Dodaj do ulubionych

Ul. Umultowska.

IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 10:54
Mieszkam na ul.Anyzowej, Aby dojechac do domu musze "POKONAĆ" odcinek
ul.Umltowskiej. Od przejazdu kolejowego do ul. Anyzowej wlasnie. Mimo ze nie
jest to duza odleglość, ta "przejażdżka" oznacza prawdziwy koszmar dla mnie
jak i dla samochodu!! Latem mozna sobie jeszcze jakos poradzic jadac 5km\h,
ale od czasu kiedy droga rozmokła jest to zdecydowanie trudniejsze.
Nawierzchnia wyglada jak trasa ekstremalnego rajdu terenowego!! W zeszlym
roku ludzie jezdzili ten odcinek lesną przecinką, ponieważ nawierzchnia tam
byla nieporownywalnie lepsza!!! W tym roku zanosi sie na jeszcze wiecej
atakcji!! Ile lat jeszcze to potrwa?? Mam dosyc nieustajacych napraw
samochodu i grzężnięcia w blocie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: El Comendante Re: Ul. Umultowska. IP: 62.233.186.* 10.10.03, 11:25
      Zróbcie zrzute na asfalt albo kostkę. W podobnej sytuacji są ludzieniaszkowie
      mieszkający na osiedlu Wielkopolanki w bok od Naramowickiej (Jasna Rola). By
      tam dotrzeć trzeba w zasadzie mieć łunochód :)
      • Gość: george Re: Ul. Umultowska. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 14:21
        Gdyby tylko o kasę chodziło, to pewnie nie byłoby problemu. Biedni tam nie
        mieszkają. Kawałek drogi, o którym mowa przechodzi przez teren UAM, którego
        władze robią wszystko, co się da, by utrudnić komunikację na Umultowie.
        Przykładem zamknięcie ul. Maków Polnych i kuriozalna, otoczona łańcuchami,
        ścieżka dojazdowa do pływalni, która mogłaby przecież łączyć Dzięgielową ze
        Szweykowskiego. Może "Gazeta" by się zainteresowała, koło czyjego domu wtedy ta
        ulica by przechodziła (zagadka nie jest trudna), wtedy wyjaśni się dlaczego
        takie jaja tu się dzieją. Temat jest ciekawy i na duży artykuł. Rdakcjo! Do
        dzieła!
    • Gość: LC Re: Ul. Umultowska. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 21:43
      Kiedyś w "Głosie" przeczytałem, że mieszkańcy Różanego bojąc się większego
      nasilenia ruchu nie chcieli, żeby ta droga była utwardzona. Najzabawniejsze
      jest to, że sami by często wówczas z niej korzystali. Poza tym dziwią mnie
      rozwiązania komunikacyjne na terenie Kampusu Morasko, wygląda jak by komuś
      zależało na tym, aby jedyną drogą dojazdową do terenu uniwersyteckiego była
      ulica Umultowska od strony Piątkowa. Nie mam nic do zamknięcia ul Maków Polnych
      (mimo że nie mieszkam tam), gdyż ta droga spełniała wymogi tylko drogi
      osiedlowej, ale nie zrobiono w zamian żadnego innego dojazdu od strony
      Naramowickiej np nie utwardzono ulic Zagajnikowej, czy Dzięgielowej za
      Pływalnią. Natomiast o drodze dojazdowej od strony ul Morasko i gminy Suchy Las
      można tylko marzyć. Warto pomyśleć o tych uchybieniach i chociaż częściowo
      (wmiarę możliwości) naprawić je, gdyż konieczna jest alternatyw dla
      Naramowickiej i po drugie będzie to duże ułatwienie dla studentów i pracowników
      UAM-u, którzy mieszkają na terenie północnych dzielnic Poznania, czy na terenie
      gminy Suchy Las.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka