fonostrada 25.08.06, 00:40 To kompletna LIPA!!!!!!!!! Nie ma nic gorszego niż muzyk, który chce być nobilitowany komponowaniem muzyki poważnej.I to samo na odwrót , te progresiwy i symphoniki to ledwie cienki dcień "powagi"! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cdsg zdjęcia z prób 25.08.06, 02:00 Nie sądzę żeby to była kompletna lipa. Ponadto... to jest Roger Waters. Roger. Waters. Zapraszam do obejrzenia zdjęć z dzisiejszej próby na <a href="caira.allthatyousee.net" target="_blank">caira.allthatyousee.net</a> Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: zdjęcia z prób 25.08.06, 19:18 Fajne foty. Ja sprobuje jakos w weekend rzucic inne zdjecia z prob - wlasciwie z jednej proby, generalnej, w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek a jutro w Gdansku,D.Gilmour,pozazdroscic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 08:30 wszystkie najlepsze numery Pink Floyd zagraja.A u nas taka kicha! Odpowiedz Link Zgłoś
cdsg Re: a jutro w Gdansku,D.Gilmour,pozazdroscic! 25.08.06, 09:53 czemu od razu kicha... tak, tez bym wolal, zeby RW przyjechal tu w ramach swojego TDSotM Live Tour... ale zawsze cos sie dzieje zawsze to Waters i... tego w pelnej wersji jeszcze nigdzie nie wystawiali Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: a jutro w Gdansku,D.Gilmour,pozazdroscic! 25.08.06, 11:09 To jedź człowieczku do Gdańska a nie marudź... Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Wielkie odliczanie przed premierą opery "Ça ira" 25.08.06, 13:15 Macie takie szczęście a tak trudno Wam go dostrzec i docenić. U nas, czyli w Szczecinie, już dawno zafundowali nam kulturalną pustynię. Występ trzecioligowego "artysty" urasta do miana megahitu roku. Nic innego nie ma. Na Dniach Morza, jako gwiazda, wystąpiła Kate Rian... bo nieśmiertelny Bajm wreszcie się komuś znudził. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
cdsg doceniam.. 25.08.06, 14:20 doceniam. wspomniałem tylko że o ile to jest wielkie wydarzenie, to koncert Watersa jako Watersa (nie mówiąc o PF) byłby wydarzeniem niesamowitym btw wydaje mi się że nie ma potrzeby w tym układzie dzielić się na jakichkolwiek "nas" z Poznania, "Was" ze Szczecina i "ich" z Gdańska Waters i Gilmour są w Polsce czyli można pojechać na ich koncert PKP albo samochodem a bilety mają cenę w dziesiątkach złotych a nie dziesiątkach euro sam bym poszedł na oba gdyby nie to że jutro poprawiam egzamin i do Gdańska nijak nie zdążę btw2 - raz jeszcze pozwolę sobie wkleić link: caira.allthatyousee.net - teraz zdjęcia z wczorajszej próby, w nocy - jeśli się uda - zdjęcia z premiery pzdr kvakva napisał: > Macie takie szczęście a tak trudno Wam go dostrzec i docenić. U nas, czyli w > Szczecinie, już dawno zafundowali nam kulturalną pustynię. Występ > trzecioligowego "artysty" urasta do miana megahitu roku. Nic innego nie ma. Na > Dniach Morza, jako gwiazda, wystąpiła Kate Rian... bo nieśmiertelny Bajm > wreszcie się komuś znudził. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Wielkie odliczanie przed premierą opery "Ça i 25.08.06, 14:25 odgrzewanie hitow Pink Floydow, z calym szacunkiem do ich muzyki, przez poszczegolnych czlonkow zespolu od 20lat robi sie juz nudne, ile mozna. badz co badz, Ca Ira zapowiada sie swietnie. ja bede! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam a ile minut to bedzie trwalo? IP: *.echostar.pl 25.08.06, 15:29 czy ktos wie kiedy to sie skonczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d'night Re: Wielkie odliczanie przed premierą opery "Ça i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:09 > To kompletna LIPA!!!!!!!!! Nie ma nic gorszego niż muzyk, który chce być > nobilitowany komponowaniem muzyki poważnej.I to samo na odwrót , te > progresiwy i symphoniki to ledwie cienki dcień "powagi"! Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak46 Prapremiera światowa? IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 18:20 Dlaczego ciągle mówi sie o światowej prapremierze, skoro przecież utwor ten miał juz swoje prawykonanie w Rzymie? Co do jego wartości...cóż, teraz taka moda. Zawszemożan nie iść. Ale wmawiac ludziom, że to wielkie wydarzenie artystyczne, to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Prapremiera światowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:22 ojjj malkontento ci u nas dostatek jak widac:) Polak zawsze nie zadowolony!!! Mysle,ze wiekszosc z Was co krytykuja nie maja bladego pojecia o czym pisza!!! Idzcie sobie na koncert Ich Troje tam sie tez "fajnie" dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
cdsg Re: Prapremiera światowa? 26.08.06, 01:09 Światowa prapremiera pełnej inscenizacji operowej. Fakt - nieścisłość, ale nie kłamstwo. W Rzymie miały miejsce wykonania koncertowe - na mniejszą skalę, bez odgrywanych na scenie ról a jedynie z obrazującymi fabułę wizualizacjami na ekranach. Coś o tym jest na wiki.. > Dlaczego ciągle mówi sie o światowej prapremierze, skoro przecież utwor ten > miał juz swoje prawykonanie w Rzymie? Co do jego wartości...cóż, teraz taka > moda. Zawszemożan nie iść. Ale wmawiac ludziom, że to wielkie wydarzenie > artystyczne, to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Oby Q-U-R-W-A lunal im swiety deszcz!!!!!!!!! 25.08.06, 19:22 A czemu im tak zle zyczysz? Jak nie lubisz takiej formy rozrywki, to po prostu z niej nie korzystaj. Ale czemu chcesz, by innym te przyjemnosc zepsuc? Pomijam fakt, ze kilkanascie tysiecy osob kupilo bilety po to, zeby cos z tego miec, to wez pod uwage ogromhy trud osob w to zaangazowanych - przede wszystkim aktorow, chorzystow i muzykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani nie denerwuj się chłopczyku IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 00:03 bo Ci żyłka pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Wielkie odliczanie przed premierą opery "Ça i 25.08.06, 19:17 A widziales to przedstawienie? Slyszales te muzyke? Jesli nie, to stul pysk :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczmarek Malkontenci IP: 192.35.79.* 25.08.06, 21:06 Oj co za malkontenci w tym Poznaniu mieszkaja! Najwieksi w Polsce tzn w Europie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani nie ma nic gorszego niż... IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 00:03 pseudoznawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: Wielkie odliczanie przed premierą opery "Ça i IP: 83.238.132.* 26.08.06, 00:04 zgadzam sie wiele chałasu o nic , to ze wszystko na scenie jest wielkie nie znaczy ze przedstawienie jest wielkie a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak Re: Wielkie odliczanie przed premierą opery "Ça i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 00:20 bardzo jestem ciekaw czy opinia lepiej znajaca sie na Operze też stwierdzi, może z pewnym zażenowaniem, że król jest nagi, chyba że ani to król, ani też nikt nie liczył, że będzie o co kruszyć kopie... ja tam spodziewałem się znacznie ciekawszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 i po kiczu... IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 00:45 naturalizm obrazów, o ostrzu antyklerykalnym, po JPII />>Papież przeciwny prawom człowieka<</ trąci myszką... To >>wielki wyczyn<< wystawić to >>coś<< w Polsce, w Poznaniu, jako zwieńczenie obchodów CZERWCA 56, w roku 25 lecia Solidarności, wyrosłej z chrześcijańskiej wspólnoty narodowej, dumnej z wyboru Polaka na Stolicę Piotrową i czerpiącej siły do walki ze złem z Jego posługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk nie masz racji... IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 00:58 papiestwo to nie tylko JPII, wystarczy wspomnieć niejednoznaczną postawę Watykanu wobec Hitlera i jego wyczynów. Poza tym jednak ja w tych scenach widziałem zupełnie coś innego - mianowicie to, że Kościół zawsze reaguje z opóźnieniem na zmiany społeczne i nie ulega tu emocjom. Taka postawa może się nie podobać autorom wszelkich rewolucji spoglądającym tęsknie po tych, którzy mogliby szybko (w końcu to rewolucja) poprzeć ich idee. Jak historia uczy, idee zwykle są szczytne, gorzej z wykonaniem - więc ostrożność można tu nawet postrzegać jako cnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk warto poczytać jeszcze to: IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 01:01 pl.wikipedia.org/wiki/Wielka_Rewolucja_Francuska mało tego jest, ale wystarczy, aby uniknąć pewnych nadinterpretacji wobec tematu opery. Odpowiedz Link Zgłoś
cdsg Re: i po kiczu... [??? LOOL] 26.08.06, 01:12 po......kiczu?? whatever brak mi słów ale trudno w ogóle nie skomentować.. więc.. cóż, nie ma to jak fanatyzm. Widziałeś gdzieś na ekranach Jana Pawła II? > naturalizm obrazów, o ostrzu antyklerykalnym, po JPII > />>Papież przeciwny prawom człowieka<</ > trąci myszką... > > To >>wielki wyczyn<< wystawić to >>coś<< w Pols > ce, > w Poznaniu, > jako zwieńczenie obchodów CZERWCA 56, > w roku 25 lecia Solidarności, > wyrosłej z chrześcijańskiej wspólnoty narodowej, > dumnej z wyboru Polaka na Stolicę Piotrową > i czerpiącej siły do walki ze złem z Jego posługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: i po kiczu... [??? LOOL] IP: 194.146.219.* 26.08.06, 01:31 fakt ze skrytykowano kosciol jako instytucje jest jak najbardziej na miejscu ale w odniesieniu do rewolucji francuskiej i generalnie do wydarzen tamtego czasu, kiedy kosciol byl obronca ancien regime'u.. tyle tylko, ze to mialo byc na czesc czerwca 56' a kazdy kto zna historie zrywow wolnosciowych w latach PRL wie, ze Kosciol zawsze stal po stronie robotnikow.. jednym slowem "ca ira" nie niesie uniwersalnego przeslania wlasnie z powodu zbytniego zakotwiczenia w realiach rewolucyjnej Francji- ale to przeciez nie wina watersa - ci co go zapraszali chyba wiedzieli co biora.. Odpowiedz Link Zgłoś
cdsg Re: i po kiczu... [??? LOOL] 26.08.06, 11:16 słusznie że zauważasz że to nie wina Watersa - on tego nie pisał na żadną okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amirez Ukarać gościa, który to wymyslił ! IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 15:17 Obejrzałem w Tv - gniot, kicha, lipa, badziewie. Jak można coś takiego sprowadzać do Poznania i wywalać 5 mln złotych ? Trzeba być kompletnie bez gustu i wyobraźni. A tak na marginesie co ma wspólnego Poznański Czerwiec z Rewolucją Francuską ? Ukarać gościa, który to wymyslił !!! Odpowiedz Link Zgłoś