twoja.kara 25.08.03, 08:45 A co z tymi którzy jadą tylko do Solnej, Al. Wielkopolskiej??? co mają pomykać na kamasz od PST Słowiańska?? paranoja jakaś!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: Autobus za tramwaj IP: *.icpnet.pl 25.08.03, 21:17 Winogrady, Sołacz i Wilczak ........o nich szanowne MPK zapomniało. A jedyne 69, które dojezdza na Pułaskiego nabite pasazerami - nie zasłużyło na dłuzszą wersje pojazdu a co tam mniejszym raźniej........bo ciaśniej. A nasze trasówki za te 3 tygodnie? Chyba nalezy nam sie jakies wyjasnienie.......... Czyżby puszczenie T (ileś tam) w dół do Pułaskiego i dalej przez Aleję Wielkopolską do szybkiego tramwaju było niemozliwe? Przypomniały mi sie czasy Poznańskiej Partii Pieszych, którą szczególnie pozdrawiam EM Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Re: Autobus za tramwaj 26.08.03, 07:36 Gość portalu: emka napisał(a): > Winogrady, Sołacz i Wilczak ........o nich szanowne MPK > zapomniało. Na Wilczak jadą autobusy: 51, 67, 74, 83 i 90, na Sołacz: 60, 78 i 64. Na Winogrady "zatramwaje" i np 82. Kilka innych lini też przebiega w pobliżu tych dzielnic. > A nasze trasówki za te 3 tygodnie? Chyba nalezy nam sie jakies > wyjasnienie.......... I było - że zachowują ważność - a szczegóły zawsze można sprawdzić w necie, w inf. tel. albo u dyżurnych ruchu... Czyżby puszczenie T (ileś tam) w dół do > Pułaskiego i dalej przez Aleję Wielkopolską do szybkiego > tramwaju było niemozliwe? Niemożliwe nie - ale niepotrzebne - bo przebiegają tamtędy normalne linie autobusowe. Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Mamy też autobusy!! 26.08.03, 07:25 twoja.kara napisał: (...) A co z tymi którzy jadą tylko do Solnej, Al. Wielkopolskiej??? co mają pomykać na kamasz od PST Słowiańska? W Poznaniu poza tramwajami i autobusami "za tramwaj" kursują także autobusy oznakowane numerami od 51 do 99. Z Teatralki do Solnej - 63 >>Most Teatralny 3--Libelta 5--Solna A Al. Wielkopolską: 60 >>Solna 2--Nowowiejskiego 4--Klin n/ż 5--Nad Wierzbakiem 7--Śląska 8--Wołyńska oraz 78 >>Most Teatralny 2--Wielkopolska 3--Klin n/ż 4--Nad Wierzbakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Mamy też autobusy!! IP: *.icpnet.pl 01.09.03, 09:13 Wszystko pięknie-ale na papierze. Dlaczego proponuje sie nam trase 10 minut w 30-40 min? Niektóre z autobusów o których piszesz jeżdżą z częstotliwoscią co 40 min. Dlaczego zamiast o 5.30 mam wstać o 5 ? albo płacic za taksówke? A wracając w szczycie czuć sie jak śledź w wątpliwej jakosci "śmietanie" zapachów i dostac sie do drugiego z kolei autobusu. Dobrze sie pisze jeśli to Cię nie dotyczy i patrzysz z boku na trudności innych. Zaczyna sie wrzesień, dzieci ida do szkoły, zobaczymy jak sie będą cieszyć z załadowanych środków komunikacji. Mam prawo krytykowac MPK, które sprzedajac mi bilet okresowy zawarło umowe na okreslonych warunkach a teraz robi sobie zmiany- dla mnie na gorsze. Pozdrawiam fanów MPK Emka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Mamy też autobusy!! IP: *.icpnet.pl 01.09.03, 10:14 I do swiadczenia tych uslug potrzebne sa co jakis czas remonty infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo jeszcze tylko 2 tygodnie... 01.09.03, 10:27 Gość portalu: emka napisał(a): (...) Dlaczego proponuje sie nam trase 10 minut w 30-40 min? Niektóre z autobusów o których piszesz jeżdżą z częstotliwoscią co 40 min. Też mi się wydawało, że "zatramwaj" powinien jeździć co 5-6 min a nie co 10. Ale jechałem nim kilka razy - i nigdy nie było w nim więcej niż 10 pasażerów. A ludzie na przystankach woleli czekać np. na 69 czy 82 (zatłoczony) zamiast dojechać do Pestki (gdzie aktualnie jest 5 linii co nawet przy częstotliwości 12 min daje średnio tramwaj co 2,5-3min). (..) Dobrze sie pisze jeśli to Cię nie dotyczy i patrzysz z boku na trudności innych. Cóż. Tym razem faktycznie te trudnoście bezposrednio mnie nie dotyczą, bo nie mieszkam na Winogradach. Tyle tylko, że co roku jest prowadzony jakiś remont - i zawsze ktoś jest poszkodowany (w tym roku: Grunwaldzka, Hetmańska; w zeszłym Głogowska itp.) A niestety - żadna komunikacja zastępcza nie zapewni takiej wygody jak zwykła - bo gdyby tak było to można by zlikwidować tramwaje i wprowadzić wyłącznie komunikację zastępczą. (..) Mam prawo krytykowac MPK, które sprzedajac mi bilet okresowy zawarło umowe na okreslonych warunkach a teraz robi sobie zmiany- dla mnie na gorsze. Prawa do krytyki absolutnie nie odbieram. Sam krytykuję to co mi się nie podoba. Ale co do zmian na gorsze - to chyba troszke przesadzasz... Pomyśl, że po dwóch-trzech tygodniach utrudnień znowu będzie można jeździć jak zawsze - a nawet lepiej - bo po wyremontowanym torowisku. (...) Pozdrawiam fanów MPK Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś