Gość: Korbolowa IP: 195.205.46.* 25.11.03, 12:18 Z ogromną przyjemnością będąc w Pyrogrodzie odwiedzę coś polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rodowity Poznaniak Re: Zagroda Bamberska IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 12:08 W zeszłym tygodniu miałem „ przyjemność” jedzenia w Zagrodzie Bamberskiej obiadu. Muszę przyznać, że po tej wizycie pozostał niesmak… Wszystko było w porządku do dania głównego. Chodzi przede wszystkim o sztandarowe danie restauracji, czyli kaczkę zapiekaną z jabłkami, pyzami drożdżowymi i kapustą modrą. Wybrałem się na tę ,, ucztę ” z rodziną i gościem z zagranicy. Ceny w tej restauracji są dość wysokie, więc myślę, że klient może oczekiwać smakowitego jedzenia. Kaczka, którą zamówił jeden z członków mojej rodziny, wyglądała jakby składała się z resztek z innych potraw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do kaczej skóry swobodnie były włożone różne resztki… Natomiast druga osoba, która zamówiła to danie miała kaczora, ponieważ kucharz nie zadbał, aby z kaczki wybrać wnętrzności, a konkretnie JĄDRA !!!!!!!!!!!!!!! Na dodatek pyzy również nie były pierwszej świeżości… Były twarde i wyschnięte !!! Dodatkowo warzywa, pachniały różnymi zapachami z kuchni, choć były poprawnie ugotowane. Nasz gość zagraniczny również miał pecha, zamówił zrazili cielęce, które były stare i twarde jak PODESZWA !!!!!!!!! Dodatkowo w brokule znaleźliśmy okazałą gąsienicę !!!!!!! Nie jestem żadnym malkontentem, jest mi po prostu żal, że takie coś spotkało mnie w moim własnym domu w Poznaniu. Będąc w tym roku na urlopie odwiedziłem wiele miejscowości na północnym wschodzie Polski oraz na Litwie, posilałem się tam w różnych restauracjach. NIGDZIE nie narzekałem na potrawy i na jedzenie. Myślałem, że na własnym podwórku będzie podobnie!!!!!!!!!! WIZYTA W ZAGRODZIE BAMBERSKIEJ OKAZAŁA SIĘ POMYŁKĄ !!!!!!!!!!!!!!! Może tylko podczas targów maja tam świeże jedzenie… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: Zagroda Bamberska IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 18:07 sam sobie jesteś winien- kto chodzi na kaczkę do innej restauracji niż Hacienda. Wierzcie mi- to nie jest kryptoreklama tylko zachwyt smakosza. Wiele wieczorów spedziłem w róznych restauracjach Poznania z goścmi mojej firmy, Niemcy, Włosi, Hiszpanie i zawsze z kaczki wszyscy byli zadowoleni. Przy okazji dowiedziałem się, że Hacienda to nie Hacienda tylko Asjenda a żeby utrudnic- to głoskę "s" trzeba zaseplenic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Poznaniak :(((((((((( Zagroda Bamberska, mocno się zawiodłem ..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 12:14 W zeszłym tygodniu miałem „ przyjemność” jedzenia w Zagrodzie Bamberskiej obiadu. Muszę przyznać, że po tej wizycie pozostał niesmak… Wszystko było w porządku do dania głównego. Chodzi przede wszystkim o sztandarowe danie restauracji, czyli kaczkę zapiekaną z jabłkami, pyzami drożdżowymi i kapustą modrą. Wybrałem się na tę ,, ucztę ” z rodziną i gościem z zagranicy. Ceny w tej restauracji są dość wysokie, więc myślę, że klient może oczekiwać smakowitego jedzenia. Kaczka, którą zamówił jeden z członków mojej rodziny, wyglądała jakby składała się z resztek z innych potraw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do kaczej skóry swobodnie były włożone różne resztki… Natomiast druga osoba, która zamówiła to danie miała kaczora, ponieważ kucharz nie zadbał, aby z kaczki wybrać wnętrzności, a konkretnie JĄDRA !!!!!!!!!!!!!!! Na dodatek pyzy również nie były pierwszej świeżości… Były twarde i wyschnięte !!! Dodatkowo warzywa, pachniały różnymi zapachami z kuchni, choć były poprawnie ugotowane. Nasz gość zagraniczny również miał pecha, zamówił zrazili cielęce, które były stare i twarde jak PODESZWA !!!!!!!!! Dodatkowo w brokule znaleźliśmy okazałą gąsienicę !!!!!!! Nie jestem żadnym malkontentem, jest mi po prostu żal, że takie coś spotkało mnie w moim własnym domu w Poznaniu. Będąc w tym roku na urlopie odwiedziłem wiele miejscowości na północnym wschodzie Polski oraz na Litwie, posilałem się tam w różnych restauracjach. NIGDZIE nie narzekałem na potrawy i na jedzenie. Myślałem, że na własnym podwórku będzie podobnie!!!!!!!!!! WIZYTA W ZAGRODZIE BAMBERSKIEJ OKAZAŁA SIĘ POMYŁKĄ !!!!!!!!!!!!!!! Może tylko podczas targów maja tam świeże jedzenie… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Moge tylko potwierdzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:14 Niestety moge tylko potwierdzic to co napisał Rodowity Poznaniak. Lokal przereklamowany, Jedzenie po prostu niesmaczne rachunek kosmiczny. Za kolację dla 4 osób zapłaciłem ponad 500zł. Po kolacji zaprosiłem przyjaciól do domu aby się najedli tym co było pod reka w lodówce. Generalnie porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Zagroda Bamberska, mocno się zawiodłem ..... IP: 212.126.4.* 27.12.04, 16:31 Też spotkał mnie powazny zawód. Ceny wysokie, jakość jedzenia i oblugi b.niska. Poszedłem tam z gośćmi zza morza, myślałem, że bedzie miło. Było fatalnie. Najpierw Pani Kelnerka, żująca gumę, odpowiedziała, że nie ma grzanego wina "bo z tym byłaby za duża procedura" (???), potem ta fatalna kaczka. Na korytarzu smród z toalety. Po prostu żenada. Odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gourmet Aż się nie chce wierzyć IP: *.icpnet.pl 21.02.05, 14:36 Jeżeli to prawda to współczuję, ale takie nagromadzenie świństw? Nie wiem czy przypadkiem nie reprezentujesz konkurencji. Ja aż tak złych doświadczeń nie mam. Muszę się poskarżyć na to, co piętnowałem już w innych postach tj. witający od drzwi zapach smażeniny:( Natomiast potrawy nie były złe, zamówiłem bodaj polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu, smakowały na pewno poprawnie choć do rewelacji co nieco brakowało. Z kolei warto docenić stół z free przystawkami - chleb z pysznym smalcem, dzieki ktoremu wysoki rachunek mozna pomniejszyc o koszt zup czy przystawek na zimno. Reasumując: warto wybrać się choć na pewno jest kilka bardziej "priorytetowych" lokali dla smakoszy. Aha no i obsługa jest nie gorsza niż w innych przybytkach, do tego strzeżony parking i szatnia - naprawdę nie mogę się zgodzić z tymi potępiającymi w czambuł recenzjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurmetka Ależ Rodowity Poznaniak był w Zagrodzie w 2004!!! IP: *.icpnet.pl 10.05.09, 15:03 Wszystkim osobom czytającym dzisiaj to forum (mamy maj 2009) chciałabym uświadomić, że opinie pana Rodowitego Poznaniaka i innych kompletnie zniesmaczonych wizytą w Zagrodzie Bamberskiej klientów pochodzą z roku 2004!!!!!!!!!! Od tego czasu knajpa zmieniła właściciela, szefa kuchni, menu, wystrój i kelnerów. Zapewniam, że teraz NAPRAWDĘ WARTO odwiedzić to miejsce. Zwłaszcza, że - jak widzę - w ostatnich tygodniach ta urokliwa i klimatyczna restauracja obniżyła ceny. Z czego baaardzo się cieszę! :) A, i chciałam dodać, że w Zagrodzie oprócz standardowej działalności organizuje się fajne imprezy dodatkowe, np. Pasja smaku. Też polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugen Re: Zagroda Bamberska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:36 Zgadzam się z moimi przedmówcami.W październiku miałem gości z Polski i ze Szwajcarii zaprosiłem ich do Zagrody . Jest mi wstyd do dzisiaj. Więcej moja noga tej knajpy nie przekroczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupek Re: Zagroda Bamberska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:44 dawno nie bylem w bamberskiej ale potwierdzam wszystko.drogo a jedzonko zimne . kaczke z pyzami polecam w bażanciarni-super.i mala uwaga...poznaniaku z wyboru,nie nazywaj polewka slepych ryb!!!smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Zagroda Bamberska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:32 mocno przereklamowana knajpa zarcie odgrzewane w mikrofali ludzie !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimi751 Re: Zagroda Bamberska 03.02.06, 13:24 MAM PARĘ UWAG - PO PIERWSZE :DAWNO NIE BYŁA ROBIONA AKTUALIZACJA WIĘC KARTA MENU JUŻ SIĘ ZMIENIŁA I RACZEJ NIE ZJEMY JUŻ TEGO CO NAM POLECAJĄ PO DRUGIE :ŻARCIE TAKIE SOBIE A CENY ASTRONOMICZNE NAWET JAK NA TAK ZNANĄ KNAJPĘ PO TRZECIE : CENY WZROSŁY A NA TALERZU DOSTAJEMY MNIEJ ! PO CZWARTE : I TO NAJWAŻNIEJSZE- KRZYKI KTÓRE DOCHODZĄ Z ZAPLECZA SĄ BARDZO UCIĄŻLIWE I NAPEWNO NIE NA MIEJSC W TAK REMONOWANRJ KNAJPIE A WIĘC : JEŻELI CHCECIE ZJEŚĆ W MIŁEJ I SPOKOJNEJ ATMOSFERZE I NIEZBYT DROGO TO NIE POLECAM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamash12 Re: Zagroda Bamberska 12.07.07, 14:40 Musze przyznać, iż ostatnimi czasy zmienił się właściciel Zagrody, kompleks przeszedł gruntowny remont, zmianie uległ wystrój wnętrz jak i personel. Zamiany oceniam na plus. Kuchnia jest wyśmienita. Nie będę próbował nawet tego opisać. Tam trzeba zwyczajnie sie wybrać i przekonać na własnej skórze.. Opisany poniżej przypadek mało szczęśliwej kuchni oraz obsługi to już relikt przeszłości.. Dla zainteresowanych, podaje link do aktualnej strony jak i kilka zdjęć wnętrz restauracji.. www.zagrodabamberska.pl/ pozdrawiam KamasH Odpowiedz Link Zgłoś
kamash12 Zmiany na lepsze!! 12.07.07, 14:42 Musze przyznać, iż ostatnimi czasy zmienił się właściciel Zagrody, kompleks przeszedł gruntowny remont, zmianie uległ wystrój wnętrz jak i personel. Zamiany oceniam na plus. Kuchnia jest wyśmienita. Nie będę próbował nawet tego opisać. Tam trzeba zwyczajnie sie wybrać i przekonać na własnej skórze.. Opisany poniżej przypadek mało szczęśliwej kuchni oraz obsługi to już relikt przeszłości.. Dla zainteresowanych, podaje link do aktualnej strony jak i kilka zdjęć wnętrz restauracji.. www.zagrodabamberska.pl/ pozdrawiam KamasH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Zmiany na lepsze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 18:49 Niestety nie miałem przyjemności poznac poprzedniego ani obecnego Wlasciciela Zagrody. Zjadlem tam kolację w bardzo miłej atmosferze, potrawy były wyśmienite a personel sympatyczny i profesjonalny zarazem. Gorąco polecam Zagrode Bamberską dla wszystkich którzy cenią sobie fantastyczna i niepowtażalna atmosferę. Mogę śmiało napisać iż wybiorę się tam jeszcze niejednokrotnie. Pozdrawiam Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetii Re: Zmiany na lepsze!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 20:46 Ja również polecam, bardzo ładne wnętrza ( aktualnie ) i pyszne jedzonko Odpowiedz Link Zgłoś