Dodaj do ulubionych

Autobus 76

11.09.07, 09:38
Odpowiedzią MPK na skargi pasażerów w kwestii autobusu 76 z Dębiny do centrum,
jedynego rozsądnego połączenia tej części Dębca z centrum, było skrócenie
(połączenie) linii. Teraz aby dojechać do centrum trzeba stracić dużo więcej
czasu na przesiadki, czekanie na tramwaj. W zamian za to MPK wciąż podnosi
ceny biletów. Likwidacja linii która istniała od zawsze jest karygodne.

Może lepiej nie uskarżać się na linie autobusowe czy tramwajowe bo MPK chętnie
je skróci lub zlikwiduje.
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Autobus 76 IP: *.komster.pl 11.09.07, 11:22
      o jakie centrum ci chodzi? jeśli masz na myśli stary rynek, to w chwili obecnej 76 zatrzymuje się o wiele bliżej niego tak, iż bez przesiadki można swobodnie (i szybciej niż poprzednio) dostać się na starówkę. Poza tym nieocenione jest uniknięcie lewoskrętu podczas wjazdu na królowej jadwigi. Czas przejazdu przez feralne skrzyżowanie przy AWFie skrocił się zauważalnie.

nie marudźić!
      • Gość: proletaryat2 Re: Autobus 76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 12:39
        > o jakie centrum ci chodzi?
        Ano chodzi o takie centrum jak KAPONIERA - z której są połączenia, dalej na
        Ogrody, Piątkowo, Sołacz, Ławicę...

>Czas przejazdu przez feralne skrzyżowanie przy AWFie skrocił się zauważalnie.
        Ale mój czas dojazdu na Kaponierę wydłużył się do 25 - 30 minut !!!, co nawet
        przy stojącym autobusie na Królowej Jadwigi, było wynikiem podobnym, za to MPK
        zmusza mnie do przesiadki przy AWF i biegania za jeżdżącymi stadem tramwajami 6
        i 12...

> nie marudźić!
        Rozumiem że codziennie jeździsz 76 i jesteś zadowolony(a)...To gratuluje bo
        chyba zaliczasz się do bardzo nielicznego grona
        • Gość: as Re: Autobus 76 IP: *.komster.pl 11.09.07, 13:23
          a tam, wszyscy popadli w jakaś depresje, "bo '76' tyle lat jeździł na dworzec". no i co z tego? widać było, ze na trasie awf-dworzec-awf autobus rzadko kiedy wypełniony był do połowy. na awfie zawsze tłumy wsiadały i wysiadały. przydało sie zatem zwiększenie częstotliwości (które w przypadku dalszego kursowania na dworzec byłoby nieekonomiczne). Dublowanie '12', jeżdżącej średnio co 10 minut na trasie awf-dworcowy-kaponiera włączając w to stanie w mega korku było bezsensowne.
          Jeśli chodzi o propagandę sm dębina, czy tam dsm w sprawie połączenia dębiny z dworcem, to od godziy 23 do 5 jeździ 243, a przecież przesiadka na awf nie jest aż taka masakryczna (zwłaszcza w kierunku dworca, bo innego na rataje :P)
          • gianni_vonsacze Re: Autobus 76 11.09.07, 13:32
            popieram asa - od kilku lat codziennie jeżdżę 76 i rzeczywiście od
            AWF w strone PKP woził praktycznie powietrze. Sam z połączenia z
            dworcem korzystałem, kiedy akurat miałem jakiś 'pociągowy' wyjazd i
            przyznaję - było to wygodne, ale z drugiej strony są przecież
            tramwaje z AWF, a jak już nie chce się komuś przesiadać, to jedzie z
            dębiny 71, wysiada na PKS i ma kawałeczek dojścia na PKP - dla mnie
            żaden problem!
            A obecna trasa 76 jest ok.
            • Gość: proletaryat2 Re: Autobus 76 IP: *.199.51.104.tesatnet.pl 11.09.07, 23:11

> popieram asa - od kilku lat codziennie jeżdżę 76 i rzeczywiście od
              > AWF w strone PKP woził praktycznie powietrze.

A gó..o prawda, ja jeżdżę z Dębca od roku 1992 i określona grupa ludzi zawsze
              jeździła dalej niż do AWF.
              Nikt tu jeszcze nie napisał o przyczynach tej "rewolucji" - jedną z przyczyn są
              oczywiście korki na Królowej Jadwigi...ale nie oszukujemy się te korki nie
              trwają tam od roku, dwóch tylko od znacznie dłuższego czasu - zatem typowe
              "mydlenie" oczu.
              Tajemnicą poliszynela jest brak kierowców w MPK i stąd wziął się pomysł
              połączenia (czytaj zlikwidowania 1 linii) linii 76 i 90...
              A najgorzej wychodzą jak zwykle na tym pasażerowie...nie dziwne wiec że część z
              nich już wkrótce na zawsze pożegna się z miejskim "przewoźnikiem"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka