Dodaj do ulubionych

Strzeszynek - restauracja na wodzie

31.07.07, 15:16
Czy ktoś dysponuje zdjęciami starej restauracji która pływała po jeziorze
strzeszyńskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: luelle Re: Strzeszynek - restauracja na wodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 17:22
      a taka była??
      • mankut400 Re: Strzeszynek - restauracja na wodzie 01.08.07, 11:06
        Gość portalu: luelle napisał(a):

> a taka była??

Była. Choć w realu nigdy nie widziałem jej na środku jeziora, jeżeli już to
        przycumowaną do pomostu (i raczej nieczynną).
        Może w którymś z drukowanych albumów o Poznaniu z tamtej epoki było
        propagandowe foto?
        • Gość: iwonka Re: Strzeszynek - restauracja na wodzie IP: 80.51.223.* 01.08.07, 21:17
          ja też ją pamiętam jak była przycumowana przy pomoście. Nigdy nie widziałam
          pływającej po jeziorze ( może nie pływała). W latach 70-tych była czynna, bo
          byłam w środku.
          Przenieśli ją jakoś w połowie lat 80-tych, pamiętam jak kolega opowiadał, bo
          był tam wtedy, podnoszono ją z wody jakimś super wielkim helikopterem
          sprowadzonym wtedy specjalnie do Poznania.
          Niestety kolega, który zwykle nosił ze sobą aparat fotograficzny, wtedy go nie
          miał przy sobie, możecie sobie wyobrazić jaki był wtedy wściekły.
          Może jeszcze ktoś sobie coś przypomni.
          pozdrawiam
    • Gość: des Re: Strzeszynek - restauracja na wodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:11
      Potem ostatnie lata już jako ruina spędziła przycumowana w Kiekrzu koło ośrodka
      policyjnego czy wojskowego.
    • iwonka55h zaglądaj na foto forum przerzuciłam tam link. 02.08.07, 09:03
      • Gość: MAG Re: zaglądaj na foto forum przerzuciłam tam link. IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.07, 10:12
        Kiedy ja transportowano smiglowcem do remontu spadla i sie potrzaskala! Potem wegetowala w Kiekrzu
        na osrodku MO. Szkoda ze jej nie ma bylaby super meta na letnie wieczory!
        • Gość: Piotr Re: zaglądaj na foto forum przerzuciłam tam link. IP: *.echostar.pl 02.08.07, 10:36
          Miała kształt UFO. W dolnej części były bulaje, poniżej poziomu wody. Na dużym
          pomoście zachowało się półkole, po cumowaniu. Na brzeg wyciągana była po
          pochylni - tory do dzisiaj chyba wchodzą w jezioro.
      • Gość: lynx Re: zaglądaj na foto forum przerzuciłam tam link. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:47
        Autor tego wątku też stworzył watek na foto forum ślepoto! Nadgorliwość gorsza
        od faszyzmu!
        • Gość: iwonka Re: zaglądaj na foto forum przerzuciłam tam link. IP: 80.51.223.* 02.08.07, 18:53
          każdy sądzi sam po sobie - ślepoto.
          Chciałam pomóc, a wszystkich wątków nie czytam, bo nie jestem w stanie.
          Sensu takich postów jak twój w ogóle nie rozumiem.
          • mankut400 Jak ktoś wcześniej napisał... 03.08.07, 09:04
            ...nadgorliwość gorsza od faszyzmu

Gość portalu: iwonka napisał(a):

> Chciałam pomóc, a wszystkich wątków nie czytam, bo nie jestem w stanie.
            > Sensu takich postów jak twój w ogóle nie rozumiem.
            Miło że chciałaś pomóc, ale jeżeli nawet sama wszystkich wątków nie czytasz, to
            nie twórz niepotrzebnych bytów, nie dokładaj swojej cegiełki do spamu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka