maciek.kat 26.04.10, 21:12 Chciałbym wiedzieć ilu esperantystów jest w Radomiu? Od pewnego czasu interesuję się językiem ESPERANTO. Podoba mi się idea języka międzynarodowego wywodzącego się z naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oczaki2 Re: Esperanto w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 02.05.10, 17:44 Mnie też interesuje ten język. Uważam że skoro w Unii Europejskiej posługiwać się będziemy jedną walutą, to powinniśmy się też posługiwać jednym językiem. Podobno w Resursie są organizowane spotkania, ale nie pamiętam dokładnie kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka.best Re: Esperanto w Radomiu 02.05.10, 20:06 Klub Esperanto udziela informacji o spotkaniach i sposobach nauczania pod nr tel 605340003 lub drogą e-mailową adres e-mail esperanto.radom@op.pl Polecam stronę www.esperantoradom.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczaki2 Re: Esperanto w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 04.05.10, 15:17 Bardzo fajna stronka, można czytać i po polsku i w języku esperanto. Można od razu sprawdzić swoją znajomość języka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczaki2 Re: Esperanto w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.10, 20:12 Esperantyści!!! Zjednoczmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka.best Re: Esperanto w Radomiu 06.05.10, 21:28 Takich stron w necie jest wiele.Trzeba tylko poszukać. Jest np.blog robótkowy www.trikada.blox.pl Bardziej dla pań ,ale też dwujęzyczny. Polecam bardzo ciekawą stronę www.lernu.net (kursy,anegdoty) Salutojn el Lodzo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 08.05.10, 23:53 Serdeczne dzięki za konkretne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 10.05.10, 23:46 Sprawdziłem. Trochę trudna dla mnie, ale myślę, że jakoś sobie poradze Odpowiedz Link Zgłoś
esperanto.radom Re: Esperanto w Radomiu 18.05.10, 14:46 jolka.best podał/a/ już namiary, natomiast aby infomację uzupełnić, to powiem, że spotkania radomskich esperantystów odbywają się w Resursie Obywatelskiej w każdy czwartek godz. 16.oo - 18.oo Dankon jolka.best Mi salutas esperantistoj en Lodzo A.D. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 21.05.10, 18:44 Dzięki za informacje.Myślę, że wybiorę się do Resursy w najbliższym terminie. Pozdrawiam. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 30.05.10, 18:19 Nawiązałem już kontakt.Esperanto zaczyna mi się podobać.Zachęcam inne osoby.Warto spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
esperanto.radom Re: Esperanto w Radomiu 09.06.10, 18:21 Polecam ciekawy artykuł w tygodniku "Przegląd" nr 23 /materiał traktujący o esperanto/ Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 17.06.10, 18:28 Tygodnik kupiłem, materiał przeczytałem.Jestem pod wrażeniem.Proszę o ewentualne inne informacje.Pozdrawiam. Maciek. Odpowiedz Link Zgłoś
esperanto.radom Re: Esperanto w Radomiu 12.06.10, 22:01 Nasza grupa jest średniej wielkości /w skali naszego kraju/.Zachęcamy do dalszego zgłębiania ESPERANTA i serdecznie zapraszamy na nasze kolejne spotkania klubowe w Resursie tj. 17 i 24 czerwca br. Serdecznie pozdrawiamy /kun elkoraj salutoj/ radomscy esperantyści. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 14.06.10, 23:28 Dankon! Eble mi estos.Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 25.06.10, 18:09 Przepraszam, lecz nie mogłem (egzaminy na uczelni)uczestniczyć w tych spotkaniach.A jakie są możliwości w okresie wakacyjnym? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 15.07.10, 20:30 Ponawiam pytanie, albowiem ten temat bardzo mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
esperanto.radom Re: Esperanto w Radomiu 03.08.10, 17:15 W okresie wakacyjnym nie ma spotkań klubowych w Resursie.Zapraszamy od pierwszego czwartku we wrześniu.Serdecznie pozdrawiamy! Ni elkore vin salutas!KLUB ESPERANTO RADOM Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.kat Re: Esperanto w Radomiu 10.08.10, 19:31 Serdecznie dziękuję za informację.Przekażę ją również moim znajomym zainteresowanym językiem ESPERANTO.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś