Gość: Mieszkaniec IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.03.04, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mieszkaniec Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.03.04, 12:54 Straż miejska nie widzi w soboty samochodów parkowanych byle gdzie i byle jak na ulicy Kościuszki przy budowlance.Parkują na trawnikach,na chodniku. W soboty straż miejska chodzi sobie spokojnie koło Resursy i łapie pojedyńczych kierowców, a tam jest cały wysyp jak i przed każdą szkołą zaoczną w sobotę. Czy tych uczących się prawo nie obowiązuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 07.03.04, 13:43 Przed Budowlanką stoi znak zakaz ruchu, nie dotyczy pracowników szkoły. Nikt z uczniów i słuchaczy zaocznych tego znaku nie przestrzega, to fakt. A że straż miejska nie widzi takich sytuacji to inna sprawa. Zresztą ta cała straż miejska w Radomiu to jedno nieporozumienie i wyrzucanie pieniędzy z kasy miasta w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 07.03.04, 13:56 A na Zeromie stoja samochody caly Bozy dzien,np.Toyota srebrna przed sklepem z garniturami i inne.Straznicy chodza omijajac je z daleka.I jest monotoring i co z tego jak byl bardak tak jest nadal i to w calym miescie.Dlatego opinia o tej sluzbie nie moze byc inna jak podaja media i mieszkancy.Kupa dziada,KIRAGA komendant winien byc juz dawno wymieniony na profesjonaliste.Ukonczenie przez niego studiow w jednej z radomskich uczelni to jeszcze nie przepustka do dobrego dzialania.Ale kuzyn b.prezydenta Adama wie co robi,opozycja wykorzysta to w przyszlej kampanii.Obecnie rzadzacy obudza sie z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.03.04, 05:37 Czy słyszał ktoś, że strażnicy miejscy wzięli się do pracy. Czy gdzieś zaczęli pisać mandaty za parkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 13:00 Zenek o jakich studiach p.Kiragi piszeesz.Te "studia" to chyba jakaś Wyższa Szkoła Zrywania Wiśni i Czereśni w co trzecią sobotę miesąca po obiedzie, a i tak obecności nie sprawdzają.Jaki komendant taka straż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.rwt.pl 11.03.04, 12:24 A na ul.:Niedziałkowskiego codziennie parkuja samochody zmuszając jadących kierowców do przekraczania podwójnej ciągłej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 14.03.04, 11:19 A czy ktos moze mi wskazac miejsce gdzie mozna tam zaparkowac samochod? Jako potencjalny uczen mam prawo przyjechac do szkoly samochodem i zaparkowac pod szkola. Dlaczego pracownicy szkoly moga parkowac a uczniowie nie? Gdzie rownouprawnienie, gdzie dekracja, gdzie ? Dyrekcja powinna pomyslec niezwlocznie o parkingu jesli komus przeszkadza obecna sytuacja. A straz miejska niech sie odczepi od parkujacych samochodow i wezmie sie do roboty. Sa bardziej drastyczne przypadki niz zaparkowane samochody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przechdzień Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 14:28 Drogi uczniu naucz się nie dyskutować tylko przestrzegać prawa. Skoro stoi znak zezwalający na postój pracownikom to nie tobie. Uczniowie nei są pracownikami. A jeśli chcesz zaparkować poszukaj miejsca zgodnie przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 19.03.04, 22:08 Przechodniu nie dyskutuj jesli problem cie nie dotyczny, chyba ze jestes belfrem. Zwykle to ja bywam dluzej w szkole niz nauczyciele, to mnie jest parking potrzebny bardziej niz im. Przypominam ze jest rownouprawnienie !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.03.04, 22:14 Uczeń, ty przyjeżdżaj do szkoły na rowerze, albo na wrotkach. We łbach tym uczniom sie poprzeprawacało - do szkoły samochodem. Ale to już raczej wina durnych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.b2@ Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.internet.radom.pl 06.01.05, 17:49 zaraz zaraz, w urzedzie skarbowym w papierach jest cos takiego: rubryka zatrudnienie: STUDENT (wpisuje sie) w takim razie czy ktos mnie przekona ze ja student nie jestem zatrudniony na uczelni? mimo ze nie mam uregulowanego z nia stosunku pracy. Ja tak uwazam i notorycznie lamie zakaz wjazdu ktory niedotyczy pracownikow politechniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 14.03.04, 17:57 Drogi Uczniu nasuwa mi się takie stare powiedzenie, co wolno wojewodzie... A swoją drogą to jako potencjalnemu uczniowi polecam Ci poszukać jednak takiej szkoły, która posiada parking dla uczniów. Po co masz narażać swoje prawa na szykany. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 16.03.04, 18:23 Może ktoś z Gazety przekaże nasze wskazówki do "wybitnego głównego strażnika" i jednocześnie do prezydenta miasta. Niech się chłopcy ruszą. Płacimy im za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fido Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 07.03.04, 22:28 A komendant Kiraga sie śmieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 11.03.04, 17:52 To, że w Radomiu parkuje się gdzie chce i jak chce to prawda. Przykładem jest chociażby ulica Żwirki i Wigury na odcinku między 11 listopada do Kusocińskiego prawa strona jest objęta zakazem zatrzymywania i postoju, z wyłączeniem wysepek. Mimo to ciągle parkują tam samochody, a wręcz niektóre stoją tam całymi miesiącami, jak chociażby stary rupieć Żuk blaszak, nieruszany przez właściciela chyba od ubiegłego lata. Mocno utrudnia on i inne samochody parkujące wzdłuż osi jezdni wyjazd z wysepek, z których trzeba wyjechać do połowy ulicy aby zobaczyć czy droga jest wolna. Najśmieszniejsze jest to, że nie tylko nie interesuje to straży miejskiej ale dzieje się to dwieście metrów w linii prostej od siedziby komendy wojewódzkiej policji. Mimo to nikomu to nie przeszkadza. No cóż porządek u nas w Radomiu przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADOMianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.03.04, 16:11 Dziś 13.03 dużo samochodów jest zaparkowanych na trawnikach w okolicach budynku Szkół Budowlanych - ul. Kościuszki. Straż Miejska tego nie widzi, od czego jest ? W Radomiu wszystko trzeba zmiszczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.03.04, 08:52 Takich miejsc, gdzie stale są łamane przepisy drogowe, a straż miejska i policja na to zupełnie nie reagują jest bardzo dużo. Każdy może podać te, które są na jego drodze. Cóż z tego, skoro osoby odpowiedzialne nic sobie z tego nie robią i lekceważą problem. Może "Gazeta" spróbowałaby poruszyć temat i wymóc na prezydencie miasta i komendancie policji rozwiązanie problemu. Przecież to czysty zysk - pieniądze leżą na ulicy i wystarczy się tylko po nie schylić. Spostrzeżenia z mojej trasy: 1) ul. Moniuszki po przeciwnej stronie kina Atlantic: parkujące samochody istotnie przekraczają linię na chodniku skutecznie blokując chodnik. Nieraz nawet pojedyncza osoba musi się przeciskać; 2) ul. Traugutta przy księgarni Atena: samochody masowo parkują za barierkami i jeżdżą wzdłuż po chodniku; 3) ul Traugutta przy BGŻ i PKO BP na wprost okien komisariatu policji: nie zdarzyło mi się jeszcze, abym nie widział tam zaparkowanych na chodniku, wbrew zakazowi, samochodów. A może są to samochody policjantów z pobliskiego komisariatu? 4) ul. Traugutta /strona nieparzysta - zjazd w kierunku dworca PKP/: podobnie jak na Moniuszki: istotnie przekraczana linia oraz bardzo często parkowanie wzdłuż na ulicy, zamiast skośnie, jak pokazano na znaku. Niektórzy parkują nawet wzdłuż na chodniku; 5) okolice szkół budownictwa w dni wolne od pracy: kompletny chaos - tutaj żaden opis nie odda rzeczywistości; 6) ul Kościuszki przy banku PBK (teraz BPH): kompletnie zakorkowany chodnik, gdyż samochody przekraczają linię parkowania; 7) deptak -ul. Żeromskiego: bardzo duży ruch jak na odcinek wyłączony z ruchu. Np. wieczorem duża ilość rodziców łamie przepisy i wjeżdża samochodami pod szkołę angielskiego City College, aby zabrać swoje pociechy do domu. To tylko kilka przykładów z centrum. Osobny temat, za który miasto nie odpowiada, to nieprawidłowe parkowanie samochodów przed marketami. Najgorzej wypadają największe: M1, Hypernova i Leclerc. Prywatni właściciele też nie są zainteresowani porządkiem na ich terenie. Przy M1 często kłopotliwe jest dotarcie z wózkiem do samochodu, gdyż w okolicy wiat na wózki szczelnie parkują samochody. Przy okazji zablokowany jest dojazd straży pożarnej i karetki pogotowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJK Uważam, ze przesada z tymi ograniczeniami IP: *.radom.pl 28.03.04, 21:39 parkowania w centrum. Samochodów bedzie przybywało a nie ubywało i miejsc parkingowych też powinno przybywać, wystarczyłoby w wielu miejscach nawet w tych o, których pisałeś namalować znaki poziome organizujące i ułatwiające zaparkowanie pojazdów i po sprawie. Najłatwiej jest patrzec i krytykować np. Niedziałkowskiego, jest wąsko ale da się przejechac a i dwa samochody sie miną też bez większego problemu. Może zamiast ograniczać tam parkowanie wymalować tam przerywaną linię by nie łamać przepisów. A przy ksiegarni Atena zrobic miejsca parkingowe zamiast takiego szerokiego deptaka wystarczyło podczas remontu ustawić te słupki ograniczajace dalej albo zrobić zatoczkę i też 4-5 samochodów by się zmieściło. Zresztą tam i tak się marnuje dużo miejsca za to skrzyżowanie, były jakieś projekty przebicia Piłsudskiego na wprost przez plac Małgorzatki. Jakoś się boimy zmian w organizacji ruchu w mieście pisano i jednokierunkowcyh Sienkiewicza i Waryńskiego ile tam sie potencjalnych miesjc parkingowych marnuje itd. itp. Pod budowlanką można zrobić elegancki parking malujac wjazd z jednej strony a wyjazd z drugiej + wydzielić miejsce do swobodnego przejscia pomiedzy zaparkowanymi samochodami (wysoki krawężnik gazowy kwiatowe itp) Moniuszki tam jest wąsko i samochody by nie tarasować ruchu bedą utrudniały ruch pieszych po wąskim chodniku po przeciwnej stronie kina. Oczywiście zwolennicy rygorystycznych przepisów będa mieli mi to za złe co piszę ale tak to widzę. Po prostu takie czasy. Na koniec dodam, że osobisćie otworzyłbym ruch wokół kościoła Garnizonowego i dalej w Focha tak jak to było kiedyć (być może jeden kierunek) oraz udrożnił odcinek Żeromskiego od Moniuszki do placu. Oraz otworzył Moniuszki od strony Traugutta i zrobił jednokierukowy ruch na Sienkiewicza i Waryńkiego (na Słowackiego wzdłuż parku jakoś można było) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer kiedy straż miejska zacznie pracować? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.10.04, 19:37 Skoro właściwe osoby nie chcą albo nie umieją się zająć tematem, to może GW zajmie się tym tematem w wydaniu konwencjonalnym i zapyta naszego prezydenta o sposób rozwiązania problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kiedy straż miejska zacznie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:17 Radomska Wyborcza nie odważy się narazić władzy. Wiem coś o tym. Wycofa się w ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrrrrrrrrr Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: 218.65.206.* 14.03.04, 12:53 A kiedy do diabła ktoś zlikwiduje parkowanie samochodów osobowych na ul. Poniatowskiego, na chodniku przy przystanku MPK, szczególnie koło Banku i Pilickiej. W piątek zastawiony był cały chodnik od przejścia dla pieszych do samej wiaty a samochody stały pół metra za krawężnikiem. Wysiadałem z autobusu i zostałem wepchnięty przez wysiadających ludzi na brudny samochód osobowy. Upieprzyłem sobie całe nowe ubranie! Jakim prawem taki cyrk jest tam od długiego czasu. Co?! Nikt nie widzi?! Nie widzi straż miejska, policja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADOMianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.03.04, 18:08 Na ul. Żeromskiego 94 jest trawnik, kiedyś był, a teraz jest rozjeżdzone błoto i tam dziś stał sobie Polonez. Centrum miiasta i Straż Miejska tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.03.04, 07:09 Niedziałkowskiego woła o pomstę do nieba!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregorY Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 09:53 o własnie, chyba jadąc od żeromskiego zacznę parkowac po lewej stronie. A co mi tam...... ciekawe jaka będzie z tego granda. Odpowiedz Link Zgłoś
bibis5 Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc 16.03.04, 07:45 Rozjeżdżony trawnik między kamienicą ul. Malczewskiego 20, piętrowym parkingiem i zabytkową rogatką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 08:35 Zapraszam straż na Maratońską 11. Tam też urządzają sobie parking na trawnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.03.04, 09:05 Straż miejska idąca dawać mandaty na targ przy ul.Struga nie widzi bo jest chyba ślepa źle zaparkowanych samochodów na Niedziałkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 17:56 Rozjeżdżony trawnik przed kościołem na Os. Borki. Parkują samochody na trawniku w czsie majowego nabożeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 18:42 Samochody parkują na ul. Kilińskiego naprzeciw Domu Rzemiosła, tuż przed skrzyżowaniem z ul. Focha. Nie da się przejść chodnikiem, a tam jest znak zakazu. Podobnie prawa strona ul. Focha, między ul. Kilińskiego i Żeromskiego, jeśli znak zakazu jest tam niepotrzebny to go należy zdjąć. To jest pokazanie jak się nie szanuje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 11:33 No właśnie, może Gazeta poruszy ten temat. Albo trzeba doprowadzić do karania mandatami łamiących prawo, albo zmienić znaki pionowe i poziome tak, by parkowanie w opisanych miejscach było zgodne z prawem. Sytuacja obecna jest najgorsza z możliwych, gdyż sprawia, że ludzie przyzwyczajają się do łamania przepisów i potem robią to częściej również w innych sytuacjach. Przy okazji kolejne przykłady: Ulica Sportowa - na krótkim odcinku, tuż po skręcie ze Struga, ma wymalowaną podwójną ciągłą. Bardzo często po prawej stronie stoją zaparkowane samochody, więc nie sposób wjechać w Sportową nie przekraczając tej linii. 11 Listopada po prawej stronie, między Sportową, a Żwirki i Wigury. Stoi sobie zakaz parkowania na chodniku, do tego groźnie wyglądający znak ostrzegający o możliwości odcholowania. Za znakiem dość często stoi jakiś samochód. Policja ciągle tamtęty jeździ, ale jeszcze nie widziałem, by się który zainteresował. Podobnie jest zresztą na 25 Czerwca po prawej stronie (jadać na północ) tuż za skrzyżowaniem z Żeromskiego. parę razy widziałem Żuka straży miejskiej przejeżdżającego obok samochodów zaparkowanych na chodniku za identycznym znakiem. Chyba wszystkie ulice można w tym wątku wymienić, chociaż w jednym przypadku coś się zmieniło. Kiedyś pisałem, że skoro już straż miejska kręci się bezczynnie na Struga przy targowisku, to mogłaby się zainteresować nieprawidłowo parkującymi po drugiej stronie. Niedawno zauważyłem, że znak zezwalający na parkowanie tylko wzdłuż jezdni zniknął (ciekawe, kto go zdjął?). Samochody parkują więc skośne już zgodnie z prawem, choć nie do końca, bo właściwie zawsze trafi się choć jeden, który wjedzie za daleko, pozostawiając przechodniom nie tyle chodnik, co pół metra błotnistego trawnika. Tego już straż miejska nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzio Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 16:48 Dziś parkujące samochody na trawnikach: - ul. Malczewskiego 20, przed barem "Bis" - kilka samochodów, - ul. Malczewskiego 27, przed ciastkarnią - 2 samochody na trawniku i 2 na chodniku, które przeszkadzają wysiąść z autobusu, - ul. Wernera, okolice ul. Chłodnej, obok sklepu z silnikami elektrycznymi - sznur samochodów, nawet dostawczy cały stał na trawniku BRAWO STRAŻ MIEJSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąbek Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 17:27 Sposób parkowania na ul.Piłsudskiego przed światłami. Samochody zaparkowane po prawej stronie uniemożliwiają dla skręcających w prawo na zajęcie pasa tuż przy krawężniku a zmusza się ich do stania w długiej kolejce tych, którzy skręcają w lewo (jak wiadomo w godzinach szczytu jest tam strasznie ciężko wyjechać). Ostatnio stanął tam znak zakazu ale jak piszą poprzednicy znaki sobie życie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.internet.radom.pl 24.03.04, 18:34 Przykro mi to powiedzieć ale Gazeta ma nas tzn. Forumowiczów w czterech literach. Wątek został założony 07.03.2004, od tego czasu nie ukazał się ani jeden artykuł. Jaja sobie robicie ?? Widocznie jest to temat którym warto się zająć i zacząć piętnować strażników i policjantów odpowiedzialnych za dany rejon. Gdzie się podziały blokady zakładane na koła ? Dlaczego nie można zostawić mandatu za wycieraczką ? Chętnie założył bym firmę która by zabierała nieprawidłowo zaparkowane samochody na parking policyjny. Miałbym dużo pracy. Może pilnowanie porządku w mieście należy zlecić prywatnej firmie, skoro powołane do tego instytucje się nie wywiązują ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.internet.radom.pl 24.03.04, 18:38 Ale błędów, wybaczcie działem w afekcie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.03.04, 08:51 to co się dzieje przed Budowlanką woła o pomstę do nieba! Teoretycznie w weekend uczą się tam dorośli bo jest to Technikum Zaoczne dla Dorosłych. Jeśli tacy byliby w szkole to zrozumiała dla mnie byłaby ilość samochodów pod szkołą (których z resztą i tak nie mogliby tam parkować...)ale obejrzyjcie sobie ludzi wychodzących ze szkoły lub stojących pod wejściem na przerwach - przecież to są takie golone młode łebki- skąd mają samochody? Do takich straż miejska pewnie boi sie podejść, bo oni wolą gonić babcię z pietruszką na targu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.03.04, 08:59 jestem nauczycielem Budowlanki- kiedy przyjeżdżam do pracy, oczywiście nie ma już gdzie zaparkować, bo samochody dwoją się i troją się przed szkołą, więc objeżdżam okoliczne uliczki w poszukiwaniu miejsca i niekiedy uda mi się zaparkować w pobliżu szkoły ale nie jest to regułą...Poza tym niebezpiecznie jest zaparkować pod szkołą bo jak już się jest szczęśliwym posiadaczem miejsca parkingowego to znowu nie można wyjechać. Również zastanawiam się skąd nasi młodzi "dorośli" mają samochody - ale to chyba taki znak czasów, tak jak ciągła walka z komórkami dzwoniącymi na lekcjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.03.04, 09:10 a co się dzieje na osiedlach? Ustronie - samochody wjeżdżają gdzie chcą: nawet parkują na placach zabaw dla dzieci. Już nie można być pewnym, że dziecko bawi się bezpiecznie na placu. Poza tym samochody są parkowane nawet w miejscach do których na pozór dojazd jest bardzo utrudniony i często nawet zastanawia mnie jak ktoś tu wjechał, bo żeby to zrobić trzeba się trochę nagłowić. Jeśli idzie się wolno po chodniku z dzieckiem to taki delikwent w samochodzie zaraz bezczelnie trąbi i jeszcze obrzuca wyzwiskami- mimo że to on nie ma prawa tam być - czy znaki zakazu stały sie niewidzialne? Poza tym trudno jest przejść na wąskim chodniku gdzie samochód zaparkowano zajmując całą szerokość. Chodniki na Ustroniu stały się ulicami, a sądzę że na Ustroniu akurat miejsc do parkowania nie brakuje, ale oczywiście nie można przejść paru metrów z parkingu do klatki, no i poza tym trzeba się pochwalić samochodem przed sąsiadami (słoma z bucików wystaje...) RATUNKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADOMianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 16:33 Proszę nie krytykować szanownej GW, bo się zdenerwuje i usunie niewygodny wątek. Wczoraj usunęła 3 wątki niewygodne dla Gazety: krytykujące jakość i wiarygodność newsów, pracę dziennikarki oraz usuwanie niewygodnych wątków (cenzura). A dziś takich wątków jest kilka. Nakręca się niepotrzebnie spirala, zamiast rzeczowej dyskusji. Gazeto! popraw się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADOMianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 17:42 Rozjeżdzony trawnik przy sklepie spożywczym na ul. Warszawskiej, naprzeciw Automobiklubu, dawnej Garbarnia, kiedyś Polmozbyt przy ul. Rybnej. Często stoi tam samochód dostawczy na chodniku, za słupkiem przystanku, ale wjechać musi po trawniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.internet.radom.pl 25.03.04, 18:19 W Warszawie walczą w taki to sposób z nieprawidłowo parkującymi samochodami: garść dobrej karmy dla ptaków na maskę lub dach i kierowca po dziesięciu minutach, ma lakiernika na głowie. Może by u nas to wprowadzić? Akcja gołębnik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernie Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 20:06 info.onet.pl/891982,11,item.html W Warszawie potrafią, kiedy u nas ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.visp.energis.pl 25.03.04, 22:32 Człowieku, co Ty bredzisz !!!! To moze od razu kwasem solnym albo zastrzelić kierowce ? Namaiwasz do przestępstwa - art. 288 kk, pogratulować "pomysłu". Pamietaj, że to, co życzysz innym, moze i Ciebie spotakać (czego nie życzę). Dojdziesz do tego,że za wyrzucenie papierka na chodnik "zalecisz" obcięcie ręki ( a co najmniej złamanie) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.internet.radom.pl 26.03.04, 07:55 "...To moze od razu kwasem solnym albo zastrzelić kierowce ? ... " hym dobry pomysł dzięki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rejf1 Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc 26.03.04, 08:23 Popieram PITAGORA w kwestii blokad na koła lub nawet holowania nieprawidłowo zaparkowanych pojazdów. A możeby tak załozyć faktycznei firmę "świadczącą tego typu usługi dla ludności" ;-) Na brak zajęcia raczej bysmy nie narzekali. Ale zaraz ktoś by się obudził - nie dopuszczalne by było, abyśmy odebrali "pracę" naszym "straszakom mniejskim". Ciekawe jak naprawdę wygląda możliwość założenia takiej firmy, żeby było zgodnie z przepisami. A wogóle to sam pamiętam, jak kilka lat temu jeździli straszacy po mieście i zakąłdali blokady na koła - czemu przestali ?????? A zupełnie "POWALA MNIE NA KOLANA" kompetencja i wkład pracy Radomskich redaktorów Gazety (bardzo) Wybiórczej. Czy oni czasem wogóle zaglądają na to forum ? Gdzie jest Admin ? Forumowicze sobie - a GW sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.04, 13:01 Osiedle Południe to kopalnia pieniędzy. Samochody stoją na trawnikach, jeżdżą po chodnikach jak chcą, cząsto śmieciarki jeżdża po trawniku i chodniku między blokami Parysa 3 i 5. Kasandry 5 zakaz ruchu, a tam pełno samochodów (chodnik) Heleńska 1, Kasandry 1 i 2 (samochody parkują na chodniku przy znaku zakazu). Straż Miejską to nie obchodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 17:24 Nic się nie zmieniło i nikt się tym nie interesuje. Samochody w dalszym ciągu parkują na ul. Wernera, trawniki przed Bazą dawnej Kolumną Transportu Sanitarnego oraz obok przed siedzibą Spółki Wodnej. Nie wierzę, że nie widzi tego Straż Miejska - dziś przecież czwartek, dzień targowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LENUX Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.04.04, 16:21 Na Żółkiewskiego w zatokach ułatwiających wjazd na osiedle (na wysokości marketu Hypernova i NOMI) parkują TIR-y. Chłopy chcą sobie coś kupić i nie będą szukały parkingu. A że blokują wjazd , co z tego. Kogo to obchodzi. Na pewno nie straż miejską i policję która w tym miejscu łapie groźnych przestępców przechodniów, a zupełnie nie widzi tych TIR-ów. Zupełna ślepota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.04, 20:06 Samochody parkują na trawniku przed bursą na ul. Limanowskiego. Jest kilka firm, m.in. reklamowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.04.04, 15:16 "Kaziki" znowu niszczyły przyszkolne trawniki. -A straż miejska sobie śpi i mleko jej się śni,a dzieci i starsza brać chciałyby mleko chlać...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 17:29 Mój znajomy, będąc w Radomiu nie mógł zrozumieć, że można parkować samochody na trawniku - podwórko przy ul Kellez-Krauza, naprzeciw parkingu piętrowego. Staraż Miejska i Ochrona Środowiska tego nie widzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RSK "RONDO" Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 19:35 Właśnie nowopowstałe Stowarzyszenie Kierowcow "RONDO" miedzy innymi w programie ma zajecie sie równiez miejscami do parkowania oraz problemami z tym zwiazanymi. Ewidentne przyklady lamania przepisow ruchu drogowego w przypadku parkowania bedziemy umieszczas na naszes stronie www.rskrondo.abc.pl (w budowie), a takze inicjowac proby rozwiazania ww problemow kierujac odpowiendnie pisma do odpowiednich instytucji. Najwyzszy czas zrobic pozadek z organizacja parkowania na terenie naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erneścik Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 13.05.04, 20:21 Systematycznie codziennie parkowane są samochody na trawniku przed Przychodnią Zdrowia Psychicznego i zakładem szklarskim. A miastu brakuje kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 17:55 Opisane w tym wątku parkowanie samochodów na trawniku obok przystanku na ul. Czarnoleskiej naprzeciw ul. Urszulki już się skończyło. Wbetonowano tam "sznur" biało-czerwonych słupków. Czy nie lepiej byłoby na kierowcach tam parkujących zarabiać (zbierać mandaty), niż do nich dokładać (budowa płotku). Nie wygląda to ładnie, ale coś trzeba było zrobić z niszczeniem trawników. Brawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bibis5 Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc 24.05.04, 08:02 24 maqja godz. 6.45. Pod Publiczną Szkołą Podstawową na ul. Wierzbickiej, naprzeciw Leclerka stoi autobus, który dzieci ma zawieść na wycieczkę, a może na zieloną szkołę. Obok trawniki zastawione są samochodami oswobowymi, pewnie rodziców, którzy odprowadzili swoje pociechy. Tam także parkują samochody rodzice, gdy odbierają swoje pociechy ze szkoły. Może to kolejna lekcja dla dzieci nt. ekologii pt. Jak niszczyć przyrodę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serniksa Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: 195.116.189.* 24.05.04, 08:39 A czy są tam (jak i wszędzie indziej) miejsca parkingowe z prawdziwego zdarzenia, w wystarczającej ilości tak by kierowca mógł tam normalnie zaparkować samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 16:15 Nigdzie nie ma tyle miejsc parkingowych ile byśmy sobie życzyli. To nie oznacza, że możemy parkować gdzie nam się podoba i najczęściej na trawnikach. Tłumaczenie, że nie ma trawnika jest dla naiwnych, bo najczęściej był trawnik tylko został zniszczony przez zmotoryzowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Południowiec Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 16:18 Samochody są parkowane na trawniku przed sklepem "Klaudia" przy ul Sycyńskiej 39, chociaż obok jest parking. Całą sobotę stał tam czrny Ford Transit. Nikt się tym nie zainteresował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 16:22 Ten trawnik został skopany i posiano trawę, ale dziś rano (26.05.2004 r.) jakiś BARAN przejechał dwa razy lub dwóch BARANÓW w jedną stronę. Chyba klient sklepu spożywczego. Czy cokolwiek tam się utrzyma ? Trzeba zrobić bariery, ale kto to zrobi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.bron1926.prv.p Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: 80.249.4.* 25.05.04, 15:36 Wszystko o radomskim sporcie www.bron1926.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 15:46 Czy o radomskim sporcie na trawnikach, między stojącymi samochodami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 04.06.04, 19:46 Handlujący krzewami i sadzonkami warzyw parkują swoje samochody w cieniu pod płotem Mazowieckiego Wojewódzkiego Ośrodka Medycyny Pracy (od strony rzeczki) przy ul. Rodziny Winczewskich 5. Był tam kiedyś piękny trawnik. Oczywiście nie da się przejść zastawionym chodniku i zajętej zatoce parkingowej. Staż Miejska tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 04.06.04, 19:50 Samochody są parkowane na ul. Okulickiego 34-40 wzdłuż Schroniska Młodzieżowego. W Radomiu bezkarnie mozna parkować samochody na trawniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:52 A może tym wątkiem zajmie się gazeta i pokaże straży miejskiej, gdzie można zarobić trochę pieniędzy. Dlaczego strażnicy wogóle nie zwracają uwagi na parkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADOMianin Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 16:53 Tym wątkiem jak i innymi ani GW, ani Straż Miejska się nie zajmie. Radom niestety musi czymś w Polsce zasłynąć. Już się mówi, że w Radomiu samochód można zostawić na środku trawnika i żadna władza się nim nie zainteresuje (Straż Miejska, Policja). Oczywiście nie może to być trawnik w centrum miasta, tylko na osiedlach. Obsrerwuję niektóre samochody, stoją na trawniku przez kilka godzin, przejeżdżające "radiowozy" ich nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 24.06.04, 21:31 Bo strażnicy zajmują się jajkami ... oczywiście w koszykach u staruszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaM Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 04.09.04, 19:14 I dalej tam parkują, nic się nie zmieniło, a są zmiany stoją inne marki samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: 80.249.4.* 15.06.04, 07:42 www.bron1926.prv.pl ZAPRASZAMY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Południowiec Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.udn.pl 20.06.04, 21:55 Na ul. Wierzbickiej, naprzeciw sklepu Lewiatan, na trawniku zawsze parkuje ciężarówka z lawetą na pace do przewożenia samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Re: Straż miejska nie widzi samochodów parkowanyc IP: *.internet.radom.pl 24.06.04, 22:05 Na e-mail mogę wysłać ciekawe naklejki które bardzo ciężko oderwać ;-) z napisem: "Jestem burakiem parkuję na trawniku". Wystarczy je wydrukować na papierze samoprzylepnym tym rwącym się przy odklejaniu ( broń Boże nie na folii) dodatkowo naciąć w kilkunastu miejscach i ... naklejać. Odpowiedz Link Zgłoś