pan.nikt 07.04.07, 12:09 Wszystkim forumowiczom. Smacznego jajeczka, mokrego dyngusa, bogatego zajaczka. Specjalne życzenia dla przemiłych forumowych dziewczyn (szczególnie w temacie jajeczek i dyngusa) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiks4 Re: Wesołych świąt, Happy easter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 13:51 Wprawdzie nie jestem dziewczyną ale dziękuje za życzenia i wzajemnie Tobie życzę także Wesołych, radosnych Świąt Wielkanocnych. Czyżby Ci przyszło - biedaku- spędzać Święta z dala od kraju i rodziny? To dołączam do maila trochę zapachu domowej szynki i wędzonej kiełbasy z chrzanem. Tak teraz pachnie Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Wesołych świąt, Happy easter 08.04.07, 00:03 ano świeta na obczyźnie. Z tym, że szynkę, chrzan białą kiełbasę mam w lodówce. Ot kupiłem w polskim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
peel7 Re: Wesołych świąt, Happy easter 07.04.07, 15:50 A co to jest Easter?? Ledwo wyjechałeś już zapomniałeś polskiego w gębie?? Ja znam emigrantów polonijnych w 4 pokoleniu, którzy mówią przepiękną literacką polszczyzną, a tacy co wyjechali 5 minut temu po minucie na obczyźnie zapominają języka ojczystego - poprostu WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Wesołych świąt, Happy easter 08.04.07, 00:01 ależ nie zapomniałem. Napisałem po polsku i tylko dodałem po angielsku. Sam potępiam tych, którzy "zapominają" Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Wesołych świąt, Happy easter 07.04.07, 17:42 pan.nikt napisał: "...Wesołych świąt, Happy easter..." Frohe Ostern und der reiche Osterhase! Odpowiedz Link Zgłoś