9luty1972 27.12.10, 16:04 GRATULUJĘ !!!!! W końcu ktoś kto zna pracę od podszewki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radomianin Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: 46.112.165.* 27.12.10, 19:39 A czy Pan Górak jest mieszkańcem naszego miasta czy jednej z pod radomskich miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie 27.12.10, 19:45 Nie znam nowego komendanta. Nie ma jednak dla mnie znaczenia gdzie mieszka. Skoro jest w straży od 1995r. to należy domniemywać, że zna Radom od podszewki i powinien dobrze wypełniać swoje obowiązki. A pracy jest sporo. Proponuję akcję mandatową wobec zarządców nieruchomości, którzy nie posypują piachem oblodzonych chodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forgese Palenie śmieci w piecach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.11, 08:30 Dlaczego ludzie palą śmiecie w piecach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FELEK Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.146.127.185.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.12.10, 20:06 oczywiście, że jest z spod radomskiej wsi. I to brat tego byłego wicestarosty, który był w koalicji z PSL, a którego na szczęśćie spuścił Ślifirczyk. A z powodu koalicji PiS i PSL w Radomiu musieli dać fuchę komuś swojemu. I trafiło na Góraka, ze względów politycznych, a nie z powodu tego, że akuratnie taki nadający się. A to, że długo pracuje, to cóż za argument. W tym urzedzie ludzie haruja po 20 lat na inspektorskich stanowiskach tylko dlaktego, że fuche trzeba dać komuś z nadania politycznego. I taka jest smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 27.12.10, 20:20 Życzę temu panu sukcesów w służbie SM oraz aby tylko nie poszedł w ślady " loczka " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klusek Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.vectro.com 27.12.10, 20:56 Czy Pan Gorak uslyszal juz od Kosztowniaka, ze ma wiecej pouczac a mniej karac zwlaszcza kierowcow oraz, ze ma zakladac mnie blokad? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodyradomianin Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie 27.12.10, 21:40 A czy nowy pan komendant jest lub był członkiem jakieś partii politycznej?Z mediów wynika , że jest mgr administracji tak jak większość rządząca Radomiem - prezydent Kosztowniaka , sekretarz Czajkowski czy radny Kowalski.Szkoda , że nie rozpisano konkursu.15 letni staż w straży to nie jest argument.Swoją drogą jaką uczelnie i w jakim trybie skończył nowy pan komendant?Czy jest to jakaś rodzina z byłym radnym Krzysztofem Górakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
lew-35 Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie 28.12.10, 09:56 Ale ty "młody" jesteś strasznie złośliwy i uje....y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dy Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 10:54 Pytania młodego to standard w innych miastach a u nas w Radomiu wzbudzają popłoch i wściekłość władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejdis Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: 194.181.137.* 28.12.10, 11:37 Standard pewnie tam gdzie rządzi PO. Zauważ co się dzieje w warszawie. Masz tu link i poczytaj. Ty potrafisz tylko klepać bez poparcia dowodami. Ja daję ci prawdziwe dowody. www.wykop.pl/ramka/556823/przekrety-i-walki-rzadu-po-o-ktorych-milcza-media/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dy Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:38 Cóż się dzieje takiego w tej Warszawie... a co do Radomia to tu też tak różowo nie jest podwyżka dla prezydenta , zatrudnianie wiadomo działaczy PiS i inne sprawy o których pisały media w Radomiu w tym Gazeta Wyborcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:57 Świetna osoba na to stanowisko ! Znam go osobiście i nawet razem waliłem z gościem z buta w patrolu.Normalny człowiek ,sympatyczny i wyważony chłopak z doświadzceniem jakiego brakowało każdemu kto rządził SM.Żeby zawsze służby miały takich szefów to może wtedy pracowały by tak jak do tego są powołane. Bo zawsze jak żadzą ci co nie maja pojęcia to najwiekszy burdel jest. Powodzenia chłopaku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyyyyyyyyyyyyyyy Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.146.148.228.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.12.10, 22:00 no i dobrze, że walił z buta, ale to nie znaczy, że ma predyspozycje do rzadzenia. No i u7mówmy sie, ze w końcu ten pan nie jest taki wspaniały, żeby dostać taka fuchę. wszystko polega na tym, że jest to brat tego Góraka, który w powiecie był w koalicji z PSL, a PSL jest teraz w mieście w koalicji z PiS. No i wszystko jasne. Może nie dla wsystkich, ale jednak sprobujecie spokojnie poczytac, to może zrozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 13:34 dlaczego wybiórcza nie pisze o zatrudnianiu przez gronkiewiczową w W-wie ludzi peło znajomych o podwyżkach pensji dla niej i jej urzędników o nagrodach pod koniec roku idących w setki tysięcy złotych a tu zaskoczenie piszą o pisie jaki to zły niedługo obłuda wybiórczej tvn się skończy wraz z upadkiem ryżego co daj boże stanie się szybko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 16:22 Strażnicy nie mieli dotychczas szczęścia do przełożonych, bo zarówno Kiraga jak i Czachor o jednym z pewnością nie mieli pojęcia, jak powinna wyglądać współpraca przełożony - podwładni. Jest taka stara zasada. Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe. Pan Górak jako przewodniczący "Solidarności" nie był zbytnio "głaskany" przez poprzedników. Powinien więc wiedzieć jak nie należy postępować ze swoimi podwładnymi. Jak będzie w rzeczywistości pokaże życie. Znam też odwrotny przykład: Były przewodniczący "S" w MOSiR jak poszedł "w dyrektory" to teraz zwalcza związek któremu przewodniczył. Dlatego proszę Pawle nie idź tą drogą! Pamiętaj że funkcje czasami się pełni a człowiekiem albo się jest albo nie. Pozdrawiam i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sword Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 28.12.10, 19:20 Gratuluję wszystkim Strażnikom Miejskim tak doświadczonego komendanta. Otóż ten doświadczony Komendant (15 lat stażu) w dniu 07.12.2010r. na antenie radia Rekord stwierdził, że strażnicy będą za nieodśnieżanie karać mieszkańców Radomia mandatami i uwaga !!! kierować wnioski o ukaranie do Sądu Grodzkiego. Każdy Strażnik nawet ten z rocznym stażem doskonale wie, że w Państwie Polskim Sady Grodzkie zlikwidowano w styczniu 2010r. a sprawy wykroczeń kieruje się do II Wydziału Karnego. Winszuję doświadczenia zawodowego Panu Komendantowi, ale wprowadza w błąd mieszkańców podając nieaktualne informacje. Kolejna sprawa, bardzo dziwna to powołanie na stanowisko Komendanta, przecież każdy Strażnik wie, że od 2009r. komendanta zatrudnia się na umowę o pracę, nie ma już powołań, ponadto tak bez konkursu ??? no i na koniec Pan nowy Komendant nie ma żadnego doświadczenia na stanowisku kierowniczym, na którym będzie kierował kilkudziesięcioosobową jednostką budżetową. Staż pracy na stanowisku kierowniczym jest chyba zastrzeżony w przepisach o pracownikach samorządowych, te przepisy w sprawach nieuregulowanych w ustawie o strażach gminnych, stosuje się do Strażników a Komendant niewątpliwie jest Strażnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 19:30 Prawie jak Loczek ujawniłes niesamowite teorie spiskowe :) Biedaku niudało się załapać na stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.10, 17:20 i będzie kierował z pod radomskiej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis-off bez konkursu Górak powołany na komendanta IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.11, 14:18 kto dowodzi strażą miejską kierownik monitoringu czy komendant ???? to co wynika z nadzoru jest bardzo dziwne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEBETO Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 28.12.10, 20:21 Masz na myśli Ścibora? On i GÓórak maja wiele wspólnego. Razem przewodniczyli zwiazkom, razem znaja sie z Krzysztofem i pewnie znaja sie osobiscie i czerpia wzorce z wlasnych doswiadczen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 11:30 dajcie mu się wykazać bezsprzecznie najlepszy komendant od początku chyba nie ma na ten temat dyskusji ale z tym stażem by być kierownikiem jednostki zaniepokoiłem się mimo wszystko będzie lepiej i ciszej nad tą jednostką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sword Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 29.12.10, 21:17 p.o. obowiązki a teraz już "komendant" wykazał się, przez cztery miesiące nic się nie działo w Straży Miejskiej - ale o to chyba chodzi... Ponadto mam pytanie ? podobno radiowozy Straży Miejskiej teraz będą tankowane na stacji HUZAR przy ul. Domagalskiego, dziwnym trafem stacja ta powiązana (rodzina, czy współwłasność - trzeba to sprawdzić ?) jest z jakimś urzędnikiem z Kancelarii Prezydenta. Stacja HUZAR w ubiegłym roku też przystąpiła do przetargu na paliwo dla Straży Miejskiej, ale nie wygrała...teraz nagle ma najlepszą ofertę...dziwne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 29.12.10, 22:06 do sword masz problemy emocjonalne nie możesz sobie poradzić ze sobą ,tylko można ci współczuć !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 17:10 Istotnie miałem na myśli Wojciecha Ś. Jednak z tym porównaniem absolutnie nie zgadzam się. Znam obydwu osobiście. Górak zanim cokolwiek zrobi rzecz rozważy kilkakrotnie pod różnymi kątami. Odwrotnie pan Ś. Ten zanim pomyśli to już głupot zdąży narobić. Ja tyko chciałem przestrzec Pawła, by nie przejmując stołek komendanta nie przejął złych cech swoich poprzedników. Pana Ś. podałem tylko jako negatywny przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEBETO Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 30.12.10, 18:44 Skoro piszesz prawde to nie boj sie uzywac pelnego nazwiska tak jak ja. Czesto korzystam z plywalni kolo samochodowki i przez to oceniam Scibora raczej pozytywnie. Goraka nie znam dlatego nie oceniam go w ogole. Napisalem tylko ze obydwaj maja jakby te same korzenie. Mysle ze nasz ocena rozni sie dlatego bo ja nie jestem zwiazany z zadna partia a wy w PO nienawidzicie wszystko co pisowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:39 Dotychczas myślałem, że jedyny mój związek to związek małżeński w którym tkwię już 25 lat. Od BEBETO dowiedziałem się, że jestem związany z PO. Zdumienie moje jest doprawdy wielkie. Staram się nie odpowiadać forumowiczom ad personam. Dla BEBETO zrobię wyjątek. Zrozum proszę człowieku, że nie tylko to co pisowskie mam gdzieś. W takim samym głębokim poważaniu mam wszystko co z PO, SLD, PSL i każdej innej partyjnej hałastry. Wypowiedzi, inicjatywy i czyny nie oceniam w zależności od kogo pochodzą. Jeżeli jest to cecha kogoś związanego z PO to masz ze sobą szanowny BEBETO niemały kłopot. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis-off Paweł Górak huzaria... IP: *.radom.vectranet.pl 12.01.11, 13:35 Radiowozy straży miejskiej jeżdżą na droższym paliwie niż oferowały inne stacje. Dobra kontynuacja - chyba droższa kontynuacja. Tym powinna zająć się prokuratura. Kryzys, oszczędności, zaciskanie pasa tym władze miejskie nas teraz straszą, a tu paliwo choć droższe to straż będzie tankować, tylko dlatego, że stacja Huzar jest powiązana z jednym z urzędników i to takim co mu "w życiu nie wyszło". Gdzie jest opozycja w tym mieście, kto ma reagować na tak ewidentne przypadki... Na marginesie podobno tuz przed przetargiem ten urzędnik odwiedził kilka razy nowego Komendanta Straży Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss-off Paweł Górak fotoradar ??? IP: *.radom.vectranet.pl 13.01.11, 16:20 09.09.2010r. w GW ukazał się artykuł na temat fotoradaru przy ul. Słowackiego, w tym artykule zacytowano wypowiedź prezydenta Kosztowniaka z przed pięciu miesięcy, że na najbardziej niebezpiecznych przejściach dla pieszych staną fotoradary m.in. przy Słowackiego. Zsumujmy 5 miesięcy do września 2010r. plus 4,5 miesiąca do połowy stycznia 2011r. razem jak by nie liczyć 9,5 miesiąca. We wrześniu sekretarz miasta Rafał Czajkowski za brak fotoradaru obwiniał ówczesnego komendanta Kazimierza Czachora, że ten nie dostarczył do Skarbnika miasta odpowiedniej dokumentacji. Dalej w artykule z GW pt. "W oczekiwaniu na fotoradar. Minęło pięć miesięcy" czytamy wypowiedź pani rzeczniczki magistratu Piechoty-Kaim, że teraz zajmie się fotoradarem zajmie się p.o. komendant straży miejskiej Paweł Górak. Minęło kilka miesięcy i co i nic. W ostatnim artykule na ten temat nikt już nie porusza tego, że to Górak miał przygotować dokumentację, a może już taka jest ? 4,5 miesiąca na przygotowanie dokumentów na jeden fotoradar, czy to nie za długo, chyba nie przecież sekretarz miasta jasno powiedział, że przez 4 miesiące prezydent obserwował pracę Góraka i tak mu się spodobała, że powołał go na stanowisko bez konkursu ???? Jak to jest Czachor nie dał dokumentacji to sekretarz wskazał, że przez niego nie ma fotoradaru, Górak nie przygotował (a może przygotował ?) dokumentacji, to został komendantem straży miejskiej. To co się wprawia w Radomiu przechodzi ludzkie pojęcie, a na Słowackiego nic się nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss-off made in radom z dn.12.01.2011r. IP: *.radom.vectranet.pl 13.01.11, 16:37 Straż Miejska - czy będzie "vendetta"? Każda próba napisania czegokolwiek o straży miejskiej wywołuje nerwowe ruchy u części pracowników oddanych nowemu komendantowi. Teraz jednak ze straży dostałem kolejnego maila, informującego, że porobiły się tam ostre podziały na "Czachorowych" i "Górakowych" oraz pozostałych, przy czym ci zaszufladkowani do tej pierwszej grupy boją się, co będzie dalej, a są oni przecież przede wszystkim strażnikami. I tak np. zastępcy kierowników mają przedłużone przez następcę Kazimierza Czachora - Pawła Góraka pełnienie funkcji tylko na trzy miesiące, co rodzi ich obawy, że w międzyczasie zostaną przygotowani na ich miejsce inni. Cóż, jak zapewne Czytelnicy wiedzą, wielokrotnie polemizowałem z poprzednim komendantem i nie zgadzałem się z częścią jego decyzji, ale staram się iść za głosem rozsądku i kto by nie rządził, to złe i niesprawiedliwe decyzje będę nagłaśniał i piętnował. Także ewentualne takie w wydaniu nowego komendanta czy kogolwiek innego zarządzającego w mieście. A komentarzyki lizusów władzy w mieście, pisane na zamówienie, mam zwyczajnie gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Re: made in radom z dn.12.01.2011r. IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 18:32 Każdy kto podejmuje się funkcji polegającej na zarządzaniu ludźmi, kto podejmuje się bycia przełożonym niezależnie od szczebla winien wiedzieć gdzie jest granica podporządkowania, gdzie jest granica posłuszeństwa. W tej konkretnej sytuacji będąc na miejscu Góraka wymieniłbym WSZYSTKICH funkcyjnych w straży miejskiej. Moim zdaniem, żaden z nich nie powinien ani minuty dłużej mieć możliwości wydawania poleceń innym. Nie będę rozpisywał się jakim sadystą, podkreślam SADYSTĄ był dla swoich podwładnych Czachor. Wiem jedno, jego postępowanie wobec strażników nie byłoby możliwe na tak długa metę gdyby nie pomagali mu w tych chorych poczynaniach pozbawieni zdolności samodzielnego rozumowania funkcyjni, zastępcy i kierownicy. To oni jako ludzie zdrowi na umyśle winni Czachorowi powiedzieć nie!!! Nie zrobili tego udawali, że wszystko jest OK. Na ślepo wykonywali nawet niedozwolone przez prawo działania. Uważam, że taką postawą sami wyeliminowali się z funkcji w SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procurator Re: made in radom z dn.12.01.2011r. IP: *.183.237.39.dsl.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 22:08 a nowy pan Comendant był już przesłuchany przez Prokuraturę ws dopisywania do list wyborczych w podradomskiej gminie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: made in radom z dn.12.01.2011r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 18:31 Sawa piszesz na miejscu Góraka wymieniłbym WSZYSTKICH funkcyjnych. Albo jesteś nie zorientowany albo już zapomniałeś że to Pan Górak wprowadzał w pracę "Kazika". To on udzielał mu wszelkich niezbędnych informacji o poszczególnych pracownikach. To on tworzył nowy schemat ze stołkami dla siebie , kolegów Robka, Pawła, koleżanki Agnieszki i innych. Przesiadywał z nim godzinami miedzy innymi dzieląc i zabierając pieniądze jako przewodniczący słusznych związków. Jak ich Kazio nie przyjął do koryta wtedy wszystko co robił było be. Zgoda kudłaty nie nadaje się na żadne stanowisko ale to chyba nie wina funkcyjnych ale tych co zatrudniali komendanta. Teraz Paweł i jego związkowe otoczenie powinno się wykazać - walczyć tak jak z Kaziem choćby w temacie związanym z taką samą częstotliwością radia na monitoringu jak i w straży czy też podległością pod Pana Czesia. No chyba że? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss-off Re: made in radom z dn.12.01.2011r. IP: *.radom.vectranet.pl 16.01.11, 21:20 święte słowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sword nadzór IP: *.radom.vectranet.pl 17.01.11, 15:18 Zarządzenie nr 147/2011 Prezydenta Miasta Radomia z dnia 13 stycznia 2011r. no no Wydział Ochrony Urzędu Miejskiego od 13.01.2011r. nadzoruje Straż Miejską, cóż za osiągnięcie - kierownik nadzoruje dyrektora (Gąsiorowski - kierownik referatu ochrony i monitoringu miasta będzie sprawował nadzór nad komendantem Górakiem)? Czy nie powinno być na odwrót ? Strażnicy są oburzeni, nie dziwię się im, lecz ktoś na to pozwolił, ktoś się na to zgodził, nie zaprotestował??? Była sobie kiedyś niezależna jednostka budżetowa o nazwie Straż Miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: nadzór IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 22:34 Za czasów Golana nadzór na strażą sprawował wiceprezydent za czasów Kiragi prezydenci za czasów Czachora sekretarz miasta, a za czasów Góraka kierownik wydziału ochrony, a w niedalekiej przyszłości może referent w wydziale administracyjnym nadzorujący prace pań dbające o elementy poziome Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 17.01.11, 17:35 Czyzba sawa to Podlipniak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 18:15 Gdzie mnie zwykłemu prozaikowi równać się z poetą!!! Ale samo porównanie - nie powiem - jest dla mnie nobilitujące. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemozliwe Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 17.01.11, 20:28 szok chyba to nie jest prawdą skąd macie taka informację i tak jest cicho .... to niezgodne z prawem jak to sie stalo/////????. Odpowiedz Link Zgłoś
kastamonu Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie 18.01.11, 13:13 nie sawa to definitywnie nie ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis-off Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 21.01.11, 14:57 Szok dla normalnych ludzi, a to co w Straży Miejskiej będzie się wyrabiać to normą jest nie szokiem...mam pytanie nadzór nad Strażą Miejska w Radomiu ma Wojewoda Mazowiecki, gdzie jest ten Pan jak takie rzeczy się dzieją??? Obiecuję wysłać do niego list w tej sprawie, dosyć mam eksperymentów na tej jednostce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 21.01.11, 18:20 nie znam p. Góraka osobiście, ale rozmawiałam ze strażnikami, którzy tam pracują i których znam osobiście. Są bardzo zadowoleni z decyzji prezydenta. Pan Górak najlepiej zna potrzeby i zadania SM, w końcu jest jednym z nich i tacy ludzie powinni w takich miejscach kierować pracą innych. Mimo,że ni cierpię Kosztowniaka , nie upatruję się tutaj jakiś wielkich układów. A nawet jak są, to zdaniem pracowników SM ( a to powinno być najważniejsze ) jest to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Powodzenia panie komendancie :) Pozwalniaj tylko chamskich i niewychowanych strażników, bo trochę tam ich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis-off Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 25.01.11, 11:24 droga radomianko masz rację nie znasz układów więc nie zabieraj głosu a kim jest Górak dla niektórych urzędników dowiesz się rozmawiając właśnie ze strażnikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sword bez konkursu Górak powołany na komendanta IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.11, 14:13 radomianka z kiedrzynia, czy z małęczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da end bez konkursu komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.11, 18:52 Bez konkursu komendant, bez konkursu strażnicy ??? Podobno od lutego 2011r. do straży zostanie przyjęty człowiek w wieku blisko 60 lat (na stanowisko strażnika miejskiego). Czy to możliwe ??? Mam 52 lata, czy mam jakieś szanse, może jakby był ogłoszony konkurs to chyba tak, ale tego nie praktykuje się w Straży Miejskiej w Radomiu, bo nawet komendant nastał bez konkursu. Szkoda to delikatnie mówiąc niesprawiedliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da end monitoring vs. komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.11, 12:22 czwartek 3 lutego 2011 teraz radom kom. (bez konkursu) Górak wychwala pod niebiosa współpracę Straży Miejskiej z monitoringiem miejskim, co o współpracy mogą powiedzieć strażnicy i dyżurni, to już zupełnie inna bajka. No, ale cóż skoro nadzór nad Strażą ma kier.z monit.... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: monitoring vs. komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.11, 13:21 do da end od momentu kiedy Komendantowi Górakowi udało się wspólnie z miastem uruchomić łączność radiową z monitoringiem współpraca układa się b dobrze! Jak w każdym środowisku pracy są osoby, którym coś może się nie podobać tak jest i będzie , ale nie jest to powód do pisania takich głupot jak ty.Jesteś zwykłym mąci wodą delikatnie to ujmując!!Sa także osoby nie zadowolone z dobrej współpracy bo teraz muszą więcej pracować , ale to są tylko jednostki (jednostka)!! P.s pozdrawiam koleżanki i kolegów z monitoringu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da end Re: monitoring vs. komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 18:36 nie wiesz o czym mówisz, jaka dobra współpraca, od kiedy to, wystarczy pogadać ze strażnikami i nie jednostkami... i nie podpisuj się jako strażnik bo z tym gołym okiem widać, że nie masz nic wspólnego... p.s. pozdrawiam wszystkich strażników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 52 p.k. Re: monitoring vs. komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 18:56 da end ma rację... monitoring nad strażą o co chodzi ??? kto nie zna tematu niech się nie wcina w poważne sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel 11 monitoring vs. komendant.... IP: 88.156.75.* 09.02.11, 11:09 mam pytanko, czy straż miejska jest już wydziałem monitoringu, bo jak tak to idę na zwolnionko...he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: monitoring vs. komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.11, 16:52 do da endja i wielu strażników mamy w dupi..e twoje pozdrowienia !!! palancie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da end Re: monitoring vs. komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.11, 13:28 jesteś chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster 56 monitoring vs. komendant.... IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.11, 15:55 do strażnika, po co włączasz się w dyskusję o której nie masz pojęcia, używając obraźliwego słowa "palancie" pokazałeś do jakiego rzędu należysz - to chyba pierwotniaki (jednokomórkowce) ale to pozostawmy biologom, nie wcinaj się w poważne rozmowy dla dorosłych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik wykroczenie pod nosem IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.11, 14:26 Na zdjęciu do artykułu w Echu Dnia z 05.03.2011r. pt. Straż Miejska może więcej!Co dokładnie? jest zarejestrowane wykroczenie, pojazd marki Toyota (nr. rej. widoczny) stojący za radiowozem SM popełnił wykroczenie drogowe, na podwórku straży miejskiej przy ul. Moniuszki mają prawo parkować upoważnieni i radiowozy, czy Komendant Paweł Górak wyjaśni to parkowanie i ukarze mandatem za wykroczenie ??? popełnione pod jego nosem i udokumentowane na zdjęciu w Echu Dnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssee Re: wykroczenie pod nosem IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.11, 18:16 a ja mam takie upoważnienie hi ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf wykroczenie pod nosem IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.11, 18:39 czyżby strażnicy łamali prawo prywatnymi samochodami kierowców gnębią a sami jaki dają przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.w. kto zawinił ??? IP: *.radom.vectranet.pl 07.03.11, 11:24 he he ale jaja strażnicy w Radomiu od września nie podejmowali interwencji na drogach wewnętrznych, osiedlowych itd. a mogli działać zgodnie z prawem... ktoś w naszej straży miejskiej przysnął i zamiast pilnować przepisów pilnował swojego stołka...strażnicy wiedzą o kogo chodzi. pytanie: kto teraz odpowie za to, że nie podejmowano interwencji przez pół roku, kto poniesie konsekwencje niedopełnienia obowiązków służbowych i działanie na szkodę mieszkańców - bo nie podejmowanie interwencji jest działaniem na szkodę dobra publicznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: kto zawinił ??? IP: *.radom.vectranet.pl 08.03.11, 14:15 Ktoś ze Straży Miejskiej w mediach opowiadał, że strażnicy nie robią zdjęć fotoradarem od października 2010r. a prawda jest taka, że nie robi zdjęć od grudnia 2010r. pytanie 1: czy Straży Miejskiej grozi fala pozwów za wykonane zdjęcia bez podstawy prawnej??? pytanie 2: czy za wprowadzenie w błąd opinii publicznej będą wyciągnięte konsekwencje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: kto zawinił ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.11, 17:21 Kolejny Jan Kowalski próbuje oczerniać SM. Najpierw zakończ sprawy w sądach.Niczego tu już nie ugrasz.Wszyscy wiemy kim jesteś. he he ale jaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata kto zawinił ? - ikar IP: *.radom.vectranet.pl 13.03.11, 22:29 jedz więcej świeżego pokarmu i mniej tłusto bo bełkoczesz, jakbyś miał przytkane żyły w mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
axe-l1 Paweł Górak powołany na komendanta straży miejs... 12.03.11, 19:59 do nowego szeryfa - wiosna śmieci dużo ,czas na porządki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 13.03.11, 11:50 a chwasty trzeba wyciąć i spalić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 13.03.11, 22:37 pogonić do roboty, bród, smród a te wymyślają jakieś akcje reksio piesku stój jesteś otoczony przez patrol straszy miejskiej jak zrobisz kupeczkę to cię aresztujemy do roboty za poważne sprawy a nie duperele śmieci w Kosowie, nad Pacynką eternit, Kosówka zasyfiona, Kaptur i Sołtyków nie lepszy, nawet w centrum - przykład Rynek a te reksia będą ganiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.11, 09:13 Romeo i tu się z tobą zgadzam miała być nowa krew i co!? gów..no po psie Reksiu zostało priorytetem Komendanta i jego zaufanych kolesiów brawo ,aby tak dalej to będziemy mieli niezły kabaret- szok jak strażnicy będą uganiać się za kundlami ,a chuliganka niech się rozwija !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 17.03.11, 00:14 racja w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 17.03.11, 22:54 byle do zimy znowu spadnie śnieg zakryje cały ten syf i będzie o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moro wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 19.03.11, 17:08 W Straży Miejskiej nowy Komendant szykuje zmiany, czyżby to była zapowiedź wendetty na ludziach pracujących za czasów Czachora. Na szczęście są politycy żywo zainteresowani tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opzz Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 20.03.11, 09:47 A gdzie byli ci politycy wcześniej co ? byli ślepi i głusi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.11, 10:56 kto w tej straży rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIT wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.11, 14:51 czy w radomskiej Straży Miejskiej jest dwóch rzeczników prasowych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator brudno w naszym mieście IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 15:13 Radom tonie w śmieciach!do roboty a nie uprawiacie "czasogadki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: brudno w naszym mieście IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.11, 18:30 e ty poliglota bier korytko świniowe wungel je we wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.11, 19:25 tylko Piotr Stępień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono1 wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.11, 11:57 PIP obserwuje, czeka cierpliwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie miły wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.11, 19:53 trzy lata szybko zlecą i znowu wendetta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 24.03.11, 16:35 do nie miły weź sobie na wstrzymanie nie panikuj nikt nie będzie się mścił, sprawiedliwość sama dopadnie tych co uzna za stosowne i nie ważny jest kolor oczu czy włosów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie miły Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 24.03.11, 23:42 do hi hi nigdy więcej do mnie nie mów kalmarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliot do wendetty późn. IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.11, 10:42 Ornat to ostatni porządny człowiek w urzędzie miejskim, znam go osobiście porządna firma. Wystarczy obejrzeć Dami z dn.25.03.2011r. i widać Ornat gość który te dzieciaki co się dorwały do władzy może wciągnąć nosem, a śmie mówić o jego odwołaniu sekretarz miasta czajkowski nieogolony wyglądający jak m...a zarośnięty jak dziki agrest, o co tu chodzi kto teraz na miejsce Ornata, kolejny pisior.... hańba i wstyd kto reprezentuje to miasto czajkowski ogól się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.11, 18:35 tak nie miły bo ty nic nie rozumiesz i daremny mój wysiłek ale cenię odwagę- nie każdy potrafi się do tego przyznać. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozi wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.11, 22:37 Aktualności Czuje się pomówiony Grzegorz Ornat, dyrektor wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego Urzędu Miejskiego, który w ubiegłym tygodniu dostał wypowiedzenie z pracy, będzie domagał się przed sądem przywrócenia na stanowisko. Jak mówi Ornat, kłamstwem jest, że nie wywiązywał się z obowiązków służbowych. Ponadto zwolniony dyrektor domaga się przeprosin od sekretarza miasta, Rafała Czajkowskiego za szkalowanie jego dobrego imienia. - Te zarzuty to jest wierutne kłamstwo świadczące o tym, że niektórzy nie znają swoich obowiązków i na pewno nie jestem to ja – mówi Grzegorz Ornat. Dyrektor wydziału bezpieczeństwa i zarządzania kryzysowego w piątek dostał wypowiedzenie z pracy. Jak tłumaczył sekretarz miasta, Rafał Czajkowski, Ornat od pewnego czasu nie wywiązywał się ze swoich obowiązków. Decyzję o zwolnieniu podjęto po zdarzeniach z 12 marca, czyli po pożarze przy ulicy Żwirki i Wigury. Zdaniem sekretarza miasta, Ornat, jako szef wydziału zarządzania kryzysowego nie wywiązał się wówczas należycie ze swoich obowiązków. - Tuż po godzinie 5.00 dostałem telefon ze straży o potrzebie podstawienia autokaru na Żwirki i Wigury. Po otrzymaniu informacji autokar został podstawiony i ewakuowano ludzi. W tym przypadku nie potrzeba było zapewniać miejsc zastępczych dla ludzi ponieważ jak się dowiedziałem na miejscu, poszkodowani przenieśli się do swoich rodzin- wyjaśnia Grzegorz Ornat, dyrektor Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego UM. Jak mówi sekretarz, Ornat pojawił się na miejscu dopiero po jego interwencji, a powinien tam być od początku akcji ratowniczej, do jej zakończenia. Grzegorz Ornat twierdzi, że na miejscu pojawił się przed interwencją sekretarza, około godziny 8.30 i został do końca akcji. - Po zakończonym urlopie i otrzymaniu wypowiedzenia złożę wniosek do sądu pracy o przywrócenie na stanowisko – zapowiada Grzegorz Ornat. Ponadto Ornat domaga się od Rafała Czajkowskiego oficjalnych przeprosin za szkalowanie jego imienia. W przeciwnym wypadku zapowiada dochodzenie swoich praw w sądzie na drodze cywilnej. 2011-03-28 coś dużo ostatnio spraw w Sądzie Pracy ma Kosztowniak - to Czachor, to Ornat... kiedyś sekretarz opowiadał w dami że Czachor zachowuje się niehumanitarnie bo zwalnia strażnika, który jest poważnie chory, strażnik ten ostatnio chciał wrócić do straży ale nie przeszedł badań (Czachor miał rację) teraz czajkowski pomawia Ornata... zobaczymy kto będzie miał rację.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXI wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 05.04.11, 22:17 już niedługo ten co poprzedniemu komendantowi służył a potem w jednej chwili go olał, kolejnego komendanta też tak potraktuje, już pierwsze kroki robi.... a czas do kolejnych wyborów szybko upłynie i Pawełek pozna co lub kto to smalec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: wendetta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.11, 15:31 Ryży a raczej siwy łeb ma w genach zdradę. Taki już jest i wszyscy o tym wiedzą a mimo to tolerują. Jest jak zaschnięte gó... przylepione do coraz to innej dupy.Tolerowanie faktu kolejnej zdrady jest żenujące.Przypomnijcie sobie kafe u eda.To tam narodził się dziwny styl ośmieszania wszystkich.Teraz to ci ludzie mają wysokie stanowiska w SM. A możne to jest sposób na osiągnięcie sukcesu w tej firmie ? Zdrajca , plotkarz i cwaniak. Teraz to nowe kierownictwo SM. Panie komendancie czas zdjąć różowe okulary ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: wendetta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 21:41 Faktycznie bardzo ciekawa decyzja obecnego komendanta a byłego przewodniczącego. Zastanawia mnie po co walczył z Kazikiem i jego przybocznymi jak sam jednego z nich zostawia dalej na stołku. Chyba, że walczył na niby bo tak się wcześniej z kudłatym ułożył. A teraz kasiora sama wpływa na konto i nie ma potrzeby wychylać się niepotrzebnie, przecież prezydent zawsze ma rację. I sprawdza się stara prawda "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". A nowi funkcyjni pewnie się sprawdzą. Mówią, że Piotruś od Igora - zawsze to jakieś dodatkowe wsparcie w dążeniu do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.04.11, 10:05 a ja tam wiem jedno Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy i jego też dosięgnie "normalnie" a wtedy powróci do korzeni !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXI Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.04.11, 16:10 smalec jest jak kameleon siwy czy ryży ale zawsze potrafi zmienić barwę łaskę robi że urlop podpisze każdemu dupę obrobi i na tym jedzie cafe u eda II smalec prędzej czy później kopnie w dupę każdego jak swojego najbliższego koleżkę ktoś się w końcu ocknie i kopnie smalca w dupę pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 19.04.11, 23:07 podobno straż jest apolityczna...a tu na gejów jakieś naloty... ktoś lub coś tu jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwazar Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 20.04.11, 12:39 Po przeczytaniu na blogu Karasia i w Gazecie Wyborczej o akcji Straży Miejskiej w Żywej Bibliotece, nie kryłem oburzenia i zasięgnąłem informacji u źródła. Przedstawiona w Gazecie Wyborczej przez rzecznika Straży Miejskiej sytuacja z przypadkową kontrolą to stek kłamstw i nieudolna manipulacja. Prawda była taka: - ów rzecznik SM Piotr Stępień przeprowadził tego dnia o godzinie 14:00 odprawę dla strażników wychodzących do służby i wydał polecenie służbowe jednemu z patroli by o godzinie 17:00 dokonali kontroli w Czytelni Kawy pod kątem spożywania alkoholu przez nieletnich - strażnicy zapisali to w swoich notatnikach jako tzw. KMZ, czyli kontrola miejsca zagrożonego tak im polecił rzecznik; - patrol nic nie wiedział o tym, że ma odbyć się tam spotkanie w ramach Żywej Biblioteki; - rzecznik skłamał na łamach Gazety Wyborczej o rzekomym anonimowym zgłoszeniu, nie był to żaden przypadkowy telefon, natomiast każde nawet anonimowe zgłoszenie jest rejestrowane w książce interwencji dyżurnego straży miejskiej - wpisu na temat tej kontroli w książce brak; - patrol który był na miejscu został poinformowany przez właścicieli lokalu, że zostali wykorzystani politycznie; - wszystko powyższe jest do sprawdzenia, cała interwencja jest opisana w notatnikach służbowych strażników oraz brak wpisu interwencji w książce dyżurnego. Nowy rzecznik SM Pan Stępień to bardzo młody człowiek , pomimo braku stażu w pracy został w sierpniu awansowany przez Komendanta Góraka na stopień wyżej, ponadto od 1 kwietnia jest p.o. zastępcom kierownika SM pomimo braku stażu i wykształcenia wymaganego na tym stanowisku, ponadto Górak dał funkcję p.o. zastępcom kierownika czterem osobom na rok czasu (od kiedy daje się p.o. na rok zagadka dla PIP-u) żaden z nich nie ma wykształcenia wymaganego na tym stanowisku. Szkoda, że Straż jest wykorzystywana przez politycznie, w ustawie o strażach jest zapis , że strażnik nie może należeć do partii politycznej, ale Straż Miejska nie może się wyzwolić z pod wpływów rządzących. Jeżeli Straż ma być wykorzystywana do dokuczania przeciwnikom politycznym to winszuję tej jednostce. Sami strażnicy nie kryją oburzenia tą sytuacją, mówią, żę to jakiś kabaret...coś w tym prawdy jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 20.04.11, 17:24 o i to się nadaje do prasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Re: wendetta IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.11, 18:29 A to nowość. Gej wg "wir" = polityk??? Z tym, że coś tu nie tak zgadzam się. Pytanie z czym i u kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwazar Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 21.04.11, 22:58 pis w Radomiu boi się własnego cienia i nie toleruje nikogo z poza własnych koterii więc na niewygodnych straż będą nasyłać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 21.04.11, 23:26 co do wykorzystywania straży do dokuczania innym to fakt ale mam lepsze: Zbadają sprawę 2011-04-21 18:00:00 Prokuratura Okręgowa w Lublinie sprawdzi, czy prezydent Andrzej Kosztowniak i wiceprezydent Robert Skiba nie dopełnili swoich obowiązków, kiedy dowiedzieli się o nieprawidłowościach w spółce RTBS Administrator i nie poinformowali o nich wymiaru sprawiedliwości Przypomnijmy: radomska prokuratura, aby uniknąć posądzenia o stronniczość przy rozpatrywaniu sprawy dotyczącej włodarzy Radomia, poprosiła o wyznaczenie innej jednostki – z okręgu radomskiego lub spoza niego. Jak informuje Grzegorz Janicki, rzecznik prasowy Prokuratury Apelacyjnej w Lublinie, do której zwróciła się radomska Prokuratura Okręgowa, wniosek został uwzględniony. Oznacza to, że sprawą będzie się teraz zajmowała Prokuratura Okręgowa w Lublinie. – Obecnie analizowane są materiały dowodowe pod kątem niedopełnienia obowiązków przez prezydenta i wiceprezydenta. Więcej w tej sprawie będzie można powiedzieć na początku maja – informuje Beata Syk-Jankowska, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Lublinie. Po kontroli 2011-04-21 18:40:00 W Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji okresowymi kontrolami stanu technicznego dróg i mostów zajmowały się osoby bez uprawnień – stwierdziła Najwyższa Izba Kontroli. I zawiadomiła Prokuraturę Rejonową w Radomiu o podejrzeniu popełnienia przestępstwa Ale to nie jedyny zarzut, jaki skierowano pod adresem MZDiK. NIK dopatrzył się również „niewykorzystania możliwości do przeprowadzania kontroli ruchu drogowego w obecności funkcjonariusza policji lub inspektora”. Kolejnym zarzutem był brak odpowiedniej liczby osób z uprawnieniami budowlanymi, zezwalającymi na wykonywanie okresowych kontroli stanu technicznego dróg. NIK wystosowała już zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej w Radomiu „w związku z ujawnieniem faktów uzasadniających podejrzenie popełnienia przestępstwa”. – Obecnie prowadzone jest postępowanie. Z tego powodu nie możemy odnosić się do zarzutów, komentować ich i udzielać innych informacji – informuje Kamil Tkaczyk, dyrektor MZDiK. Kontrolerzy nie stwierdzili za to nieprawidłowości m.in. w zakresie wykonywania obowiązków narzuconych przez prawo o ruchu drogowym. Pozytywnie oceniono zimowe utrzymanie dróg, nadzór nad organizacją ruchu i nad tworzoną elektroniczną ewidencją dróg. Kontrola dotyczyła okresu od początku 2008 roku do połowy 2010 roku – pod lupę wzięto 120 odcinków dróg na terenie 31 jednostek samorządu terytorialnego. Skontrolowano m.in. realizację ustawowych zadań dotyczących planowania, budowy, remontu i utrzymania dróg publicznych, pozyskiwanie i wykorzystanie pieniędzy na finansowanie drogownictwa i utrzymanie stanu technicznego sieci drogowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol 1 Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.11, 14:39 Interpretacja raportu NIKu o stanie SM Radom przez gazetę wybiórczą jest frapująca, zwłaszcza końcówka artykułu, gdzie sprytnie wkomponowano konflikt Czachora z ok. 20 strażnikami (w rzeczywistości z max. 8) cóż gazeta wybiórcza odgrzewa stary temat a nic to nie ma do raportu NIKu. Kontrolerzy NIKu podczas kontroli chwalili wręcz Straż w Radomiu, że nie jest jednostką fotoradarową - a tu GW pokazuje, że SM w Radomiu powinna trzepać kasę od kierowców do budżetu gminy, no i jeszcze jedno ponoć obecny komendant (Górak) został wybrany w drodze konkursu - według GW, a według Inspekcji Pracy w Warszawie nie zastosowano procedury konkursowej przy wyłanianiu kandydata na stanowisko kierownicze. Dlaczego Sekretarz Miasta Rafał Czajkowski kłamie na łamach GW w sprawie wirtualnego konkursu??? z tym pytaniem zwrócę się bezpośrednio do redaktora naczelnego GW, jakim prawem Katarzyna Ludwińska zamieszcza fałszywe informacje i wprowadza w błąd opinię publiczną, nie takie jest zadanie prasy...??? Cóż reasumując - czy GW manipulując raportem NIKu oraz zamieszczając na swoich łamach kłamstwa, chce przykryć jakieś inne ważne dla Radomian sprawy... Czy, można zamieszczać w prasie kłamstwa bez konsekwencji... zobaczymy ... więcej rzetelnych informacji wkrótce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z bandy Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.11, 19:59 NO TO MASZ podobno jedna z gazet rozszyfrowała uprzejmego donosiciela pana jana kowalskiego i teraz odpisuje mu z imienia jakoś tak na Ra... czy innaczej .A tu link do raportu www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-strazy-miejskiej.html czytam i nie widzę nic co by tyczyło samych funkcjuszy SM a tylko nadzorujących w tym czasie a miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.S. Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.11, 20:32 Jedynym donosicielem w Straży Miejskiej jest jakoś na Pa... i to nie uprzejmy donosiciel do prasy tylko do prokuratury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.11, 20:34 co z doświadczonym R.S. skoro on był w kadrze, a teraz śmieje się z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandzior Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.11, 20:14 czy nowy kom. ma jaja by zrobić porządek ze smalcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.P. Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.11, 20:35 w DAMI sekretarz Czajkowski mówi, że Czachora za NIK by zwolnił a co ze smalcem to kierownik z 20 letnim doświadczeniem, a za jego rządów doszło do tych uchybień, jeden kiero załatwiony a co zdrugim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: wendetta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:53 Jaja to miał jak rządził z drugiego szeregu. Teraz kolejną bombkę szykuje wszyscy mówią, że Mariusz G. wraca na tarczy. I jak w tej firmie ma być dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Te-El -Ka Re: wendetta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:43 Czy przypadkiem, a może nie przypadkiem, mówisz o Mariuszu G, tym po ******ku z Jedlni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wendetta IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 10:11 Z Plant - Antoniówki - i wrócił do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandzior Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.11, 17:46 to prawda że jaja się dzieją ten co mówił cafe u Eda teraz zrobił cafe u kury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandzior Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.11, 17:49 jaja jak berety ten co mówił, cafe u Eda teraz zrobił cafe u Kury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.11, 18:08 cóż jak ten gość zajmuje się sądami w straży to niebawem sąd zajmie się strażą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.11, 18:43 w dupie mam te rządy ale k...a oddawać kasę z socjalu tym co nie pojechali na wycieczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandzior Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.11, 18:48 co ty mówisz nic nie dostaniesz, no chyba że pod stołem po 500 ostatnio brali, albo jak grasz w piłkę to po 100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furion Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.11, 19:14 W dniu dzisiejszym o godz. 6:00 z parkingu przy ul. Tochtermana ruszyła 3 dniowa wycieczka do Zakopanego, wycieczkowicze to 32 osoby zatrudnione w Straży Miejskiej w Radomiu. Wycieczka dofinansowana jest z funduszu socjalnego Straży Miejskiej, więc z funduszu korzysta tylko 32 osoby reszta pełni służbę w mieście (pilnuje bezpieczeństwa w bardzo ograniczonym składzie, przez 3 dni). Strażnicy są zbulwersowani taką sytuacją. Powstaje wiele pytań, czy strażnicy którzy nie pojechali na wycieczkę będą mieli jakąś rekompensatę z funduszu socjalnego ale na to się nie zanosi. W III LO Dyrekcja ma poważne kłopoty w związku z funduszem socjalnym. Ciekawe jak wyglądałaby sytuacja gdyby połowa Policji wyjechała z Radomia na trzy dni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.11, 21:02 jak nie dostanę swojego socjalu to rozwalę całą galaktykę jeszcze nie znacie mojego prawdziwego oblicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam wachnicki Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.11, 22:10 I po co takie bzdury piszesz jeden z drugim? A co kogo obchodzi gdzie ktoś na wycieczkę jedzie? Nie możecie brudów prać u siebie? Wypisujecie w tym wątku takie bzdety że szok! Specjalnie napędzacie by nie zaginęło czy co? Weź się jeden z drugim za łeb , załatwcie sprawę po męsku a nie ujadacie tu na forum. Są ważniejsze sprawy od Waszej nieudolności. Nic nie umiecie sobie załatwić bez komentowania tutaj. Ale gó...arzeria..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wendetta IP: *.radom.vectranet.pl 16.05.11, 10:58 powiem ci tak jesteś du.......pa furion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: wendetta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.11, 21:33 furion czy ty się czasem nie leczysz psychiatrycznie ? Chcesz swoje dofinansowanie to przjdz i powiedz jak prawdziwy chłop z jajami. Nie ukrywaj się jak padalec , żeby co jakiś czas wysunąć łeb zza kamienia i wysyczeć się na jakiś temat ( żenujące ) ! Co ? zabrali dziecku zabawki he he !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pew rozwiązać tych obiboków bo za drogo kosztują IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 13:21 a są zbędni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: rozwiązać tych obiboków bo za drogo kosztują IP: *.opera-mini.net 26.02.12, 17:24 Idiota ! Odpowiedz Link Zgłoś
net-slash Paweł Górak powołany na komendanta straży miejs... 16.05.11, 08:53 Ciekawe, ilu jeszcze musi się zmienić, żeby wreszcie ktoś zabrał się do właścicieli piesków załatwiających się gdzie popadnie... a zwłaszcza w piaskownicach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 18.05.11, 12:32 wojewoda i komisja bezpieczeństwa RM a nie związki zawodowe i komisja socjalna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elementarianin Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 19.05.11, 11:41 święte słowa już czas, by nadzór zadziałał... miało być sprawiedliwe a jest po prostu "inaczej"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.W. psypsypsy Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.11, 16:31 po 500 x 10 po 100 za piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.11, 16:32 no i jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo 67 Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.11, 13:16 ciekawe kiedy zaczną się podpie...ć wzajemnie...hi hi ha ha fakt jest inaczej, kiedyś był jeden wróg K.C. teraz każdy ma swojego wroga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 31.05.11, 11:01 podobno na sesji rady miejskiej ktoś pytał o kolizję nieoznakowanego radiowozu straży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin czy będą konsekwencje IP: *.radom.vectranet.pl 02.06.11, 23:33 tygodnik 7 dni nr 287 z 2011r. strona 2 artykuł pt. Nowy cykl "tabliczki pod znakami zakaz zatrzymywania się o holowaniu pojazdu niewykluczone że zostały zamieszczone niezgodnie z prawem" co na to Komendant Straży Miejskiej, czy w razie przypału z tabliczkami będzie wyciągał konsekwencje od rzecznika, który w mediach przedstawiał temat jako legalny ???? kto miał interes w instalowaniu tych tabliczek? kto holuje pojazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: czy będą konsekwencje IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.11, 19:08 ale ja ja niezła kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin Re: czy będą konsekwencje IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.11, 19:22 www.radom24.pl/artykul/czytaj/836 Policjanci polowali na grube ryby Radom on-line / 2011-06-04 20:44:00 Tak sekretarz kocha strażników, że nawet jak wygrali zawody, to się na foto pokazuje z policjantami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no fakt niezłe zawody i rozczarowania IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.11, 19:27 www.tygodnikradomski.pl/artykul/aktualnosci/4156 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelma niezłe zawody i rozczarowania IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.11, 19:50 cóż zostało z dumnej i samodzielnej SM ? nadzór nad strażą ma kierownik monitoringu, nawet jak straż wygra zawody w wędce, to lepiej strzelić sobie fotkę z policjantami, czyżby nowy rzecznik coś przegapił...może musiał coś przemilczeć, no ale tego pewnie nigdy się nie dowiemy...a może za trzy lata się dowiemy, czas szybko zleci, czas ran tych nie wyleczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz Re: niezłe zawody i rozczarowania IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.11, 11:27 Do szelmy dlaczego próbujesz mieszać w garach Straży skoro nie masz zielonego pojęcia o gotowaniu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin Re: niezłe zawody i rozczarowania IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.11, 17:42 do wedkarzyny wsadź se kija w d.pę aż ci ryjem wyjdzie obserwuj to forum bo mam p....cie dla ciebie jeszcze ty p..do męska szm..o śmie..u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin 100 czy 50 ??? IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.11, 17:46 czy ktoś to wyjaśni, ostatnio tj. 07.06.2011r. w ECHU DNIA rzecznik straży miejskiej stępień kłamie i strażników miejskich i mieszkańców Radomia, że będą karani za chodzenie po ścieżkach rowerowych mandatem 100 zł. czyżby rzecznik miał inny taryfikator niż inni, czy jest niedouczony bo wszyscy strażnicy oprócz niego wiedzą, że mandat jest 50 zł. art. 90 lu 97 K.W.naruszenie przepisów dotyczących ruchu pieszych na drogach dla rowerów (art. 11ust.4 PRD). coś mu się pomyliło 100 wa jest za parkowanie pojazdu na ścieżce rowerowej no panie rzeczniku do kodeksów i uczyć się czytać bo niedługo będzie nie rzecznik ale niedorzecznik straży miejskiej wstyd wstyd wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusiciel Re: 100 czy 50 ??? IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.11, 18:02 Dlaczego piesi wolą czerwone drogi rowerowe od szarych chodników? 6 czerwca 2011, 7:00 ECHO DNIA fakt wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin niedorzecznik IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.11, 15:20 www.radom24.pl/artykul/czytaj/912 cóż jak nie wprowadza w błąd mieszkańców co do kwot mandatów to podaje statystyki z kosmosu, zdobył miano niedorzecznika ten człowiek działa na szkodę straży miejskiej powinien być odsunięty od kontaktów z mediami bo psuje wizerunek i wiarygodność straży miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik niedorzecznik IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.11, 15:25 Wprowadzanie w błąd mieszkańców co do stanu faktycznego, przez funkcjonariusza publicznego jest niezgodne z prawem. Przełożony winien wyciągnąć konsekwencje w stosunku do pracownika. Niewyciągnięcie konsekwencji jest niezgodne z prawem. Echo Dnia Nie płacili za śmieci, zapłacą wysokie kary. Dlaczego? 2 czerwca 2011, 9:00 Wyniki kontroli Straży Miejskiej. Od początku tego roku do połowy maja strażnicy miejscy w Radomiu skontrolowali 1560 posesji. Sprawdzali przede wszystkim, czy ich właściciele posiadali umowy na wywóz śmieci i szamb. W przypadku aż 293 posesji stwierdzili brak takich dokumentów i nałożyli mandaty. Podczas kontroli posesji, strażnicy miejscy sprawdzali również, czy właściciele czworonogów mają dokumenty potwierdzające szczepienia psów znajdujących się na podwórkach. - Złapaliśmy na gorącym uczynku kilka osób wyrzucających śmieci. Niektórych ustaliliśmy na podstawie rachunków bądź innych informacji, które znajdowały się w śmieciach – podsumowuje wyniki Piotr Stępień, rzecznik prasowy Straży Miejskiej w Radomiu. Z przedstawionej przez strażników miejskich statystyki wynika niestety, że co piąty mieszkaniec Radomia nie miał aktualnej umowy na wywóz śmieci. – Nadal będziemy prowadzić kontrole posesji i mamy nadzieję, że zmniejszy to skalę zjawiska dzikich wysypisk – mówi Piotr Stępień. Wydział Ochrony Środowiska i Rolnictwa wyjaśnia: mniej nie ma umów! Polityka, Samorząd, Wybory / 2011-06-09 14:53:00 Nie 20 a tylko 5 procent właścicieli nieruchomości w Radomiu nie posiada umowy na odbiór odpadów komunalnych - wyjaśnia Wydział Ochrony Środowiska i Rolnictwa Urzędu Miejskiego w związku z ostatnimi doniesieniami medialnymi. W nawiązaniu do doniesień medialnych informujących o tym, jakoby co piąty właściciel posesji w Radomiu nie posiadał umowy na odbiór odpadów komunalnych, Wydział Ochrony Środowiska i Rolnictwa Urzędu Miejskiego uprzejmie wyjaśnia, że w rzeczywistości takich umów nie posiada ok. 5% właścicieli nieruchomości w Radomiu, a więc problem dotyczy nie co piątego, a co dwudziestego właściciela nieruchomości. Sytuacja przedstawiana w mediach na podstawie wypowiedzi rzecznika prasowego Straży Miejskiej dotyczy tylko niektórych ulic w mieście, które w danym okresie były kontrolowane przez Straż Miejską. Wypowiedź rzecznika prasowego SM , informującego o tym, że na półtora tysiąca skontrolowanych posesji na terenie Dzierzkowa, Godowa, okolic ulicy Wolanowskiej, Koziej Góry, Wincentowa, Wólki Klwateckiej, Potkanowa, Kierzkowa i Pruszakowa strażnicy wystawili ponad 300 mandatów za brak umów, nie powinna stanowić podstaw do formułowania uogólnienia dotyczącego sytuacji w całym mieście. W całym mieście bowiem brak umów na wywóz śmieci dotyczy nie co piątego, a co dwudziestego właściciela nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: niedorzecznik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.11, 23:59 Ty prawnik !! Barana sobie strzel. Najlepiej o budynek Straży Miejskiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf tchórze IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.11, 14:34 chyba komuś żal ściska d..e że sam nie jest rzecznikiem hehehehe prosto w oczy powiedz jak masz coś do rzecznika a nie ukrywaj się na forum srając we własne gniazdo. Zupełny brak odwagi cywilnej hehehehe. co za debi..i ludzie pracują w tej straży hehehehe... nabierają odwagi na forum a w rzeczywistości wchodzą przełożonym w d..y hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWNIK ikarek i alfons IP: *.radom.vectranet.pl 12.06.11, 10:43 do ikara i alfa w waszych wypowiedziach widać duże braki w wykształceniu, można temu zaradzić są szkoły zaoczne i wieczorowe, można się douczyć, poczytać kodeksów i wtedy zabierać głos, a nie bełkotać bez składu i ładu... na argumenty i fakty zwykły bełkot to za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praw(n)iczek rozprawiczenie prawiczka IP: *.radom.vectranet.pl 12.06.11, 20:46 Prawiczku jestes tak kiepski i mało elokwentny że nie nadajesz się na rzecznika!!! eheheheh Odpuść sobie tchórzu te podkopy tutaj i weź się za prace!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin kontrola IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.11, 11:03 coś słabo wypada kontrola w nowo odrodzonej straży miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATADOR Re: kontrola IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.11, 11:18 ale jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZ PZ PZ Żeromskiego 91/93 IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.11, 12:31 tam już czekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: Żeromskiego 91/93 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.11, 23:01 Na takich jak ty czekają. Napisz co ty zrobiłeś dla tej firmy. Albo lepiej nie pisz. Nikt już nie chce tego czytać " WIELKI PRZEGRANY" he he...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ikarka Re: Żeromskiego 91/93 IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.11, 10:09 są przegrani są wygrani i są ikarki całe życie nic nie znaczą szczekają jak pieski a jak przyjdzie zachować się jak mężczyzna szczą po nogach ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: Żeromskiego 91/93 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.11, 16:53 To by było na tyle. WIELKI PRZEGRANY obnażony. Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości ? Oto ten który jeszcze kilka wpisów wcześniej mówił o brakach w wykształceniu.Posługiwanie się językiem rynsztokowym było zawsze twoją mocną stroną. Czy to studia prawnicze, czy podstawowe nie zmienią charakteru z którym się człowiek rodzi. URKURA SALE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin do ikarka IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.11, 11:32 są wielcy przegrani i wielcy wygrani i są tacy którzy liżą dupę najpierw przegranym potem wygranym, ale kiedy wielcy liżący dupę sobie uświadomią kim są, to stać ich tylko na bełkot w internecie p.s. o jakim charakterze mówisz syczący wężu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: do ikarka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.11, 19:41 Nie lubię się chwalić ale bez wątpienia poziom inteligencji mój jest i będzie niedościgły dla ciebie. Wulgaryzmy którymi zaśmiecasz to forum są nie do zaakceptowania przeze mnie. Mowa z rynsztoka która płynie z twoich plugawych ust i brudne myśli twoje mnie nie interesuje. Rzeczowa dyskusja oparta na faktach to zbyt wielki wysiłek dla twojego móżdżku. Zachowaj chociaż godność skoro rozumu nie starcza i nie pisz już więcej. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie już z tobą rozmawiał. JESTEŚ SPALONY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin do ikarka IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.11, 14:45 przejrzyj tekst który wpisałeś i popraw błędy składniowe i ortograficzne balasie jak ci się coś nie widzi to leć pało podpie...ć jak zwykle i jeszcze jedno bezmózgu, z moich wpisów ludzie czerpią prawdę z którą ty imbecylu nie możesz się pogodzić przeanalizuj swój wpis, nikt cię tu nie chce zapyziałku, sam się wpiepszasz a gó... wiesz, nie walcz ze mną tylko na argumenty czubku ja zawsze podaje fakty i rzeczowe argumenty natomiast ty szczekasz tym głośniej im bardziej chcesz przykryć swoje frajerstwo i swoich mocodawców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura Re: do ikarka IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.11, 14:47 czy to forum jest tylko dla ikarka i furianina? ludzie są fajne tematy np. nagrody za piłkę i wędkowanie? zapraszam do rozwinięcia wątku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin Re: do ikarka IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.11, 14:49 bez furianina nie ma gó...jada ikarka beze mnie nie istniejesz srochu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energia ducha Re: do ikarka IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.11, 17:22 Furianie to urodzeni wojownicy. Tuż po stworzeniu z energii ducha dostają broń i są trenowani na najlepszych wojowników. Są odporni na różne ataki. Ich siła jest olbrzymia. W skrócie to wojownik idealny. Moce i Umiejętności: Potrafią się przemieniać w duchy. Posiadają ponad przeciętną siłę i wytrzymałość. Potrafią kopiować ataki przeciwnika np. jeśli zostanie zaatakowany błyskawicą odpowie na to tym samym atakiem. Niektórzy potrafią się klonować. Słabości Jedni są podatni na żywioł cienia, a inni są podatni na żywioł dźwięku. Google tylko tyle znalazło , a to by znaczyło,że ktoś ma chorą główkę !!Bardzo mnie to niepokoi i jeszcze to Niektórzy potrafią się klonować.Boże nie tylko nie to chroń nas przed takimi osobnikami !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin Re: do ikarka IP: *.radom.vectranet.pl 21.06.11, 17:00 no tyle chociaż potrafisz google, ale dno, szok nawet ciebie ruszyłem do myślenia, ale ja ja szukaj dalej to znajdziesz resztę, szacunek ile ci to zajęło, jesteś o.k. poświęcasz mi tyle czasu, ale nie licz na nic więcej, nie jesteś chyba z tych no wiesz, jak Jacykow ???? kto chce wiedzieć bez używania google kto to jest "mieszkaniec" "renifer" "sprawiedliwość" "axe 11" no i co synku ... smród już czuć na odległość a tak na marginesie, jak jesteś taki kozak to podaj swój numer służbowy ... gall anonim, czy gość z jajami ??? ja podaję GAN czaisz, czy brak paru zwojów ciała modzelatowego...szukaj w google (ciało modzelowate) tylko wpisz bez błędów ...mózgowcu hi hi hi soory pęknę zaraz z brechtu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: do ikarka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.11, 15:26 Ty fiut-anin rozum ci odjęło !!!. Nie zajmuję się ludźmi z pogranicza logiki. Szkoda mi czasu. Pewnie cię ten wpis podjarał tak jak tego gościa z pod Katedry co przyszedł dzisiaj popatrzeć na dzieci i wybrandzlować się na oczach wszystkich. Nie masz co liczyć na moje zainteresowanie. Nawet takie coś jak fiut-anin powinno zauważyć, że ikar tego nie napisał - mózgowcu he he ! Fiut-anin z jajami czy bez jaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin Re: do ikarka IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.11, 18:14 cóż z czubkiem szkoda dyskutować a może w łepek się ostatnio uderzyłeś??? czytaj i odpisuj jak nie masz co robić ja mam czas i fajne informacje a ty informacje o onanistach może jesteś jednym z nich trzep się bidoku spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolonista na turnusie IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.11, 16:20 Cześć, jesteśmy kolonistami z zachodniopomorskiego. Właśnie przyjechał do nas na letni wypas komediant Burak, niezupełnie legalny następca znienawidzonego przez Taniego i jego Ptaszka Kazka Kędzierzawego, a gdy tradycyjnie po niedzielnym obiadku schlał się jak bydlę zgodził się nie bawić z nami w chowanego jak to zwykł czynić lecz odpowiedzieć na kilka pytań. - Panie komediancie, na mieście coraz głośniej słuchać, że jest pan doskonałym figurantem, a znacznie gorszym komediantem dla którego, w przeciwieństwie do Kędzierzawego, lojalka wobec Ptaszka i ustawienie kolesiów to podstawa. - Ha, ha wierność pomimo mierności popłaca, a za parę tysiączków pensyjki zrobię wszystko co chce Ptaszek, a o kolegach z którymi dużo się wypiło, przepraszam przeżyło też zapomnieć nie wypada. - No właśnie ten który urodził się by być kierownikiem poprzednio przysięgał dozgonną wierność Kędzierzawemu, zachęcał do gnojenia podwładnych i utwierdzał go w różnych urojeniach, a mimo to nadal piastuje wysokie stanowisko na pańskim folwarku. Jak to się ma do pana związkowej przeszłości? Nie obawia się pan kolejnej zdrady w jego wykonaniu? - Długi wdzięczności trzeba spłacać, nawet te z dawnych czasów. Kiedyś on nie pozwolił abym się zbyt forsował pracą teraz muszę czynić to samo, bo i tak do czego się nie dotknie to spieprzy – przekonali się o tym wszyscy moi poprzednicy. Oczywiście talenty „smalca” do dbanie o własną dupę są powszechnie znane, ale ma on jedną nie zaprzeczalną zaletę – ślepe przytakiwanie w zamian za stołek. - O tuż właśnie nawiązując do początków pana kariery, czasów kiedy zdobywał pan swoje ogromne doświadczenie zawodowe podczas ciężkiej i niewątpliwie usianej licznymi sukcesami służby na targowisku przy ulicy Wernera, gdzie do tej pory wspominają pana z rozrzewnieniem handlarze, głównie ci ze wschodu zyskał pan przydomek „Heniek tani spirytus”, proszę powiedzieć czym zasłużył pan na takie wyróżnienie? - Był on spowodowany działaniami operacyjnymi, ale przemilczmy szczegóły. - Ok., ostatnio wróbelki ćwierkają, że pański następna w fotelu przewodniczącego jedynych słusznych związków zawodowych wygrał wybory dzięki młodym pracownikom, którzy zostali niemalże siłą zwerbowani i odpowiednio „zachęceni” do właściwego głosowania. - To wroga propaganda zwolenników konkurencyjnych związków zawodowych, Betonowy Dzidziuś nie zrobiłby czegoś takiego, gdyż z natury ciężko zmusić go do jakiegokolwiek wysiłku, szczególnie umysłowego. - No tak czyli pogłoski o przejściu Dzidziusia na etat związkowy są nieprawdą, a wykonywanie przez niego prac związkowych (PZ) przez 16 dni miesiącu przy około 20 związkowcach jest zwykłym kłamstwem. - Oh, on wie najlepiej ……………………………. - No tak ale szkoda marnować jego talentu na wegetację w straży, a gdyby podatnicy dowiedzieli jak wykorzystany jest etat przeznaczony na bezpieczeństwo opłacany z ich podatków to mogliby się wzruszyć. - Drogie dzieci, ostatnio ja również zauważyłem, że Betonuś jak go pieszczotliwie nazywamy wyrobił się jak ………. w betoniarce i dodatkowo instruuje naszego nowego niedorzecznika. - A tak niedorzecznik, to prawdziwa as w pana talii, słynny małoletni pogromca gejów, kierownik bez wymaganego stażu pracowniczego często mijający się z prawdą w swoich pseudoprawniczych wywodach, który ostatnio zyskał ksywę brzmiącą jak jedna z części ..weru, ciekawe dlaczego? - Przynajmniej może zbyt szybko mnie nie wygryzie, a cóż Generałkiewicza i tak nie przeskoczę, - Panie komediancie….oj przepraszam komend..cie podobno ostatnio były awanse, nagrody, zmiany struktury i przyjęcia do pracy? - Ależ nie ma o czym mówić, musiałem mianować swojego zastępcę, bo nie miał kto poprawiać mi błędów, a w takich sprawach nie patrzę na to co było i nie ma dla znaczenia że w przeszłości ktoś dwukrotnie był karany za spowodowanie kolizji prowadząc pojazd po pijanemu. Najważniejsze jest, że E.N. posiada zdolności jasnowidzenia i jak potrzeba potrafi rozpoznać osobę po głosie pomimo modulacji, to rzadka zaleta. Dużo mówi się o bezrobociu, ale młodzież nie garnie się do pracy. Ostatnio musiałem wyrwać z zaprzyjaźnionego monitoringu, oczywiście z powodu braku lepszych kandydatów, bardzo dojrzałego do służby patrolowej oraz nakłonić do powrotu do służby pracownika o dość ciekawej reputacji, który obowiązkowe badania psychologiczne zaliczył .............cudem. Oczywiście również nie daję wiary pomówieniom dotyczącym „ginięciu” pieniędzy i różnych innych rzeczy, gdy za kandydatami stoją takie osoby jak …………………… Mówicie o nagrodach ? jakie nagrody ? za pracę? – niemożliwe, nie można rozpieszczać pracowników, niech się cieszą że pracują , a szczęście, trzeba je dozować. Nagrody daję za uczestnictwo w imprezach rekreacyjnych takich jak piłka nożna czy wędkarstwo, przynajmniej dostaną je właściwe osoby, a że później co niektórzy gubią telefony służbowe lub śpią z w głową w koszu na śmieci - no cóż świadczy to że zabawa była przednia, a ludzie muszą odreagować po terrorze Kędzierzawego. A nasz nowy „sądowiec” ? – jego umiejętności są porównywalne z ogólnie znanym zaangażowaniem w pracy, ale ziomalowi z sąsiedniej wsi trzeba zapewnić jakieś dodatkowe pieniążki, a groźba totalnej kompromitacji w sądzie jest niczym w porównaniu do chłopskiej solidarności. Jedynie należy mieć nadzieję, że jak szybko Kura zajął się sądem tak sąd nie zajmie się Kurą. No dzieciaki, za bardzo się rozgadałem, oddawajcie mojego służbowego laptopa bo znowu jakiś kierunkowo wykształcony marines czy jakoś tak poda mnie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines Re: na turnusie IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.11, 16:39 ciekawe... ostatnio w szatni Straży Miejskiej znalazłem ksera fajnych pism.... czy, w Straży Miejskiej można przekraczać granice prawa ??? Warszawa dn. 11.07.2011r. Okręgowy Inspektor Pracy w Warszawie informuje, że w trakcie czynności kontrolnych w Straży Miejskiej w Radomiu stwierdzono uchybienia w zakresie niezastosowania procedury konkursowej przy wyłonieniu kandydata na stanowisko kierownicze oraz uchybienia przepisów dotyczących stażu pracy i kwalifikacji wymaganych do zajmowania odpowiedniego stanowiska pracy. dotyczy: E.N P.S i itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: na turnusie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.11, 11:11 A ja powiem więcej. W szatni Straży Miejskiej można znalezdz także walających się byłych, kierowników, niedoszłych zastępców komendanta, ambitnych i sprzedajnych zastępców kierowników. Na szczęście ta plejada osobowości to przeszłość a jedyne co im pozostało to pisanie wierszyków na forum gazety.Jestem jednak pod wrażeniem trafności wpisu" kolonisty" na temat tego który się urodził po to żeby być korownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: na turnusie IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.11, 19:59 kolonista - onanista od tej ciężkiej roboty na mózg ci się rzuca przestań się bran..... i weż się w garść bo żal patrzeć na ciebie jak się męczysz tymi wypocinami zrozum że to se ne wrati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: na turnusie IP: *.radom.vectranet.pl 18.07.11, 23:00 Opowiedz jeszcze bajkę o zajebistym i fantastycznym pampersie, który każdemu komu tylko może obrabia dupę, nie oszczędzając nawet swoich kolegów najbliższych z grupy i który bez większych skrupułów dokleja każdemu łatkę. Dostał stołek nie za umiejętności czy wiedzę a tylko dlatego żeby po kątach nie knuł na rządzących i nie komentował ich decyzji. Buźkę temu typkowi przymknęli po mistrzowsku! hehehehe Skończył jakąś podrzędną uczelnie i uważa się za nie wiadomo kogo. Człowieku otrząśnij się z samouwielbienia! Dyplomem z takiej uczelni możesz sobie podetrzeć tyłek jak zabraknie ci papieru toaletowego hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozabvijaka Re: na turnusie IP: *.radom.vectranet.pl 16.08.11, 15:54 ty h...u ty ch...u jak czisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: na turnusie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.11, 11:34 Glista znowu nażarła się g.wna i g.wnem pluje. Jakieś problemy z ortografią pełzaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: na turnusie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.11, 20:40 Dotyczy artykułu w echu dnia z 21 września 2011r. Boże chroń Straż Miejską - Święte słowa !. Ten mały giez nie potrafi skończyć jak mężczyzna. To przykre zjawisko znalazło swojego naśladowcę w Straży Miejskiej.Jego były zausznik znowu szczerzy kły. Zróbmy porządki w naszych szeregach albo bezprawie które teraz łeb podnosi wkrótce zaleje naszą formację. Wrócą gwoździe, hydrauliki i japy a wraz z nimi głupota i terror. To nie o PIS-y czy PO-wce tutaj chodzi. To nasza praca i poświęcenie dla tego miasta. To nasze zdrowie które codziennie zostawiamy na ulicy. To w końcu pieniądze dla naszych rodzin. Każdy, komu te wartości są bliskie niech rozejrzy się wokół siebie i zada sobie pytanie: Czy chcę powrotu ciemnoty, głupoty i wyrachowania ?. Czy chcę powrotu osób które jeszcze niedawno karmiły się naszym strachem i za nic miały nas i nasze rodziny?. Wreszcie, czy chcę pracować uczciwie , być uczciwie traktowanym i rozliczanym?. Życzę wszystkim mądrości, natchnienia i siły do dalszej pracy w SM ! Pozdrawiam - ikar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolumb Re: na turnusie IP: *.radom.vectranet.pl 30.09.11, 20:31 daj se spokój mnie już załatwili na amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines sprostowanie IP: *.host-dns.co.uk 19.07.11, 15:30 Nie kradnij mojego loginu, bo ja się z twoim kudłatym pryncypałem nie bratałem, a śmierdzisz jeszcze jego odchodami. Możesz mu donosić, ale moim zdaniem pomyłką jest pozostawienie cię w tej firmie. Nie przypominam sobie również, abym składał cokolwiek w prokuraturze, potrafię jeszcze jakoś normalnie sprawy prostować. Gratuluję koloniście talentów pisarskich, widocznie nad morzem rozum zaczął mu funkcjonować. No dobra, ale ja już swoje zrobiłem i jak na razie jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines sprostowanie IP: 64.57.210.* 19.07.11, 16:06 Nie kradnij mojego loginu, bo ja się z twoim kudłatym pryncypałem nie bratałem, a śmierdzisz jeszcze jego odchodami. Możesz mu donosić, ale moim zdaniem pomyłką jest pozostawienie cię w tej firmie. Nie przypominam sobie również, abym składał cokolwiek w prokuraturze, potrafię jeszcze jakoś normalnie sprawy prostować. Gratuluję koloniście talentów pisarskich, widocznie nad morzem rozum zaczął mu funkcjonować. No dobra, ale ja już swoje zrobiłem i jak na razie jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M1966 Re: sprostowanie IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.11, 14:14 najśmieszniejsi na tym forum są debile, którzy dają się sprowokować i wypisują te dyrdymały, marines ty sieroto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furianin debilorum IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.11, 14:17 ikar i marines gdyby tylko rodzice stosowali durex nie śmiecilibyście na debilorum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: debilorum IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.11, 09:31 furianin to ty jeszcze bełkoczesz cioto jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: debilorum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.11, 13:54 Kocie nie obrażaj ciot !!! To jest glista przecież. Byle co żre i byle co gada !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kidon Re: sprostowanie IP: *.ecatel.net 01.08.11, 16:06 Jakoś nie bardzo mogę się dopatrzeć tej prowokacji. Natomiast nietrudno się domyśleć, kto non stop wylewa na tym forum swoje żale nie mogąc się pogodzić z odwołaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumb do kidon IP: *.radom.vectranet.pl 03.08.11, 16:23 aleeee Amerykę odkryłeś, a masz coś ciekawego do powiedzenia (sądząc po twoim wpisie cierpisz na chorobę afektywną dwubiegunową objawiającą się tym, że dostosowujesz się jak kameleon do różnych sytuacji i nie masz swojego zdania, twoje zdanie zależy od tego komu aktualnie włazisz w dupsko, raz jesteś kozak raz duperelek) to forum dzięki takim jak ty będzie istnieć do końca Świata i o jeden dzień dłużej... za to powinien podziękować ci obecnie panujący w ukryciu komendant... ty wpiszesz głupotę a ludzie z jajami, na to wpisują konkrety i fakty, których nigdy byś się nie dowiedział bo obecnie rządzący nie mają siły by spojrzeć prawdzie w oczy i skutecznie kamuflują swoje wpadki oraz bezprawne działania (braki konkursów, stażu itp. itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kidon Re: do kidon IP: 95.154.230.* 04.08.11, 22:47 Przypomnij sobie swoje porządki z "panem komendantem" niedorzeczniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumb Re: do kidon IP: *.radom.vectranet.pl 06.08.11, 10:28 żal mi cię i jeszcze raz podpowiadam podejmij leczenie swojej chorej głowy, weź dobrego specjalistę (psychiatrę) bo kiedyś cię w kaftanie wyprowadzą... a swoją drogą musisz za mną szaleć skoro ciągle czytasz, odpisujesz... ale za dużo sobie nie obiecuj mam żonę... na koniec zrobimy prawdziwy test każdy głupek śmieje się jak mu się nawet palcem pokiwa, ja w następnym wpisie zrobię coś takiego i zobaczymy głupka kidiona w akcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumb dla głupka IP: *.radom.vectranet.pl 06.08.11, 10:29 kiwam ci palcem głupku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hadar - strażnik Podwyżki w Urzędzie IP: *.glowanet.pl 22.11.11, 18:31 Gratulując urzędnikom podwyżek mam nadzieje, że wszyscy strażnicy od dziś będą nakładać mandaty w takiej wysokości, jaką otrzymali podwyżkę od Pana Prezydenta. Sympatia nam okazana nie powinna pozostać bez podziękowania. Tak więc panowie, przypominam o istnieniu artykułu 41 KW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bida Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 23.11.11, 16:31 popieram 41 K.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginekolog Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.11, 16:41 Żaden strażnik się nie odważy stosować art. 41 Kw bo oni są zastraszeni i brak im odwagi,a mandaty kochają nakładać nawet na starsze babcie na targowisku bo taki mają nakaz więcej, więcej ,więcej bo kryzys w mieście a przecież urzędnikom podwyżki z czegoś trzeba dać. Chłopaki nie bójcie się tak jak was traktują tak wy potraktujcie ich. Już zapomnieliście o wielkich nagrodach w dużych tysiącach dla kadry wypłacanych co miesiąc a dla was śmieszne ochłapy , żenujące pochwały i 24 godz. do odbioru za Air Show. Ludzie otrząśnijcie się z tego taniego heńkowego amoku, czas najwyższy przetrzeć oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenobi Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.11, 20:57 Ty ginekolog powinieneś zająć się tym zawodem bo o pracy w SM masz bardzo blade pojęcie. Napisz jak jesteś traktowany ? Jakie to tysiące w nagrodach były wypłacone i komu ? Kto jest zastraszony i dlaczego ? Komu komendant powiedział że go zwolni ? A może twoja świadomość zatrzymała się na etapie kudłatego i tak bardzo tęsknisz za ciemnotą i głupotą że chciałbyś cofnąć czas? Śmiało !! Przetrzyj nam oczy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginekolog Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.11, 10:01 do kenobi Jak się dowiem to ci powiem, sami takie informacje roznosicie tak więc nie miej do mnie żalu , że ich używam. Magistrat to nie Nowy York Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kxxx zagadka IP: *.pl 26.11.11, 19:16 Co ma wspólnego ginekolog krótkowidz z misiem koala? ...... ...... - wilgotny nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 26.11.11, 19:49 Te ginekolog ty to tak wsadziłeś nos, ale nie w ten otwór i zaciągnąłeś się ,że ci rozum wypaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenobi Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.opera-mini.net 26.11.11, 21:38 Ty ginekolog jeżeli jesteś pewny tego co piszesz to wal śmiało ! Ale jeżeli to kłamstwo to bardzo uważaj na slowa . Żaden problem ustalić twój adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 41KW Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 27.11.11, 18:42 41KW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 27.11.11, 19:06 41 KW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.11, 16:29 41KW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors65 Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.11, 23:25 zaszczańcy i tak będą kwitować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenobi Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.opera-mini.net 29.11.11, 14:45 To jest parodia a nie protest .Śmiechu warte. Panowie strażnicy albo robi się coś konkretnie albo dajcie sobie spokoj. Uszy po sobie, ogon pod siebie i do roboty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 29.11.11, 15:22 Jestem strażnikiem od wielu lat i nie życzę sobie "kenobiku" abyś mącił w głowach ludziom , którzy nie mają jasnego obrazu o SM swoimi wypocinami.Teraz praca w SM jest normalną pracą i nikt tu nie myśli o żadnych protestach bo niby czemu mielibyśmy protestować !!!Ja nie wiem ty wiesz to powiedz !!! Teraz musimy pracować , aby nadrobić stracony czas za poprzedniej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik 1 Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 30.11.11, 17:35 zgadzam się z poprzednikiem i powiem więcej ku.... jak wcześniej to nie miał kto strajkować !!! a teraz ku... jak bym wziął lagi i wam wpierdo... to dopiero odechciało by wam się strajkować ku... mać dziadostwo pojebane .Jest wam tak źle!!!! To spadać na drzewo!!! PRZEPRASZAM WSZYSTKICH MYŚLĄCYCH ZDROWO STRAŻNIKÓW ZA TE SŁOWA ,ale kur...wica mnie bierze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko5 Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 04.12.11, 00:08 ty zjeba..y łbie eutanazja ci nie pomoże bobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czorny Re: Podwyżki w Urzędzie IP: *.radom.vectranet.pl 06.12.11, 16:23 dobrze koko.................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły Kolęda IP: *.radom.vectranet.pl 21.12.11, 17:44 Kolęda zamiast podwyżki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1967 Re: Kolęda IP: *.radom.vectranet.pl 22.12.11, 16:21 urzędnicy po 100 strażnicy po kolędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog ekopatrol IP: *.radom.vectranet.pl 20.01.12, 18:45 Strażnicy Miejscy poradzą sobie z psami, tak samo jak poradzili sobie z: jazdą po Żeromskiego, handlem na Struga, parkowaniem w centrum, zaśmieceniem Radomia, fotoradarem itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ekopatrol IP: *.radom.vectranet.pl 25.01.12, 18:43 bardzo ciekawe teraz radom z dnia 26.01.2012r. str. 2 za kosztowniakiem trzymającym rękawicę do łapania krokodyli stoi po prawej stronie ciekawie ubrany gość , to chyba kurtka służbowa straży miejskiej ???, ale czapka coś nie służbowa - czy to nowe nieoznakowane patrole straży, czy może sorty SM wędrują po radomiu bez kontroli... terazradom.pl/files/teraz_radom_2012-01-26.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.12, 12:47 może w gazetce wyborczej jeszcze pójdzie informacja, gdzie strażniki będą grzebać w piecach, gdzie psy łapać, blokady zakładać... może grafik i harmonogram służb opublikować ??? a co do fotoradaru, to wieść gminna niesie, że podobno władze Radomia nieoficjalnie nakazały robić strażnikom zdjęć ile się tylko da i komu się tylko da - wystarczy porównać miesięczną ilość zdjęć robionych fotoradarem za poprzedniego komendanta i za obecnego ??? kilkadziesiąt zdjęć dziennie, czyżby fotoradar straży stał się maszynką do robienia kasy dla urzędników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.12, 18:45 ale ty gupi jesteś ......................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.12, 02:06 jebus taki jak ty nigdy nic nie ma do powiedzenia tylko żyga gównem ty jebana cioto srał ci w ryj debilu zapleśniały ty pi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do janosiki Re: GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.12, 02:09 ty zaszczańcu jebany wolisz w koncie trzepać prącie ty cipo co za ku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: electric Re: GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.12, 02:12 chuj ci w ryj janosiku ale jak cie kiedyś wieśniaku spotkam twarzą w twarz to ci tak jebnne że się zesrasz w spodnie ty ku... mietkie gó... ciota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnicy Re: GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.12, 02:17 janosik to pi... nie pokazuj się w firmie ty zjebie cw... i dupodajka z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.12, 20:50 Co to jest???? Gdzie jest admin??? co to za wpisy???? Kultura.... Widać jak was mamusia wychowała. Prosze nie podszywać sie pod strażnika!!! Nikt z Nas nie wypisywałby takich bzdur i wulgaryzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komendant Re: GW+SM=parodia. IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.12, 22:45 pouczam was nie czyńcie zła jestem w stałym kontakcie z Piotrem Natankiem nie denerwujcie mnie bo egzorcyzmy odprawię wam wy grzesznicy z SM ciemne stroje odziewacie to znak zła skórzane bydlęce pasy nosicie to znak złego czort w was jest lucyfery od ps.ów i ognia z pieca piekielnego diabolikum pisum pisss pissss lakierum na włosum kyszszsz rydzykum natankum bęc czad komando jeb.......................................................................................................................................................................................................................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekokoniec... cyrk IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.12, 19:55 nowa skoda strażników już rozbita miejsce akcji Moniuszki 9 czas 27.01.2012r. podobno kierowca bez uprawnień ? podobno szacher macher się nie udał... a radiowóz w zimie na letnich oponach ? no ciekawe co na to ubezpieczyciel ??? wyłudzenie odszkodowania jest przestępstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gała cyrk IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.12, 18:13 jeden na drugiego a najlepszy na nich....normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.12, 18:15 kocham to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mróz Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.12, 18:26 kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karać !??? Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.12, 16:25 będą nagany czy nie, kto to normalnie konkretnie wie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oferta dnia Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.12, 16:30 www.skoda-auto.pl/pl/oferta/modele/roomster.html www.skoda-auto.pl/pl/oferta/modele/roomster/multimedia/roomster-na-youtube.html ale to lepiej się nada www.google.pl/imgres?imgurl=http://altair.com.pl/files/news/2009/07/i-i09-07-043t90.jpg&imgrefurl=http://www.altair.com.pl/start-3166&h=333&w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.12, 16:37 nie sprawdzajcie tych jebanych linków załapałem trojana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.12, 19:58 trojan z lokami !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.12, 20:25 dokładnie tak robal z lokami i pejsami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubin Re: normalnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.12, 21:39 Czy ktoś może mi na tym forum powiedzieć dlaczego ten "normalnie" w takiej normalnej firmie i między normalnymi ludźmi funkcjonuje ? Czy ta kanalia "normalnie" powinna jeszcze oddychać powietrzem SM ? Komendancie WSTYD !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: normalnie IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.12, 08:13 A pan Kosztowniak kiedy wybierał SAM osobę na stanowisko ówczesnego komendanta stwierdził, że to najlepszy kandydat to jaki wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubin Re: normalnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.12, 18:37 Pan Kosztowniak popełnił błąd który potem sprostował, co prawda trwało to długo ale to inna historia. Obecny komendant powinien tą siwą kanalie spuścić jak wodę w klopie. Ja mam nadzieję że to się jeszcze kiedyś stanie zanim kanalia powiezie komendanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 06.02.12, 23:50 zapomniał wół jak cielęciem był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta Re: normalnie IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.12, 21:14 normalnie jest już skończony szkoda że sam tego nie widzi ale liżą mu śmierdzący zad i żyje ten gad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubin Re: normalnie IP: *.opera-mini.net 09.02.12, 20:18 Ciekawe jak się z tym pan komendant czuje. Pewnie mu smakuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: cyrk IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.12, 18:25 do ekokoniec cyt. wyłudzenie odszkodowania jest przestępstwem a jak myślisz posądzanie kogokolwiek o dokonanie, usiłowanie popełnienia przestępstwa jest czy nie jest karalne co? i wyrażanie takich sądów na forum publicznym? przekonasz się wkrótce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to już było Re: cyrk IP: *.radom.vectranet.pl 12.02.12, 21:03 to już było ćwiczone na forum i w prokuraturze nawet obrażanie pomówienia i gó... z tego wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa mgła opada IP: *.radom.vectranet.pl 12.02.12, 21:51 ciekawy wątek pojazd uprzywilejowany i kierowca bez uprawnień do prowadzenia takiego pojazdu ojojoj kto takie rzeczy kontroluje w straży miejskiej ? mam pytanie czy nadzór Wojewody nad strażami jest właściwy w takim przypadku??? kto odpowiada za czynności podjęte po tym zdarzeniu, kto był na miejscu, jakie dokumenty zostały sporządzone po zdarzeniu, kto kazał coś pisać jak to się ma do prawdy znanej przez ponad 70 strażników , czy w razie wyjaśniania tej sprawy wszyscy będą mówić jednym głosem... czy było coś ukryte czy nie...co się dzieje w straży ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: mgła opada IP: *.opera-mini.net 13.02.12, 10:36 Lupa - widać że ci szkiełko mgłą zaszlo. Takie idiotyzmy to tylko kudlaty potrafił wymyślić i nakręcić nimi swoich przydupasow. Jeden z tych idiotów nawet do tej pory śmierdzi na 3 pietrze. Powinieneś dołączyć do tej galerii nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: mgła opada IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 17:10 to fakt jest ktoś kto musi być usunięty z trzeciego piętra ale dlaczego to tak długo trwa skoro nawet związki zawodowe są za ludźmi co jest grane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba rozpruwacz do gość:) IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 17:31 cyt. posądzanie kogokolwiek o dokonanie, usiłowanie popełnienia przestępstwa jest czy nie jest karalne co? i wyrażanie takich sądów na forum publicznym? przekonasz się wkrótce :) ty tumanie, kto kogo posądził, doucz się prawa (strona podmiotowa, przedmiot i podmiot czynu karalnego barani łbie) już jeden próbował strugać ludzi na tym forum razem z prorokiem i nic mu to nie dało gwóźdź smalcasty spec. porada prawna za darmo: wystarczy powiedzieć że z twojego neta korzystają bliżej nieokreślone osoby - koledzy i może cię debil w dupę pocałować, nikt nie zatka ust ludziom na forum a za namawianie do przestępstwa sroga kara jest, dziwię się że tym syfem nie zajmują się już media....ale wszystko przed nami...cha cha che che srac mi się chce oj to chyba przestępstwo....może ktoś mnie poda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa do gość:) IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 17:38 kuba r. jesteś spoko skoda popsuła się raz popsuła się dwa śmiech na sali tylko kto potrafi się do tego przyznać ps. poprzedni Komendant się odwołał... cd. nastąpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddp Re: do gość:) IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 17:43 radom.gazeta.pl/radom/56,35219,11137365,Tak_zrodzila_sie_ich_milosc,,4.html to koniec dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: do gość:) IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 19:16 Likwidują straże w Polsce więcej na www.onet.pl, a może i w naszym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam skowro. Re: do gość:) IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 19:21 jestem za w Radomiu jest to zasadne skasować straż powołać coś co ma sens choćby i dla nich za dużo polityki w systemie co te bidoki będą robiły w wieku 67 lat czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziołcha do gość:) IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 19:29 no przeca nie bydom jak w rybniku chopy stare kopelusy zakładoć szmaterloki łapoć moplikomi na szychta jechoć kej śo te chopoki ze silesio jo żle sie cujo w tom klimocie cyrk mo racja... fock sejk tu jou end jou pakuło lniano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a cie b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 19:41 kocham to forum .... walentynki dla forum media są niczym przy tym co tu się wypisuje kopalnia wiedzy do której nikt nie chce się przyznać to dane n/n 999 biały (p>k) balas jest szukany i balas tu się znajdzie cieszę się , że mogę dać trochę radości czytelnikom forum wpisując przeróżne brednie,fakty, dyrdymały , prawdę, cuda i sf... mam mało czasu bo dzieci nienarodzone i żona nie poślubiona ale obiecuję , że jak dom wybuduję zwożąc materiały rajdowozem to dam czadu i dla każdego coś się znajdzie chłopcy z miasta zrozumieją że zarządza nimi wola bierwiecka i wola goryńska dlaczego dlaczego....................... trójnik, nypel kolano sztucer... coś o tym wie i co i jajco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry z borek b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 19:50 coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a cie Re: b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 20:02 podobno: "proszę o rozwiajnie myśli przewodniej bo nie wiem czy chodzi o potwierdzenie kupy którą rzuciłem dziś czy wczoraj natomiast zawsze prawda jest taka że dziś szkoda że szkoda się popsuła, wadliwy egzemp. za kup. kasy podatnik. ci... ci... brocha podobno podobno przypuszczenia są takie że ON w SM jest po 3.5zyla lub 4.0 dziwne bo na CyPyEn koli 6.0 a ch... dodam że się jedzie na nowe planty co dnia do dnia" agurat tam a nie agurat tu w pizdu kierunek jest tak i prawy prosto prawy prosto lewy prosty i prosty prosty prawy prosty i tuba tuba i dupa blada najlepsze są skrzyżowania równoległe z prawej ma pierwszeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielot Re: b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 20:13 co jest pod ochroną za ptok rybok rybniok rosomok kiedrzyń W brzóza R małęczyn A można być ze wsi i nie być wsiokiem mozna być z miasta i nie być miastokiem ale zawse lepi byc miastokiem niz wsikoieem to nowet potwierdza wiesnioki gnój dobry jest zachowanie, mowa, chód, styl (raczej jego brak), włos i trzos kompromitacja co to ku... jest de best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb 1 Re: b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 20:18 popieram zawsze tak było że się lało chamów po ryjach nie miały wstępu na dzielnię balasy a teraz radomiaki są pod rządami wioski euro wsieuro składam zawiadomienie do prokurat. że chłop. rzadz. chłopakami z miast dupa dupa gnój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIV Re: b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 20:25 na to szczepionki nie ma a każdy strażnik może z tym mieć do czynienia przydupasy czachora z 3 pietra wszystkie spadły oprócz jednego co dzieje się nawet prtez. mówił że po nim i co rządy bellum omnium contra omnes. ja chce na Żeromskiego 91/93 liż mi penis sśj go debilu wiesz do kogo mówię czubie jebany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIV Re: b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 20:31 ale fajna łysiejąco siwiejaca zabawa cipki cipki cipki rozru...e odbyty sromy kakao kakao kakao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIV... b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 20:32 ale fajna łysiejąco siwiejaca zabawa cipki cipki cipki rozru...e odbyty sromy kakao kakao kakao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiv Re: b-ry korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.12, 21:15 heniuniniuniekk kurrararaa ediiiiiekkkkkuuuńńńń towot smar wazelina + hydraulik + chwdp wcisnij esc duze lityry śmieje się wam w oczy co dzień i rosnę, to jest satysfakcja całe działanie i zarządzanie tyle jest warte co bród za pazuramy szacun dla i surowiaka i samboborkaaa coś robią i to jest widać, chociaż tyle respekt dla tych chłopaków bo pracują..................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katana korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.12, 20:03 popieram Tomasz M. i Grzegorz S. jako przełożeni pracują uczciwie w tej firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katana Re: korzeń IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.12, 20:09 prawda w oczy kole matole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trrrrrrrrrr do Katany IP: 92.60.130.* 15.02.12, 15:06 Co do Tomka, to ok wierzę, że w to co napisałaś, ale Grzesiek, śmiechu warte. Jeżeli pracujesz w SM, to wiesz zapewne o rozmowie pomiędzy Grzegorzem S, a jednym z poprzednich komendantów, z której wyszedł czerwony. Po tej rozmowie zaczęły dziać się różne rzeczy w SM, a GS wypłynął na wierzch. A dodatkowo, wydaje mi się, że był on również na zawodach piłki nożnej w Warszawie z kudłatym Kaziem, podczas których cała straż został sprzedana od A do Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katana Re: do Trrrrrrrrrrrrrr IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.12, 17:21 nie znam detali pewnych rozmów, ale nie przekreślam chłopaka, teraz wydaje się być o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watpliw. co to IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.12, 17:46 mam pytanie, są w końcu te Sądy Grodzkie, czy nie ?!! Echo Dnia Straż Miejska może... zajrzeć do Twojego pieca Dodano: 14 lutego 2012, 16:30 Autor: /inia/ Ruszają kontrole w Radomiu. ............................................................................ Nowiny.Rybnik.pl › Aktualności › Region Zlikwidowano sądy grodzkie 01-01-2010 1 stycznia weszły w życie przepisy o reorganizacji sądów. Dotyczą one likwidacji wydziałów grodzkich. Stosowne rozporządzenie minister sprawiedliwości wydał 22 grudnia. Kompetencje zlikwidowanych wydziałów grodzkich przejmą już istniejące wydziały karne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kominiarz Re: co to IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.12, 17:52 to wszystko jest niczym w porównaniu ze szkoleniem z kominiarzami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO Re: co to IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.12, 18:05 forum.echodnia.eu/straz-miejska-moze-zajrzec-do-twojego-pieca-t147496/page__gopid__1189882#entry1189882 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: do Trrrrrrrrrrrrrr IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.12, 18:28 grzebanie w piecach, łapanie psów, fotoradar splendor i chwała, czy porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co to co to IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.12, 18:29 forum.echodnia.eu/straz-miejska-moze-zajrzec-do-twojego-pieca-t147496/page__gopid__1189882#entry1189882 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: co to IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.12, 18:31 forum.echodnia.eu/straz-miejska-moze-zajrzec-do-twojego-pieca-t147496/page__gopid__1189882#entry1189882 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garda Re: co to IP: *.radom.vectranet.pl 16.02.12, 18:49 www.radom24.pl/artykul/czytaj/4560#komentarze dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny dym dym IP: *.radom.vectranet.pl 16.02.12, 19:15 Opiszę krótko przypadek kolegi który użytkuje drugi sezon piec Defro optima plus dolnego spalania z pionowymi kanałami, otóż kolega strasznie narzekał na tamten sezon , że dużo opału że piec kopci jak lokomotywa, z racji że mam podobny piec SAS NWT podjechałem zobaczyć o co chodzi, okazało się że kolega rozpalał piec drewnem od strony drzwiczek paleniska potem wrzucał węgiel a potem miał. Ja natomiast palę w swoim raczej ciągle więc rzadko rozpalam przy zimnym piecu ale jeżeli już to robię to rozpalam z tyłu bo w takim piecu pali się opał od tyłu w stronę drzwi paleniska, opał spala się mniejszą porcją przy wyższej temperaturze więc prawie nie dymi , pozdrawiam palaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiwie-cony 13:50 Re: dym IP: *.radom.vectranet.pl 17.02.12, 18:12 i nastała jasność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: dym IP: *.radom.vectranet.pl 17.02.12, 19:27 do osiwie-cony 13:50 widzisz jak długo byłeś w ciemnej dupie !!!! chodziłeś do głównego elektryka SM i nie potrafiłeś znaleźć włącznika światła to teraz się ciesz gamoniu ,że masz jasność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oki Re: dym IP: *.radom.vectranet.pl 17.02.12, 21:55 w ciemnej dupie... gamoniu... to już było oj kruchy kruchy nawet elektryk się zdziwił (Syzyf i jego gra -to alegoria ciebie), ale pewno udałeś, że nie słyszysz...a jak usłyszałeś szybko zapomnisz, my to znamy... che che cóż wyłażą braki w wykształceniu... ISTNIEJESZ NA TYM FORUM BO JA TAK CHCĘ I TEGO DO KOŃCA SWOJEGO marnego ŻYWOTA NIE ZMIENISZ.... ale nie martw się, coś ci czasem rzucę (jakiegoś ochłapa) byś znowu mógł się wyżalić (odważny po paru piwach w znanym wszystkim już barze - spelunie), bo już widocznie nikt z tobą nie chce gadać, skoro rozmawiasz tak emocjonalnie z wirtualnymi rozmówcami... w sumie nie jesteś głupi, ale tylko jako wirtualna rzeczywistość, jako człowiek wychodzi z ciebie prostota plebsu, bez ambicji do uczciwego osiągnięcia czegoś w życiu, zresztą dla ciebie jest już za późno młode wilki przerosły mistrza, już nie masz szans... chłopcze już ci kiedyś kiwałem palcem na forum byś się miał z czego śmiać... nie jestem taki znowu ci kiwam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oki ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.12, 17:54 oki jesteś ci... jak ci ktoś wcześniej napisał oki gadasz jak by cię ktoś w dupsko dymał wyglądasz jak kot w butach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.12, 18:52 tyz widzołem kota w butach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.12, 21:06 przestańcie się żreć między sobą czy ktoś to widzi, że Paweł G. i Kazimierz C. maja wspólnego przyjaciela Ryszarda S. wszystkich wymiotło a on został o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoperan Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.12, 22:28 w sumie racja dostali po piździe oprócz hydranta fajnie wyglądał o 13:50 i kot w butach też (zero wyczucia i smaku ale po kontuzjowskim jakniejebnie tak jest) kombinacja liczb da rozwiązanie 12345678910 lottto i 6 i ch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupa Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.12, 22:37 forum.echodnia.eu/straz-miejska-moze-zajrzec-do-twojego-pieca-t147496/page__gopid__1194221#entry1194221 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: ten oki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.12, 12:17 To forum schodzi na psy ale jedno trzeba przyznać, że od czasu do czasu ktoś napisze coś rozsądnego. Tragedią dla tej firmy jest pozostawienie hydranta na tak wysokim stanowisku. Wyobrażam sobie co czują ci wszyscy którzy doświadczyli psychicznego znęcania się tego człowieka nad pracownikiem. Panie komendancie pętla się zaciska, ludzie chcą wreszcie rozliczenia tej głupoty i jasnych wyjaśnień. Coraz bardziej wszystkim ciąży świadomość że głupota ma taki posłuch a rozsądek zaczyna być spychany na margines. Przestrzegam was rządzący, że przyjdzie czas w którym to wyrazimy swoje zdanie i będą to wasze ostatnie dni. Opamiętaj się komendancie puki jest jeszcze czas żeby pozbyć tego nieudacznika, ponieważ to on stanie się przyczyną twojej klęski i upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.12, 15:04 do znany: jeszcze są normalni ludzie jak ty, tzn. ok. 85% stanu SM reszta kwsow ok. 15% >(łac. sclerosis multiplex, SM) stylistyka, ortografia, wyczucie sytuacyjne o.k. co do hydranta, nawet zawiazKZi już głośno mówią,że trzeba z nim pojechać - ale nic... co do forum i jego zejścia na psy, potwierdzam to psie forum... z jednego trzeba sobie zdać sprawę pomimo deklaracji, każdy pilnuje swojego psiego ogona, to naturalny odruch homo sapiens propozycja: temperantia od środy początek postu my podpowiadamy a Pawe.G. niech słucha podwładnych jak zawsze obiecywał... 13:50 nie sądź a nie będziesz sądzony nie karz a nie będziesz karany (wszystko to dla wszystkich - oprócz kota w butach) pozdrawiam temperantia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: ten oki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.12, 18:04 Czas zebrać podpisy, czas zacząć działać. !!! To nie wezwanie do buntu, to szczere rozliczenie się z przeszłością. Dłużej już nie da się czekać. Wszyscy mamy dość tej tragedii pt. " Z hydraulika na kierownika". "Temperantia" takich jak my jest dużo więcej ale potrzebują przewodnika który by stanął na czele. Jakieś sugestie ? Ktoś kto ma na tyle odwagi żeby wskazał cele i tak jak kiedyś konsekwentnie je realizował. ZwiąZeK zawsze był z ludźmi i dla ludzi to i tym razem nie powinien zawieść. PG niech słucha tak jak kiedyś to obiecał ponieważ to my mamy racje. Niech nie zatyka uszu na nasze wołanie bo ono nie ucichnie tylko będzie coraz głośniejsze. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.12, 22:01 jestem za... zawsze byłem przeciwko konformizmowi, w każdej postaci... nikt nie jest wstanie zamknąć ludziom ust "nie karzcie mi was karać " 13:50 powiedział łaskawie niekarany idzie nowe... no właśnie nie ... idzie stare przedloczkowe, kto tego jeszcze nie widzi nie przedstawia żadnej wartości, to dopiero początek ... na szczęście każda z odpraw będzie nagrana (dowodowo) proponuję hydrantowi i spółce ZOO, jak za geparda nagrywanie i odsłuchiwanie za podpisem... i czym to wszystko się różni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st.spec. Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 21.02.12, 10:58 już za parę dni za dni parę... trzęsą gaciami i dobrze, milczenie jest złotem...na popisy krasomówcze trzeba mieć formalnie - szkolenie a nieformalnie - predyspozycje... fakty nie przyszłość science fiction nie stawiajcie znaku = między SM i SF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: ten oki IP: *.opera-mini.net 21.02.12, 12:13 Kto stawia na hydranta a kto na prawdę i uczciwosc. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 22.02.12, 10:43 na niego już nawet straż przyboczna nie stawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "kot w butach" Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 22.02.12, 11:07 Rozmowa z Panią Grażyną Krugły (Dyrektor Wydziału Ochrony Środowiska UM w Radomiu) na antenie Radia Rekord FM w dniu 22.02.2012r. Temat rozmowy: "bezpańskie zwierzęta na terenie gminy i rola strażników tym aspekcie" Co na to komendant , rzecznik i kierownik Straży Miejskiej w Radomiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nr 1 Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 22.02.12, 11:11 differentia specifica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "kot w butach" Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 22.02.12, 12:10 co do kota w butach nie mylić z "kot w butach" gdy przebiegnie ci kot drogą nie myśl, że to pech złap sierściucha wykręć nogę żeby prędzej zdechł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: ten oki IP: *.opera-mini.net 22.02.12, 14:11 Jaki kierownik. SM nie ma kierownika. To tylko hydrant i nieudacznik, figura,skamielina i pozostałość po niechlubnych czasach SM. Niech nikt o tym nie zapomina bo kiedy już to się stanie to pograzymy się w glupocie i ciemnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honor Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 23.02.12, 12:59 kto nami zarządza ? taplanina we własnych odchodach, ale zawsze spod tafli gówna wynurzy się aluminiowa czupryna... Costa Concordia Schettino x 4 to nas czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: ten oki IP: *.opera-mini.net 24.02.12, 10:22 Już niedługo pojawi się propozycja pisma do kom. sm o odwołanie pana S z zajmowanego bezprawnie stanowiska. Normalnie trzeba skończyć z tym amatorstwem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto? Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 24.02.12, 11:56 kto ma strażników z głupich? nie jesteśmy jak trzy małpki !!! nic nie widzę - nic nie słyszę - nic nie mówię ON po 3.5-4.0zł.? czy, rege jest tylko dla pracujących w terenie? kto ma nad tym nadzór? wg. schematu najbliżej.... mała hydrozagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: ten oki IP: *.radom.vectranet.pl 25.02.12, 18:31 nagany za sylwunia nagany za kaziunia nagany za pawełka kto znajdzie różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PŁ.KS.1 str. IP: *.radom.vectranet.pl 25.02.12, 18:52 proszę o podanie definicji strajku włoskiego... i jeszcze jedna prośba, może ktoś wie...jeżeli jednostka o publicznym charakterze działalności podaje pewne informacje o swoich działaniach do prasy (np. ustawienie fotopstryka w GW), czy nie ma obowiązku informować o tym innych mediów ??? czy, nie jest to ograniczenie informacji do kręgu czytelników GW ??? warto się nad tym zastanowić, może w radio i tv lub poprzez rozrzucanie ulotek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem z Tobą Re: str. IP: *.radom.vectranet.pl 25.02.12, 20:19 Masz tu link w odpowiedzi na Twoją prośbę doktorno.vot.pl/content/internetowa-menda-proba-definicji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PŁ.KS.1 Re: str. IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 06:37 ten link pasuje do ciebie ty ciotko nie chcę żebyś był ze mną palancie sądząc co ty przeglądasz w necie dam ci darmową diagnozę nie dziękuj ciotko graj24.eu/index.php?/topic/10340-zryty-leb-o/ tam się udzielaj a nie tu gdzie jesteś już od dawna nikim kotku bez butów i honoru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętliwy Re: fikcja IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 18:21 czy na tym forum czytacie coś o nieporozumieniach w policji, wojsku czy straży pożarnej w relacjach pracownik-szef nie czytacie.W straży miejskiej jest tradycją szkalowanie swoich szefów, mądrzenie się i udawadnianie, że się jest lepszym,że wszystko można było zrobić inaczej i lepiej,a to jest tylko dowód na to że profesjonalizm w tej służbie to fikcja.Uważam, że takie formacje nie powinny istnieć, a jeżeli już takie twory powstają to powinny być zarządzane przez osoby przygotowane zawodowo i życiowo do pełnienia takich funkcji. Noszenie godła narodowego na czapce do czegoś zobowiązuje.Od bardzo dawna śledzę to co dzieje się tu na tym forum i mam panowie strażnicy pytanie czy był kiedyś taki komendant który wam pasował? jak to w tym przysłowiu "złej tańcownicy to i kiecka na tyłku przeszkadza " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: room Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 21:02 chyba... złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy ogarnij się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietamy Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 22:01 są tac y, że za to by jeździć - obciągnęłiby rurę wydechowa w samochodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 22:16 - dłuższe forum niż za czachora - chwała tym, którzy wpisują nawet bzdury, niestety nie służy to kom. SM - więcej wpisów gorzej dla P.G. - znowu szach-mat gnida ziewa i pogrąża w/w - każdy wpis utrzymuje na rynku mediów zły wizerunek SM - ludzie to widzą - odwrotna kampania - a sprawy wodno - kanalizacyjne nie uregulowane... - kot w butach kontra hydrant z aluminiowym deklem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: introspekt Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 22:22 ""hydrant z aluminiową czupryną"" tur ... jesteś boski nie mogę się doczekać szczawnicy tam nastąpi the end pomysły hydranta + art. 210 K.P. = dupa blada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisio Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 22:30 słuchaj no ty pamiętliwy żal mi ciebie nie bierz się za próbę uzdrowienia SM bo jesteś mniej niż pionkiem w tej grze do tej roboty trzeba mieć jaja jak stalowe kule a ty masz jaja z waty znam cię .... kardynalne błędy 1.profesjonalizm 2.przygotowane zawodowo 3.noszenie godła narodowego na czapce do czegoś zobowiązuje chłopaku... jesteś za słaby na rozgrywanie tematów na forum, które stworzyłem, to jest moje forum...nie daj się poznać, bądź w ukryciu, działaj z drugiej linii... ejjj chłopie miałem cię za coś więcej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 22:47 czytam i oczom nie wierzę a rację ma only fisio, to jego forum, on je stworzył i kiedy zechce ono ożywa, kiedy zechce ono zamiera, pisze, denerwuje, niszczy, osłabia i wzmacnia, fakty i fikcja, to ja >0AE>lub>18.7.>sjp... master mi kazał to wpisać "ja wami nadal władam, waszym kom. i zas. i rzecz. i kier. i PGPKRSENTPGSRGPPPP a liczba onej bestyii jest 666 rozwiąże tą zagadkę.... choćby tu w wirtualnym świecie nikt mi nie da rady jestem za mocny, wyznawców mam zbyt wielu" Panie, czy dobrze się spisałem...nie chcę twej zemsty.... i do was robaki szanujcie go bo jak czas równań nadejdzie, biada wam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisio Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 22:52 tak, to moje forum... dam wam szansę, ale po raz ostatni hydrant z aluminiową czupryną śmieje się wam w ryj, jak długo (zwłaszcza kici w butach) róbcie rząd albo wy albo on... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 23:10 master - fisio patrz łaskawym okiem na nich, nie czyń im niemiłego bez podwyżek pozostają, bez nadziei, master ona umiera ostatnia, ubożeją a zadań więcej mają, i kto za to odpowiada? w całym Orionie płoną statki szturmowe, oj miły to widok, melansz z czerwi pobierają, ale robaki tego nie widzą, gdzie ich wódz...który krew za nich odda bez wahania, boi się bo rewizor z Moskwy ma przylecieć, byle kiep ma więcej niż oni łacno będę przy was ale obserwujcie nie bądźcie bierni temu nie wierzcie tym co bezprawnie władają w Andromedzie... nie wierzcie brei co z ust wylewa im się co siedem dni i siedem nocy ... im mniej dni do wybrania prowokatora... tym łatwiej trafić i dokończyć gada, słaby punkt jest pomiędzy obojczykiem a czwartym żebrem, patrząc do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur real IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.12, 23:14 regiomoto.pl/portal/aktualnosci/straz-miejska-masowo-lamie-prawo-ustawiajac-fotoradary zawada gara de perczi rak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: fikcja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.12, 11:02 Nigdy w historii SM nie było bardziej kompetentnego komendanta niż jest teraz. Zawsze trafiali nam się albo idioci albo psychicznie skrzywieni idioci. Nikt nie może powiedzieć że komendant nie zna się na robocie bo jak żaden inny przez 15 lat pracował w terenie i jako jedyny prosto z terenu awansował na szefa jednostki budżetowej. Jego kompetencje są niepodważalne Wszystko byłoby świetnie gdyby nie ludzie którymi się otoczył. Siwa czupryna to błąd podstawowy jaki popełnił i ten błąd będzie się coraz bardziej mścił i pogrążał całkiem niezły wizerunek firmy. Coraz bardziej nasilają się głosy niezadowolenia z tej osoby i będą coraz głośniejsze. To już nie są żarty ! Tu potrzebna jest szybka decyzja i odsunięcie od władzy skompromitowanego, cierpiącego na rozdwojenie jaźni kierownika. Czasu jest niewiele ! Byłoby szkoda gdyby komendant w tak idiotyczny sposób zakończył karierę tylko dlatego że ma dziwny sentyment do nieudacznika. Wskazany jest też przegląd naszej kadry cywilnej i przesiew przez sito kompetencji. Tutaj też dzieją się rzeczy dziwne a profesjonalizm pozostawia bardzo wiele do życzenia. Wymiana jest konieczna i wszyscy o tym wiedzą oprócz komendanta. Pozdrawiam i radzę szerzej otworzyć oczy bo za chwilę będzie po prostu za późno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 14:20 nie zawsze masz rację ale teraz jesteś bliski sedna sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 16:06 trzysetny wpis jest premiowany 5000 zł. od GW ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 16:19 wasz kapłan znowu przemówił rozliczcie stosunki wodno-kanalizacyjne bo was skarzę sromotnie 1. hydrozgadka 2. ścieki dla głupich 1.hydrant 2. spust dla imbecyli 1. aluminiowy 2. do kibla dla pierwotniaków 1. do kogo chodzicie podpoierdalać 2. ten w rurę bardaszaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 16:33 www.nascieki.pl/Szambo_w_rybnik_m3033 jak jest coś zasyfione trzeba to zutylizować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisio Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 16:58 jak ja kocham akcje: reksio (gó... psie wyszło spod śniegu, gdzie go nie ma, jest wszędzie i po co śmieszna akcja, dajcie znać GW); czysty radom (syf jak był tak jest nie zmuszajcie mnie do podania adresów Glinice, centrum, Godów,Idalin itd.); sms interwencyjny (nawet kierowcy MPK i ITS mówią o bzdetach zgłaszanych bez umiaru, dla zgrywy a strażniki jadą po co, po nic bo ktoś przysnoł z tyłu autobusu, kabaret); no i eko patrol mój ulubiony: to dla Wojewody Mazowieckiego od 01.03.2012r. straż rusza do boju przeciw bezdomnym zwierzętom, dlaczego "przeciw "na razie nie tłumaczę bo jest to zarezerwowane dla nadzoru Wojewody i Jackowi to dam na talerzu, a wy jak myślę ze cztery tygodnie to rozkminiać będziecie,, ale to już za późno) Zespół do Spraw Poprawy Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym - kto to opracował kto doprowadził do współpracy, kto to zainicjował.... słodka tajemnica bezmózgi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 17:12 yes master www.youtube.com/watch?v=D88HMQF8W_4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziołcha Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 17:13 www.nascieki.pl/Szambo_w_rybnik_m3033 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 21:00 prostota obyczajów acan miej trochę czci ku sobie... SM ci nie służy łysy w ciżemkach się boi cztula po majtkach jak to czyta... ale h... on jest taki, że jak mu powiesz, że mu w ryj naplujesz to on ci powie , że deszcz pada, śmieć popie...ł do proroka bo mu kindybał kazał (mandryl - czerwona morda) teraz śmieć boi się w oczy prawdzie spojrzeć bo jest nikim, a aluminiowy drwi z niego kiedy tylko może, hydrant śmieje się z P>P... już go raz miał na suchej i zus go miał i gó... z tego wyszło bo jak zwykle nie miał jaj żeby rozwalić świński ryj trzeba mieć jaja ze stali jak dwie stalowe kule z łożyska,,,, jaja z waty na nic tu się zdadzą do końca twych dni ty i twoi na moim oku balasie... nie podnoś łba jak dotąd, bo ci go zetnę, ostrzem ze stali damasceńskiej i przekrecę w rdzeniu kręgowym byś do końca swych dni kulał...ku...... przyjdziesz przeprosisz pocałujesz w rękę a ja ci może daruję.... tego się nie da zapomnieć... nie przeprosisz będziesz zerem jak zwykle już niedługo temat twojego sponsoringu wyjdzie na jaw król kostki brukowej się zesrał, dlaczego bo go nowi falusie sprzedali, młodych wozisz młodzi cię powiozą, ty czubie multiburdel jeb się czubie jesteś zerem wydaj co masz wydać jak cieć jebany ty ku... już niedługo twoje robótki wyjdą na jaw, śmieszne przetargi , łapownictwo i szachrajstwo, co mokro w majtkach zapytaj : szarego garnituru, małej sylwi i władka.... ty cipo ale się tani sprzedałeś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 21:19 czy mówisz o jada. kompany granit i syn już znam temat ,już się cieszę wreszcie ktoś tego tłustego balasa dojedzie, wiem o człowieku z zamówień publicznych on już ma dosyć kostki brukowej, ciemnowłosa laska ma go w dupie a on myśli że ją ma, ciekawe co na to jego żona, a..u to czub zostaw h...a, ślini się do każdej dupy, nawet jedną odwoził do domu lub h... wie gdzie, a jej wołali Anata Mańska... niech zaprzeczy, że nie odwoził jej ani razu do domu.... cóż ukorz się białą szmatę na kiju zatknij na dyż. zrób to ... ja mam litość w sercu i dam spokój, kiedy spokój zobaczę zapomnę ale nie wybaczę proś o łaskę może będzie ci dana biała szmata, jak nie żona twoja dowie się o twoich wyczynach, więcej nie powtórzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don miki 75 Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 21:42 nie ...nie ...nie ... ja z nim mam swoje tematy, zostawcie go gruba małpa jest moja shrek jest mój, mój własny na gołe pięści, zęby i kości , aż do końca, aż mu laptop wytrącę, ąż mu 1% podatku zabiorę, smartphone, zabiorę ty cipeńko... tchórz tchórz tchórz na gołe pięści na placu na Moniuszki 9 krew twoją do kanału spuszczę gnoju śmierdzący ty tchórzu masz kasę by mnie wywołać, ale jesteś zaszczany i się boisz tchórzu wyjebie ci w ryj nim się obejrzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don miki 75 Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 21:49 do śmierci tej kó..ie nie zapomnę nóż w sercu lub w jej lub w jego s..u jestem jak bluszcz powoli do celu... gardzę tobą pisma poszły do wojewody i do dawnego mswia finito balasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.12, 22:25 to nie prawda mój mis jest spoko fajny fiutek co chcecie od niego ja pobiję za niego adi i mati my go lubimy oj fajny za przyjaźń płaci i do domu odwozi i ma a my ch...a mamy oj twarde jesteśmy panny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedr Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 14:44 sprytna intryga poniżej mojego poziomu ktoś podaje fakty powszechnie znanae i mysli że jest taki gieroj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 14:48 0 to jedyna rozrywka dla kilkudziesieciu strażników to zabawa dla prostaków możesz tu powiedzieć że tusk jest gejem że papież jest kobietą że nic to coś że mały to duży że .......... i co z tego nic to smietnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temperantia Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 14:52 ktoś próbuje podszyć się pod dawny spór (kto widział cipkę która trzepie się w rytmie disco) a ja tak widziałem, ale nie da się namówić spowrotem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 14:58 ale jaja były kierownik złamał rękę bezbronnej kobiecie jak jej zabierał noworodka super prawnik łamignat prokurator nad nim pracuje cóż etyka moralność a on jak barbarzyńca i co ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruchacz Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:01 wiecie, że gwóźdź ma romans z laską z delegatury panna ma dwoje dzieci i chłopka a nasz moralizator ją posuwa a ta opowiada co z nią robi koleżanką moim koleżanką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:04 tu się ku... posunołeś za daleko gó... wiesz a od kogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rerei Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:08 to z gwoździem jest akurat prawdą to moja znajoma, nawet ją prosił by nie gadała w korytarzach o nich ciekawe co na to Aga jego żona co gwoździu zesrałeś się.....i dwójka dzieci Kuba i Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosły Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:12 każdy dorosły mężczyzna ma to forum w dupie wpis tu to jak splunąć do śmietnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosły 14 Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:13 każdy dorosły mężczyzna ma to forum w dupie wpis tu to jak splunąć do śmietnika ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:43 gwóżdż ma tkanie z fajmną dupą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 015 Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:20 rozbija rodzine i co i chuyjaja w ryj on jącdyma w kakaoona piszczy ale zliturgją jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lko Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:25 fajn a gra a le dlacefggo jesteś cipą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 715 Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 15:47 co jest ja mam laskę na boku to ci... w mini i w rózowym] fajnie do mnie mówi asyf z mocy mięknie i wyżerka jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.... Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:13 zapłacisz za to kó... w dpuę jebana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:16 ha ha zesrałeś się bo prawda wyszła na jaw ciekawe co na to AGA ty nie masz moralności rozbiłeś rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:18 od rodziny się odpierdol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordka Re: fikcja IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:21 ja boję się że kogoś do krychnowic zabiorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlyko ja i on sf IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:28 tylko do jednego mam szacunek on wie za co to do 001 701 701 701 słodka tajemnica nienawidzi mnie ale mi pomógł jak kiedyś zapytałem co z tym forum zrobić on odpowiedział "poprostu nie czytaj" za to mu szacun ma racje skoro nie możesz tego prawnie załatwić olej to a frajerzy mają tanią rozrywkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark13 sf IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:33 nie pozostanie kamień na kamieniu który by nie został rozwalony hard ware dwie igły z trucizną spojrzenie śmierci flaga stanów nie masz, gdzie się schować reklama dźwignią handlu i usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisio Re: sf IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:37 dosyć jest tyle tematów do rozwiązania a te balsy się kopią zakaz prywaty wprowadzam jak się ciotki chcą w kolo tripida popychać to ich rzecz ja nie zmienię tematu jetem kwardy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiero Re: sf IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:41 prorok cię struga złamałeś rękę kobiecie fakty nie pomówienia 715 znasz gps takiś silny spróbuj się ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.G. SF IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:46 zapłacisz za użycie moich numerów służbowych za romans z Klaud. M. "za trwałe znęcanie się nad współpracownikiem" za 210 KP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.G. Re: SF IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:49 nie wpie...j się były kiero złamał rękę kobiecie prokurator go struga na struga 63 damski bokser ale fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolle Re: SF IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 21:53 ty kó... h... wiesz a się wpie...sz każdy zrobiłby to samo ona do proroka na mnie a ja na nią jestem czysty sprawy służbowe nie tykaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: średni SF IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 22:00 rafi z tego co wiem szczupła z zamówień nie kryje tej znajomości ja cię nie sprzedam, ale lala paple co ci robiła... świńtuch z ciebie coś jak między de niro i stalone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tech toys Re: SF IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 22:05 przez te smartfony, tablety i h... wie co, można się fajnie porozumiewać za to co ten pedał podał mówię mu jedną ręką go uduszę to jakby go betonowaa pięść jebnęła prosto w ryj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: SF IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 22:10 ciekaw etopi 11 sprzedał swoich kumpli tylko dla tego by jeździć rajdowozem kto mówił że inny dom wybudował bo woził mater. bud. modli się i składa rączki a Źle czyni co to ktoś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tech matic Re: SF IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.12, 22:15 nie zmieniaj tematu złamał rękę kobiecie i ma romans z faj. dup. z . zam. publicz. z tego się nie wyłga a żoncia szczęśąliwa.... gwoździu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali G stop IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 15:46 już ktoś kiedyś próbował to zrobić, na tym, czy innym forum, tyle tego że już nie pamiętam odgrzewanie starego tematu, szczegóły pewnych konfliktów są powszechnie znane, ktoś głupotami chce odwrócić uwagę od ważnych rzeczy, pytanie kto nie chce by pewne już powoli zabliźniające się tematy wciąż żyły ??? jaką sprawę, ktoś chce przykryć, na kogo ostatnio jest nagonka - alum... ktoś podpuszcza żeby mieć ubaw "stare przysłowie mówi, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta" rozdzwoniły się telefony pokazałem forum żonie, mieliśmy niezły ubaw...ale fajne stwierdzenie wysnuła - "głupol pisze w wy to czytacie" ma rację na początku się wkurzyłem, ale potem mi przeszło przypomniałem sobie jak prokurator mi powiedział po co pan to czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: stop IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 16:01 tak, też to zauważyłem, ktoś coś maskuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dźób Re: stop IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:07 pisali na gwozdka pisali na smalca pisali na loczka na jaapę pisali i co tego wyszło - nic gwóźdź podał to do proroka i co mu z tego wyszło nic ośmieszył się tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:11 oprzytomnij na dole się żrą na górze robią co chcą mówi ci to coś stary schemat działania NKWD łatwiej rządzić skłóconymi do patrolu dawać wrogów kto się cieszy myślcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:15 niezły temat powstał pomysł by odwołać hydranta aż tu nagle szybka zmian tematu i stary syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaapka Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:17 posłuchałem twojej rady Ali G nie czytam tego gówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawiczek Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:22 znam ten login w dnu jutrzejszym składam wniosek do administratora forum by go skasował jak tego nie zrobi pozwę GW nie wpisy lecz forum, jest szansa a jestem "dobry" co, kto by na to wpadł i parę groszy jest do wyrwania nie dziękować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksip0 Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:29 jednak zabolało gwoździu kto ma dziś I zm. do której 14 czy 15, kto ma wolne, kto ma zwolnienie lek. kto zawieszony, kto w ciąży, kto rodzi, kto umiera, kto się rodzi, kot słaby, kto mocny, kto ma III zm. kto to już podobno detektyw z północy (odwróć) to wyjaśnia... trzy piwa automat jest zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.G. do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:45 śmiać mi się z ciebie chce to poniżej mojego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wąż Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:48 wy się żrecie a poważne tematy wam umykają www.youtube.com/watch?v=o-SyboPYZL4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:51 www.youtube.com/watch?v=3mC3x14L28g&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 17:54 www.youtube.com/watch?v=Lmut1o6X8lQ&feature=related fachowcy ze stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 19:02 co jest a gwóźdż się zesrał bo go spisali w białym gó...e francusknm na francuskim humorze tego z notatników nie da się wymazać pykasz ją przyznaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 19:04 na godowie to było mokra para Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaapka Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 19:20 kó... odpowiesz za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeź Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 19:21 japka gwóźd smaleec wielki słaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 19:38 niech to wytłumaczy we francuskim po francusku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do dziób IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 19:50 chłopaki z WI mają trochę więcej rozumu niż ty nie lżyj tej kobiety bo cię zabiję słuchaj zabiję cię cioto jebana jesteś spalony kó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochaś do ciebie IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 19:57 wytrzymać to jest niezwykle trudno czytać to jest niesamowicie niemiło znać kó... które to piszą jest smutno nigdy nikomu nic złego nie zrobiłem wiem, że paradygmaty, które podałem nie wszyscy rozumieją i to smutne jest zawsze ktoś upatruje spisku a tu nic takiego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha Re: do ciebie IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:07 cicha noc r..ał do ciebie mam złość do twojej, że podkręcasz temat tak naprawdę powiedz kogo obchodzi kogo gwóźdź rucha mnie nie jak mu staje to niech wali która się skarżyła nie znam może cioty co im nie dryga mu zazdroszczą (niebieska tabletka) i tyle kto ma moc niech przemówi a ja wiem kto mówi na tvn numerologia sprawdź 15.01.2012rrrrr. olśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: do ciebie IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:10 www.youtube.com/watch?v=tojwjTz0lc8 ale fajna strażniczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanek Re: do ciebie IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:17 www.youtube.com/watch?v=HIhnDeGTA6U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: do ciebie IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:20 www.youtube.com/watch?v=rD9wGK0UKbw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do ciebie IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:22 www.youtube.com/watch?v=B8aIvbejpa4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksip0 fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:26 więcej fachowców z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie to nie możliwe Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:26 www.youtube.com/watch?v=-OxVYfQbAI0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:29 to my www.youtube.com/watch?v=j_MYtSvNlyQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:34 www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=AFU5pIjbQ5U&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:36 www.youtube.com/watch?v=SkYr4nHsntc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:38 ty dlaczego skoro masz rodzinę tak wysoko to się srasz twoje zabiegi są marne ja tego nie wytrzymam ciórlandalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarkwoka Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:43 www.youtube.com/watch?v=DBEu25MTaT0&feature=fvwrel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:47 www.youtube.com/watch?v=wCwR9IWIezU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:51 www.youtube.com/watch?v=FTZTFe5n9nc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:56 www.youtube.com/watch?v=eWLzDN9Pyg4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 20:59 no to jak gwóźdż by dymał laskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 21:09 strazmiejska.waw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2171&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 22:02 to hydranta spreawa kto ją przykrył a gwosek rto co TP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 29.02.12, 22:06 chce dymać jak na .......i jebać że o ku... i mięczaki jesteście dupa nie obtarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 12:32 ale nume r nie można już wpisywać wybiórcza to zblokowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ważny Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 12:48 oj fałszywy alarm prymityw za to by poszedł do proroka ja daję Stary i Nowy Testament wrogom swoim wybaczaj nadstaw drugi policzek i co im z tego przyjdzie szach mat Kukiz www.lyricsoncall.com/lyrics/borysewicz-and-kukiz/niby-jestem-niby-nie-lyrics.html myślę że to początek choroby psychicznej dwubiegunowe zaburzenie od euforii do przygnębienia schizofrenik już był ja jestem jak J>H>N dla odpadów są pewne tematy ważniejsze bez munduru bez skrupułów spirik się piło spirit zależy czy od bułgarów czy od ruskich oj pamięć mi wraca Struga + Wernera to się przedawnia czy nie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 12:57 RUSH dokładnie i powoli obejrzyj... en.wikipedia.org/wiki/Rush_%281991_film%29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Rambo Re: fakty IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 13:01 widzę, że ty to kumasz garść okruch i w kurniku wrze widać jaka wartość jest tych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja mity IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 13:11 01.03.2012r. i co dalej jaki będzie kolejny temat co trzeba przykryć nikt nawet w najśmielszych snach tego nie rozwikła ale mamy detektywów żyją tym syfem i o tym pie... jakby własnego życia i swoich problemów nie mieli nie mieli u niektórych widać oznaki choroby psychicznej kto zdrowo myślący czyta bzdety z forum i omawia je jak fakty teoria spisku na każdym kroku napiszesz jphwde oo1 7 15 000 a debil to analizuje rozważa dzwoni po kumplach śmiać mi się chce co może z człowieka zrobić durny wpis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: mity IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 13:14 dobrze gadasz tecw...e powinni być usunięci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the end the end IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 13:18 the end bo ja tak chcę sam w to nie wierzę ale jest coś więcej "pewność" 01.03.2012r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak. Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 15:41 no chciałbyś a ja mam fajne papiery z ciekawego okresu nierejestrowane nie numerowane od 25.06.99r. do 13.05.01r. popełniono przestępstwo kto? to się nie przedawnia kto do szkoły razem chodził kto zdawał razem mat. kryształ ma skazę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: om.ek. Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 15:51 czyżby , papiery które fruwały po wysypisku ? ale on wtedy nie robił głupot ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpik Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 15:59 znam rafała i agnieszkę bardzo dobrze to brednie wyssane z palca , miał kiedyś trudne chwile jak każdy ale to spoko gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 16:19 prosił cię ktoś o wsparcie kondonie jeb się nigdy nikt nie musiał mnie bronić i nigdy nie będzie wypie...j ciulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the end Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 16:35 szczypce ile tu ciekawych a każdy to tchórz czytają i analizują głupoty nie mają swojego życia tylko durne forum ale pedały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadź Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 20:12 kadź miedziana na bloku jak ktoś yto rozwiążą 2 tysia ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufff Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 20:20 kto uścisk u gwozdzia zna ja go znam 703 pąpki zrobi, łapy ma sztywne i na palcach i na nadgarstkach i na kościach jak w SPECNAZ to jest dobra kó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kak wonbuter son Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 20:25 Pan Gwozdowski mówi wam do budy zjecie kości z wołowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek chru Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 20:27 100>90>60>50>40 i co i gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złam... Re: the sręk IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 20:33 wyczyny miłosne gwoździa są znane już nie tylko w straży i od 2003 roku ale w kurat...i za jedną fajną dupę przenieśli goi na inny obiekt prawda że anka zajebista była druga do it ajoka wyjechała był raj uno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz gnój IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 20:43 podobno ponaodczas czytania tych wpissów chłopcy i dziewczęta mają orgazm jak ktoś czyta ok kims to sdę chlapie w spodnie doigbrect6o orum żec kazdy pod nie wzxwód ma i spermi si.ę ale jaja zboczeńcy i spermojady2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eu Re: gnój IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 20:54 znam ten temat z gwozdkiem M....nawet fajna jest ok a on nie bo kurę domową dyma i nic złego w tym nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bog Re: rebe IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 21:07 www.peeplo.pl/search/?q=atlas%20anatomi%20cz%C5%82owieka&type=web&from=adgsp15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bog Re: rebe IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 21:12 blog.rp.pl/talaga/2012/02/03/rosja-sie-zbroi-robmy-to-samo/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zby.k.r.e.pa. Re: rebe IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.12, 21:17 www.youtube.com/watch?v=LKl274qu6io&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz Re: rebe IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.12, 16:12 a smalec się śmieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: rebe IP: *.opera-mini.net 02.03.12, 16:50 jego czas się zbliża i wybuchnie i będzie nasz kom. płakał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do parasol do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.12, 17:22 czytając twoje wpisy można dojść do wniosku,że jesteś naprawdę kimś mądrym silny charakter to się ma albo nie szacun parasol a z dupy strony akcja parasol chłopcy spod parasola pałacyk michla , żytnia wola bronią się chłopcy spod od(0000000000000000000)parasola dekownicy, różne umrzyki , intendentura parasol nie pękaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.12, 17:27 to prawda rucha jak bydlę co mu podejdzie pod ogon znam osobiście tą dupę on ją zjebał a ona go chce.... i ryczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do parasol Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.12, 17:35 bardzo mądre wpisy szerzej to widzisz niż te czuby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.12, 17:38 musi zmienić dzwonek w komórce bo się zdradzi a teraz dla koneserów kto choć raz czytał to forum to jakby lizał mu kutasa i pił jego spermę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broniarz Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.12, 17:46 co tak strasznego trzeba ukryć ,już każdy głupi się domyślił 715 złorzył do proroka i co będzie 13 ostatnich wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudollf Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 03.03.12, 15:20 dziewczyny trochę powagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 403 Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 03.03.12, 15:24 lewa ręka pod pachą no i co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelfao1 Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 03.03.12, 15:28 15.01.2001. tego mu nie daruję papiery poszły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: do parasol IP: *.opera-mini.net 03.03.12, 18:38 Pozwolę sobie zauwazyc, że parasol pisze o hydrancie i czeka na mądre wypowiedzi które pozwoliłyby na skrócenie meczarni tej niedojdy. Postarajcie się a będziemy świętować. Pozostanie jeszcze wybrać zaufanego kier. i finito. Śpieszyć się trzeba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 03.03.12, 19:56 w końcu dobre tory hydranta trzeba ktoś próbuję na innego uwagę zwrócić matka polka takiego uścisku jeszcze nie by.ło 517 424 660 i co to wymyśla mo.a dw..et.a c....a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nose san i 2 Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 03.03.12, 19:58 ja jut.oporzy..lę sw...a ma..b . ją k..ch..am z c..y cieknie słodki miód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty pi... Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 03.03.12, 20:01 697 854654 564987321 123456789 987654321 159357825 99644984966496646332 cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.y.p.i.z.d.o. Re: do parasol IP: *.radom.vectranet.pl 03.03.12, 20:02 ta wyborcza mine wkór.wi.a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi parasol IP: *.radom.vectranet.pl 04.03.12, 21:28 parasol jest o.k. odwrócenie uwagi ktoś posługuje się tekstami innych i próbuje zrobić ferment przez niego muszę sięgać głębiej do dawnych lat 99 - 01 osrane łydki ale co tam kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem łapa wóda kórestwo nawet gej jest oolm.n7,2% co załatwić można jak się zna tego hysia tu i psy.nie da rady wyślij podgląd podgląd wyślij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dura parasolka IP: *.radom.vectranet.pl 04.03.12, 21:34 wcale nie jesteś dobry byś był ajk on też go od pedałów wyzywali a on co wytrzymał i wysrał się na nich i nasra jeszcze nie raz ciociu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: parasolka IP: *.radom.vectranet.pl 04.03.12, 21:51 yrobdy ein sbył jak srak wieciwe ze luddiki śa co maja za mly opzyrost i tok gadaja by im orosł wi ksy kaszebsi ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: parasolka IP: *.radom.vectranet.pl 04.03.12, 21:53 # psycholog Radom badania psychotechniczne porady i diagnostyka psychologiczna www.psychologradom.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 18:29 Re: Wiedzieć, kupić, zarobić. Jak urzędnik zrobił Autor: Gość: Edek IP: *.gprs.orange.pi. mo 04.03.12, 20:04 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Nie złamał prawa?Cha,cha,cha....A który urzędnik łamie prawo?Nie..Żaden Takie numery są praktykowane od dawna.Tak kupiono działki w Domaniowie.Jeszcze ptaszki nie ćwierkały o zalewie w Domaniowie a już kupowali połacie ziemi. A później ciach na działeczki.To normalka w tym pokrętnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 18:45 Gazeta.pl > Radom > Wiadomości z Radomia Na politechnice sprawdzą czym palisz w piecu * * * Małgorzata Rusek 05.03.2012 , aktualizacja: 05.03.2012 16:13 A A A Drukuj W laboratoriach Politechniki Radomskiej będą badane popioły pobierane przez strażników miejskich podczas kontroli w domach ogrzewanych piecami. Wyniki przeprowadzonych na uczelni analiz mogą stać się dowodami w sądzie Fot. Anna Jarecka / Agencja Gazeta ZOBACZ TAKŻE * Radni sejmiku zaakceptowali cięcia wydatków (05-03-12, 18:00) * Pociąg potrącił gimbusa. Są zarzuty dla kierowcy (05-03-12, 17:02) * Fizyka nie taka straszna, jak ją malują [ZDJĘCIA] * Zarębski i Schubert zabrzmią w piątek w ZSM (05-03-12, 14:36) To kolejny etap walki z mieszkańcami, którzy do pieców wrzucają wszystko - tapicerkę, meble, plastiki, a nawet opony - i trują sąsiadów dymem wydobywającym się z komina. Do powietrza dostają się niebezpieczne furany i dioksyny. Mogą powodować alergie i nowotwory. Największy problem jest na Halinowie, Nowej Woli Gołębiowskiej, Kapturze i Glinicach. Jak zaznacza Piotr Stępień, rzecznik straży miejskiej, palenie śmieciami zwykle odbywa się w nocy. Gdy strażnicy po sygnale sąsiadów jadą do wskazanego domu na kontrolę, zastają już tylko popiół. - Teraz będziemy mieć poważne narzędzie procesowe. Próbki popiołu będą przekazywane do analizy, a wyniki badań zostaną dołączone do wniosku kierowanego do sądu o ukaranie sprawcy - mówi Stępień. Na mocy porozumienia z Politechniką Radomską analizy będą przeprowadzane w laboratoriach uczelni. Koszt badań weźmie na siebie Politechnika, za odczynniki zapłaci miasto. Strażnicy dopiero od tego roku mają prawo wejść do pomieszczenia, w którym znajduje się piec. - Wcześniej nie było takiej możliwości. A teraz można złapać kogoś na gorącym uczynku - twierdzi rzecznik. Tak właśnie wpadł mężczyzna, który w piecyku, tak zwanej kozie, wypalał kable, odzyskując w ten sposób miedź. Tyle że przy okazji spalała się plastikowa otoczka. Strażnicy ukarali też drugiego mężczyznę, który za domem urządził palenisko do spalania śmieci komunalnych. - Sprawdziliśmy - nie miał umowy na wywóz tych śmieci. Wszystko wynosił za dom - torebki foliowe, pampersy i tym podobne odpady - i tam je palił - wylicza Stępień. Rzecznik przypomina, że strażnika nie możemy na teren posesji nie wpuścić, bo może to być traktowane jak przestępstwo, za które grozi do trzech lat więzienia. Strażnicy nie mogą jednak chodzić po mieszkaniu. Właściciel posesji musi ich jedynie zaprowadzić do miejsca, w którym znajduje się piec. Za palenie w piecu nieodpowiednimi materiałami grozi mandat do 500 zł. Zobacz więcej na temat: * Straż Miejska * Politechnika Radomska Więcej... radom.gazeta.pl/radom/1,48201,11288333,Na_politechnice_sprawdza_czym_palisz_w_piecu.html#ixzz1oGViIigx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 18:47 - Teraz będziemy mieć poważne narzędzie procesowe. ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodo Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 18:49 ak, mar 05.03.2012 , aktualizacja: 05.03.2012 16:24 A A A Drukuj Od 1 marca nie można handlować przy uliczce biegnącej wzdłuż potoku, od zakrętu przy przychodni aż do Malczewskiego Kierowcom jest wygodnie, bo ulica ma nową nawierzchnię, ale piesi muszą chodzić albo ulicą, albo trawnikiem Fot. Marcin Kucewicz / Agencja Gazeta Kierowcom jest wygodnie, bo ulica ma nową nawierzchnię, ale piesi muszą chodzić albo ulicą, albo trawnikiem Teren ten dzierżawiony jest przez spółkę Korej już od około roku. Od strony Wernera jest parking dla klientów targowiska, a sprzedawcy ustawiają się na końcu działki, w pobliżu przychodni. Tak jest od czwartku. - Nie mieliśmy wyjścia, musieliśmy się stamtąd przenieść, tak zdecydowało miasto. Pewnie dlatego, że kiedy remontowano Malczewskiego i ruch przeniósł się na tę ulicę, doszło tam do wypadku - mówi Eugeniusz Pastuszka, udziałowiec spółki. Twierdzi, że handel na targowisku przy Wernera idzie coraz gorzej, bo do Galerii Słonecznej odpływają młodzi klienci i na Korei coraz trudniej sprzedawać buty, kosmetyki czy ubrania. Nadal dobrze sprzedają się produkty spożywcze. Pastuszka uważa, że zakaz handlu przy uliczce wzdłuż rzeczki to nie jest dobry pomysł, bo i tak niektórzy handlowcy będą tam stać. - Będzie spore zanieczyszczenie. Bo my nie będziemy sprzątać na nie swoim terenie. I wszystkie śmiecie będą tam zostawiane albo wrzucane do rzeczki - wyjaśnia. - Zresztą to jest droga wewnętrzna i ruch tu jest bardzo mały. Według mnie nie powinno się tu jeździć szybciej niż 5 km na godzinę. W takiej sytuacji handel przy tej ulicy nie powinien nikomu przeszkadzać - dodaje. Więcej czytaj na radom.gazeta.pl Więcej... radom.gazeta.pl/radom/1,48201,11288531,Od_poczatku_marca_zmiany_na_targowisku_Korej.html#ixzz1oGX9hTkY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reri35 Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 18:51 Twierdzi, że handel na targowisku przy Wernera idzie coraz gorzej, bo do Galerii Słonecznej odpływają młodzi klienci i na Korei coraz trudniej sprzedawać buty, kosmetyki czy ubrania. Nadal dobrze sprzedają się produkty spożywcze. zwłaszcza ci młodzi ludzie którzy handlują starociami cóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 19:02 terazradom.pl/files/teraz_radom_2012-03-01.pdf cienki jak polsilwer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luketmi Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 19:21 po krótkiej penetracji terenu funkcjonariusze spostrzegli sprawców kradzieży, którzy podążali w stronę ulicy jezu i co dalej co się stało i co no co oj mamo oj ajaj i co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 19:23 podobno na biegu Kazików ma ktoś wystąpić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po krótkiej penetr Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 19:42 bufo bufo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jetro Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 21:35 co mi się rżeć chce to z nieduzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.12, 22:22 forumsamorzadowe.pl/index.php?action=artykuly&start=artykul&m=0,58&ID=100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 07:53 Dzięki Tobie Forum może być lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry Re: nema IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 13:09 są tacy co lusterko wezmą i na głowie staną "żeby to rozczytać", kto tak mówi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jest Re: nema IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 13:56 to jest najlepszy strażnik w sm nikt mu nie dorówna ma to coś co go plasuje na onlyłun w ich języku on musi się obudzić bo po noiii jest dlaczego tak się go boją co no ma co da zarsazmokwilidoz uzipoiwerrtuiajodjasipoalowqolzmiw nxksiwuedjcnvbhfurytgyttt teraz numeruy 9513579159648622145987266548775822929792 999945684449949489298999998888545121247 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko polo Re: nema IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 13:58 # Markafoni.pl # Czy Doda miała majtki? Zobacz jej kreację i sam(a) oceń. Wpadki gwiazd - komentarze, opinie. www.zeberka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 16:25 www.cozadzien.com.pl/wiadomosci/radom/5963.html świetna robota Panie Komendancie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolasz Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 17:25 to fakt w końcu coś na temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 20:42 www.youtube.com/watch?v=97w5VSgC8nA&feature=fvwrel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiz63 Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 20:50 tu muszę się odnieść pipa cię ochroni frajerze giń ch... z taboj a od kogo usłyszy sz z taboj isę zesraj najlepiej na twardo bo u proroka dni się liczą igó... stygnie i traci wartości jajajaj i co i dalej jaja i co dupy iod dupy juz nie celuję w co w klawisze w guziki i co i gó...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 20:55 www.strazmiejska.radom.pl/photogallery.phpeeee stary syf po nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: parasol IP: *.opera-mini.net 07.03.12, 17:47 Komendancie SM jak długo pański kierownik będzie osmieszal taką poważną instytucję ? Żarty się skończyły ! Jeżeli chce pan bronić go to już wkrótce będzie ku temu okazja. Przykro będzie wrócić w teren i to z powodu tego nieudacznika. Rodzina się na pewno ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 08.03.12, 23:10 niestety obawiam się, że to potrwa zbyt długo by potem wrócić do normalności nie taki to inny i z powrotem to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: parasol IP: *.radom.vectranet.pl 09.03.12, 00:09 kurde, spać wam się nie chce parasol ma dużo racji, pan s kiedyś wystawił kom. cz. dlaczego ma nie wystawić kom. g zresztą każdy to wie, że jemu podoba się wszystko byleby był u władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trrrrrr do parasola IP: 92.60.130.* 09.03.12, 13:15 O ile mnie pamięć nie myli to kierownik "s" wystawiał i komendanta Jana i komendanta Wojtka, a najbardziej brata obecnego komendanta Krzysztofa. Ale najbardziej wystawiał pracowników taki jeden, na którego wołają "suchy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znak Re: do parasola IP: *.radom.vectranet.pl 09.03.12, 18:47 no właśnie o tym się mówi cały czas wystawia "wystawił brata" a ''s'' lans echo z 09.03.2012. foto na szczęście w schronisku zapanowała nosówka bo inaczej cały misterny plan legł by w gruzach kom. mówił "o dwóch trzech latach i po problemie i po patrolu" aż tu na ratunek przychodzi nosówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny Re: do parasola IP: *.radom.vectranet.pl 10.03.12, 13:00 każdy o nim coś wie coś mówi a jednak i kazek i heniek go sobie wybrali, dziwne bo między poprzednim a obecnym komend. trudno znaleźć jakieś wspólne cechy, co w takim razie ma ten pan w sobie, że jest i będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trrrrrr do Dawnego IP: *.radom.vectranet.pl 10.03.12, 21:36 Jeżeli jesteś byłym, to w każdej chwili możesz wymyślić podobieństwa Kazia do obecnego, a jeżeli tego nie widzisz służę podpowiedzią: - piłka nożna - stary trenował drużynę piłki nożnej straży, a nowy coś tam jak Iskra , czy jakaś inna zapałka, - kościół - i jeden i drugi wywodzą się z tego samego kręgu, - i jeden i drugi przywiązali się do hydraulika, - i stary i nowy byli ubezwłasnowolnieni, tylko stary postanowił być bardziej niezależny. - obaj lubią ogólniki, bez konkretów To tylko kilka podobieństw, które przyszły mi na myśl od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawny jest ktoś IP: *.radom.vectranet.pl 11.03.12, 12:03 jest pewien urzędnik wysokiego szczebla samorządowego, który myśli podobnie (opozycyjny urzędnik) on mógłby załatwić ten temat bez trudu, ale trzeba do niego dotrzeć bezpośrednio i się zaczynają schody, przez kilka pięter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwżer. Re: jest ktoś IP: *.radom.vectranet.pl 11.03.12, 16:41 domyślam się kot, ale czy nie za krótki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: jest ktoś IP: *.opera-mini.net 11.03.12, 20:01 Nie czas na dywagacje czy za krótki czy nie. Trzeba przerwać te farsę pt. firmowy sbek. Pomóżmy człowiekowi odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciiiii Re: jest ktoś IP: *.radom.vectranet.pl 13.03.12, 14:07 skąd o s- beku nagle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: jest ktoś IP: *.opera-mini.net 13.03.12, 15:30 To wcale nie chodzi o tych s-b ale nie można się pozbyć wrażenia że sposób pozyskiwania i obrabiania informacji jest łudząco podobny a cel zawsze ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co tvp1 IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.12, 20:33 TVP 1 "kto za to zapłaci" z dn. 13.03.2012 - zarobkowa działalność straży w Polsce, czy to początek samozniszczenia ??? każdy to powinien obejrzeć, zwłaszcza ci na górze...wnioski wnioski wnioski a nie fotki fotki fotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeery Re: tvp1 IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.12, 23:03 mocny materiał i do kogo to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o..... Re: tvp1 IP: *.radom.vectranet.pl 15.03.12, 12:40 zawsze była nawalanka na straż, a z radarem to są przegięcia nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: tvp1 IP: *.radom.vectranet.pl 15.03.12, 12:59 kur....przecież ten były vicek sam powiedział ,żeby pieniądze oddać do kiesy państwa ,a nie będzie problemu.Śmiać mi się chce z tego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.... Re: tvp1 IP: *.radom.vectranet.pl 15.03.12, 16:04 wszystko cacy, tylko jak te kutasy pokazują straż w Polsce wszystkich do jednego kotła, rzygać się chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 17.03.12, 12:08 ktoś podmienił w kuchni sitko w zlewie, ku... co za człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: client Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 17.03.12, 13:07 aleś bystry dwa dni temu już to zauważyłem to zwykłe dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golden Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 18.03.12, 19:11 nie tylko to, inne duperele też co do jednego racja to żałosne dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: zdziwko IP: *.opera-mini.net 18.03.12, 19:49 No nie to forum ponownie na psy schodzi. Panowie mamy coś do zrobienia a wy tu o jakimś pieprzonym sitku gadacie. Hydranta trzeba spuścić żeby już nigdy nikt nie drwil z sm ze to niudaczniki. Są jakieś mądre propozycje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za tobą Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 19.03.12, 09:56 ...te parasol ty zostań kierownikiem mamy do ciebie zaufanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiF Re: zdziwko IP: 92.60.130.* 20.03.12, 11:52 Ciekawa lektóra Strażnicy miejscy z Dąbrowy Górniczej zatrzymani przez policję 47 minut temu Piętnastu strażników miejskich z Dąbrowy Górniczej zostało zatrzymanych przez policję - dowiedział się reporter RMF FM Marcin Buczek. Policja i prokuratura nie ujawniają szczegółów, ale prawdopodobnie ma to związek z korupcją. Strażnicy zostali zatrzymani rano w siedzibie straży miejskiej w Dąbrowie Górniczej. Stamtąd przewieziono ich do Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach. Policja i prokuratura na razie nie ujawniają szczegółów sprawy. Wiadomo jedynie, że całą piętnastkę zatrzymywali funkcjonariusze z wydziału do walki z korupcją. Pierwsza skargi na miejskich strażników władze Dąbrowy Górniczej dostały w ubiegłym roku.W czerwcu policja zaczęła ich obserwację, która zakończyła się dzisiejszym zatrzymaniem. Dodatkowe informacje na temat sprawy prokuratura ma przekazać jeszcze dziś po południu. Polska Marcin Buczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiF jeszcze jeden art. IP: 92.60.130.* 20.03.12, 12:05 Jeszcze jeden art. Miarka się przebrała. Mają dość straży miejskiej! Wtorek, 20 marca (08:38) Przedstawiciele stowarzyszeń Nasz Dom i Forum Obywatelskie rozpoczęli w poniedziałek w Kielcach zbiórkę podpisów pod projektem uchwały dot. rozwiązania straży miejskiej. Główne zajęcie straży miejskiej to karanie kierowców W opinii z-cy komendanta straży nie rozumieją oni, jakie funkcje pełni straż, a jakie policja. W ich opinii inicjatorów akcji praca funkcjonariuszy nie służy poprawie bezpieczeństwa kielczan. Jak powiedział Jacek Lewinowski ze Stowarzyszenia Kielce Nasz Dom, z analiz sprawozdań służby od stycznia do września 2011 r. wynika, że funkcjonariusze zajmują się głównie wystawianiem mandatów za niewłaściwe parkowanie samochodów i nadmierną prędkość. "To prawie 60 proc. wszystkich kar. A mandaty związane z bezpieczeństwem osób i mienia to jedynie 1,6 proc., z porządkiem publicznym - 0,9 proc." - wyliczał. Lewinowski dodał, że przez ostatnie trzy lata miasto wydawało co roku na funkcjonowanie straży od 5,3 mln do 5,5 mln zł. W jego opinii utrzymywanie służby, która przynosi ok. miliona zł dochodu, jest nieopłacalne. Zastępca komendanta kieleckiej straży miejskiej Wojciech Bafia uważa, że akcja wymierzona w strażników wynika z tego, że przedstawiciele stowarzyszenia Kielce Nasz Dom, które zrzesza m.in. przedsiębiorców, sprzeciwiają się ograniczeniu ruchu kołowego w centrum Kielc. "Realizujemy wszystkie uregulowane przepisami zadania i nie można nam zarzucić, że czegoś nie robimy" - zaznaczył Bafia. Dla wiceprezydenta Kielc Czesława Gruszewskiego, zainicjowana przez stowarzyszenie akcja jest sygnałem braku pełnego informowania miejskiej społeczności o zadaniach, jakie realizują strażnicy. "Kompetencje straży miejskiej i policji wcale się nie pokrywają. Ktoś musi realizować zadania w zakresie pilnowania porządku i czystości w przestrzeni publicznej. Bez strażników przestrzegania pewnych przepisów nie mogliby egzekwować także urzędnicy" - powiedział. Gruszewskie podkreślił, że kieleccy strażnicy angażują się w akcje edukacyjne dla młodzieży, organizują także kursy samoobrony dla kobiet. Kielecka straż miejska zatrudnia 78 funkcjonariuszy, razem z pracownikami administracji pracuje tu ponad 90 osób. Inicjatorzy rozwiązania instytucji planują zbierać podpisy pod projektem uchwały rozwiązującej straż przez ok. dwa tygodnie. Jeżeli dokument zyska poparcie co najmniej dwóch tysięcy osób, zostanie przedstawiony radnym. W przypadku gdy uchwała nie zyska akceptacji Rady Miasta, stowarzyszenia planują zbierać podpisy pod referendum w sprawie likwidacji straży miejskiej. Straże miejskie (gminne) funkcjonują w Polsce od 1991 r. Ich funkcjonowanie regulują m. in. przepisy Ustawy o strażach gminnych. Funkcjonariusze instytucji pełnią m. in. zadania z zakresu ochrony porządku publicznego, zajmują się porządkiem i kontrolą ruchu drogowego, zabezpieczają miejsca przestępstw i katastrof, ochraniają obiekty użyteczności publicznej. Wraz z innymi służbami pilnują porządku imprez i zgromadzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: zdziwko IP: *.opera-mini.net 20.03.12, 18:39 A u nas nie można pozbyć się jednego tyfusa. To się robi groteskowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remus Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 20:03 wiosna idzie a tu nic jak było tak jest niepotwierdzone: podobno power price idą ale czy tu też??? kto to podzieli i jak? wedle uznania czy może inaczej? wiele pytań, ale czy po 75 e. różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truizm Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 20:05 Uwaga TVN godz. 20 z dn.21.03.2012 SM w Sulechowie - ale jazda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk.rp Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 21:35 Weź przestań!!!! I to miała być ta jazda???? Ależ przestępstwo. Jedynie domniemane ... jak to powiedziała w tej audycji pani prokurator... przekroczenie uprawnień. Gwarantuję ci ,że żaden nie bedzie ukarany. Niska szkodliwość czynu. I jeszcze dojdzie do tego że działali w dobrej wierze, bo "ratowali" budżet gminy. Burmistrz kazał sługa musiał. Państwo nie chciało dać to samorząd wziął w sprawy w swoje ręce. Szukali taniuśkiej sensacji. Miało byś sensacyjnie a wyszło jak zwykle. Żenada. Po prostu zwykła nagonka na czornuchów i tyle. Boże, ależ ten kraj jest chory. Nie ma co ich dalej bić..... już ich bida bije. Jest wiele ciekawszych tematów. TVN i inni zajmują nas by nie interesować się sprawami ważnymi dla kraju. Emertura po 100 latach, paliwo po 6 zł , jedzenie drogie.... ciuchy również a Wy o takich pierdołach.Wstyd i żenada. Zacznijmy od siebie... a potem oceniajmy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odprawa Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 22:43 z ty, że wszystko drożeje a podwyżek nie widać to racja i to jest żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qra Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:16 od podwyżek są związki, można działać nawet nie ze związkowcami dla wspólnego dobra, ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co jak Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:26 Gdańską uchwałę o utrzymaniu czystości i porządku na terenie miasta, która nakładała obowiązek znakowania psów, zaskarżył rzecznik praw obywatelskich. Jak informuje portal Rzeczpospolita (www.rp.pl) rzecznik uznał, że brakuje podstawy prawnej aby zobowiązać do ujawniania danych osobowych takich jak imię, nazwisko, adres zamieszkania. Stanowisko rzecznika potwierdził Wojewódzki Sąd Administracyjny. - Trzeba jednak pamiętać, że WSA nie odnosi się uchwał innych rad miejskich, tylko gdańskiej. Sąd nie rozstrzygnął tak naprawdę co w związku z rejestracją i znakowaniem psów, bo zapisy uchwały nie zostały uchylone... - mówi Grażyna Krugły, dyrektor Wydziału Ochrony Środowiska i Rolnictwa UM. Dyrektor zaznacza także, że z uchwałami zapoznaje się wojewoda, który ma 30 dni na ich uchylenie. - Jak widać do tego w naszym przypadku nie doszło. Cztery tysiące czipów zostało praktycznie wszczepionych czworonogom, a akcja cieszyła się ogromną popularnością. Już kilkakrotnie strażnicy miejscy dzięki kapsułce odnaleźli właściciela psa – dodaje Grażyna Krugły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak co Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:30 swietekrowy.pl/galeria,1,Radom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmichy Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:36 humor.pl/filmy/91363-naduzycia_strazy_miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmichy Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:38 www.youtube.com/watch?v=4Z8DguUMies niedługo będzie można się od nich dużo nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:40 nie śmieszne i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:41 śmieszne i cześć kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:41 nie śmieszne i cześć kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:51 nic do c-iebie nie mam no ale a ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 18:52 to nie prawda b też ma a-le nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: zdziwko IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.12, 22:31 wracam do domu po robocie zaglądam na forum a tu znowu ten syf jestem prostym chłopakiem i mam w dupie rebusy i zgadywanki ważne rzeczy uciekają słyszałem o jakiś sądach kapturowych jak za geparda ciekawy jestem czy heniek o tym wie bo tak ich nienawidził a może to inicjatywa własna jego podległych oj jak się o tym dowie chyba się wkurzy wracamy do czasów SPI no jakieś 10 lat do tyłu zamiast ku... do przodu to do tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NI-BI-RU tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.12, 12:31 co za problem po loku wszystko jest łatwe przeżyliśmy tamtego przeżyjemy i to gepard się trzepał i myślał, że coś zdziała i gó... mu z tego wyszło stare powiedzonko z niewolnika nie ma pracownika i jeszcze jedno przełożonym się bywa człowiekiem się jest a hyd...t się śmieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: tak jest IP: *.opera-mini.net 23.03.12, 17:57 I tak już zostanie. Hydrant się śmieje bo to era hydranta. A ery trwają bardzo długo i z reguły kończą się jakimiś ważnymi wydarzeniami. Ciekawe co w SM ? Hydrant puści bąka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z-g-j Re: tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.12, 20:11 nie zostanie, ludzie w końcu sami pójdą wyżej jak kiedyś chodzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.12, 21:21 czy ty jesteś jednym z tych co chodzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.12, 22:42 razem chodzilismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.I.99 Re: tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 25.03.12, 12:53 coś szykuje rada miejska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: tak jest IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.12, 14:35 W jakiej sprawie.? Coś wiesz to gadaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o...o Re: tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.12, 12:56 www.weszlo.com/news/9868-Najbardziej_obciachowy_zawod_w_Polsce_straznik_miejski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.12, 18:23 jest gorszy zawód - pobieranie spermy od knura notatki.e-klasa.info/2008/09/07/parametry-i-metody-pobierania-nasienia-knura/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laur Re: tak jest IP: *.radom.vectranet.pl 27.03.12, 16:16 może gorszy ale lepiej płatny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto sif IP: *.radom.vectranet.pl 27.03.12, 17:14 moto.onet.pl/1658300,1,mandaty-z-strazy-miejskiej-na-cenzurowanym,artykul.html?node=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: sif IP: *.radom.vectranet.pl 27.03.12, 19:53 mam pytanie ? czemu Wy wszyscy dowaliliście się do fotoradaru .... maja takie prawo i to robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: sif IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.12, 16:31 wy wszyscy... czyli kto? "dowaliliście" - skąd ja znam ten prosty język, a może się mylę? musisz czytać więcej prasy, czasem zerknąć na jakiś ciekawy kanał informacyjny, skorzystać z innych mediów i wtedy nagle cię olśni, czemu cała Polska "dowaliła" się do fotoradaru... inaczej, wolniej...spokojnie dowala się każdy, bo każdy widzi co z fotoradaru zrobiły niektóre jednostki straży miejskiej cel fotoradaru był "ciut" inny... kto tego nie rozumie bądź nie widzi, jest jak niewidomy i niesłyszący na fajnym filmie w kinie, i co mu z tego... jak trzeba chętnie służę pomocą w zrozumieniu, łatwo mnie znajdziesz na ul. Moniuszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZ.rży żenada IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.12, 22:30 Ortografia i interpunkcja. Do jakich szkół, uczęszczaliście tłumoki? Jotejka, czy gorzej... Wszystko opada jak się czyta, niby polskie pisanie, wstyd dla polonistów, którzy mieli z wami do czynienia, choćby na poziomie podstawówki. Co to jest SM, ten skrót nic nie mówi, czy to znaczy stwardnienie rozsiane - czyli sklerosis multiplex, czy straż miejska, czy stowarzyszenie marionetek??? Ludzie zacznijcie pisać w ojczystym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur.ug.haj. żenada IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 16:06 debile, którzy emocjonują się wpisami w internecie, żyją tym, mówią o tym, nie mają własnego życia, tylko życie wirtualne na forum, są gorzej niż płazy, są pierwotniakami-jednokomórkowcami...nie sensacja a konstruktywne działanie charakteryzuje ludzi wartościowych, którzy coś znaczyli i coś znaczą... nie anonimowe dyskusje o niczym, lecz rozmowy z podniesionym czołem... brak tego sprawia, że ludzie zaczynają się zastanawiać nad pewnymi realiami, cóż albo czujesz zapachy wydobywające się z mijanej kwiaciarni albo nie, i wtedy nadajesz się do tej roboty albo nie... dewon.+rz.+kar.i blady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw.wa. Re: żenada IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 17:37 bardzo fajne wyniki sm i super prezentowane w mediach tak trzymać, w końcu jestem dumny, że tu pracuję dziękuję przełożonym za wyrozumiałość i konsekwencję w działaniach w końcu ktoś się za to wziął i poprawił wizerunek sm dobra robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O o.k. IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.12, 15:49 popieram przedmówcę, faktycznie ostatnio dużo dobrego mówi się o SM i to jest budujące z jednym zastrzeżeniem to dobra robota całego kolektywu H2O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze poinformowa Re: o.k. IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.12, 14:08 najnowsze wici głoszą ,że były kier w SM przechodzi do Biura Ochrony gdzie w imieniu sekretarza miasta będzie nadzorował prace strażników.P.s no to teraz będzie mógł się realizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: o.k. IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.12, 19:59 były kierownik za "loczka", czy były za Sylwka Kiragi ? proszę o podpowidź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01.04. Re: o.k. IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.12, 22:10 ufff na szczęście to tylko żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: o.k. IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.12, 22:33 to nie żart "najnowsze wici głoszą ,że były kier w SM przechodzi do Biura Ochrony gdzie w imieniu sekretarza miasta będzie nadzorował prace strażników.P.s no to teraz będzie mógł się realizować. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: query Re: o.k. IP: *.opera-mini.net 02.04.12, 06:31 Jaka szkoda ze to nie hydrant ! A może jednak ... ? ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze poinformowa Re: o.k. IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.12, 08:49 01.04.2012hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: o.k. IP: *.opera-mini.net 02.04.12, 10:48 Niech tyfus jeden spada ! Komendancie opamietaj się wreszcie. Tyle ptaszkow co przez niego dostaniesz to " normalnie " tego nie czujesz ? Każdego by dupa bolała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: o.k. IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.12, 11:45 w każdy dowcipie jest trochę prawdy, na krótko złapał oddech...hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: o.k. IP: *.opera-mini.net 03.04.12, 15:33 Zaczynam się martwić tym oddechem. Żeby chłop zadyszki nie dostał i znowu w szpitalu nie wylądował, zaraza... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myn-da Re: o.k. IP: *.dynamic.lte.plus.pl 05.10.12, 08:38 Ale dziadostwo !!!. Nic już nie ma do napisania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macius Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 08:15 ujeb.se/movO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.dynamic.mm.pl 22.01.14, 01:28 Jak tam sobie radzi komendant na tym stanowisku? Już 4 lata je piastuje w Radomiu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fi-Ga Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: 92.60.130.* 22.01.14, 08:15 Jak ma sobie radzić ?? Dobrze - nie wchodzi nikomu w parafię ( drogę), unika konfliktów z władzą. A jakim sposobem ma nie unikać konfliktów, gdy robi wszystko co mu nakazują. Zresztą większość nowych pracowników "tu ma stryja, tam ma wuja znajomości ma od .............". Korytarzowa fama głosi , że szykuje się w Straży nowe ( eksponowane i odpowiedzialne) stanowisko, dla jednego z takich, co to ma stryja, wuja lub szwagra na eksponowanym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKO Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.14, 18:36 komórka kontroli dla powstrzymania swawoli dokręcanie śruby jak ktoś za gruby ale to już było.... i nagle wróciło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.14, 19:30 ostatnio pojawił się owoc radosnej twórczości kolektywu "(cuś jakby kodeks etyki, cy cuś)" warto ten twór przeanalizować (o co chodzi z tymi radnymi) podsyłam coś na długie mroźne wieczory: Publiczna krytyka nie zawsze pozbawi etatu Ryszard Sadlik 09-01-2014, ostatnia aktualizacja 09-01-2014 06:00 Szef może dyscyplinarnie zwolnić pracownika, który w wywiadzie źle ocenił zarząd firmy, pod warunkiem, że w sposób ciężki naruszył przez to wymóg lojalności wobec przedsiębiorstwa lub świadomie działał na jego szkodę. Zasadą jest, że pracownik ma prawo krytycznie wypowiadać się w sprawach dotyczących organizacji pracy, takich jak np. rozkład czasu pracy czy podział zadań. Może też w tym zakresie ocenić decyzję swoich przełożonych. Potwierdza to także orzecznictwo sądowe. W szczególności Sąd Najwyższy w wyroku z 7 września 2000 r. (I PKN 11/00 ) stwierdził, że pracownik może otwarcie, krytycznie i we właściwej formie wypowiadać się w sprawach dotyczących organizacji pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.14, 20:09 o czym mowa, komendanciunio miał dla nas załatwić parking do końca 2012roku pamiętamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fi-Ga Re: Paweł Górak powołany na komendanta straży mie IP: 92.60.130.* 24.01.14, 10:19 Do Młodego - ale jesteś naiwny - obiecanki cacanki, a młod(emu)y stoi w strefie. A poza tym, to nie bądź taki pamiętliwy - bo może Ci zabraknąć zaufania przełożonych. Odpowiedz Link Zgłoś