maha22 06.08.08, 15:01 Witam sąsiadów! Czy ktoś z Was zdążył wziąć namiary na pana wykonującego usługi montażu żaluzji i rolet? Takie ogłoszenie wisiało jeszcze niadawno na tablicach w klatkach. Byłabym wdzięczna za te namiary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korcik76 Re: Rolety, żaluzje 06.08.08, 21:51 witam! Ja również nie zdążyłam spisac tego nr. Firma która montuje na smardzewskiej okna i rolety z Polkowic wyliczyła mi rolety zewnętrzne na kwotę 12 tys. zł. Myślałam, że się wywrócę. Znalazłam firmę z Poznania, która za 7 tys. zamontuje mi rolety na pilota. Jest to Barczak&Osiński ul. Osinowa 12 tel. 061-830-37-38. Godni polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
queenet ceny... ceny.... 06.08.08, 22:29 12 tys? Albo 7tys? To z czego one są zrobione? Albo inaczej: ile Wy macie okien? :)) Dzisiaj był u mnie pan z firmy Żalutex :) www.zalutex.com.pl . Zmierzył i wycenił wszystko bardzo sprawnie na miejscu w kilka minut. Jedno duże okno (roleta przedzielona w 2/3 żeby można było wyjść na balkon nie podnosząc całości) o wymiarach (około) 270cm na 230cm oraz jedno mniejsze 135cm na 90cm. Całkowity koszt 2063zł,z montażem, ze wszystkim. Bez pilota, podnoszone ręcznie, wysokość profilu 41mm (nie najcieńszy, nie najgrubszy). Montaż mam w przyszłym tygodniu,napiszę jak się sprawują. Acha, gdybyście natrafili na firmę Rol-dan to koszty będą takie same, to dwie współpracujące ze sobą firmy rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
korcik76 Re: ceny... ceny.... 07.08.08, 09:31 Witam! Ja mam dużo okien: mieszkanie szczytowe 3 balkony i 2 male okienka, więc cena jest adekwatna do ilości okien( pilot ze względu na wymiary okien balkonowych), male okna na podnoszenie ręczne, rolety są wypelnione pianką, więc nic dodać nie muszę. Bez zasilania koszt 6-ciu okien wynióslby mnie 4.5tys. Więc jest firma naprawdę tania i solidna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maha22 Re: Rolety, żaluzje 07.08.08, 14:46 Bardzo dziękuje za informacje. Jest tylko mały problem, miałam na myśli rolety/żaluzje wewnętrzne :- ) PWD proponowało zamontowanie żaluzji zewnętrznych w trakcie budowy. My akurat odmówiliśmy. Może wtedy wyszłoby wam taniej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mkrol282 Re: Rolety, żaluzje 06.01.09, 10:10 Wiem że temat jest już troche przeterminowany, ale dla mnie akurat teraz na czasie! Czy ma ktoś z sąsiadów roletki wewnętrzne, na prowadnicach bocznych, przytwierdzone bezposrednio do ramy okna?? Jeżeli tak, to czy problemem nie był system wentylacji w naszych oknach (chodzi o wystające wywietrzniki)?? Będe wdzięczny za odpowiedz i namiary na firmy, które u Was montowały takie roletki! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
samsamy Re: Rolety, żaluzje 06.01.09, 16:45 U mnie zamontowano takie roletki po prostu poniżej tego wywietrznika. Za to większym problemem okazał się brak miejsca na "puszkę" do której zwija się roletka - odległość między ramą okna a wnęką jest zbyt mała, co uniemożliwia całkowite otwarcie okna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś