Dodaj do ulubionych

Piraci na drogach Radomia!!!!

30.06.11, 22:05
Witam.
Radom skrzyżowanie ulic Wernera z Polną: młody kierowca (wiek 20-25 lat) w czarnym samochodzie suzuki swift o numerach WR 5960J jedzie ul Wernera w kierunku ul Czarnieckiego i z pasa dla skręcających w lewo w ul Polną jedzie na wprost na czerwonym świetle z dużą prędkością. Mało co nie rozjechał na przejściu dla pieszych przechodzących przez to przejście gdzie wyświetlał się zielony sygnał dla pieszych. O mały włos i doszło by do tragedii!!!!
Widziałem to i mam świadków do tego zdarzenia.

Uważajmy na siebie drodzy piesi i rowerzyści na drogach radomia i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • pitagor Re: Piraci na drogach Radomia!!!! 30.06.11, 22:11
      Zamiast pisać na forum zgłoś sprawę do najbliższego komisariatu. Wbrew pozorom to działa.
      • Gość: pi Re: Piraci na drogach Radomia!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 30.06.11, 22:43
        Zglosil !!!!!!! monitoruja media powinni miec na pulpicie ,,policja,,,
        • Gość: Lidka Re: Piraci na drogach Radomia!!!! IP: *.dsl.bell.ca 01.07.11, 01:28
          To bardzo niebezpieczne, dlaczego policja takich nie łapie?
          • iryda11 Re: Piraci na drogach Radomia!!!! 01.07.11, 09:09
            Zobaczcie co się dzieje na ul.Żółkiewskiego w kierunku( i z powrotem}od ronda warszawskiego gdzie stoi nawet foto radar ,tu piraci tną po 120 km/h i na to nie ma nikt wpływu a były tu już wypadki śmiertelne.Oznakowane i widoczne przejście dla pieszych na żadnego z kierowców nie wpływa .Debil drogowy zawsze pozostanie debilem do chwili wyhamowania na przydrożnym słupie czy drzewie a tu dopiero zacznie się lament .
            • Gość: Szacuneczek... Prowokatorzy z Karaibów w Radomiu... :)))))))))))) IP: 193.111.147.* 01.07.11, 09:18
              "Debilem drogowym" może być również kierowca samochodu "sunącego" 30-40 km/h na lewym pasie dwupasmówki, bo... za 500 metrów ma zamiar skręcić w lewo... :))))))))))))))))))))))
              • iryda11 Re: Prowokatorzy z Karaibów w Radomiu... :))))))) 01.07.11, 09:52
                Wysiliłeś się "szacuneczku " jak niemowa przez radio a co ma pędzić i skręcać z prędkością dźwięku M=1. Spróbuj tak zrobić ty to zobaczymy jak się to skończy .
                • hutchence Re: Prowokatorzy z Karaibów w Radomiu... :))))))) 01.07.11, 11:24
                  Rozumiem, że jak jedziesz z Warszawy do Radomia, a w Radomiu będziesz skręcać w lewo to już w Jankach ustawiasz się na lewym pasie.
            • samspade Re: Piraci na drogach Radomia!!!! 01.07.11, 10:31
              Gdyby tam tak masowo jeździli po 120 km/h policja cały czas jeździła by wideo rejestratorami. Nie przepuszcza się takiej okazji do zysku.
          • hutchence Re: Piraci na drogach Radomia!!!! 01.07.11, 11:22
            Bo Policja "suszy" na końcu Maratońskiej przy rondzie, przy Selgrosie na Warszawskiej albo stoją na Kieleckiej i łapią jeleni co kończą manewr wyprzedzania na zwężeniu. Tam gdzie to jest najbardziej potrzebne ich nie ma. A tam gdzie najłatwiej kogoś złapać, natrzepać normę mandatów i się nie nadwyrężyć zawsze można na nich liczyć. Więc w samym środku miasta to co najwyżej jeżdżą sobie pączki kupić.
      • Gość: Obywatel Masz prawny obowiazek! IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 13:09
        Zgodnie z prawem jesli jestes swiadkiem przestepstwa i nie zglosisz go niezwlocznie to rowniez popelniasz przestepstwo! Pamietaj ze nastepnym razem to czarne suzuki moze zabic kogos bardzo bliskiego!
    • Gość: taaak Re: Piraci na rowerach IP: *.radom.vectranet.pl 01.07.11, 09:30
      Wczoraj wieczorem wjeżdżam w bramę jednej z kamienic w centrum. I nagle wesoły rowerzysta z uśmiechem "mieści się" przed maską a bramą. Chyba powinni toczyć swoje kółka po ulicy, jeśli nie ma ścieżki... następnym razem, kolego, zdejmę Cię z tego roweru
      • Gość: Witek Re: Piraci na rowerach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 09:55
        Gdyby tak piesi chcieli zdejmować kierowców za każde przekroczenie prędkości powyżej 50 km/h czy nie zatrzymanie się na zielonej strzałce to byśmy nie mieli korków w Radomiu. Etam, po ulicach nie jeździłoby 99% samochodów.
        • Gość: Szacuneczek... Nie-tuzinkowość jedenastki... :))))))))))))))))))) IP: 193.111.147.* 01.07.11, 10:35
          Moim zdaniem Irydo Jedenastko, Tobie również niczego nie brakuje... :))))))))))))))))))
          • Gość: jack Re: Nie-tuzinkowość jedenastki... :)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 13:05
            A może brakuje życzliwosci pomiędzu uczestnikami ruchu czasami warto odpuścić przepuscić machnąć ręką jedź przyjacielu..od razu człowiek poczuje sie lepiej a Tobie tez jak Cię ktoś przepusci polepszy się że sa ludzie którzy takie rzeczy robią.
            • Gość: Szacuneczek... Tuzinkowość dwunastki... :)))))))))))))))))))))))) IP: 193.111.147.* 01.07.11, 13:16
              Trafna uwaga. Oczywiście dotyczy również tych "sunących" lewym pasem na dwupasmówce z prędkością sugerującą otępienie. Warto im uświadamiać, że są "czystej wody" prowokatorami niebezpiecznych zachowań niektórych... A do skrętu w lewo można się przygotować odrobinę później... :)))))))))))))))))))
              • iryda11 Re: Tuzinkowość dwunastki... :))))))))))))))))))) 01.07.11, 15:50
                "Szacuneczku" ciekawe jak ty się poruszasz bo ja jadę na owsiany gaz a biegi przerzucam batem zgodne z piosenka :"Wio koniku wio .......
                • Gość: Olek Re: Tuzinkowość dwunastki... :))))))))))))))))))) IP: *.radom.vectranet.pl 01.07.11, 21:37
                  Radom to miasto dziczy.Kierowcy i motocykliści notorycznie i nagminnie łamią przepisy ruchu drogowego.Parkują jak chcą,gdzie chcą.Jeżdżą z nadmierną szybkością.Często grubo ponad 100 km/h.Co raz więcej kierowców przerabia układ wydechowy.Co nic nie daje.Taki debil myśli że jego pojazd uzyska nieziemską moc.Mocy nie przybywa.Ale przybywa decybeli.Policja nie reaguje.W każdym policyjnym radiowozie powinno być urządzenie do pomiaru decybeli.Którzy diagności podpisują się pod badaniami przerabianych samochodów?A policja i straż miejska?Mają te i podobne rzeczy w nosie.Do czego i komu służy monitoring? potrzebny jak zającowi dzwonek u ogona.Straż miejska potrafi pogonić babcię z jajkami. Natomiast policja potrafi ukarać przechodnia który przeszedł na czerwonym świetle po północy gdzie dookoła jest pusto i cicho........
                  • hutchence Re: Tuzinkowość dwunastki... :))))))))))))))))))) 01.07.11, 22:05
                    Gość portalu: Olek napisał(a):

> Radom to miasto dziczy.Kierowcy i motocykliści notorycznie i nagminnie łamią pr
                    > zepisy ruchu drogowego.Parkują jak chcą,gdzie chcą.Jeżdżą z nadmierną szybkości
                    > ą.Często grubo ponad 100 km/h

Bzdura. W Wa-wie tak ale w Radomiu 100 to pocinają na Maratońskiej, Warszawskiej itp. A i to wcale nie duża część. Grubo ponad 100 to 150, a tyle to ja spotkałem może parę razy w przeciągu kilku lat. To tylko Twoja subiektywna ocena. Nie każdy, który jedzie szybciej od Ciebie jedzie 100 czy też "grubo" ponad.

.Co raz więcej kierowców przerabia układ wydechowy
                    > .Co nic nie daje.Taki debil myśli że jego pojazd uzyska nieziemską moc.Mocy nie
                    > przybywa.Ale przybywa decybeli.Policja nie reaguje.W każdym policyjnym radiowo
                    > zie powinno być urządzenie do pomiaru decybeli.Którzy diagności podpisują się p
                    > od badaniami przerabianych samochodów?A policja i straż miejska?Mają te i podob
                    > ne rzeczy w nosie.Do czego i komu służy monitoring? potrzebny jak zającowi dzwo
                    > nek u ogona.Straż miejska potrafi pogonić babcię z jajkami. Natomiast policja p
                    > otrafi ukarać przechodnia który przeszedł na czerwonym świetle po północy gdzie
                    > dookoła jest pusto i cicho........

A skąd te obserwacje, że coraz więcej. To mimo wszystko margines. Mnie to raczej śmieszy niż denerwuje. Tu nie chodzi o moc ale dźwięk. Każdy, z tych przerabiaczy, chciałby aby spod maski dochodził bulgot V8-ki. Ale finansów na zakup i utrzymanie takowej "fury" już brak. Inna sprawa, że te rury to już średnicą zbliżone są do wiadra.
                    • Gość: Olek Re: Tuzinkowość dwunastki... :))))))))))))))))))) IP: *.radom.vectranet.pl 02.07.11, 19:53
                      Tak twierdzisz?Zapraszam na dwie lub trzy godzinki w sobotnie wieczory w pobliże placu ks.Kotlarza.Zobaczysz i posłuchasz jak jeżdżą motocykliści i co niektórzy kierowcy.
                      Są tacy kierowcy którzy wyciągają swoje poprzerabiane autka nocą.Coś jak wampiry.Szaleją po ulicach miasta i chowają się do swoich dziupli.Nie jeżdżą ponad sto?Wolne żarty.Ja też jeżdżę dużo.Nawet bardzo....Orientuję się.
                      • hutchence Re: Tuzinkowość dwunastki... :))))))))))))))))))) 02.07.11, 22:02
                        Gość portalu: Olek napisał(a):

> .Ja też jeżdżę dużo.Nawet bardzo....Orientuję się.

Ja wiem, ja bardzo dużo wiem. Orientuję się.
                        Piękne!
                        • Gość: Szacuneczek... Complex... :))))))))))))))))))) IP: 193.111.147.* 04.07.11, 09:14
                          Irydo11, jeżeli Cię to ciekawi, to ja się prawie wcale nie poruszam. Przeważnie ślęczę przed monitorem i wypatruję co lepszych komentarzy. Próbując na nie odpowiadać - leczę kompleksy... :)))))))))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka