Dodaj do ulubionych

Radna Morgan poskarży się na prokuraturę

08.09.09, 17:26
Kolejna kompromitacja pani radnej!
Obserwuj wątek
    • Gość: mała Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internet.radom.pl 08.09.09, 18:13
      sama jestem kobieta ale nie wspolczuje tej pani.ona ma chyba
      wrazenie ze jak glosuje razem z pis to jej wszystko wolno.no i ten
      jej doradca z bozej laski i doradca pis zarazem..........
      • Gość: kon-Donek Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 18:18
        nic wam to nie pomoże PO dzisiaj osiągnęło poziom SLD
        • Gość: za to pis Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.09, 18:23
          Gość portalu: kon-Donek napisał(a):
          > nic wam to nie pomoże PO dzisiaj osiągnęło poziom SLD

za to PiS dawno już osiągnął poziom samoobrony i dzielnie się go trzyma
          • Gość: Martunik [...] IP: *.31.radom.pilicka.pl 08.09.09, 18:51
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • fuck_fuck_fuck Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO 08.09.09, 19:03
              A oto chrześcijański język dialogu głoszony przez braci z PIS!Czy
              tego nauczał JPII?????
              • Gość: Martinuk [...] IP: *.31.radom.pilicka.pl 08.09.09, 19:32
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Santiago Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 19:20
              To nie jest śmieszne ,ale wydaje się że radomska prokuratura
              świadomie lub nie wpisuje się w szopkę polityczną.Przecież gołym
              okiem widać,że trwa polowanie z nagonką w pięknym Radomiu.Cel
              rozwalić większość w Radzie Miejskiej, która stoi murem za
              prezydentem Kosztowniakiem.Polowanie na radną Kowalczyk jeszcze się
              nie zakończyło i ustawiane są kolejne sidła.I nic z tego okazuje się
              nie będzie ,radna pozostanie w radzie do końca kadencji ,a próby
              odebrania jej mandatu stały się śmieszne i nieskuteczne.No to atak
              nastąpił na radną Morgan.Dobrze że nie wymyślono i nie wmowiono
              mieszkańcom Radomia że np. molestuje swoje dzieci.To byłby strzał w
              dychę i Wyborczej posypałby się nagrody.Układ większościowy w
              radzie nie pasuje komu??? I tu bym szukał winnych i inspiratorów
              wielkiej afery...Agata Morgan powiedziała ,że całość materiałów tak
              porządanych przez prokuraturę miała policja i nawet sobie to
              skopiowała.No to ja się pytam po co ta checa z policyjną rewizją??
              Następnym razem walcie na 25 Czerwca z ekipą telewizyjną i z
              Superexpresem,skuć radną ,puścić materiał z płaczącymi dziećmi
              irozmytą twarzą Agaty (już wtedy) M .Cała ta checa napawa mnie
              obrzydzeniem.Jedna z najlepszych radnych ,jedna z najbardziej
              merytorycznych zostaje publicznie obrzucona błotem.Sprawa się
              wyjaśni,pozostanie błoto i brud.I tak do "następnej razy" jak to
              mówili apsztyfikanci w Vabanku.
              • Gość: Ja Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 19:58
                Wręcz przeciwnie. To jest bardzo śmieszne. To co plecie p. radna niezależna. Po pierwsze nigdzie w treści artykułu GW nie znalazłem wypowiedzi p. radnej, że Policja miała materiały, które odebrała od radnej. Wręcz przeciwnie, stwierdziła, że nie dawała nowemu zarządcy tych materiałów, bo uważa, że cyt. - jej zdaniem - nie ma on pełnych uprawnień. Po wtóre odkąd i na mocy jakich praw pani radna może kwestionować decyzję sądu, który nakazał jej wydać te dokumenty ? To stawianie się nad prawem, identycznie postąpił J. Kaczyński, kiedy są nakazał mu przeprosić Wachowskiego. Powiedział, że nie przeprosi. Czyli prawo, prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Szczególnie prawo i sprawiedliwość. Dorabianie do tego jakiejś filozofii dot. poltycznej strony sprawy, w sytuacji, gdy pada zarzut przywłaszczenia mienia zakrawa na kpiny. Co do brudu, który pozostanie, a o którym pisze Santiago w kontekście działań prokuratury, to pragnę zauważyć, że nie byłoby tego niby politycznego działania organów, gdyby radna przestrzegała prawa i uszanowała decyzje sądu, który nakazał wydać jej dokumenty nowemu zarządcy. Tak więc ten chodzący kryształ i wzór cnót wszelakich sam prosił się, żeby policja zapukała do jego drzwi. To o co ma teraz pretensje ? Niech je ma do siebie. Na szczęście skończyła się już IV RP, gdzie prawo stosowano dla własnych celów politycznych, gdzie zatrzymywano ludzi, tak jak Blidę, pomimo braku dowodów winy, byle by tylko móc to pokazać w TV. I jeszcze jedno, czy rzeczywiście p. radna ma nieposzlakowaną opinię a dopiero ostatnia akcja Policji ma ją zdyskredytować ? Dla mnie nie a jak sądze takich osób, jak ja jest więcej.
                • Gość: kon-Donek Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 20:08
                  Wkuwasz artykuły z Wybiorczej a może by tak coś od siebie
                • Gość: mała Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.internet.radom.pl 08.09.09, 20:08
                  opinia radnej była juz nieszczegolna przy sprawie elektrowni.wtedy
                  wierzylam ze to moze byc nagonka.dzis widze ze pani radna sam do
                  siebie przygania klopoty a potem sa winni wszyscy tylko nie
                  ona.nawet prokuratura i sad.dla mnie to zgnilizna.kolejna radna
                  ktora zwala pis w przepasc choc mnie to nie martwi!
                  • Gość: ? Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 20:48
                    A co niby się dzieje w sprawie Elektrowni? NIC. Zmarnowane dwa lata.
                    Obrzydliwe zarzuty. Bezpodstawne. Przejżyjcie wreszcie na oczy.
                    Kosztowniak może w dwa lata zbudowć szkołę muzyczną a platfusy przez
                    dwa lata tylko stek pomówień potrafią ... A głupcy klepią, klepią ...
                    Pożyteczni idioci, jak mawiał klasyk. Mózgu zero ale zdanie w każdej
                    sprawie mają.
              • Gość: kon-Donek Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 20:05
                Masz rację ale te czerwone ptasie możdżki nie moga tego pojąć. Są
                podenerwowani aferą w ZUSie
              • Gość: niedoinformowany Nazwisko p.M. IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 21:07
                Jak ona nazywała się wcześniej, czy ktoś pamięta? Nazwisko zostawiła sobie po
                mezu chyba który ją zostawił ponieważ jak się mówi prawdopodobnie nieoficjalnie
                p.A.M. miała romans z .......(związanym z partia....)
                Kwiatem tego romansu jest chyba dziecko.....
                Nie są w tekście powyższym zawarte żadne informacje szkalujące żadną konkretną
                osobę ani nikogo wskazujące. jest to tylko zbiór zasłyszanych, przeczytanych
                nieoficjalnych informacji, zgromadzonych w tym miejscu.
                • Gość: H.9 Re: Nazwisko p.M. IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 07:02
                  Twoj wpis swiadczy o twojej czerwonej parti bo o tobie nawet szkoda
                  sie wypoiwadac.Metoda iscie stalinowska.Podobno to, podobno
                  tamto.Nikt tu nikomu nie wyciaga spraw prywatnych np. pani Ciepielak
                  czy zawodow milosych inych redaktorek GW, z kim sypiaja, z kim sie
                  bawia ze o przciwnikach politycznych nie wspomne jak np. o tym calym
                  lewicujacym gowniarstwie.Tylko wy, mlode nienazarte czerwone
                  charpagany wyciagacie jakies sztuczne "haki" na kazdego kogo wam
                  wskaza starsi towarzysze.Obrzydliwe panie Karas ma pan zaplecze.
                • Gość: PO-owiec kompromitacja radnych PiS oraz posła PiS IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 00:35
                  Popieranie radnej Pani Morgan w tak oczywistej sprawie jak powyższa
                  to kolejna kompromitacja radnych PiS oraz posła tej partii. Pani
                  Morgan trzyma bezprawnie dokumenty wspólnoty 7 segregatorów i nie
                  chce wydać prawowitemu zarządcy a bronią ją zadymiarze z PiS-u.
                  Metoda posłanki Wróbel ! Najważniejszy jest krzyk medialny ! Reszta
                  jest mniej ważna. Ważne jest że kumpela w niebezpieczeństwie !!! Ale
                  jaja !!!
              • Gość: belfer Santiago wróć do szkoły ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:56
                Gość portalu: Santiago napisał(a):
                > porządanych

Powinno być "pożądanych"

checa

Powinno być "heca"

apsztyfikanci

Powinno być "absztyfikanci"

• Gość: Maniek PiS załatwił pracę Santiago jako ortografa IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 00:44
                  Teraz Santiago gotów spalić się żywcem za PiS przed drzwiami Rady
                  Miejskiej. Jest nawet gotów zrobić więcej. Świat według Kiepskich !!!
              • Gość: Sprawiedliwy Santiago !!! Mędrku zasmarkany !!!! IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 00:38
                Morgan działa na skodę wspólnoty a broni ją prezydencik bo mu
                zlecała prace, gdy była szefową Elektrowni. Wszyscy o tym piszą
                mówią a Ty durnia rżniesz :(((
          • Gość: kojo Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 20:42
            PO PIS Samoobrona, SLD a radna od kogo jest zależna lub niezależna? Bo
            przeszłość polityczną ma bogatą?
    • sono_andrzej Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 08.09.09, 21:18
      Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Zapewne gdyby nie
      chodziło w całej sprawie o radną niezależną to Wójcik i Sońta nie
      prowdziliby tak zajadłej obrony. Mało tego. Gdyby to była radna PO
      lub SLD zapewne Wójcik albo Sońta poskarżyliby się, że
      podczas "odbicia" segregatorów nie użyto ABW czy CBŚ.

Pani Morgan jest doprawdy żałosna w swoim postępowaniu, w pełni
      popieram działania prokuratorów.
      Trzeba skończyć ze świętymi krowami, które nic nie robią sobie z
      orzeczeń sądów.
      • Gość: aaaaa Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:30
        do sono andrzej
        Pan powinien zostać poddany badaniu u psychiatry
      • Gość: czytelnik Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:32
        Pani Morgan powinna odpowiadać jak każdy obywatel - powoływanie się na fakt, że
        jest radną jest naruszeniem konstytucji - która stanowi że każdy obywatel jest
        równy - jeżeli Pani Morgan prowadziła nierzetelnie księgi lub ich nie
        przekazywała - powinna odpowiadać jak każdy na obowiązujących zasadach PS ciekaw
        jestem co by pisała wyborcza gdyby opisane zdarzenie wystąpiło u zwykłego
        obywatela ????
        • Gość: Czytelnik Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:40
          Zarządca nieruchomości, odmawiając wydania dokumentacji finansowej, działa w
          sprzeczności z art. 86 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja
          Podatkowa, zgodnie z którym na podatniku spoczywa obowiązek prowadzenia ksiąg i
          ich przechowywanie. Podatnikiem w omawianym przypadku jest wspólnota
          mieszkaniowa i jej własność stanowią dokumenty dotyczące spraw finansowych PS
          ciekaw jestem czy Pani Morgan posiada uprawnienia do usługowego prowadzenia
          ksiąg i czy ma zielone pojęcie na temat ich prowadzenia - być może nadal
          obowiązuje zasada nie matura lecz .... właściwa przynależność
          • sono_andrzej Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 08.09.09, 22:05
            Nie potrzebuję pomocy psychiatry, ale uważam, że radna Morgan będzie
            potrzebowała dobrej pomocy prawnej.

Wstyd, że poseł na Sejm RP Sońta Krzysztof (PIS) plami mandat
            poselski podejmując działania obronne wobec świętej krowy, która
            uważa, że stoi ponad prawem nie wykonując orzeczenia sądu.
            • Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 22:22
              Proszę Pana, do kogo ta mowa ? Poseł Sońta ( gratuluje przenikliwości tym, którzy głosowali na tego pana ) jest tym, kim jest oraz reprezentuje tych, których reprezentuje, więc trudno wymagać od niego głębszej refleksji nad swoim postępowaniem. Pokazał, że jest etatowym obrońcą krzywdzonych radomskich radnych niezależnych ( czytaj pań idących na pasku chłopców z Ratusza ), więc tego typu interwencje, jak ta u min. Czumy, ma wpisane do zakresu obowiązków. Nie ma co, Sońta, Wróbel, płakać się chce, jeżeli taka jest aktualna elita mojego miasta.
              • Gość: m.. Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:31
                Czy pani dyrektor Wesołowska też jest pokrzywdzona bo broni ja p.
                Sońta i Wójcik? (ten ostatni zna bieble prawo oswiatowe)
                • Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 23:49
                  Pewnie ją nasz viceprezydent Fałek obsadził, więc ją bronią jego koledzy.
              • Gość: poco Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:53
                Takie pytania: 1.Od kogo i czego jest niezależna p Morgan ? 2.Dlaczego
                nienawidzący GW mimo to czytają ją i występują w dyskusji/ja nie czytam ND/?
                3.Czy pamiętacie Kalego z "W pustyni i puszczy"? 4.Tzw radni niezależni to
                najczęściej renegaci - pamiętacie Skwarczyńskiego -to dlaczego moralność PISu to
                toleruje? 5.Czy to prawda że jak ktoś trzyma z PISem to ani prawo ani
                sprawiedliwość go nie obowiązuje/a nawet może liczyć na pomoc PISu/?
                • czerwony_admin_tego_forum Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 07:18
                  Zapowiadam ze wszelkie posty zle mowiace o mojej partii wywodzacej
                  sie z PZPR i wszelkie negatywne wpisy na moich wspoltowarzyszy bede
                  kasowal z cala stanowczoscia.Jezeli macie pisac o kims z rodowodem
                  PZPR czy ich dzieciach to tylko pozytywnie.
                  • Gość: Mores Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 07:22
                    Czerwony adminie isoxazolidine widze ze auktywnila sie ostatnio
                    twoja dzialalnosc na forum.Ty tez uwierzyles swoim starym
                    towarzyszom, ze gdy wygracie wybory dostaniesz takie stanowisko ze
                    ho ho.Tym samym udowadniasz, ze wyksztalcenie nie idzie w parze z
                    inteligencja.
                    • Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 08:05
                      ...widze ze auktywnila sie ostatnio twoja dzialalnosc na forum... Dobre, dobre, Moresie, masz czelność oceniać czyjąś inteligencję, a nie potrafisz sklecić zdania w poprawnej polszczyźnie. Nie mam na myśli bynajmniej literówek. Proponuję, żebyś jednak rozpoczął naukę w liceum dla pracujących, może to coś da.
                      • Gość: <:> Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.31.radom.pilicka.pl 09.09.09, 08:20
                        Och jaki czerwony "inteligent" się odezwał!Kaleczy język polski bo myli go z
                        językiem swoich dziadków, rosyjskim.Ja idź do szkoły trochę lepszej niż tą,
                        którą ukończyłeś u Czesia.
                        • Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 08:32
                          ...lepszej niż ... Do szkoły nieuku.
    • mela_1 Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 08:33
      Radom ma pecha. Dostaje po głowie od ponad 30 lat, choć na to nie
      zasłużył i generuje takie "bohaterki" jak pani radna...
      Czy ktoś ma jeszcze złudzenia, na czym polega jej "niezależność"? To
      niech przeczyta listę nazwisk i przynależności partyjnej jej
      wczorajszych sekundantów. Jeżeli beton pisowski jest niezależny, to
      pani radna jest kosmitką.
      Kolejna sprawa - odebranie 7 segregatorów z dokumentami pani radna
      porównuje do: 1.stanu wojennego, 2.okresu stalinowskiego. Zapomniała
      dodać IV RP, która rzeczywiście w ten sposób załatwiała przeciwników
      politycznych aresztami wydobywczymi czy rewizjami o 6 rano.
      Przypomnę choćby panią Blidę.
      Retoryka pani radnej jest, po prostu, obraźliwa nie tylko dla
      organów ścigania, ale przede wszystkim dla tych, którzy doświadczyli
      prawdziwych represji w swoim życiu i napawa mnie obrzydzeniem
      do "niezależnego" zaplecza i samej pani radnej.
      Współczuję Radomiowi. Z całego serca. I pozdrawiam. Całe szczęście z
      oddali.
      • Gość: dusia Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:11
        Mnie poraża wasza obraźliwa głupota i brak wyobraźni. Nie chodzi tu
        o radną niezależną czy zależną a o sposób postępowania organów
        ścigania. Przeszukanie mieszkania to jeden z najbardziej
        represyjnych środków, używa się go gdy w czasie śledztwa prokuratura
        dowie się o prawdopodobnym miejscu ukrycia broni lub przechowywaniu
        narkotyków. Dokumenty odbiera się na drodze postępowania cywilnego.
        Dziś zgadzacie się na przeszukanie mieszkania w obecności dzieci i
        chorej na serce matki staruszki bo wydaje się wam, że radna jest
        jednak zależna a jutro zgodzicie się na rewizje policji o 6 rano u
        każdego, bo może "coś" znajdą, na przykład list od wujka, gdzie
        krytykuje rząd Tuska.
        I będzie się to wam należało, bo nie protestujecie, gdy jest na to
        czas a dywagujecie czy zależna, czy niezależna czy ma dzieci z
        romansu czy z legalnego związku.
        Rzeczywiście to dużo bardziej emocjonujące
        • mela_1 Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 09:31
          Szanowna osobo!
          Radna jest osobą publiczną i ma obowiązek być nieskazitelną. Mnie
          osobiście nie interesuje jej życie towarzyskie i uczuciowe. Jedno
          jest pewne - nie oddała dokumentów, do których nie miała prawa, a
          brak tych dokumentów był przeszkodą w życiu jakiejś społeczności.
          Tak czy nie? Ergo - wkrótce wybory samorządowe. Pani radna robi z
          was, Radomian, durniów, bo wlaśnie zaczęła swoją kampanię.
          Cierpiętnicy, ofiary liberałów, prokuratury, na którą (dzięki Bogu)
          PiS już nie ma wpływu. O ile mi wiadomo, nie było żadnego
          przeszukania. Radna oddała to, co przywłaszczyła (albo ukradła - jak
          kto woli). Nikt jej nie zrobił kipiszu w domu...Czy mnie ktoś pytał
          za czasów PiS o rewizje o 6 rano? Choćby wtedy, kiedy odebrała sobie
          życie pani Blida... Czy policja odwiedziła waszą "niezależną" radną
          o 6 rano? Czy pani nie widzi, że obrońcy tej osoby i ona sama
          wychodzą na groteskowych durniów? Jak wtedy, kiedy dekomunizowała
          stroje ludowe. Kupa śmiechu z tej waszej PiS-"niezależnej" radnej.
          Tworzenie atmosfery zagrożenia, represji, łamania praw człowieka i
          obywatela to obrzydliwa retoryka pisowska. Straszenie stalinizmem
          powoduje lęki w ludziach, którzy pamiętają tamte czasy. Bo
          wystraszonymi "dusiami" łatwo się manipuluje. Bardzo więc pani
          współczuję i trzymam się z daleka od pani grajdoła w radomskim
          skansenie.
          • Gość: klos Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: 195.136.249.* 09.09.09, 09:37
            Nie ty ją będziesz sadzić i całe szczęście.
        • Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:52
          Panie Dusiu, pana punkt widzenia na tę sprawe, przedstawiony na Forum, jest niczym innym, jak typową manipulacją w stylu PiS, która ma ludziom zrobić wodę z mózgu. Primo, nie było przeszukania, to wierutne kłamstwo. Policja nawiedziła radną, gdyż ta nie chciała dobrowolnie oddać prokuratorowi dokumentów i dpiero wówczas tyłek jej zmiękł. Może Policja i prokuratura powinny czekać, aż się sz. radna namyśli i da te dokumenty z własnej woli ? Czekali przecież 8 miesięcy i chyba starczy, choć moim zdaniem to i tak o 7 miesięcy za długo. Secundo, toczy się równolegle postepowanie karne mające wyjaśnic, czy za czasów zarządu p. radnej doszło do zagarnięcia mienia ( czytaj kradzieży ). Jak niby ten fakt organa miały zweryfikować, skoro radna nie chciała wydać dokumentów finansowych, może masz jakąś swoją koncepcję ? Ty zapewne chciałbyś, aby tę sprawe rozstrzygać p. poseł Sońta zamiast organów , prawda? Natomiast ukrycie tych dokumentów, daje prokuraturze dużo do myslenia, bo świadczyć to może, że nieskazitelna wasza radna niezależna ma jednak coś do ukrycia. Kryształowy charakter doprawdy, do domu bym takiego kogoś nie wpuścił. Więc nie rób ludziom wody z mózgu, bo wbrew temu, co o nich sądzisz, nie wszyscy sa idiotami.
          • Gość: LEPOLD KRUPASKI A za ile? i czy legalnie kupiono i wyceniono???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 10:06
            Chyba trzeba zbadac od podstaw jaki kupiono i wyceniono do
            sprzedazy te mieszkanka i nieruchomosc??Juz mamy jeden ciekawy
            przypadek wynajmu domu przez "radną niezależną".Kiedyś tez był
            znany przypadek wykupu mieszkan przez radnego i posłankę.
        • Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:59
          A już szczytem twojej indolencji prawniczej Dusiu ( czyzbś studiowałm z. p. Karolem Sońta, wybitnym prawnikiem, zatrudnionym w SM Ustronie po tym, jak nastali tam ludzie PiS ? )jest stwierdzenie, cytuje : Dokumenty odbiera się na drodze postępowania cywilnego.. Przeczytaj sobie kodeks postepowania karnego ( art. 220 par. 1 kpk )zanim zabierzesz głos w sprawach o których nie masz pojęcia. No chyba, że wyznajesz goebelsowska zasad, że kłamstwo powtarzane 100 razy przeradza sie w prawde. zyczę nadal dobrego samopoczucia i kolejnych równie udanych postów w obronie tej śmierdzącej sprawy.
    • Gość: Pis-da Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 10:05
      ludzie, przecież jej chodzi tylko o rozgłos. Ma świadomość, że jej szanse na ponowny wybór do Rady Miejskiej są minimalne, więc każdy rozgłos jest pożądany. Źle czy dobrze, byle po nazwisku. A robienie z siebie ofiary represji i prześladowań jest po prostu niesmaczne i obraźliwe dla ludzi, który rzeczywiście niesłusznie byli poddawani represjom. Włączenie się w obronę pani (za)radnej pana posła i pana przewodniczącego jest żenujące. Kwestionowanie decyzji sądów czy prokuratury pokazuje moralność Kalego: sądy są złe, bo są przeciw nam. Paranoja!
      • Gość: brodski Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 10:50
        Ja ty stary gomulkowskicw...u zamknij morde albo napisze co twoj
        tatus wyrabial w latach 80tych ty parchu jeden.Dusia ma racje.Kazdy
        inaczej podchodzi do problemu kiedy to jego dotknie.A tk to pluja i
        uzywaja kalmni jak ten troche wyzej czerwony smiec inspirowany przez
        opalych grubasow.
        • Gość: Ja Do brodski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 11:06
          Próżnoś riposty się spodziewał,nie dam ci prztyczka ani klapsa, nie powiem nawet pies cię je.... bo byłby to mezalians dla psa - z dedykacją dla brodskiego i jemu podobnych.
          • Gość: brodski Re: Do brodski IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 12:07
            Wymysl jelopie cos samemu a nie powtarzaj po innych cioto
            czerwona.Ty ohydo jedna razem ze swoim ojcem czerwonym donosicielem.
            • Gość: Pis-da Re: Do brodski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 13:23
              gościowi odwaliło! Dobrze, że nie żyjemy w czasach komuny. Oj marzą się pisiorom stare czasy, gdy ktoś miał czelność nie zgadzać się z jedynie słuszną linią partii. Jak dobrze że te czasy już minęły!
            • Gość: Ja Re: Do brodski IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 13:42
              Zapomniałeś dodać, że dziadka miałem w Wermachcie. Koleś, sądząc po tym jak i co piszesz sądzę, że kiedy mój Ojciec studiował na Politechnice Warszawskiej, twój co najwyżej pasał krowy w okolicach Jedlińska.
              • Gość: klos Re: Do brodski IP: 195.136.249.* 09.09.09, 14:59
                No no taki inteligentny a potomek nie
            • mela_1 Re: Do brodski 09.09.09, 18:07
              Gość portalu: brodski napisał(a):

> Wymysl jelopie cos samemu a nie powtarzaj po innych cioto
              > czerwona.Ty ohydo jedna razem ze swoim ojcem czerwonym
              donosicielem.

Nie wstyd panu/pani? Jeśli ktoś pisze takie plugastwa sam jest
              plugawy. I sobie, tylko sobie wystawia świadectwo, bo nie jest w
              stanie obrazić innych.
              • l.i.l.a.b.a.j.ona Re: mela_1, ja 10.09.09, 18:36
                Oszołomstwo na forum typu "brodski" (i paru innych z dzisiejszym
                adresem vectranet) istniało niemalże od zawsze kiedy to forum
                zaczęło funkcjonować - taka wada wolności słowa...

I choć odechciewa się jakiejkolwiek dalszej dyskusji warto pamiętać,
                że forumowa patologia, za którą się kryje niespełniony popęd
                seksualny "brodskiego", kiedyś minie. :D
          • Gość: frak Re: Do brodski IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 17:33
            Nie uzywaj słow których nie rozumiesz.
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 17:35
      Według Morgan postępowanie prokuratury przypomina "okres
      stalinizmu czy stanu wojennego, gdy jedynym sposobem porozumiewania
      się z obywatelami była rewizja, tymczasowe aresztowanie do
      wyjaśnienia sprawy".

Według lilabaj pani Morgan przesadza...
      I skoro miała wątpliwości co do uprawnień nowego
      zarządcy, czemu nie wszczęła "alarmu" nawet do samego prezydenta
      miasta?
      Może gdyby to zrobiła, ten nie musiałby dzisiaj chować się przed
      mieszkańcami owej kamienicy w jego własnym pokoju...
      • Gość: miś Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 19:11
        Ejże nie przesadzaj a któż tam taki grożny mieszka, ze miałby sie
        bać.
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 09.09.09, 23:04
          Tu nie chodzi o to, że Kosztowniak się boi kogoś z nich.
          Coraz bardziej widać, że jego ekipa chce wokół siebie stworzyć jakąś
          skolesiowaną otoczkę lokalnych celebrytów, którzy spojrzą na ciebie
          i twój problem lub nie, w zależności czy im się zachce (mimo że im
          się za to płaci).
          Śmieszy mnie i szokuje, że tłumaczą swoją niechęć do rozmowy z
          mieszkańcami kamienicy przy 25-go Czerwca tym, że ci drudzy mieli do
          tego okazję kiedyś tam w lipcu. To znaczy że co? Obrażamy się mimo
          to na mieszkańców kamienicy i zostawiamy ich samych sobie ze swoimi
          problemami? SZOK! I ktoś chce na tym budować pozytywny wizerunek
          miasta? Good luck!
          • Gość: klos Re: Re IP: 195.136.249.* 10.09.09, 07:20
            Wybierz się tam to zobaczysz jacy to lokatorzy.
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.09.09, 18:19
              Rozumiem, że nie masz na myśli niczego pozytywnego...
              Ale pewny jesteś, że wszyscy... ?
    • Gość: IGA Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 19:44
      Nic nie rozumiem - pani radna wszak osoba publiczna winna znać prawa obywatela
      zwłaszcza i coś co funkcjonuje w opinii obiegowej winna być osobą nieskazitelną.
      Jaki problem był zwrócić te dokumenty tym którzy zgodnie z prawem się
      domagali??! Po co komu teraz rozgłos medialny i lżenie wszystkich prokuratorów (
      chyba że to już kampania? tej pani). Angażowanie wszelkich osób wysoko
      postawionych do prywatnych swoich celów ( nepotyzm) w myśl "obrony" prywatności
      nie wiem jak rozumianej to jest dopiero wstyd tej pani... atak można było prosto
      i bez ceregieli zwrócić to co trzeba tym co chcieli i tym co się to należało
      zgodnie z prawem na którego straży wszak tylko po stronie samorządu stoi pani
      Moragan
      • Gość: ola Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 21:44
        "Zwrócić to co trzeba tym co chcieli" to zwrócić prawowitym (z
        przedwojennym tytułem własności) kamienicę i mieszkania bez
        lokatorów kwaterunkowych z problemami alkoholowymi. Tak, ci
        właściciele mają prawo by ich dzieci i wnuki mogły zamieszkać po
        ponad 60 latach bezprawia w kamienicy swoich dziadków. Ich nazwiska
        i adresy są znane sądowi, który ustanowił tymczasowego zarządcę i
        wydziałowi nieruchomości Prezydenta. Ale nie w uważacie, że trzeba
        wszystko dać krzykaczom i pijakom, którzy kupili ułamkowe udziały za
        100 złotych. Może ktoś wreszcie zapyta prawowitych właścicieli co
        myślą o tej hucpie.
        • Gość: STACHO LEWATYWA Radne wrabiaja w swoje sprawy prezia.Oj bedzie pił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:05
          Nie pchaj sie wikary w spór biskupi oni sie przeproszą kazdy ci
          łepetynę złupi.
          Panie preziu my panu z naszych podatków nie płacimy za zabawę w
          sedziego.To samo niech sobie do głowy wezmie niedoszły
          eurodeputowany-posełek.
      • Gość: tupet Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 22:32
        A skąd wiesz, że domagali się zgodnie z prawem? Właśnie po to są sądy
        żeby takie sprawy wyjaśniać, a nie powtarzać to co napisze GW. Trochę
        dystansu. Rzadko to co można przeczytać odpowiada prawdzie, korzystac
        trzeba ze zdrowego rozsądku, no jak się go ma, oczywiście.
    • iw3 Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 10.09.09, 19:16
      nigdy nie uczestniczyłam w forumowych dyskusjach, ale gdy przeczytałam
      komentarze cos mnie trafiło.Ludzie- skąd w was tyle jadu i nienawiści??
      Podejrzewam, że większość bladego pojęcia nie ma o całej sprawie, ale radość
      sprawia im opluwanie innego człowieka- piszę CZŁOWIEKA - bo moim zdaniem to
      czy ta Pani jest radną czy nie nie jest tu sprawą najważniejszą. Nie wiem czy
      ktoś z was byłby zachwycony gdyby do was przyszła policja z nakazem
      przeszukania- będąc zwykłym szarym człowiekiem też zaprotestowałabym przeciwko
      takiemu traktowaniu!!
      Tak się składa, że kiedyś mieszkałam również w tej kamienicy, doskonale wiem
      jacy ludzie tam mieszkają i podziwiam Panią Morgan, że tyle lat tam
      wytrzymuje.Ja uciekłam stamtąd po 1,5roku, a osoby które zamieszkały tam po
      mnie nawet roku nie wytrzymały. Ci wspaniali sąsiedzi to obecnie wielce
      poszkodowani pozostali współwłaściciele, którzy wykupili za 100-200zł udziały
      od gminy ( udział np 20 m kw zajmując mieszkanie o pow 100m kw)i stwierdzili,
      że teraz to oni są właścicielami i płacić za nic nie muszą. Natomiast od Pani
      Morgan jako osoby która podjęła się zarządzania wręcz żądano napraw i remontów
      nie uczestnicząc absolutnie w kosztach. Kamienica , której sprawa dotyczy jest
      pięknym obiektem i aż szkoda , że popadnie w ruinę poprzez takie przepychanki.
      Uważam, że prędzej ktoś może zająłby się wyjaśnieniem dlaczego gmina
      rozsprzedała swoje udziały za grosze mimo, że mogła sprzedać je za dużo
      więcej( podania chętnych, zainteresowanych zakupem za konkretne pieniądze
      zaginęły!!!!) i co najciekawsze w tym momencie działała na szkodę pozostałych
      współwłaścicieli, ponieważ sprzedawała udziały nie odpowiadające wielkości
      zajmowanych lokali. W efekcie osoba, która miała udział np 25% w kamienicy nie
      miała żadnego mieszkania, bo lokator, który zajmował lokal 100m, kupując 2% od
      gminy ( czyli 20m) traktował całe mieszkanie jak swoje. No i niestety ci
      ludzie nadal te mieszkania tak traktują...a jacy to ludzie... nie chciałabym
      nikogo tu obrażać, ale jeśli ktoś chce się przekonać to najlepiej niech tą
      posesję odwiedzi wieczorem
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.09.09, 19:59
        Wiesz co? Na miejscu tej Morgan przekazałabym nie tylko dokumenty -
        następnemu zarządcy, ale i całą sprawę sprzedaży udziałów -
        prokuraturze...
        • Gość: feq Re: Re IP: *.radom.vectranet.pl 10.09.09, 20:45
          Kamienica bardzo ładna, a ludzie wręcz przeciwnie
      • Gość: klos Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: 195.136.249.* 11.09.09, 14:02
        Oczywiści masz rację.Pamiętaj jednak, że forum to specyficzne
        miejsce. Tu idzie jak dołozyć PISowi. Radna jest tu podmiotem
        • Gość: frak Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 11.09.09, 16:43
          No i Kosztowniak też. Co niektorzy kompletnie nie kumają o co z tą
          szafą chodzi jak Niesiolowski ktory zak zapamietale atakuje PIS i
          wszystko co z nim zwiazane, ze nie zauważyl, że PIS użył projekt
          uchwaly jego autorstwa, ktore w sobie znanym styluu skrytykował.
          • Gość: krewki Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:47
            W prokuraturze zawsze były osoby tak zwane podległe które sprzeniewierzały to
            stanowisko. Podległość i dupolizanie to była cena jaką trzeba było zapłacić za
            awans. Nie wiem jak jest w Radomiu ale mam nadzieję że kiedy zmienią się w kraju
            władze nie będzie miejsca dla tego typu "urzędników".
            • Gość: gość Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 02:33
              Gdybyś nie zauważył, to właśnie władze się zmieniły. Dwa lata temu. Dokładnie 21 października 2007. Rozumiem, że o tych dziwnych rzeczach piszesz o okresie przed tą datą. Zgadzam się z Tobą.
              • Gość: Glauberyt Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.31.radom.pilicka.pl 12.09.09, 08:27
                Masz rację i wraz ze zmianą władz powróciły stare dobre metody kiedy prokuratura
                mogła zgnoić człowieka nie obawiając się żadnych konsekwencji.Chciał to zmienić
                Ziobro i przez to był zwalczany przez tzw. UKŁAD.A teraz UKŁAD czerwono-różowych
                znowu ma się dobrze.
                • Gość: RADCA PANA RADCY Radna Morgan niech poskarży się do Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 09:28
                  Jako bezpartyjna i nizależna ma szanse skorzystać z pomocy
                  SAMOOBRONY lub Ikonowicza co broni lokatorów.Sońta za słaby i za
                  bardzo pobudliwy.Zresztą on sie już opiekuje inną radną
                  >niezależną <od picu.
                  • fuck_fuck_fuck Re: Radna Morgan niech poskarży się do Samoobron 13.09.09, 09:43
                    PiS jak zawsze kryształowy.Jak ktoś z nich wejdzie w jakieś g.... to
                    zaraz spiski,komuniści,czerwone ścierwa.A radna powinna być po
                    prostu nienagannie czysta!Dlaczego nikt się nie czepił np. Roberta
                    Fiszera czy Dariusza Wójcika choć też są z PiS?
                    • Gość: mona Re: Radna Morgan niech poskarży się do Samoobron IP: *.radom.vectranet.pl 20.09.09, 11:56
                      Ty sie pierwszy czepisz. Potrzebujesz tylko sygnalu Wybiórczej.
        • Gość: SIMLOCK Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.10, 10:24
          nO I...
      • Gość: loko Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 11:10
        Płoną gacie na prałacie...he..he...he...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka