Dodaj do ulubionych

Kiedy się stanę plamą na ścianie....

05.12.01, 15:45
Właśnie słucham w Zetce. Nowa piosenka Beaty Kozidrak. Tekst trochę
makabryczny..
Kiedy się stanę plamą na ścianie nie myśl o mnie źle????
"Co autor ma na myśli?"Chciałoby się spytać....
Obserwuj wątek
    • Gość: ariel Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 18:20
      ona jest w ogóle jakąś maniaczką- złoty descz , ołowiane chmury..kto orientuje
      się w slangu to wiec o co lata! i teraz jescze ta plama...
      • Gość: lol Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 22:58

A co autorka miała na myśli śpiewając iż "jest tak dziwna jak to miasto"? A w
        ogóle lubelska popelina rulez -Budka Suflera ;) hehe
        • Gość: Zuza Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.as1.man.portone.com 05.12.01, 23:03
          Wlasnie przed chwila slyszalam te piosenke i nie wiem o co jej chodzi. Moze po
          prostu tak jej sie rymowalo i bylo latwiej. Ale trzeba to oddac Beacie, ze
          metafory ma troche dziwne i zrozumiale tylko autorce.

pozdr.
        • Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 23:08
          Gość portalu: lol napisał(a):

>
          > A co autorka miała na myśli śpiewając iż "jest tak dziwna jak to miasto"? A w
          > ogóle lubelska popelina rulez -Budka Suflera ;) hehe

A czy to nie ona spiewala o tym ze jak ktos nosi spodnie to musi od razu
          walczyc????
          a juz rewelacja dla mnie to text "..siedze i siedze , mysle i mysle..." moje
          motto zyciowe;)
        • student# Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 06.12.01, 09:54
          Zależy o jakie miasto chodzi. W niektórych przypadkach to może mieć sens. :-)
          A propos ktoś pamięta o jakie miasto chodziło w tej piosence ?
      • Gość: Mar złoty deszcz IP: 213.25.197.* 16.12.01, 14:27
        Gość portalu: ariel napisał(a):

> ona jest w ogóle jakąś maniaczką- złoty descz , ołowiane chmury..kto orientuje
        > się w slangu to wiec o co lata! i teraz jescze ta plama...

Złoty deszcz to najczęściej "poetyckie" określenie zabaw seksualnych z moczem.
        Plama na ścianie... no cóż, gdyby to mówił facet, to miałbym pewną teorię, ale
        baba???
    • Gość: anka9009 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 21:20
      ja tych tekstów nigdy nie kapowałam
      ale lubię ich słuchać
      • Gość: MaciejK Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.radiomerkury.pl 09.12.01, 10:02
        Nic nie rozumiecie, ją maż ciągle bije i jak bryzga krew to sa potem plamy na
        ścianie, to przecież takie zyciowe...
        • Gość: anka9009 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 19:46
          Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Nic nie rozumiecie, ją maż ciągle bije i jak bryzga krew to sa potem plamy na
          > ścianie, to przecież takie zyciowe...

ty pewnie bijesz żonę skoro to dla ciebie takie życiowe
          • Gość: MaciejK Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.radiomerkury.pl 17.12.01, 12:07
            Gość portalu: anka9009 napisał(a):
            >
            > ty pewnie bijesz żonę skoro to dla ciebie takie życiowe

Droga kolezanko-albo masz złą wolę albo inteligencją nie grzeszysz-no pewnie ze
            biję żonę(po śniadaniu, obiedzie i kolacji-bo zupa była za słona) przynajmniej
            dzięki temu nie gada takich głupot jak Ty...
    • pixidixi Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 09.12.01, 13:23
      Tekst w sam raz dla samobójców albo psychopatów. Gratulacje dla twórcy!
      • misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 09.12.01, 13:49
        To miasto z beatowej piosenki to Wawa. Co się dziwić... ;-)

Cóż, piosenki dziwne, ale ja jedną nawet lubię. To "Nie odnajdzie więcej nas ta
        sama chwila". Przyjemne.

Pzdr :-)
        Misia
        • Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 14:41
          misiamisia napisał(a):

> To miasto z beatowej piosenki to Wawa. Co się dziwić... ;-)
          >
          > Cóż, piosenki dziwne, ale ja jedną nawet lubię. To "Nie odnajdzie więcej nas ta
          >
          > sama chwila". Przyjemne.
          >
          > Pzdr :-)
          > Misia

Mów niech twoje slowa zbudza krew
          Niech wszystko będzie już O.K.
          Jest tyle miejsc do których powrócimy - lub jakos tak;) wczoraj wracając z
          nocnych szaleństw;) owa songa słyszalem w taxi:) poczatek zapamietałem:)
          • misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 09.12.01, 17:14
            Bravo, Radost! Jeszcze byłeś w stanie? No, no... Podziwiam...

;-)

Misia
    • Gość: mimika Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 19:51
      misza01 napisał(a):

> Właśnie słucham w Zetce. Nowa piosenka Beaty Kozidrak. Tekst trochę
      > makabryczny..
      > Kiedy się stanę plamą na ścianie nie myśl o mnie źle????
      > "Co autor ma na myśli?"Chciałoby się spytać....

no jak to??????? nie wiecie????? to piosenka o burzliwej milosci... zakazanej...o
      takiej ktoora sie ukrywa.. i ktoora musi minac (kiedy juz wszedzie malo mnie
      bedzie)... i dla takiej milosci (warto czekac wiek)
      • misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 14.12.01, 22:15
        A może to miało być "palmą na ścianie", ale autorowi zdarzyła się mała
        literówka, a biedna Beata nie zajarzyła... ;-)

Pzdr
        Misia

MC & HNY O<|:-{ >
        • misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 15.12.01, 10:26
          Wow, wydrukowali nas!!!!!

:-)

Pzdr
          Misia o<]:-) >
          • Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 13:28
            misiamisia napisał(a):

> Wow, wydrukowali nas!!!!!
            >
            > :-)
            >
            > Pzdr
            > Misia o<]:-) >

Tylko mnie wydrukowali z bledem:)napisalem ze poczatek zapamietalem:) a w
            gazecie " ze wzgledu na okolicznosci poczatku nie pamietam"
            ale i tak fajnie;) a nawet bardzo fajnie:))
            • misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 15.12.01, 17:11
              Yhm, tylko trochę żałuję, że moja "palma" nie zdążyła się pojawić...

:-(

Misia

Pzdr o<|:-{ >
              • Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 18:25
                misiamisia napisał(a):

> Yhm, tylko trochę żałuję, że moja "palma" nie zdążyła się pojawić...
                >
                > :-(
                >
                > Misia
                >
                Ktos dal plame:) ze nie mogli Ciebie wydrukowac:)
                Ale plama...
                > Pzdr o<|:-{ >

• redakcja Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 17.12.01, 13:36
              Ojoj! Bardzo bardzo przepraszamy. I bijemy się w piersi. Nie możemy napisać, że
              to się nie powtórzy. Bo zawsze może się taki głupi błąd powtórzyć. Ale
              zapewniamy, że bardzo się staramy, by nigdy czegoś takiego nie było.
    • Gość: anka9009 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 21:55
      a co to jest kamienny las?
      wiecie,że Gazeta wydrukowała ten wątek
      • diana5 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 15.12.01, 23:40
        No, no gratuluję wydruku:)
        Co do pani Kozidrak to teksty jej piosenek wywołują u mnie dziwne, bardzo
        nieprzyjemne odczucia, więc jak ją słyszę w radiu to od razu zmieniam stację,
        podobną awersję budzi we mnie Urszula. Brr...tego nie da się słuchać.
        • misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 16.12.01, 17:14
          Zgadzam się co do, moim zdaniem żałośnie miauczącej, Urszuli.
          Ale, cóż, niektórzy obie te panie lubią, a o gustach się nie dyskutuje.

O talentach też się nie powinno, więc ja już przestaję. Chociaż strasznie mnie
          korci, żeby napisać, że... Stop.

:-)

Misia
    • Gość: eor Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.swipnet.se 17.12.01, 13:43
      Przy okazji skladania zyczen w imieniu forum Lublin zauwazylem, ze nasze
      "gwiazdy" nie maja tu zbyt wielu fanow. Strasznie sie zmartwilem:))))

Nie wiem, czy Was to pocieszy, ale w Lublinie, mimo, ze wrazliwosc powinna byc
      ta sama, takze nikt nie wie o co chodzi w tekstach Beaty K. Mialem ja kiedys za
      sasiadke. Tez nic nie rozumialem......:)))

Podrawiam serdecznie, Eor
      • misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 17.12.01, 16:34
        Zauważyliście, że w Polsce często sąsiad nie rozumie sąsiada...? Moim zdaniem -
        zbyt często...

Pzdr
        Misia
        • Gość: eor Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.swipnet.se 18.12.01, 15:50
          Przepraszam, ale jeszcze raz cos wtrace na wypadek gdyby komentarz Misi odnosil
          sie do mnie:

Misiu, to byl tylko dowcip. Slaby, bo slaby, ale dowcip. Zbyt krotko bylismy
          sasiadami i zbyt mlody wowczas bylem. Nie wiem, czy ludzie nie rozumieja
          sasiadow. Ja swoich lubie. Tyle, ze ja generalnie lubie ludzi. I wszystkich
          staram sie zrozumiec. Bo ja taki dobry czlowiek jestem (ale autoreklama:))))

I juz uciekam i nie zaklocam Wam forum. Pozdrawiam. Pa.:)))))
          • Gość: salog Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: 195.216.103.* 18.12.01, 16:40
            Przepraszam, że tak na koniec dyskusji z butami się tu ładuję, ale sprawa jrest
            jasna: kiedy się stanę plamą na ścianie, to piosenka o miłości pisana z
            perspektywy związku pomiędzy komarem a muszką owocówką. Ptsryk iskierka
            zgasła...

Spokojnych i Radosnych Świąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka