Dodaj do ulubionych

Prezes Rewitalizacji poszukiwany

IP: *.udn.pl 13.01.04, 18:12
Sp. Rewitalizacja to niewypał. Mając RTBS ADMINISTRATOR można przedsięwzięcie
zgrabnie obsługiwać. Panie vice proszę nie liczyć na statystów/darmowych/.
Obserwuj wątek
    • Gość: esteta Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany IP: *.udn.pl 13.01.04, 19:25
      Jak to mówił Pietrzk? Z łapanki będą brać, bo to praca za marne 5 tys zł.
    • Gość: Amos Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.196.* 14.01.04, 08:45
      A to już zagadka!W mieście takiego bezrobocia nie ma chętnych? Może wkupne jest
      zbyt duże, panie vice B? W konkursach pozamiejskich zawsze jest dużo chętnych
      (np. ostatnio PKS)... A może obecny prezes jest pomazańcem i reszta to tylko
      przykrywka? Więcej pytań niż odpowiedzi...
    • isoxazolidine Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany 14.01.04, 09:44
      Administrator juz ostatnio przez cztery lata zajmowal sie rewitalizacja -
      skutek? zaden. ale nic dziwnego - ta spolka ma i tak dosc zadan z ktorymi nie
      umie sobie poradzic. rewitalizacja starowki to dlan tylko piate kolo u wozu,
      ktorym nikt nie zamierzal sie tam zajac.

idea uruchomienia spolki rewitalizacja jest dobra. ten pomysl sprawdzil sie w
      paru miastach (rzeszow, plock ...). powiem wiecej: pare miesiecy temu mialem
      sporo obaw, czy spolka cokolwiek zrobi. ale efekty juz sa: beda remonty
      pierwszych dwu kamienic (ogloszono przetargi), rozpoczna sie przygotowania do
      remontu kolejnej. w odroznieniu od innych spolek komunalnych tudziez wydzialow
      UM "rewitalizacja" nie jest głucha na głosy radomian. wyraz swoje watpliwosci w
      watku poswieconym rewitalizacji a z pewnoscia ktos ze spolki odpowie ci
      rzeczowo. tak przynajmniej bylo do tej pory. dziwne, ze najwieksi krytykanci
      posuniec spolki nie zadali nawet jednego konkretnego zapytania.

mialem okazje rozmawiac z przedstawicielem spolki, poznac dotychczasowe
      dokonania i zamierzenia na przyszlosc. jesli do tego dolozyc wspomniane fakty,
      to zaczynam nabierac nadziei ze po parudziesieciu latach degrangolady na odcinku
      ozywienia miasta kazimierzowskiego nareszcie cos sie ruszy, czego wszystkim nam
      zycze.
      • Gość: grzeczny Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany IP: *.udn.pl 14.01.04, 11:07
        Nie miej mi za złe, ale pozostanę przy swojej opinii. Różnimy się pięknie tym,
        że ja nie toleruję tworzenia nowych bytów, pseudo rozmachu. Nie mam
        wystarczającej wiedzy by negatywnie ocenić potencjał inwestycyjny miejskiej
        spółki Administrator. Wiem że Administrator oferuje soje usługi inwestorom
        zewnętrznym. Wiem że ma zaplecze personalne i sprzętowe. W zaistniałej
        sytuacji, z mojego punktu widzenia, istnieje dylemat czy zatrudnić wysokiej
        klasy specjalistę w istniejącej spółce, czy powołać prezesa nowej spółki, który
        zorganizuje od podstaw nowy podmiot. Z mojego doświadczenia wynika, że z
        prezesem dobrze smakuje kawa, a konkrety załatwia się ze specjalistą. Nie mam
        powodów do krytycznych uwag w odniesieniu do pana Bujaka. Wiem, że był z-cą
        prezesa na os Michałów i aktywnym członkiem ugrupowania Radomianie Razem.
        Systematycznie czytam wątek rewitalizacja . Problem jest w stadium
        raczkowania /nie dziwię się temu/. Niepokoi mnie tylko, że sprawdza się w tym
        przypadku powiedzenie „jak się da to się zrobi”, a budżet miejski cieniutki.
        pozdrawiam
        • isoxazolidine Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany 14.01.04, 17:13
          Masz w wielu punktach racje: "rewitalizacja" raczkuje, dwu prezesow zawsze
          kosztuje wiecej niz jeden etc. tylko, ze spektrum zadan administratora jest
          szerokie i rewaloryzacja zabytkow rozmylaby sie w morzu odpowiedzialnosci z
          tytulu innych spraw - znacznie wiekszych z finansowego punktu widzenia. RTBS za
          kadencji poprzednich wladz miasta zajmowal sie rewitalizacja - poza tym ze
          opracowano dokumentacje remontu dwu kamienic (slono za nie przeplacajac) nie
          zrobiono nic. bo bylo to zawsze dodatkowe zadanie .... takie piate kolo u wozu
          ... teraz nie ma rozmywania odpowiedzialnosci - wiadomo, ze nowa spolka ma tylko
          i wylacznie rewitalizowac. i mozna ja w sposob jasny i czytelny rozliczac z
          podejmowanych dzialan. t orozwiazanie niewatpliwie drozsze - ale jak dowodza
          fakt yskuteczniejsze. przez pol roku nowa spolka zrobila wiwcej niz RTBM "adm"
          przez 4 lata. gdyby pozostawic kwestie miasta kazimierzowskiego na nastepne
          cztery lata w rekach RTBS to skutek pewnie bylby taki sam jak za ostatnia
          czterolatke - zaden. a tam juz nie ma czasu na slimaczenie sie - z dnia na dzien
          pogarsza sie stan starej czesci zabudowy - nie ma roku zeby olejnych pare
          kamienic nie zawalilo sie ze starosci ....

pozdr.
    • Gość: V2 Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 11:36
      Grzeczny co ty dyskutujesz tu z GURU. Skoro tak napisał to znaczy że tak
      jest.Zaraz Matracki to wydrukuje i będzie się chłopaczek cieszył (ja akurat mam
      zdanie podobne do twojego ale boję się tego wyartykułować).
      • Gość: grzeczny Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany IP: *.udn.pl 14.01.04, 14:37
        Dzięki za życzliwe rady, ale nie wspieraj mnie jak facet z dowcipu, który do
        napadniętego kolegi wykrzykiwał: ty teraz bij, a ja biegnę po kij.
        Najlepszego
    • Gość: UPR Koryto dla nierobów IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 14:58
      Po co kolejne koryto dla nierobów. Niech Bujak i reszta szajki zajmie się czymś
      pozytecznym: odśnieżanie, łatanie dziur w jezdniach.
    • Gość: Gąska Re: Prezes Rewitalizacji poszukiwany IP: *.udn.pl 01.02.04, 15:19
      Niech się ktoś zgłosi bo ten Bujak zostanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka