiedy sie tak
zastanowic to chyba Franek by sie do MŚ nie odblokował wiec może to nie taka
zła decyzja. Jednym słowem bardzo kontrowersyjny wybór
Obserwuj wątek
    • emi53 Re: Kadra Polski na MŚ 15.05.06, 22:39
      Frankowskiego i Dudka zabrakło w kadrze ze zrozumiałych powodów.Więc dla mnie
      to nie zaskoczenie.Nie przekonują mnie za to napastnicy - Jeleń i Brożek.I
      może się okazać iż z nadmiaru napastników wyjdzie na to ,że bramki przyjdzie
      strzelać tylko Żurawskiemu i Rasiakowi.Choć niektórzy z pomocników też są
      bramkostrzelni.I na MŚ pokażą ,że potrafią to robić jak najlepsi napastnicy...
      • kormoran7 Re: Kadra Polski na MŚ 15.05.06, 23:14
        Tak z tymi napastnikami to jest problem. Mi sie cos wydaje ze moze kadra bedzie
        grała tylko jednym napastnikiem z przodu czyli Żurawskim a za nim może bedzie
        Smolarek biegał ktory tez w ataku grać potrafi. No i na boku wówczas zagraja
        Kosowski i Krzynówek. Rasiak będzie wchodził jako zmiennik. Katastrofa może
        byc wtedy kiedy Żuraw złapie kontuzje bo na Rasiaka nie licze ze bedzie wówczas
        strzelał bramki. Tego do konca trener nie przemyslal a jaj juz tego
        Frankowskiego nie wział to choc Sagana mógł zabrac bo ponim przynajmniej
        wiadomo by było ze cos by strzelił a tak to kicha może być. A ten Jeleń to
        strasznie przereklamowany jest moim zdaniem
    • k_walus Re: Kadra Polski na MŚ 16.05.06, 14:16
      kadra to zupelne zaskoczenie, przede wszystki Gorawski, niestety lewandowski i
      Mila sa kiepscy. Co do Franka, przespal pol roku, jest bez formy i na ta chwile
      nie zasluzyl na mundial.
      • duch3 Re: Kadra Polski na MŚ 17.05.06, 23:48
        Wlasnie mi najbardziej zal Franka. Zapracował na ten Mundial i w mojej opinie ma
        ciagle wielki potencjał. Tylko zamiast wchodzic od pierwszej minuty powinine byc
        takim jokerem. Wchodzi na podmeczonego przeciwnika i robi swoje. Przepraszam ale
        Mila, Lewandowski, Gorawski, Brożek...ehh... szkoda gadać.

Pytanie czy Janas bedzie noszony na rekacha czy "spłonie na stosie".
        • emi53 Re: Kadra Polski na MŚ 18.05.06, 15:59
          Zasady udziału zawodników Janas określił pół roku temu i Frankowski dobrze o
          tym wiedział.Na tych samych przecież zasadach do składu drużyny zakwalifikowali
          się Żurawski ,Bąk ,Szymkowiak i inni,tak kontrowersyjni piłkarze jak
          Rasiak,Mila,Brożek czy Gorawski.Giza też nie wyskoczył z kapelusza ,tylko swoją
          grą dał Janasowi powód ,by postawić na niego.Wiem,że za Frankowskim wstawiał
          się i Listkiewicz,lecz opinie tak Tomaszewskiego czy Smudy do mnie nie trafiają.
          Oceniać skład,jego grę najlepiej na bieżąco, podczas Mistrzostw i tuż po nich.Z
          tego co osiągną. A nie przed ,jak jeszcze nie zagrali na Mistrzostwach żadnego
          meczu! Po to by nie wracać po trzech meczach do domu właśnie Janas tak postąpił
          a nie inaczej - po myśli dziennikarzy i "ekspertów",którym się wydaje ,że
          wszystko najlepiej wiedzą...
    • emi53 Re: Kadra Polski na MŚ 22.05.06, 23:54
      Bartosz Bosacki zagra na Mistrzostwach zamiast Damiana Gorawskiego...
      To ponoć pierwszy i jedyny piłkarz od 20 lat/Meksyk 1986/ - reprezentujacy
      kluby wielkopolskie.No ale przecież to Maciej Żurawski wywodzi się z
      Wielkopolski.Jest więc piłkarzem najwartościowszym dla kibiców z Wielkopolski...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka