Dodaj do ulubionych

Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicza?

07.09.10, 09:19
Apeluję do moich decyzyjnych kolegów o wycofanie kandydatury Piotra Szprendałowicza
z kandydata na prezydenta Radomia.

Osoba ta nie tylko nie ma szans, ale przynosi wstyd naszemu ugrupowaniu.
Wiem, że obecnie modne jest plucie na Kościół, ale wśród nas też są ludzie wierzący a to co według wg. naocznego świadka piszącego do gazety zrobił pan Szprendałowicz, zakrawa przynajmniej na publiczne potępienie.

Z racji tej, że forum linki Echo Dnia traktuje jako spam, poniżej przedstawiam pełny tekst.

"Święto Chleba Radom z incydentem. Chcesz się modlić – płać!

Poniżej publikujemy pełną treść listu, który wysłano niedawno pocztą elektroniczną do naszej redakcji. Jest tam zbyt dużo szczegółów, aby uznać go za nieprawdziwy. Na razie nie znamy wersji zdarzeń drugiej strony. Czekamy na ewenualne wyjaśnienia pod adresem radom@echodnia.eu. .

W czasie obchodów "Święta Chleba” w Radomskim Skansenie dowiedziałem się, że w Radomiu, aby pomodlić się w kościele i uczestniczyć w nabożeństwie trzeba płaci normalny - 12 złotych, ulgowy - 10 złotych, bilet rodzinny (dwie osoby z dziećmi) - 25 złotych / cennik z Muzeum Wsi Radomskiej dnia 5 września 2010/. Być może kościółek usytuowany na terenie skansenu jest prywatną własnością stąd ten cennik. Należy rozdzielić nabożeństwo od imprezy okolicznościowej, jaką jest Święto Chleba.

W dniu imprezy tuż przed rozpoczęciem mszy chciałem to sprostować z dyrekcją muzeum. Otrzymałem informację, że trudno jest później wychwycić, kto na mszę, a kto na uroczystości. Widząc ilość samochodów znajdujących się w okolicy skansenu tuż, przed mszą można było stwierdzić ze tych osób chcących uczestniczyć w nabożeństwie jest niewiele. Ale niestety "chcesz się modlić płać!!!” – albo można iść do nieopodal położonego kościoła na Jeżowej Woli jak zaproponowała kasjerka. Za rządów poprzedniej dyrekcji nie było takich opłat za udział we mszy.

Mojej krótkiej rozmowie z dyrektor skansenu p.Iloną Jaroszek-Nowak, przysłuchiwali się zaproszeni goście, między innymi Pan Prezydent Andrzej Kosztowniak i p. Piotr Szprenadałowicz / kandydat PO na prezydenta/.

Szczytem bezczelności wykazał się p. Szprendałowicz, który nie pytany wtrącił się i z ironia powiedział "w Radomiu jest dużo kościołów”!!! Być może chciał zabłysnąć swoim poczuciem humoru przed zaproszonymi. Nie chciałem się już wdawać w rozmowę z p. Szprendałowiczem, tak niekompetentną osobą, która chce reprezentować interesy mieszkańców.

Kwitując tą sytuację, życzyłem mu powodzenia w wyborach prezydenckich i wyszedłem ze skansenu, by pomodlić się w świątyni, gdzie nie płaci się wejściówek. Wsiadając do samochodu zaparkowanego przy ulicy Szydłowieckiej podszedł do nas męższczyzna i przepraszał za zaistniałą sytuację w imieniu Prezydenta Kosztowniaka i p. Szprendałowicza.

No cóż, napluć w twarz a później przepraszać? To chyba sam p. Szprendałowicz powinien przeprosić i zaprosić. Następnym razem przygotuję się finansowo na msze w Muzeum Wsi Radomskiej.

Podpisał
Mariusz Solecki
Obserwuj wątek
    • Gość: sympatyksympatyka Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.10, 09:31
      czy autor tego art. mógłby dać sobie na wstrzymanie? wziąć jakieś tabletki na uspokojenie.

Nie rozumie tego tekstu, jakiś sflustrowany dziennikarzyna miał zapłacić za wejścówkę i mu się to nie spodobało?
      • Gość: buhaha Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.radom.pilicka.pl 07.09.10, 09:42
        „sflustrowany” – a co to za słowo? Czy mógłbym prosić o definicję tego pięknego zagranicznego wyrazu, bo nie znam go niestety, a osiem klas ukończyłem :)))
    • Gość: pisowiec Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: 80.249.5.* 07.09.10, 09:34
      Pannie i Panowie z PO,
      Bardzo Was proszę nie wycofujcie Piotra z kandydowania, bo będzie to ogromna starata dla Naszego miasta.
      Nikt nam tyle nie da co Piotr nam obieca.
      Bardzo wAS PROSZĘ o rozsądek.
      • Gość: Avator Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.31.radom.pilicka.pl 01.10.10, 10:40
        I nie wycofa.
    • Gość: Ja Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.10, 09:51
      Myślal by kto, że kiedy autor tego listu idzie do innego kościółka to nie jest przygotowany finansowo. Odkąd to w kościołach nie zbieraja na tacę a posługi są za darmo ? Pretensje to ten zbulwersowany Szpendałowiczem powinien mieć do dyrekcji Muzeum, która słusznie załozyła, że znajdzie się paru cwaniaczków, którzy pod pozorem modlitwy zechcą zaoszczędzić kilka złotych. Radomskie gó...zjadztwo.
      • Gość: Radwan Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.09.10, 12:44
        A dlaczego ma płacić za mszę? W związku z tym skandalem proszę Radomian o omijanie szerokim łukiem ten kolejny upartyjniony przez PO przybytek.
      • Gość: mnb Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.radom.vectranet.pl 09.11.10, 20:43
        ?
    • Gość: Nemo Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: 195.3.153.* 07.09.10, 13:32
      Sztabowcu PO nie kompromituj się, facet chciał wleźć bez biletu i tyle. Dość z cwaniactwem!!!!!!!!!
      • Gość: Anette Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 17:43
        Piotr Szprendałowicz jest tak mocno , że będzie 12 na liście wyborczej do Rady Miejskiej w listopadzie - większej kompromitacji w wykonaniu PO w Radomiu dawno nie widziałem.Ten Pan nie masz szans na II turę ani nawet na mandat radnego.
        • Gość: loża szyderców Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.cdma.centertel.pl 07.09.10, 18:16
          Piotr jest najlepszy i basta, a w tej czapce wygląda świetnie
          • Gość: yeti Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.radom.vectranet.pl 10.09.10, 16:16
            Tylko Kuźmiuk
        • platformer [...] 07.09.10, 21:50
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • platformer [...] 07.09.10, 21:52
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • platformer Admin prowadzi kampanię KR! 07.09.10, 22:27
      Co to admin prowadzi kampanię Kocham Radom?Dlaczego nie wycina prowokatora z KR mlodego radomianina a wycina wszystkich z innych opcji?Piszę skargę do naczelnego Wyborczej!
      • Gość: Avator Re: Admin prowadzi kampanię KR! IP: *.31.radom.pilicka.pl 08.09.10, 07:53
        buahahahaha Tyczka nie kompromituj się. Wszyscy wiedzą że GW jest waszym organem propagandowym, ale Michnik nic w tej sprawie ci nie pomoże. Bliższa koszula ciału...
        • Gość: mistsz Re: Admin prowadzi kampanię KR! IP: *.algo.radman.pl 11.09.10, 21:21
          ..polecam albo czaty (darmowo) albo pl.zbiornik.com albo kontakty realne, w rzeczywistości.
          Spotykam się z około 18 kobietami z czego aż 11 poznałem w realu. Doskonałe są kasjerki z marketów Kaufland i Biedronka, choć z Lidla też nie sa złe.
          Wszystkie są mężatkami regularnie zaniedbywanymi i niedopieszczonymi przez mężów, dlatego też jest tu szeroka i głęboka nisza do wypełnienia.
          Ze względu na to iż jestem bezdzietnym rozwodnikiem mieszkającym samemu, spotkania odbywają się u mnie. Pomimo ze spodziewalem się atmosfery skandalu za to ze co poranka to inna wychodzi ode mnie koleżanka, do niczego takiego nie doszło mimo, ze w moim bloku na parterze odbywają się zebrania koła Radia Maryja (w wózkowni).
          Polecam takie rozwiązanie, seks dzięki temu jest za darmo a doznania niebywałe.
      • Gość: fran Re: Admin prowadzi kampanię KR! IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.10, 12:05
        o już nie raz na tym forum było, ze admin Radomir powoduje znikanie postów Kocham Radom to przedłużenie PZPR tam działaja dzieci partyjnych komunistycznych prominentów ktore same nie mieszkaja nawet w Radomiu.
        • Gość: KIN Re: Admin prowadzi kampanię KR! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 12:39
          Człowieku lecz się.Co ma PO do Kocham Radom.Niech się lepiej PO weźmie za walkę o Radom z PiS a nie będzie się Kocham Radom zajmować.Nie kompromitujcie się działaniami pod publiczkę a zacznijcie coś robić dla Radomia.
          Może rację mają Ci co mówią że jak PO nie wygra z PiS w Radomiu to Tusk rozwiąże struktury miejskie partii.
          • Gość: KIN Re: Admin prowadzi kampanię KR! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 12:51
            ,, o już nie raz na tym forum było, ze admin Radomir powoduje znikanie postów Kocham Radom to przedłużenie PZPR tam działaja dzieci partyjnych komunistycznych prominentów ktore same nie mieszkaja nawet w Radomiu. "

Fran o co Ci chodzi?
            Kto nie mieszka w Radomiu z członków Kocham Radom?Napisz tu z ciekawości albo nie pisz bzdur.Wiem , że trwa kampania w Radomiu i zdarzają się tak marne prowokacje jak ta.
            Napisz też kto jest dzieckiem partyjnych komunistycznych prominentów?Napisz albo zamilcz prowokatorze antyradomski partyjny !
            • Gość: rav 4 Re: Admin prowadzi kampanię KR! IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 18:48
              mam wrażenie że od pewnego czasu komuś bardzo zależy na opluciu Szprendałowicza metodycznie robią to klakierzy i frustracji z partii iPrezesa i Spółki do tego pewnie Pan Marszałek się przygotował i niczego więcej się nie spodziewa.Ale co więcej we własnej partii Pan Szprendałowicz też ma sporo '' przyjaciół" nie chce mi się pastwić na jednym radnym który przed kamerami Dami już zawieszał Pana Piotra, ale prawdopodobnie wiele jest prawdy w plotce która powtarzana od mniej więcej tygodnia brzmi że zarząd PO przyjrzy się słabości radomskiej PO tuż po wyborach samorządowych a szczególnie ocenie pracy działaczy. Wielu tzw zasłużonych może wówczas obudzić się ze snu lub drzemki w którą wpadli. Czy aby uderzanie w tej chwili w Szprendałowicza to próba usunięcia realnego konkurenta czy tylko próba zmarginalizowania konkurenta który może zagrozić obecnemu statu qwo. wiem wiem zaraz odezwą się oburzeni reformatorzy wskazujący że ............. i ............. a oprócz tego....... ale tak naprawdę QRWA MAĆ jeżeli nie pomożecie Szprendałowiczowi to sami skazujecie się na wymarcie

naiwny cynik
              • Gość: iga Re: Admin prowadzi kampanię KR! IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 19:16
                Nie jestem politykiem ale z życzliwością obserwuję działalność Pana Szprendałowicza, zasmucona jestem tym co wypisują na tym forum ludzie.Czy naprawdę radomska PO jest tak słaba? Nie wiem jak to się dzieje ale mam wrażenie że to ci sami żałośni klakierzy wypisują kalumnie na tym forum. Czego ci ludzie się go tak boją ????? Niech ktoś mi to wytłumaczy.
    • Gość: Paliko PiS-u Kolejna wpadka. Czy PiS będzie zlikwidowany! IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 19:06
      Sołecki-wpadłeś do Muzeum jak na jarmark!!!!
      I dobrze ci Szprendałowicz powiedział że w Radomiu jest wiele kościołów lecz ty akurat zapragnąłeś jednego i tego w Muzeum.
      Teraz dymisz, lecz moim zdaniem twój apel cię oszmiesza bo kto ty wogule jesteś i co osiągnołeś żeby rządać takich dyrdymał!
      Wstyd mi za takich Radomskich Warchołów.
      Na czyje zamówienie polityczne szczekasz!
    • Gość: Piotr Malmon MWR Do Mariusza Soleckiego IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 19:13
      Zgodnie z życzeniem organizatorów festyn rozpoczyna się mszą św., która jest dziękczynieniem za owoce pracy piekarzy, rolników i pracowników muzeum. Msza jest dla wielu gości ważnym wydarzeniem, dla innych nie. W czasie kiedy jest odprawiana, w skansenie nie odbywają się żadne pokazy, jest możliwość zwiedzania i spacerów. Organizatorom trudno jest ocenić, który z gości będzie uczestnikiem mszy św., a kto będzie zwiedzał. Dlatego bilety sprzedawane są wszystkim.
      W radomskim skansenie odbywają się jeszcze dwa festyny podczas, których odprawiana jest msza św. Festyny te mają na celu pokazanie życia mieszkańców wsi polskiej zgodnego z rytmem świąt kościelnych. Są to: uroczystość Matki Boskiej Gromnicznej oraz uroczystość Niedzieli Palmowej. Uroczystości te mają charakter przede wszystkim religijny. Wokół mszy św. zbudowany jest cały program dnia. Wtedy wstęp na teren muzeum jest bezpłatny.
      Wypada też zauważyć, że pieniądze zapłacone za wstęp na "Święto Chleba" przeznaczane są zgodnie z misją muzeum na ochronę kultury narodowej, która jest przecież w swoich korzeniach mocno związana z chrześcijaństwem. Decyzja o pobieraniu opłat nie jest więc obrażaniem uczuć religijnych. Ci, którzy ten bilet kupili złożyli datek na kulturę polską.
      Uważamy więc, że tytuł listu „Święto Chleba Radom z incydentem. Chcesz się modlić – płać!” jest niesprawiedliwy.

Piotr Malmon Muzeum Wsi Radomskiej
      • Gość: rav 4 Re: Do Mariusza Soleckiego IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 21:53
        czy to oznacza że ten facet narobił dymu bo chciał za frii wejść na festyn????
        I to jeszcze ponoć dziennikarz ??
        jeżeli to była by prawda to okazałoby się że to żałosny gnojek
    • agent.bolek.donosi Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz 16.09.10, 11:57
      Co dalej ze szkodnikami Radomia?
    • Gość: szok Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.radom.vectranet.pl 01.10.10, 17:12
      szok
    • Gość: . Re: Kolejny skandal. Czy PO wycofa Szprendałowicz IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.10, 00:38
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka