Dodaj do ulubionych

Komis samochodowy - Radom

28.02.10, 13:56
Zamierzam kupić samochód z roku 1999-2002 w cenie do 15k, które komisy w
Radomiu polecilibyście a które mam omijać z daleka i dlaczego. Jakie
najczęstsze wałki robią sprzedawcy samochodów żeby wcisnąć nam złom?
Obserwuj wątek
    • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 18:42
      Ja bym się obawiała kupna samochodu w komisie. Uważam że właściciele
      komisów to krętacze i wcisną nawet najgorszy złom wcześniej go
      podpicując. Papiery tych samochodów też często są naginane a
      szczególnie rocznik i przebieg. Wszystko wychodzi na jaw podczas
      użytkowania. wiem coś o tym ....
      • Gość: Marcin Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 01.03.10, 01:37
        A prywatni sprzedawcy sa uczciwi jak lza i nigdy nie klamia. Takiej bzdury jak
        napisalas to dawno nie czytalem. Kupujac z komisu masz wieksza pewnosc bo znam
        przypadki kiedy kupujacy wygral odszkodowanie za wady ukryte. Dlugo nie bylem w
        Radomiu ale kiedys byl dobry komis na warszawskiej tam przed skretem na Firlej
        obok stacji gazu (chyba numer 172 czy 170). Nie wiem czy jeszcze istnieje ale
        chlopaki znali sie na robocie. Niestety nie wiem jak teraz :/
        • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 11:19
          A co powiesz na to drogi Marcinie...
          Idziesz do komisu, podoba ci się autko, kupujesz jako super brykę z
          roku 2002 a potem okazuje się, że samochód jest z roku 2001 i nie
          chcą ci go zarejestrować w Urzędzie bo w papierach niezgodność
          rocznika???
          A i oczywiście płacisz za samochód jak za rocznik 2002
          • Gość: muminek Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:31
            No własnie, ja tez kupiłem samochód sprowadzony a okazało się, że jest starszy
            niż w papierach, diagnosta źle odczytał VIN i za datę produkcji wziął datę
            pierwszej rejestracji
          • Gość: Marcin Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 01.03.10, 22:33
            Na to jest sposob. Kupowac auta zarejestrowane w PL. Poza tym skoro kupione auto
            jest rok starsze niz w umowie komisowej to masz roszczenie do komisanta. Zwroc
            sie o obnizke ceny lub oddaj sprawe do sadu. Jezeli jest jak piszesz to raczej
            sprawa wygrana.
            • Gość: jedynyczesio Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 22:59
              A konkretnie, gdzie te samochody kupowaliście i się nacieliście,
              żebym te miejsca sobie odpuścił
              • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 23:08
                Mój znajomy kupił samochód sprowadzony. Gdy okazało się że ma problem z
                rejestracją w UM bo nie zgadzał się rocznik, zadzwonił do sprzedawcy a ten
                powiedział, że to nie problem bo on może załatwić z urzędnikiem wbicie do dowodu
                młodszego rocznika auta. Nasuwa się pytanie czy urzędnicy mogą dowolnie wbijać
                rocznik z papierów np. diagnosty czy muszą sprawdzać VIN a może mają układy z
                komisami....?
                • samspade Re: Komis samochodowy - Radom 02.03.10, 11:01
                  Pomiędzy jakimi dokumentami nie zgadzał się rocznik samochodu?
                  • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 11:45
                    Pomiędzy rocznikiem wynikającym z numeru VIN a dokumentem
                    wystawionym przez diagnostę w renomowanej zdawałoby się stacji
                    diagnostycznej w Radomiu.
                    • samspade Re: Komis samochodowy - Radom 02.03.10, 11:58
                      A jaki rocznik był w dokumentach samochodu? Zgodny z VIN ?
                      • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 13:53
                        Z numeru VIN wynikało że samochód jest z 1999 roku natomiast
                        diagnosta za rok produkcji wpisał pierwszą rejesrtację pojazdu która
                        miała miejsce w 2000. A też miałeś podobną sytuację, ze wypytujesz?
                        • Gość: Luki Re: Komis samochodowy - Radom IP: 79.110.206.* 02.03.10, 14:09
                          Ktoś wie gdzie w R-miu można sprawdzić historię auta z VIN, nie będąc
                          właścicielem auta? I najlepiej za małe pieniądze.
                          • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 14:15
                            spróbuj tutaj
                            www.autobaza.pl/sprawdz-pojazd
                        • samspade Re: Komis samochodowy - Radom 02.03.10, 16:19
                          Dopytuję się tylko dlatego że cała ta historia z kręceniem rocznikami przez
                          sprzedawców wydawała mi się nieprawdopodobna. Rocznik jest zawarty w numerze VIN
                          Sprawdzenie tego jest łatwe. Data pierwszej rejestracji jest w papierach
                          samochodu. Co ma do tego diagnosta?
                          A co do dowolności wbijania rocznika z papierów przez urzędników sama
                          odpowiedziałaś sobie na pytanie pisząc że samochód nie został zarejestrowany w
                          urzędzie.
                          • Gość: janosik Re: Komis samochodowy - Radom IP: 109.243.215.* 02.03.10, 17:10
                            Synku najpierw zainwestuj w miernik grubości lakieru, bo wszyscy sprzedawcy sprzedają auta " bezwypadkowe" a bardzo czesto samochód jest dookoła pięknie wyszpachlowany
                            jak już znajdziesz bezwypadkowy to dalej sprawa jest prosta
                            • samspade Re: Komis samochodowy - Radom 02.03.10, 21:11
                              Nie jestem twoim synkiem. To po pierwsze po drugie Przeczytaj najpierw post na
                              który odpowiadasz. Dalej sprawa już prosta.
                • Gość: PIN Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 19:04
                  To wcale nie jest historia nieprawdopodobna. Sprowadzony z zagranicy samochód
                  zanim zacznie jeździć po Polsce powinien być sprawdzony u diagnosty. Diagnosta
                  wystawia Dokument Identyfikacyjny Pojazdu. Zawarte tam są wszelkie dane
                  samochodu również rok produkcji, który diagnosta ustala na podstawie danych z
                  dowodu rejestracyjnego samochodu z kraju pochodzenia bądź VIN (np. w samochodach
                  produkowanych w Niemczech). Znam przypadek że diagnosta pewnej stacji w Radomiu
                  zamiast roku produkcji wpisał datę pierwszej rejestracji a nie każdy musi być
                  szyfrantem i łamać kody VIN tylko zawierza uprawnionym diagnostom autoryzowanych
                  stacji. W konsekwencji handlarzyna wystawia samochód z takimi papierami jako
                  rocznik młodszy a w WK odkodowują VIN i okazuje się że jest starszy. I
                  oczywiście jako starszy rejestrują, chociaż również dostał propozycję
                  załatwienia sprawy w WK w kwestii wbicia młodszego rocznika. Kto wie może kupili
                  samochody od tej samej osoby. Ale to już może jakoś na priv...
        • Gość: Dama_Caro Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 18:49
          W tym komisie w Radomiu na Warszawskiej pracuje OSZUST!!! Radzę omijać ten komis szerokim łukiem (zaraz przy skręcie na firlej po prawej stronie jadąc z Warszawy). Koleś ma na imię Michał W. i ukradł mi 25 tys zł, które były zaliczką na sprowadzenie samochodu na zamówienie (koleś jest w dodatku znajomym, a i tak nie uchroniło go to przed pokusą sięgnięcia po cudze pieniądze). Samochodu nie sprowadził, pieniędzy nie chce oddać mimo upomnień i wezwań do zapłaty. Odradzam cały ten komis na wszelki wypadek, bo możecie trafić właśnie na niego. W tej chwili toczy się przeciwko niemu postępowanie karne o przywłaszczenie. STANOWCZO OSTRZEGAM I RADZĘ OMIJAĆ TEN KOMIS SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
          • Gość: Komisarz Komis samochodowy - Radom IP: *.158.216.238.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.13, 11:28
            Jaki znowu komis? Dałeś jakiemuś leszczowi 25 koła bez wystawienia żadnego potwierdzenia i teraz tu wylewasz swoje żale? Ja bym wydał kolejne 2-3 koła i wynajął jakieś karki , żeby ułatwić negocjacje. Z drugiej mańki, to niedawno gość się upominał o zaległą pensję i stracił palce - tylko w Radomiu :)

• Gość: Arti kupuj rejestrowane w Polsce IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.10, 22:02
      Komis komisem i tak musisz maksymalnie dużo sprawdzić. Może się
      okazać że się zniechęcisz i wylądujesz w salonie Chevroleta :) Chyba
      że ufasz jakiemuś znajomemu, ale umów się z nim na 1-2 tys.
      prowizji, żeby wasze relacje były oczywiste.

A tak na poważnie to kupuj samochody już zarejstrowane w Polsce.
      Zmniejszasz ryzyko związane z zakupem "Na pół umowy" (urzeka mnie ta
      nazwa), problemami z pierwszą rejestracją w Polsce, itp.

I jeszcz sprawdź czy auto nie było kradzione gdzieś w Europie.
    • Gość: meniag Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 15:12
      Ja kupiłam autko z 2000r. w komisie na Kwiatkowskiego przy rondzie i
      jestem zadowolona.Facet ma miernik do mierzenia lakieru, także na
      miejscu moze Ci sprawdzić.Jeżdzę nim już pół roku i nic się nie
      psuje.Wiadomo olej filtry trzeba było wymienić, a poza tym ok.
      Powodzenia w kupnie.
      • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 11:57
        A co powiecie o komisach na Warszawskiej? Czy warto któryś
        odwiedzić? Może ktoś kupował w którymś z nich autko.
      • Gość: MałaMi Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 12:00
        A co powiecie o komisach na Warszawskiej? Czy warto do któregoś
        zajrzeć, może ktoś kupował tam swoje autko???
      • karol355-85 Re: Komis samochodowy - Radom 22.10.17, 22:52
        RÓWNIEŻ Polecam Super podejście do kupującego . Czujnik lakieru jak i inne sprawdzenie w dowolnej stacji diagnostyczniej badz autoryzowanej bez najmniejszego problemu że strony sprzedającego. JESTEM Zadowolony z zakupu naprawdę dobrego samochodu . POLECAM !!!
    • Gość: asdf Prosta zasada. Dobry samochód sprzedaje właściciel IP: 193.111.144.* 09.03.10, 13:33
      Do komisu wstawia się auta, które mają nieciekawą historię. Dla mnie
      komis to miejsce wystawowe złomu.
      • Gość: MałaMi Re: Prosta zasada. Dobry samochód sprzedaje właśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 11:03
        A co myślisz o allegro asdf? Warto czy nie?
        • Gość: ANKA Re: Prosta zasada. Dobry samochód sprzedaje właśc IP: *.giga-komputer.pl 30.09.13, 11:13
          kupilam auto polskie w komisie na ul. warszawskiej i uwazam, ze nalezy omijac ten komis z daleka! przed zakupem auta pojechalam na stacje diagnostyczna zeby sprawdzic jego stan-bylo ok. pozniej dalam zaliczke (byla niedziela, nie mialam jak wyplacic pieniedzy a nie chcialam stracic auta) i umowilam sie na poniedzialek popoludniu na odbior auta. okazalo sie ze z poniedzialu zrobil sie czwartek, bo wlasciciel komisu chcial byc tak dobry i powymieniac filtry, oleje na wlasny koszt i wstawil go do warsztatu (jakby to zajmowalo mega duzo czasu!). w tym czasie wydalo mi sie to podjrzane i zazadalam zwrotu zaliczki-odmowil. a ze to bylo 4,5 tys to juz klamka zapadla. kupilam samochod i zaraz pojechalam na stacje diagnostyczna te, co bylam przed zakupem i okazalo sie ze samochod zncznie odbiega stanem technicznym od tego "sprzed zaliczki". poprostu facet orznal mnie, bo w ciagu tych kilku dni, majac moja zaliczke, powymienial czesci i porobil cuda wianki.
          omijajcie komis na warszawskiej, pierwszy po prawej stronie jadac od warszawy, za skretem w ul. klwatecka
          • Gość: Praktyk Re: Prosta zasada. Dobry samochód sprzedaje właśc IP: *.radom.vectranet.pl 30.09.13, 12:35
            Kupowanie używanego samochodu zawsze obarczone jest pewnym ryzykiem ale prawda co do komisów jest brutalna. Tak naprawdę w komisie kupienie samochodu to ryzyko zwielokrotnia. Dwa lata temu obejrzałem w komisach warszawskich i radomskich ponad czterdzieści samochodów z segmentu A i niestety żaden nie odpowiadał temu co o nim mówił przedstawiciel komisu. Niektóre były tak ordynarnie robione do sprzedaży, że aż porażało.Jak się trafia przyzwoity i pewny samochód to idzie wśród znajomych właściciela komisu. Z resztą pewnego i w dobrym stanie samochodu raczej nikt nie oddaje do komisu, bo znajdzie na niego i tak kupca a dobre, sprowadzane z zagranicy nie trafiają do komisów.
            • Gość: Kierowiec wolski Re: Prosta zasada. Dobry samochód sprzedaje właśc IP: *.158.217.29.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.13, 15:18
              Czyżbyś twierdził, że leszcze z komisów to żulerka z wiosek podradomskich? To są bardzo inteligentni ludzie, tylko majom niewyjściowy fryz i buty "szpice" :)

• Gość: Traktorzysta Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.158.216.144.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.10.13, 22:34
      28.02.2010: Zamierzam kupić samochód z roku 1999-2002 w cenie do 15k

To jest właśnie mentalność głąba w radomskim wydaniu - za te 15 koła, czyli niecałe €4K, to w Rajchu jest jedynie złom, nawet cztero-ślad z tureckiego szrotu i potem tacy idioci płaczą pod niebiosa jak to ich wydymano tu i tam. Karki po sterydach, mam dla Was wiadomość: za tyle kasy można kupić jedynie szrotowny badziew z Rajchu! Dość już smrodu na ulicach tego zasyfionego grajdołka - lepiej zacznijcie jeździć rowerami, pedałki o grubych karkach!

• Gość: Inż. Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.radom.vectranet.pl 02.10.13, 11:13
        Jeżeli już, to warto szukać samochodu kupionego w salonie w kraju, a szczytem szczęścia by było gdyby jeszcze od pierwszego właściciela. Oczywiście to też nie gwarantuje pewności ale znacznie zwiększa szanse to, że autko nie będzie zbytnio "przygotowane" do handlu.
    • Gość: klient Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.centertel.pl 22.10.13, 15:44
      komis Auto Speed na ul. Warszawskiej radze omijac z daleka:) Panowie z komisu czaruja a jak potem sie okazuje samochod po tygodniu nie nadaje sie do jazdy. Jadac trzeba uwazac zeby czesci nie uszkodzily jadacego za nami pojazdu.
    • Gość: kto Re: Komis samochodowy - Radom IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.13, 21:50
      • imaczek Re: Komis samochodowy - Radom 20.05.14, 13:47
        może to nie komis ale polecam firme autoorder tel 48 22 465 9968 lub 511 692 190
    • skyfall001 Re: Komis samochodowy - Radom 06.11.17, 08:41
      Z komisami samochodowymi trzeba uważać, często sprzedawcy w takich miejscach wciskają prawdziwy szmelc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka