waldi0304 24.10.06, 12:31 witam. czy ktos może w przyblizeniu opisac jakie są koszty budowy domu ok 140m/2.parter z poddaszem użytkowym.duspadowy dach,dachówka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: c Re: koszty budowy domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:44 ok 160tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: koszty budowy domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:44 stan surowy oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: koszty budowy domu IP: *.icpnet.pl 24.10.06, 17:14 127m2 pow uzytkowa - 168m2 pow po podlodze, porotherm25P+W, dachówka ceramiczna Ruppceramika, stan surowy otwarty z podbetonami i ocieplonymi fundamentami - ok 105tys (bez kosztow mediów, działki, projektu i adaptacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: koszty budowy domu IP: *.icpnet.pl 25.10.06, 23:21 średnio licz od 2000 do 2500 za metr za wykończony dom do zamieszkania oczywiscie bez kosztów działki , przyłączy, róznych opłat adminsitarcyjnych itp ja mam prawie 140 metrów powierzchni uztkowej, po podłodze 170, domek z dwuspadkowym dachem krytym dachówka ceramiczną, sciany porotherm 30, garaz - za sam stan surowy otwarty dalam niecale 110.000 tysięcy, w przyszłym roku kończę, chce za całośc sie zmieścic w 300.000 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: koszty budowy domu IP: 62.189.41.* 26.10.06, 04:04 Bzdurne wyliczenia. KOlega wlasnie konczy 1 etap budowy i za stan surowy otwarty wyszlo mu 85 tys. Dom ok 130m z poddaszem Pamietaj ze jezeli chcesz zminimalizowac koszty pilnuj sam wszystkiego a zaoszczedzisz mase kasy. Cierpliowsc i konsekwencja - telefonowac do wszystkich skladnic, hurtowni a tyle bedziesz mial w kieszeni ze sie zdziwisz. Ceny sa masakrycznie rozne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: koszty budowy domu IP: *.icpnet.pl 26.10.06, 09:36 zgadza sie. ja np dachowke biore nie z poznania a z gniezna. w poznaniu po pierwsze ze (na wrzesien) dachowka bylaby dopiero w styczniu - i to w 3 hurtowniach ktore ja sprzedaja, a po drugie zaplaciłbym za nia ok 13000, za to w gnieznie zapłacilem 10000tys i dachowka byla od zaraz - teraz czeka na placu na konstrukcje dachowa. podobnie z betonem - sa betoniarnie ktore proponuja beton bez faktury i oczywiscie w pierwszej chwili wydaje sie tanszy, ale gdy wezmiemy pod uwage mozliwosc odliczenia 15% vat (roznica po wejsciu do unii), to mamy beton z faktura - czyli potwierdzeneim ze jest to B25 a nie nm B15 i sporo tanszy. jak ktos ma kase to zleca budowe domu firmie i nie martwi sie o nic. jak ktos ma kase i chce ja jeszcze zaoszczedzic to kontroluje finanse i dwa razy liczy kase ktora wyda na pateriały i robocizne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: koszty budowy domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 23:37 czy możecie polecić tanią firmę budowy domu.Moze to byc też dom kanadyjski.szukam małych firm ale nie mniej solidnych niż te bardzo reklamowane Odpowiedz Link Zgłoś
waldi0304 Re: koszty budowy domu do Adama. 13.11.06, 21:56 na dzien dzisiejszy jest problem z ekipą budowlaną.jak jest dobra i z cenami normalnymi to terminy w 2007r. ma zajęte.miałem 2 i odmówili mina 2007.postaraj się coś załatwić z przyjezdnymi.wągrowiec,z.góra itd. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: koszty budowy domu IP: 165.72.200.* 14.11.06, 10:34 Ja wybudowałem dom Kanadyjski z mojego projektu i jestem bardzo zadowolony super ciepły, szybko wybudowany, więcej na ten temat pisz mpieszak@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
waldi0304 Re: koszty budowy domu 27.10.06, 16:33 Dzięki za opinie.Zyczę wszystkim samych radosnych dni podczas budowy.narka.WALDI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: koszty budowy domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:49 zgadzam sie, jak wszystkiego dopilnujesz, liczysz kazdy grosz i patrzysz pracownikom na rece to dom moze wyjsc nawet o polowe mniej! Odpowiedz Link Zgłoś