Dodaj do ulubionych

StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej...

07.05.10, 20:44
A może Pan "Komediant" zaczął prace w wieku 19 stąd po upływie 15 mógłby być
emerytem, ale to tylko może bo gdyby był dobry w tym co robił to pracowałby w
MSWIA dłużej.
Obserwuj wątek
    • jareal StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 07.05.10, 21:46
      To nie jest sprawa pomiędzy p. Czachorem i Prezydentem itd. To jest
      sprawa dla prokuratora. Może GW, która po okresie ospałości ruszyła
      ten temat zwróci się z pytaniem do rzecznika prasowego prokuratury,
      czy organa podjęły działania mające na celu wyjaśnienie tej sprawy.
      Milczenie Magistratu nie jest nawet symptomatyczne, ono
      jednoznacznie. Wskazuje, że coś jest na rzeczy. A jeżeli nie jest to
      dobrze byłoby tę sprawę wyjaśnić, żeby ukrócić domysły.
    • jareal Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi 07.05.10, 21:48
      Pan komendant jest rencistą, nie emerytem. To w świetle prawa jest
      przesłanką do pracy jedynie w zakładach pracy chronionej. SM jest takim
      zakładem ?
      • Gość: komediant Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 07.05.10, 22:11
        ależ oczywiście że tak :)
        nie tylko SM ale wszystkie spolki i spółeczki miejskie również
        chronieni są tam kolesie, rodzina i różne niedojdy które nie dały rady wedrzeć
        się na stołeczne salony :/
        • Gość: maksio Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: 178.56.133.* 07.05.10, 22:55
          PIS jest skończony w mieście.Game over!
    • l.i.l.a.b.a.j.ona StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 08.05.10, 01:49
      Andrew, kończ Waść! Wstydu oszczędź...
      • Gość: loli Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: 80.249.4.* 08.05.10, 04:17
        Panie Prezydencie. Trzeba cos z tym zrobić. To ośmiesza nasze
        miasto, na promocję którego Pan wydał tyle pieniędzy
        • Gość: Nemo Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.10, 10:14
          Vhyba jest takie prawo, że dobieramy sobie pracowników odpowiednich,
          a nie mamy obowiązek wszystkich zatrudniać Już tak było, że każdy
          musiał mieć pracę, ba był ścigany jak nier pracował. Do czego to
          doprowadziło wiemy wszyscy. A leni jest dużo.
          • Gość: pała Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.cdma.centertel.pl 08.05.10, 10:20
            Zostawcie gościa im dłużej jest szefem straży tym bardziej ciągnie
            Kosztowniaka w dół.I niech tak będzie do wyborów!
        • Gość: bosman Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.10, 11:26
          no na tym zdjeciu to jakoś dziwnie wygląda tak jak zagubiony człowiek
      • Gość: Brrrrrrrrr Do l.i.l.a.b.a.j.ona IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.10, 18:53
        Jak widzisz nie musiałem walić prawdy, ktoś zrobił za mnie i to na większą skalę.
        Skowronki ćwierkają, że to jeszcze nie koniec, bo światło dzienne mogą ujrzeć
        jeszcze jakieś prawdy, tylko trzeba czasu.
    • Gość: mieszkaniec Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: 78.88.133.* 08.05.10, 11:53
      Z perspektywy normalnego obywatela tego miasta to wszystko śmierdzi z
      daleka...syf, kolesiostwo jakich mało. Żeby normalnych ludzkich spraw niedalo
      sie normalnie pozałatwiać. Mentalność niektórych ludzi wciąż siedzi w
      PRL-u...smutne to
      • pisuardesa Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi 08.05.10, 12:05
        PIS tak bardzo walczy z PRL że aż przejął jego wzorce.
        • Gość: s Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.xdsl.centertel.pl 08.05.10, 12:08

tu gadac ta straz miejska to jak prywatna firma cos jak ćiećie firmy ochrony
    • van-ivan Wystarczy popatrzeć na jego sylwetkę, od razu 08.05.10, 14:51
      widać, że to rencista, coś z nim nie tak, jakieś dziecko specjalnej troski, z
      UOP-u go wylali ze względu na stan zdrowia, a że należy do grona PIS-owskich
      przydupasów więc spadł na 4 łapy, i taki ktoś ma czelność zwolnić strażnika z
      uwagi na problemy zdrowotne, normalnie to skandal ale tylko PIS-uary są do
      tego zdolne, bez honoru....jak to mówią teraz "PO TRUPACH DO CELU"
    • van-ivan Ewidentna sprawa 08.05.10, 15:08
      dla prokuratora, wystarczy sprawdzić jak przeszedł komisję lekarską podczas
      przyjmowania do UOP, poświadczenie nieprawdy na bank
      • Gość: jareal Re: Ewidentna sprawa IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.10, 16:05
        To może małe rezime.
        Zachodzi uzasadnione podejrzenie popełnienia kilku przestępstw w tym :
        1.Poświadczenia nieprawdy przez lekarza, który potwierdza corocznie przydatność Komendanta do zawodu.
        2.Jeżeli p. Komendant jest w rzeczywistości okazem zdrowia w takim razie mógł dopuścić się wyłudzenia mienia, pobierając rentę na podstawie innego zaświadczenia z którego wynika, że jest chory.
        3.Jeżeli jest chory to osoba, która zatrudniła go, czyli ktoś z Magistratu mogła dopuścić się przekroczenia uprawnień a przy odrobinie wyobraźni również pomocnictwa do wyłudzenia mienia w postaci pensji.
        4. Któraś z opinii lekarskich została sfałszowana.
        Możliwości jest jeszcze kilka, ale moim zdaniem już te które tu wyliczyłem powinny obligować organa do wszczęcia sprawy. Najwyraźniej jednak ani nikt z prokuratury, ani z policji nie czyta Forum, zaś dziwnym trafem p. Prezydent zajęty sprawą związaną z p. Stępniem nie kwapi się do powiadomienia kogo trzeba.
        GW, która ruszyła wreszcie ten temat może zapyta prokuraturę co ta o tym sądzi ?
        A co na to MSWiA, które płaci rentę ?
        Jak to jest, że Komendant w Warszawie jest wrakiem człowieka a w Radomiu okazem zdrowia ?
        Przecież nawet laik widzi, że ta sprawa śmierdzi, czyżby więc w Radomiu nikt nie był zainteresowany jej wyjaśnieniem ?
        Wreszcie, co na to sam zainteresowany ?
        I wreszcie, kto stoi za zatrudnieniem pana Komendanta, który jak wielu kolegów p. Prezydenta znalazł się w Radomiu w charakterze spadochroniarza, na nieźle płatnej posadzie ? Wydaje mi się, że również p. Mróz i p. Stępień to ludzie z desantu, nie związani z miastem.
        • kokosz66 Re: Ewidentna sprawa 08.05.10, 16:53
          no to jak to w końcu jest? komendant jest zdrowy czy chory? no bo jak zdrowy to
          wyłudza rentę a to źle. No i gdzie można się wpisać na tę listę żeby go w końcu
          odwołali?
        • Gość: xxxxxxx Re: Ewidentna sprawa IP: *.radom.vectranet.pl 09.05.10, 13:13
          pytamy rzeczniczkę prezydenta Katarzynę Piechotę-Kaim. - Nie będziemy o tej
          sprawie informować mediów - słyszymy w odpowiedzi.!!!!!! o zgrozo co może być do
          ukrycia!!! o kontroli i protokóle kiedy ponad dwudziestu strażników poszło na
          skargę też nie chcieli nas mieszkańców informować więc co to jest kur... mać
          prywatna fundacja czy służba publiczna !!!!!może rada miejska powinna się zająć
          tym tematem!!!!
    • abiks19 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 08.05.10, 19:36
      Może jest zdrowy,tylko w dalszym ciągu jest agentem pod tzw.przykrywką.
      • Gość: cichosza Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.lublin.mm.pl 08.05.10, 20:37
        może to może być szerokie i głębokie a może być i dowolnie inne i
        wszystko można przekręcić na dowolną stronę.w tej kwesti kompetencję
        posiadają pracodawcy gdyż są to ich finanse a w sprawie zdrowia to
        jest jego sprawa i zdrowie.Nadopiekuńczość też często jest niezdrowa
        czyżbyście tego nie doświadczyli?Jeżeli nie będzie on to bdzie inny
        i będzie może kosztował o wiele więcej pracodawcę więc go nie
        wyręczajcie w gospodarce przydzielonymi funduszami na głowę etatu.za
        wiele wam się wydaje ale może się mylę to wracam honor, w każdym
        bądz razie ręczne sterowanie tym faktem niczego nie załatwi chyba ze
        podobnym scenariuszem jak w 1976r.
        • Gość: lenin Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: 80.249.4.* 08.05.10, 21:20
          A ja jestem zdania, że nadal się w tym temacie nic nie zmieni. Po
          obserwacji tego, co do tej pory dzieje się w tej materii można to
          bez problemów wywnioskować.
          • Gość: kolololo Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.10, 21:58
            Zwracam się na początku do Pana Generała Marcinkowskiego Szanowny Panie ,pana
            opinia na temat tej sprawy jest godna podziwu co daje to wyraz Pana
            profesjonalizmu i tzw ludzkiego podejścia do sprawy Pan zna pracę
            Funkcjonariusza (ale był czas że nie cenił Pan strażników)ale po zapoznaniu się
            z "ich" pracą zmienił Pan zdanie .Pan powołał do życia grupę strażników z
            których był Pan dumny(były efekty tej pracy).Szkoda tylko ,że tak późno Pan
            zareagował na to co teraz się tam dzieje!Jako wyborca chciałbym ,aby
            zainteresował się Pan sprawą kosztów jakie my podatnicy musimy ponosić w związku
            ze zmianą struktury SM miało być nie wiele więcej! ,a jak jest na prawdę!!!!!!
            Panie Komendancie daj Pan spokój i zachowaj się jak człowiek z odrobiną HONORU i
            złóż dymisję.A do tych co otaczają parasolem ochronnym tego człowieka proszę nie
            zapominajcie ,że wyborcy mogą zadawać pytania i co wy wtedy odpowiecie Panowie
            (wiecie o kim mówię)Na koniec takie dziwne pytanie czemu Echo Dnia milczy,Dami
            ?????
            • Gość: marines wskazówki dotyczące powyższych kwestii IP: 64.191.64.* 08.05.10, 23:26
              Do wypowiedzi jareal-a: jak zapewne się kolego orientujesz, do wszczęcia postępowania prokuratorskiego niezbędne jest złożenie "zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa" - wypisywanie żali na tym forum nic nie da, ktoś to musi złożyć. Strażnicy raczej nie złożą, zachodzi obawa o zachowanie pracy. Ukłony do radnych PO.
              Biorąc jednak pod uwagę marne załatwienie sprawy dot. nakazania odstąpienia od czynności służbowych zgłoszonej przez innego naszego kolegę byłbym za tym, aby wszelkie sprawy zgłaszać do innej prokuratury ( WARSZAWA? ).

Do kolololo: na Radomskie media raczej bym nie liczył ( chyba wiesz dlaczego ), proponuję porozsyłać krótki opis sprawy do Uwagi (TVN), Interwencji, Sprawy dla reportera i gdzie jeszcze się da, koniecznie załączając linki do forów internetowych, gdzie zainteresowany sprawą redaktorek będzie mógł spokojnie zapoznać się ze sprawą.
              np. forum.gazeta.pl/forum/w,68,109587141.html
              radom.gazeta.pl/radom/1,35219,7737564,Spotkanie_w_sprawie_straznika__Czachor__ani_mru_mru.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1078274
              forum.gazeta.pl/forum/w,68,76902362,76902362,Czas_odwolac_komendanta_Strazy_Miejskiej_.html
              i inne, jakie tam były ( załączyłem chyba najważniejsze ).
              POwodzenia i do jesieni. Chyba nikt nie ma już wątpliwości, jaką opcję trzeba POprzeć. Siemka
              • jareal @marines 08.05.10, 23:44
                Mylisz się. Do wszczęcia postępowania nie jest potrzebne złożenie doniesienia, czyli zawiadomienia itd. Prokuratura stoi na straży praworządności i stąd powinna reagować na każdy sygnał, który uzasadnia podejrzenie popełnienia przestępstwa. Wynika to ze stosownych przepisów m.in. kodeksu postępowania karnego. Art. 303 kpk; Jeżeli zachodzi uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa, wydaje się z urzędu lub na skutek zawiadomienia o przestępstwie postanowienie o wszczęciu śledztwa, w którym określa się czyn będący przedmiotem postępowania oraz jego kwalifikację prawną.
                Czy zauważyłeś w tym przepisie słowo lub ?
                • Gość: Kiciuś Re: @marines IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 07:51
                  ten gościu co go wylali juz nie pracuje to jak zlozy nie beda go mogli
                  drugi raz wylać. Czy beda ?
                  • Gość: mim Re: @marines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 08:00
                    Najlepsze w tej historii są słowa rzecznika " o tej sprawie nie będziemy
                    informowali mediów". To mówi wszystko . Mieszkańców zgraja urzędasów ma za nic.

• Gość: pamiętliwy Re: @marines IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 08:47
                      Profesjonalizm człowieka i umiejętność zarządzania przez niego zasobami ludzkimi
                      można ocenić także po tym kim się otacza patrz:prezydent-jego
                      zastępcy-komendant,komendant -jego zastępcy. Czy jeszcze można coś dodać?
                • Gość: marines Prawo a sytuacja w Radomiu to dwie różne rzeczy IP: 208.43.150.* 09.05.10, 13:56
                  Teoretycznie masz rację, jest taki paragraf.
                  Weź jednak pod uwagę fakt, że w przypadku komendanta wszyscy dziwnie nabierają wody w usta. Nawet w sprawie złożonej do prokuratury przez naszego przyjaciela - jakoś wszystko dziwnie ucichło.
                  Dlatego trzeba podejmować takie działanie, żeby strona przeciwna nie mogła udać, "że nie zna sprawy". Wszystko co wpływa na piśmie musi zostać zarejestrowane i ktoś z imienia i nazwiska musi się podpisać, co w sprawie zostało zrobione. A wtedy można go za to rozliczyć. Natomiast nikomu nie udowodnisz, że czytał to forum i nie podjął czynności z własnej inicjatywy. Więc sprawa spokojnie się rozmywa.
                  Wszyscy w Straży dokładnie wiedzą, jak komendant panicznie boi się podpisywać pisma czy konkretne decyzje. Wszystko, co tylko można podpisują inni.
                  Ten człowiek tylko dlatego jeszcze siedzi na stołku, że każdy, kto próbował się nim interesować dostał "telefon z góry", po czym jak najszybciej zamykał sprawę. Więc róbmy tak, żeby jak najtrudniej było "zamknąć sprawę", ktoś w końcu popełni błąd i poleci, a za nim inni...
            • Gość: telewidz DAMI Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.10, 18:19
              dzisiejsze wydanie dziennika Dami też niesie nowe informacje o SM(informuje
              Prokuratura)
      • Gość: Brrrrrrrrrrr Do Abiksa19 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 10:55
        Ciekawe skąd wiesz, że to może być "przykrywka" ?????
        Sam "wielki loczek" rozpowiada w Radomiu po różnych instytucjach, że
        on nie wycofał się ze służby i że praca w Straży Miejskiej jest dla niego
        przykrywką.
        Trzeba być naprawdę chorym, nie tylko na nadciśnienie, żeby opowiadać takie
        brednie i to człowiek, który pracował w tych służbach.
        • Gość: BigC Re: Do Abiksa19 IP: *.aon.edu.pl 12.05.10, 23:33
          Wcale się nie dziwię, że go wywalili na rentę. ten gość nie zna się na służbach,
          pewnie siedział gdzieś na podsłuchach albo wypełniał jakieś papierki, a teraz
          się chwali, że on ze specsłużb. HAHA
    • pisuardesa Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi 09.05.10, 11:14
      Żałośni są ci radni PIS!Ich prezydent toleruje takiego komendanta
      który też jest przecież związany z PIS a oni szukają pracy
      zwsolnionemu strażnikowi.A wystarczy zwolnić komendanta i przywrócić
      strażniak.Czego boi się Kosztowniak?Odpowiedzcie sobie sami!
    • shroeder1970 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 09.05.10, 17:29
      Wygląda (minę ma) jak von Nogaj z CK Dezerterów. :D
      • Gość: Zibi Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 13:00
        Komediant Czachor w akcji:)
        Jak on wygląda?:))
        Panie Prezydencie z całym szacunkiem jak Pan może pozwalać aby tacy
        ludzie piastowali takie stanowiska?
        • Gość: Brrrrrrrrrrrrrr Do Zibi-ego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 13:48
          " I śmiech może być nauką, gdy się z przywar, nie z osób natrząsa",
          tylko temu panu ni śmiech, ni łzy nie pomogą.
          Ten typ tak ma i basta.
          Proszę opiszcie jakie to przywary ma Wasz ukochany przywódca -
          "Słońce Radomia"
        • Gość: xxxxxxxxx Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.10, 20:34
          www.telewizja.radom.pl/dami-radom,,content,42,news,1193,telewizja,aktualnosci.html
          szok szok!!!!
          • Gość: o co tu chodzi Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.10, 20:53
            Z dokumentów, do których nam udało się dotrzeć wynika, że jeszcze pod koniec 2007 roku magistrat płacił za Kazimierza Czachora składki do ZUS -u jak za rencistę z orzeczoną niepełnosprawnością w stopniu lekkim. Cytat z TV Dami,wklepałem w przeglądarkę niepełnosprawność w stopniu lekkim i co mi wyszło !!!!pl.wikipedia.org/wiki/Niepe%C5%82nosprawno%C5%9B%C4%87_intelektualna
            # 69 – 50 IQ Wechslera – niepełnosprawność intelektualna w stopniu lekkim: poziom intelektualny charakterystyczny dla 9- 12 roku życia. Ta forma deficytu intelektualnego stanowi najwięcej, około 85%[2] rozpoznań. Osoby takie są samodzielne i zaradne społecznie, nie powinny jednak wykonywać zawodów wymagających podejmowania decyzji, ponieważ nie osiągnęły etapu myślenia abstrakcyjnego w rozwoju poznawczym.Życie rodzinne przebiega bez trudności. W socjalizacji mogą nabywać zaburzeń osobowościowych, ze względu na atmosferę otoczenia i stosunek innych. Obecnie istnieje tendencja do wprowadzania zajęć korekcyjnych, przy intensywniejszym treningu poznawczym w dłuższym czasie osoby z upośledzeniem w stopniu lekkim osiągają podobne wyniki co osoby z przeciętnym IQ. Do 12 roku życia brak różnic rozwojowych.Panie Prezydencie to za co w końcu ta renta
    • axe-l1 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 10.05.10, 21:16
      to nie szok ! "widać że nie ma już siły ,a precyzji nie miał nigdy" jak za te
      kłamstwa nie beknie to ja tez idę na rentę
      • Gość: Ja Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 21:25
        Nie pobieram renty, nie mam orzeczonego stopnia niepełnosprawności –
        twierdzi Kazimierz Czachor, komendant Straży Miejskiej w Radomiu.
        (
        Komendant dla Dami )
        A to bardzo ciekawe. To znaczy, że p. Komendant złożył fałszywe
        oświadczenie majątkowe, będąc uprzedzony o odpowiedzialności karnej. Bo
        przecież te 10.000 zł nie otrzymał za swą piękną sylwetkę. A może się
        mylę ? Pogrążył się teraz chłopina doszczętnie.
        • Gość: Stach76 Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 22:59
          Brak aktywności Kosztowniaka sugeruje, że decyzje zapadają gdzieś
          indziej.
          Nasz prezydent jest za mały by rozwiązać problem niepełnosprawnego
          strażnika.
          Warto zadać pytanie – kto jest ojcem chrzestnym radomskich decyzji
          kadrowych?
          I najprawdopodobniej nie chodzi tu o protektorat polityczny.
          • Gość: (((((())))))) Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.10, 09:34
            I tak to jest , że zrobią z kogoś kto zupełnie się nie nadaje
            Komendantem a potem taki weźmie sobie za najbliższych
            współpracowników takiego hydraulika co nic nie robi,boi się własnego
            cienia, spi , przekłada papiery i udaje że coś robi albo prawnika co
            niewiele wie o prawie i kłamie w zywe oczy, czy jape co sprzedałby
            własną rodzine żeby być koordynatorem-kierownikiem - i tak podłe
            osoby wyżywają się na innych lecząc tym samym swoje kompleksy i braki
            w rozumie. Jeśli prezydent i władze miasta nic z nim nie zrobią to ja
            i moi najbliżsi już nigdy nie zagłosujemy na PIS. Nie po to na nich
            głoswoaliśmy żeby teraz odstawiali nam takie numery
          • Gość: ala Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.10, 23:46
            Rencisty????? niepelnosprwawnego komendanta na co ma rente??????????? ,chyba na
            ,,glowe??????????..trzeba zapytac byla zone w Lublinie albo Mame z kora musi
            mieszkac
        • Gość: kolololo Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.10, 11:11
          Jak Kali coś komuś niemiłego zrobić to jest super( dla Kalego, oczywiście). Jak
          ktoś Kalego tak potraktować, to Kali być zły i cały świat jest jego wrogiem
          .Boże chroń nas od takich Kalich i trzymaj go jak najdalej od nas tych mniej
          zdrowych .
        • Gość: koloolo Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 17.05.10, 11:56
          Z dokumentów, do których nam udało się dotrzeć wynika, że jeszcze pod koniec 2007 roku magistrat płacił za Kazimierza Czachora składki do ZUS -u jak za rencistę z orzeczoną niepełnosprawnością w stopniu lekkim.Podaje Dami No to mamy aferę kto Kłamie czy dokumenty czy komendant, a ciekawe co mówił podczas wywiadu lekarskiego na badaniach okresowych gdzie pada pytanie czy leczył się pan czy ma jakąś chorobę może tam warto by zajrzeć !!!!!
          • Gość: czytelnik forum Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 17.05.10, 12:42
            Panie Komendancie taka zniewaga o tej niepełnosprawności w stopniu lekkim co prawda ,ale niepełnosprawny(nie mam nic przeciwko jakim kolwiek ułomnościami zdrowotnymi oczywiście) pan taki zacny człowiek ,sprawny ,elokwentny,aparycja bez zarzutu mam nadzieje ,że wystąpi Pan z jakimś pozwem nie wiem przeciwko dami czy może przeciw urzędowi za tą składkę co bo pewnie zrobili to żeby Pana zaatakować -nie Panie walcz bo jeszcze ludzie pomyślą ,że masz Pan tą niepełnosprawność, a jako szef takiej formacji to nie możliwe !!!byłoby nam mieszkańcom bardzo wstyd za takiego komendanta a może SM to sami renciści no to ja przepraszam bardzo!!!
    • togo13 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 11.05.10, 13:24
      Zlikwidować Straż Miejską! Oddać pieniądze Policji, i
      stworzyć "drogowke "- jako sekcję w Policji. Przecież straz miejska
      niczym innym sie nie zajmuje - tylko sciganiem zle parkujacych
      samochodów. To są pieniądze podatników i trzeba je wydawać
      racjonalnie.
      • Gość: strażnik Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.10, 16:45
        do togo13 :weź spadaj z tego forum de..u jak nie wiesz o czym mowa!!!!
    • axe-l1 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 11.05.10, 20:44
      WCZORAJ RENTA < DZIŚ PROKURATURA CIEKAWE CO JUTRO <MOŻE SIĘ ZE>>>>A W GACIE ?
      TO JEST WIZERUNEK NAJ>> STRAŻNIKA W MIEŚCIE I NAJ>> PROMOCJA DLA MIASTA < BRAWO!
      • Gość: niecierpliwy Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 14.05.10, 20:13
        ciekaw jestem jak długo władze miasta każą czekać na wyjaśnienie
        sytuacji w Straży Miejskiej. Pewnie będą nas brali na przetrzymanie z
        myślą, że odpuścimy. Niech przyjdą tylko wybory... Już na te władze
        napewno nie będe głosował. Jak czegoś władze chcą to różne rzeczy
        gotowe są zrobić a jak już otrzymają głosy to zapominają o swoich
        wyborcach i mają ich w d...e !
        • jareal Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi 14.05.10, 20:28
          Bardzo trafne spostrzeżenie. Żal jedynie, że twoja refleksja przyszła
          dopiero po 3 latach rządów w mieście prawych i sprawiedliwych. To, że
          obecne władze nie liczą się z wyborcami widać było dużo wcześniej,
          choćby w sposobie, jaki forsowali różne uchwały w radzie miasta, gdzie
          mają większość jednego głosu. Przykład : podatek deszczowy.
        • Gość: kolololo Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.10, 12:53
          Bez Dyskusji Całą już opozycję, a nie tylko Radomian
          Razem niepokoi sytuacja w Straży
          Miejskiej. Chcą zaapelować do prezydenta
          o jak najszybsze wyjaśnienie
          „niezdrowej sytuacji”. – Nie będziemy
          się wtrącać do spraw personalnych.
          Ale to przecież nie jedyna kwestia
          związana ze Strażą Miejską, o których
          pełno w mediach. Ludzie też o tym
          dyskutują; są wątpliwości, czy komendant
          ma w ogóle uprawnienia, żeby
          być komendantem. Na dodatek bawi
          się z urzędem w kotka i myszkę
          w sprawie swojego oświadczenia majątkowego
          – mówi Kazimierz Woźniak.
          Zdaniem opozycji prezydent powinien
          zareagować, ponieważ atmosfera
          wokół SM nie służy ani samym strażnikom,
          ani mieszkańcom. Dzięki Tygodnikowi 7Dni www.7dni.radom.pl/upload/pdf/233_14-05-2010a.pdf
      • Gość: ciekawy Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 18.05.10, 11:14
        kiedy wreście opublikują w BIP oświadczenie komendanta za 2009 r !!!!!!!!!!!!!!
        może przed wyborami !!!!!!
    • yahoo007 Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi 15.05.10, 13:22
      Witam.
      A co myslicie o strazniku ktory zyje w konkubinacie.
      Niby nic nadzwyczajnego,ot jakich wielu myslicie.
      Ale ten przypadek jest inny.Otoz kolega ten od kilku lat zyje,mieszka itd z
      osoba ktora pobiera z MOPS pieniadze za to ze jest samotnie wychowuje dwojke
      dzieci.W mojej ocenie gdy wie o sprawie i pozwala by proceder trwal jest tak
      samo winny jak matka tych dzieci.
      Przez lata troche tych pieniedzy z "naszych" kieszeni dostali...
      Pytanie? Czy majac wiedze o calej sprawie wg Was powinnienem to zglosic? Ot
      tak by spelnic obywatelski obowiazek czy po prostu udac,ze nic sie nie dzieje?
      • Gość: strażnik Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.10, 13:37
        do yahoo007 miałem coś ci napisać ale gówno nie umie czytać to szkoda
        mojej klawiatury
        • yahoo007 Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi 15.05.10, 15:09
          A to jest Was az tak wielu?
      • Gość: yahuuu Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: 188.33.8.* 27.05.10, 20:09
        Jeżeli ty wiesz o przestępstwie i nie informujesz o tym organów ścigania sam możesz zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej. Więc nie sądź kogoś jeżeli sam nie jesteś fair!!!!
    • axe-l1 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 15.05.10, 19:34
      może komisja bezpieczeństwa sprawdzi papiery tego osobnika, to dla niej
      zadanie , zależy mi na bezpieczeństwie pracy kolegów z S.M.Pan W.niech się nie
      ośmiesza swoim prowadzonym postępowaniem w sprawie oświadczeń majątkowych bo
      to kolejny skecz . Jeszcze trochę wierzę w pana generała który wie co robić i
      gdzie złożyć stosowne zawiadomienie "nie zostawia się ludzi z pierwszej linii
      " jak pan był prezydentem Ci ludzie byli pierwszą pana linią i wielokrotnie
      przekonał się pan że nie są rencistami, mają kwalifikacje i wiedzą co robić
      dla dobra miasta.!
      • axe-l1 Re. Pytanie do pana prezydenta w sprawie komend.Cz 15.05.10, 20:09
        axe-l1 napisał:

> może komisja bezpieczeństwa sprawdzi papiery tego osobnika, to dla niej
        > zadanie , zależy mi na bezpieczeństwie pracy kolegów z S.M.Pan W.niech się nie
        > ośmiesza swoim prowadzonym postępowaniem w sprawie oświadczeń majątkowych bo
        > to kolejny skecz . Jeszcze trochę wierzę w pana generała który wie co robić i
        > gdzie złożyć stosowne zawiadomienie "nie zostawia się ludzi z pierwszej linii
        > " jak pan był prezydentem Ci ludzie byli pierwszą pana linią i wielokrotnie
        > przekonał się pan że nie są rencistami, mają kwalifikacje i wiedzą co robić
        > dla dobra miasta.!
      • Gość: Brrrrrrrrrrrrr Re: do axe-l1 IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.10, 21:11
        Oj naiwny, naiwny, naiwny. Myślisz, że komisja bezpieczeństwa Rady Miejskiej
        coś zaradzi w sprawie loczka ??
        Otóż nie zaradzi nic i to dlatego, że:
        1. przewodniczącym jest człowiek z PO i jak to możliwe, żeby PO wydawało
        polecenia PiS - owskiemu Prezydentowi miasta.
        2.komisji nie zależy na wyjaśnieniu sprawy, bo nie chce w okresie przedwyborczym
        narażać się niektórym politykom, którzy jak nikt znają się na bezpieczeństwie i
        mają swoje do ugrania,
        3. Wydaje mi się ,że PiS ze swoimi ludźmi ma większość w komisji
        i przy takim składzie osobowym wszelkie próby ingerencji kogokolwiek
        w sprawy bezpieczeństwa będą torpedowane, zgodnie z nakazem partyjnym.
        4.Jest to dla wielu działaczy komfortowa sytuacja. Ping-pong pomiędzy loczkiem,
        a kosztownym, a NIK kontroluje, a jak niczego kontrola nie wykaże ??? Po co się
        narażać, jak loczek zostanie dalej na stanowisku, po wygranych przez
        kosztownego wyborach samorządowych.
        5.o ile przypominam sobie, to przewodniczący Rady Miejskiej był poinformowany
        przez strażników o złej sytuacji w Straży Miejskiej już rok temu i nie zajął
        stanowiska, więc dlaczego ma teraz być inaczej ??
        6. Loczek były pracownik UOP i ABW , który twierdzi, że to stanowisko jest dla
        niego przykrywką, czyli w dalszym ciągu może być na etacie służb specjalnych, a
        nikt nie chce ze służbami zadzierać,
        7.I ostatnia kwestia loczek mógł, a nie musiał, ale mógł, podczas pracy
        zgromadzić pewne informacje - resztę możemy sobie dośpiewać.

• Gość: bandzior Re: do axe-l1 IP: *.147.150.252.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.10, 23:09
          NO KU.................WA ALE R A M B O mamy w Radomiu. Jak tak dajek pójdzie
          to Kazio wszystkich załatwi i jeszcze prezydentem zostanie. R A M B O do boju!
          • axe-l1 Re: do brrrrrrrrrr 16.05.10, 11:32
            swoim wpisem ośmieszasz poważne firmy jak UOP i ABW te instytucje w inny sposób
            opłacają swoich agentów i informatorów nie przez rentę.Wystarczy sprawdzić kod
            ubezpieczeń społecznych w ZUS-ie i to cała prawda o agencie z SM "lekki stopień
            niepełnosprawności">pytanie czy na czas określony , czy na stałe. Orzeczenie to
            nie stanowi przeciwwskazania do podjęcia zatrudnienia przez osobę
            niepełnosprawną na otwartym rynku pracy ,ale nie w STRAŻY MIEJSKIEJ w związku z
            ustawą.To podpowiedż dla prezydenta , który może się nie doczekać na odpowiedż
            od kom.Ten kolo może zbierać informacje dla innej firmy o skrócie M.S {to
            zagadka dla Ciebie} i nie za marna rentę.
            • Gość: Brrrrrrrrrrrrrrr Re:do axe-l1 IP: *.radom.vectranet.pl 16.05.10, 19:28
              Nie było moim zamiarem ośmieszanie żadnej instytucji, a jeżeli to zrobiłem, to
              nie zamierzam przepraszać, bo tolerowanie osoby takiej jak loczek na takim
              stanowisku zakrawa na dobry żart i chichot historii.
              Niestety nie mam dostępu do danych ZUS mówiących o kodzie niepełnosprawności
              wiadomej osoby, ale gdybym miał to nie mogę tego zweryfikować, bo trzeba mieć
              jeszcze numer renty, a również tego nie mam.
              Jeśli chodzi o skrót M.S to w pierwszej kolejności przychodzi mi na myśl tylko
              "M.S - nie tylko okna" ( taka reklama firmy M.S).
              Pozdrawiam i nie dajmy się zwariować.
            • Gość: ciekawy Re: do brrrrrrrrrr IP: *.radom.vectranet.pl 19.05.10, 12:02
              a jak dotrzeć do tego kodu
              • Gość: Brrrrrrrrrrrr Re: do brrrrrrrrrr IP: *.147.64.9.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.05.10, 17:11
                też bym chciał dotrzeć,ale nie jest to raczej mozliwe. W zasadzie
                jest tylko jeden sposób trzeba obejrzeć odcinek renty osoby, którą
                sprawdzamy. Ale loczek nie da obejrzec odcinka renty.
              • axe-l1 Re: do brrrrrrrrrr 19.05.10, 20:59
                kod tytułu ubezpieczenia znajduje się w deklaracji ZUS ZUA w polu V pozycja 01.
                Zgłoszenie do ubezpieczeń społecznych jest składane do oddziału ZUS ,a kopia
                przechowywana w teczce osobowej ubezpieczonego w kadrach zakładu pracy,czyli
                2007-2008 U.M a od 2009 S.M. Kod zwykłego , grzecznego , cichego , wykonującego
                wszystkie polecenia śmiertelnika (bez renty) to 01 10 0 0.Kod rencisty to 25 00
                2 1 gdzie piąta cyfra oznacza osobę która ma przyznane prawo do renty ,a szósta
                cyfra to stopień niepełnosprawności tu 1 lekki stopień .Specjalnie dla Ciebie
                jeszcze kod pracowników ABW to 11 31 0 0.
                • Gość: xxxxxxx Re: do brrrrrrrrrr IP: *.radom.vectranet.pl 20.05.10, 20:05
                  to znaczy ,ze ma 1 czy moze cos wiecej? Radom jest małym miastem i każdy ma
                  gdzieś swoich znajomych więc wczesniej czy pozniej to wyjdzie na swiatlo !!!!
                • Gość: Brrrrrrrrrrrrrr Re: do Axe-I1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:12
                  To o czym napisałeś, to nic trudnego, ponieważ dane te są zawarte w ogólnie
                  dostępnych przepisach dotyczących zaopatrzenia emerytalnego oraz rentowego
                  pracowników ( w przeglądarce wpisać hasło "kody ZUS" i można wszystko
                  odczytać), tylko nie daje to niczego poza symbolami.
                  ZAŁĄCZNIK NR 1 - KODY WYKORZYSTYWANE PRZY WYPEŁNIANIU DOKUMENTÓW UBEZPIECZENIOWYCH
                  (Stan na 1 lipca 2008 r.)
                  I. Kod tytułu ubezpieczenia - składa się z 6 znaków, oznaczających:
                  1) podmiot podstawowy wraz z rozszerzeniem (4 znaki)
                  2) ustalone bądź nieustalone prawo do emerytury lub renty (1 znak)
                  3) stopień niepełnosprawności (1 znak)

W dalszym ciągu twierdzę, że aby poznać szczegóły należy dotrzeć do jednego z
                  trzech dokumentów: odcinka renty, decyzji o przyznaniu renty ( tam są wszystkie
                  symbole potrzebne do identyfikacji schorzenia lub przyczyny przyznania renty)
                  lub oryginału dokumentu, który nazywa się:
                  "Wniosek o rentę z tytułu niezdolności do pracy".
                  Niektóre punkty instrukcji wypełnienia tego druku prezentuję poniżej.
                  "WNIOSEK O RENTĘ Z TYTUŁU NIEZDOLNOŚCI DO PRACY" druk ZUS-Rp-1R

Informacja
                  Informacje ogólne
                  11. Wniosek stanowi podstawę do wszczęcia postępowania w ZUS – rozpatrzenia
                  uprawnień i wydania decyzji w sprawie renty z tytułu
                  niezdolności do pracy .............. .
                  12. Wniosek należy złożyć w Oddziale lub Inspektoracie ZUS właściwym ze względu
                  na miejsce na pobyt stały osoby
                  ubiegającej się o rentę;
                  …….
                  13. Wniosek o rentę podpisuje osoba zainteresowana lub jej pełnomocnik.
                  Pełnomocnictwo powinno być udzielone przez zainteresowanego
                  na piśmie lub ustnie do protokołu.
                  Środki dowodowe
                  16. Do wniosku należy dołączyć dokumenty niezbędne do ustalenia prawa do renty
                  oraz jej wysokości:
                  — kwestionariusz dotyczący okresów składkowych i nieskładkowych (druk ZUS Rp-6)
                  …………..
                  — zaświadczenia pracodawców (świadectwa pracy) bądź inne dokumenty właściwych
                  organów, urzędów czy organizacji
                  …………….
                  — zaświadczenie pracodawcy – płatnika składek o zatrudnieniu i wysokości
                  wynagrodzenia, które stanowiło podstawę wymiaru
                  składki na ubezpieczenie społeczne lub na ubezpieczenia emerytalne i rentowe
                  albo na ubezpieczenie wypadkowe w Polsce do
                  ustalenia podstawy wymiaru renty (druk: ZUS Rp-7).

Ponadto do wniosku należy dołączyć:
                  — zaświadczenie o stanie zdrowia wystawione przez lekarza prowadzącego leczenie,
                  posiadaną dokumentację leczniczą oraz podać
                  nazwę i adres zakładu opieki zdrowotnej (lub prywatnego gabinetu lekarskiego), w
                  którym Pani-Pan była-był lub jest leczona(y).
                  Dokumentem honorowanym przez ZUS mającym wpływ na ustalenie prawa do renty oraz
                  jej wysokości jest również legitymacja
                  ubezpieczeniowa zawierająca wpisy dotyczące okresów zatrudnienia i wysokości
                  osiąganych zarobków.
                  ……………
                  — stała się niezdolna do pracy przed ukończeniem wieku 30 lat,
                  — pełniła zastępczą służbę wojskową, odbywała czynną służbę albo korzystała z
                  urlopu wychowawczego, a niezdolność do pracy powstała
                  po ukończeniu 30 lat.
                  ………………
                  12. Zawieszenie prawa do renty albo zmniejszenie wysokości świadczenia powoduje
                  uzyskiwanie przychodów, w tym także za granicą z tytułu
                  zatrudnienia, służby lub innej pracy zarobkowej albo prowadzenia działalności
                  oraz pobieranie zasiłków: chorobowego, macierzyńskiego, opiekuńczego,
                  wyrównawczego, świadczenia rehabilitacyjnego i wyrównawczego, dodatku
                  wyrównawczego, a także wynagrodzenia za czas niezdolności
                  14. Obowiązek ubezpieczenia zdrowotnego powstaje od dnia, od którego przysługuje
                  wypłata renty, a wygasa z dniem zaprzestania wypłaty
                  ZUS Rp-1R

• axe-l1 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 18.05.10, 12:38
      czemu nie -renta, może jeszcze ciepła posada nie koniecznie w S.M i tak można
      się bujać do następnych wyborów
      • Gość: marines A on nadal gra wszystkim na nosie IP: 64.120.233.* 19.05.10, 23:16
        "Z dokumentów, do których nam udało się dotrzeć wynika, że jeszcze pod koniec 2007 roku magistrat płacił za Kazimierza Czachora składki do ZUS -u jak za rencistę z orzeczoną niepełnosprawnością w stopniu lekkim.Podaje Dami No to mamy aferę kto Kłamie czy dokumenty czy komendant, a ciekawe co mówił podczas wywiadu lekarskiego na badaniach okresowych gdzie pada pytanie czy leczył się pan czy ma jakąś chorobę może tam warto by zajrzeć !!!!!"

Sprawa jest chyba jasna. Urząd zatrudniając rencistę z całą pewnością korzystał z ulg, więc prezydent doskonale wie, o co chodzi, a jedynie gra na zwłokę. A Kazio jako osoba publiczna chyba niekoniecznie może sobie pozwolić na publiczne rozmijanie się z prawdą.

Czytając niektóre wpisy na tym forum zastanawiam się, ile z nich umieszcza sam komendant. Założę się, że pisze ze swojego pokoiku na Moniuszki. Pod nosem niczego nieświadomych kontrolerów z NIK...
        Sądząc z nastrojów panujących na bazie "obserwator" od jakiegoś czasu siedzi zastraszony w swojej dziupli na górze i jakimś dziwnym słabo wspiera swojego pryncypała. Czyżby jego dni były policzone???
    • axe-l1 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 20.05.10, 20:20
      Może myśli o rencie dla siebie , jego IDOL nic mu nie pomoże.
      • Gość: pamiętliwy Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: 81.219.63.* 20.05.10, 20:35
        jeżeli jest to prawda, że "prezydent" wiedział o całej tej sprawie z rentą
        "komendanta" to tak szybko tej sprawy pod dywan się nie zamiecie.
      • Gość: MOLO Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 21.05.10, 16:21
        Koleś ze SM powiedział mi że na rozprawe w czerwcu w Sądzie Pracy idą strażnicy
        beda sie przysłuchiwac co mówi komendant.Bedzie fajnie jak zejdzie sie cała ? straz
        • Gość: widz Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.10, 17:30
          do pana przewodniczącego RM gdzie to postępowanie wyjaśniające w sprawie
          komendanta panie Wójcik
          • Gość: ciekawy Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.10, 19:04
            czy ktoś może potwierdzić,że kontrola NIK w SM ma potrwać o dwa tygodnie dłużej
            ( miała być do 25.05) ,że podobno NIK potrzebuje dodatkowych wyjaśnień w wielu
            sprawach !!!
    • vater1958 kumpel komendanta?  :-) 22.05.10, 12:31
      policyjni.gazeta.pl/Policyjni/51,91152,7848419.html?i=32
      • Gość: sympatyk wiecei egzekwowac od leni IP: *.radom.vectranet.pl 26.05.10, 12:06
        Bardzo dobrze ze czarnuchy w czapkach w szachownice dostają w kośc od
        pana komendanta! wreszcie ktoś dobiera sie do ich skury! krew mnie
        zalewa jak widze ich walesajacych sie po ulicy i rozgladajacych sie
        tepym wzrokiem. Obzeraja sie tylko i tyja! prace pasibrzuchy powinny
        zaczac od 5 km biegu ! Jak oni wygladają?! Albo grubi że ledwo co
        chodza, albo mikrusy-ledwo co ich widac i jak sie obok nich stanie to
        musza zadzierac glowy do góry. Śmierdzi im spod pachy i maja wyzarte
        od potu koszulki. patrza tylko jak tu tylko oszukac swojego
        komendanta. dziwie sie facetowi ze kazdego z osobna nie wziął z nich
        na rozmowe meską i nie wyegzekwowal wlasciwej postawy. panie
        komendancie niech pan sie niczym nie przejmuje i robi swoje!!! trymam
        za pana kcjuki!!!
        • Gość: Andrzej Re: wiecei egzekwowac od leni IP: 217.97.156.* 26.05.10, 13:15
          CO za język ? Kto to pisał ? Człowiek ten sam o sobie dał najlepsze świadectwo w
          ten sposób.Na szczęście większość to ludzie wzajemnie szanujący i siebie i
          innych.A do Sympatyka powiem krótko WSTYD MA ZA PANA!!!
        • Gość: Brrrrrrrrrrrrrr Re:do sympatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 14:50
          Zainwestuj w słownik ortograficzny albo poprawnej polszczyzny.
          A jeszcze lepsza rada to naucz się korzystać z komputera.
          Ale tak w ogóle czego chcesz, jaki komendant taka i straż.
        • axe-l1 Re: wiecei egzekwowac od leni 26.05.10, 15:30
          sugerujesz że wszyscy z S.M "patrzą tępym wzrokiem, są grubi ,nie przebiegną 5
          km ,albo mikrusy "- mylisz się ,tylko jeden jest rencistą -twój idol . Tobie
          dobiorą się do dupy - za błędy!Spójrz na swojego idola ,a potem siebie , i co
          widzisz ? -jesteś taki sam ? masz rentę ?To brawo ,nie pisz takich pierdoł-
          sympatyku!
        • Gość: do sympatyka Re: wiecei egzekwowac od leni IP: *.radom.pilicka.pl 26.05.10, 15:31
          "wreszcie ktoś dobiera sie do ich
          skury"

Kaziu skóra pisze sie przez o z kreska.Oj ty ty
          niepoprawny.
          " Śmierdzi im spod pachy"Masz na mysli spot np.reklamowy?Pewnie
          chodzilo ci o z pod pachy.Kaziuniu ortografia sie klania.Nie wypada
          tak swiatlej osobie.Tyle bledow w tak krotkim tekscie.
        • Gość: od dawna ja Re: wiecei egzekwowac od leni IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.10, 20:42
          w kość to my możemy mu dać bo nawet 30 min nie wytrzyma w mieście, mikrusy bo
          biorą przykład z szefa , no tak jak się ma małego szefa to trza do góry łeb
          zadzierać,smród był z nim i będzie, a sorty to takie na jakie stać SM, oszukiwać
          szefa !!!!brednie nie my ,a ON, byli na pogawędkach ale nie ulegli niektórzy,
          tak komendancie rób swoje a nie naszego społeczeństwa i tak ci daj panie od fryzur
          • Gość: sympatyk Re: wiecei egzekwowac od leni IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 11:17
            Pan komendant na ulicy dałby sobie znakomicie rade. Jest inteligentny i
            wykształcony a poza tym skoro na statkach znakomicie sobie radził to
            ulica dla niego to pikus. Pozostali wasi przełozeni tez są wykształceni
            dlatego podejrzewam ze im tego zazdroscicie. Kazdy z nich jest właściwą
            osobą na właściwym stanowisku a wy przestancie juz knuc i nadawac na
            nich.
            • Gość: mieszkaniec Re: władza po radomsku IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 11:59
              Pan komendant jest najlepszym odzwierciedleniem obecnej władzy w naszym mieście.
              Nic dodać nic ująć.
            • Gość: xxxxxxx Re: wiecei egzekwowac od leni IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 13:09
              do sympatyka- od nadawania to jest radio i ty zauszniku !!a tak wogóle to spadaj
              na drzewo
            • Gość: Pel-Asia do sympatyka IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 18:11
              Czy jest wykształcony to z pewnością, bo inaczej nie zajmowałby takiego
              stanowiska - zgodnie z warunkami konkursu musiał mieć wyższe wykształcenie,
              chyba że przepisy nagięto do osoby, tak jak z jego rentą.
              Czy jest inteligentny, to tu podjął bym dyskusję i przy bezstronnym arbitrze mam
              wygraną w kieszeni.
              Pozostali przełożeni też są wykształceni - a kogo masz na myśli? ryżego
              licencjata czy niedouczonego prawnika, a może krawcową, która odprawia do służby ???
              Większość osób wykształconych zostało odsuniętych od dowodzenie SM, bo Twój
              inteligentny i wykształcony komendant bał się ich doświadczenia, wiedzy i
              różnych innych umiejętności dowódczych, aby mu nie zagrozili i nie prezentowali
              odrębnego stanowiska.
              I na koniec, taka uwaga - tylko inteligencją i wykształceniem nie można dać
              sobie rady na ulicy, trzeba mieć jeszcze doświadczenie oraz spryt i umiejętność
              szybkiego podejmowania trafnych decyzji, a z tą trafnością decyzji to u
              komendanta chyba coś nie tak.

• Gość: mi to lotto Re: do sympatyka IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 20:12
                piszac "ryży" masz na myśli hydraulika? Przecież on jest siwy! I jaki
                on wykształcony - prześlizgiwał się z semestru na semestr tak jak teraz
                ślizga się na innych pracy - wiecie chyba co mam na myśli. Krawcowa ma
                średnie wykształcenie i nie odprawia już do służby ;)
                Z całą resztą się zgadzam :)
    • axe-l1 StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Miej... 30.05.10, 20:36
      Może w czerwcu doczekamy się na pewne wyjaśnienia i ktoś kogoś spakuje?
      • Gość: zrezygnowany Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 20:49
        trace nadzieje że to się kiedys spełni.wadze UM nie reagują,
        przewodniczący rady miejskiej też nie dotrzymuje słowa...
        a komediant ma się w najlepsze...
        • Gość: marines Czepiacie się ludziska IP: 74.118.192.* 01.06.10, 17:02
          Poziom inteligencji obecnego kierownictwa był już wałkowany kilkakrotnie. Skutek jest taki, że niektórzy, oburzeni niesłuszną (ich zdaniem) oceną zabierają z firmy drobny sprzęt AGD, jak np mikrofalówki - "wypisują o mnie, to nie ma...".
          Stanę niejako w obronie tego "mędrca" z Jedlni, mistrza ortografii. Przecież nie jest jego winą, że wojsko mu podstawówkę przerwało i musiał potem kupować wykształcenie za masło i jajka. Czy w takich warunkach można się było nauczyć poprawnie pisać???
          A dla kazia jest the best.
          • axe-l1 Re: Czepiacie się ludziska 01.06.10, 21:06
            To teraz parówki będziecie gotować w czajniku elektrycznym ?Smacznej herbaty
            "London z Jedlni" - życzy.Chyba czajnika wam nie zabiorą ?Jeśli tak to - sory.
            • Gość: głosowanie Re: Czepiacie się ludziska IP: *.radom.vectranet.pl 02.06.10, 11:13
              to dobre :) forum.gazeta.pl/forum/w,68,112129410,,Swiete_krowy_.html?v=2
              • Gość: teraz radom str 10 Re: Czepiacie się ludziska IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.10, 10:17
                Tydzieñ Czytania Dzieciom, Miejska Biblioteka Publiczna,
                ulica Pi³sudskiego 12. OEroda, 2 czerwca: godzina 11 - Magdalena
                Sulich-Kosiec, logopeda i Sebastian Równy, dziennikarz i nauczyciel.
                Poniedzia³ek, 7 czerwca: godzina 10 - Dariusz
                S³omczyñski, kominiarz, Rafa³ Batkowski, policjant, Kazimierz
                Czachor, stra¿nik miejski
                • Gość: przyczajony tygrys sesja 100 lecia IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.10, 18:39
                  kto to smalec? kto wie niech podpowie...
                  no ale nie o tym, mam wiele ciekawostek w związku z sesją nadzwyczajną,
                  zwłaszcza jeśli chodzi o wypowiedzi pana sekretarza miasta, sam przyznał się że
                  ingerował w straż miejską, ciekawe po co...
                  sekretarz powiedział że czachor nie może wydawać poleceń kierowcy prezydenta bo
                  nie jest jego przełożonym, chyba pan sekretarz zapomniał, że komendant jest
                  również straznikiem miejskim i może wydawać polecenia każdemu kierowcy...jesli
                  czytają to jacyś strażnicy to proszę o komentarz.
                  następna sprawa pan sekretarz chyba mówi nieprawdę bo Kierownikowi Soczówce
                  powierzył prezydent Skiba p.o. Komendanta, nawet na dami tak mówiła rzeczniczka
                  prezydenta, ze do wyboru nowego komendanta to soczówka pełni obowiązki, to
                  znaczy że obecny p.o. komendanta będzie na 100 procent komendantem???
                  ponadto pan sekretarz planował jakieś podwyżki dla strażników, to dziwne bo
                  nawet prezydent ich w dobie kryzysu nie planował???
                  samochody straży na pielgrzymki, strażnicy do noszenia kwiatków na pogrzebach
                  rodzin urzędników to jest szok!!!!
                  na co my radomianie płacimy podatki...
                  przecież straż miejska jest powołana do służby dla wszystkich mieszkańców a nie
                  tylko dla tych których wskaże magistrat...
                  bardzo ciekawą rzecz powiedział czachor, że rozdzielił czteroosobowe patrole i
                  zrobił z nich dwa pieszy i zmotoryzowany to chyba bardzo dobre....
                  ponadto strażnicy w zemście zaczęli skarżyć się do sekretarza bo im się nie chce
                  chodzić pieszo jak pozostałym...podwójny szok,,, co za ludzie są w tej grupie,
                  jak ją nazwał komendant???
                  reasumując, jeśli pewna wąska grupa strażników będzie w końcu zadowolona to
                  każdy następny komendant będzie dobry??
                  na tym forum bardzo wiele czytałem o chodzeniu w patrole piesze, żeby ktoś
                  szykował sobie buty na Żeromkę, może w straży rzeczywiście chodzi o to kto
                  jeździ na radiowozie a kto chodzi...żałosne?!
                  radni muszą teraz chyba coś z tym zrobić bo ze wszystkich wystąpień na sesji
                  można było odczytać jedno ktoś manipuluje strażą i nie wiem czy to nie pan
                  sekretarz skoro sam się przyznał że ingerował w straż i potwierdził zarzuty
                  stawiane przez czachora, parkowanie na placu corazziego...o co tu chodzi,
                  przecież nadzór nad strażami na mazowszu ma wojewoda...
                  • Gość: pogromca tygrysów Re: sesja 100 lecia IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.10, 18:53
                    to chyba ty jesteś smalcem tak wszystko ładnie piszesz normalnie normalnie . Ale
                    ty gupi jesteś oj jak cie ustale ...
                  • Gość: jankliniński Re: sesja 100 lecia IP: *.152.140.207.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 22:44
                    bo to jest sekretorz a nie sekretarz, na kilińskiego to wszyscy wiedzą ze to była jego prywatna
                    wojenka z czachorem a nie powody merytoryczne, tylko kto rzadzi miastem sekretorz czy
                    prezydent???? ze tak bezkarnie pan sekretorz ingeruje w staz miejską???
                    a tak na marginesie panie sekretorzu to ile osób od 1 stycznia pan zatrudnił w urzędzie? bo miało
                    nie być wogóle zatrudnień
                    • Gość: magnum Re: sesja 100 lecia IP: *.radom.vectranet.pl 11.10.10, 15:38
                      Witam serdecznie...

Doszły do mnie słuchy, że postawiono zarzut strażnikowi w zwiazku z podjętą interwencją i sposobem jej załatwienia...do prokuratury złożyli doniesienie oburzeni mieszkańcy Radomia, potraktowani według nich fatalnie przez strażnika...

Warto potwierdzić tą informację, może będzie tak sensacyjna jak poprzednie zarzuty dla dwóch strazników w tym kierownika Straży Miejskiej...
                      • Gość: doktor Zosia do znawców medycyny ludowej IP: *.radom.vectranet.pl 26.10.10, 18:27
                        Witam serdecznie!?
                        Na tym forum ( i na innych dotyczących Straży Miejskiej w Radomiu) było bardzo wiele fachowych, ciekawych i wartościowych wypowiedzi na tematy medyczne, psychiatryczne, psychologiczne i inne, niektórzy z państwa widać na pierwszy rzut oka, że mają znaczną wiedzę w tej materii oraz bez pardonu można by rzec intuicję, naturalnie medyczną, niespotykaną w naszych czasach.
                        Wiele wpisów, (może trochę obraźliwych - Art. 212 K.K p. 1,2,3,4 oczywiście z zastrzeżeniem Art. 213 K.K ale nie o to chodzi, tu może zadziałać tylko osoba zniesławiona i Prokurator) przy okazji rozwiązywania zagadki Pana Kazimierza Czachora, było bardzo ciekawych, czytelnicy mogli dowiedzieć się bardzo dużo na temat zdrowia psychicznego, schizofrenii oraz innych przypadłości, potężna wiedza medyczna (no może trochę nie trafiona, bo okazało się , że Pan Komendant ma emeryturę a nie rentę).
                        W związku z tym mam pytanie, czy strażnik po zwolnieniu lekarskim od psychiatry, będzie mógł wrócić do Straży Miejskiej i pilnować naszego bezpieczeństwa na ulicy, czy też potrzebne są jakieś szczegółowe badania ? Ze zrozumiałych względów to bardzo istotne dla mieszkańców naszego miasta ?
                        Drugie pytanie: czy są jakieś przepisy w Policji na ten temat i czy analogicznie stosuje się je do Straży Miejskiej ? Trzecie pytanie: co ile lat strażnik przechodzi szczegółowe badania?
                        Z treści wpisów na forum, w niektórych przypadkach można było wywnioskować, że dokonali ich sami Strażnicy Miejscy (naturalnie o niezwykłej wiedzy medycznej i wspomnianej, już intuicji) ale to tylko domysły, osoby te nie godziły się, wręcz nie widziały możliwości kontynuowania służby, gdyby któryś ze strażników, chorował psychicznie...bardzo mocno to akcentowały!?
                        Mam wielką prośbę do szanownych Pań/Panów - znawców medycyny o udzielenie krótkiej odpowiedzi na moje pytania.
                        Nie ukrywam, że liczę na rzetelne wpisy - od fachowców nie od znachorów...
    • Gość: ! Re: ? IP: *.radom.vectranet.pl 11.04.11, 10:12
      Przeczytałem i pozostaje mi tylko pogratulować mądrych decyzji władzom naszego miasta !!!
    • Gość: wawa Re: StrażNIK i tajemnica ZER komendanta Straży Mi IP: *.radom.vectranet.pl 12.04.11, 00:09
      to jest sprawa dla Pani Elżbiety Jaworowicz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka