Dodaj do ulubionych

Policja: Strzeżcie się tych miejsc

22.07.09, 22:00
A Wilda i Dębiec gdzie? - wszak wiadomo, że 'każdy z Dębca to przestępca'
Obserwuj wątek
    • Gość: fhu Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:17
      Kradną poza Wildą i Dębcem, u siebie chowają łupy.
      • Gość: Karol Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:06
        Ludzie, zglaszajcie wszelkie zagrozenia pod 997 - czesto jest tak, ze zbiera sie
        poznym wieczorem grupa chuliganow, wrzeszczy i pije alkohol, a NIKT nie reaguje
        dzwoniac na policje!

Czas zaczac dzialac.
        • gall.anonim.pn Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc 23.07.09, 06:29
          Chyba żartujesz. Tak się składa, że przed trzema miesiącami (mogę sprawdzić dokładną datę, i to co do minuty) zgłaszałam na 112 (bo przez komórkę) że jakiś idiota szaleje samochodem u zbiegu Wojska Polskiego i Dojazdu, ćwicząc ślizgi "mało kontrolowane" i jazdę w kółko pod prąd. Po prostu czekałem na autobus 64 i miałem okazję "podziwiać mistrza kierownicy". Telefon podniósł chyba strażak i przekierował do oficera dyżurnego policji. Na podniesienie słuchawki czekałem kilka minut. Opisałem markę samochodu (charakterystyczny bo amerykański), malowanie (charakterystyczne bo dwukolorowe) i rejestrację (charakterystyczną bo "specjalną"). Na przyjazd partolu (nie, nie to nie literówka...) czekałem 37 minut i się nie doczekałem, bo kierowca zmęczony taką jazdą odjechał.

Coraz częściej dochodzę do wniosku że zamiast dzwonić z doniesieniami, chyba należy wykorzystywać znany trick psychologiczny mówiący, że jak ktoś chce zwrócić uwagę w tłumie należy krzyczeć "pali się". Tak więc w tej opisanej przez ciebie sytuacji należy zadzwonić z doniesieniem "wydaje mi się, że grupa łysych KATUJE policjanta", a zobaczysz że przyjedzie nie tylko patrol a wręcz antyterroryści. Inaczej policja będzie miała interwencję głęboko w d....
        • Gość: Jontos Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc IP: 212.160.137.* 23.07.09, 09:59
          tak, jak dzwoniłam to albo policja nie przyjechała, albo straszyła,
          że lepiej odpuścić bo potem będziemy musieli się w sądzie grodzkim z
          tymi bandytami spotkać, albo spisała nas a bandyci stwierdzili, że
          nie mają przy sobie dokumentów nie ponieśli konsekwencji... Policja
          w Poznaniu - największe zagrożenie tego miasta, katastrofa!!!!!!!!
    • marych77 Kazmirz!!!!!!! 23.07.09, 02:35
      To ty juz zapomnial ze tu w czwartki rabuja i gwalca???
    • kasiamarias Policja: Strzeżcie się tych miejsc 23.07.09, 09:01
      chyba Janerka śpiewał: Strzeż się tych miejsc
      ale pewnie nie miał na myśli Poznania. Na Jeżycach oprócz włamań
      jest niebezpiecznie jeszcze z powodu psich kup na chodnikach -
      zwrasta ryzyko złamania nogi przy poślizgnięciu. Okropne są tam
      chodniki.
    • Gość: krzych Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc IP: *.icpnet.pl 23.07.09, 09:05
      autorowi artykułu gratuluję! na mapce pojawiała się nowa dzielnica -
      Północ. Kolumb to przy nim mały pikuś...
      • kajciech Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc 23.07.09, 14:05
        Północ to nie dzielnica a komisariat "Poznań-Północ"
      • end-ive Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc 23.07.09, 14:06
        @krzych - Pan Pikuś ! Hahaha Ale faktycznie, co to za dzielnica "Północ"? Pewnie chodzi o Winogrady i Piątkowo, ale w takim razie mogli oszczędzić i napisać zamiast Nowe Miasto - wschód, zamiast Jeżyce i Grunwald - zachód, a Wildę zamienić na południe. Ha... ale pomysł z mapką i ujawnieniem najniebezpiecznejszych miejc w Poznaniu mi się podoba. Mapkę dopracować i będzie git.
    • Gość: ehhh Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.09, 14:19
      Goowno prawda. Mieszkam na Dębcu 4 lata!!! Tu jest taki spokój, że
      czasami mam wrażenie, że wszyscy wyjechali do GB
    • przylga Policja: Strzeżcie się tych miejsc 23.07.09, 15:23
      mam wielki kark i bicepsy i amstaffa w beemie i nikt mnie nie
      ruszy , chudzielce.
      • Gość: fremen Re: Policja: Strzeżcie się tych miejsc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 15:36
        zapomniałeś dodać że jeszcze wielką wyobraźnię;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka