Gość: wini3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:09 Czy ktoś próbował rozetrzeć mak w malakserze? Okropnie nie chce mi się wyciągać maszynki do mięsa i makutry, a zostałam zmuszona do upieczenia makowca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinos Re: mak i malakser 22.12.05, 10:39 Malaksowałam kiedyś sezam, więc i mak się powinno dać. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: mak i malakser 22.12.05, 15:05 Nigdy w zyciu. Eksperymentowalismy - nic nie wyszlo. Podobno jest jakis super-hiper-cudowny mikser Zeptera, ktory miksuje mak. Nie sprawdzalam, czy to legenda, czy prawda. 'Normalny' mikser maku nie zmiksuje. Trzeba mielic. Mozesz tez kupic jednokrotnie mielony - suszony (200g za 3 zl), ale jest taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desa Re: mak i malakser IP: *.ime.pwr.wroc.pl 22.12.05, 15:39 Albo kupić gotowy w puszce. Robię tak od kilku lat i jestem zadowolona. Można go jeszcze doprawić po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: mak i malakser IP: *.nyc.res.rr.com 22.12.05, 15:47 gdzies tu jest watek o tym jak poradzic sobie z makiem z malakserze i blendrze... podobno wychodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: mak i malakser IP: *.ghnet.pl 22.12.05, 17:06 Próbowałam... chociaż dziewczyny na forum mnie ostrzegały, że nic z tego nie będzie...i nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
giga28 Re: mak i malakser 22.12.05, 17:32 Niestety też próbowałam i nie wyszło z tego nic dlatego że malakser dobrze nie zmielił maku choć miksowałam 4 razy po kilka minut ,więc przestalam się zamartwiać i od tej pory kupuję gotowy z PROSPONY jest świetny a jeżeli chcesz więcej niż jest w puszce możesz zawsze dokupić do tego jeszcze suchy mielony i wymieszać z tym w puszce doprawić wedle gustu i GOTOWE !!! POŁOWA ROBOTY Z GŁOWY !!!!! Życze powodzenia !!!! giga28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: mak i malakser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 20:23 No to wracam do techniki mojej babci. Kiedyś miałam puszkę Prospony ale zanim zdecydowałam się skończył się okres ważności. Żadne pólfabrykaty nie wchodzą w grę, ma być tak jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: mak i malakser 22.12.05, 22:51 Malakser nie podola, ale calkiem dobrze mak zmieli mikser taki z dzbankiem do miskowania napojow, zup. Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Tu bylo o braku maszynki 22.12.05, 22:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=33485908&a=33558590 Odpowiedz Link Zgłoś