Gość: (10} IP: *.udn.pl 19.03.04, 22:34 Był prysznic i tyż nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Były Juror Re: Wojna o prysznic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 08:57 YTylko ja jestem najlepszy, tylko ja jestem najmądrzejszy. tylko ja jestem najpiekniejszy i tylko ja tak myślę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: Wojna o prysznic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.03.04, 17:40 kurcze,powiem tyle-uważam,że poziom konkursu w tym roku był naprawdę wysoki.Obserwuję ten konkurs od paru dobrych lat-chyba 6,i serio byłam pod wrażeniem!Nawet jeśli coś nie wyszło na koncercie laureatów,to jestem zadowolona.Uważam,że pan Rabenda przesadza z niektórymi zarzutami pod kątem reżyserii i konferansjerki koncertu.Koncert był długi,ale jeśli ktoś naprawdę kocha poezję,to sądzę,że siedziałby tam jeszcze drugie tyle!! Jedyne do czego mam pretensje to do naszych lokalnych mediów!!Na koncercie oprócz zespołu Raz,Dwa,Trzy i zaproszonych laureatów zagrał również Piotr Dąbrówka z zespołem,o czym wiedzieli tylko obecni na koncercie!To był(wedlug mnie)gwózdz programu,a nawet jednej pochwały pod Ich adresem nie było!Paranoja! Mam "NADZIEJĘ" że kolejny turniej będzie tak samo interesujący jak tegoroczny! Trzymam kciuki za dyrekcję festiwalu i życzę powodzenia!Acha,jeszcze jedno- dziękuję,że jest taka impreza w naszym mieście,to jest jedna z niewielu imprez na poziomie w naszym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Wojna o prysznic IP: *.udn.pl 20.03.04, 20:54 A ja uważam że koncert finałowy był .....zagadany przez Kowalskiego. Mówił, mówił, on sie męczył, a my na widowni jeszcze bardziej. I doprawdy trudno było zrozumieć o co mu chodziło. A poganianie widzów przed wejściem na scenę 123, było niegrzeczne. Sam koncert był opóżniony o kilkanaście minut, póżniej opóżniał się przez to gadanie. Akustyka taka że trudno było zrozumieć teksty. Tylko Adaś pokazał, że talerzyk leżał jak leży. Publiczność świetna, oprócz pierwszego rzędu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Wojna o prysznic IP: *.udn.pl 20.03.04, 21:58 W pierwszym rzędzie siedzieli sponsorzy, a bez nich nie oglądałabyś głupiutka misiu tego kancjerta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Rabenda Re: Wojna o prysznic IP: *.fm.4it.net.pl 21.03.04, 21:55 I na tym właśnie polega nieporozumienie, droga Żabo. Przez uproszczenia i skróty myślowe zawarte w relacjach m.in. Gazety w Radomiu sens wypowiedzi organizatorów konferencji prasowej został wypaczony. Nikt nie kwestionował wysokiego poziomu konkursu i wykonawców. Kwestionowany był fatalny sposób przeprowadzenia Koncertu Finałowego - jego organizacja i reżyseria. Gdyby wszystko było jak należy, gdyby podczas lirycznych utworów jednej z laureatek Grand Prix zamiast dyskotekowych światełek było przemyślane światło punktowe na wykonawczynię i lekkie kontrowe światło na akompaniatorów, to dopiero odebrałabyś całą perfekcję wykonania. I gdyby można było wysłyszeć genialną aranżację i słowa śpiewane na KONCERCIE POEZJI ŚPIEWANEJ PRZECIEŻ!!! To nie Gama ani Opole. To nie jest koncert popisów li-tylko wokalnych. Tu ważne jest słowo i oprawa muzyczna tego słowa. Gdy tego wszystkiego nie ma to nawet ze zwyciężczyni można zrobić przeciętną szansonistkę, a zapewniam Was, że ona przeciętna nie była. Tylko przez nieudolność organizacyjną i brak jakiejkolwiek reżyserii (o profesjonalnej nawet nie ma co wspominać) takie było wrażenie. Podobno był jakiś reżyser, tylko nie było go na przesłuchaniach, hehehehehehe... To co chciał reżyserować, skoro nie widział laureatów??? Podobno kolejność i porządek konceru ustalił asystent reżysera. To co do cholery robił sam reżyser??? I ile za to wziął?...A efekt? - Wyszło jak wyszło. Byle jak - po Radomsku. Niestety. O lustrach jako nagrodach Grand Prix wolę nawet nie wspominać. Wstyd mi było wręczać coś takiego. Nie wiedziałem przed wejściem na scenę co to będzie. Byłem na wielu Koncertach tego gatunku w Polsce. Nigdzie takiej amatorszczyzny nie widziałem. No i to GRAND PRIX! Kiedyś jako szef "Łaźni" też chciałem wręczać na tym festiwalu Grand Prix. Wtedy Grzesiek Turnau zapytał mnie: - Jarek, a ile masz pieniędzy na Grand Prix? Odpowiedziałem, że 2,5 tysiąca (przypominam - to było 9 lat temu!). Na co Grzegorz poradził mi przytomnie: - Wiesz, to ty masz najwyżej na Prix. Na Grand nie masz. Daj sobie spokój z tą szumną nazwą. A w tym roku organizator wymyśla Grand Prix, na które daje jeden tysiąc złotych!!! Ach, i lustro! Chyba po to, by laureat zobaczył swoje zażenowanie i więcej tu nie wracał. A na dokładkę oszustwo z plebiscytem publiczności. Każdy kto był na przesłuchaniach wie, że NIE BYŁO ŻADNEGO PLEBISCYTU. Aż tu nagle na koncercie finałowym dowiadujemy sie, że jest laureat!? Skąd się wziął? Takie NUMERY powodują, że kilku laureatów zarykiwało się ze śmiechu i żenady za kulisami z poziomu tegorocznej Gali w Radomiu i opinię taką zawiozą w Polskę. Za rok będzie znacznie trudniej o dobrych wykonawców. Po prostu zlekceważą taką imprezę. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Wojna o prysznic IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 13:19 Moim zdaniem organizatorzy powinni wziąć zimny prysznic. Nuda, nuda, nuda..... Tak można określić pierwszą część koncertu galowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: Wojna o prysznic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.03.04, 19:18 W sumie to się zastanawiam nad jednym-dlaczego tak się dzieje?!Przecież sami robimy sobie wstyd...po tym wszystkim zastanawiam sie czy kiedykolwiek przyznam się do tego miasta.Zgadzam się z panem Rabendą-to było zrobione po radomsku...niestety!!!Ale ogólnie i tak miło wspominam ten festiwal i czekam z niecierpliwością na następny :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Wojna o prysznic IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 13:44 Droga Żabo. Żałuj, że nie byłaś na pierwszych pięciu turniejach, wówczas moglibyśmy porozmawiać o poziomie tegorocznego. Odpowiedz Link Zgłoś
miki190 Re: Wojna o prysznic 22.03.04, 14:15 Czy Radio Rekord (którego prezesem jest Jarosław Rabenda), nie było czasem jednym z patronów medialnych tej imprezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JR Re: Wojna o prysznic IP: *.fm.4it.net.pl 22.03.04, 14:19 Owszem, było. Prezydent Miasta też. Problem w tym, że patronaty przyjmuje się wiele tygodni PRZED imprezą, dając tym samym organizatorom duży kredyt zaufania. Niekiedy można się bardzo pomylić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narcyz Re: Wojna o prysznic IP: *.internet.radom.pl 22.03.04, 23:15 To ja narcyz sie nazywam, przepraszam i dziekuje - ja tych slow nie uzywam, jestem piekny jestem mlody.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fak Re: Wojna o prysznic IP: 193.111.144.* 23.03.04, 11:20 wszak bylem jedynie na koncercie finalowym ... ale ten pierwszy pan z gitara jako laureat to chyba zart ... podobnie jaki i nasz radomski zespol ... mam nadzieje, ze "nadzieja" juz sie nie powtorzy. Zwlaszcza jesi chodzi o strone tekstowa ... slabiutko, a szkoda bo potencjal warsztatowy maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Falkiewicz Re: Wojna o prysznic IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 12:58 Szanowni Państwo, Turniej na mapie kulturalnej Radomia (i nie tylko) jest ważnym zdarzeniem . I jako jego autor cieszę się z tego. Jednocześnie bardzo żałuję z powodu Jego upadku. Możemy narzekać na wiele rzeczy , również na brak funduszy,ale moim zdaniem najważniejszą jest chęć zrobienia czegoś DOBREGO. Miasto Radom ma możliwość nagłośnienia Sali Koncertowej, ma możliwość organizacji tak dużej imprezy we własnym zakresie , ma możliwość bardzo dobrej reżyserii ( czego przykładem może być koncert laureatów na I Turnieju reżyserowanym przez P. Jerzego Stępkowskiego). Istnieje jeden problem. Wobec osób związanych z radomską kulturą, Panie Dyrektorze Kowalski, należy postępować fair i wówczas Turniej będzie rósł w siłę.Czego nam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażynka Re: Wojna o prysznic IP: *.udn.pl 23.03.04, 13:07 A co oprócz tego prysznica robi Łaźnia przez cały rok. Winka to się każdy lubi napić, ale żeby za kasę brać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogles Re: Wojna o prysznic IP: *.udn.pl 26.03.04, 23:52 Gość portalu: grażynka napisał(a): > A co oprócz tego prysznica robi Łaźnia przez cały rok. Winka to się każdy lubi Promowala "światowej slawy" koncert Kowalskiego juniora pt" Muzyka Ziemi - niestety tylko radomskiej. Juz na koncercie w teatrze radomskim widac bylo zdolnych rezyserow spektaklu.Wymiotowac sie chcialo z nudow i z tych czterech akordow powtarzanych w kolko.a takze soliste Santana Kowalskiego Metala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wojna o prysznic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.03.04, 19:22 ale jazda....Michał Wiśniewski chce się zabrać za poezję śpiewaną-może on zostanie gościem za rok?!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś