zbyt.kosztowna.wladza 08.09.09, 17:26 Kolejna kompromitacja pani radnej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internet.radom.pl 08.09.09, 18:13 sama jestem kobieta ale nie wspolczuje tej pani.ona ma chyba wrazenie ze jak glosuje razem z pis to jej wszystko wolno.no i ten jej doradca z bozej laski i doradca pis zarazem.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon-Donek Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 18:18 nic wam to nie pomoże PO dzisiaj osiągnęło poziom SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za to pis Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.09, 18:23 Gość portalu: kon-Donek napisał(a): > nic wam to nie pomoże PO dzisiaj osiągnęło poziom SLD za to PiS dawno już osiągnął poziom samoobrony i dzielnie się go trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martunik [...] IP: *.31.radom.pilicka.pl 08.09.09, 18:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_fuck_fuck Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO 08.09.09, 19:03 A oto chrześcijański język dialogu głoszony przez braci z PIS!Czy tego nauczał JPII????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinuk [...] IP: *.31.radom.pilicka.pl 08.09.09, 19:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Santiago Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 19:20 To nie jest śmieszne ,ale wydaje się że radomska prokuratura świadomie lub nie wpisuje się w szopkę polityczną.Przecież gołym okiem widać,że trwa polowanie z nagonką w pięknym Radomiu.Cel rozwalić większość w Radzie Miejskiej, która stoi murem za prezydentem Kosztowniakiem.Polowanie na radną Kowalczyk jeszcze się nie zakończyło i ustawiane są kolejne sidła.I nic z tego okazuje się nie będzie ,radna pozostanie w radzie do końca kadencji ,a próby odebrania jej mandatu stały się śmieszne i nieskuteczne.No to atak nastąpił na radną Morgan.Dobrze że nie wymyślono i nie wmowiono mieszkańcom Radomia że np. molestuje swoje dzieci.To byłby strzał w dychę i Wyborczej posypałby się nagrody.Układ większościowy w radzie nie pasuje komu??? I tu bym szukał winnych i inspiratorów wielkiej afery...Agata Morgan powiedziała ,że całość materiałów tak porządanych przez prokuraturę miała policja i nawet sobie to skopiowała.No to ja się pytam po co ta checa z policyjną rewizją?? Następnym razem walcie na 25 Czerwca z ekipą telewizyjną i z Superexpresem,skuć radną ,puścić materiał z płaczącymi dziećmi irozmytą twarzą Agaty (już wtedy) M .Cała ta checa napawa mnie obrzydzeniem.Jedna z najlepszych radnych ,jedna z najbardziej merytorycznych zostaje publicznie obrzucona błotem.Sprawa się wyjaśni,pozostanie błoto i brud.I tak do "następnej razy" jak to mówili apsztyfikanci w Vabanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 19:58 Wręcz przeciwnie. To jest bardzo śmieszne. To co plecie p. radna niezależna. Po pierwsze nigdzie w treści artykułu GW nie znalazłem wypowiedzi p. radnej, że Policja miała materiały, które odebrała od radnej. Wręcz przeciwnie, stwierdziła, że nie dawała nowemu zarządcy tych materiałów, bo uważa, że cyt. - jej zdaniem - nie ma on pełnych uprawnień. Po wtóre odkąd i na mocy jakich praw pani radna może kwestionować decyzję sądu, który nakazał jej wydać te dokumenty ? To stawianie się nad prawem, identycznie postąpił J. Kaczyński, kiedy są nakazał mu przeprosić Wachowskiego. Powiedział, że nie przeprosi. Czyli prawo, prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Szczególnie prawo i sprawiedliwość. Dorabianie do tego jakiejś filozofii dot. poltycznej strony sprawy, w sytuacji, gdy pada zarzut przywłaszczenia mienia zakrawa na kpiny. Co do brudu, który pozostanie, a o którym pisze Santiago w kontekście działań prokuratury, to pragnę zauważyć, że nie byłoby tego niby politycznego działania organów, gdyby radna przestrzegała prawa i uszanowała decyzje sądu, który nakazał wydać jej dokumenty nowemu zarządcy. Tak więc ten chodzący kryształ i wzór cnót wszelakich sam prosił się, żeby policja zapukała do jego drzwi. To o co ma teraz pretensje ? Niech je ma do siebie. Na szczęście skończyła się już IV RP, gdzie prawo stosowano dla własnych celów politycznych, gdzie zatrzymywano ludzi, tak jak Blidę, pomimo braku dowodów winy, byle by tylko móc to pokazać w TV. I jeszcze jedno, czy rzeczywiście p. radna ma nieposzlakowaną opinię a dopiero ostatnia akcja Policji ma ją zdyskredytować ? Dla mnie nie a jak sądze takich osób, jak ja jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon-Donek Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 20:08 Wkuwasz artykuły z Wybiorczej a może by tak coś od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.internet.radom.pl 08.09.09, 20:08 opinia radnej była juz nieszczegolna przy sprawie elektrowni.wtedy wierzylam ze to moze byc nagonka.dzis widze ze pani radna sam do siebie przygania klopoty a potem sa winni wszyscy tylko nie ona.nawet prokuratura i sad.dla mnie to zgnilizna.kolejna radna ktora zwala pis w przepasc choc mnie to nie martwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 20:48 A co niby się dzieje w sprawie Elektrowni? NIC. Zmarnowane dwa lata. Obrzydliwe zarzuty. Bezpodstawne. Przejżyjcie wreszcie na oczy. Kosztowniak może w dwa lata zbudowć szkołę muzyczną a platfusy przez dwa lata tylko stek pomówień potrafią ... A głupcy klepią, klepią ... Pożyteczni idioci, jak mawiał klasyk. Mózgu zero ale zdanie w każdej sprawie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon-Donek Re: Polowanie na Agatę M. IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 20:05 Masz rację ale te czerwone ptasie możdżki nie moga tego pojąć. Są podenerwowani aferą w ZUSie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoinformowany Nazwisko p.M. IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 21:07 Jak ona nazywała się wcześniej, czy ktoś pamięta? Nazwisko zostawiła sobie po mezu chyba który ją zostawił ponieważ jak się mówi prawdopodobnie nieoficjalnie p.A.M. miała romans z .......(związanym z partia....) Kwiatem tego romansu jest chyba dziecko..... Nie są w tekście powyższym zawarte żadne informacje szkalujące żadną konkretną osobę ani nikogo wskazujące. jest to tylko zbiór zasłyszanych, przeczytanych nieoficjalnych informacji, zgromadzonych w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.9 Re: Nazwisko p.M. IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 07:02 Twoj wpis swiadczy o twojej czerwonej parti bo o tobie nawet szkoda sie wypoiwadac.Metoda iscie stalinowska.Podobno to, podobno tamto.Nikt tu nikomu nie wyciaga spraw prywatnych np. pani Ciepielak czy zawodow milosych inych redaktorek GW, z kim sypiaja, z kim sie bawia ze o przciwnikach politycznych nie wspomne jak np. o tym calym lewicujacym gowniarstwie.Tylko wy, mlode nienazarte czerwone charpagany wyciagacie jakies sztuczne "haki" na kazdego kogo wam wskaza starsi towarzysze.Obrzydliwe panie Karas ma pan zaplecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO-owiec kompromitacja radnych PiS oraz posła PiS IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 00:35 Popieranie radnej Pani Morgan w tak oczywistej sprawie jak powyższa to kolejna kompromitacja radnych PiS oraz posła tej partii. Pani Morgan trzyma bezprawnie dokumenty wspólnoty 7 segregatorów i nie chce wydać prawowitemu zarządcy a bronią ją zadymiarze z PiS-u. Metoda posłanki Wróbel ! Najważniejszy jest krzyk medialny ! Reszta jest mniej ważna. Ważne jest że kumpela w niebezpieczeństwie !!! Ale jaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Santiago wróć do szkoły ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:56 Gość portalu: Santiago napisał(a): > porządanych Powinno być "pożądanych" checa Powinno być "heca" apsztyfikanci Powinno być "absztyfikanci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek PiS załatwił pracę Santiago jako ortografa IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 00:44 Teraz Santiago gotów spalić się żywcem za PiS przed drzwiami Rady Miejskiej. Jest nawet gotów zrobić więcej. Świat według Kiepskich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Santiago !!! Mędrku zasmarkany !!!! IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 00:38 Morgan działa na skodę wspólnoty a broni ją prezydencik bo mu zlecała prace, gdy była szefową Elektrowni. Wszyscy o tym piszą mówią a Ty durnia rżniesz :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojo Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę PO IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 20:42 PO PIS Samoobrona, SLD a radna od kogo jest zależna lub niezależna? Bo przeszłość polityczną ma bogatą? Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 08.09.09, 21:18 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Zapewne gdyby nie chodziło w całej sprawie o radną niezależną to Wójcik i Sońta nie prowdziliby tak zajadłej obrony. Mało tego. Gdyby to była radna PO lub SLD zapewne Wójcik albo Sońta poskarżyliby się, że podczas "odbicia" segregatorów nie użyto ABW czy CBŚ. Pani Morgan jest doprawdy żałosna w swoim postępowaniu, w pełni popieram działania prokuratorów. Trzeba skończyć ze świętymi krowami, które nic nie robią sobie z orzeczeń sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:30 do sono andrzej Pan powinien zostać poddany badaniu u psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:32 Pani Morgan powinna odpowiadać jak każdy obywatel - powoływanie się na fakt, że jest radną jest naruszeniem konstytucji - która stanowi że każdy obywatel jest równy - jeżeli Pani Morgan prowadziła nierzetelnie księgi lub ich nie przekazywała - powinna odpowiadać jak każdy na obowiązujących zasadach PS ciekaw jestem co by pisała wyborcza gdyby opisane zdarzenie wystąpiło u zwykłego obywatela ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:40 Zarządca nieruchomości, odmawiając wydania dokumentacji finansowej, działa w sprzeczności z art. 86 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja Podatkowa, zgodnie z którym na podatniku spoczywa obowiązek prowadzenia ksiąg i ich przechowywanie. Podatnikiem w omawianym przypadku jest wspólnota mieszkaniowa i jej własność stanowią dokumenty dotyczące spraw finansowych PS ciekaw jestem czy Pani Morgan posiada uprawnienia do usługowego prowadzenia ksiąg i czy ma zielone pojęcie na temat ich prowadzenia - być może nadal obowiązuje zasada nie matura lecz .... właściwa przynależność Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 08.09.09, 22:05 Nie potrzebuję pomocy psychiatry, ale uważam, że radna Morgan będzie potrzebowała dobrej pomocy prawnej. Wstyd, że poseł na Sejm RP Sońta Krzysztof (PIS) plami mandat poselski podejmując działania obronne wobec świętej krowy, która uważa, że stoi ponad prawem nie wykonując orzeczenia sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 22:22 Proszę Pana, do kogo ta mowa ? Poseł Sońta ( gratuluje przenikliwości tym, którzy głosowali na tego pana ) jest tym, kim jest oraz reprezentuje tych, których reprezentuje, więc trudno wymagać od niego głębszej refleksji nad swoim postępowaniem. Pokazał, że jest etatowym obrońcą krzywdzonych radomskich radnych niezależnych ( czytaj pań idących na pasku chłopców z Ratusza ), więc tego typu interwencje, jak ta u min. Czumy, ma wpisane do zakresu obowiązków. Nie ma co, Sońta, Wróbel, płakać się chce, jeżeli taka jest aktualna elita mojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.. Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:31 Czy pani dyrektor Wesołowska też jest pokrzywdzona bo broni ja p. Sońta i Wójcik? (ten ostatni zna bieble prawo oswiatowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 23:49 Pewnie ją nasz viceprezydent Fałek obsadził, więc ją bronią jego koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poco Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:53 Takie pytania: 1.Od kogo i czego jest niezależna p Morgan ? 2.Dlaczego nienawidzący GW mimo to czytają ją i występują w dyskusji/ja nie czytam ND/? 3.Czy pamiętacie Kalego z "W pustyni i puszczy"? 4.Tzw radni niezależni to najczęściej renegaci - pamiętacie Skwarczyńskiego -to dlaczego moralność PISu to toleruje? 5.Czy to prawda że jak ktoś trzyma z PISem to ani prawo ani sprawiedliwość go nie obowiązuje/a nawet może liczyć na pomoc PISu/? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_admin_tego_forum Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 07:18 Zapowiadam ze wszelkie posty zle mowiace o mojej partii wywodzacej sie z PZPR i wszelkie negatywne wpisy na moich wspoltowarzyszy bede kasowal z cala stanowczoscia.Jezeli macie pisac o kims z rodowodem PZPR czy ich dzieciach to tylko pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mores Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 07:22 Czerwony adminie isoxazolidine widze ze auktywnila sie ostatnio twoja dzialalnosc na forum.Ty tez uwierzyles swoim starym towarzyszom, ze gdy wygracie wybory dostaniesz takie stanowisko ze ho ho.Tym samym udowadniasz, ze wyksztalcenie nie idzie w parze z inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 08:05 ...widze ze auktywnila sie ostatnio twoja dzialalnosc na forum... Dobre, dobre, Moresie, masz czelność oceniać czyjąś inteligencję, a nie potrafisz sklecić zdania w poprawnej polszczyźnie. Nie mam na myśli bynajmniej literówek. Proponuję, żebyś jednak rozpoczął naukę w liceum dla pracujących, może to coś da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <:> Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.31.radom.pilicka.pl 09.09.09, 08:20 Och jaki czerwony "inteligent" się odezwał!Kaleczy język polski bo myli go z językiem swoich dziadków, rosyjskim.Ja idź do szkoły trochę lepszej niż tą, którą ukończyłeś u Czesia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 08:32 ...lepszej niż tą... Do szkoły nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 08:33 Radom ma pecha. Dostaje po głowie od ponad 30 lat, choć na to nie zasłużył i generuje takie "bohaterki" jak pani radna... Czy ktoś ma jeszcze złudzenia, na czym polega jej "niezależność"? To niech przeczyta listę nazwisk i przynależności partyjnej jej wczorajszych sekundantów. Jeżeli beton pisowski jest niezależny, to pani radna jest kosmitką. Kolejna sprawa - odebranie 7 segregatorów z dokumentami pani radna porównuje do: 1.stanu wojennego, 2.okresu stalinowskiego. Zapomniała dodać IV RP, która rzeczywiście w ten sposób załatwiała przeciwników politycznych aresztami wydobywczymi czy rewizjami o 6 rano. Przypomnę choćby panią Blidę. Retoryka pani radnej jest, po prostu, obraźliwa nie tylko dla organów ścigania, ale przede wszystkim dla tych, którzy doświadczyli prawdziwych represji w swoim życiu i napawa mnie obrzydzeniem do "niezależnego" zaplecza i samej pani radnej. Współczuję Radomiowi. Z całego serca. I pozdrawiam. Całe szczęście z oddali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:11 Mnie poraża wasza obraźliwa głupota i brak wyobraźni. Nie chodzi tu o radną niezależną czy zależną a o sposób postępowania organów ścigania. Przeszukanie mieszkania to jeden z najbardziej represyjnych środków, używa się go gdy w czasie śledztwa prokuratura dowie się o prawdopodobnym miejscu ukrycia broni lub przechowywaniu narkotyków. Dokumenty odbiera się na drodze postępowania cywilnego. Dziś zgadzacie się na przeszukanie mieszkania w obecności dzieci i chorej na serce matki staruszki bo wydaje się wam, że radna jest jednak zależna a jutro zgodzicie się na rewizje policji o 6 rano u każdego, bo może "coś" znajdą, na przykład list od wujka, gdzie krytykuje rząd Tuska. I będzie się to wam należało, bo nie protestujecie, gdy jest na to czas a dywagujecie czy zależna, czy niezależna czy ma dzieci z romansu czy z legalnego związku. Rzeczywiście to dużo bardziej emocjonujące Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 09:31 Szanowna osobo! Radna jest osobą publiczną i ma obowiązek być nieskazitelną. Mnie osobiście nie interesuje jej życie towarzyskie i uczuciowe. Jedno jest pewne - nie oddała dokumentów, do których nie miała prawa, a brak tych dokumentów był przeszkodą w życiu jakiejś społeczności. Tak czy nie? Ergo - wkrótce wybory samorządowe. Pani radna robi z was, Radomian, durniów, bo wlaśnie zaczęła swoją kampanię. Cierpiętnicy, ofiary liberałów, prokuratury, na którą (dzięki Bogu) PiS już nie ma wpływu. O ile mi wiadomo, nie było żadnego przeszukania. Radna oddała to, co przywłaszczyła (albo ukradła - jak kto woli). Nikt jej nie zrobił kipiszu w domu...Czy mnie ktoś pytał za czasów PiS o rewizje o 6 rano? Choćby wtedy, kiedy odebrała sobie życie pani Blida... Czy policja odwiedziła waszą "niezależną" radną o 6 rano? Czy pani nie widzi, że obrońcy tej osoby i ona sama wychodzą na groteskowych durniów? Jak wtedy, kiedy dekomunizowała stroje ludowe. Kupa śmiechu z tej waszej PiS-"niezależnej" radnej. Tworzenie atmosfery zagrożenia, represji, łamania praw człowieka i obywatela to obrzydliwa retoryka pisowska. Straszenie stalinizmem powoduje lęki w ludziach, którzy pamiętają tamte czasy. Bo wystraszonymi "dusiami" łatwo się manipuluje. Bardzo więc pani współczuję i trzymam się z daleka od pani grajdoła w radomskim skansenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: 195.136.249.* 09.09.09, 09:37 Nie ty ją będziesz sadzić i całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:52 Panie Dusiu, pana punkt widzenia na tę sprawe, przedstawiony na Forum, jest niczym innym, jak typową manipulacją w stylu PiS, która ma ludziom zrobić wodę z mózgu. Primo, nie było przeszukania, to wierutne kłamstwo. Policja nawiedziła radną, gdyż ta nie chciała dobrowolnie oddać prokuratorowi dokumentów i dpiero wówczas tyłek jej zmiękł. Może Policja i prokuratura powinny czekać, aż się sz. radna namyśli i da te dokumenty z własnej woli ? Czekali przecież 8 miesięcy i chyba starczy, choć moim zdaniem to i tak o 7 miesięcy za długo. Secundo, toczy się równolegle postepowanie karne mające wyjaśnic, czy za czasów zarządu p. radnej doszło do zagarnięcia mienia ( czytaj kradzieży ). Jak niby ten fakt organa miały zweryfikować, skoro radna nie chciała wydać dokumentów finansowych, może masz jakąś swoją koncepcję ? Ty zapewne chciałbyś, aby tę sprawe rozstrzygać p. poseł Sońta zamiast organów , prawda? Natomiast ukrycie tych dokumentów, daje prokuraturze dużo do myslenia, bo świadczyć to może, że nieskazitelna wasza radna niezależna ma jednak coś do ukrycia. Kryształowy charakter doprawdy, do domu bym takiego kogoś nie wpuścił. Więc nie rób ludziom wody z mózgu, bo wbrew temu, co o nich sądzisz, nie wszyscy sa idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEPOLD KRUPASKI A za ile? i czy legalnie kupiono i wyceniono???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 10:06 Chyba trzeba zbadac od podstaw jaki kupiono i wyceniono do sprzedazy te mieszkanka i nieruchomosc??Juz mamy jeden ciekawy przypadek wynajmu domu przez "radną niezależną".Kiedyś tez był znany przypadek wykupu mieszkan przez radnego i posłankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:59 A już szczytem twojej indolencji prawniczej Dusiu ( czyzbś studiowałm z. p. Karolem Sońta, wybitnym prawnikiem, zatrudnionym w SM Ustronie po tym, jak nastali tam ludzie PiS ? )jest stwierdzenie, cytuje : Dokumenty odbiera się na drodze postępowania cywilnego.. Przeczytaj sobie kodeks postepowania karnego ( art. 220 par. 1 kpk )zanim zabierzesz głos w sprawach o których nie masz pojęcia. No chyba, że wyznajesz goebelsowska zasad, że kłamstwo powtarzane 100 razy przeradza sie w prawde. zyczę nadal dobrego samopoczucia i kolejnych równie udanych postów w obronie tej śmierdzącej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis-da Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 10:05 ludzie, przecież jej chodzi tylko o rozgłos. Ma świadomość, że jej szanse na ponowny wybór do Rady Miejskiej są minimalne, więc każdy rozgłos jest pożądany. Źle czy dobrze, byle po nazwisku. A robienie z siebie ofiary represji i prześladowań jest po prostu niesmaczne i obraźliwe dla ludzi, który rzeczywiście niesłusznie byli poddawani represjom. Włączenie się w obronę pani (za)radnej pana posła i pana przewodniczącego jest żenujące. Kwestionowanie decyzji sądów czy prokuratury pokazuje moralność Kalego: sądy są złe, bo są przeciw nam. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodski Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 10:50 Ja ty stary gomulkowskicw...u zamknij morde albo napisze co twoj tatus wyrabial w latach 80tych ty parchu jeden.Dusia ma racje.Kazdy inaczej podchodzi do problemu kiedy to jego dotknie.A tk to pluja i uzywaja kalmni jak ten troche wyzej czerwony smiec inspirowany przez opalych grubasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Do brodski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 11:06 Próżnoś riposty się spodziewał,nie dam ci prztyczka ani klapsa, nie powiem nawet pies cię je.... bo byłby to mezalians dla psa - z dedykacją dla brodskiego i jemu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodski Re: Do brodski IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 12:07 Wymysl jelopie cos samemu a nie powtarzaj po innych cioto czerwona.Ty ohydo jedna razem ze swoim ojcem czerwonym donosicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis-da Re: Do brodski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 13:23 gościowi odwaliło! Dobrze, że nie żyjemy w czasach komuny. Oj marzą się pisiorom stare czasy, gdy ktoś miał czelność nie zgadzać się z jedynie słuszną linią partii. Jak dobrze że te czasy już minęły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Do brodski IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 13:42 Zapomniałeś dodać, że dziadka miałem w Wermachcie. Koleś, sądząc po tym jak i co piszesz sądzę, że kiedy mój Ojciec studiował na Politechnice Warszawskiej, twój co najwyżej pasał krowy w okolicach Jedlińska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Do brodski IP: 195.136.249.* 09.09.09, 14:59 No no taki inteligentny a potomek nie Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Do brodski 09.09.09, 18:07 Gość portalu: brodski napisał(a): > Wymysl jelopie cos samemu a nie powtarzaj po innych cioto > czerwona.Ty ohydo jedna razem ze swoim ojcem czerwonym donosicielem. Nie wstyd panu/pani? Jeśli ktoś pisze takie plugastwa sam jest plugawy. I sobie, tylko sobie wystawia świadectwo, bo nie jest w stanie obrazić innych. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re: mela_1, ja 10.09.09, 18:36 Oszołomstwo na forum typu "brodski" (i paru innych z dzisiejszym adresem vectranet) istniało niemalże od zawsze kiedy to forum zaczęło funkcjonować - taka wada wolności słowa... I choć odechciewa się jakiejkolwiek dalszej dyskusji warto pamiętać, że forumowa patologia, za którą się kryje niespełniony popęd seksualny "brodskiego", kiedyś minie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frak Re: Do brodski IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 17:33 Nie uzywaj słow których nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 09.09.09, 17:35 Według Morgan postępowanie prokuratury przypomina "okres stalinizmu czy stanu wojennego, gdy jedynym sposobem porozumiewania się z obywatelami była rewizja, tymczasowe aresztowanie do wyjaśnienia sprawy". Według lilabaj pani Morgan przesadza... I skoro miała wątpliwości co do uprawnień nowego zarządcy, czemu nie wszczęła "alarmu" nawet do samego prezydenta miasta? Może gdyby to zrobiła, ten nie musiałby dzisiaj chować się przed mieszkańcami owej kamienicy w jego własnym pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 19:11 Ejże nie przesadzaj a któż tam taki grożny mieszka, ze miałby sie bać. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 09.09.09, 23:04 Tu nie chodzi o to, że Kosztowniak się boi kogoś z nich. Coraz bardziej widać, że jego ekipa chce wokół siebie stworzyć jakąś skolesiowaną otoczkę lokalnych celebrytów, którzy spojrzą na ciebie i twój problem lub nie, w zależności czy im się zachce (mimo że im się za to płaci). Śmieszy mnie i szokuje, że tłumaczą swoją niechęć do rozmowy z mieszkańcami kamienicy przy 25-go Czerwca tym, że ci drudzy mieli do tego okazję kiedyś tam w lipcu. To znaczy że co? Obrażamy się mimo to na mieszkańców kamienicy i zostawiamy ich samych sobie ze swoimi problemami? SZOK! I ktoś chce na tym budować pozytywny wizerunek miasta? Good luck! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Re IP: 195.136.249.* 10.09.09, 07:20 Wybierz się tam to zobaczysz jacy to lokatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.09.09, 18:19 Rozumiem, że nie masz na myśli niczego pozytywnego... Ale pewny jesteś, że wszyscy... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGA Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 19:44 Nic nie rozumiem - pani radna wszak osoba publiczna winna znać prawa obywatela zwłaszcza i coś co funkcjonuje w opinii obiegowej winna być osobą nieskazitelną. Jaki problem był zwrócić te dokumenty tym którzy zgodnie z prawem się domagali??! Po co komu teraz rozgłos medialny i lżenie wszystkich prokuratorów ( chyba że to już kampania? tej pani). Angażowanie wszelkich osób wysoko postawionych do prywatnych swoich celów ( nepotyzm) w myśl "obrony" prywatności nie wiem jak rozumianej to jest dopiero wstyd tej pani... atak można było prosto i bez ceregieli zwrócić to co trzeba tym co chcieli i tym co się to należało zgodnie z prawem na którego straży wszak tylko po stronie samorządu stoi pani Moragan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 21:44 "Zwrócić to co trzeba tym co chcieli" to zwrócić prawowitym (z przedwojennym tytułem własności) kamienicę i mieszkania bez lokatorów kwaterunkowych z problemami alkoholowymi. Tak, ci właściciele mają prawo by ich dzieci i wnuki mogły zamieszkać po ponad 60 latach bezprawia w kamienicy swoich dziadków. Ich nazwiska i adresy są znane sądowi, który ustanowił tymczasowego zarządcę i wydziałowi nieruchomości Prezydenta. Ale nie w uważacie, że trzeba wszystko dać krzykaczom i pijakom, którzy kupili ułamkowe udziały za 100 złotych. Może ktoś wreszcie zapyta prawowitych właścicieli co myślą o tej hucpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STACHO LEWATYWA Radne wrabiaja w swoje sprawy prezia.Oj bedzie pił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:05 Nie pchaj sie wikary w spór biskupi oni sie przeproszą kazdy ci łepetynę złupi. Panie preziu my panu z naszych podatków nie płacimy za zabawę w sedziego.To samo niech sobie do głowy wezmie niedoszły eurodeputowany-posełek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupet Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 22:32 A skąd wiesz, że domagali się zgodnie z prawem? Właśnie po to są sądy żeby takie sprawy wyjaśniać, a nie powtarzać to co napisze GW. Trochę dystansu. Rzadko to co można przeczytać odpowiada prawdzie, korzystac trzeba ze zdrowego rozsądku, no jak się go ma, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
iw3 Radna Morgan poskarży się na prokuraturę 10.09.09, 19:16 nigdy nie uczestniczyłam w forumowych dyskusjach, ale gdy przeczytałam komentarze cos mnie trafiło.Ludzie- skąd w was tyle jadu i nienawiści?? Podejrzewam, że większość bladego pojęcia nie ma o całej sprawie, ale radość sprawia im opluwanie innego człowieka- piszę CZŁOWIEKA - bo moim zdaniem to czy ta Pani jest radną czy nie nie jest tu sprawą najważniejszą. Nie wiem czy ktoś z was byłby zachwycony gdyby do was przyszła policja z nakazem przeszukania- będąc zwykłym szarym człowiekiem też zaprotestowałabym przeciwko takiemu traktowaniu!! Tak się składa, że kiedyś mieszkałam również w tej kamienicy, doskonale wiem jacy ludzie tam mieszkają i podziwiam Panią Morgan, że tyle lat tam wytrzymuje.Ja uciekłam stamtąd po 1,5roku, a osoby które zamieszkały tam po mnie nawet roku nie wytrzymały. Ci wspaniali sąsiedzi to obecnie wielce poszkodowani pozostali współwłaściciele, którzy wykupili za 100-200zł udziały od gminy ( udział np 20 m kw zajmując mieszkanie o pow 100m kw)i stwierdzili, że teraz to oni są właścicielami i płacić za nic nie muszą. Natomiast od Pani Morgan jako osoby która podjęła się zarządzania wręcz żądano napraw i remontów nie uczestnicząc absolutnie w kosztach. Kamienica , której sprawa dotyczy jest pięknym obiektem i aż szkoda , że popadnie w ruinę poprzez takie przepychanki. Uważam, że prędzej ktoś może zająłby się wyjaśnieniem dlaczego gmina rozsprzedała swoje udziały za grosze mimo, że mogła sprzedać je za dużo więcej( podania chętnych, zainteresowanych zakupem za konkretne pieniądze zaginęły!!!!) i co najciekawsze w tym momencie działała na szkodę pozostałych współwłaścicieli, ponieważ sprzedawała udziały nie odpowiadające wielkości zajmowanych lokali. W efekcie osoba, która miała udział np 25% w kamienicy nie miała żadnego mieszkania, bo lokator, który zajmował lokal 100m, kupując 2% od gminy ( czyli 20m) traktował całe mieszkanie jak swoje. No i niestety ci ludzie nadal te mieszkania tak traktują...a jacy to ludzie... nie chciałabym nikogo tu obrażać, ale jeśli ktoś chce się przekonać to najlepiej niech tą posesję odwiedzi wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.09.09, 19:59 Wiesz co? Na miejscu tej Morgan przekazałabym nie tylko dokumenty - następnemu zarządcy, ale i całą sprawę sprzedaży udziałów - prokuraturze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feq Re: Re IP: *.radom.vectranet.pl 10.09.09, 20:45 Kamienica bardzo ładna, a ludzie wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: 195.136.249.* 11.09.09, 14:02 Oczywiści masz rację.Pamiętaj jednak, że forum to specyficzne miejsce. Tu idzie jak dołozyć PISowi. Radna jest tu podmiotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frak Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 11.09.09, 16:43 No i Kosztowniak też. Co niektorzy kompletnie nie kumają o co z tą szafą chodzi jak Niesiolowski ktory zak zapamietale atakuje PIS i wszystko co z nim zwiazane, ze nie zauważyl, że PIS użył projekt uchwaly jego autorstwa, ktore w sobie znanym styluu skrytykował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krewki Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:47 W prokuraturze zawsze były osoby tak zwane podległe które sprzeniewierzały to stanowisko. Podległość i dupolizanie to była cena jaką trzeba było zapłacić za awans. Nie wiem jak jest w Radomiu ale mam nadzieję że kiedy zmienią się w kraju władze nie będzie miejsca dla tego typu "urzędników". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 02:33 Gdybyś nie zauważył, to właśnie władze się zmieniły. Dwa lata temu. Dokładnie 21 października 2007. Rozumiem, że o tych dziwnych rzeczach piszesz o okresie przed tą datą. Zgadzam się z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glauberyt Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.31.radom.pilicka.pl 12.09.09, 08:27 Masz rację i wraz ze zmianą władz powróciły stare dobre metody kiedy prokuratura mogła zgnoić człowieka nie obawiając się żadnych konsekwencji.Chciał to zmienić Ziobro i przez to był zwalczany przez tzw. UKŁAD.A teraz UKŁAD czerwono-różowych znowu ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADCA PANA RADCY Radna Morgan niech poskarży się do Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 09:28 Jako bezpartyjna i nizależna ma szanse skorzystać z pomocy SAMOOBRONY lub Ikonowicza co broni lokatorów.Sońta za słaby i za bardzo pobudliwy.Zresztą on sie już opiekuje inną radną >niezależną <od picu. Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_fuck_fuck Re: Radna Morgan niech poskarży się do Samoobron 13.09.09, 09:43 PiS jak zawsze kryształowy.Jak ktoś z nich wejdzie w jakieś g.... to zaraz spiski,komuniści,czerwone ścierwa.A radna powinna być po prostu nienagannie czysta!Dlaczego nikt się nie czepił np. Roberta Fiszera czy Dariusza Wójcika choć też są z PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Radna Morgan niech poskarży się do Samoobron IP: *.radom.vectranet.pl 20.09.09, 11:56 Ty sie pierwszy czepisz. Potrzebujesz tylko sygnalu Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIMLOCK Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.10, 10:24 nO I... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Radna Morgan poskarży się na prokuraturę IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 11:10 Płoną gacie na prałacie...he..he...he... Odpowiedz Link Zgłoś