jak38 15.11.06, 22:51 Artur Roger na wiceprezydenta Poznania! buhaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: posen Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:28 Hubert wieczny kandydat? Jako szef klubu radnych nie męczył się pracą, nie sprawdził się, to teraz "w nagrodę" rzucą go do innych zadań. Wiceprezydent na miarę metropolii albo dynamiczny szef rady miasta? A Ganowicza za dobry wynik w wyborach trzeba wyrzucić? Niech se chłopina nie myśli, że tacy są potrzebni! Ten kto to wymyślił chyba nie był trzeźwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:35 W czym ten Hubert taki dobry jest: w radzie miasta poznać się nie dał, a miał już być przecież wojewodą albo wicewojewodą , zastępcą prezeydenta (to znowu), prezydentem, chyba wice marszałkiem. Jeszcze tylko nie aspirował na starostę powiatu i biskupa, no ale młody jest, ma jeszcze czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:40 A MPW jest chyba mądrzejsza niż ten tekst i nie sądze, żeby taki kwartet sobie zafundowała. Jako ew. prezydent Poznania będzie chciała osiągnąć sukces, a w tym zestawie to niemozliwe. PK swoję szansę już miał i starczy, a ZŁ to lobbysta i nie koniecznie o interes miasta mu chodzi, ale o swój własny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: 195.20.110.* 16.11.06, 07:28 Matko - tylko nie Klepka... Przecież on jest gorszy od Frankiewicza!!! No lepszy to chyba tylko w ... trunkowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:43 A kto to jest Artut\r Roger? Odpowiedz Link Zgłoś
milomi1 jestem wyborcą i chce wiedzieć... 16.11.06, 08:44 Jestem wyborcą i chce wiedzieć kogo Maria Pasło Wiśniewska wprowadzi do Magistratu jak zdobędzie władzę. Nie zgadzam się na Świątkowskiego. ten facet się nie przemęczał w Radzie Miasta. Był jednym z największych leni i bumelantów. Klepka też ma swoje za skórą, pomimo że to miły w bezpośrednim kontakcie człowiek. Zbigniew Ławniczak to kiepski lobbysta jak to ktoś powiedział. Człowiek z o wiele większymi ambicjami niż umiejętnościami. Nic dobrego z tego nie będzie. Natomiast jeśli chodzi o Rzepkę, to wystarczy zobaczyć skąd pochodzi - TPSA. Taki właśnie syf proponuje nam Pasło. SKŁAD DRuŻYNY LENIWEJ MARYSI - LENIWY HUBERT, ŚREDNI KLEPKA, KIEPSKI ŁAWNICZAK i MARNY RZEPKA. Jeżeli tak nie jest to proszę o sprostowanie. PODOBNO PLATFORMA NIE MA SIę CZEGO WSTYDZIć. PODOBNO PLATFORMA NIE MA NIC DO UKRYCIA. JEżELI TAK JEST FAKTYCZNIE TO PROSZę POWIEDZIEć MARIO - KTO BęDZIE TWOIM ZASTęPCą. PRZEKAZUJESZ INFORMACJE NA TEMAT FINANSOWANIA SWOJEGO BIURA, NA STRONIE INTERNETOWEJ, MóWISZ O PRZEJRZYSTOśCI A TYMCZASEM ROBISZ TAJEMNICE Z TEGO KTO MA RZąDZIć MIASTEM. UWAżAM żE TO HIPOKRYZJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: jestem wyborcą i chce wiedzieć... IP: *.echostar.pl 16.11.06, 08:59 Myślę, że MPW gra strategicznie, a nie taktycznie. Dobrze, że nie ujawnia swoich vice- w końcu targi z PiSem trwają i być może PiS dostanie jedną vice. > Jestem wyborcą i chce wiedzieć kogo Maria Pasło Wiśniewska wprowadzi do > Magistratu jak zdobędzie władzę. Nie zgadzam się na Świątkowskiego. ten facet > się nie przemęczał w Radzie Miasta. Był jednym z największych leni i bumelantów Czyżby miał być twoim szefem w Magistracie??? Ps. Przypomnijcie sobie wybory sprzed 4 lat. Wtedy też Grobelozaur ukrywał swoich vice-, i jakoś Grobelodaktyle nie miały z tym problemu... Obecni vice- Grobelozaura, to jakby nie patrzeć - pajace bez pomysłu na miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Bajki Wyborczej. IP: *.echostar.pl 16.11.06, 09:12 Piękny artykuł zainspirowany przez Grobelnego. Klepka nie może gdyż jest karany. Ławniczak nie ma właściwego wykształcenia. Świątkowski zle się kojarzy. Rzepka pracował u Kulczyka. Pięknie to Grobelny przemyślał aby zdyskredytować MPW. Na całe szczęście Zastępcami MPW będą pierwszoligowi menagerowie. W odróżnieniu od Grobelnego MPW nie toleruje przeciętnych urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
milomi1 Re: Bajki Wyborczej. 16.11.06, 09:16 No menadżerowie. Malanowski i Rajewicz. hehhehe. Pewnie. Są super. Krzysztof Jarczyński też. nie mogę. Gość portalu: Ryszard Ochódzki napisał(a): > Piękny artykuł zainspirowany przez Grobelnego. > > Klepka nie może gdyż jest karany. > Ławniczak nie ma właściwego wykształcenia. > Świątkowski zle się kojarzy. > Rzepka pracował u Kulczyka. > Pięknie to Grobelny przemyślał aby zdyskredytować MPW. > > Na całe szczęście Zastępcami MPW będą pierwszoligowi menagerowie. > W odróżnieniu od Grobelnego MPW nie toleruje przeciętnych urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
bloggi Re: jestem wyborcą i chce wiedzieć... 16.11.06, 22:56 Drogi sztabowcu Grobelnego! Zanim coś napiszesz to wyraźnie przeczytaj tekst! Kandydatka odcina się od treści artykułu i podawanych w nim spekulacji. I jeszcze jedno - myśl logicznie. Pasło-Wiśniewska jest przejrzysta - podaje oświadczenie nt. finansowania swojego biura na stronie interentowej. Nazwisk zastępców nie podaje bo.. póki co jest posłem. Nie robi żadnych gierek ani handlu stanowiskami. I bardzo dobrze. Jak wygra to znajdzie zastępców. Jedno jest pewne nie będą nimi ani Frankiewicz, ani Kruszyński, ani Kayser. Wszyscy pokazali, że są beznadziejni i nie potrafią dobrze zarządzać. Mam za złe Grobelnemu, że tolerował ich niekompetencję przez ostatatnie lata. Nie rozumiem też dlaczego "GW" funduje wogóle takie artykuły. O co Wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: jestem wyborcą i chce wiedzieć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:24 Dziennikarze sieją zamęt , bo żyją z sensacji.A z drugiej strony najłatwiej załatwia się porachunki wysyłająć w świat plotkę czy nieprawdziwą informację. To bardzo nieładnie ze strony sztabowców Grobelnego, że w tę chorą grę ,wciąga poznańskie media.Brawo dla Pani Marii pasło Wiśniewskiej, że zachowuje spokój i nie daje się sprowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Paweł Rzepka IP: *.icpnet.pl 16.11.06, 10:35 Paweł Rzepka - super kandydat, ojciec mojego kumpla z podstawowki; teraz juz na pewno glosuje na Wisniewska :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.man.poznan.pl 16.11.06, 10:53 "Przypomnijmy, że prezydent Grobelny deklaruje współpracę z tym samym gronem zastępców, które zatrudnia dzisiaj." Mam nadzieję, że Grobelny przegra - nie potrafię sobie wyobrazić kolejnych czterech lat rządów nieudolnego Frankiewicza i niekompetentnego "desantowca" Kruszyńskiego... Ludzie! Nie głosujcie na Rysia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleks Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:30 Mam nadzieję, że Grobelny przegra i wygra Pani Maria Pasło Wiśniewska. A propos -najbardziej atakowani są ci, którzy przez wrogów uważani są za niebezpiecznych.Darujcie sobie zwolennicy Rysia te inwektywy pod adresem Huberta , Klepki, Rzepki itd. Na nic sie wam to nie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleks Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:38 Poznaniacy, czy w dalszym ciągu chcecie rządów Pana Macieja Frankiewicza.Powiedzieliście mu "nie" w wyborach na radnego, powiedzcie również "nie" dla wiceprezydenta. Jeśli tego nie zrobicie, macie, jak w banku "nowego" zastępcę Ryszarda Grobelnego, a wraz z nim bałagan w oświacie,komedie z zamykaniem przedszkoli i szkół, zabieranie pieniędzy tym placówkom na nieudane inwestycje sportowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herz jesteś z hubercikiem na Ty? IP: 83.238.246.* 16.11.06, 11:55 Rafleks, ale tym znajomości. Normalnie pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: jesteś z hubercikiem na Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:23 A ty byś chciał i nie możesz? Nie martw się -nie można mieć wszystkiego. Ty na pewno jesteś "na ty" z Rysiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: 80.50.95.* 16.11.06, 12:39 Czy Paweł Klepka to ten sam eks-wice-prezydent od Szczęsnego? Jeżeli tak to współczuję Pasło i napewno nie będę na nia głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróźny Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.icpnet.pl 16.11.06, 16:07 Nie, Klepka to ten od Fujibany. Zastepca Grobelnego z poprzedniej kadencji. Fujibany nie zbudowal ale co w Japonii posiedzial to posiedzial :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektor Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:11 wszystko zależy od tego, czy Tomczak i PiS poprą Pasło - Wiśniwską. jak tego nie zrobią, to zarówno Pasło - Wiśniewska i jej zastępcy będą wirtualnym marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:33 Nie przeceniajcie możliwości Tomczaka. To nie on o tym będzie decydował, tylko Poznaniacy.A oni już wybrali. Ponad 6o procent wyborców w ubiegłą niedzielę powiedziało "nie" Panu Prezydentowi Grobelnemu. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:40 A propos ewntualnych "starych-nowych" zastępców Pana Prezydenta Grobelnego. Czy Pan Frankieiwcz skończył studia, jeśli tak to jakie i kiedy? Wszyscy przecież pamiętamy jego problemy z objęciem urzędu, gdy na jaw wyszedł brak dyplomu wyższej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.kp.pl 16.11.06, 17:15 Teraz to juz pokazujesz swoja malosc. frankiewicz byl studentem politechniki poznanskiej, zoostal z nij wywalony za dzialalnosc opozycyjna kiedy wprowadzono stan wojenny. zostal na wiele miesiecy internowany. a skoro ty zadajesz takie pytania to widac ze masz tytul wyzszej uczelni, bo jak wiadomo tytul magistra absolutnie o niczym nie swiadczy a juz na pewno nie o widzy i dobrym wychowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleks Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:25 Stan wojenny skończył sie ponad 20 lat temu, więc był czas na ukończenie studiów.Oczywiście zgadzam się z tym , że sam dyplom wyższej uczelni nie świadczy o mądrości, ale przepisy mówią wyrażnie, że na stanowisku wiceprezydenta miasta trzeba sie okazać dyplomem wyższej uczelni.I co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Frankiewicz i Grobelny Sp.z mocno o.o. IP: *.echostar.pl 16.11.06, 17:56 Frankiewicz musi zostać ! Jak zostanie to jego szwagier Dyr.POSiR Rajewski i drugi szwagier z Maxera napewno szybko i sprawnie, rodzinnie rozstrzygną kolejny przetarg na stadion.Może i szybko nie zbuduja ale za to ile kasy do wyciągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: Frankiewicz i Grobelny Sp.z mocno o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:44 I co się w tym Poznaniu porobiło? W Wydziale Oświaty Urzędu Miasta też pracują szwagrowie - dyrektor Tomczak i jego zastępca Mróz.Sa bardzo lojalni wobec siebie i swoich szefów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 22:12 No to rzeczywiście , jak został wywalony za działalność opozycyjną to mu się dyplom PP należy GRATIS. Frankiewicz to demolant sportu w Poznaniu , niszczyciel przedszkoli i szkół , anarchista co malował konsulaty na czerwono. Teraz i wyłysiał i zaczął szpetnie seplenić. Jazxda do tej chałupy co mu drogę gratis ciągnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:15 wyspij sie chlope, bo bredzisz i to po chamsku. łatwo bluzgać anonimowo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:18 to bylo do twgo intelektualnego polemisty o wielkiej cywilnej odwadze co pod ksywka wania sie ukrywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo ale 30% nie wybrało Leniwej Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:05 refleks. Mówisz że 60 procent nie wybrało Grobelnego. Oczywiście. Ale też 60% nie wybrało Pasło. Nie wiesz jak si zachowają w drugiej turze. Poza tym więcej Poznaniaków powiedziało tak grobelnemu niż Wiśniewskiej. Nie smuci Cię to? Zapytaj Marii. Może Cię pocieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: ale 30% nie wybrało Leniwej Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:30 Już z tego określenia wynika, że pracujesz w sztabie Rysia Grobelnego. Pracuj, pracuj, już niedługo, jeszcze tylko tydzień. Spotkamy się zapewne w róznych sztabach wyborczych. Ja będę pił szampana, a TY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki II tura : MPW 32.7 RG 31.9 IP: *.echostar.pl 16.11.06, 18:38 Nie martw się kilo. Rysiek znadzie Ci jakąś robotę u Kulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Google zainwestuje w Krakowie IP: *.echostar.pl 16.11.06, 18:46 Widzisz klio ! Będzie robota.Co prawda w Krakowie ale za to podziękuj Rysiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki LG Philips LCD we Wrocławiu IP: *.echostar.pl 16.11.06, 18:51 Będziesz miał bliżej.Nie zapomnij przed wyjazdem podziekować Rysiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Bosch/Siemens i Dell w Łodzi IP: *.echostar.pl 16.11.06, 18:59 kilo ! Możesz tam spróbować.Dołącz do CV Rankigi pt.Poznań nr1 zamówione przez Rysia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q a JVC w Bolesławcu - dzięki Rysiu !!! IP: 195.20.110.* 17.11.06, 10:53 :-/ Grobelny WON !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł L.Klepka Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:47 Po co ten JAD.Można nie zgadzać się z moimi pomysłami ale dlaczego od razu obrażać.Do dzisiaj nie spotkałem się z innymi pomysłami na rozwiązanie problemów komunikacyjnych Poznania.Informacje w dzisiejszej gazecie nie potwierdzam.Nigdy wcześniej i obecnie nie miałem zamiaru powrotu do Urzędu Miasta.Praca na stanowisku zastępcy prezydenta miasta,przypomina mi prace sapera.Od czterech lat jestem osobą prywatną i proszę nie piszcie o mnie nieprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 22:14 Rzepka do rzepy , Klepka do klepek , Ławniczak do na ławe , Świątkowski do święta. FARSA!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bloggi Re: Na powyborczej giełdzie pojawiają się nazwisk 16.11.06, 22:58 Gość portalu: observer napisał(a): > Rzepka do rzepy , Klepka do klepek , Ławniczak do na ławe , Świątkowski do > święta. FARSA!!!!!!!!!!!!!!!! a Ryszard na księżyc. Ale na jego ciemną stronę. Zeby nie był widoczny. Do widzenia panie RG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Co wy tam Rysiu palicie ? IP: *.echostar.pl 17.11.06, 12:17 Po 26.11 zapytajcie : Co wy tam Rysiu palicie ? A jest tego ! Dyrektorzy Wydziałów już kopiują kwity. Odpowiedz Link Zgłoś