Dodaj do ulubionych

nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie?

18.06.06, 12:12
w informatorze Urzędu Miejskiego w Obornikach znalazlam informację o
trwających pracach nad wprowadzeniem LOGO, ktore mogloby miasto i gminę
Oborniki promowac. Pytanie tylko w jaki sposob, skoro swoją formą ucieszyłyby
zapewne pięciolatka, ale nie przykładowo inwestorów.
Proponowane logo w pięciu wersjach zobaczyc mozecie na stronie:
www.oborniki.pl/index.php?lg=polski&modul=news¶m_id=265
i teraz pytanie: CO O TYM SĄDZICIE?
Obserwuj wątek
    • Gość: glute Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 12:17
      szczerze?
      to jest jakis zart.
      obrazki wygladaja, jakby je projektowal drugoklasista:/
      nie wypromuja miasta, najwyzej przedszkole w Obornikach.
      logo nigdy nie moze byc zbyt doslowne, a te nie maja w sobie zadnego zaskoczenia
      i gadzetu. poza tym z tego co wiem miasto nazywa sie OBORNIKI, a nie BORNIKI -
      bo z 2 propozycji tak wlasnie wynika.

moim zdaniem te logosy sa kiepskie, i dziwie sie ze urzad miasta nie oglosil
      konkursu na LOGO. zaloze sie o kazde pieniadze, ze mieliby 100x wiecej DOBRYCH
      propozycji i to prawie za friko.

pozdro!
    • Gość: Nobby Nobbs Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:17
      Ja uważam, że te loga są fajne i bardzo przydatne, np: jeśli masz nudności a nie mozesz zwymiotować, to popatrz na te loga pare minut... są tak mdłe, że paw sam wyjdzie.....
    • Gość: Marcin Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.echostar.pl 18.06.06, 12:22
      Srednio. Nie nadaja sie raczej do promocji miasta, raczej do promocji
      przedszkola, tudziez dla jakiegos osrodka wczasowego, kolory zoltawo niebieskawe
      blizejslonca.pl :). Zreszta zaprojektowac logo dla miasta nie jest rzecza latwa,
      takze powodzenia.
    • Gość: okarp lato nad morzem ? IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 12:23
      matko do ciebie ..co to ..to wyglada jak na promenadzie w kolobrzegu nadruk na
      flagach od stoiska z lodami i pamiątkowymi termometrami w plastikowym sterze od
      kutra rybackiego .....:/ PORACHA
    • Gość: XmrocznyXjacoX Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:42
      a dlaczego w logach jest słoneczeko i takie tam?
      nie powinno być jednej wielkiej kupy?
      w końcu Oborniki, rajt?... bo jak mówi wikipedia:
      "Obornik (gnój, mierzwa) - nawóz pochodzenia organicznego, składający się ze
      zwierzęcych odchodów: kału, moczu i ściółki poddanych procesom gnilnym, w celu
      częściowej mineralizacji składników pokarmowych"
      skoro liczba mnoga to możnaby narysowac dwie wesołe kupki z rączkami, nóżkami,
      oczkami i uśmieszkiem, które byłby przyjazne dla turystów i pozostawiałyby im
      wspomnienia (blizny psychiczne) na całe życie :)
    • Gość: bulletinyourhead Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:42
      hmmm..... super logo dla dzieci z ośrodka szkolnowychowawczego na ich
      identyfikatory by było wiadomo że są objęte specjalną troską. Można też jeszcze
      na to logo otworzyć np. jakąś placówke psychiatryczną , w której to logo by
      wpływało kojąco na różnego rodzaju dzikie zaburzenia emocjonalne! Generalnie
      logo moim zdaniem jest chyba żartem, ponieważ nie mieści się w głowie by tak
      prymitywne były władze owego miasta awiszując owe logo!
    • Gość: blaze Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:00
      to potwarz to logo !!!zdewaluowana metamorfoza jakis koszmarow nawiedzajacych
      autora tego logo .niszczy i burzy moje poczucie dobrego smaku !!!chociaz hmmm
      to byłoby dobre jako np.projekt na tatuaz na wode dla dzieci -mysle ze by sie
      ucieszyły --hehheheheheheh
    • Gość: mih nowe logo IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.06, 13:02
      z obornikami kojarza mi sie korki spowodowane wybudowaniem archipelagu wysepek
      na kiedys szerokiej trasie nr 11 (wyjazd w kierunku na pile): proponuje wiec
      przyjac jako logo miasta korek - kazdy kto musial jechac za ciagnikiem przez
      oborniki od razu skojarzy przeslanie ;)
    • renepoznan Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? 18.06.06, 13:15
      Tak szczerze to jednak niezbyt udane. Bardziej nadajace sie na logo miejscowoci
      wypoczynkowych a nie Obornik. Zarysy charakterystyczne dla miasta sa takie, ze
      nikomu nie beda sie kojarzyły z tym miastem. Reszta też nie bardzo. Symbol musi
      się kojarzyć natychmiast a nie po całostronnicowym wyjasnieniu tekstowym.
      Wydaje mi się, że bardziej powinni autorzy zastanowić sie nad tym co
      charakteryzuje współczesne Oborniki dla obcych a nie co marzy się mieszkańcom.
      Oborniki nigdy nie bedą atrakcje tyrystyczną i nawet pogranicze z Puszczą
      niewiele tu pomoze.
      Co dominuje w obornikach? Kiedyś przemysł meblowy czy miesny. Teraz to już nie
      istnieje. A teraz? Zastanówcie się. Ale nie reklamujcie się tymi żółtawo -
      mdłymi rysuneczkami. Oborniki są urokliwym miejscem ale trudnym do promocji- i
      wymagają lepszego pomysłu niz to co prezentujecie na stronie miasta.
    • Gość: brumciaciabrumcia Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 15:30
      smierdzi mi tu jakims ukladzikiem
      albo niekompetencja wladz miasta.
      logosy wygladaja, jakby byly robione w pol godziny NAJWYZEJ, i to bez
      jakiegokolwiek pomyslu. przypadkowo pozlepiane literki, slonko i jakies
      kreseczki (pytanie - z ktorego miejca na kuli ziemskiej widac wlasnie taki
      skyline Obornik? (dla wyjasnienia - skyline to linia dachow miasta, tworzaca
      jego charakterystyczny 'kontur')).
      a co gorsza te logosy sa ewidentnie zrobione przez jedna i ta sama osobe... z
      calym szacunkiem dla tego czlowieka uwazam, ze nie zna sie na projektowaniu
      logo. moze faktycznie zrobid tak, jak ktos wyzej zaproponowal i oglosic konkurs?
      mieszkancy na pewno odpowiedza na niego z ochota.

pozdro
    • Gość: Budleigh Salterton Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 15:31
      Jak dla mnie wpisuje się we wszystkie ostatnio znane logokonkursy...
      Logo polski, logo TVP (bez rozstrzygnięcia skąd inąd), logo Obornik będzie
      następne... Że też nie wpadli na genialny pomysł skojarzenia tego z obornikiem... :D

Przyciągnęłoby przynajmniej kilku farmerów z Francji...
    • Gość: oburzony Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:35
      jak na moje bystre oko, to wydaje mi się, że loga zaprojektował synek
      burmistrza/wójta/sołtysa/prezydenta/starosty/króla/cesarza/głowy miasta...
    • Gość: anonim Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:43
      Heh, niezla zenada - poczawszy od samych logo poprzez forme w jaki probuje sie je wprowadzic... Czy to logo jest w ogole potrzebne? Dlaczego nie ogloszono konkursu?
      Jak narazie wyglada to na probe wyciagniecia pieniedzy z budzetu pod pozorem promocji - pozorem promocji bo jak juz zauwazono powyzej te przyklady logo sa mniej warte niz pamiec kompa ktora zajmuja.... A kto wie czy ogladanie ich nie jest szkodliwe dla zdrowia ;)
    • Gość: Misia ja proponuję co innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:56
      logo jest odpowiednie, aby w Obornikach wyłozyć kilkanascie ton zoltego piachu,
      zakupic 20 parasolek dla ludu i zrobic taką lokalną konkurencję Miedzyzdrojom :D
    • zielona.malpa Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? 18.06.06, 16:38
      Zgadzam się z przedmówcami. Chyba ich pogięło w tych Obornikach. Co to ma być w
      ogóle?? Rzeczywiście loga kojarzą się z raczej podrzędnym ośrodkiem
      wypoczynkowym.
    • Gość: anlabetzky oryginalnie IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 12:37
      uważam,że to bardzo oryginalne potraktowanie tematu: wygląda na rzadko dzisiaj
      stosowaną w projektowaniu graficznym technikę kredek świecowych, napis jest na
      tyle enigmatyczny, że odbiorca może pofantazjować: zamiast o Obornikach
      pomyśleć np. o Oklahomie;nie ulega także wątpliwości, autor miałby pewną
      pierwszą nagrodę w konkursie na "Moje wspomnienie z wakacji" - nie tylko dla
      dzieci do lat pięciu
    • Gość: Eda Re: nowe logo Obornik Wlkp. - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:15
      Głównym elementem powinien być rozrzutnik obornika!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka