Gość: TwojaStara Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 19:58 yhm. Ludzie ogarnijcie się może trochę, co? Na pierwszy rzut oka ten artukuł zajerzdża subobiketywizmem i przekolorowaniem, a że jestem dumną uczennicą tej szkoły od już prawie 3 lat i mogę się na ten temat szerzej wypowiedzieć. Sprawa po pierwsze jest przedstawiona tak, aby ludzie się zainteresowali. No bo kogo by zainteresowała sprawa dziewczyny, która chodzi prowokuje i denerwuje ludzi, a oni niewytrzymuja ? BO taka jest prawda. Nie twierdze, że jestemy świeci czy cos. Wiadomo nie jest idealnie. Ale tak jest w każdej szkole. A idąc nie jednokrotnie w szkole korytarzem da się zauwazyc Agnieszkę zaczepiającą niezwracających na nią kompletnie osób. A oni na pewno jej nie kopia i opluwaja. Pójdzie czasem jakiś tekst, no ale każdemu mogą nerwy puścić. yhy. szkoła nietolerancji. taak. szkoda ze nikt nie wspomnial jak wielu wolontariuszy z tej szkoły udziela się chociażby w żurawince( pomaga przy dzieciach z zespołem downa) W naszej szkole wielokrotnie byly organizowane koncerty dla dzieci z porażeniem mózgowym. jakos nie słyszłam, żeby ktoś je opluwał kopał czy bił ? Kolejna nie jasna kwestią w sprawie wydaje sie domniemane pobicie na lekcji WOS'u. Zainteresowani wiedzą, że specyficzny układ ławek w sali od WOS'u ( o ile to wlasnie tam odbywala sie ta lekcja) uniemozliwia tej sytuacji, a na pewno w takiej formie jaka opisywala to gazeta. Może to wyglądało inaczej, ale w końcu od gazety oczekuje sięwiarygodnych faktów. A teraz zaczeło się pojeżdżanie po nauczycielach. Co jak co,ale to gimnazujm ma doskonala kadre pedagogiczna,i wiadomo jednych nauczycieli lubi sie bardziej drugich mniej, ale nie można im zarzucić nic poważnego. Reasumując uważam, że moją szkołe wyjątkowo skrzywdzono tym artykułem i bardzo straciła w moich oczach Gazeta Wyborcza dopuszczajac do druku tekst tak bardzo mijający sie z prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:00 Uczęszczałem do gim24 jeszcze w zeszłym roku gdy Agnieszka właśnie zaczęła tam swoją edukacje niestety to ona wszystkich prowokowała i zaczepiała może dlatego, że jest zazdrosna o to, że inni są normalni, albo może porostu chce odegrać się za to, że kiedyś to ją ktoś popchnął i przez to trafiła do szpitala. Myślę, że to rodzice nie dają sobie z nią rady a nie szkoła. Gim24 Rlz !! To jest naprawdę dobra szkoła !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica :d;];] Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 20:02 w tym momęcie ona jest niepełosprawna, a my normlani. tak ?! ok. rozumiem. w tym momęcie ona nas atakuję .. - my jesteśmy winni. ale założe sie, że gdybysmy to my byli nie pełno sprawni, a ona zdrowa to by wszystko na nią było. widziecie problem bo ja ogromny. wszyscy uważają, że jak osoba jest chora to odrazu święta. Zonk .. tak nie jest przynajmniej w tym przypadku. ona żeruje na swojej nie pełnosprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 20:09 Teraz nie żałuję, że 3 lata temu zrezygnowałem z 24 GIM. Ta szkoła jest po**bana, a jej uczniowie jeszcze bardziej. Już nie wspomnę o monisio3 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 20:20 skoro Agnieszce tak źle w tej szkole, tak wszyscy są szykanują to dlaczego jej mama sie upiera by Aga pozostała w tej szkole????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mika9303 RE:Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 20:25 Myślisz bert że jesteś świetny pisząc stek bzdur? mylisz się. Zobacz sobie frekfencję GIM.24 jest ono najlepsze na ratajach. Ale co zrobić kiedy żerująca matka na zdrowiu dziecka zjebała całą opinię którą budowała ta szkoła od początku istnienia, cegła po cegle. Dla Matki liczą się tylko pieniądze i tyle a z monisio zgadzam się z 100% nie mówię moze i winy jest troche w nas ale bez przesady to ona jest głównym zagrożeniem w szkole. Sama zostałam przez nią popchnięta ze schodów i gdyby nie koleżanka miałabym nogę w gipsie. Tak więc zastanówcie sie co piszecie jeśli nie znacie prawdy jaka jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RE:Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:44 Ale plugawy jezyk typowy dla tej klasy gdzie chodzi Aga.Piszcie kmioty wiecej wychodzi szydło z worka jacy jesteście.Nic dziwnego że zgraja takich wulgarnych ludzi (sory to nie ludzie)potrafiła zgnebić spokojną zagubiona dziewczynę.Agnieszkę do innej normalnej szkoły a was do poprawczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: RE:Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 21:12 Ale to żywe forum! Widać jak bardzo sprawa Agnieszki bulwersuje jej kolezanki i kolegów oraz rodzicow. I czuje się KRZYWDĘ WYRZADZONA wszystkim dzieciakom i nauczycielom tej szkoły.Zawistny umysł matki potrafił wzburzyć calą spoleczność szkolna. Tyle fajnych słów pada o tej szkole i chyba chętnie poslalabym do tej szkoly swoje dziecko.Ta szkoła zyje i jest przyjazna uczniom, bronią jej jak potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry mudżyn Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 20:35 Jestem z tej samej klasy co Agnieszka. Po wielu rozmowach z psychologami i pedagogami muszę stwierdzić ,że największy błąd popełnia jej matka , za wszelką cenę chce wmówić swojej córce ,że świat jest zły... Na miejsu gazety wyborczej najpierw porozmawiał bym ze szkolnym pedagogiem i z rodzicami innych uczniów a nie żucał niepopartymi dowodami tekstami. Najbardziej rozkłada mnie tekst ,,szkoła nic nie robi'' przecież jeszcze pare tygodni temu prawie codziennie traciłem lekcję bo były zajęcia z psychologiem zamiast zdobywania wiedzy było nawet wspólne zebranie wraz z rodzicami. I na pytanie które padło do Agnieszki chcesz zmienić klase?? odpowiedziała nie bo tu jest mi dobrze .....niech ta matka da jej spokojnie żyć a nie trzyma dziecko pod swoim psychicznym kloszem. A DO TYCH HARDYCH FRAJERZYKÓW CO NIE WIEDZĄ JAK DOKŁaDNIE BYŁO MAM JEDNO DO POWIEDZENIA . JAK JESTEŚ TAKI HARDY TO PROSZE BARDZO PODAM CI ADRESS POROZMAWIASZ ZE MNA .....i naprawdę zmienisz pogląd na tę sprawe , jeśli chcesz sam wymierzać sprawiedliwość proszę bardzo możemy to załatwić na osobności ,myślkisz że w internecie jesteś anonimowy to możesz kozaczyć??? mylisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:43 H**j mnie strzela gdy widzę te komentarze tych co nawet tej szkoły nigdy nie widzieli! Ta gazeta wszystko ufarbowała żeby tylko ludzie przeczytali co się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry mudżyn Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 20:52 Ogólnie gazeta wyborcza zniżyła się do poziomu faktu ubarwiają każdą sytuacje byleby sprzedać swój brukowy chłam!!!! komercja . Zwolnić to trzeba ale tego z wyborczej co taką bujną wyobraznie ma i napisał ten bezsensowny ubarwiony chołoty godny artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 20:58 Zgadzam się całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 21:07 Zgadzam sie z opinią dobrego mudżyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:12 Chylę czoło przed obiektywizmem i zgłębieniem tematu Gazety Wyborczej. Jestem uczniem tego gimnazjum, spędziłem tu trzy najwspanialsze lata mojego krótkiego życia i nie zamieniłbym go na żadne inne. Nigdy w życiu nie spotkałem się z żadnymi przejawami przemocy w naszej szkole... szkoła nietolerancji? Absurd. Jeszcze raz pogratulować Gazecie zgłębienia tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacy Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.microchip.3s.pl 25.03.09, 22:34 się chyba gazeta zabrała do wychowania ludność polacy wzorem innych faktow trybun itp miasta.gazeta.pl/wroclaw/8,93344,6384886.html nie wiadomo czy szmiac sie czy plakac Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Prawdziwe pytanie jest takie: 25.03.09, 21:23 Po co dziecko z padaczką było izolowane od grupy przez tyle lat? To właśnie to spowodowało jej niepełnosprawność, a nie to że się uderzyła w głowę. To dziwne, że lekarze musiał aż "zalecać" matce powrót do szkoły (do grona rówieśników chyba bardziej o to chodziło). Moim zdaniem krecią robotę odwaliła tu trochę nadopiekuńcza matka. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Prawdziwe pytanie jest takie: 25.03.09, 22:08 może powodem sa inne schorzenia, o których matka milczy??... Odpowiedz Link Zgłoś
muminek94 Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 21:26 DO WSZYSTKICH KOMENTUJACYCH !!! JESTEMM UCZENNICą GIMNAZJUM NR24 I JESTEM OBURZONA W JAKI SPOSóB ZOSTAłA PRZEDSTAWIONA MOJA SZKOłA !!! Z AGNIESZKA MAM KONTAKT CODZIENNIE I WIEM DOBRZE JAKI Z NIEJ JEST TYP.. TERAZ NIBY PORZEDSTAWIONA JAKO WIELCE POKRZYWDZONA, ALE DRUGIEJ STRONY JUZ NIE łASKA PRZEDSTAWIC, CHCIAłA BYM ZOBACZYC JAK BYśCIE ZARAGOWALI PO ZOBACZENIU ZACHOWAN AGNIESZKI NIE MOWIAC CO ROBI W STOSUNKU DO CHLOPAKóW !!! I TE KłAMSTWA.. JAKIE KOPANIE W BRZUCH I PLUCIE? DOBRE SOBIE... I NAGLE JEJ MAMA PRZYZNAJE ZE AGA JEST NIEPEłNOSPRAWNA? A NA POCZąTKU 1KLASY WZBRANIAłA ZE JEJ CóRKA JEST NORMALNA, WIEC NIECH SIę ZDECYDUJE.. I NIECH NIE ROBI WIEKSZEGO WSTYDU SZKOLE BO NIC TYM NIE ZYSKA.. I JESLI CHODZI O SPRAWY DYREKCJI, ZMIANA NIC NIE WSKóRA A P.MARIA zaremba-ślachciak jest najlepszą dyrektorka i nauczycielką jaka mnie uczyła i nie mówie tego tylko po to zeby bronic szkoły ale to sa moje odczucia. tak samo jak pedagodzy i reszta nauczycieli, atmosfera w szkole jest naprawde miła, i NIE MOGę wprost słuchac tych wszystkich oszczerstw!!!!!!!!!!! :/ jest mi tylko przykro,ze akurat moja szkoła musi znosić te obelgi :( Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 21:41 hehe... no teraz to ja dopiero współczuję tej Agnieszce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 21:31 Stawic, gratuluję finału konkursu wojewódzkiego !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:14 Dzięki ^^ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belferka Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 21:33 Okrutne i jednoznaczne wyroki prasowe na pewno nie pomogą ani szkole ani Agnieszce. Myślę,że satysfakcję jedynie osiąga matka dziewczyny.Ale co to jej da? W szkole wrzenie,dzieciaki wygłupione, nauczyciele osaczeni. Czy wszyscy mają godzić się z szaleństwami chorej dziewczynki w imię spokoju?Czy dać się bić i wyzywać w wulgarny sposób ze strachem ,bo napiszą w gazecie, bo pokażą w TV?To FORUM pokazuje też ,ze uczniom zalezy na szkole ,ze są z nią emocjami związani i źle czują się w tej nadymanej prasowo sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 22:11 ale matce tylko o satysfakcję chodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:37 Na wstępie chcę się odnieść do pseudoobiektywizmu G.Wyborczej, która tradycyjnie kontrowersyjny temat przedstawia jednostronnie , ferując wyroki, nie rozpoznawszy problemu i krzywdząc swoim osądem nie tylko uczniów, ale i rodziców. Nie wspominając już o zepsuciu opinii niezłej w zasadzie szkole tuż przed rekrutacją. Mam na uwadze niezbyt może fortunną wypowiedź Pani Dyrektor( bądź też przedstawioną w niezbyt korzystnym świetle), tym niemniej przedstawianietego gimnazjum niemalże jako szkołę patologiczną to już gruba przesada i jestem tym naprawdę oburzona. Mój syn jest bardzo dobrym uczniem i nigdy nie miałam żadnych sygnałów, że w szkole panuje przemoc, a wręcz przeciwnie. Szkoła organizuje wiele eventów , przedstawień, pogadanek na temat przeciwdziałania przemocy , organizuje uczniom czas wolny, angażuje się w projekty międzynarodowe itp.Artykuł ten utwierdził mnie w przekonaniu,że nie można liczyć na bezstronność prasy, która być może pod płaszczykiem potępienia nietolerancji, piecze na tym ogniu jakąś własną pieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola. Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 21:52 Jestem uczennicą tej szkoły.Kiedy rano po rekolekcjach zakupiłam z koleżankom tę gazetę, aby przeczytać artykuł poświęcony Agnieszcze. Po jego przeczytaniu czułam się jakby ktoś rąbnął mnie od tyłu jakąś dechą. Wstrząs. ! Cos takiego o naszej szkole ?! Nie spodziwałam się , aż takich obelg w strone szkoły. Nasza szkoła jest naprawdę super ! Nie mam jej nic do zarzucenia. My jesteśmy nie tolerancyjni ?!?! : żurawinka, Dziewczynka z zapałkami, WOŚP , działalność w schronisku dla zwierząt . - czy to jest nietolerancja ?!?! Wręcz przeciwnie młodież w tym gimnazjum udziela się w jaki sposób tylko może. A teraz nagle wszyscy chcą zwolnić panią dyrektor .. bo co ?! BO POWIEDZIAŁA PRAWDĘ! jestem dumna ze swojej szkoły. i bede jej bronić ! Tak samo jak nauczycieli i ucznów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacycacy Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.microchip.3s.pl 25.03.09, 22:42 chcą nas uczyc medialne fakty tolerancji polecam bo to chyba jakas akcja ogolnopolska Wrocławianie, jesteśmy rasistami miasta.gazeta.pl/wroclaw/8,93344,6384886.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakrator wyborczej już dziękujemy! IP: *.echostar.pl 25.03.09, 23:05 Dziś nastał ten dzień, od którego przestaję kupować waszą Gazetę. Niestety upadliście do wysokości Faktu , czyli w błoto. Powodzenia życzę w nowym segmencie medialnym. Żałosne jest, że dopuszczacie do publikacji artykuł, który przedstawia tylko jedną stronę medalu, jeden punkt widzenia. Do szkoły wasz redaktorek tylko zadzwonił, zamiast się pofatygować. Wywiad nie był autoryzowany. Nie rozmawiał również z Kuratorium, które rzekomo nic o tej sprawie nie wiedziało (i tu znowu błąd - proszę sobie to sprawdzić) Dziś zaś kolejny redaktorzyna w szkole wybierał sobie rozmówców....Toż to śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacy Re: wyborczej już dziękujemy! IP: *.microchip.3s.pl 25.03.09, 23:24 Dziś nastał ten dzień, od którego przestaję kupować waszą Gazetę. Niestety upadliście do wysokości Faktu , czyli w błoto no to jest nas przynajmniej 2 niedawno pisalem cos podobnego na forum wroclawskim po cyklu artykułów wroclawianie jestesmy rasistami niestety po 20 latach obiektywizm itd.... diabli wzieli zeby nie bylo nie chodzilo tylko o ten cykl to byla tylko kropka nad i Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 22:36 Ręce opadają jak czytam to, co jest tu napisane. Problem jest po czterech stronach tej bajeczki. Rodzice dzieci niepełnosprawnych bardzo często są przewrażliwieni na punkcie swoich pociech. Najmniejszy objaw dyskryminacji doprowadza ich często do desperackich czynów. Nie jest fajnie tłumaczyć dziecku w domu, dlaczego koledzy z klasy dzisiaj opluli, rzucili czymś...Dziecko niepełnosprawne też ma uczucia. Też tłumaczy sobie zaistniałą sytuację. Nie zawsze ją rozumie właściwie i dlatego ucieka się do walki. Najlepszym sposobem obrony jest atak. Tak właśnie czyni matka Agnieszki. Od pedagogów słyszy, że to wina jej i Agnieszki, uczniowie atakują jej córkę, rodzice uczniów popierają swoje dzieci w przekonaniu, że jej się należy, bo ma taką matkę.Jakiś obłęd. Może wystarczy zrozumieć Agnieszkę i jej matkę. Nie skupiać się na tym co nam przeszkadza, ale na tym, co obie Panie dobrze robią. WSTYD dla pedagogów, którzy dopuścili do takiej sytuacji. Proponuję szkołę integracyjną. Sama uczę w integracyjnym gimnazjum i taka sytuacja byłaby niedopuszczalna. Nie przez tak długi okres czasu! Wszystkie problemy da się rozwiązać, tylko trzeba wykazać chęć. Duża w tym rola uczniów i ich rodziców. Wszak właśnie z domu wynosimy szacunek do drugiego człowieka. JESZCZE JEDNO! Gdyby mama Agnieszki nie miała o czym pisać w swoich raportach, pewnie by ich nie pisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:51 Trudno szanować kogoś, kto nie szanuje innych. Trudno lubić kogoś, kto owo uczucie odrzuca. Robić to wbrew sobie? To hipokryzja. Darzenie kogoś sympatią musi wychodzić ze szczerego serca, a na to trzeba sobie zasłużyć. Rozumiem, że to wymaga pracy. Ale uczniowie to nie psycholodzy i nie patrzą na to w ten sposób, co nie jest niczym niezwykłym. A trudno chyba rozwiązać sprawę, kiedy matka i szkolni pedagodzy nie potrafią się ze sobą porozumieć w tej sprawie. Sam nie jestem psychologiem tylko uczniem, ale według mnie reakcja uczniów jest w tym wypadku uzasadniona. I myślę, że Pani, jako pedagog szkoły integracyjnej potrafi ten problem zrozumieć, ale w mojej opinii w tym wypadku rozmowy należałoby przede wszystkim prowadzić z Agnieszką - wydaje mi się, że zmiana JEJ stosunku do rówieśników może zdziałać wiele. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:07 Zgadzam się, że należy pracować z Agnieszką i jej mamą. Kobiety sobie nie radzą z problemem. Jednak jak się przyjmuje do klasy ucznia z problemem, to najpierw należy przygotować "grunt". Uświadomić młodzieży, że pewne sytuacje mogą mieć miejsce. Mądrość człowieka polega na akceptowaniu inności. Dopiero wtedy możemy mieć szacunek do siebie, jak mamy go do innych. Nie trzeba kochać koleżanki z klasy. Można po prostu pewne rzeczy przemilczeć. Jak mi ktoś przeszkadza, to mówię mu o tym słowami, nie "pięściami". Jak nie rozumie to przechodzę na drugą stronę korytarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:13 .. na początek ktoś by musiał wiedzieć o tym, że do szkoły wchodzi uczeń z problemem, ale mamusia uznała, że lepiej będzie nikogo o tym nie informować. tak więc jak przygotować grunt i pod co?? Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:16 Ale po jakimś czasie problem wyszedł. Łatwiej jest go zniszczyć, atakować, niż rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:18 chyba po kilku tygodniach, kiedy to psycholog i pedagog szkolny poprosiły mamę o rozmowę na temat dziwnego zachowania Agnieszki na terenie szkoły? nadal będzie Pani twierdzić, że nic nie robiły? to one wychwyciły problem, który matka chciała ukryć.. Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:29 Super, że problem został wychwycony. Później mniemam zaczęła się "jazda". Ona na dzieci, dzieci na nią. Zresztą ja zrobiłabym inaczej. Za długi wątek i mało znam problem. Zmęczenie powoduje, że zaczynam patrzeć na sprawę jednostronnie i atakować przeciwnika. Pozdrawiam i życzę rozwiązania sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.09, 01:00 Najwięcej Cię tu jest i najwięcej bzdurnych się opowieści rozsiewasz. mama Agi ze wszystkimi szczegółami poinformowała dyrektorkę przy zapisie do szkoły.Miejcie pretensje więc do niej że Was nieprzygotowała bo jej to wisiało.Wyspowiadaj się i niekłam więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.09, 07:30 MONISIO:PISZĄC ŻE NIKT Z WAS W SZKOLE NIE WIEDZIAŁ O CHOROBIE UDAJESZ JAK PANI DYREKTOR GŁUPA KTÓRA TWIERDZI ŻE NIEDOSTARCZONO JEJ ŚWIADECTWA O NIESPRAWNOŚCI AGI A W KOMUNIKACIE PISZE ŻE OD SAMEGO POCZĄTKU AGĄ ZAJ JĘŁY SIĘ PEDAGOG I PSYCHOLOG SZKOŁY.I.T.D. KAT AGI KAMILA CHODZIŁA Z NIĄ 4 LATA DO SZK.PODST./I 2 INNE KOLEŻANKI / .GDZIE ROZPOCZĘŁA JEJ DRĘCZENIE I KONTYNUJE DALEJ.INNE TWE KOLEŻANKI PISZĄ NA TYM FORUM ŻE: JUŻ PIERWSZEGO DNIA ZORIENTOWAŁY SIĘ ŻE Z AGĄ JEST COŚ NIE TAK. IDŻ DO PRALNI MIEJSKIEJ I DAJ SIĘ ODWIROWAĆ,POCIEKNIE BRUDNA ZUPA KŁAMSTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 10:03 nawiedzona kobieto! (bo po tym jak piszesz inaczej nazwać Cie trudno) to, że pracowałąś z mamą Agnieszki nie znaczy, że wiesz co dzieje się u nich w domu.. ale o nie o tym. szkoła nie została nawet poinformowana o fakcie, że Agnieszka ma 3- letnia przerwę w kontakcie z rówieśnikami. psycholog i pedagog szkolny same zauważyły dziwne zachowania Agnieszki w szkole i sie tym zainteresowały. w każdej szkole, do której Agnieszka by trafiła- jej mama znajdzie katów. a Ty się kobieto nie zacietrzewiaj, bo mam wrażenie, że piana z ust już Ci poszła.. spokojnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:monisio3 IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 13:03 monisio3 napisała: > a Ty się kobieto nie zacietrzewiaj, bo mam wrażenie, że piana z ust > już Ci poszła.. spokojnie.. Cóż za kultura. Tego uczą w szkole, czy mama nauczyla w domu? Czytałam całe to forum i twoje wypowiedzi. Jesteś najbardziej kontrowersyjną postacia na nim. Mam pytanie jesteś kadrą ze szkoly, mama oprawcy, czy oprawca? Net nie zapewnia anonimowości. Moze bys sie wypowiedziala przed kamerami, tak aby cala polska mogla zobaczyc cie i usłyszeć. Bo jak czytam, to uwielbiasz media i bycie w nich bahaterką, no choćby forumową. Przecież możesz to wszystko powtorzyć co napisalas publicznie do kamery. Jestem pewna, że wysłucha cie cala Polska. Mozna wydrukowac twoje posty i bez pomyłki powtorzyć je publicznie. Sądzę, że nawet gazeta by pomogla tobie w dotarciu do kamer i fleszy. Wydruki do rączki i powtorka w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re:monisio3 27.03.09, 14:54 powtórzyłam, ale Pan Redaktor nie zacytował naszych wypowiedzi. to juz chyba swiadczy o jego stronniczości. czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re:monisio3 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.09, 01:26 GOŚCIU: PO PROSTU DZIĘKUJĘ ZA TWE TRAFNE ROZPOZNANIE,CHYBA MASZ SZEROKĄ WIEDZĘ ZOOLOGICZNĄ.JA TEGO GADA Z WYKRZYWIONĄ.ZIEJĄCĄ NIENAWIŚCIĄ, KRZYKLIWĄ, CIEMNEJ KARNACJI, GĘBY/WIDZIANEJ NA SPOTKANIU RODZICÓW/NIEZAPOMNĘ NIGDY. ONA BYŁA TAM WODZIREJEM, JAK TYLKO ZACZYNAŁA WRZESZCZEĆ NA MAMĘ AGUSI /GDY TA ZDĄŻYŁA WYDUSIĆ SPOKOJNIE I CICHO ZALEDWIE 5 SŁÓW/PANI DYREKTOR ZACZYNA ŁA KIWAĆ POTAKUJĄCO GŁOWĄ,I KIWAŁA ZAWSZE JAK GAD WRZESZCZEĆ ZACZYNAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re:monisio3 29.03.09, 18:49 mamo lub dziadku Agnieszki (bo teraz juz napewno wiem kim jesteś): po pierwsze- nie pisz o sobie w 3 osobie- po co? po drugie- sama potwierdziłaś swój poziom, po trzecie- panuj nad emocjami, bo bydło z Ciebie wychodzi!, po czwarte- tak włąśnie pisze osoba " tolerancyjna" i otwarta na współpracę, po piąte- a może Ty samą Agmieszką jesteś, bo tylu błędów ortograficznych w swoich postach osoba dorosła by raczej nie robił... :) Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re:monisio3 29.03.09, 19:19 ...a tak na marginesie-odnoszę wrażenie, że im częściej sobie mnie przypominasz, tym bardziej Twoje kompleksy dają o sobie znać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:monisio3 IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 20:40 monisio3 napisała: > ...a tak na marginesie-odnoszę wrażenie, że im częściej sobie mnie > przypominasz, tym bardziej Twoje kompleksy dają o sobie znać.. Juz rozumiem dlaczego jesteś tak aktywna na forum. a może to jeszcze twoja corka byla oprawcą tej dziewczynki??? Stąd twoje tak ogromne zaangażowanie. Ty bronisz swojego, a mama tej dziewczynki swojego dziecka. Tyle, że ty masz zdrowe, i napewno wiele je nauczylas jak sobie radzić i jak widać doskonale spolecznie w szkole sobie radzi dręcząc innych. natomiast mam wrażenie, że mama tej dziewczynki nie nauczyla jej dreczenia innych, a zachowan spolecznych po 3 latach nauki w domu powinna nauczyć ją szkola i kolezanki z klasy. A czego ją nauczyły, niczego, tylko zrobili sobie z niej ofiarę dla zabicia czasu w szkole. I to mi się nie podoba. Nie kompromituj wiecej tych dzieciakow i szkoly. Twoje posty tylko im szkodzą, szkodza dyrekcji i kadrze pedagogicznej z tej szkoly. Nie podburzaj wiecej dzieciaków, bo z tego więcej jest więcej szkod, niż dobrego. Czyli poprzedni forumowicz, szybko cię rozpoznał. Pisalam ci wczesniej, że w necie nie ma anonimowych osob. Czy tak doradzasz dzieciom ze szkoly, jak piszesz w necie. A co do podwazania blędow w necie, chyba znasz jak sie ocenia takich ludzi:-) co wytykają błędy. Po drugie twoich także jest wiele, przeczytaj swoje wszystkie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re:monisio3 29.03.09, 23:51 nie będę pisać kolejny raz tego samego... i udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 23:20 Nikt nie mówi o używaniu przemocy (bo choc chodzę z Agnieszką do szkoły, to jednak nie spotkałem się nigdy z przejawami agresji fizycznej wobec niej) ale wydaje mi się, że w niektórych przypadkach odtrącenie przez otoczenie tez może być powodem pewnych zachowań. A z kolei inne zachowania mogą powodować odmienną reakcję otoczenia. Pytanie, czy łatwiej uświadomić matkę i córkę, czy całe otoczenie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:32 Jak jest mądre otoczenie, to wierz mi, że łatwiej je przekonać. Was jest więcej i mądrym racjonalnym postępowaniem, możecie dużo zdziałać. Zapytaj pani pedagog albo poczytaj o ART, to taki fajny program zastępowania zachowań dla młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.09, 01:15 Obrażenie kręgosłupa potwierdzone obdukcją w szpitalu na podstawie której policja wniosła akt oskarżenia do sądu pochodzą zapewne z mitów greckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 droga IZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:19 Agnieszka przewróciła się o stojak na mapy i upadła na ławkę, pojechała do lekarza - ten stwierdził pobicie - czyn taki nie miał miejsca. Zwłaszcza nie na lekcji wosu. Bzdury wyssane z palca. Matka chce wyskubać odszkodowanie za nic kosztem własnego dziecka. To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 22:51 "Sama uczę w integracyjnym gimnazjum i taka sytuacja byłaby niedopuszczalna. Nie przez tak długi okres czasu! Wszystkie problemy da się rozwiązać, tylko trzeba wykazać chęć. " i jak radzi sobie Pani z rodzicami, którzy nie chcą pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:08 Rodzicami, którzy nie chcą pomóc w czym? Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:14 Dużo rozmawiamy, prowadzimy warsztaty dla rodziców, wymieniamy się pomysłami. Tylko ja mam prościej, bo moi rodzice są świadomi tego, że posłali dziecko do szkoły integracyjnej. U nas niepełnosprawność traktuje się normalnie, nie jak fanaberię nadpobudliwej mamuśki. Wszyscy mamy jakieś problemy. A przez fakt, że nie mam padaczki, nie czuję się lepsza.Nie atakuję innych tylko dlatego, że życie sprawiło, że funkcjonują trochę inaczej niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:20 nikt nie zaczynał od ataków. próbowaliśmy rozmawiać, ale matka nie chciała. matka chciała skazania "winnych". ..i chce nadal. nie ma zamiaru pomóc Agnieszce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.09, 01:21 Że ci jęzor jeszcze od tego kłamstwa nie przemienił się w kołek to dziw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:04 Nawet hipotetycznie przyjmując, że to Agnieszka i jej mama mówią prawdę , a nie reszta uczniów i grono nauczycielskie , które to założenie z gruntu przekreśla istotę procesu dydaktyczno- wychowawczego, to jest wysoce nieprawdopodobne że cała szkoła- dosłownie wszyscy uwzięli się na schorowane dziecko....widocznie coś jest na rzeczy prawda? I może nierzetelność dziennikarska spowodowała tak szeroki odzew i oburzenie ze strony uczniów tej szkoły, rodziców i nauczycieli ? Bo trudno zakładać,że wszyscy są potworami - nie litującymi się nad chorą Agnieszką, a wręcz ją prześladują zwyrodnialcy....Nie daje do myślenia???? Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 26.03.09, 14:19 Dało mi to do myślenia. Dlatego w pewnym momencie napisałam o jednostronnym traktowaniu tego problemu. Jest to problem wielu instytucji, które wykazały się wielką nieporadnością. Przeraża mnie chęć usunięcia problemu, zamiast rozwiązania go. Wzajemnymi oskarżeniami nic tutaj nie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:21 Wiadomo. Gdy szkoła organizuje imprezy dla żurawinki - nikt nie przyjeżdża. Gdy organizuje drzwi otwarte - nikt nie przyjeżdża. Gdy chora na umyśle kobieta zmyśla i oskarża o czyny, które miejsca nie miały - cały sztab mediów zjawia się natychmiast. Wiecie dlaczego? Bo media tym żyją. Więc nie dziwie się, że czytamy tylko o takich sytuacjach. Wina leży po stronie egoistycznej matki tego dziecka. Takie są fakty, nie rozumiem po co wypowiadają się osoby z zewnątrz, mające o całej sprawie ZEROWE pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 01:51 Licz sie ze słowami mama Agnieszki jest zdrowa kulturalna miła kobieta.Pracowałam z nia kilka lat nie słyszałam zeby podniosła głos.zawsze była uprzejma i sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:57 to masz małe pojęcie sytuacjach patologicznych w rodzinach (a niewątpliwie coś TAM jest nie tak), na zewnątrz ani widu ani słychu, kochana mamusia, cudowna pracodawczyni, a w domu? co ona robi swojemu dziecku? mówi, że gimnazjum nie jest przystosowane dla osób takich jak jej córka, TO NIE JEST SZKOŁA INTEGRACYJNA więc jak ma być przystosowana? liczyć to ja mogę zadania na matematyce, ale nie słowa, pomyliło ci się chyba coś. nie ocenia się po POZORACH tak jak ty jej matkę, tylko po faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 22:09 Słyszałeś o czymś takim jak dostępność nauki dla wszystkich, powszechna oświata itd. Szkoła nie musi być integracyjna aby uczyły się w niej dzieci niepełnosprawne. Uczeń to podmiot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 21:50 HERO: UCZEŃ TO PODMIOT ? DLA DYREKTOR I PSYCHOLOG AGNIESZKA TO PRZESÓWNY PRZEDMIOT KTÓRY NIE MOŻNA PRESÓNĄĆ DO INNEJ SZKOŁY TYLKO PRZEZ OPÓR GŁUPIEJ MATKI...ALE JUŻ NIEDŁUGO? PODMIOTAMI ZAŚ SĄ SADYŚCI:KAMILA I KRZYSZTO M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 01:48 matka chce ukarac winnych i chwała jej za to ze ma odwage i siłe! Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:14 rodzicami takimi jak mama Agnieszki? nie chce wogóle rozmawiać! jak radzi sobie Pani z takimi rodzicami?? Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:34 Brzydko: olewam takich rodziców i zajmuję się dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:45 mama wysooooki mur wokół córki zbudawała.. Odpowiedz Link Zgłoś
hero77 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:37 To jest sprawa dla dobrego psychologa mediatora, a w pewnych momentach nawet psychiatry. Sami rodzice nic nie zdziałacie. Tu potrzebny jest naprawdę ktoś "mądry" jako przywódca Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 25.03.09, 23:46 .. i znalazł sie taki. ale mamusia jego pomoc odrzuciła.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: monisio3 IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 02:16 Pewnie jesteś mamą jednej z oprawczyń lub oprawcy, lub sama jesteś oprawca tej dziewczynki. W twoich postach jest tyle nienawiści i agresji, że az strach pomysleć ile bedzie lub jest jej, w twoich dzieciach. Oj kiedyś twoje dzieci przypomną ci gdzie twoje miejsce, beda takimi samymi oprawcam wobec ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: monisio3 27.03.09, 10:05 tak, tak, i mam kaptur na głowie, topór w ręce, a z pyska cieknie mi krew mych ofiar.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: monisio3 IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 13:05 monisio3 napisała: > tak, tak, i mam kaptur na głowie, topór w ręce, a z pyska cieknie mi > krew mych ofiar.. Dzięki za bardzo elokwentną odpowiedz i kulturalna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:55 chyba,że jest chora psychicznie lub bardzo przewrażliwiona .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 01:54 Co ty klepiesz ta kobieta jest zdrowa i nie obrazaj kobiety.To ze walczy o dziecko to zle?! OD KIEDY NADOPIEKUNCZOSC JEST ZŁEM?1 Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 10:06 nadopiekuńczość może nawet zabić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry mudżyn Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 22:51 Ta kobieta żyje sensacją co innego w domu nie ma do roboty ,by poszła z tą swoją córką chociażby na spacer a ona woli wymyślać nowe pisma skargi poprostu tym żyje bulwersing it's her life Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Matuszewska Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 14:35 Mam w tej szkole dwie córki- to co mi opowiadają o Agnieszce to koszmar., zamiast wydawać opinie nie znając faktów pofatygujcie się na naszą klasę choćby na forum Gimnazjum nr 24. Podejście autora tego artykułu jest szokująco nieprofesjonalne. Nie pofatygowal się do młodzieży , żeby z nimi porozmawiac. Wysłuchał jednej strony - opini matki- gdzie pytam opinia drugiej strony konfliktu? Młodzież ucząca się w tej szkole jest potwornie zdegustowana i urażona. Pan dziennikarz nie wykazał się nawet minimum profesjonalizmu. Znalazł temat do taniej sensacji. Gdyby zgłębił temat dowiedziałby sie np, że młodzież z tej szkoły na stale współpracuje ze Stowrzyszeniem Na Rzecz Dzieci i Młodziezy z Porażeniem Móżgowym - Żurawinka. I niejest to wspólpraca na papierku tylko rzeczywista pomoc. Młodziez dla tych dzieci systematycznie organizuje przedstawienia , koncerty, zaprasza ich na wiele uroczystości. Osobiscie widziałam chopców dźwigających wózki inwalidzkie na pietro do auli, opiekuja sie nimi jak własnymi dziećmi. Poza tym systematycznie młodziez z Gimnazjum nr 24 jeździ do placówki z chorymi dziećmi , gdzie pomaga im jak tylko może. Wiec niech nikt nie pisze , że to wstrętna młodzież bo dzięki takim dzieciakom jak z Gimnazjum 24 wraca wiara w ludzi- tak w Ludzi. A autrowi reportażu niech będzie wstyd- bo dzięki takim tempakom jak on naszej młodzieży za chwilę nic sie nie będzie chciało bo wszelkie wartości , które dokładnie ta szkoła im wpaja , wspólczucie dla krzywdy ludzkiej, obowiązek niesienia pomocy innym staną się dla nich uciążliwe. A później sie dziwimy na wszędzie panującą znieczulicę- a czego uczymy własne dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic szkolny koszmar innych uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:57 Niestety ma Pani rację. Jako matka wzorowego ucznia,angażującego się we wszystkie wymienione przez Panią projekty - obserwuję jego rozżalenie i bezsilność. Brak rzetelnego dziennikarskiego przedstawienia tematu, ukazanie młodzieży uczącej się w tym gimnazjum jako nietolerancyjnego, zdemoralizowanego motłochu jest niezwykle krzywdzące i oburzające. Szeroki odzew na tym forum świadczy o poruszeniu zarówno wśród młodzieży, jak i rodziców.Złe pióro potrafi zepsuć opinię dobrej szkoły i młodzieży na dłużej, a niesłuszne oskarżenia wpływają negatywnie na psychikę młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupa Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 06:45 Kolejny raz- WYBORCZA ma naprawdę marnych pismaków-nierzetelnych, piszących pod publiczkę.Takiego nawału postów to tu nie było od dawna.Odzywają się bezpośrednio zainteresowani ,czyli uczniowie.Z tego roi się Agnieszka- terrorystka!Jeśli sprawdza obecność na zajęciach, kto był,to chyba nie sama na taki paranoiczny pomysł wpadła. Prosimy karetkę -psychiatra dla MATKI!DAJCIE juz spokój klasie, tu jasno widać ,ze dziewczyna nie jest w miejscu ,w którym powinna być.Zajęcia w sprawie Agnieszki? ! NIE ZGADZAM SIĘ,obok jest szkola integracyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja trochę to dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:05 Z postów powyżej wynika, ze ta dziewczynka ma orzeczenie o niepełnosprawności, dlaczego zatem Agnieszka od razu nie trafiła do szkoły integracyjnej? Przecież tam jest dodatkowy nauczyciel, który pomaga takim dzieciom jak Agnieszka, żeby reszta mogła normalnie pracować. Dzieci zdrowych nie szokuje odmienność koleżanek czy kolegów, a zachowania dzieci niepełnosprawnych są pod kontrolą specjalisty. Moje dziecko jest w klasie integracyjnej, w której uczy się kilkoro uczniów z różnymi dysfunkcjami i nigdy nie było tam takich ekscesów, o których pisze gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.man.poznan.pl 26.03.09, 13:46 A może cała ta afera została uknuta w zaciszu gabinetu salezjanskiego dyrektora intryganta szkoly, ktora przykeila sie do gimnazjum i kawalek po kawalku wyrywa pomieszczenia gimnazjum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:16 może. chociaż oni i tak przejmą szkołę za dwa lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Salezjanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:03 Przyznam szczerze, że też przemknęła mi przez głowę taka myśl.Jednakowoż zdusiłam tę hipotezę w zarodku jako zbyt spiskową teorię....Teraz zaczynam się zastanawiać czy nie zbyt pochopnie ją odrzuciłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry mudżyn Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 14:09 Hmm a może tak by przeszłą do selezjan?? ma tak samo blisko i problemów nie bedzie bo tylko nasz klasa jest zła........;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:17 do salezjan? przecież tam przyjmują tylko dzieci, których rodzice mają kontakty. jej potrzebna jest szkoła integracyjna, ale w niej i tak pewnie stwarzałaby problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 14:14 KUR*A KONIEC TEGO JEBANEGO GADANIA PROSZĘ BARDZO PRZYJSC DO SZKOLY I SIE DOWIEDZIEC WIECEJ A NIE DYSKUTOWAĆ NA PODSTAWIE ARTYKUŁU JAKIEGOŚ ZASRANEGO BRUKOWCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: 62.69.212.* 26.03.09, 14:45 Dyskutować z kimś takim jak Ty? Nie dziwię się matce Agnieszki. Przedstaw argumenty. To że krzyczysz nie znaczy, że masz rację. Słabi jesteście skoro dwie kobietki potrafiły z Wami tak zagrać. Słabi jesteście, bo daliście się sprowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:16 oh, Ty herosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 01:57 gratuluję pieknego słownicta .Tego ucza w tej szkole ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 02:13 Czytając te wszelkie wypowiedzi, wyciągam jeden wniosek. Zero kultury, ogrom agresji ze strony mlodzieży. Co robi szkola, podburza jeszcze młodzież, szukając w niej usprawiedliwienia dla swojej nieudolności. Proponuję wymienić kadre w tej szkole, zaczynając od dyrektorki, pedagoga, psychologa, wychowawcy klasy a konflikt zniknie. Tak jest jak się chowa problem pod dywan i narosnie gora smieci. Tylko duża ciężarowka je wywiezie, a zarzadca-dyrekcja, ktory dopuszcza do tego, także do zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:54 a ja proponuję zaprzestać zabawy w wybitnego znawcę tematu, kadra jest bardzo dobra, nikt nas nie podburza - bronimy imienia swojej szkoły, nie wiem czy można uznać to za cechę niepozytywną - jeśli wg ciebie tak to mogę ci tylko współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 17:20 Gość portalu: szczw24 napisał(a): > a ja proponuję zaprzestać zabawy w wybitnego znawcę tematu, kadra jest bardzo > dobra, nikt nas nie podburza - bronimy imienia swojej szkoły, nie wiem czy możn > a > uznać to za cechę niepozytywną - jeśli wg ciebie tak to mogę ci tylko współczuć > . Nie musisz mi współczuć, bronicie, bo liczycie na korzyści ze strony nauczycieli, którzy was wspieraja w tym, aby pozbyć sie tej dziewczynki. Nawet utwierdzaja, zamiast rozwiązywac problemy. Bo to jest ich być lub nie być. Wykorzystuja Was do obrony swojej pozycji i opini. jakiś ty naiwny. Ale rozumiem bo mlody i niedoswiadczony. Ale dzieciakami idzie manipulować. a wy dumni zadowoleni, a nuz inaczej teraz na Was spojrzą, może lepsza ocena i pochwała na koniec roku. Bądz dalej z siebie dumny, jak dorosniesz, bedziesz mial wlasne dzieci to zrozumiesz. Nawet rozumiem twoja postawę ze względu na wiek. Czytalam co piszesz na portalu Naszej Klasy, calą waszą dyskusje i plany. Przykre jest to, że tak niby bronicie szkoly, a sami na forach piszecie jakie to cyt" jazdy robicie na lekcjach" chwalicie sie tym itd. Wystarczy przeczytać na kilku forach w portalu Nasza Klasa co robicie w tej szkole. Przykro sie to czyta i dobrze, że redaktor, wywalil te smieci z pod dywanu. Powinien jeszcze dostać premie. Czytalam lacznie jak jedna dziewczynka sie chwali, ze .... ciocia pracuje w gazecie, nawet umozliwi im wejście i spotkanie, oraz to, że może redaktor wyleci z gazety. Ciekawe czy ta ciocia może opowiadać o tym co personalnego dzieje się w gazecie. Obluda i fałsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 14:33 To wcale nie jest prawdaa..w tym artykule prawie wszystko jest wymyslone...nie rozumiem kto to wymyslil i po co ale prawda jest to ze to agnieszka prowokuje...moze nie caly czas ale bardzo czesto... Odpowiedz Link Zgłoś