Dodaj do ulubionych

Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga!

17.09.09, 19:53
Jako pasjonat Sushi zawsze wybierałem się do Warszawy,albo chociaż
do Orońska by najeść się w SUSHARNI.A teraz otwierają SUSHIROOM na
ulicy Struga z tego co wiem ma to być naprawde lokal na poziomie +
SUSHIMASTER z Sakany.Już niemogę się doczekać!!!Jako koneser proszę
mnie nie zawieść.Czy ktoś wie kiedy dokładnie otwarcie????Bo
słyszałem że od 1 listopada
Obserwuj wątek
    • Gość: Newbiana Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: 78.88.132.* 17.09.09, 20:13
      Otwerają 1 listopada przy Struga 18
    • Gość: Newbiana Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: 78.88.132.* 17.09.09, 20:15
      to ich adres: www.sushiroom.pl
    • Gość: Jana Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: 78.88.132.* 17.09.09, 20:30
      A Tak się zastanawiałam co będzie w tym nowopowstałym budynku przy
      Struga.Sushi ciekawe??
    • Gość: hyde Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: 78.88.132.* 17.09.09, 20:39
      Czyli snobistyczne upodobania docierają też do radomia.Jak można
      lubić surową rybę??No coment
      • Gość: kapucha Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.09, 20:43
        a przekisłą kapustę typu bigos ? No comments.
        • mlodyradomianin Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! 17.09.09, 21:18
          Mozna by powiedziec wreszcie.Radom dołącza do elitarnych polskich
          miast z własna knajpą sushi.Szkoda ze lokalizacja na ul.Struga 18 a
          nie np. na ulicy zeromskiego czy gdzies na miescie
          kazimierzowskim.Swoja droga w Lublinie i Białymstoku sa po 3 takie
          lokale i naprawde mimo wysokich dosc jak na warunki tych miast cen
          radzą sobie świetnie!
          • Gość: as Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.09, 21:31
            Tam przynajmniej nie ma (póki co) płatnej strefy parkowania
          • Gość: ahhaha Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 22:42
            elitarne miasto, buahhahahahahahaha, dziecko, zrób kupę i ją zjedz będzie miał radomskie SZUSZI
        • Gość: smakosz Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 19:59
          jeszcze lepiej to psia łapka,ogonek i psie j..a---smacznego.
    • Gość: Koryo Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: 78.88.132.* 17.09.09, 21:34
      HeHe teraz to surowe ryby świadczą o elicie miasta??Już widzę
      tych "elitarnych" Radomian opychających się na pokaz czymś do czego
      wschodnioeuropejski żołądek nigdy nie bedzie przystosowany.Japonia
      to kraj wysp,morza i jego owoców,a my kraj słynący zamiłowania do
      golonki i 40procentówki.Tyle na ten temat
      • Gość: Fuj oHyda Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.09, 23:08
        Suszi to obrzydliwość ale tym snobom ze słomą w butach to nie przeszkadza byle
        się pokazać. A te wpisy to zwykła podpucha i spam samej restauracji, nie dajcie
        się wykiwać.
    • Gość: Jesień Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 13:56
      Ludzie, trochę tolerancji!
      Jeśli ktoś lubi sushi, to je, ktoś lubi wątróbkę, kaszankę, flaki (które też
      uchodzą za "obrzydliwe") też je je. Wszystko zależy od gustu, a o tych się nie
      dyskutuje. Owszem, są tacy, co chodzą, żeby się "pokazać", ale na Boga - nie
      generalizujcie, bo to jest naprawdę krzywdzące i niesprawiedliwe!
      I co to za wymysły, że brzuch Europejczyka nie jest przyzwyczajony do takich
      wymysłów. Ludzie, nie żyjemy w ciemnogrodzie i nie żywimy się sianem, prawda? I
      żeby uciąć "cięte" riposty - nie, nie jestem zwolennikiem sushi, bo nigdy go
      nawet nie jadłam, podejrzewam, że podobnie jak większość tutejszych "ostatnich
      sprawiedliwych".
      • Gość: hkh Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.opera-mini.net 18.09.09, 18:27
        Sushi jest bardzo smaczne, zdrowe i lekkostrawne. Mam nadzieję, że będzie ono w Radomiu na jakimkolwiek poziomie, nie tak jak chińskie jedzenie, które z prawdziwą chińszczyzną ma tylko wspólną nazwę.
        • Gość: X Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 19.09.09, 09:53
          hmm...jezeli ktos lubi sushi to robi to na pokaz albo jest
          snobem...OK niech tak zostanie..
          • Gość: Jesień Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 19.09.09, 11:13
            hmm...jezeli ktos lubi WĄTRÓBKĘ to robi to na pokaz albo jest
            snobem...OK niech tak zostanie..

Idź się uczyć tolerancji,ignorancie.
            • Gość: GOSC Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 26.09.09, 21:31
              WARTOBKA OHYDA TYLKO PSU DAJE
          • Gość: zdziwiony Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 12:28
            Niektórzy to faktycznie są niereformowalni. Szkoda tylko, że w Radomiu jest ich więcej niż w innych miastach. Zamiast się cieszyć, że ktoś otwiera lokal sushi, nawet jeśli tego nie lubię i nie będę tam chodził, to muszę krytykować. W Warszawie jest chyba z 80 restauracji i barów sushi, to jest normalny krajobraz miasta. Ktoś to lubi, to tam chodzi i je, ktoś nie - to nie. W czym problem? Ją akurat jestem wielkim fanem sushi, posmakowało mi parę lat temu i mogę powiedzieć, że wsiąkłem na całego. I ciesze się, że będę mógł jeść je również w Radomiu, a nie tylko w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu czy nawet Kielcach.
            • Gość: karol Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: 213.17.192.* 20.09.09, 08:17
              Narzekać niedojebcy."Marudzę ,więc jestem" motto radomianina.
          • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 20.09.09, 09:51
            Gość portalu: X napisał(a):

> hmm...jezeli ktos lubi sushi to robi to na pokaz albo jest
            > snobem...OK niech tak zostanie..

A jadłeś/łaś w ogóle kiedykolwiek sushi? Zjedz, oceń, to może
            zrozumiesz tych, którym po prostu ono smakuje.
            Nie trzeba "być snobem" albo "robić coś na pokaz" by chcieć
            spróbować niepolskiej potrawy przyrządzonej szybko i fachowo, w
            restauracji...

P.S. Snobizm i robienie czegoś na pokaz to raczej styl życia
            objawiający się regularnym, cyklicznym zachowaniem w wielu innych
            sytuacjach...
            Zazdrość przez Ciebie przemawia...
            • Gość: Tommy Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 15:42
              A ja uwielbiam SUSHI,każdy wyjazd do większego miasta=zasiadka w
              SUSHI Barze.Nie ma to nic wspólnego ze snobstwem,modą itp.Kto miał
              okazję spróbować kuchni japońskiej(nie mylić z chińską)przyznaje mi
              racje że jest fenomenalna i nie tylko pod względem doznań
              smakowych.Dlatego miło mi słyszeć że pojawi się wkońcu w
              Radomiu.Pozdrawiam wszystkich SUSHI-Maniaków
              • Gość: Sushi fan Re: Re IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.09, 16:18
                Czy ktoś może powiedzieć, czy oprócz sushi będą tam inne dania japońskie, np. tuńczyk albo kaczka teriyaki, tempura, owoce morza? I gdzie dokładnie będzie ta restauracja?
                • Gość: X Re: Re IP: *.radom.vectranet.pl 20.09.09, 19:01
                  ...widac niektorzy nie zrozumielii ironii...szczerze wspolczuje.
                  • Gość: Gazzy Re: Re IP: 78.88.132.* 20.09.09, 23:39
                    Ma być czynna za miesiąc przy Struga 18.Z tego co wiem ma to być
                    restauracja japońska z sushi barem(czyli nie tylko sushi).Właściciel
                    restauracji zamówił od firmy w której pracuje wyposażenie kuchni.
                  • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 21.09.09, 00:22
                    Gość portalu: X napisał(a):

> ...widac niektorzy nie zrozumielii ironii...szczerze wspolczuje.

O co Ci znowu chodzi? :)
                    .
                    .
                    .
                    .
                    Przynajmniej przestałeś/łaś niebezpiecznie uogólniać i ograniczać
                    możliwości motywów... :)

• Gość: Kucharz Do światowca leonika64 miłośnika sushi IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 20:28
                      Szanowny gościu leoniku64. Sushi nie jest daniem do nażerania się.W
                      kraju kwitnącej wiśni sushi podawane jest jako przystawka.Mała
                      przystawka.Może kupisz sobie kaszanki albo pasztetowej.Ewentualnie
                      kadryla.Zaręcżam Cię.Tymi,napchasz swój światowy żołądek.
                      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 21.09.09, 20:53
                        No ale już np. w takim Londynie istnieją tzw. SUSHI bary - idziesz,
                        siadasz a przed oczyma na taśmie przewija ci się masa talerzyków z
                        przysmakami (w Sushi w roli głównej) - od rybnych, zupkowatych, po
                        warzywne, na słodkościach kończąc. Wybierasz, jesz zawartość kilku,
                        talerzyki kolekcjonujesz, a jak już jesteś pełny - płacisz i
                        wychodzisz. No i wracasz po jakimś czasie... :)
                    • Gość: pipuś.. Re: Re do lilabaj... IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 20:40
                      .....sie ma trollu internetowy ,widzę że już uruchamiasz swój jadliwy jęzorek
                      ,żmijo przeklęta ....
                      • mlodyradomianin Re: Re do lilabaj... 21.09.09, 21:08
                        Jak będzie tak fajnie jak w www.kobi-sushi.pl to bedzie super
                        naprawde w Radomiu potrzeba takich miejsc.Będzie tam zaglądała
                        radomska klasa srednia i nie tylko.Swoja drogą np. w Białymstoku sa
                        2 sushiarnie i radza sobie swietnie.W stolycy jest ich 80 w tej
                        chwili i tez naprawdze nie narzekaja na brak klientów to danie ma
                        teraz swoje 5 minut tak jak kebab pare lat temu w Polsce.Ciekawe
                        jakie ceny będą?
    • Gość: Alamar Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 22.09.09, 03:06
      Przeciez juz byl w Radomiu taki lokal, nawet kilka razy w nim zamawialem, trzeba
      bylo na wiele godzin przed wyslaniem zamowic, z tego co pamietam bylo b. dobre
      tylko ze za malo jak za taka cene (ok. 50zl albo wiecej).
      • Gość: P Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 22.09.09, 07:55
        Bylo tylko sushi na telefon ale szybko padlo, zobaczymy jak lokal
        (dobrze ze powstaje) sobie poradzi...ale zeby sie tak podniecac
        sushi w jakby nie bylo duzym miescie...jakim kazdy widzi ale duzym:)
        • Gość: Kkucharz I bułka paryska a kartofle amerykany IP: *.radom.vectranet.pl 23.09.09, 11:12
          A do tego śledzia po japońsku,rybę po ogrecku,placek po
          węgiersku.Mogę dorzucić jeszze innych kilka wymyślonych potraw.Kóre
          nie mają nic wspólnego z nazwą państwa używaną w nazwie potrawy. A
          pierogi z mięsem!A zalewajkę!A porkę! cynadreki w sosie własnym!A z
          resztą rozsławiajcie śmieciowate kuchnie.Wszak jeteście
          Polakami.Polak to taki człowieczek.Co imponuje mu wszystko co z
          daleka.I po co tu będą przyjeżdżać cudzoziemcy.Jak mają wszystko to
          samo co siebie?Polacy to taki naród co małpuje od innych.hi,hi,hi...
          • Gość: cccc Re: I bułka paryska a kartofle amerykany IP: 91.203.53.* 24.09.09, 15:05
            Kkucharzu! Są też tacy Polacy, którzy nigdy nie spróbują czegoś obcego. Dla nich każde niepolskie danie to trucizna. Wypowiadają się wręcz, że jest ohydne (chociaż oczywiście nie próbowali). Tacy ludzie są przeciwko niepolskiej kulturze, filmom, muzyce, ludziom. Oni też nienawidzą katolicyzmu, bo to przecież niepolski wynalazek. Nie chodzą też w spodniach, bo ich Polacy nie wymyślili. Nie będę wyliczał dalej bo szkoda sił.
            A ja sushi niedawno spróbowałem i mi posmakowało, chociaż lubię polską kuchnię.
    • Gość: Anna Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: 78.88.132.* 25.09.09, 08:49
      Bardzo się cieszę że powstanie w Radomiu możliwość kosztowania
      japońskich specjałów min.i przede wszystkim SUSHI.Mam tylko nadzieję
      że będzie to wszystko zrobione na wysokim poziomie,bo Japonia to
      estetyka i pewien niepowtarzalny klimat,którego niemiałam jezdżąc na
      Sushi do Orońska
      • Gość: keny Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.09, 16:46
        Z tego co wiem, ma to być sushi restauracja, a nie bar- mówię o tym na Struga
        18. W przeciwieństwie do tego drugiego nie ma krat w oknach i nawet widziałem
        reklamę na ekranie led,a nie na słupkach i kawałku blachy, miejmy nadzieję, że
        dalej zachowają klasę. Pytanie kiedy się otwiera, podobno z początkiem grudnia.
    • Gość: mniam_mniam i na Żeromskiego też :) IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 23:00
      No to się smakosze ucieszą, bo po latach sushi posuchy będziemy mieli wybór :)
      Najprawdopodobniej też w listopadzie otworzy sie drugi bar z kuchnią japońską na
      żeromskiego 88, w lokalu po Domu Wina.
      Miejmy nadzieję, że dzięki konkurencji skorzystamy my, klienci :)
      A ten lokal będzie miał duży plus, bo z tyłu budynku jest parking dla gości.
      Byle do listopada :D
    • Gość: Dżej Kej Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.09, 20:56
      Oj widzę moi Drodzy, że Wy z sushi (nawet ci rzekomi "koneserzy") macie
      niewiele wspólnego...Japonię mylicie z Chinami i pewnie pałeczek też trzymać nie
      potraficie...
      Po sushi w Radomiu nie spodziewałabym się wiele - zwietrzałe wasabi, lurowata
      choja i stara ryba maślana. Jak to zwykle na prowincji.

Pozdrawiam prowincjonalni teoretycy ha ha ha
      • barry100 Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! 16.11.09, 20:55
        Cóż za światowy sznyt, jakież obycie! Radom powinien być dumny z tego, że
        mieszka tu tak "otrzaskana" w świecie osoba. I pałeczki potrafi trzymać, podczas
        gdy w prowincjonalnym Radomiu nie wszyscy jeszcze radzą sobie z nożem i
        widelcem, ot co. W każdym razie brawo! Co do wasabi, to dlaczego ma być
        zwietrzałe, przecież nie rośnie w Warszawie, podobnie jak nori nie ma w Wiśle
        :-). To tylko 100 km droga Pani, więc skoro tam mają świeże to może i do Radomia
        świeże dotrze? Jedzenie pałeczkami to sprawa na tyle prosta, że każdy Radomianin
        może się tej sztuki nauczyć, jeśli tylko będzie chciał. Prowincjonalni teoretycy
        też mają prawo do wypowiedzi, nawet w dyskusji z takimi praktykami, a do tego
        wybitnymi znawcami i smakoszami japońskiej kuchni jak Szanowna Pani. :-)
    • double.dog Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! 16.10.09, 08:18
      Sushi z dupy o poranku zapraszam !!!!
    • Gość: japa Re: Wreszcie SUSHI w Radomiu!Na ulicy Struga! IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.09, 21:31
      Idż i nażryj się wreszcie i nie pisz głupot .,...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka