misza01 05.12.01, 15:45 Właśnie słucham w Zetce. Nowa piosenka Beaty Kozidrak. Tekst trochę makabryczny.. Kiedy się stanę plamą na ścianie nie myśl o mnie źle???? "Co autor ma na myśli?"Chciałoby się spytać.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ariel Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 18:20 ona jest w ogóle jakąś maniaczką- złoty descz , ołowiane chmury..kto orientuje się w slangu to wiec o co lata! i teraz jescze ta plama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 22:58 A co autorka miała na myśli śpiewając iż "jest tak dziwna jak to miasto"? A w ogóle lubelska popelina rulez -Budka Suflera ;) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.as1.man.portone.com 05.12.01, 23:03 Wlasnie przed chwila slyszalam te piosenke i nie wiem o co jej chodzi. Moze po prostu tak jej sie rymowalo i bylo latwiej. Ale trzeba to oddac Beacie, ze metafory ma troche dziwne i zrozumiale tylko autorce. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 23:08 Gość portalu: lol napisał(a): > > A co autorka miała na myśli śpiewając iż "jest tak dziwna jak to miasto"? A w > ogóle lubelska popelina rulez -Budka Suflera ;) hehe A czy to nie ona spiewala o tym ze jak ktos nosi spodnie to musi od razu walczyc???? a juz rewelacja dla mnie to text "..siedze i siedze , mysle i mysle..." moje motto zyciowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
student# Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 06.12.01, 09:54 Zależy o jakie miasto chodzi. W niektórych przypadkach to może mieć sens. :-) A propos ktoś pamięta o jakie miasto chodziło w tej piosence ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar złoty deszcz IP: 213.25.197.* 16.12.01, 14:27 Gość portalu: ariel napisał(a): > ona jest w ogóle jakąś maniaczką- złoty descz , ołowiane chmury..kto orientuje > się w slangu to wiec o co lata! i teraz jescze ta plama... Złoty deszcz to najczęściej "poetyckie" określenie zabaw seksualnych z moczem. Plama na ścianie... no cóż, gdyby to mówił facet, to miałbym pewną teorię, ale baba??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 21:20 ja tych tekstów nigdy nie kapowałam ale lubię ich słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.radiomerkury.pl 09.12.01, 10:02 Nic nie rozumiecie, ją maż ciągle bije i jak bryzga krew to sa potem plamy na ścianie, to przecież takie zyciowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 19:46 Gość portalu: MaciejK napisał(a): > Nic nie rozumiecie, ją maż ciągle bije i jak bryzga krew to sa potem plamy na > ścianie, to przecież takie zyciowe... ty pewnie bijesz żonę skoro to dla ciebie takie życiowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.radiomerkury.pl 17.12.01, 12:07 Gość portalu: anka9009 napisał(a): > > ty pewnie bijesz żonę skoro to dla ciebie takie życiowe Droga kolezanko-albo masz złą wolę albo inteligencją nie grzeszysz-no pewnie ze biję żonę(po śniadaniu, obiedzie i kolacji-bo zupa była za słona) przynajmniej dzięki temu nie gada takich głupot jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
pixidixi Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 09.12.01, 13:23 Tekst w sam raz dla samobójców albo psychopatów. Gratulacje dla twórcy! Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 09.12.01, 13:49 To miasto z beatowej piosenki to Wawa. Co się dziwić... ;-) Cóż, piosenki dziwne, ale ja jedną nawet lubię. To "Nie odnajdzie więcej nas ta sama chwila". Przyjemne. Pzdr :-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 14:41 misiamisia napisał(a): > To miasto z beatowej piosenki to Wawa. Co się dziwić... ;-) > > Cóż, piosenki dziwne, ale ja jedną nawet lubię. To "Nie odnajdzie więcej nas ta > > sama chwila". Przyjemne. > > Pzdr :-) > Misia Mów niech twoje slowa zbudza krew Niech wszystko będzie już O.K. Jest tyle miejsc do których powrócimy - lub jakos tak;) wczoraj wracając z nocnych szaleństw;) owa songa słyszalem w taxi:) poczatek zapamietałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 09.12.01, 17:14 Bravo, Radost! Jeszcze byłeś w stanie? No, no... Podziwiam... ;-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimika Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 19:51 misza01 napisał(a): > Właśnie słucham w Zetce. Nowa piosenka Beaty Kozidrak. Tekst trochę > makabryczny.. > Kiedy się stanę plamą na ścianie nie myśl o mnie źle???? > "Co autor ma na myśli?"Chciałoby się spytać.... no jak to??????? nie wiecie????? to piosenka o burzliwej milosci... zakazanej...o takiej ktoora sie ukrywa.. i ktoora musi minac (kiedy juz wszedzie malo mnie bedzie)... i dla takiej milosci (warto czekac wiek) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 14.12.01, 22:15 A może to miało być "palmą na ścianie", ale autorowi zdarzyła się mała literówka, a biedna Beata nie zajarzyła... ;-) Pzdr Misia MC & HNY O<|:-{ > Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 15.12.01, 10:26 Wow, wydrukowali nas!!!!! :-) Pzdr Misia o<]:-) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 13:28 misiamisia napisał(a): > Wow, wydrukowali nas!!!!! > > :-) > > Pzdr > Misia o<]:-) > Tylko mnie wydrukowali z bledem:)napisalem ze poczatek zapamietalem:) a w gazecie " ze wzgledu na okolicznosci poczatku nie pamietam" ale i tak fajnie;) a nawet bardzo fajnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 15.12.01, 17:11 Yhm, tylko trochę żałuję, że moja "palma" nie zdążyła się pojawić... :-( Misia Pzdr o<|:-{ > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 18:25 misiamisia napisał(a): > Yhm, tylko trochę żałuję, że moja "palma" nie zdążyła się pojawić... > > :-( > > Misia > Ktos dal plame:) ze nie mogli Ciebie wydrukowac:) Ale plama... > Pzdr o<|:-{ > Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 17.12.01, 13:36 Ojoj! Bardzo bardzo przepraszamy. I bijemy się w piersi. Nie możemy napisać, że to się nie powtórzy. Bo zawsze może się taki głupi błąd powtórzyć. Ale zapewniamy, że bardzo się staramy, by nigdy czegoś takiego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 21:55 a co to jest kamienny las? wiecie,że Gazeta wydrukowała ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
diana5 Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 15.12.01, 23:40 No, no gratuluję wydruku:) Co do pani Kozidrak to teksty jej piosenek wywołują u mnie dziwne, bardzo nieprzyjemne odczucia, więc jak ją słyszę w radiu to od razu zmieniam stację, podobną awersję budzi we mnie Urszula. Brr...tego nie da się słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 16.12.01, 17:14 Zgadzam się co do, moim zdaniem żałośnie miauczącej, Urszuli. Ale, cóż, niektórzy obie te panie lubią, a o gustach się nie dyskutuje. O talentach też się nie powinno, więc ja już przestaję. Chociaż strasznie mnie korci, żeby napisać, że... Stop. :-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eor Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.swipnet.se 17.12.01, 13:43 Przy okazji skladania zyczen w imieniu forum Lublin zauwazylem, ze nasze "gwiazdy" nie maja tu zbyt wielu fanow. Strasznie sie zmartwilem:)))) Nie wiem, czy Was to pocieszy, ale w Lublinie, mimo, ze wrazliwosc powinna byc ta sama, takze nikt nie wie o co chodzi w tekstach Beaty K. Mialem ja kiedys za sasiadke. Tez nic nie rozumialem......:))) Podrawiam serdecznie, Eor Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... 17.12.01, 16:34 Zauważyliście, że w Polsce często sąsiad nie rozumie sąsiada...? Moim zdaniem - zbyt często... Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eor Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: *.swipnet.se 18.12.01, 15:50 Przepraszam, ale jeszcze raz cos wtrace na wypadek gdyby komentarz Misi odnosil sie do mnie: Misiu, to byl tylko dowcip. Slaby, bo slaby, ale dowcip. Zbyt krotko bylismy sasiadami i zbyt mlody wowczas bylem. Nie wiem, czy ludzie nie rozumieja sasiadow. Ja swoich lubie. Tyle, ze ja generalnie lubie ludzi. I wszystkich staram sie zrozumiec. Bo ja taki dobry czlowiek jestem (ale autoreklama:)))) I juz uciekam i nie zaklocam Wam forum. Pozdrawiam. Pa.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Re: Kiedy się stanę plamą na ścianie.... IP: 195.216.103.* 18.12.01, 16:40 Przepraszam, że tak na koniec dyskusji z butami się tu ładuję, ale sprawa jrest jasna: kiedy się stanę plamą na ścianie, to piosenka o miłości pisana z perspektywy związku pomiędzy komarem a muszką owocówką. Ptsryk iskierka zgasła... Spokojnych i Radosnych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś