Dodaj do ulubionych

W niedzielę płonęły mieszkania

16.07.06, 18:32
A ROMAN PIROMAN MA CORAZ WIECEJ ROBOTY...I CORAZ MNIEJ BARAKOW DREWNIANYCH
POZOSTAJE PO KAZDEJ TAKIEJ AKCJI
Obserwuj wątek
    • Gość: wania Re: W niedzielę płonęły mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.06, 18:37
      To nie jest zbieg okoliczności. policjo weź się do roboty!
      • mantis77 CIekawe 16.07.06, 18:50
        Ciekawe czy ludzie mieszkający tam próbowali jakoś gasić te budynki? Może im na
        rękę że spłonęły? Szybciej mieszkanie dostaną?
        Nie chcę nic sugerować więc powiem co myślę. Albo oni podpalili żeby szybciej
        chaty dostać, albo inwestorzy którzy chcą szybciej wejść na teren z buldożerami
        a wysiedlenie troszkę trwa wiec przyspieszają sprawę?
        No ewentualnie trzecia możliwość że to jakiś piroman ale mało prawdopodobne.

W zbieg okoliczności nie wierzę.
        • Gość: lynx Re: CIekawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:03
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=45312891&a=45327157
        • Gość: jagienka16 Re: CIekawe IP: *.dalkia.poznan.pl 17.07.06, 11:20
          swój los niepokoili się też mieszkańcy sąsiedniego baraku. Zastanawiali się
          czy powinni się już wynosić wyposażenie mieszkań.
          – Uratowało nas tylko to, że wcześniej spadł deszcz, i że nie było wiatru.
          Przez moment wydawało się, że ogień przedostanie się na nasz barak. Mężczyźni
          chwycili za gaśnice samochodowe. Napełnialiśmy miski wodą i polewali wodą dach.
          Płomienie wzlatywały nad palący się barak i lądowały na naszym dachu wytapiając
          papę – mówi Joanna Nowakowska.
          Jestem mieszkanką tego sasiadujacego baraku i wierz mi nikt sa nie chce pozbyc
          sie dorobku swojego zycia cięzko wypracowanego!
          Wczorajszej nocy długo nie zapomnimy,spłonął kolejny barak sąsiadujący z
          poprzednim który doszczednie poszedł z dymem 2 tyg.temu.Radni ani miasto nie
          zapewnia nam nadal ani minimum bezpieczenstwa-w zadnym ciagle nie ma gaśnicy,a
          my coraz dotlkiwiej cierpimy na syndrom tego iz bedziemy kolejni przez
          niesprawna instalacje elektyczna.Co mamy robić,wywozic dobytek do znajomych i
          spać na podłodze,czy moze obstawiac dyżury i pilnowac rudery która pod zadnym
          wzgledem nie nadaje sie do zamieszkania!!!Przy tym wszystkim płacimy kolosalne
          czynsze które są wyssane z palca,droga redakcjo za 42 mk. płacimy blisko
          600zł,nie sa przeprowadzane żadne remonty,zimą przy tych mrozach jakie panowały
          w Polsce potrafili po kilka dni,a nawet dopiero po naszej interwencji dopiero
          naprawić ogrzewanie1Pomóżcie prosze!
          • sebicomm Re: CIekawe 18.07.06, 13:02
            szczerze mowiac gasnic (i innych instalacji przeciwpozarowych) nie ma w zadnych
            budynkach mieszkalnych w Polsce, zreszta i tak by ukradli:(((
        • Gość: AG Re: CIekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:54
          też myślę, że to nie przypadek. Co na to Tatusiowie Miasta?
    • Gość: alesordnung Re: W niedzielę płonęły mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:09
      dobrze zlokalizowany pożar najlepszą formą porządku. Tu maja być TBS-y, radni
      już podjeli uchwały, a koparki juz czekają.
      • Gość: lemur Re: W niedzielę płonęły mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:55
        za kilka dni znowu pożar koparki czekają
        • Gość: kurna Re: W niedzielę płonęły mieszkania IP: *.icpnet.pl 17.07.06, 23:50
          a ja się dziwię, że skoro tam mieszkasz, w tej ruderze - pracujesz prawdopodnie
          w Dalki (po ip) - i raczej tam nie sprzątasz skoro masz dostęp do netu - to po
          cholere tam siedzisz - weź sobie wynajmij coś, albo kup na kredyt mieszkanie. no
          sorry - ale o co tu chodzi.
          • Gość: kleo Re: W niedzielę płonęły mieszkania IP: *.dalkia.poznan.pl 18.07.06, 09:09
            Hmm,smieszny jestes myslac tak płytko,pisze w imieniu,ale co Ty tam
            wiesz...tylko to w co sam chcesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka