gucio.beauty 31.12.09, 10:30 Tym razem oceniamy Starostę Przysuskiego: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091231/POWIAT0205/261675649 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemne "Santo subito" - Marynio 31.12.09, 11:39 Witam Przyglądając się fotografii zadaję sobie retoryczne pytanie: 1. Czy te oczy mogą kłamać? 2. Czy kupiłbyś od tego faceta używany samochód? 3. Czy ten facet wzbudza zaufanie? 4. Czy, czytając tekst dotyczacy Starosty nie chcielibyście krzyknąć " Santo subito" Marynio!!! Pozdrawiam - Sławomir Gajewski Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec38 Re: "Santo subito" - Marynio 31.12.09, 13:04 Nie wysyłajcie sms-ów bo szkoda waszych pieniędzy. Maryś i tak dostanie z 80% na tak. A wiecie skąd to wiem? Gdy były konkursy na radnych również w echu to po zakończeniu drukowali ile kto dostał sms-ów, i "niechcący" wygrał Sławek Gajewski ;-) Ale gdy było głosowanie na wójtów już niestety o ilości sms-ów wysłanych na naszego wszechwiedzącego Kmieciaka się nie dowiedzieliśmy i otrzymał 76 procent głosów poparcia na "tak” :-) . Pewnie to przypadek, że nasza gmina płaci co miesiąc echu kilkaset złotych podobnie jak starostwo. Dlatego Maryś nie może być gorszy od Kmieciaka i będzie miał koło 80%. Założycie się? :-) Jak chcecie go oceniać to wpisujcie swoje opinie na forum, bo sms-y to tylko strata pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltar991 Re: "Santo subito" - Marynio 31.12.09, 13:57 Dobrze godo niech se sami głosują a ja przewiduje 95% ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz102 Ranking starostów powiatu przysuskiego 01.01.10, 17:45 Z trzech co byli starostami naszego powiatu Marian Niemirski jest moim zdaniem najlepszy. Za kadencji pierwszego Pilipczuka nic kontretnego się nie działo, za Modrzeckiego to Marian był całym motorem napędowym.A o osiągnięciach w tej kadencji obecnego starosty możemy poczytać w echu dnia i zobaczyć na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski Marynio dba - ale o KABZĘ dla SIEBIE 01.01.10, 18:30 grabarz102 napisał: > Z trzech co byli starostami naszego powiatu Marian Niemirski jest > moim zdaniem najlepszy. > Za kadencji pierwszego Pilipczuka nic kontretnego się nie działo, > za Modrzeckiego to Marian był całym motorem napędowym.A o > osiągnięciach w tej kadencji obecnego starosty możemy poczytać w > echu dnia i zobaczyć na własne oczy. Witam 1. Za Pilipczuka, korzystały inne gminy, bo Kmieciak był obrażony, bo go "wykolegowali" i nie został starostą (Kmieciak). Dlatego wystarczy zobaczyć gminę Klwów, gdzie w tamtej kadencji wyasfaltowano wiele dróg. 2 Zgadzam się, z <grabarzem102>, że akurat Modrzecki, to nadawał się na starostę jak ja do chińskiej opery. 3. Natomiast co do OGROMNYCH zasług Maryniego, to ...mam wątpliwości, bo KONKRETNIE to co zrobił. Szczególnie dla Naszej Gminy? 4. Marynio pokazał, ale: - jak doprowadzić do likwidacji stolarnię, którą następnie odkupił, - doprowadził do BAŁAGANU we Wspólnocie i jako JEDYNY w historii Odrzywołu, nie uzyskał absolutorium za swoją "działalność" - już jako wicestarosta, sprzedawał świnie za zawrotną cenę 50 zł (pięćdziesiąt zł) sztuka w gospodarstwie pomocniczym w Borkowicach - jak się dogadać aby za bezcen sprzedawać grunty Wspólnoty (mimo interwencji komisji rewizyjnej), które następnie ...prywatnie odkupywał - jak SOBIE załatwić, aby maszty telefonii komórkowej znajdował się na jego działkach i brać za to KABZĘ (ma już Orange) ale mu było mało i miał mieć jeszcze PLUS-a. Dlatego na prośbę mieszkańców (m.in. nieżyjącego już weterana II wojny – Hubalczyka – śp. Pan M.) mu to przyblokowałem i maszt ma ostatecznie stanąć obok oczyszczalni, aby pieniądze otrzymywała GMINA, a nie Marynio. 5. W Echu to przeczytamy to co tam zamieści Marynio. Czyli tekst napisany przez pracownika starostwa - pana B. 6. Dlatego za przyjemność zamieszczania tam tekstów płaci starostwo (jak również Gmina Odrzywół) prawie 600 zł miesięcznie. 7. Jest specem ale w ...lansowaniu siebie. Do tego celu nie wach się używać KOŚCIOŁA oraz biskupa i księży. (starostwo sponsoruje ośrodki należące do Kościoła m.in. Turno k/Białobrzegów. Nie prywatnie Niemirski, ale starostwo, czyli MY. Tymczasem zasługi przypisywane są szefowi, czyli Maryniemu) 8. Jak Marynio jest taki szpenio, to DLACZEGO nie poddaje się weryfikacji wyborców, tylko zostaje starostą z UKŁADU. Jakby co to na razie tyle. Oczywiście jeśli łaska to mogę to wszystko udowodnić. Pozdrawiam - Sławomir Gajewski - radny Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz102 Re: Marynio dba - ale o KABZĘ dla SIEBIE 01.01.10, 19:58 Każdy ma jakieś wady, nie ma idealnych ludzi.Wszyscy jesteśmy grzesznikami;(. Ale mimo wad Marian Niemirski jest najlepszym starosą jaki był dotychczas. Chyba zgadzasz się ze mną??:) Może cię to drażnić i ciężko ci przyznać mi rację ale jest to oczywista oczywistość;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloxxx Re: Marynio dba - ale o KABZĘ dla SIEBIE 02.01.10, 11:19 Wiele mu można zarzucić ale chyba przyznasz że o oświatę dba - wystarczy spojrzeć na odnowione i wyremontowane budynki szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski Marynio -jak chciał Cię kupić Raków Czestochowa 02.01.10, 12:08 Witam Rzeczywiście, WIELE mu można zarzucić. Szczególnie każdy kto go osobiście poznał. (a jeszcze dokładniej z mojego pokolenia). Bo co jak co, ale Marynio od najmłodszych lat miał „smykałkę" do lansowania siebie i robienia ludziom wody z mózgu. Jeśli chodzi o przykłady, to proszę bardzo. Pamiętacie, ze kiedyś bła w Odrzywole drużyna piłkarska, w której także grałem. O ile o sobie mogę powiedzieć, ze byłem "piłkarskim wyrobnikiem" i braki nadrabiałem ambicją (często "kosiłem" przeciwników i ... piłka mogą przejść, ale zawodnik...nigdy)na boisku, to Marynio był jednym z najlepszych zawodników. Z tym, że ja byłem gotów "gryźć trawę", a On był leserem. Jak się później okazało, to graliśmy dla siebie i dla Odrzywołu, ale nie dotyczyło to Maryniego, który ... brał za to kasę. I to nie "co łaska", ale wmówił tzw. działaczom, że chce go kupić Raków Częstochowa (studiował wtedy w Częstochowie). W tym celu jak się później okazało, to sam sobie wysłal telegram w tej sprawie. Tak, ze z jednej strony, to zawodnicy sami organizowali zabawy, aby zarobić na klub, a z drugiej strony kasa szła na Maryniego. I to duża kasa. O czym nie wiedzieliśmy. Zresztą, spytajcie o to Maryniego (kto się z nim kontaktuje) lub też niech sam zainteresowany o tym napisze czyli: Marynio jak to chciał Cię kupić Raków Czestochowa?;) Jak zawsze pozdrawiam - Sławomir Gajewski Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz102 Re: Marynio -jak chciał Cię kupić Raków Czestoc 02.01.10, 13:04 Sławomirze napisz nam jeszcze jaki był w dzieciństwie i w latach szkoły podstawowej i średniej, bo od razu przeskoczyłeś do czasu kiedy był studentem i osobą już dorosłą. grabarz102--- Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolak Re: Marynio -jak chciał Cię kupić Raków Czestoc 02.01.10, 13:14 Zawsze się nad nim wszyscy litowali, a on z tego korzystał i tak mu zostało. Co do oświaty to fakt, funkcjonuje dobrze ale w Przysusze. Lipiny i Borkowice do likwidacji. Dlaczego pozwolono na tworzenie kierunków ekonomicznych w Przysusze. Tu w Lipinach byli fachowcy od przedmiotów ekonomicznych a tam nauczycieli, którzy porobili podyplomówki. Wiadomo Przysucha to stolica powiatu i wszyscy dzieci ślą do Przysuchy. Ale gdyby człowiek, który ma się za naszego rodaka z Odrzywołu pilnował żeby Lipińskiej szkole nie robiono konkurencji w Przysusze dziś ta szkoła była by jedną z najlepszych. A tak chyli się ku upadkowi, dzieci coraz mniej, kolejne budynki oddaje się Opoce. A nasz Kmieciak chce tam jeszcze orlika budować. I tyle mamy pomocy od starosty Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolak Re: Marynio -jak chciał Cię kupić Raków Czestoc 02.01.10, 13:32 garbarz racja, było do tej pory trzech bardzo słabych starostów i trzeba tu się zgodzić, że Niemirski jest najlepszy z ze słabych starostów. Ale czy to powód do dumy Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec38 Maryś Rudy ma w Przysusze nąwą ksywę- Wikary 03.01.10, 12:54 Podpatrzone na forum echa, fan z Przysuchy naszego drogiego Marysia nadal mu nawą ksywkę - WIKARY ;-) bardzo pasuje do jego stylu bycia. Jak widać tam też go kochają . Ciekawe co na to Sandał, pewnie zazdrosny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
galaktycznymarianoitaliano Re: Maryś Rudy ma w Przysusze nąwą ksywę- Wikary 04.01.10, 10:14 Najlepiej by było gdyby Maryś Wikary nie przyznawał się, że jest z Odrzywołu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltar991 Re: Maryś Rudy ma w Przysusze nąwą ksywę- Wikary 05.01.10, 12:41 Wczorajsze wyniki sondażu: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100105/POWIAT02/197493796 Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.stanley Re: Maryś Rudy ma w Przysusze nąwą ksywę- Wikary 05.01.10, 16:59 coś słabiutko 60 na nie, 40 na tak ciekawe czy się to do jutra utrzyma:-)?? Odpowiedz Link Zgłoś
walenty007 Re: Maryś Rudy ma w Przysusze nąwą ksywę- Wikary 07.01.10, 12:08 I co z tymi wynikami ?? chyba nie mogą się doliczyć ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec38 Komuno wroć! Maryś 86% :-). Echo się postarało 08.01.10, 08:17 No i się doliczyli :-) 86% . Teraz mogę śmiało powiedzieć "a nie mówiłem", chociaż trochę się pomyliłem bo dawałem Marysiowi 80%. Jak za komuny. Czy wierzycie, że ok 6 tys. mieszkańców tak kocha Maysia, że specjalnie wysyła sms-a? Nawet programy robione na żywo w telewizji, które maja jakieś sądy sms-owe nie maja takich wyników :-) Tylko jak to się ma do tego, że ten wspaniały Maryś, przegrywa w wyborach na radnego na Pradze z Haziajką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rysio821 Re: Komuno wroć! Maryś 86% :-). Echo się postarał 08.01.10, 08:25 Ciekawe kto to liczy? www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100108/POWIAT0205/603622204 Odpowiedz Link Zgłoś
chudybyk.2 Re: Komuno wroć! Maryś 86% :-). Echo się postarał 08.01.10, 08:53 To jest kij zobaczcie jak w ciągu doby zmienił się z 50% na NIE stroście bialobrzeskiemu na 94% ;-) pojechali po bandzie nieźle... www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100108/POWIAT0201/498745433 Odpowiedz Link Zgłoś
chudybyk.2 Re: Komuno wroć! Maryś 86% :-). Echo się postarał 08.01.10, 08:55 oczywiście 94% na Tak z 50 które miał na NIE i 50 na TAK w ciągu doby... śmiech na sali.. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 KupujcieEcho,tylkotam najświeższe zdjęcia starosty 08.01.10, 09:19 ha ha ha, mieszkaniec38 napisał na początku, że starosta dostanie 80%, i dostał nawet więcej. Napisał jeszcze, że pewnie nie opublikują ile osób glosowało, no i opublikowali, że ponad 7 tys. Manipulacja sięga zenitu. W wyniku starosty z Białobrzeg nie było liczby sms-ów. Tylko nasz starosta na to zasłużył ;-) czy to nie przypadek, ze mieszkaniec38 wcześniej wywołał ten problem, a oni dla uwiarygodnienia napisali, że oddano ponad 7 tysięcy smsów. Założę się że to liczba z kosmosu. Tyle, że nie ma możliwości jej sprawdzić. Kto płaci ten wymaga i mogą robić wszystkim wodę z mózgu. Kupujcie Echo, tylko tam najświeższe zdjęcia starosty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gepard02 Re: KupujcieEcho,tylkotam najświeższe zdjęcia sta 08.01.10, 09:34 ..wójtowi z Przysuchy to chociaż uwiarygodnili te wyniki ilością głosów bo na forach w Echu i tu było duże zainteresowanie musieli zamydlić oczy, ale w Białobrzegach to zrobili z ludzi na żywca debili.. Odpowiedz Link Zgłoś
karaoke111 5 RAZY TYLE GłOSóW CO W CAłYM POWIECIE 08.01.10, 09:50 Na radnych w poszczególnych gminach głosowano następująco: Borkowice-133 SMS Gielniów- 59 SMS Klwów- 134 SMS Odrzywół – 272 SMS Potworów- 10 SMS Rusinów- 732 SMS Wieniawa- 92 SMS Co daje 1432 SMS Na starostę prawie 5 razy tyle głosów ŚMIECH NA SALI MIAł BY PAN TROCHĘ UMIARU Odpowiedz Link Zgłoś
tytus2342 Re: 5 RAZY TYLE GłOSóW CO W CAłYM POWIECIE 08.01.10, 10:41 Tak sie zastanawiam jak poprzednik nad ilością oddanych głosów na staroste. I zakladam tak że np. z Przysuchy oddało 1 tyś, to w każdej nastepnej wiekszej gminie czyli Gielnów 1000, Potworów 1000 , Klwów 1000, Skrzynno 1000, Borkowice 1000, Odrzywół 1000 ludzie to jest niemozliwe!!!. Bo przy poprzednich głosowaniach na radnych było tylko po kilka lub kilkadziesiąt!!!! sms-w w danej gminie. A tu aż 7 tyś!!!!!!!!!!! Nie wiem albo ja mam coś ze wzrokiem albo jade do Krychnowic na badania.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tulipan889 Re: 5 RAZY TYLE GłOSóW CO W CAłYM POWIECIE 08.01.10, 14:11 W Gminie Odrzywół chyba nawet tyle tel. komórkowych nie ma jeżeli wysłano by jednego smsa z jednego nr.. czyli z 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonybeduin Re: Oceń Starostę 08.01.10, 14:52 Z tego co tutaj czytam i co napisal mieszkaniec 38 chce mi sie smiac. Czyli sugerujecie ze starosta wysłał na siebie 7000 smsów? czyli wydal na rachunek telefoniczny ok 7000 zl + VAT??? powiem ze i mnie zaskakiwal czasem niekonwencjonalnymi zagraniami, kilka rzeczy mi sie podobalo, kilka nie ale nie sadze zeby az tak zalezalo mu na jakims plebiscycie w gazecie regionalnej ;] Jezeli jednak zle odczytalem ten tekst i ze to nie jest sugestia iz Manius wyslal na siebie 7000 zł w formie smsów to moze jest to sugeatia o jakiejs gazetowej korupcji, ktora juz wczesniej sie pojawila... zalosne (to moje zdanie) Jezeli chodzi o blask Odrzywół to pan Sławomir znany doskonale tu wszystkim (glowny rozgrywajacy tego forum) napisal ze za jego czasow i maryniego w blasku to byly jakies tam akcje. z calym szacunkiem ale gralem w blasku; mam poszanowanie do ludzi ktorzy tam grali i do P. slawomira i do P. Mariana tez ale ja wiem ze marynio to poprostu dobrze gral w noge... malo tego wiem na 100% ze swego czasu gral w drugoligowym Rakowie, dlatego p. Slawku prosze sie juz lepiej nei kompromitowac bo potwierzi to panu ktokolwiek pamieta te czasy Dziwi mnie tez ze P. Slawek nie wypowiedzial sie jeszcze o wyniku ktorego tak oczekiwal (no chyba ze sie wypowiedzial pod inny loginem ;) ) Mam taka sugestię czy nei zauwazacie ze niektore "osoby" po roznymi loginami (nickami) mysla tak samo ja p. Slawek?? wrecz uzupelniaja sie, daja odpowiedzi na pytania zadane do Pana S. dlatego skonczcie juz sie gryzc, a raczej skoncz juz te Twoja wojne Panie slawomirze. Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolak Re: Oceń Starostę 08.01.10, 17:14 kolego szalonybeduin jeśli nie podajesz swoich danych to nie pisz, że grałeś w Blasku, bo Twoje świadectwo jest gówno warte. Równie dobrze pierwszy lepszy obszczymurek może powiedzieć, że grał w Blasku byle tylko chronić Rudego. Jak się ujawnisz będzie wiadomo, że grałeś i wtedy szacun. Ja również słyszałem, że większość chłopaków grała za "uścisk dłoni" a "gwiazda" za kasę i wcale to nie jest wielka tajemnica. Szkoda, że nie został w tym rakowie bo może by teraz numery z Latą w PZPNie robił :-) A my nie musielibyśmy się za niego wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec38 Re: Oceń Starostę 09.01.10, 10:47 Gdzie te 7000 przydupasów. Dlaczego nikt nie broni Marysia, tylu na niego głosowało a teraz nikt się nie wpisze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoltar991 Re: Oceń Starostę 09.01.10, 10:59 racja ani na tym forum ani na Echa nikt z tych 7000 nie wpisuje sie i nie uwielbia go, czyżby nie umileli pisać?? to jak wysłali tyle sms-ów ????;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
szalonybeduin Re: Oceń Starostę 10.01.10, 10:18 Kolego odrzywolak, Po pierwsze nie jestem Twoim kolagą ponieważ reprezentuje starsze pokolenie niz Ty, i poza tym nie bede sie Tobie przedstawiał tylko dlatego że bardzo chcesz bo Ci tam gulka na szyi już rośnie, kiedy złe słowo powiedziałem na Twoj wzor społecznego naśladowania. Nie będe tez Ci na siłe udowadniał gdzie i kiedy grałem w piłkę, bo nie zamierzam się tłumaczyć kazdemu na tym forum a szczegolnie wyszczekanym młodzikom, którym jak widac woda sodowa do glowy uderza i właccza sie tryb aferowicza ;] Czy nie mozesz grzeczniej???... Otóż fora internetowe dają własnie komfort takiego anonimowego wypowiadania się, wiec ja z takeij formy skorzystam. moja sytuacja jest taka, iz jestem czlowiekiem malokonfliktowym i nie chce stracic w zyciu codziennym w oczach Pana Slawka tylko za jego krytyke jak i nie chce tez za jakas krytyke starcic w oczach p. mariana n. (chociaz musze przyznac, ze chyba jak narazie krytyka dotyczy p. Slawka, bo nie chce krytykowac u Pana Mariana to co juz na forum bylo krytykowane) Mam pewien pomysl, moze zadzwoncie do echa i zapytajcie czy mozecie uzyskac jakies blizsze informacje na temat tego glosowania, zamiast robic spekulacje. Kazdy inteligentny czlowiek dobrze wie ze z jednego numeru moglo pasc kilka sms-ow, np. w sytuacji kiedy na jedna czteroosobowa rodzine przypada 3 doroslych czlonkoow troche interesujacych sie polityka regionalna. Nie weim czy to jest prawdą ale slyszalem tez(z informacji bierzacej komunikacji plotkarskiej -rynek Odrzywół) ze w poznych godzinach wieczornych ostatniego dnia padlo mnowstwo smsow na nie z jednego numeru ;];];] ale przeciez to plotki.... Wy lubicie takie spekulacje. Jesli to prawda to ciekawe komu tak bardzo zalezalo na zmienie wyniku W glosowaniu na Pana Slawomira i ja oddalem glos ;] Bardzo chcialbym zobaczyc Odrzywół kiedy zostanie wojtem i nie bedzie robil tak jak nie robia jego wielcy wrogowie Maryjany ;] Interesowalem sie tym tez wtedy i doskonale sobie zdaje sprawe z tego, iz na niego z jednego numeru i w krotkim czasie tez padalo wiele glosoow. Prosze wiec z godnoscia przyjac iz nasz rodak Marian Niemirski ma chyba jednak duza popularnosc, co podwierdza podpis pana redaktora gazety echa dnia, ktory swiadczy o tym (Jak wczesniej napisał pan slawek) iz artykuł jest wiarygodny i nieoplacany przez srodowiska samorzadowe. Sam brak wypowiedzi Slawomira s. jest tu sprawa wymowna poniewaz peewnie jzu sie pogodzil z popularnoscia wroga a Wy komentujac to w szczeniacki sposób i spekulacje tylko szkodzicie wizerunkowi kandydata na wojta. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
szalonybeduin Re: Oceń Starostę 10.01.10, 11:38 biezacy tam powinno byc... wkradl mi sie blad ortograficzny ;] syn mi zwrocil uwage ;] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski Re: Oceń Starostę 10.01.10, 12:33 Witaj <szalonybeduinie> Ponieważ, powyższy teks niejako mnie dotyczy to: 1. Marianów, nie traktuję w kategoriach wrogów, tylko przeciwników. Dlatego oceniam ich "dokonania" jak również, blokuję ich chęci do zagarnięcia majątku Wspólnoty. Uważam, że na bazie Wspólnoty można wiele zrobić dla rozwoju Naszej Gminy, podczas gdy Mariany, chcą to zgarnąć dla siebie. 2. Co do głosowania, to ...ustalę, czy czasami nie "cykali" SMS-ów ze służbowych telefonów na koszt MIESZKAŃCÓW, lub też OPŁACANA przez Starostwo gazeta ...zrobiła czytelników w balon. 3. Nie ulega wątpliwości, że mimo iż interesuję się polityką, to nie oddałem ani jednego SMS-a, bo było oczywiste, że ze służbowych zawsze "cykną" więcej. Z tym, że w tym przypadku zwyczajnie przedobrzyli, bo przeszło 7tys. SMS-ów i to w ciągu jednej nocy oraz rekordowe poparcie w sytuacji, gdy wszyscy "lubią" naszego Mariano który z tego powodu nie startuje w wyborach to co najmniej dziwne. Rozumiem, że gdyby było np. 60% i ok. 1000 SMS, to byloby jeszcze w miarę normalne, ale 7 tys. i 86% , to już przesada. Bo jeśli już, to trzeba było napisać, że było 99, 8%, bo kiedyś Gierek miał tylko 97,98% 4. Oczywiście, ZOBOWIĄZUJĘ się, że NIE będę robił tak jak Maryjany, którzy traktują Gminę jak własny folwark, a mieszkańców jak poddanych. 5. Podpis autora świadczy tylko, ze redaktor miał jakiś wpływ na treść, z tym że to zainteresowany dyktował. Tak tez i było w moim przypadku. Z tym, że akurat ja NIE wpłacam nic dla Echa Dnia, podczas gdy Gmina Odrzywół (czytaj Kmieciak) wpłaca co miesiąc ok.600 zł. (Z informacji jakie posiadam, wynika, że Starostwo wpłaca dużo więcej. Oczywiście, USTALĘ to). 6. Przeciwko "naszemu rodakowi" za jego samowolę w Borkowicach, zwołali wiec wokół Starostwa. Wśród niesionych transparentów, nie widziałem przyjaznych, ale ...raczej nieprzyjazne odnoszące się do Starosty. 7. Skoro tak kochają "naszego rodaka", to usilnie namawiam Naszego Ukochanego i Uwielbianego Ojca Powiatu - Najprzewielebniejszego Niemirskiego mariana do staru w wyborach nie tylko na sołtysa i to z Pragi, ale na Prezydenta RP. zapewne w sztabach wyborczych PO i PiS zastanawiają się, czy Donald Tusk i Lech Kaczyński będą mieli jakieś szansę z naszym Najprzewielebniejszym;) 8. Moja absencja w wypowiedziach dotyczyła forum Odrzywołu. Natomiast na Forum Echa Dnia komentowałem, CUD w głosowaniu. Pozdrawiam - Sławomir Gajewski Odpowiedz Link Zgłoś
lolotrolo Re: Oceń Starostę 10.01.10, 12:53 Tak ciekawe rzeczy sie tam u was siostry dzieją, burdel jakiś tam macie ;-))>>>> żarty ale to ciekawe że na tak mały powiat aż 7 tyś!! smsów już nie chodzi o te 86% na Tak ale 7 tyś !!!! to chyba w Łodzi by nawet tyle nie wysłano. Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolak Re: Oceń Starostę 10.01.10, 13:50 Szalony beduin nie rozśmieszaj mnie. To ja mogę powiedzieć, że jestem starszy od Ciebie i grałem na mistrzostwach świata razem z Szarmachem i jak mi udowodnisz, że nie? Tak jak ja tobie nie udowodnię póki jesteś anonimowy, że jesteś zwykłym przydupasem, który zawdzięcza robotę Maryniowi albo Kmieciakowi. Teksty o tym, że forum jest anonimowe to już słyszałem od takich przydupasów jak ty na tym forum ze 20 razy. Co do telefonowania do echa w sprawie wyników, to masz ludzi za idiotów? Czy myślisz, że jakby ktoś wykonał taki telefon to oni przyznali by się do winy i jeszcze przeprosili. Jesteś tak żałosny jak twoi panowie. I wcale bym się nie zdziwił ja by z Ciebie był jakiś Kmieciak albo Niemirski. Bo tak naprawdę żaden z ich przydupasów nie potrafi się konkretnie wysłowić a co tu mówić o pisaniu na forum pod swoim nazwiskiem. Takie bajeczki o 7 tysiącach sms-ów i o poparci w gminie i w starostwie to można opowiadać Celince albo przewodniczącemu Staśkowi G Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec26425 Re: Oceń Starostę 10.01.10, 17:17 Szkoda ,że ludzie z naszej gminy nie potrafią i nie chcą dyskutować na tematy, które są ważne dla przyszłości a "dyskutują" żarliwie nad jakimś konkursem , który nie ma żadnego znaczenia i wpływu na przyszłość. WYBORY są tym konkursem ,który zdecyduje o przyszłości. Lepiej by nam się żyło jeśliby tą swoją energię i czas, którą przeznaczają na kłótnie i swary lokowali w coś bardziej pożytecznego. Chyba jednak łatwiej jest szczekać niż zakasać rękawy i wziąć się do pracy. P.s To są tylko moje przemyślenia i zaznaczam , że nie jestem przydupasem ani Mariana ani Sławka. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.cinkciarz Re: Oceń Starostę 10.01.10, 17:37 Szalonybeduinie a skąd mam mieć pewność, że reprezentujesz starsze pokolenie? Skoro pozostajesz anonimowy to nie można mieć pewności. Przychrzaniasz się do "wyszczekanych młodzików" dlatego, że mają odwagę wytknąć "starszym" te wszystkie afery i łajdactwa. Jeżeli ktoś ma skończone 18 lat to ma prawo się wypowiadać takie samo jak starsi. Młodzi nie tylko będą się wypowiadać, ale mają zamiar posprzątać ten burdel, gdzie liczą się układy, znajomości, kwitnie korupcja. Młodym dużo się zarzuca, tylko nie patrzy się na siebie. No bo jak gość na wysokim stanowisku to musi być porządny i religijny. Ludzie są naiwni... Ostatnio przykład pewnego senatora z PO, niby miał być porządny a okazał się narkomanem wciągającym "koks", jeszcze zabawiał się z prostytutkami. Stary chłop, poprostu żenada. Ja to się ogólnie dziwię, że te kobiety idą do łóżka z takimi obleśnymi starymi chłopami. Jak to dla kasy można się zaprzedać. Ja na miejscu takich kobiet wolałbym zdechnąć z głodu niż iść do łóżka z tymi impotentami. Ale odnośnie naszego regionu to rzeczywiście dziwne, aby 7000 SMS-ów wysłano. To musi być manipulacja. Odnośnie "Blasku" nie wiem jak to było, ponieważ jestem młody. Dlatego prosiłbym, aby ktoś tu napisał jak to było, że "Blask" upadł. Bo coś mi się obiło o uszy, że jakby "Blask" awansował dalej to byłyby większe kontrole finansów. No ale chyba komuś bardzo zależało, aby tej kontroli nie było. I dlatego "Blask" upadł. Odpowiedz Link Zgłoś
chudybyk.2 Re: Oceń Starostę 10.01.10, 20:01 Mieszkaniec26425 po części masz racje jeżeli chodzi o merytoryczną dyskusje nad sprawami ważnymi dla Odrzywołu. Jeżeli te wyniki w tym konkursie są trochę naciągane i jeżeli wyszło by że to mija się z prawdą, że te 7 tyś wzięło się np. z sufitu? to w jakim świetle stawia Echo Dnia i staroste??? A Jeżeli staroste to i ludzi z nim związanych... a którzy właśnie wraz ze starostą mają wpływ na obecną i przyszłą drogę Odrzywołu. Dlatego nie dziwie się radnemu Sławomirowi Gajewskiemu, któremu leży na sercu dobro mieszkańców Odrzywołu aby wyjaśnić tę sytuacje. Nawet mnie z natury wierzącemu i ufającemu ludziom, nie chce mi sie jakoś uwierzyć że tyle osób w powiecie wysłało smsów w tym sondażu. W poprzednich sondażach na wójtów w niektórych gminach było dosłownie po parę smsów. To teraz nagle w tym sondażu taka ilość i takie zaangażowanie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec26425 Re: Oceń Starostę 10.01.10, 21:38 Nie rozumiem dlaczego taki szum. Przecież ten konkurs organizowany przez echo nie jest miarodajny.Z jednego numeru można wysłać nieograniczoną ilość sms-ów czy to na NIE czy na TAK. Przy paradoksie mogło być tak ,że na NIE z jednego numeru wysłano 1000 sms a na TAK 6000 . Więc w konkursie brałoby udział tylko 2 osoby.A na dodatek nikt nie złamałby regulaminu konkursu. I mam pytanie czy ten konkurs odzwierciedla rzeczywiście poglądy społeczeństwa??? Więc dajcie na luz i zajmijcie się czymś poważnym a nie niepoważnym konkursem naciągającym ludzi na koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.stanley Re: Oceń Starostę 11.01.10, 12:09 Ten link jeszcze nie zablokowany jak widać który mówi o 60% na NIE i 40% na TAK dla starosty.. www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100105/POWIAT02/197493796 Odpowiedz Link Zgłoś