emil.radom 23.06.11, 20:28 Od ponad godziny nad Radomiem unoszą się dwie chmury czarnego dymu. Ktoś wie co się pali?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prorok Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 20:39 To przepowiednia końca świata co ma być w 2012 roku w grudniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgh Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 20:57 dookoła całego radomia unosi się ponad 10 ognisk chmur dymu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Co się pali?? IP: *.cdma.centertel.pl 23.06.11, 22:55 Wiesniacy pala smieci, dzieciaki pala opony. Taka tradycja. Szkoda ze az tak mocno utwierdzila sie w naszym PiSowskim zaglebiu. Jezdze sluzbowo bardzo duzo ale faktycznie dzis widzialem ich najwiecej w okolicy Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew. R. PO-wiacy pewnie palą jakieś ziele. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.11, 23:58 PO-wiacy pewnie palą jakieś ziele.. To tak po europejsku i miastowo. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iryda11 Re: PO-wiacy pewnie palą jakieś ziele. 24.06.11, 09:19 No i wypaliło się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wianek Re: PO-wiacy pewnie palą jakieś ziele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 10:07 Nie " jakieś" tylko świętojańskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 20:59 Dziwna sprawa, też to zauważyłem, chmury dymu stają się coraz większe. Jak ktokolwiek bedzie coś wiedział to niech pisze. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 21:06 Ja również czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hak Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 21:14 pali się od strony Skaryszewa i Starachowic ale równiez od strony Warszawy wie ktoś? dookoła Radomia widać słupy czarnego dymu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co się pali?? IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 21:13 nie powiem, z mojego punktu widzenia wygląda to trochę apokaliptycznie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 21:24 Dziś Noc Świętojańska - czas magii i czarów palą platfusów z jedynej słusznej partii i dlatego taki czarny dym wali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosta Re: Co się pali?? IP: *.internet.radom.pl 23.06.11, 21:26 Na północy widzę wyraźnie, że dym mocny (kłęby) wylatuje z jednego miejsca. Niestety trudno określić miejce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Co się pali?? IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 21:30 palą dziadów z PiS-u hehe. Smolą kopociuchy straszliwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 21:33 I już po wszystkim. Ale muszę przyznać, że to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosta Re: Co się pali?? IP: *.internet.radom.pl 23.06.11, 21:37 Uwaga, na wschód od tamtego ogniska o którym pisałem pojawiło sie nowe! Czy to nie jakiś las? Jest to daleko ale wydaje mi się ze to gdzies w okolicach drogi na Jastrzębie (Zbrowskiego Energetyków) Odpowiedz Link Zgłoś
astorkaa Re: Co się pali?? 23.06.11, 21:44 Też to widziałam, na połnoc od józefowa były duże kłeby dymu, ale też w innych miejscach. Teraz jest nowe, w kierunku jastrzębi, za rurami na gołębiowie. Wcześniej tyle dymu było że poszedł na cały radom. Ktoś wie o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok 2 Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 21:49 "Prorok" napisał że to przepowiednia końca świata a może ma rację .Czy wy tu piszący nie wiecie że dzisiaj jest Noc Świętojańska ? ,czy wy o takiej słyszeli ale pewnie nie .Dym i dym niektórzy mają w mózgach dym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupała Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.11, 21:51 Noc kupały , więsniaki szaleją pl.wikipedia.org/wiki/Noc_Kupa%C5%82y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Co się pali?? IP: *.183.197.45.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.06.11, 23:03 Ludzie, co wy nie wiecie, że dzisiaj Noc Świętojańska? Palenie ognisk to taka sobótkowa tradycja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Co się pali?? IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.13, 21:37 No własnie ja widzę to z Ustronia, ale jeden z wiezowcow przy dworcu mi zaslania!! Co to jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetuz Re: Co się pali?? IP: *.radom.pilicka.pl 24.06.13, 08:20 Na Janiszpolu w Radomiu jest taka tradycja, że w noc świętojańską pali się opony. Mieszkańcy tej uroczej dzielnicy nie widzą w tym nic dziwnego. Na polach lub działkach ustawia się sterty opon ze starych, sprowadzonych z Niemiec samochodów (najlepiej żeby to było Audi) i dawaj, puszczają to z ogniem. Leci czarny dym, dzieciaki się cieszą, wrzeszczą , skaczą, mężowie walną po piwku albo coś mocniejszego, żony rozpalą "gryla" , w tle z odtwarzacza w samochodzie leci na cały regulator przebój zespołu Weekend i jest zabawa! W sobotę latem nad wodę do Iłży, wieczorem z kominów leci znowu czarny dym, bo matki kąpią na niedziele dzieciaki a chłopy myją karki, podgrzewając wodę przy pomocy plastikowych butelek po napojach i innych śmieci, a w niedzielę obowiązkowo na śniadanie rosół, białe "koszuli", garsoneczki, dzieciarnia domyta i do kościółka. Polska prowincjonalna rzeczywistość. A gdy zapytasz mieszkańca Janiszpola, czy nie sądzi, że palenie opon jest z punktu widzenia tradycji mało wiarygodne a do tego nieekologiczne, to spojrzy na ciebie jak na wariata, jehowę jakiegoś. A wiecie jaka jest największa ekstrawagancja na ulicach Janiszpola? Wyjść na spacer z pieskiem na smyczy! Bo tam większość psów jest na łańcuchach, a psy się "stawia" w klatkach. Im dalej w kierunku Skaryszewa, tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: Co się pali?? IP: *.centertel.pl 24.06.13, 08:27 A nie moga sobie podpalic spodni na tyłku? Bedzie równie głupio, ale chociaz smiesznie na ogladajacych! Odpowiedz Link Zgłoś