Dodaj do ulubionych

objazd ul Słowackiego

10.05.10, 22:07
Osoba odpowiedzialna w MZDiK za oznakowanie objazdu na czas remontu ul.
Słowackiego chyba już w tej firmie nie pracuje, bo za tak dobre oznakowanie
powinna się pożegnać ze stanowiskiem. Dosyć że nie wiadomo co to za objazd,
dokąd prowadzi to na dodatek na ulicy Jana Pawła którą wyznaczono objazd
rozpoczęto remont . Takich nieudaczników od planowania remontów to należy
szybciutko wymienić, bo przynoszą więcej szkody niż pożytku. Dyrektor MZDiK
powinien się przejechać według oznakowanego objazdu i wyciągnąć wnioski wobec
osób odpowiedzialnych.
Obserwuj wątek
    • hutchence Re: objazd ul Słowackiego 10.05.10, 22:17
      Ano właśnie. Dzisiaj też jechałem JP i się mocno zdziwiłem korkiem. A tu proszę
      remoncik nawierzchni i po jednym pasie zabrane. Teraz, kiedy ta droga służy za
      objazd? Idiotyzm. Niech zaczną wszystko remontować na raz.
    • Gość: RAC "odjazd"na Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 22:30
      Bo oni robią jak za ciemnej komuny, na zasadzie róbta coś, by się
      działo. Bez ładu i składu.
      Chciałoby by się zobaczyć jakiś plan działania.
      Może by tak Kosztowniak przedstawił harmonogram robót drogowych
      (wszak za tę robotę bierze niezłą kasę)
      Tak na rok, dwa do przodu, a nie zaskakiwać ciągłymi zmianami.
      To może sprawiło by, że podległe mu służb były by w stanie
      przygotować coś z głową (wszak biorą jeszcze więcej).
      Na przykład logiczne oznakowanie objazdów. By na tym samym
      skrzyżowaniu nie widzieć dwóch różnych drogowskazów, i aby
      przejezdni nie znający ulic Radomia, też wiedzieli jak jechać.
      No i najważniejsze, by po tej zabawie było więcej dróg i łatwiejsza
      komunikacja między dzielnicami. A nie chwilowo poklejony asfalt –
      patrz ul. Jana Pawła II robiona chyba już dziesiąty raz i ciągle
      dziurawa.
      • Gość: aldi Budowa domu a zamknięcie dojazdu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 23:06
        Jak ja mam prowadzić budowę swojego domu jak nie mam do niej dojazdu. Czy można
        starać się o rekompensatę czy coś? Jak to wygląda prawnie? Nie mam jak blachy
        przywieźć ani kostki brukowej itd.
        Co się powinno zrobić w takiej sytuacji?
        • Gość: osa Re: Budowa domu a zamknięcie dojazdu. IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 23:40
          zobaczcie kochani ul. Mickiewicza, już sie chodnik zapada, już ruszają sie pod
          nogami płyty chodnikowe wszystko robione jest na sztuke, dajcie spokój z takim
          miastem"precyzyjnym",
          • Gość: X Re: Budowa domu a zamknięcie dojazdu. IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 15:23
            !
    • jl58 Re: objazd ul Słowackiego 11.05.10, 22:02
      Radom to jest dziwne miasto, żeby nie powiedzieć dzikie. Kto przejeżdża przez nie dziwi się że panuje tu taki bałagan organizacyjny dotyczący tych remontów. Może ktoś z władz się temu w końcu przyjrzy a nie poprzestanie na zawołaniu "róbta co chceta"!
      • lukrecja34 Re: objazd ul Słowackiego 12.05.10, 07:36
        taaa..jedź do Krakowa
    • darek_radom Re: objazd ul Słowackiego 12.05.10, 01:58
      Przypadek.

Jadąc ulicą Słowackiego zauważyłem, że pan kierowca z premedytacją szykuje się do łamania przepisów ruchu drogowego, więc przygotowałem sobie aparat fotograficzny. Jeżdżę tamtędy codziennie i widzę, że taka sytuacja oraz jazda ciągników siodłowych z naczepami jest "normą". Policji i ITD nigdy nie widziałem - nie ma co się więc dziwić, że przepisów nikt tam nie przestrzega. Poniżej zamieszczam krótkie fotostory.

Uprzedzając ewentualne pytania: w związku z ujawnieniem ewidentnego, udokumentowanego, kilkukrotnie powtórzonego wykroczenia drogowego, zgodnie z obowiązującym polskim prawem, nie mam obowiązku zasłaniania numerów rejestracyjnych pojazdu, ani innych znaków pozwalających na jego identyfikację. Gdyby kierowca czuł się jednak urażony to zapraszam do skierowania pozwu do Sądu - chętnie się z panem spotkam :D.
      Pomijam też taki drobiazg jak ponad dwukrotne przekroczenie maksymalnej dopuszczalnej prędkości...

Trasa: Słowackiego - Banacha - Witkacego.
      lh6.ggpht.com/_P_peS1WDPGs/S-noYICkl2I/AAAAAAAAAqc/a9xcPHnpRAs/DSC03118.jpg
      lh6.ggpht.com/_P_peS1WDPGs/S-noYeGTIHI/AAAAAAAAAqg/Y0pBJAm-O0g/DSC03119.jpg
      lh3.ggpht.com/_P_peS1WDPGs/S-noYy5O7dI/AAAAAAAAAqk/HmuFnOZpDaY/DSC03120.jpg
      Autobus musiał zjechać na pobocze...
      lh6.ggpht.com/_P_peS1WDPGs/S-noZJ6sgPI/AAAAAAAAAqo/_wlkZkEtLxc/DSC03121.jpg
      lh4.ggpht.com/_P_peS1WDPGs/S-noZSp1pqI/AAAAAAAAAqs/4yz5JzWjbeQ/DSC03122.jpg
      Prędkość "przepisowa" (30km/h) - piach sypie się spod kół...
      lh5.ggpht.com/_P_peS1WDPGs/S-nqoB7r-7I/AAAAAAAAAq4/RQ7hbKuwMys/DSC03123.jpg
      lh4.ggpht.com/_P_peS1WDPGs/S-nqoXx99II/AAAAAAAAAq8/PI-4N0NFHCs/DSC03124.jpg
      • Gość: www Re: objazd ul Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 08:45
        A gdzie Czachor ze swoim radarkiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka