Dodaj do ulubionych

Wybory,kandydaci,programy,parytety

20.08.10, 06:47
Za chwilę kończą się wakacje. Ruszy samorządowa kampania wyborcza.
Wiele osób wypowiada się na forum o kandydatach na prezydenta
miasta. Ale o kandydatach do rady miasta i sejmiku cicho. Cicho
także o listach pozapartyjnych. Kto powinien startować,kto ma
szanse, jak powinny wygladać listy, co z programami, co z parytetami
na listach, możliwe koalicje, itd, itp.
Obserwuj wątek
    • gieroj_asfalta Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety 20.08.10, 08:08
      Cały naród jest teraz po prostu bardzo rozmodlony. Codziennie jakiś klecha w
      telewizji lub publikacjach wali farmazony jak po dobrym paleniu. Niemal
      codziennie jest albo defilada, albo pielgrzmka na klęczkach, albo po prostu
      odsłonięcie kolejnego pomnika. Póżniej o dziwo ludziska się dziwują, że budżet
      szwankuje, zarobki niskie ...
      Ten kraj to jeden wielki psychiatryk!
      • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: 94.254.179.* 20.08.10, 08:15
        Mnie bardzo interesuje oferta kandydatek/tów dla radomskich środowisk wolnościowych, które reprezentuję.
        • Gość: 123 Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: *.radom.vectranet.pl 20.08.10, 10:59
          wolność? w znaczeniu konserwatywnym? czy liberalno-lewicowym czyli
          rozwydrzona,spedalona pozbawiona zasad niemalże anarchistyczna.
          Jedź Pani na Parade Równości tam to dopiero jest wolność z różową
          peruką na głowie i kondonem na nosie!!!
          • Gość: Pinejro Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 11:12
            Kondomów nie zakłada się na nosy ... nie wiedziałeś?
            • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: 94.254.179.* 20.08.10, 11:39
              Ale skąd 123 ma to wiedzieć?
        • Gość: Antek Nacierewicz Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 15:25
          Mnie bardzo interesuje oferta kandydatek/tów dla radomskich środowisk
          psychiatrycznych, które już od dawna reprezentuję.
          • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: 109.243.91.* 20.08.10, 17:40
            Wprawdzie nie sprecyzowałeś czy jesteś pacjentem czy pracownikiem służby zdrowia, ale przesyłam Ci informacje na temat nowelizowanej ustawy, look:www.premier.gov.pl/rzad/legislacja/projekty_ustaw_rady_ministrow/projekty_nowelizacji_ustaw/id:5076/
    • Gość: Marta Ratuszyńska Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: *.acn.waw.pl 20.08.10, 12:57
      Witam serdecznie!
      Zamierzam kandydować do sejmiku województwa mazowieckiego. Na moim
      blogu ratuszynska.blogspot.com możecie Państwo poznać mnie i moje
      poglądy. Zapraszam!
      • Gość: Roman Dmowski Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 13:01
        Witam serdecznie!
        Zamierzam kandydować do sejmiku województwa mazowieckiego. O moje poglądy
        możecie Państwo zapytać Romka Giertycha.
        • piotrek_strzelba Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety 20.08.10, 21:52
          Witam serdecznie!
          Bemdem Prezydętem. Dziękuję za uwagę :-)
          • Gość: Vaginka parytecik Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 01:19
            Jestem kobietą i chyba dość madrą z dyplomem. Domagam się ku..wa
            mac paryterów.Zapewniała to PO i je..na SLD. Co wy ch..je myślicie
            ze my gorsze?? Chcę być radną a co.. Tusk obiecał . Chcę mieć tez
            aborcję bo Napierdelalski też obiecał. Domagam sie małżeństw
            homoseksualnych i stosunków analnych. Wolnosc musi być.
            Byc kobietą ,być kobietą!!!...
            • Gość: ania Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 09:14
              Parytetów domagała sie też radna niezależna. Zwiazana na dodatek z
              PIS. Wiem, że Parytety 50 proc. kobiet na 1 miejscach list bęzie
              miała tylko PO.
              • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: Wybory,kandydaci,programy,parytety IP: 109.243.3.* 21.08.10, 11:22
                Ja uważam, że najlepsza byłaby metoda suwakowa, czyli naprzemiennie kobieta i mężczyzna. I tylko tak konstruowane listy mogłyby być rejestrowane.
                Co do PO mam uzasadnione obawy, że ledwo może osiągną kwotę 30%, a nie parytet!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka