Gość: ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 00:16 Czyszczenie wieży to kompletny debilizm. Lepiej za te pieniądze dokończyć odbudowę Zamku. Kto pozwolił na takie zeszpecenie centralnego obiektu Poznania???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Zamek od kuchni IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 00:18 Gdzieś trzeba było powiesić reklame Kompanii Piwowarskiej i piwa Lech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Zamek od kuchni IP: *.icpnet.pl 15.09.03, 08:57 Moze wieza jest czyszczona (a po niej reszta zamku tez bedzie) poniwaz stan jej elewacji byl fatalny i kiedys wlasnie tak wygladala i pozniej zabrudzila sie od sadzy itp.? Prosze sie nad tym zastanowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Zamek od kuchni IP: *.icpnet.pl 15.09.03, 08:58 Mam nadzieje, ze zostanie jeszcze odbudowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Zamek od kuchni IP: 81.210.121.* 15.09.03, 17:54 czy jeśli spadająca część elewacji wieży trafilłaby kogoś w łeb to też byś to nazwał debilizmem? Wieża Zamku zostala uszkodzona podczas zdobywania miasta przez Armię Czerwoną, ubytki załatano byle jak i to powojenne uzupełnienia zaczęły odpadać.Oczywiście można je było załatać, ale podjęto decyzję o tym, żeby uzupełnić ubytki oryginalnym piaskowcem, a przy okazji oczyścić i zabezpieczyć przed ponownym zabrudzeniem, a tym samym wrócić do pierwotnego koloru. Mnie też reklama się nie poboda, ale masz pomysł skąd wziąć kasę na renowację? Pracuję w Zamku, więc wiem, jak ten budynek jest zaniedbany, jeśli chodzi o reomonty i jak bardzo nie ma na to kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Zamek od kuchni IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 21:10 To nie jest pierwsze czyszczenie wieży. Szybkość, z jaką jasny piaskowiec się brudzi, wyraźnie wskazuje na to, że taka operacja jest konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś