ascanio 24.07.10, 15:19 Wikiński za gęsto się tłumaczysz, podniosłeś rękę podczas głosowania to miej odwagę się przyznać. A i nie słuchaj radnego Karasia, to zły doradca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radomianin Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.10, 15:39 Przyglądałem się temu i niestety, jak popieram Jakuba Kluzińskiego, tak musze powiedzieć, że dziś się skompromitował. To była akcja populistyczna w stylu spindoktorów PiS-u, a nie wykształconego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHEHE Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 15:42 Szkoda ze Gazeta w Radomiu nie napisała że po jednej stronie byli działacze PiS i SLD.W Radomiu od dziś mamy już oficjalnie koalicje PiS i SLD.Brawo radny Jakub Kluziński!Jedyny co jeszcze walczy o Radom jeszcze.Nie jest radnym tylko dla tych 2000 diety.Brawo panie Radny oby tak dalej!Strach widać w oczach działaczy PiS i SLD w Radomiu strach przed zmianami w Radomiu i lepsza wizją Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHEHE Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 15:43 A Wikiński głosował za likwidacją województwa.Mógłby chociaż przeprosić Radomian ale jemu to nie przejdzie przez gardło.A ta koalicja PiS z SLD w Radomiu to nie nowość w naszym mieście.Ciekawe co na to prezes PiS Jarosław Kaczyński i przewodniczący SLD Grzegorz Napieralski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychol Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: 178.56.60.* 24.07.10, 16:08 Idź do psychiatry koleżko, tyle wpisów i tylko jeden koleś to pisze. A co do Kluzińskiego, opozycja posypała się w Radzie Miasta. Kluziński kosztem Wikińskiego robi się na pseudogwiazdę na prezydenta miasta. Będę pierwszym, drugiem i tysięcznym który powie nie dla tego Pana z Warszawy. Co on zrobił dla Radomia? Nic, tylko się wymądrza. Jedyny co walczy o Radom? Dobre sobie. Do roboty leniu! A tak poważnie, nudzisz mnie już panie Jakubie. Ale wierne panie dziennikarki z GW, Mój Radom i RDC robią panu darmową kampanię. Całe szczęście, że to niszowe ośrodki opinii publicznej, upss przepraszam, napisałem ośrodki, raczej tuby propagandowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kranik007 Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 16:37 Gość portalu: Psychol napisał(a): > Będę pierwszym, drugiem i tysięcznym który powie > nie dla tego Pana z Warszawy. Jeżeli na człowieka, który pracuje w Warszawie, ale pochodzi, wiele lat mieszkał i żył w RADOMIU mówisz, że to "Pan z Warszawy" to sorry. Jeśli w październiku wyjeżdżam na studia do Warszawy to nie będę już radomianinem? Mimo że lubię to miasto i chcę coś dla niego robić? >Co on zrobił dla Radomia? Nic, tylko się wymądrza. Ktoś kto jest inteligentny, wykształcony, posiada własne zdanie i prezentuje je to się wymądrza? A co zrobili inni włodarze naszego miasta? Jakub Kluziński ma chociaż pomysł co zrobić w Radomiu, aby nam wszystkim żyło, pracowało, mieszkało i edukowało się lepiej. > Do roboty leniu! Dla Ciebie leniem jest osoba, która pracuje zawodowo, prowadzi dwa stowarzyszenia, jest radnym, ma rodzinę? Chętnie poznam Twój przykład człowieka pracowitego. Dla mnie jest nim Jakub Kluziński. Co do happeningu - najważniejsze jest to, że została poruszona bardzo ważna sprawa. Podział administracyjny Polski jest do zmiany. I to jak najszybszej! Obecny podział powoduje nierównomierny rozwój Polski. Straci na tym zarówno cały kraj, ale głównie ośrodki pominięte w strategii rozwoju regionalnego, która dyskryminuje duże miasta niewojewódzkie - Radom, Częstochowę, Bielsko-Białą, Słupsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.10, 17:13 Dla mnie Kranik ma racje. To osoba która wie co jest tutaj potrzebne i nie jest to "pan z Warszawy". Osoba inteligentna, kontaktowa i przyjaźnie nastawiona do ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.10, 18:59 Wiki podobno od lata działa w sprawie wydzielenia W-wy z województwa, zatem niech przedstawi choć jedną interpelację na ten temat. Po drugie skoro Kluzon jest "panem z W-wy" to kim jest Wiki? Przecież on też większość czasu siedzi na Wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asddsa Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.10, 22:48 czyli wiki jest wiesniakiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychol Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.centertel.pl 25.07.10, 13:18 Wiesz co kranik, najbardziej irytuje mnie to, że Kluziński ( ten, według Ciebie pracowity gość ) przypomniał sobie o 12. rocznicy likwidacji wojewdztwa radomskiego. Ot tak, w roku wyborczym, na jesieni mamy wybory samorządowe. Gdyby tak bardzo mu tym zależało, to zebrałby wszystkich znaczących i wspólnie powalczyli o radomskie województwo, bo nam się należy. Tylko boję się jednego, skąd ludzie, którzy odpowiedzialnie podejmą to dzieło. Tylko nie pisz mi, że są to oszołomy z Bractwa Rowerowego ( czytaj przybudówki politycznej Kluzińskiego ). Jedyną alternatywą dla tego miasta są tacy ludzie jak Marek Wikiński, czy Andrzej Kosztowniak - obecny prezydent miasta. Najgorsze jest to, że osoby z zewnątrz bardziej doceniają Radom, niż jego mieszkańcy. Mówią tu o ludziach promowanych jedynie przez Gazetę Wybiórczą, czy Mój Radom, która za wszelką cenę stara się okazywać "obiektywność". Więc nie pisz mi tu kranik, że całym lekiem na to zło jest osoba Kubusia. Bo nie ma żadnej legityamcji moralnej, aby mnie przekonać, abym na niego głosował. Bo wciąż pytam, co zrobił dla tego miasta. Miał szansę coś zrobić, będąc wiceprezydentem, ale nie skorzystał z propozucji PiS. Miał większe ambicje, ale stracił swoją szansę. Będąc radnym, też nic nie zrobił, tylko procesował się z prezesm Rewitalizacji. ( choć sam nie pochwalam sposobu ratowania Miasta Kazimierzowksiego przez niego ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:07 Ponieważ nie jestem psychol, tylko normalny, to sprostuję stek kłamstw: Gość portalu: Psychol napisał(a): > Wiesz co kranik, najbardziej irytuje mnie to, że Kluziński ( ten, według Ciebie pracowity gość ) przypomniał sobie o 12. rocznicy likwidacji wojewdztwa radomskiego. Nie irytowałoby Cię to psycholu, gdybyś albo nie kłamał bezczelnie, albo znał prawdę. A prawda jest taka, że Stowarzyszenie Kocham Radom zmianę rangi Radomia od początku stawia jako najważniejszą kwestię. Jak nie widziałeś, to zajrzyj - Sprawy Najważniejsze: www.kochamradom.pl/stowarzyszenie.php#sprawy Po drugie, zobacz Postulaty do parlamentarzystów obecnej kadencji: kluzinski.blox.pl/2007/11/Postulaty-do-parlamentarzystow- Ziemi-Radomskiej.html Po trzecie, czy przypominasz sobie poprzedni happening na deptaku w 10. rocznicę utraty statusu województwa? Nie? To zajrzyj tu (i do linków do relacji prasowych z tego wydarzenia): kluzinski.blox.pl/2008/07/Radom-byl-i-bedzie-wojewodzki.html Starczy? Więc nie kłam, proszę. > Jedyną alternatywą dla tego miasta są tacy ludzie jak Marek Wikiński, czy Andrzej Kosztowniak - obecny prezydent miasta. Tak, koalicję PIS-SLD zobaczyliśmy w pełnej krasie wczoraj na deptaku. Jest to dla mnie jak radomianina żałosne. AWS, protoplasta PISu i PO, zlikwidował województwo radomskie. SLD przez parę lat rządził w kraju i w Radomiu. Efekt? Zabrane przez Millera pieniądze na linię kolejową z Radomia do Łodzi. Teraz rządzi PIS, a niedawno miał Prezydenta i Premiera. I co? Lotnisko pod Kielcami, Program Polski Wschodniej dla Kielc, S12 dla Kielc, uniwersytet, lotnisko, szpitale. Za takich polityków serdecznie dziękuję, radomianie mam nadzieję też. > Więc nie pisz mi tu kranik, że całym lekiem na to zło jest osoba Kubusia. Przechodziłeś z nim na ty? > Bo nie ma żadnej legityamcji moralnej, aby mnie przekonać, abym na niego głosował. Bo wciąż pytam, co zrobił dla tego miasta. Rozejrzyj się, jeśli nie widzisz, i nie kłam. > Miał szansę coś zrobić, będąc wiceprezydentem, ale nie skorzystał z propozucji PiS. O! A to mi nowina! Pierwsze słyszę! Możesz powiedzieć coś więcej? To bardzo ciekawe! Dziennikarze będą mieli news! > Miał większe ambicje, ale stracił swoją szansę. Będąc radnym, też nic nie zrobił, tylko procesował się z prezesm Rewitalizacji. Ile kłamstw można napisać w jednym krótkim tekście? Czy Ty faktycznie w to wierzysz, czy cynicznie kłamiesz? Chyba nie było Cię w Radomiu długo, bo jakbyś był, to byś zauważył, że to Mróz (zapewne za inspiracją, a na pewne za cichym poparciem) Kosztowniaka próbował skazać Kluzińskiego. Ciągał go 2 lata po sądach, narażając na wielotysięczne koszty spółkę miejską. Teraz jak słyszałem dalej nie odpuszcza i chce składać kasację. Psycholu, już dawno niczyj nick nie oddawał tak trafnie osoby autora. Zamilknij więc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.10, 16:27 Kluziński do pieniacz i tani propagandzista który bierze dużą kasę za pracę w komisjach i na nie nie przyjeżdza!!!! Ale w innych a właściewie we wszystkich sprawach jest najmądrzejszy. Prawda jest jednak taka że zna się na wszystkim i niczym a politykiem jest gorzej niż miernym gdyby było inaczej na jego happening przyszło by więcej niż 15 osób. Mam nadzieję że będzie startował na prwzydenta Radomia i wtedy zobaczycie jakie dostanie poparcie. Może 1500 głosów to wszystko on o tym doskonale wie i dlatego robi wszystko aby oczerniać takich ludzi jak Wikiński. Taki chłopczyk jak Kluziński Wikińskiemu może wozić koszule do prasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: 109.243.90.* 24.07.10, 15:56 To nie była kompromitacja to było "macierewiczowskie dno" najgorsze co można było zrobic!!! Żeby walczyć o województwo to potrzebna jest jedność polityków w tym temacie a nie kłótniia którą radny wywołuje. DNO!!!!DNO!!!!DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 24.07.10, 16:30 Ale Karaś z Wikińskim ośmieszyli Kluzińskiego!Buahahahahaha! Wyglądało to jak manifestacja SLD!A ten młody radomianin stara się ratować sytuację i jako wielonikowiec wychwala Kocham Radom i Kluzińskiego.Ilu ich było to widać było na placu.Ja mam większą rodzinę w domu buhahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan inny Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.10, 16:31 Nie napisali również że ze strony KR było 7 członków na siłę ściągniętych z wakacji. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 24.07.10, 16:36 Oni napiszą na swojej stronie że przyszło kilakdziesiąt osób.Bez skrupułów wliczą w to i SLD i PIS.Ależ się ośmieszyli!Nie ma Kocham Radom w Radomiu!Buahahahaha!Szkoda tylko że wyborcza wygładziła temat!Ale zawsze wspierali Kluzińskiego.W końcu ilu tych z Kocham Radom było 6 czy 7 bo to wieeeeeelka różnica?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawydospodu Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 16:39 A przepraszam bardzo czy niejaki pan Ascanio to pił brudzia z Panami Wikińskim i Karasiem?Czy tylko im buty pastował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 17:03 Jak na kilkuset działaczy SLD w Radomiu było tylko ponad 30-stu pod urzędem.Co to za liczba?Jakub Kluziński robi bardzo wiele dobrego dla Radomia i Radomianie to widzą.Cały szum wokół tej inicjatywy świadczy bardzo źle o radomskiej klasie politycznej i o radomskich politykach partyjnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.10, 17:09 Kolesie z LSD najwyraźniej pomylili imprezy. To była impreza na temat wspólnej walki o województwo, a oni przyszli nap...ć w Kluzińskiego. Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 17:28 Proszę nie pisać kłamstw. Nikt z SLD nie przyszedł nikogo nap...ć! Sposób w jaki organizatorzy imprezy przyjęli gości to skandal. Głupawe docinki, gwizdki, próby zasłaniania flag, brak powagi. Nie wiem czemu parę osób od nas czuło smród piwa ze strony dwóch uczestników z KR. Żenada i dziecinada. 2). Z SLD przybyło 30 osób, bo do tylu zwróciliśmy się o udział w happeningu. Nie widzieliśmy potrzeby nakręcania koniunktury radnemu, który pod pozorami walki o woewództwo zamierza promować siebie dyskredytując innych. Jeżeli pisze pan o małej delegacji to proszę podać czy 6 osób z Kocham Radom to w takim razie tłum? Naszą siłę pokazaliśmy 1 Maja, kiedy w pochodzie wzięło udział (spontanicznie) 700 osób. Na żadnych uroczystościach w mieście nikomu nie udało się nawet zbliżyć do tej liczby. 3). Kolesie z LSD? Fajne. Nawet mi się podoba. :-) 4). A może tak "odważni" kolesie z KR (nie mylić z Krakowem!) zaczną pisać pod nazwiskami? Przecież jest was tylu, że i tak wiadomo, kto pisze... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 18:24 Tak ogólnie to po co tam było to SLD? Dla draki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.10, 19:26 No jak to po co? SLD i Wikiński przyszli się tłumaczyć, dlaczego głosowali za likwidacją województwa radomskiego. Wikiński tłumaczył się chyba z 15 minut, czytał z kartki. W sumie to każdy ma prawo do błędu, tylko trzeba się do tego przyznać i przeprosić, a nie udawać świętoszka i obrońcę Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koshoolka Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.10, 18:59 > 4). A może tak "odważni" kolesie z KR (nie mylić z Krakowem!) zaczną > pisać pod nazwiskami? Przecież jest was tylu, że i tak wiadomo, kto > pisze... Pozdro! kto oprócz Pana z SLD pisze pod nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:58 Panie radny Karaś co pan wypisuje tu na forum?Chce pan mieć opinie radomskiego Palikota?Jesteście w podobnym wieku i tylko tyle na razie Was łączy! Kto z SLD czuł smród piwa ze strony 2 uczestników z KR?Proszę podać nazwiska?Czemu Pan będąc uczestnikiem tego happeningu nie powiadomił słusznych organów : Policji czy Straży Miejskiej.Nie zna Pan numeru telefonu do tych instytucji?Jako radny powinien pan podjąć interwencje.W końcu uchodzi Pan na swoim blogu od specjalisty ds. Straży Miejskiej w Radomiu.Teraz Pana słowa są traktowane jako bezczelna insynuacja.Rzuca Pan hasła w stylu Palikota , żeby tylko oszczerstwa i smród pozostał tu na forum. A o jakich Pan docinkach mówi.Stałam z boku wraz z siostrą i nic takiego nie zaobserwowałam.Nie podobają się Panu transparenty uczestników Pana sprawa.Wielu Radomian też Waszych transparentów nie zrozumiało.Co to jest to FMS?Wielu Radomian myślało że to Fabryka Samochodów Mechanicznych. Moi znajomi także nic takiego nie widzieli nic takiego o czym Pan pisze.Na przyszłość zalecam Panie radny ostrożność , zbliża się kampania nie ma Pan sukcesów jako radny ze Śródmieścia w ocenie wielu Radomian się Pan jako radny nie sprawdza.W przeciwieństwie do Pana Kluzińskiego nie jest Pan człowiekiem wiarygodnym ( to moja prywatna ocena mam jako Radomianka do niej prawo ) on mógł zachować się jak człowiek z klasą przez 4 lata w Radzie Miejskiej walcząc o radomskie sprawy.Za co wielu Radomian jest mu wdzięcznych.Nie słyszałem aby Pan napisał ponad 200 interpelacji jako radny Rady Miejskiej w naszym kocham mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TKM Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 17:29 Zgadza się działacze SLD pomylili i imprezy i czasy im się pomyliły.Inicjatywa miała mieć charakter pokojowy po co ta cała napinka ze strony SLD.Słyszał ktoś coś o tym , aby SLD przez 12 lat mówiło coś na temat województwa radomskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
red.revolution Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 17:34 A co tu na forum robi niejaki Podgórski?Podolski się znudził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:49 A kto to jest Podgórski? A kto to jest Podolski? Odpowiedz Link Zgłoś
red.revolution Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 17:36 Czasy to się tobie TKM pomyliły.Czasy tej nic nie znaczącej kanapy właśnie się skonczyły.Koniec Kocham Radom i melda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.chello.pl 24.07.10, 18:34 Wyrazy szacunku JDK za podjęcie tematu. Zamieszanie jakie obserwuję, a które pojawiło się na GW oraz forum świadczy o tym, że inicjatywa spotkała się z dużym odzewem. A skoro aktywny udział wzięli w niej (tu wstawić odpowiednie nazwiska) jak równiez fakt, że osoby wspierające je wygenerowały taką ilość wpisów na forum - albo mi się zdaje, albo świadczy to o ich obawach ? Czy się mylę ? Pzdrv dla tych z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 24.07.10, 19:33 Strasznie duży odzew!wpisy wielonikowca Młodego Radomianina i ze dwóch jego kumpli to wielki odzew.A reszta to ośmieszająca pajacowate zachowania Kochających Lewica,która pokazuje prawdziwe oblicze Jakubka "Nekrologa" Kluzińskiego.Niom niom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.chello.pl 24.07.10, 20:19 Jak na Radom - to bardzo duży. A fakt, że zaangażowanych w sprawę jest tyle Waszych 'lokalnych' nazwisk - świadczy o czymś. Obecność Pana, który miał '9cio miesięczny staż' - nadaje zdarzeniu rangi. Mówiąc szczerze to miałem dobry ubaw z tych 9 miesięcy... i jego "co by było gdyby". Wypowiadam się, bo akurat na temat rangi woj. radomskiego dyskutuje tu (min. z JDK) od 1999 roku... Zastanawiam się jaki potencjał i zaplecze miał w 1998 Mariusz Olszewski... bo on nie gadał, tylko walczył. I efekty jego walki widać dziś w Kielcach. Jak pisałem niegdyś - to Wasza, radomska sprawa. Ja reprezentuję pogląd 80 km na południe. Odpowiedz Link Zgłoś
basia-sosz Krótki happening w rocznicę likwidacji województwa 24.07.10, 18:36 Co przez prawie cztery lata zrobił Pan Kluziński dla Radomia, czy przez 4 lata nie wiedział gdzie jest radnym, a dopiero teraz olśniło go, że Radom nie jest już miastem wojewódzkim,bo żyjąc na wysokim poziomie w W-wie można o tym zapomnieć,a do Radomia przyjeżdżać tylko na tego rodzaju "wygłupy" jak dzisiaj.Przecież od razu widać jaki poziom zaprezentuje Pan Kluziński w walce o fotel Prezydenta Radomia ze strony całego Kocham Radom ( w tym przede wszystkim siebie).SLD pokazało dzisiaj,że nie boi się pseudokonkurentów,a Marek Wikiński jest jedynym politykiem w Radomiu godnym fotela Prezydenta Miasta Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 20:00 Pan Wikiński to chyba nie będzie kandydował na Prezydenta Radomia.Po tym jak czytał dziś z kartki Radomianie chyba by nie byli dumni z takiego Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 20:10 ,, Przybyli też przedstawiciele PiS w osobach posła Krzysztofa Sońty i Dariusza Wójcika, - cytat z blogu radnego Karasia.Szkoda , że Pan radny nie napisze obiektywnie , że zarówno panowie Wójcik jak i Sońta byli po tej samej stronie co ludzie SLD na dzisiejszym happeningu.Razem ramię w ramię chcieli mówić wspólnie swoje racje. Poseł Sońta nawet miał samozwańcze wystąpienie cóż idzie kampania poseł nie ma sukcesów.Jako trzeci przemawiał po radnym Kluzińskim i pośle Wikińskim.Szans na II kadencję pan Sońta nie ma raczej , do PO go nie wezmę bo to trochę inny krąg kulturowy niż partia PiS więc poseł wykorzystuje okazje do lansowania się.Stojąc daleko widziałam jak poseł się popisywał swoimi wizjami województwa radomskiego.To było po prostu żałosne... Koalicja PiS-SLD w Radomiu to już fakt mając 15 radnych na 27 w Radomiu Panowie możecie wziąść wreszcie ODPOWIEDZIALNOŚĆ za RADOM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz --> Pytanie do radnego Karasia IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.10, 20:31 Pytanie do radnego Karasia: Po co się tak napinasz skoro to nic nie znacząca 6 osoba grupa osób. Do dziś popełniłeś kilka wpisów na blogu oraz kilkadziesiąt wpisów na forum gazety, oczywiście pod różnymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObywatelGC Re: --> Pytanie do radnego Karasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 20:41 Radny Karaś przeżywa od 3 dni ten happening jakby wygrał milion w totolotka , czego mu życzę wtedy odpuści sobie wreszcie bycie radnym w Radomiu , wielu Radomian by odetchnęło na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: --> Pytanie do radnego Karasia 24.07.10, 21:10 Rozumiem frustrację, sam bym się na waszym miejscu załamał. Zapytam - przepraszam, czy my jesteśmy może na ty? Na forum rzeczywiście trochę ostatnio popisuję, ale proszę mnie nie przeceniać. Mam swój blog czytany przez 8 - 10 tysięcy osób w tygodniu i to mnie satsyfakcjonuje. Nicków specjalnie nie zmieniam, nie to co wasz rekrodzista o nicku Młody Radomianin. Chyba chłopak ma już odciski od stukania na klawiaturze... Pisać w SLD też ma kto. Co do KR - obiecuję, że to już koniec promocji i więcej nie będę was reklamował. I tak powinienem otrzymać piwo, że zrobiłem wam trochę rozgłosu... Szkoda tylko, że nie piszecie pod nazwiskami, ale skoro jest was sześciu? Biorąc pod uwagę liczbę wpisów z KR widać, że nicki zmieniacie jak rękawiczki. A tak poważnie - gdyby Kuba Kluziński przeprosił Marka Wikińskiego dałbym spokój. Wiecie co przeżył jego syn czytając nekrolog z nazwiskiem taty? Gdybyście mieli trochę oleju w głowach to byście się najpierw zastanowili. Stąd nasza reakcja... Ale wy wciąż uważacie, że nic się nie stało... Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewódz... 24.07.10, 20:52 Happening bardzo dobry. Jeśli chodzi o działaczy SLD, to rozumiem, że są zdyscyplinowaną grupą polityczną i stawią się na rozkaz tam gdzie trzeba. Niestety SLD wypaczyło imprezę, bo nagle impreza stała się manifestacją lewicy. Zarzut, że radny Kluziński robi happening by zbić kapitał na temacie walki o woj. radomskie jest chybiony. Radny Kluziński i nie tylko od lat mówią o potrzebie przywrócenia Radomiowi rangi miasta wojewódzkiego. Wystarczy poszukać w necie licznych stanowisk Jkauba Kluzińskiego prezentowanych podczas różnych debat, spotkań na przestrzeni 2006-2010r. Jeżeli już ktoś chciał na tym zbijać kapitał polityczny to byli nimi swego czasu członkowie Wspólnoty Samorządowej (dzisiaj PIS) o nazwiskach: Fałek; Rejczak; Sońta. Poseł Wikiński przyznał się, że w dniu głosowania nie był jeszcze doświadczonym parlamentarzystą. Jest to jakiś argument, ale ten argument nie zwalnia posła Wikińskiego od odpowiedzialności za głosowanie przeciwko Radomiowi. Szokuje mnie bardzo niska frekwencja na happeningu. Zaczynam odnosić wrażenie, że radomianom nie zależy odzyskaniu statusu miasta wojewódzkiego. Na zakończenie. Po co tam przyszły farbowane lisy: Wójcik; Sońta? Oni już mieli swoje 5 minut gdy w Polsce rządzili bracia Kaczyńscy i jakoś nic dla Radomia w temacie statusu wojewódzkiego nie zwojowali. Raz jeden śp. Lech Kaczyński narobił fermentu w mediach mówiąc, że jest za wyłączeniem Warszawy z mazowieckiego, ale nic poza tym więcej nie powiedział, a tymbardziej nie odniósł się do krzywdy Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 21:06 Jeden zbija kapitał polityczny , inny zbija kasę , a inni bąki zbijają.Jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: 94.254.158.* 24.07.10, 21:28 Ciągle piszecie o domniemanej koalicji Pis i SLD. A nie wzięliście pod uwagę, że Kluziński obraził zarówno Pis i SLD i dlatego stali po tej samej stronie barykady? Kluzińskiego wspierała jego młodzieżowa elita i pijani państwo gwiżdżący na gwizdkach. Pan Kubuś nie ma w ogóle taktu i oleju w głowie. Niech sam sobie zrobi nekrolog, a następnie niech przeczytają go jego rodzice czy dzieci... Jak można tak ranić uczucia innych? I to jeszcze w taki sposób?! Bezczelność i chamstwo, to główne cechy reprezentujące Kluzińskiego. Chciał zrobić z siebie gwiazdę kosztem Pana Marka, a zamiast być na podium, popełnił polityczne samobójstwo i spadł na samo dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.chello.pl 24.07.10, 21:36 SONO: >> Szokuje mnie bardzo niska frekwencja na happeningu. Zaczynam >> odnosić wrażenie, że radomianom nie zależy odzyskaniu statusu >> miasta wojewódzkiego. Obawiam się, że niestety tak jest... nikt w RA nie wyciągnął wniosków z minionych 12 lat. Skoro dziś taka jest reakcja (wyłącznie przepychanki kto zyska a kto straci kapitał na okoliczność wyborów) to jak tu się dziwić że w 1998 nie miał kto walczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: 94.230.17.* 27.07.10, 18:22 W 1998roku zamiast walczyć o wspólny region z Kielcami,powiedzieliście nigdy w życiu,z każdym tylko nie z Kielcami,samotny poseł Olszewskiz Kielc wiecej zrobił dla Kielc w tamtym okresie niż stado nieudacznych przedstawicieli elit radomskich dla Radomia.Z całym szacunkiem, macie moi drodzy to coście chcieli,czyli przynależność do mazowieckiego. P.S Pozdrawiam Cię Yahagi,dawno już Cię nie widziałem na forum/dawny drs/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piX23 Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 21:38 Karaś popada w paranoję i boję się o jego zdrowie. Jest strasznie spięty i myślę, że poważnie się obawia o wynik wyborczy swój i Wikińskiego. Kocham Radom, wejdzie jako 3-cia siła do rady, obok PO i PIS. Będzie języczkiem u wagi jak PSL w sejmie. A generalnie typom z SLD nie można wierzyć w żadne słowo. Chcą tylko koryta i nieważne z kim w koalicji. To schyłek tego ugrupowania, a przyszłość przed Kluzonem i KR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 21:52 Martw to się lepiej o siebie i swoje KR. Radny Karaś ma się bardzo dobrze. A co do 3-ciej siły to będzie na pewno SLD, które wybija się nie tylko w mieście, ale i w państwie. "Koryta", jak to nazwałeś, chcą tylko takie osoby jak Kluziński, który przekreślił swoją przyszłość dzisiejszym żenującym wystąpieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 24.07.10, 21:58 Dagmara daj spokój to ten młody radomianin od siedmiu boleści który pisze komiksy science fiction.Trzecia siła a jest ich siedmiu hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObywatelGC Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 21:59 ,, Karaś popada w paranoję i boję się o jego zdrowie. Jest strasznie spięty i myślę, że poważnie się obawia o wynik wyborczy swój i Wikińskiego. Kocham Radom, wejdzie jako 3-cia siła do rady, obok PO i PIS. Będzie języczkiem u wagi jak PSL w sejmie. A generalnie typom z SLD nie można wierzyć w żadne słowo. Chcą tylko koryta i nieważne z kim w koalicji. To schyłek tego ugrupowania, a przyszłość przed Kluzonem i KR." Święte słowa - ten cytat z góry.SLD w Radomiu nie ma szans.Wikiński kandyduje po to aby Radomianom się przypomnieć na wybory w 2011r.Skoro mu tak zależy na Radomiu to dlaczego Wikińśki NIE będzie kandydował na radnego w Radomiu?Może radomscy dziennikarze to wyjaśnią?A swoja droga skoro SLD takie silne a przychodzą na rozkaz w sile 40 osób co to za siła?Jak oni zbiorą 56 kandydatów na radnych w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEYA Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 22:10 SLD nie będzie w następnej Radzie Miejskiej w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 22:14 Nie będzie kandydował na radnego, bo jako prezydent może zrobić o wiele więcej... To naprawdę takie trudne zrozumieć tak prostą i logiczną rzecz? Nie było żadnego rozkazu, bo do inteligentnych ludzi dociera prośba. Rozkazy to w innych partiach Obywatelu GC. Zresztą, po co na takie marne i żenujące wystawienie ściągać więcej niż 40 osób? Tyle w zupełności wystarcza, żeby siłę pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 22:17 Przepraszam, przedstawienie* :) Poprawię się, bo tutaj wszyscy czepiają się literówek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
red.revolution Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 22:18 Antykomuista Kluziński wychwala Edwarda Gierka bo chce powrotu starego podziału administracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEYA Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 22:28 Co do Wikińskiego to jakoś 11 kandydatów będzie na prezydenta Radomia i 10 będzie startować też na radnego w Radomiu albo na radnego sejmiku woj.mazowieckiego a jeden pan poseł Wikiński będzie startował tylko na prezydenta Radomia. Takie bajki tylko w SLD w Radomiu.Wiadomo o co chodzi dieta radnego to tylko 2000 zł a panowie posłowie każdej dziś opcji jak są posłami zawodowymi biorą co miesiąc po 27 tys. złotych ( licząc pensje , diety , koszt utrzymania biura , mieszkania w stolicy i inne dodatki ). Radomianie nie dadzą się nabrać na te teksty w stylu o niekandydowaniu na radnego w Radomiu.Wikiński nie puści fotelu posła.A wie , że w momencie wyboru na radnego traci mandat poselski i taka jest prawda.Szkoda , że w SLD nie ma ludzi honoru co by potrafili to powiedzieć Radomianom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.10, 11:40 Gość portalu: HEYA napisał(a): > Co do Wikińskiego to jakoś 11 kandydatów będzie na prezydenta Radomia > i 10 będzie startować też na radnego w Radomiu albo na radnego (ciach) Witerski, podpisuj sie nazwiskiem. I tak wiemy, ze to ty! Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Krótki happening w rocznicę likwidacji województwa 24.07.10, 23:07 szkoda wielka, że dojechałem na 12:30 dopiero jak już było po fajrancie... dziwi mnie ogromnie dziwaczne i niekompetentne zachowanie całej opozycji do Stowarzyszenia. zamiast rozmawiać i dyskutować na argumenty pełno jest wrogości, wzajemnych oskarżeń i pomówień. w mojej opinii skoro taka koalicja za powrotem Naszego województwa powstała (powstaje) o których czytam w artykule to tylko z korzyścią dla Radomia i jego mieszkańców. Bo tym się reszta od KR różni, że wy odczytujecie to w kontekście 'zagarnięcia działania', 'populizmu' itp. a człowiek o normalnym i zdrowym, dobrym podejściu do działania dla mieszkańców nawet by o tym nie pomyślał. KR to dla mnie jedyna możliwość na ponadpartyjne porozumienia (nie tylko takie chwilowe) w różnych sprawach. Raz lewica powie coś mądrego, raz PO a następnym PiS. I bardzo dobrze, bo na tym inteligencja i wyczucie polega, że trzeba umieć łączyć ze sobą czasem sprzeczne poglądy i ludzi, umieć wznieść się ponad ten syf i zrobić coś dla Radomia bez myślenia o plusach jakie to przyniesie na sondaże, wyniki wyborcze itp. Dalekowzroczność poza kolejne wybory to poważny brak naszej sceny politycznej. potrafili takich ludzi zrobić Prezydentami w innych miastach, krajach. dlatego uważam, że warto widzieć w tym cel i słuszność. i Panie Bohdanie, tak Pan prosi o podpisywanie się imieniem i nazwiskiem, ja się swoich opinii nie wstydzę. ale proszę pamiętać: nie Pan tu ustala zasady. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 23:31 domel_radom napisał: > szkoda wielka, że dojechałem na 12:30 dopiero jak już było po fajrancie... > > dziwi mnie ogromnie dziwaczne i niekompetentne zachowanie całej opozycji do > Stowarzyszenia. > zamiast rozmawiać i dyskutować na argumenty pełno jest wrogości, wzajemnych > oskarżeń i pomówień. > > w mojej opinii skoro taka koalicja za powrotem Naszego województwa powstała > (powstaje) o których czytam w artykule to tylko z korzyścią dla Radomia i jego > mieszkańców. > Bo tym się reszta od KR różni, że wy odczytujecie to w kontekście 'zagarnięcia > działania', 'populizmu' itp. a człowiek o normalnym i zdrowym, dobrym > podejściu do działania dla mieszkańców nawet by o tym nie pomyślał. > > > KR to dla mnie jedyna możliwość na ponadpartyjne porozumienia (nie tylko takie > chwilowe) w różnych sprawach. Raz lewica powie coś mądrego, raz PO a następnym > PiS. I bardzo dobrze, bo na tym inteligencja i wyczucie polega, że trzeba > umieć łączyć ze sobą czasem sprzeczne poglądy i ludzi, umieć wznieść się ponad > ten syf i zrobić coś dla Radomia bez myślenia o plusach jakie to przyniesie na > sondaże, wyniki wyborcze itp. > > Dalekowzroczność poza kolejne wybory to poważny brak naszej sceny politycznej. > potrafili takich ludzi zrobić Prezydentami w innych miastach, krajach. dlatego > uważam, że warto widzieć w tym cel i słuszność. > > > i Panie Bohdanie, tak Pan prosi o podpisywanie się imieniem i nazwiskiem, ja > się swoich opinii nie wstydzę. ale proszę pamiętać: nie Pan tu ustala zasady. > > > pozdrawiam i jeszcze chciałbym dodać: 1.) ogromnie bawi mnie ta reakcja na blogach, forach itp. Z taką jaką teraz spotkałem to już dawno nie widziałem :) 2.) pozdrowienia dla Yahagiego ode mnie. za bezstronność i nieemocjonalne spojrzenie na sytuację - dla mnie potwierdzenie słuszności działania KR i infantylności reszty radomskiej sceny... na szczęście tylko tej politycznej ;) 3.) trochę dziwię się sobie, że zebrało mi się na wypowiadanie bo od politycznego bagna trzymam się z dala i robię swoje, lepiej na tym wyjdę i nikt nie opluje mnie za inicjatywy, mówienie prawdy i pragnienie lepszego jutra. i nadal mogę zostać tym, który da od siebie w zęby temu co jest idiotą, cynikiem i demagogiem. bo w polityce to tak nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 23:41 Witam. Z częścią wpisu się zgadzam, z częścią nie. Ale co do podpisywania - ja nie chcę ustalać żadnych zasad! Proszę tylko "panów odważnych" o równą walkę - ja daję swoje nazwisko. Czego Pan się boi? Czego się boją ludzie z KR? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 23:44 moje imię, nazwisko, wiek i nawet link do profilu na nk jest dostępny po wejściu na gazetową wizytówkę. za swoje słowa i czyny biorę odpowiedzialność zawsze do końca. z czym się Pan zgadza? jestem ciekaw Pana opinii Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 24.07.10, 23:41 domel_radom napisał: > szkoda wielka, że dojechałem na 12:30 dopiero jak już było po fajrancie... > > dziwi mnie ogromnie dziwaczne i niekompetentne zachowanie całej opozycji do > Stowarzyszenia. > zamiast rozmawiać i dyskutować na argumenty pełno jest wrogości, wzajemnych > oskarżeń i pomówień. > > w mojej opinii skoro taka koalicja za powrotem Naszego województwa powstała > (powstaje) o których czytam w artykule to tylko z korzyścią dla Radomia i jego > mieszkańców. > Bo tym się reszta od KR różni, że wy odczytujecie to w kontekście 'zagarnięcia > działania', 'populizmu' itp. a człowiek o normalnym i zdrowym, dobrym > podejściu do działania dla mieszkańców nawet by o tym nie pomyślał. > > > KR to dla mnie jedyna możliwość na ponadpartyjne porozumienia (nie tylko takie > chwilowe) w różnych sprawach. Raz lewica powie coś mądrego, raz PO a następnym > PiS. I bardzo dobrze, bo na tym inteligencja i wyczucie polega, że trzeba > umieć łączyć ze sobą czasem sprzeczne poglądy i ludzi, umieć wznieść się ponad > ten syf i zrobić coś dla Radomia bez myślenia o plusach jakie to przyniesie na > sondaże, wyniki wyborcze itp. > > Dalekowzroczność poza kolejne wybory to poważny brak naszej sceny politycznej. > potrafili takich ludzi zrobić Prezydentami w innych miastach, krajach. dlatego > uważam, że warto widzieć w tym cel i słuszność. > > > i Panie Bohdanie, tak Pan prosi o podpisywanie się imieniem i nazwiskiem, ja > się swoich opinii nie wstydzę. ale proszę pamiętać: nie Pan tu ustala zasady. > > > pozdrawiam i jeszcze chciałbym dodać; 1. bawi mnie mówienie, że dzisiejsza akcja nie miała znaczenia i była śmieszna. liczba wypowiedzi na forach, wpisów w blogach itp. świadczy z goła odmiennie 2. pozdrowienia dla Yahagiego. dla mnie jego wypowiedzi to przykład zdroworozsądkowego myślenia, bez emocji na całość - potwierdza się w jego słowach moja opinia o dobrej decyzji KR na temat akcji i infantylnym zachowaniu reszty radomskiej sceny... na szczęście tylko tej politycznej. 3. dziwię się sam sobie, że się wypowiadam bo staram od bagna polityki trzymać się z daleka i robić swoje. by nikt nie opluwał mnie za moje zaangażowania, włożony trud, czas i pieniądze. a i poprawniej politycznie dać w zęby jakiemuś idiocie, cynikowi i demagogowi jak się nie jest z nią związanym... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczurka1000t Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewódz... 25.07.10, 03:53 Happening pokazał jedno: Stowarzyszenie Kocham Radom składa się z tylu osób ile było na tej imprezie (4), mieszkańcy Radomia nie przyszli, bo stracili zaufanie do Kocham Radom, które pozowało na organizację bezpartyjną, a nią nie jest. Forma nekrologu była tak oburzająca dla ludzi, że p. Kluziński nie zostanie więcej radnym. Kurtyna społecznika Kluzińskiego opadła i ujrzeliśmy tchórzliwe i podłe oblicze. Nie w ten sposób działa się wspólnie na rzecz Radomia p. Kluziński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Las Vegas Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.10, 08:31 Czytam i czytam i ciągle utwierdzam się w przekonaniu że radny Karaś ma całkowitą rację. Karaś był lojalnym partnerem opozycji pomimo że jest bardzo dobrym kolegą Darka Wójcika i z tego co widziałem Ścibora który też tam był. Kluziński nie powinien tak postąpić. W pierwszej kolejności powinien z tą inicjatywą wystąpić do partnerów i ta inicjatywa powinna wyjść od nich wszystkich. Ale widać jakie parcie do władzy ma ten chłopiec więc wcale nie zdziwił mnie jego sposób postępowania. Niektórzy nazywają to po trupach do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewódz... 25.07.10, 10:07 Jeśli stosunki towarzysko-koleżeńskie radnego Karasia z Wójcikiem czy Ściborem są prawdą, to w takim razie potwierdza się moje przekonanie, że opozycja w Radomiu jest zwyczajnie fikcją. Prawdopodobnie mamy do czynienia w mieście ze swoistym układem politycznym, w którym grupa ludzi umawia się co do ról politycznych. Teraz zatem wiadomo dlaczego radny Kluziński był niewygodny. Jako jedyny nagłaśniał rzeczy, o których reszta zapewne wiedziała, ale ze względu na dobre stosunki koleżeńskie przymykała oczy. Być może to jest właśnie klucz, odpowiedź na pytanie; dlaczego w Radomiu tak mało rzeczy sie udaje lub kończy powodzeniem? W Radomiu brakuje twardej opozycji, która patrzyłaby uważnie na ręce władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Las Vegas Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.10, 10:43 Nie masz racji.Czy to źle że radny Karaś ma kolegów z różnej strony politycznej?Albo na odwrót.Czy to źle że radny Wójcik ma kolegów z różnej strony politycznej?Ja uważam że to jest bardzo dobre rozwiązanie, bo jak pokazał Karaś dla dobra miasta można pracować ponad podziałami a jeżeli jeszcze są to znaczy że ta współpraca nie będzie fikcją.Problemem Radomia jest zamordyzm Tuska, bo zapewniam Cię, że chłopaki z PO też znają się z wymienionymi (np. Marszałkiewicz z Witkowskim czy Szprendałowicz ze Ściborem) i tylko strach przed Kopacz i przez Tuskiem nie pozwala im przyłączyć się do wspólnych działań PiS i SLD na rzecz Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 10:48 Sono jaka opozycja?Zobacz co robią ludzie SLD w Radzie Miejskiej głosują jak im PiS karze.Ile razy budżet popierali radni SLD. Nie wierz tym partyjnym politykom w Radomiu głównie z PiS i SLD.W PO też jest wielu takich dla których władza i kasa jest najważniejsza. Im łatwo mówić , chwalić się co robią i pouczać innych!Zarabiają dużo pieniędzy z polityki , posłowie nawet po 27 tys.na miesiąc , radni po 2000 na rękę.Dla nich zwykły Radomianin nic nie znaczy.Pokazali to wczoraj pod urzędem ramię w ramię idąc w stronę członków Kocham Radom.Byłam oburzona zachowaniem tych panów.W Radomiu Niech żyje koalicja PiS z SLD.Czy jest to koalicja STOŁKOWA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 10:52 Ile razy radny Karaś głosował za budżetem jak PiS?Zachowanie Karasia w ostatnich dniach ma przejawy istnej paniki.Po 12 latach bycia radnym ten Pan tak się boi , że na jesieni nie będzie radnym SLD , że stad może jego zachowanie można tłumaczyć.Jak jest takim mocnym politykiem to niech odda 1 na liście innemu działaczowi SLD w Radomiu na śródmieściu albo jakiejś działaczce , chyba że w Radomiu nie wiedzą w siedzibie SLD co to są parytety? W takim okręgu nr.4 jedynką będzie pani Sokołowska , ale radny Karaś wie , że tam SLD nie ma żadnych szans na mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.bolek.donosi Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 25.07.10, 10:57 To co napisał Las Palmas hehe to sama prawda. Ludzie PO to tchórze. Nie mają jaj żeby przeciwstawić się polityce Tuska polegającej na karaniu wszystkich miast i gmin w których wygrywa PiS. A ludzie PO z Radomia to już tchórze do kwadratu. Siedzą z mordą w kuble i nie wychylają się żeby nie stracić dobrych posadek bo kara Tuska jest bezwzględna jak jego ślepia. Pokażcie mi jakiegoś posła PO który zagłosował inaczej niż chciała tego jego partia i został przez to ukarany? W PiS takie rzeczy miały miejsce (posłanka Wróbel). W PO jest to nie do pomyślenia. Dla ludzi PO nie liczy się Radom. Liczy się dobre samopoczucie Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 25.07.10, 11:01 Do internauty "To": Kłamstwo goni kłamstwo! Jeden raz poparliśmy WARUNKOWO budżet, zresztą był to bardzo dobry budżet. Prorozwojowy. Gdy zobaczyliśmy, że władza się rozpędza i zadłuża miasto zbyt mocno już kolejnego nie poparliśmy. Nie ma żadnej koalicji PiS - SLD w mieście, nadal zamierzamy współpracować ze wszystkimi siłami opozycji w radzie, ale zarówno nasz kandydat na prezydenta, jak i my sami deklarujemy, że rozwiązania proponowane przez PiS, a dobre dla miasta również będziemy popierać. Zwracając oczywiście uwagę na wszelkie nieprawidłowości, jak dotychczas. Bo dla nas Radom jest najważniejszy, choć na sztandarach nie wypisujemy sobie Kocham Radom. A jak ktoś ma wątpliwości, kto wskazał najwięcej błędów władzy, zapraszam do lektury wszystkich notek na moim blogu w tej kadencji. Jeszcze raz proszę, by nie posługiwać się kłamstwem. To grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 25.07.10, 10:54 Witam ponownie. Cóż, od czterech lat czytam "sensacyjne" doniesienia o mojej znajomości z Dariuszem Wójcikiem, teraz także kolejna sensacja, że znam się z Wojciechem Ściborem. Jutro wyjdzie, że znam prezydenta Kosztowniaka, a pojutrze, że wszystkich jego zastępców. Za tydzień dowiem się pewnie, że mam legitymację PiS. Zapraszam też na mój propisowski blog i do posłuchania moich propisowskich wystąpień na sesji. A także do przejrzenia mnóstwa zadanych w tej kadencji inetrpelacji, w których "wychwalam" PiS. I po raz setny napiszę, że tak, mam kolegów w PiS i nigdy tego nie ukrywałem, odcinać się też nie zamierzam, a wszyscy koledzy z opozycji (także i Kuba Kluziński)dowiedzieli się o tym na początku kadencji. Jak nie wierzycie - popytajcie. Mam także kolegów w PO, PSL, Radomianach Razem, RSO, również i w Kocham Radom i w innych, nawet prawicowych ugrupowaniach. 20 lat aktywnego, w tym także dziennikarskiego życia w moim mieście Radomiu pozwoliło mi poznać setki ludzi. Proszę więc nie pisać o tym czy moje stosunki koleżeńskie "są prawdą"!!! Ale od 20 lat jestem wierny Lewicy i jej poglądom, należę do jednej i tej samej partii, choć mnóstwo polityków ugrupowania pozmieniało. Gdy poznawałem Darka Wójcika, obaj nosiliśmy jeszcze krótkie spodenki, z Wojtkiem Ściborem poznaliśmy podczas rozgrywek Amatorskiej Ligi Piłkarskiej (było to ładne parę lat temu), a z młodym radnym PiS Jakubem Kowalskim bliżej poznałem się na siłowni podczas akcji pisowskiej Gazety Wyborczej. Czy to zaraz oznacza koalicję? Proszę prześledzić moje głosowania w Radzie - lojalność aż do bólu, zawsze tak jak koledzy. Nie chę już jątrzyć, ale popatrzcie na głosowania tego którego reprezentujecie. On nie jest kolegą Dariusza Wójcika czy Wojciecha Ścibora, a sporo razy się wyłamał. I tyle. Kończę już te polemiki oczekując na przeprosiny Jakuba Kluzińskiego w stosunku do posła Marka Wikińskiego, które zakończą tę przykrą sprawę, nie wywołaną przecież przeze mnie czy SLD. A Panu Panie Andrzeju bardzo mocno się dziwię, że wpisuje się Pan w głosy politycznego oszołomstwa. Uważałem Pana za wyważonego człowieka. Pozdrawiam. PS: Wystarczą przeprosiny Jakuba i porozumienie opozycji przestanie być fikcją. Gdyby był niewygodny dawno byśmy przestali współpracować, a nie na koniec kadencji. Trochę logiki, a mniej populizmu! PS 2: Na początku kadencji to nie ja spotykałem się z prezydentm Andrzejem Kosztowniakiem, ale Jakub Kluziński. Prezydent powiedział wówczas, że będzie współpracaował ze wszystkimi, tylko nie z SLD. Jakoś nikomu to nie przeszkadzało, Jakubowi też nie. Opozycja, z małymi wyjątkami, też nie bardzo wiedziała jak się wobec nas zachować. Potem tajen spotkania Kuby Kluzińskiego z prezydentem potwierdził sam Kuba na sesji, a dziś głośno mówią o tym ludzie z PiS. No więc jak to jest z tą wiarygodnością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 10:58 Panie radny tłumaczy się Pan jak zastraszony licealista albo uczeń technikum pod szkolną tablicą przed odpowiedzią z fizyki.Często głosuje Pan jak PiS.Sono andrzej ma absolutną rację. A co do Pana Kosztowniaka miał całkowitą rację należy współpracować ze wszystkimi tylko nie z SLD.Po tym jakich ma działaczy i jaki poziom reprezentowali pod urzędem wczoraj w Radomiu wcale się nie dziwię panu Kosztowniakowi.Ta wypowiedź z początku bycia prezydentem Radomia była jedną z lepszych Andrzeja Kosztowniaka. A pana przyszły lider partyjny Jarosław Kaczyński w 2004r. w Sejmie mówił , że trzeba zdelegalizować SLD.Podobnie myślało wielu działaczy PiS w Radomiu.I co teraz nagle zmienili zdanie?Obłuda polityków partyjnych w Radomiu nie zna granic!Wstyd Panowie Radni PiS i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: player Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.wlms-broadband.com 25.07.10, 11:01 I Wikinski startuje na prezydenta Radomia. Zenujace ale niestety taki jest poziom polskiej polityki, nie tylko radomskiej. Sledze kariere polityczna Wikinskiego, przez 10 lat NIE pamietal ze jest z Radomia, NIE kiwnal palcem kiedy przepadaly kolejne inwestycje, tak jak inni radomscy parlamentarzysci. Ze wojewoda Szprendalowiczem na czele. Lotnisko, Stadion Miejski... wszelkie dotacje przepadly miedzy innymi dlatego, ze panowie Wikinski i Szprendalowicz nie walczyli o Radom tylko GLOSOWALI PRZECIW (czy to inwestycje, czy wojewodztwo). Niech pan panie Wikinski nie mowi ze nic nie mogl zrobic... Pan i inni parlamentarzysci POWINNIESCIE ZROBIC WSZYSTKO ZEBY URATOWAC SWOJE MIASTO. KTO MA COS ZROBIC JAK NIE WY!! Z okropna niemoca patrze jak stoi w miejscu sprawa lotniska na sadkowie, a panowie poslowie zapomnieli o tym, ale pamietaja o swoich karierach politycznych. Duze pieniadze kraza w korytarzach Sejmowych, lobbysci je zdobywaja. Szkoda ze nikt nie walczy o moj Radom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z-B-O-M Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 11:20 Dlaczego Wikiński nie będzie startował na radnego?W ten sposób oszuka tysiące mieszkańców Radomia , jakoś inni będą startować i na prezydenta i na radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawydospodu Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 25.07.10, 11:12 Panie Bohdanie,niech Pan nie odpowiada temu głębiowi młodemu radomiakowi.Widzi Pan że gó...arz pisze spod różnych ksywek i udaje że Kocham Radom ma tłumy bo pewnie Kluzon kazał mu pisać o koalicji SLD z PIS. Kłamcy pozostaną kłamcami i już w listopadzie my mieszkańcy Radomia damy im wykop na śmietnik.Wszystkie te cztery osoby które tworzą Kocham Radom. Do młodego radomiaka:weź sie za książki nieuku gdyż nawet zdania nie umiesz poprawnie po polsku zbudować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRYPSY Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 11:17 Z jakiego miasta jest Wikiński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowacki Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.10, 11:50 ciekawydospodu napisał: > Panie Bohdanie,niech Pan nie odpowiada temu głębiowi młodemu > radomiakowi.Widzi Pan że gó...arz pisze spod różnych ksywek i udaje > że Kocham Radom ma tłumy bo pewnie Kluzon kazał mu pisać o koalicji > SLD z PIS. Ha, to nie Kluziński mu kazał, on sam z siebie to jest takie wredne stworzenie, które każdemu by dosrało, niezależnie, czy to prawda czy nie. Te nekrologi to też pewnie jego pomysł. Kluziński nie zdaje sobie z tego sprawy, ale młody radomiak go pogrąży. Wczoraj go ośmieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: 178.56.134.* 25.07.10, 11:17 Tych dwóch dzieciaków z kocham radom próbuje gorączkowo zmieniać główne tematy dyskusji.Nie zmieni to faktu że Kocham Radom to cztery osoby!!!Nie warto ich dopieszczać i do Pana Radnego oraz Kolegów z Lewicy mam apel - niech sobie plują.Nie nadawajmy tym dzieciakom rangi.Bo to będzie internetowa pedofilia.A ten młody radomianin to wjątkowo tępy bałwan i nic do niego nie dociera!Na bankowca i tak nikt już nie zagłosuje! Odpowiedz Link Zgłoś
red.revolution Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 25.07.10, 11:21 To już jest koniec.Nie ma już nic.To Kocham Radom to wielki pic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychol Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.centertel.pl 25.07.10, 13:25 Co za news! Czytam tu na tym forum, że "Za co wielu Radomian jest mu wdzięcznych.Nie słyszałem aby Pan napisał ponad 200 interpelacji jako radny Rady Miejskiej w naszym kocham mieście! Ta kobietka pisała te słowa o Klzuińskim. Ale ja wciąż pytam, co wynika z 200 interpelacji, co!!!! do jasnej cholery. Dawno tu nie zaglądałem, ale wciąz to samo, że kilka osób pod różnymi nickami. I większość z Kocham Radom ( czyt. Prę na władzę). Bo kazał im Kubuś Puchatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 13:43 Ile interpelacji napisali ambitni radni SLD?Panowie Karaś i Pszczoła? Jaka jest ich aktywność w Radzie Miejskiej?Pan Jakub Kluziński pisze interpelacje , spotyka się z mieszkańcami Radomia , jest zawsze otwarty na spotkania z Radomianami , bierze udział w wielu ważnych inicjatywach kulturalnych ,sportowych w mieście , zawsze w biurze Kocham Radom można się dowiedzieć kiedy radny będzie na dyżurze.Po za tym jest kompetentnym i uczciwym człowiekiem a to w polityce dziś rzadkość , zawsze szarmancki i kulturalny wobec kobiet.Moim zdaniem i moich koleżanek wzór męża i prawdziwego polityka.Człowiek z klasą wierny swoim zasadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 25.07.10, 13:48 Młody radomianienie jesteś żałosny.Śmię wątpić czy masz w ogóle jakieś koleżanki.Dlaczego nie przyszły wczoraj na plac?Buahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 13:55 Kto to jest ten Hebda?Kim on jest z zawodu?Taki niski wczoraj , że aż flaga go przykrywała.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem Roman Hebda Twórczość Hebdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:12 Hebda pisze tak: "Roman Hebda Świetna inicjatywa szkoda , że wykonanie godne pogardy Pan Kluziński zrobił z niej promocje własnej osoby won do warszawy bankierze " Twórczość tego młodego (?) bojówkarza komunistów można przeczytać tutaj: www.facebook.com/profile.php?id=100001322362712#! SLD gratulujemy młodych (?) kadr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RomekNaRadnego Re: Twórczość Hebdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:24 Roman Hebda już sobie robi kampanie wyborcza.Na radnego chce startować.Ciekawe co na to koledzy z SLD pana Romana? Widać jakie kadry ma SLD w Radomiu.WSTYD to mało powiedziane.Gdzie ten człowiek nauczył się takiego zachowania?Co za słownictwo - WON - tak się mówi w radomskim SLD? Przyłączam się do gratulacji - SLD gratulujemy szefa młodzieżówki w Radomiu!Chodząca kultura i obycie pana Romana niedługo będzie znane w całym Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Twórczość Hebdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:51 Szacun dla Romusia! Podpisać się pod taką chamską wypowiedzią własnym nazwiskiem to prawdziwa odwaga. No chyba że to głupota, ale to już pozostawiam do oceny czytelników forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 25.07.10, 14:23 Stronnicy bankowca próbują dyskredytować osoby z SLD.To normalne.Przykryć taką kompromitację czym innym jest bardzo trudno.Na swoim haappeningu cztery osoby!Czy Radomianie chcą takich radnych w radzie co nie umieją ściągnąć swoich ludzi na własną imprezę?No ilu Radomian przyszło cieniasy?Buahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RomekNaRadnego Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:31 Roman Hebda kiedyś nawet na posła z listy SLD startował.Cóż taki ambitny politycznie a ma podstawowe braki w kulturze osobistej.Ile on głosów dostał w 2007r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKW Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:33 372 głosy w 2007 r. - dostał.Ciekawe czy do wyborców się tak zwracał WON do lokali wyborczych?WSTYD i kompromitacja radomskiego SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 15:21 Skompromitował to się wczoraj Kluziński, a co a tym idzie, skompromitował także całe KR. Odczepcie się od Radnego Karasia. Jesteście jedynie żałosnymi hipokrytami, którzy szukają dziury w całym. Sami macie znajomych działających w rożnych partiach politycznych, lub popierających owe partie. Trochę ogłady i pomyślunku, bo tego wam zdecydowanie brakuje, zaś naciąganie i wyolbrzymianie faktów to wasza domena. Znajomych i kolegów każdy ma takich, jakich chce i NIC WAM DO TEGO. Zajmijcie się lepiej czyszczeniem wizerunku Kluzińskiego - harcerzyka, bo sporo czasu wam to zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewódz... 25.07.10, 14:43 Panie Bohdanie! Wystarczy być średnio rozgarniętym człowiekiem by zrozumieć mechanizm koleżeńskich relacji. Oczywiście może Pan się kolegować z kim Pan chce, ale nie dam się przekonać, że relacje koleżeńskie służą li tylko do działania na rzecz Radomia. Nie wiem jakie łączą Pana relacje z Panem Dariuszem Wójcikiem czy innymi członkami PIS, jednakże jeżeli te relacje wykraczają poza zwykłe kurtuazyjne gesty, to nie może być mowy o silnej opozycji. Wszak kolega nie doniesie na kolegę do prokuratury, czy nie zawiadomi CBA o nieprawidłowościach. Mówiąc krótko. Chodzi mi o to, czy w Radomiu mamy opozycję "z jajami" czy koleżeński układ traktujący opozycję jako sztukę dla sztuki? Obserwując ostatnie wydarzenia odnoszę wrażenie, że opozycja w Radomiu zamiera. Czym innym jest współpraca na rzecz miasta, a czym innym kontrola władzy, która jest głównym celem opozycji. Nadal uważam, że radny Kluziński był i jest niewygodny dla PIS i innych radnych. Pan z tego co wiem także zgłaszał interpelacje, ale dlaczego to głównie radny Kluziński był krytykowany za interpelacje, wręcz wykpiwany w mediach przez działaczy PIS? W Polsce utarło się, że jeżeli ktoś wykracza poza pewne konwencje, żąda więcej niż inni lub wychodzi przed szereg to należy go zgnoić i usadzić gdzie trzeba. Uważam, że właśnie tak cały czas postępują radomscy politycy w stosunku do radnego Kluzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:51 Jakub Kluziński jest uczciwy i niezależny intelektualnie i wiele osób to bardzo boli w radomskiej Radzie Miejskiej.Pan radny Kluzińska nie jest politycznym klakierem i nie słucha jakiegoś posła z terenu dla którego Radom jest tylko trampoliną do tego aby na wiejskiej zarabiać dobrą kasę. Jest też kwestia obycia i kultury.Wielu radnych w Radomiu ma z tym problem , że Pan Kluziński wypowiada się poprawnie w języku polskim i że ma wyższe wykształcenie , że chce w Radomiu stolicy województwa , Filharmonii , inwestycji na miarę rangi Radomia.Jego nie interesują walki o stołki czy stołeczki czy Radom powiatowy.To człowiek z ambicji , który nie jest zaściankowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:53 Słuchając radnego Karasia jego wpisów to odnoszę wrażenie że Pan radny myli sesje Rady Miejskiej z polem golfowym.Tam zawodnicy tak się traktuje jak Pan Radny traktuje radnych rządzących.Tam jest istna ,,polityka miłości..".Co nie zmienia faktu , że Radomianie widzieli wczoraj potężną koalicję PiS z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
jf94 Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewódz... 25.07.10, 15:07 Wydzielcie Warszawę i dajcie województwo Radomiowi i Płockowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.10, 15:42 sono jak zwykle mijasz się z prawdą. Jak pokazuje życie CBA zapukało do drzwi Szprendałowicza na wniosek jego partyjnych "kolegów". Tylko w PO mogą być tacy "przyjaciele". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOWARZYSZKa-anty Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 16:20 Sono nie daj się.Dziękujemy za przybycie na happening.Nie daj się tym PIS-SLD - owskim prowokatorom tu na forum.Oni tylko by działali na rzecz Radomia POWIATOWEGO oni nie wierzą w Radom WOJEWÓDZKI.Nigdy bym nie pomyślała , że w Radomiu jest taka słaba klasa polityczna , że tak SLD i PiS w Radomiu zaboli walka RADOMIAN o wojewódzkość naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahaha Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 25.07.10, 16:34 Sono nie daj się.Dziękujemy za przybycie na happening.Nie daj się tym PIS-Kocham radomskim prowokatorom tu na forum.Oni tylko by działali na rzecz Radomia POWIATOWEGO oni nie wierzą w Radom WOJEWÓDZKI.Nigdy bym nie pomyślała , że w Radomiu jest taka słaba klasa polityczna , że tak Kocham Radom i PiS w Radomiu zaboli walka RADOMIAN o wojewódzkość naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.jaki.jestem Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó 25.07.10, 16:32 Z tego co wiem to cała opozycja podpisała wniosek do prokuratury w sprawie Brzustówki a nie tylko pan Kluziński.Choć akurat czy on podpisał nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewódz... 25.07.10, 16:48 Na dobrą sprawę kieleckie również przestało istnieć po ostatniej reformie administracyjnej kraju, więc pitolenie jak to Kielce spiły śmietankę Radomia w związku z ref. adm. jest dosyć durne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Do pana Bogdana Karasia! IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.10, 18:49 Niejednokrotnie przekazywałem Panu wyrazy uznania za działalność w Radzie Miasta. Jednak w tym przypadku to nie da się ukryć, że pan Wikiński zdradził Radom podnosząc rękę za likwidacją Naszego Województwa czym wsparł oszukańczą reformę Buzka tragiczną w skutkach dla Naszego Miasta. A kto zdradził raz to.... Stąd zarzuty pana Kluzińskiego są jak najbardziej na miejscu. I nie ważna jest forma zarzutów ale ich treść. Osobiście pisałem już, że z tego powodu pana Wikińskiego poprę tylko w jednym przypadku: gdy w drugiej turze jego przeciwnikiem byłby Kosztowniak. Oj nie kocha SLD Radomia! Wiele na ten temat na tym forum było przytaczanych faktów (szczególnie skandaliczna postawa prez. Kwaśniewskiego). Teraz zgadzam się z wieloma przedmówcami - powinna nastąpić wspólna akcja wszystkich radomskich partii i stowarzyszeń na rzecz Radomia. Tych co zawiedli niech się zrehabilitują a tych co Kochają Radom niech się nie zrażają trudnościami i kontynuują swoją jakże potrzebną pracę. A do l.i.l.a.b.a.j.ona: Jak zwał tak zwał ale Kielce są miastem wojewódkim! Bierzmy z nich przykład jak powinno zachowywać się społeczeństwo obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Do pana Bogdana Karasia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 19:33 Jak najbardziej na miejscu są zarzuty wobec Kluzińskiego. Rozbija i zdradza opozycję dla swojego dobra. Co do tragicznych skutków dla miasta... Tragiczne to są kredyty, które będzie miasto spłacało długo, bardzo długo. Ale przynajmniej kwiatuszki kwitną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re: Do pana Bogdana Karasia! IP: *.radom.vectranet.pl 26.07.10, 00:07 smieszni ci lokalni "politycy", i tak nic od nich nie zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to novum Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.181.8.226.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.10, 12:45 l.i.l.a.b.a.j.ona napisała: > Na dobrą sprawę kieleckie również przestało istnieć po ostatniej > reformie administracyjnej kraju, więc pitolenie jak to Kielce spiły > śmietankę Radomia w związku z ref. adm. jest dosyć durne. Jeszcze niedawno sądziłem że świętokrzyskie jest jednym z 17 województw, teraz dowiaduję się że przestało istnieć... Kiedy to się stało?? Mam na myśli ostatnią reformę administracyjną- wczoraj czy już dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 26.07.10, 13:28 Hmmm! A ja do dzisiaj wierzyłam, że każdy po drugiej stronie kompa potrafi liczyć co najmniej do szesnastu... Teraz dowiaduję się, że nowo utworzonych województw jest 17... Kiedy to się stało?? Mam na myśli ostatnią reformę administracyjną- wczoraj czy już dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henia Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 15:20 Ważne że Radomianie zobaczyli w sobotę koalicje PiS z SLD w Radomiu.Najbliższa sesja Rady Miejskiej pewnie to potwierdzi.Może wreszcie ludzie w Radomiu przejrzą na oczy na kogo głosują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolkaDoBoju! Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 15:25 Przykre jest zachowanie ludzi SLD w Radomiu.Im zależy tylko na tym aby radnymi w następnej kadencji znowu byli Karaś,Kaczmarski,Krawczyk,Sokołowska,Hebda,Noga.Interes miasta niestety schodzi na dalszy plan.Oby Radomianie ocenili tą postawę negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 10:08 Oby radomianie ocenili negatywnie postępowanie takiej osoby jak Kluziński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Re IP: 94.254.204.* 26.07.10, 20:40 Miałam inne- lepsze zdanie o radnym Kluzińskim a tym wybrykiem, kłamstwem i chowaniem się za "mieszkańców Radomia" stracił nie tylko w moich oczach. Słabizna panie radny słabizna i wstyd!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahahah Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.cdma.centertel.pl 27.07.10, 07:51 Zobacz jakich doradców ma KLuzon.Taki ascanio to się nie nadaje nawet do tarcia chrzanu.To koniec Kluzona!A paranoik młody radomianin juz jest Henia,Józia,Stefcia,Jolka itd transwestyta netowy!Doradcy tak wypuścili Kluzona że powinien wszystkich wywalic na zbitą mordę!Autorem nekrologu był niejaki ascanio przeciez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 10:13 Brawo radny Jakub Kluzińśki.Radomianie doceniają Pana walkę o wojewódzki Radom.Przeciwnikom województwa mówimy NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 11:10 Dajcie już spokój z tą pseudowalką. Jedna wielka szopka, do tego żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GłosLewicy Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 14:28 Szopka ze strony SLD tu się zgodzę.Wysyłać bojówki pod urząd nie przystoi.Pokazywać się w koalicji PiS z SLD też nie przystoi!Szkoda , że działacze SLD tego nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubuś Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.31.radom.pilicka.pl 27.07.10, 14:35 Mówiąc bojówki to kogo masz na myśli? Ja uważam, że jeśli już, to bojówki były z KR, którzy nie potrafili zachować się, kiedy przemawiał poseł Wikiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Oj, kole prawda w oczy SLD! IP: *.radom.vectranet.pl 27.07.10, 19:07 Pamiętacie Kalisza, szalejącego w sejmie? Szefa kancelarii Kwaśniewskiego gdy okazało się, że prezydent nie podpisze wersji 14 województw bo nie ma tam woj. świętokrzyskiego?! Dlaczego? Bo musiał zapłacić sprawą państwową wielkiej wagi za prywatne zobowiązania związane z dobrym wynikiem wyborczym w Kielcach. Przecież to ewidentna korupcja polityczna. Nikt z mediów ani z polityków tak chorobliwie przewrażliwionych na punkcie korupcji tego "nie zauważył". Bo w Polsce nie ważne są zasady tylko kto i w jakiej sprawie je łamie. To pierwszy grzeszek SLD. Partia lewicowa mająca z zasady walczyć z niesprawiedliwością społeczną nie dość, że kpi sobie ze swoich zasad ale nagle popiera sytuację stworzoną tylko dla bogatych miast aby były jeszcze bogatsze kosztem biednych a biedne coraz biedniejsze. Czy słyszeliście z szeregów tej partii protest przeciwko takim praktykom w Polsce. Rządzili i...popełnili grzech zaniechania. Grzeszek SLD! Rządził Miller z SLD i...zabrał pieniądze przeznaczone na modernizację linii kolejowej Warszawa-Radom i przekazał je na linie Warszawa-Łódź. Kolejny grzeszek. Nie będę ich dalej przytaczał bo...nie o to chodzi. Dlatego popieram działania Jakuba Kluzińskiego. Rozliczmy zdrajców, oczyśćmy przeszłość i...pracujmy dla przyszłości. Ale nie tak jak radomscy parlamentarzyści, radni sejmiku i miasta. Nie dość, że udają ślepców i sami milczą to krytykują tych co mają odwagę o tym mówić. Boją się powiedzieć słowo o skandalicznej sytuacji Radomia po reformie samorządowej bo...paraliżuje ich strach przed reakcją pryncypałów z central partyjnych w Warszawie. Radom tchórzy nie potrzebuje. Dlatego Panie Wikiński i pańscy obrońcy dla zasady! Przyjmujemy Pańskie tłumaczenia i... wspaniałomyślnie zaniechajmy wojny. Oczekujemy jednak pańskich działań dla Radomia w sejmie i centrali SLD. Wszak jest Pan człowiekiem ze świecznika krajowej polityki a Radomianie zapomną, wybaczą i..może wybiorą. A tak na marginesie. Najlepszym prezydentem w powojennej historii Radomia był ADAM WŁODARCZYK z SLD! To też pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Krótki happening w rocznicę likwidacji wojewó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:26 Miałam na myśli szopkę ze strony Kluzińskiego. Czytaj ze zrozumieniem, przydatna umiejętność. I dalej o tej koalicji... Kłamstwo goni kłamstwo, ale mam nadzieję, że większość odszczeka swoje słowa, a wręcz jestem tego pewna. PS. Szkoda, że niektórzy jak np GłosLewicy, nie rozumieją, że takiej koalicji nie ma. PS 2. Przynajmniej SLD-owskie bojówki (a właściwie nazywa się to MŁODZIEŻÓWKA) potrafią się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś