Dodaj do ulubionych

TAXI bez zniżek

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.05.04, 00:11
A ciekawe w jaki sposób będą walczyć o klientów. Może nie będą - takie
dogadywanie się między sobą usługodawców trochę zajeżdża...
Od 1 maja jeżdżę tylko, jak muszę. Klienci taksówek, łączcie się!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Radona Re: TAXI bez zniżek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.05.04, 09:13
      Dziwne, że nagle wszystkie koroporacje zlikwidowały zniżki. Może sprawę
      powinien zbadać UOKiK? Wierzę jednak, że niewidzialna ręka wolnego rynku już
      wkrótce wymusi na taksówkarzach wprowadzenie jakiś zniżek. Od lat korzystałem z
      usług TAXI CENTRUM, przy braku zniżek przesiądę się na autobusy. Może dłużej i
      nie zawsze jeżdża, ale są tańsze.
      • Gość: Doktor Re: TAXI bez zniżek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.05.04, 13:18
        Jakbyśmy tak poszli wszyscy w zaparte i zaczęli jeździć autobusami, to poszliby
        w skarpetkach, a przynajmniej by zmiękli.
    • Gość: Bzyk Re: TAXI bez zniżek IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 17.05.04, 10:10
      Jak to jest? W Radomiu przejazd 1 km w 1 strefie w normalny dzien kosztuje 1.80 zl a w
      Warszawie poczawszy od 1.20 ? W dodatku taksowkarzy stac jeszcze na dodatkowe upusty? A
      moze powodem zniesienia znizek jest zbyt wysoka liczba taksowek jezdzaca po Radomiu?
      Ciekawe czy ktoras z korporacji ktora w tej chwili na to stac jednak powroci do rabatow
      przyciagajac do siebie klientow i stanie sie monopolista???
    • Gość: rybik Re: TAXI bez zniżek IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 13:47
      Kochani, przeciez ulgi zlikwidowali nie taksowkarze tylko ...kasy fiskalne.
      Teraz jedziesz "na kase" i koniec, kto sie zgodzi zebys zaplacil mniej niz kasa
      wystuka. Poza tym na calym swiecie funkcjonuje rzecz / dla mnie trudna do
      zaakceptowania/ dawania napiwków. I to nie taksowkarz tobie, kiedy wysiadasz z
      taksowki w Niemczech, Anglii itp., ale ty jemu dajesz napiwek. U nas napiwki
      daje sie chyba tylko kelnerkom i fryzjerkom. A kiedys dawalo sie tez
      taksowkarzom. Dawno temu.
      • Gość: Bzyk Re: TAXI bez zniżek IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 17.05.04, 15:10
        Tylko ze na kasie tez dawano znizke... chyba dawno nie jezdziles taksowka, albo jestes z
        korporacji, ktora tych ulg nie dawala. Pozdrawiam pytajac jednoczesnie czy tak czesto dajesz
        napiwki jadac taxi ?
      • Gość: Doktor Re: TAXI bez zniżek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.05.04, 12:08
        To jest nonsens. Każda kasa fiskalna ma możliwość zakodowania rabatu -
        kwotowego lub procentowego. Paragon wtedy opiewa na kwotę z rabatem. Natomiast
        w mojej korporacji powiedzieli mi, że likwidacja rabatów to "ogólnopolskie
        zarządzenie" i okazuje się, że są ludzie (vide rybik), którzy w takie bzdury
        uwierzyli. A swoją drogą to zabrakło im (taksówkarzom) nawet odrobiny odwagi,
        żeby się przyznać, że to ich własna decyzja.
      • Gość: aga Re: TAXI bez zniżek IP: *.udn.pl 19.05.04, 21:04
        to dziwne.... przeciez kasy fiskalne mialy obowiazywac chyba wczesniej niz od 1
        maja??? wydaje mi sie ze brak znizek to po prostu wynik tego ze "weszlismy do
        Unii" - czyli bez zadnego powodu ( poza wzrostem cen gazu o 20 groszy). No bo
        przeciez skoro wszytsko mialo podrozec , no to dlaczego by nie zlikwidowac
        znizek od 1 maja?
    • b4rtek Re: TAXI bez zniżek 17.05.04, 21:27
      Gość portalu: Doktor napisał(a):

> A ciekawe w jaki sposób będą walczyć o klientów. Może nie będą - takie
      > dogadywanie się między sobą usługodawców trochę zajeżdża...
      > Od 1 maja jeżdżę tylko, jak muszę. Klienci taksówek, łączcie się!!!

O tak! Chamów kasy fiskalne widać nic nie nauczyły! Ja też już nie będę jeździł
      dla przyjemności - tylko wtedy gdy muszę! Koniec z codziennymi przejażdżkami po
      pięknych ulicach radomia. Cholerni dusigrosze i wyzyskiwacze taksówkarze -
      popamiętacie nas!!!

:| A tak serio, to durnota niektórych doktorów wciąż mnie zdumiewa...
      • Gość: Doktor Re: TAXI bez zniżek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.05.04, 12:03
        Nie wiem, czym sobie zsłużyłem na taką odpowiedź. Chamstwo niektórych
        forumowiczów jest wręcz szokujące.
        • b4rtek Re: TAXI bez zniżek 18.05.04, 14:58
          Gość portalu: Doktor napisał(a):

> Nie wiem, czym sobie zsłużyłem na taką odpowiedź. Chamstwo niektórych
          > forumowiczów jest wręcz szokujące.

Ech... poprostu odnoszę wrażenie, że masz taksówkarzom za złe, że podnoszą ceny.

Fakt - za złe można mieć to że się dogadują, natomiast pewnym jest że tak
          wyczekiwane przez klientów kasy fiskalne solidnie trzepnęły ich po kieszeniach.
          Nie ma sensu wytykać im tego, że chcą te straty sobie powetować. Nie ma sensu
          walczyć z ludźmi chcącymi zarabiać jak najwiecej - to już było. Trzeba walczyć z
          systemem, który okradając nas sprawia, że taryfa 1.8 staje się dla nas za droga.

Pozdrawiam i przepraszam jeśli uraziłem zbytnio.
    • Gość: pasazer Re: TAXI bez zniżek IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 00:08
      Głupie gadanie! Ciekawe jakim cudem w Warszawie niektóre korporacje jeżdżą po
      1,40 za kilometr i na tym zarabiają a w tak "Bogatym" miescie jak Radom nie
      mozna nawet utrzymac znizek?! zenada, zobaczymy jak dlugo wytrwaja w tej
      solidarnosci i pazernosci. Jezdzizlem 9 lat z jedna firma i juz z pewnoscia
      wiecej z jej uslug nie zamierzam skorzystac.
      • Gość: Bzyk Re: TAXI bez zniżek IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 18.05.04, 14:30
        Stary nie 1.40 tylko ceny zaczynaja sie od 1.20 - wiecej ludzi jezdzi i na jedno wychodzi - ludzi
        stac na taxi a taksowkarze i tak wychodza na swoje
    • Gość: AKA Re: TAXI bez zniżek IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 10:34
      Bardzo proste!!!
      Walka o kienta nie musi oznaczać likwidacji zniżek. Taksówkarze i tak nie
      włączali kasy fiskalnej, kiedy jechali stali klienci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka